Nowości kulinarne. - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-11, 09:16   #4231
kasia.diet
Zakorzenienie

Dot.: Nowości kulinarne.

ktos wie czy w Realu/Tesco/Auchan mozna dostac dumle snack i te okragla princesse z karmelem?
Stary 2009-11-11, 09:20   #4232
GummyKammy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
ktos wie czy w Realu/Tesco/Auchan mozna dostac dumle snack i te okragla princesse z karmelem?
w realu kupiłam dumle snack a ta princesse tez widzialam tam

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 10:02   #4233
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

ja tez widzialam i dumla i princeske w realu

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-11, 10:48   #4234
kasia.diet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
w realu kupiłam dumle snack a ta princesse tez widzialam tam
Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
ja tez widzialam i dumla i princeske w realu
dziekuje pieknie
tak myslalam ze w realu moga byc, tam czesto pojawiaja sie nowosci. w takim razie jutro wycieczka do reala
Stary 2009-11-12, 12:04   #4235
GummyKammy
Zakorzenienie

ja dzisiaj pierwszy raz spróbowałam prince polo caffe latte pyszne jest

GummyKammy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 15:37   #4236
halfsara
Rozeznanie

W listopadzie gama produktów Dr. Oetkera wzbogacona została o trzy nowe desery inspirowane kuchnią świata.

Tiramisu Dr. Oetkera – lubiany i niezwykle popularny włoski deser w nowej formie. Pyszny i delikatny krem, przełożony warstwą biszkoptów nasączonych kawą uwiedzie smakiem każdego.
• Mousse czekoladowy Dr.Oetkera – francuski deser w formie smacznego, puszystego i przyjemnie czekoladowego kremu ułożonego na delikatnych biszkoptach. Najefektowniej prezentuje się w szklanych pucharkach lub filiżankach.
• Stracciatella Dr.Oetkera – pyszny włoski deser składający się z delikatnej śmietankowej masy z kawałkami czekolady. Szczególnie lubiany przez dzieci ze względu na smak przypominający lody. Wyśmienity niezależnie od pory roku.
Stary 2009-11-12, 17:02   #4237
Paulinka_S
S. Sssss. SSSSS.

ach te desery Oetkera były już kilka lat temu, prawie wpadłam w depresję po ich wycofaniu :P super, ze znowu można będzie je kupić

Paulinka_S jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 20:10   #4238
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Dorwałam dziś Kit Kat Senses i Dumle Snack w Społem
Stary 2009-11-12, 20:39   #4239
kiciakasia
Zakorzenienie

czekolada wedel gorzka z nuta pomaranczy i calymi orzechami
kiciakasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 20:56   #4240
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
czekolada wedel gorzka z nuta pomaranczy i calymi orzechami
byla rok temu ;-)

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-12, 21:05   #4241
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jak którejś z Was uda się dorwać te desery Dr.Oetkera o których pisała halfsara to koniecznie napiszcie gdzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 21:46   #4242
kasia.diet
Zakorzenienie

princessa carmelove i dumle snack - raczej nie powtorze zakupu spodziewalam sie czegos lepszego, a ta princessa w ogole sie nie ciagnie

nussbeiser z migdalami - w zasadzie to samo co z orzechami czyli pycha
Stary 2009-11-12, 23:40   #4243
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
byla rok temu ;-)

no kurcze, uzurpatorka
Stary 2009-11-13, 11:16   #4244
wiewioora83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez halfsara Pokaż wiadomość
W listopadzie gama produktów Dr. Oetkera wzbogacona została o trzy nowe desery inspirowane kuchnią świata.

Tiramisu Dr. Oetkera – lubiany i niezwykle popularny włoski deser w nowej formie. Pyszny i delikatny krem, przełożony warstwą biszkoptów nasączonych kawą uwiedzie smakiem każdego.
• Mousse czekoladowy Dr.Oetkera – francuski deser w formie smacznego, puszystego i przyjemnie czekoladowego kremu ułożonego na delikatnych biszkoptach. Najefektowniej prezentuje się w szklanych pucharkach lub filiżankach.
• Stracciatella Dr.Oetkera – pyszny włoski deser składający się z delikatnej śmietankowej masy z kawałkami czekolady. Szczególnie lubiany przez dzieci ze względu na smak przypominający lody. Wyśmienity niezależnie od pory roku.
Mmmmm... brzmi smakowicie Muszę zapolować na te deserki

Cytat:
Napisane przez GummyKammy Pokaż wiadomość
ja dzisiaj pierwszy raz spróbowałam prince polo caffe latte pyszne jest
A ja jakoś nie mogę dostać tego Prince Polo
wiewioora83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-13, 12:23   #4245
Cyprianka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiewioora83 Pokaż wiadomość
Mmmmm... brzmi smakowicie Muszę zapolować na te deserki

A ja jakoś nie mogę dostać tego Prince Polo
Ostatnio widziałam Prince Polo w Społem.Sprawdź,może akurat trafisz.

Dołączam do wielbicielek KitKat Senses
Cyprianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-13, 18:05   #4246
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Co do Kit Kat Senses - macie rację, przeeepysznyLepszy jak dla mnie od KB, mimo, że nadzienie nie jest takie fajne płynne... ale smak....

Co do Dumle Snack - smaczne, ale nie powaliło mnie

Nie wiem czy to nowość, ale moja mama kupiła "Miniaturki" z Turka. Bardzo odpowiada mi ta forma, bo z serów pleśniowych najbardziej lubię właśnie tą białą otoczkę, a wiadomo że w kilku kawałkach jest jej więcej niż w jednym
Stary 2009-11-13, 20:00   #4247
boulangerie
Raczkowanie

te MiniaTurki już od dawna są w sklepach
boulangerie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-13, 20:20   #4248
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez boulangerie Pokaż wiadomość
te MiniaTurki już od dawna są w sklepach
Aha, ja spotkałam się z nimi pierwszy raz, więc pomyślałam że to nowość
Stary 2009-11-14, 06:30   #4249
halfsara
Rozeznanie

Ser pro-zdrowotny omega 3&6 to produkt bogaty w niezbędne dla zdrowia nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3 i omega 6, będące witaminą F.Zawarte w Serze Pro-zdrowotnym Omega 3&6 kwasy omega 3 i omega 6 pozyskiwane są w procesie tłoczenia nasion lnu oleistego
Trzy nowe sosy sojowe marki Vifon
Sos sojowy klasyczny
Sos sojowy klasyczny to najważniejszy z dodatków w kuchni Dalekiego Wschodu. Ten klasyczny sos powstaje w wyniku naturalnej fermentacji ziaren soi.

Sos sojowy pikantny
Unikalny Sos sojowy pikantny Vifon powstaje w niepowtarzalnym procesie długiej, naturalnej fermentacji wyselekcjonowanych ziaren soi z udziałem papryczek chili. Łączy w sobie smak dojrzałego sosu sojowego z odrobiną ostrości.

Sos sojowy z imbirem
Wyjątkowy sos sojowy powstały w wyniku naturalnej fermentacji ziaren soi, z dodatkiem szczypty imbiru. Jego unikalny aromat nadaje potrawom niepowtarzalny smak.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-14, 07:10   #4250
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Ciasto w proszku Serowa Gwiazda z DECO MORRENO-wygląda bardzo apetycznie

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 00:55   #4251
tapetka22
Zakorzenienie

1.
SONKO Rismini kakao i Rismini cytrynka to słodkie, lekkie snacki ryżowe. Wypiekane są bez tłuszczu na bazie lekkostrawnego ryżu i kukurydzy.
Jest produktem naturalnie bezglutenowym i bez konserwantów.

2.
Logo marki GOLIARD to gwarancja najwyższej jakości. Firma od lat specjalizuje się w produkcji przetworów zbożowych. Do tej pory jej domeną były makarony. Teraz, wychodząc naprzeciw potrzebom rynku i oczekiwaniom konsumentów, zdecydowała się na stworzenie nowej gamy produktów - serii chrupkiego pieczywa GOLIARD. Lekka seria marki Goliard składa się z sześciu rodzajów chrupkiego pieczywa. Każdy ma więc okazję wybrać taki rodzaj, jaki najbardziej przypadnie mu do gustu. Wszystkie produkty marki Goliard powstają z naturalnych surowców z pełnych ziaren zbóż, bez zbędnych dodatków konserwujących i smakowych.

Włączenie chrupkiego pieczywa do codziennej diety przynosi wiele korzyści. Ze względu na obniżoną wartość energetyczną oraz prawie całkowity brak tłuszczu, lekkie pieczywo jest sprzymierzeńcem osób, które są na diecie. Dodatkową zaletą jest wysoka zawartość błonnika, który oczyszcza organizm, a także „wypełnia” żołądek, dzięki czemu nie odczuwamy napadów głodu.

Marka Goliard łączy doświadczenie z najnowszymi technologiami i surowcami najwyższej klasy, dzięki czemu możemy mieć pewność, że wybierając jej produkty, podejmujemy najlepszą decyzję dla siebie i swojego zdrowia.

Wybór pieczywa GOLIARD:
• pieczywo chrupkie razowe
• pieczywo chrupkie pszenne
• pieczywo chrupkie pszenne pikantne
• pieczywo chrupkie lekkie kukurydziane
• pieczywo chrupkie lekkie żytnie
• pieczywo chrupkie lekkie graham

Lekkość bytu
Zdrowy tryb życia i zbilansowana dieta nie musi oznaczać niemożliwych do spełnienia wyrzeczeń. Bogata paleta smaków i zbóż pieczywa chrupkiego pozwala na komponowanie nowych ulubionych kanapek. Wszystkie świetnie smakują z wędlinami lub mięsem, na przykład chudą polędwicą lub gotowanym kurczakiem. Znakomicie łączą się z lekkim żółtym serem lub twarożkiem ze szczypiorkiem, a także z warzywami: pomidorem, świeżym ogórkiem, czarnymi oliwkami, kiełkami, sałatą. Możemy spróbować go także na słodko, z owocową konfiturą. Dzięki wyjątkowej chrupkości, produkty Goliard z powodzeniem zastąpią także wysokokaloryczne przekąski, jak krakersy, chipsy czy słone paluszki. Bardzo dobrze sprawdzą się jako dodatek do sałatki lub kremowej zupy.

Goliard na zdrowie
Produkty Goliard dostępne są w opakowaniach o pojemności 100 lub 150 g. Specjalny system pakowania zapewnia długotrwałą świeżość i niezmienną chrupkość produktu. Pieczywo wyróżnia się przyjemną szatą graficzną, która stanowi połączenie stonowanych beży oraz typowego dla marki Goliard granatu. Znajdziemy też charakterystyczne logo firmy ze złotymi kłosami zboża, symbolu marki.

Cena:
Goliard Pieczywo Chrupkie lekkie (100 g) – 1,70 zł
Goliard Pieczywo Chrupkie (150 g) – 4,49 zł

3.
Zgodnie ze światowymi trendami, do grupy żywność funkcjonalnej w 2014 roku będzie należał już co czwarty produkt spożywczy. W odpowiedzi na te właśnie trendy GRUPA POLMLEK stworzyła jogurt pitny z dodatkiem koenzymu Q10 QJOGURT. Siedem wyjątkowych smaków QJOGURTU na siedem dni tygodnia: grapefruitowy, malinowo-porzeczkowy, malinowo-różany, limonka z zieloną herbatą, wiśniowy, waniliowy oraz z dodatkiem jednego z najbardziej najzdrowszych owoców na świecie jagody ACAI.

Jedna butelka jogurtu QJOGURTU zaspokaja 50% dziennego niedoboru organizmu na koenzym Q10 w organizmie.
Dodatkowo QJOGURT zawiera żywe kultury bakterii probiotycznych: Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus.

Czy wiesz że koenzym Q10
• poprawia wydajność energetyczną organizmu
• jest ważnym antyutleniaczem (antyoksydantem), który chroni komórki przed ich uszkodzeniem
• unieszkodliwia wolne rodniki tlenowe
• spowalnia procesy starzenia się komórek
• zapobiega tworzeniu się zmarszczek i redukuje już istniejące
• zmniejsza ryzyko rozwoju wielu chorób
• korzystnie wpływa na pracę serca

Opakowanie: 250 ml
W sprzedaży do października 2009

4.
Häagen-Dazs Choc Choc Chip to połączenie świeżej, słodkiej śmietanki, holenderskiego kakao i kuszących kawałków wyśmienitej czekolady. Jak wszystkie lody Häagen-Dazs, Choc Choc Chip powstały z połączenia wyłącznie naturalnych składników najwyższej jakości i według tradycyjnej receptury. Nie zawierają sztucznych barwników ani konserwantów.

Häagen-Dazs Choc Choc Chip jest jedenastym wariantem smakowym lodów Häagen-Dazs dostępnym na polskim rynku w opakowaniach 500 ml. Dotychczas polscy konsumenci mogli wybierać spośród następujących smaków: Baileys, Belgian Chocolate, Cookies & Cream, Dulce de Leche, Macadamia Nut Brittle, Pralines & Cream, Strawberries & Cream, Strawberry Cheesecake, Vanilla, Vanilla Caramel Brownie oraz zestawów Fruit Variety Pack, zwierających 4 poręczne mini kubeczki o smakach Mango & Cream, Strawberries & Cream, Banana & Cream oraz Summer Berries & Cream pakowane wraz z łyżeczkami.

Choc Choc Chip są dostępne w sieciach handlowych na terenie całego kraju od listopada 2009 roku w opakowaniach 500 ml. Sugerowana cena za opakowanie to ok. 22 zł.

5.
Od listopada na sklepowych półkach pojawi się nowa marka bakalii - Siesta. Siesta to połączenie tradycji i nowego, zdrowego stylu życia. Dorodne bakalie w nowoczesnych opakowaniach ruszają na podbój polskiego rynku.

Nowa marka skierowana jest do osób, które dbają o zdrowie swoje i rodziny, cenią sobie tradycję, ale nie rezygnują z poszukiwania nowych rozwiązań. Oferta bakalii Siesta to produkty, które kuszą doznaniami smakowymi i kolorami. Dorodne, jędrne bakalie m.in. z Chile, Turcji, USA, czy Indonezji zostały wyselekcjonowane z najwyższej jakości owoców.

Praca nad marką trwała kilka miesięcy, a jej wprowadzenie poprzedzono szeregiem ogólnopolskich badań konsumenckich. Dzięki temu koncepcję całej marki w tym nazwa, logotyp, slogan oraz szata graficzna została przygotowana tak, aby odpowiadała gustom i oczekiwaniom polskich konsumentów.

Szata graficzna bakalii Siesta wyróżnia je na tle konkurencji i nawiązuje bezpośrednio do młodej, dynamicznej grupy docelowej. Layout nowych torebek w żywym kolorze zielonym i czerwonym przyciąga wzrok i daje jasną informację o prozdrowotnych właściwościach nowych bakalii. Przekaz wzmocniono zdjęciem apetycznego, jędrnego owocu. Na opakowaniach bakalii Siesta znajduje się logotyp „Jutrzenka”, który stanowi gwarancję ich wysokiej jakości.

Ponad 77% konsumentów przed zakupem bakalii oczekuje możliwości sprawdzenia jakość produktu zawartego w opakowaniu. Dlatego też na opakowaniach bakalii Siesta znajduje się praktyczne „okienko”, przez które można zobaczyć zawarty w opakowaniu produkt. Osoby szczególnie dbające o zdrowie znajdą na paczkach informację o GDA (z ang. wskazane dzienne spożycie) - zawartości składników odżywczych, występujących w porcji „garści” produktu. Bakalie Siesta, jako jedyne w Polsce, mają z tyłu opakowania przepisy podpowiadające różne, niestandardowe formy serwowania bakalii oraz ciekawostki na temat produktu.

Według badań SMG/KRC w 67% gospodarstw domowych bakalie po otwarciu przechowuje się w oryginalnym opakowaniu, dlatego Siesta wprowadziła innowacyjne rozwiązanie na polskim rynku - pasek ułatwiający zamykanie. Z tyłu paczki znajduje się specjalny paseczek, którego należy użyć przy zamykaniu już raz otwartych bakalii. Takie rozwiązanie zapobiega rozsypywaniu się produktu oraz pomaga w zachowaniu jego oryginalnego smaku i zapachu.

Producent wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów proponuje opakowania o gramaturze 100 gram, a najpopularniejsze bakalie (rodzynki sułtanki, wiórki kokosowe) również w opakowaniach 200 gramowych

Oferta Siesty:
Rodzynki sułtanki (100g)
Rodzynki sułtanki (200g)
Wiórki kokosowe (100g)
Wiórki kokosowe (200g)
Morele suszone (100g)
Śliwki suszone (100g)
Rodzynki królewskie (100g)
Migdały płatki (60g)
Migdały słodkie (100g)
Orzechy laskowe (100g)
Orzechy włoskie (80g)
Daktyle drylowane (100g)
Słonecznik łuskany (100g)
Pestki dyni (100g)
Mak niebieski (250g)

6.
„Owoce Jesieni” to oferta limitowana, na którą składają się trzy unikalne w asortymencie BoboVita kompozycje smakowe :

Słodkie śliwki (po 4. miesiącu)
Złote morele i jabłka (po 4. miesiącu)
Soczyste gruszki (po 6. miesiącu)

Starannie przygotowane deserkowe kompozycje mają nie tylko pyszny smak, ale i ważne dla zdrowego rozwoju dziecka wartości odżywcze. Śliwki wspomagają prawidłowe funkcjonowanie jelit, a morele i gruszki są bogatym źródłem witaminy C, która ułatwia wchłanianie żelaza zawartego w posiłkach i chroni komórki ciała poprzez swoje właściwości przeciwutleniające.
Stary 2009-11-15, 07:17   #4252
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

rozwaliły mnie te jogurty z koenzymem Q10

i po co wydawać kasę na kremy, maseczki? Pijmy jogurty

- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
Stary 2009-11-15, 07:36   #4253
kiciakasia
Zakorzenienie

po co pic,robmy z tych jogurtow maseczki!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-15, 07:50   #4254
nieprzytomna
Wtajemniczenie

A ja bym chętnie spróbowała tego jogurtu malinowo-różanego, nie spotkałam się jeszcze z takim smakiem
Stary 2009-11-15, 08:44   #4255
Amel
Zadomowienie

już dość dawno, piłam ten jogurt, chyba wiśniowy (koleżanka częstowała) i jogurt jak jogurt, ja tam żadnej cudownej mocy koenzymu Q10 nie odzczułam
Amel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 08:59   #4256
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez Amel Pokaż wiadomość
już dość dawno, piłam ten jogurt, chyba wiśniowy (koleżanka częstowała) i jogurt jak jogurt, ja tam żadnej cudownej mocy koenzymu Q10 nie odzczułam

bo to działa na wczesne stadium rozwoju/pojawiania się zmarszczek

JC"
Stary 2009-11-15, 09:10   #4257
Amel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość
bo to działa na wczesne stadium rozwoju/pojawiania się zmarszczek
Och, w takim razie na moje zmarchy (tudzież ich wczesne stadium) nie podziałało
Ee, może jakby pić to litrami codziennie to rzeczywiście byłby efekt 'jak ten młody bóg'...?
Amel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-15, 13:28   #4258
Selene2203
Rozeznanie

Ja jeszcze nawiążę do kawy zbożowej Anatol o smaku waniliowym, o którym była mowa jakiś czas temu.

Blee... Paskudna, w ogóle wanilii nie czuć. Nie polecam absolutnie.

Żyję w przekonaniu, że...

"Everybody lies"

Dr House

Selene2203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 13:41   #4259
klaustrofobia007
Wtajemniczenie

uwielbiam przeglądać wasz smakowity wątek
i mam pytanie do ekspertek, czy w tym roku pojawila sie (lub są plany, ze sie pojawi) Inka limitowana świateczna, z przyprawami korzennymi??
bo w zeszlym roku pojawila sie jakos w listopadzie

! SZUKAMY IWONKI WIECZOREK Z GDAŃSKA !

Filmik o zaginionej

Wątek o Iwonce, zajrzyj, może jesteś w stanie pomóc
klaustrofobia007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 14:38   #4260
upgirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaustrofobia007 Pokaż wiadomość
uwielbiam przeglądać wasz smakowity wątek
i mam pytanie do ekspertek, czy w tym roku pojawila sie (lub są plany, ze sie pojawi) Inka limitowana świateczna, z przyprawami korzennymi??
bo w zeszlym roku pojawila sie jakos w listopadzie
woow, mówicie wszystko co wiecie!

Ja nigdzie nie mogę znaleźć Anatola waniliowego :/

upgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości