|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowości kulinarne.
ktos wie czy w Realu/Tesco/Auchan mozna dostac dumle snack i te okragla princesse z karmelem?
![]()
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
ja tez widzialam i dumla i princeske w realu
![]()
![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
dziekuje pieknie
![]() tak myslalam ze w realu moga byc, tam czesto pojawiaja sie nowosci. w takim razie jutro wycieczka do reala ![]()
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj pierwszy raz spróbowałam prince polo caffe latte
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4236 |
Rozeznanie
|
W listopadzie gama produktów Dr. Oetkera wzbogacona została o trzy nowe desery inspirowane kuchnią świata.
Tiramisu Dr. Oetkera – lubiany i niezwykle popularny włoski deser w nowej formie. Pyszny i delikatny krem, przełożony warstwą biszkoptów nasączonych kawą uwiedzie smakiem każdego. • Mousse czekoladowy Dr.Oetkera – francuski deser w formie smacznego, puszystego i przyjemnie czekoladowego kremu ułożonego na delikatnych biszkoptach. Najefektowniej prezentuje się w szklanych pucharkach lub filiżankach. • Stracciatella Dr.Oetkera – pyszny włoski deser składający się z delikatnej śmietankowej masy z kawałkami czekolady. Szczególnie lubiany przez dzieci ze względu na smak przypominający lody. Wyśmienity niezależnie od pory roku.
![]() |
#4237 |
S. Sssss. SSSSS.
|
ach te desery Oetkera były już kilka lat temu, prawie wpadłam w depresję po ich wycofaniu :P super, ze znowu można będzie je kupić
![]()
![]() |
#4238 |
Wtajemniczenie
|
Dorwałam dziś Kit Kat Senses i Dumle Snack w Społem
![]()
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
czekolada wedel gorzka z nuta pomaranczy i calymi orzechami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
byla rok temu ;-)
![]() |
![]() |
#4241 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jak którejś z Was uda się dorwać te desery Dr.Oetkera o których pisała halfsara to koniecznie napiszcie gdzie
![]() ![]()
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
princessa carmelove i dumle snack - raczej nie powtorze zakupu
![]() ![]() nussbeiser z migdalami - w zasadzie to samo co z orzechami ![]() ![]()
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4244 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4245 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4246 |
Wtajemniczenie
|
Co do Kit Kat Senses - macie rację, przeeepyszny
![]() ![]() Co do Dumle Snack - smaczne, ale nie powaliło mnie ![]() Nie wiem czy to nowość, ale moja mama kupiła "Miniaturki" z Turka. Bardzo odpowiada mi ta forma, bo z serów pleśniowych najbardziej lubię właśnie tą białą otoczkę, a wiadomo że w kilku kawałkach jest jej więcej niż w jednym ![]()
![]() |
#4247 |
Raczkowanie
|
te MiniaTurki już od dawna są w sklepach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4248 |
Wtajemniczenie
|
Aha, ja spotkałam się z nimi pierwszy raz, więc pomyślałam że to nowość
![]()
![]() |
#4249 |
Rozeznanie
|
Ser pro-zdrowotny omega 3&6 to produkt bogaty w niezbędne dla zdrowia nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3 i omega 6, będące witaminą F.Zawarte w Serze Pro-zdrowotnym Omega 3&6 kwasy omega 3 i omega 6 pozyskiwane są w procesie tłoczenia nasion lnu oleistego
Trzy nowe sosy sojowe marki Vifon Sos sojowy klasyczny Sos sojowy klasyczny to najważniejszy z dodatków w kuchni Dalekiego Wschodu. Ten klasyczny sos powstaje w wyniku naturalnej fermentacji ziaren soi. Sos sojowy pikantny Unikalny Sos sojowy pikantny Vifon powstaje w niepowtarzalnym procesie długiej, naturalnej fermentacji wyselekcjonowanych ziaren soi z udziałem papryczek chili. Łączy w sobie smak dojrzałego sosu sojowego z odrobiną ostrości. Sos sojowy z imbirem Wyjątkowy sos sojowy powstały w wyniku naturalnej fermentacji ziaren soi, z dodatkiem szczypty imbiru. Jego unikalny aromat nadaje potrawom niepowtarzalny smak.
![]() |
#4250 |
Zadomowienie
|
Ciasto w proszku Serowa Gwiazda z DECO MORRENO-wygląda bardzo apetycznie
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
1.
SONKO Rismini kakao i Rismini cytrynka to słodkie, lekkie snacki ryżowe. Wypiekane są bez tłuszczu na bazie lekkostrawnego ryżu i kukurydzy. Jest produktem naturalnie bezglutenowym i bez konserwantów. 2. Logo marki GOLIARD to gwarancja najwyższej jakości. Firma od lat specjalizuje się w produkcji przetworów zbożowych. Do tej pory jej domeną były makarony. Teraz, wychodząc naprzeciw potrzebom rynku i oczekiwaniom konsumentów, zdecydowała się na stworzenie nowej gamy produktów - serii chrupkiego pieczywa GOLIARD. Lekka seria marki Goliard składa się z sześciu rodzajów chrupkiego pieczywa. Każdy ma więc okazję wybrać taki rodzaj, jaki najbardziej przypadnie mu do gustu. Wszystkie produkty marki Goliard powstają z naturalnych surowców z pełnych ziaren zbóż, bez zbędnych dodatków konserwujących i smakowych. Włączenie chrupkiego pieczywa do codziennej diety przynosi wiele korzyści. Ze względu na obniżoną wartość energetyczną oraz prawie całkowity brak tłuszczu, lekkie pieczywo jest sprzymierzeńcem osób, które są na diecie. Dodatkową zaletą jest wysoka zawartość błonnika, który oczyszcza organizm, a także „wypełnia” żołądek, dzięki czemu nie odczuwamy napadów głodu. Marka Goliard łączy doświadczenie z najnowszymi technologiami i surowcami najwyższej klasy, dzięki czemu możemy mieć pewność, że wybierając jej produkty, podejmujemy najlepszą decyzję dla siebie i swojego zdrowia. Wybór pieczywa GOLIARD: • pieczywo chrupkie razowe • pieczywo chrupkie pszenne • pieczywo chrupkie pszenne pikantne • pieczywo chrupkie lekkie kukurydziane • pieczywo chrupkie lekkie żytnie • pieczywo chrupkie lekkie graham Lekkość bytu Zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta nie musi oznaczać niemożliwych do spełnienia wyrzeczeń. Bogata paleta smaków i zbóż pieczywa chrupkiego pozwala na komponowanie nowych ulubionych kanapek. Wszystkie świetnie smakują z wędlinami lub mięsem, na przykład chudą polędwicą lub gotowanym kurczakiem. Znakomicie łączą się z lekkim żółtym serem lub twarożkiem ze szczypiorkiem, a także z warzywami: pomidorem, świeżym ogórkiem, czarnymi oliwkami, kiełkami, sałatą. Możemy spróbować go także na słodko, z owocową konfiturą. Dzięki wyjątkowej chrupkości, produkty Goliard z powodzeniem zastąpią także wysokokaloryczne przekąski, jak krakersy, chipsy czy słone paluszki. Bardzo dobrze sprawdzą się jako dodatek do sałatki lub kremowej zupy. Goliard na zdrowie Produkty Goliard dostępne są w opakowaniach o pojemności 100 lub 150 g. Specjalny system pakowania zapewnia długotrwałą świeżość i niezmienną chrupkość produktu. Pieczywo wyróżnia się przyjemną szatą graficzną, która stanowi połączenie stonowanych beży oraz typowego dla marki Goliard granatu. Znajdziemy też charakterystyczne logo firmy ze złotymi kłosami zboża, symbolu marki. Cena: Goliard Pieczywo Chrupkie lekkie (100 g) – 1,70 zł Goliard Pieczywo Chrupkie (150 g) – 4,49 zł 3. Zgodnie ze światowymi trendami, do grupy żywność funkcjonalnej w 2014 roku będzie należał już co czwarty produkt spożywczy. W odpowiedzi na te właśnie trendy GRUPA POLMLEK stworzyła jogurt pitny z dodatkiem koenzymu Q10 QJOGURT. Siedem wyjątkowych smaków QJOGURTU na siedem dni tygodnia: grapefruitowy, malinowo-porzeczkowy, malinowo-różany, limonka z zieloną herbatą, wiśniowy, waniliowy oraz z dodatkiem jednego z najbardziej najzdrowszych owoców na świecie jagody ACAI. Jedna butelka jogurtu QJOGURTU zaspokaja 50% dziennego niedoboru organizmu na koenzym Q10 w organizmie. Dodatkowo QJOGURT zawiera żywe kultury bakterii probiotycznych: Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus. Czy wiesz że koenzym Q10 • poprawia wydajność energetyczną organizmu • jest ważnym antyutleniaczem (antyoksydantem), który chroni komórki przed ich uszkodzeniem • unieszkodliwia wolne rodniki tlenowe • spowalnia procesy starzenia się komórek • zapobiega tworzeniu się zmarszczek i redukuje już istniejące • zmniejsza ryzyko rozwoju wielu chorób • korzystnie wpływa na pracę serca Opakowanie: 250 ml W sprzedaży do października 2009 4. Häagen-Dazs Choc Choc Chip to połączenie świeżej, słodkiej śmietanki, holenderskiego kakao i kuszących kawałków wyśmienitej czekolady. Jak wszystkie lody Häagen-Dazs, Choc Choc Chip powstały z połączenia wyłącznie naturalnych składników najwyższej jakości i według tradycyjnej receptury. Nie zawierają sztucznych barwników ani konserwantów. Häagen-Dazs Choc Choc Chip jest jedenastym wariantem smakowym lodów Häagen-Dazs dostępnym na polskim rynku w opakowaniach 500 ml. Dotychczas polscy konsumenci mogli wybierać spośród następujących smaków: Baileys, Belgian Chocolate, Cookies & Cream, Dulce de Leche, Macadamia Nut Brittle, Pralines & Cream, Strawberries & Cream, Strawberry Cheesecake, Vanilla, Vanilla Caramel Brownie oraz zestawów Fruit Variety Pack, zwierających 4 poręczne mini kubeczki o smakach Mango & Cream, Strawberries & Cream, Banana & Cream oraz Summer Berries & Cream pakowane wraz z łyżeczkami. Choc Choc Chip są dostępne w sieciach handlowych na terenie całego kraju od listopada 2009 roku w opakowaniach 500 ml. Sugerowana cena za opakowanie to ok. 22 zł. 5. Od listopada na sklepowych półkach pojawi się nowa marka bakalii - Siesta. Siesta to połączenie tradycji i nowego, zdrowego stylu życia. Dorodne bakalie w nowoczesnych opakowaniach ruszają na podbój polskiego rynku. Nowa marka skierowana jest do osób, które dbają o zdrowie swoje i rodziny, cenią sobie tradycję, ale nie rezygnują z poszukiwania nowych rozwiązań. Oferta bakalii Siesta to produkty, które kuszą doznaniami smakowymi i kolorami. Dorodne, jędrne bakalie m.in. z Chile, Turcji, USA, czy Indonezji zostały wyselekcjonowane z najwyższej jakości owoców. Praca nad marką trwała kilka miesięcy, a jej wprowadzenie poprzedzono szeregiem ogólnopolskich badań konsumenckich. Dzięki temu koncepcję całej marki w tym nazwa, logotyp, slogan oraz szata graficzna została przygotowana tak, aby odpowiadała gustom i oczekiwaniom polskich konsumentów. Szata graficzna bakalii Siesta wyróżnia je na tle konkurencji i nawiązuje bezpośrednio do młodej, dynamicznej grupy docelowej. Layout nowych torebek w żywym kolorze zielonym i czerwonym przyciąga wzrok i daje jasną informację o prozdrowotnych właściwościach nowych bakalii. Przekaz wzmocniono zdjęciem apetycznego, jędrnego owocu. Na opakowaniach bakalii Siesta znajduje się logotyp „Jutrzenka”, który stanowi gwarancję ich wysokiej jakości. Ponad 77% konsumentów przed zakupem bakalii oczekuje możliwości sprawdzenia jakość produktu zawartego w opakowaniu. Dlatego też na opakowaniach bakalii Siesta znajduje się praktyczne „okienko”, przez które można zobaczyć zawarty w opakowaniu produkt. Osoby szczególnie dbające o zdrowie znajdą na paczkach informację o GDA (z ang. wskazane dzienne spożycie) - zawartości składników odżywczych, występujących w porcji „garści” produktu. Bakalie Siesta, jako jedyne w Polsce, mają z tyłu opakowania przepisy podpowiadające różne, niestandardowe formy serwowania bakalii oraz ciekawostki na temat produktu. Według badań SMG/KRC w 67% gospodarstw domowych bakalie po otwarciu przechowuje się w oryginalnym opakowaniu, dlatego Siesta wprowadziła innowacyjne rozwiązanie na polskim rynku - pasek ułatwiający zamykanie. Z tyłu paczki znajduje się specjalny paseczek, którego należy użyć przy zamykaniu już raz otwartych bakalii. Takie rozwiązanie zapobiega rozsypywaniu się produktu oraz pomaga w zachowaniu jego oryginalnego smaku i zapachu. Producent wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów proponuje opakowania o gramaturze 100 gram, a najpopularniejsze bakalie (rodzynki sułtanki, wiórki kokosowe) również w opakowaniach 200 gramowych Oferta Siesty: Rodzynki sułtanki (100g) Rodzynki sułtanki (200g) Wiórki kokosowe (100g) Wiórki kokosowe (200g) Morele suszone (100g) Śliwki suszone (100g) Rodzynki królewskie (100g) Migdały płatki (60g) Migdały słodkie (100g) Orzechy laskowe (100g) Orzechy włoskie (80g) Daktyle drylowane (100g) Słonecznik łuskany (100g) Pestki dyni (100g) Mak niebieski (250g) 6. „Owoce Jesieni” to oferta limitowana, na którą składają się trzy unikalne w asortymencie BoboVita kompozycje smakowe : Słodkie śliwki (po 4. miesiącu) Złote morele i jabłka (po 4. miesiącu) Soczyste gruszki (po 6. miesiącu) Starannie przygotowane deserkowe kompozycje mają nie tylko pyszny smak, ale i ważne dla zdrowego rozwoju dziecka wartości odżywcze. Śliwki wspomagają prawidłowe funkcjonowanie jelit, a morele i gruszki są bogatym źródłem witaminy C, która ułatwia wchłanianie żelaza zawartego w posiłkach i chroni komórki ciała poprzez swoje właściwości przeciwutleniające.
![]() |
#4252 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() i po co wydawać kasę na kremy, maseczki? Pijmy jogurty ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
po co pic,robmy z tych jogurtow maseczki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 |
Wtajemniczenie
|
A ja bym chętnie spróbowała tego jogurtu malinowo-różanego, nie spotkałam się jeszcze z takim smakiem
![]()
![]() |
#4255 |
Zadomowienie
|
już dość dawno, piłam ten jogurt, chyba wiśniowy (koleżanka częstowała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bo to działa na wczesne stadium rozwoju/pojawiania się zmarszczek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4257 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nawiążę do kawy zbożowej Anatol o smaku waniliowym, o którym była mowa jakiś czas temu.
Blee... Paskudna, w ogóle wanilii nie czuć. Nie polecam absolutnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4259 |
Wtajemniczenie
|
uwielbiam przeglądać wasz smakowity wątek
![]() i mam pytanie do ekspertek, czy w tym roku pojawila sie (lub są plany, ze sie pojawi) Inka limitowana świateczna, z przyprawami korzennymi?? bo w zeszlym roku pojawila sie jakos w listopadzie ![]()
![]() |
#4260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nigdzie nie mogę znaleźć Anatola waniliowego :/
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.