|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea)
Gelatynko, gdzie kupilas ten z bordowym ryjem???
|
|
#4232 | |
|
Raczkowanie
|
fajnie ze Wam sie podobaja
![]() gelatynko, zakupy sliczne Cytat:
|
|
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4234 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() anusia piękny ten żółty !!!!! mam podobnego ale twój jest bościusi a biały tysz bo taki symetrycznie kwitnie jak mój mini biały tylko u mnie tego nie widać aż tak bo nie stoi se prosto tylko takiego mamzwisa i w dodatku zauważyłam ze kwiaty juz mu pzrekwitają paskudny storczysław!!!!! be lanie mu na pupuche
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajrzę wkrótce do OBI - a nuż uda mi się trafić na inne kolory niż biały i różowy
|
|
#4236 |
|
Rozeznanie
|
Aranko, co smieszne?
|
|
#4237 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje ja ciagle zyje wyzutami sumienia ale w marcu zaczynam remont a moze juz w kwietniu bede miec nie 1 parapet a 2 a wtedy bede miala gdzie ustawiac
|
|
#4239 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek
![]() Włąśnie wracam z powaznej rozmowy z moimi kwiatucholcami i coz zauwazyłąm ... hmmm moj bezstokowiec Misiowy ktory kwitnie , rozwija pąki i ma juz kilka rozwinietych kwiatuszkow zaczyna przybierac dziwne barwy na lodyżce (z zielonej robi sie od gory zółtawa) hyba bedzie mi usychac ale przeciez ma jescze kwiatki hmmm zdrowe kwiatki czyzby bezstozkowiec ratowal zycie i pobieral wartosci odzywcze z lodyzki? Zastanwiam sie tez nad tym czy upitolic ja zanim uschnie sama - cy to cos da? cholerka troszuchne sie boje bo to Misiowy i choc bezstozkowiec to ten znaczy dla mnie bardzo duzo Pomozecie ?
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Dario nie ucinaj. Zostaw to tak jak jest.
|
|
|
|
#4241 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje Fridziuniu niormalnie tak bałdzo ze slow na to nie ma
ale buziaki sa
|
#4242 |
|
BAN stały
|
nie obcinaj dziecynko bo se sam uschnie a jak skuńcy to wtedy ciach go tam gdzdo kąd uschł
|
|
|
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
ach...no i wrocilam z OBI z 3 biedulkami- mial byc jeden ale poprostu nie wiedzialam ktory wziac- przesadzilam je w sieże podłoże- tak jak jest zalecane, obcielam brzydkie korzenie...a teraz pozostaje tylko czekać i sie modlic zeby rosly...zobaczymy- robakow nie zauwazylam to chyba ich nie mialy
jeden mial ped z kwiatkami ale niestety byl podlamany wiec go ucielam - nie wiem czy dobrze zrobilam??
|
|
|
|
#4244 |
|
BAN stały
|
mogłaś też sprubować skleić wiem ze tak sie da tylko kurcze nie moge znaleźć gdzien to czytałam
ale ja penie też bym obcieła
|
|
|
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w OBI i kupiłam podpórkę dla storczyka. Wybrałam przezroczystą różową - wg mnie to nie jest wściekły róż!
Były jeszcze przezroczyste białe i przezroczyste zielone - cena 7.99 zł
Edytowane przez cypressangel Czas edycji: 2008-11-12 o 17:28 |
|
|
|
#4246 |
|
Raczkowanie
|
no juz szkoda- bede obserwowala teraz czy beda rosly- mam tez pytanie- zauwazylam w jednym tym zdrowym storczyku zielony nalot na doniczce- tak ajkby glony, czy to szkodliwe? moze juz poprostu szukam dziury w calym bo ladnie kwitnie ale troche mnie to zaniepokoilo...
|
|
|
|
#4247 |
|
Zadomowienie
|
Musze się też wybrac do Obi, szkoda, ze nie ma u mnie w mieście. Ta podpórka by mi się przydała
|
#4248 |
|
Raczkowanie
|
w auchen sa takie z bordowym ryjkiem
gelatynka gratuluje zakupu i życze byś była z nich dumna za kilka miesiecy Ja tez sie chyba wybiore do obi i przygarne jakies sierotki - jeśli beda
|
|
|
|
#4249 |
|
Rozeznanie
|
|
#4250 |
|
Rozeznanie
|
aniu, jaki cudny!! ja mialam isc dzis na zakupy, ale znow dzien w lozku
JUTRO IDE, najwyzej padne na ulicy juz sie nie moge doczekac
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu no w końcu
Gelatynko w sumie glony to nic strasznego jeżeli nie ma ich za dużo. Wytworzyły się od nadmiaru wilgoci w doniczce. Musisz podłoże dobrze przesuszyc. Możesz też wymienic podłoże i dokładnie wymyc doniczkę. Gratuluję nowych nabytków i odwagi Od siebie mogę doda, że też kupiłam kilka przekwitniętych przecenionych i właśnie teraz 2 z nich szykują się do kwitnienia. Zresztą jeden kwitnie nieprzerwanie Już drugi raz przedłuża pęd a teraz dodatkowo wypuścił 2 odnogi z uśpionych oczek ![]() Pozdrawiam. |
|
|
|
#4253 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
Piękne te wasze kwiatuszki aż milo na forum zaglądać. Dziś pochodziłam trochę po kwiaciarniach i nurtuje mnie jedna rzecz kwiaty w kwiaciarni są 2 ,3 a nawet 4 razy droższe od tym w marketach osobiście wole kupić dwa tańsze kwiatki niż jeden droższy – powiedzcie mi co kwiaciarnie robią ze storczykami które przekwitną? |
|
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4255 |
|
Raczkowanie
|
Czeć dziewuszki
Ja wczoraj byłam w Castoramie - niby kupiłam 2 ale .... nie sa to cuda bo byly juz tak przebrane ze szok a po drugie wybierałam te ktore w miare mają normalny stan - reszta byla wrecz zdezelowana - masakra ! Podeszlam do Pana od ogrodu i pytam sie czy robia tu przeceny - odp nie wiec pytam sie co robia z kwiatkami ktore wygladaja tak jak te tutaj a on mi na to ze wyrzucaja - no normalnie krew mnie zalała bo ja kupuje za 23 zł a on mi mowi ze lada dzien je wypierpapier - wrrrrrr no wiec sie pytam czy musza je wyrzucac bo przeciez nie sa w tak zlym satnie a Pan mi na to e musza bo takich nikt juz nie kupi (poczulam sie jak debil) a przyjda nowe. Bylam zła jak jasna cholerka - a jak patrzylam na te biedactwa to mi serce pekało - patrzyly na mnie tymi oczami Kota ze Shreka i nie moglamn odejsc z tamtego miejsca - stałam tam chyba z połtorej godziny az wkoncu wziełam 2 Pozniej wstawie zdjatka - i choc moze nie sa w boskim stanie i pewnie lada moment przekwitna to dumna jestem z siebie ze uratowalam ich zywot przed tym ze staly by sie kompostem na castoramą . P.S. Mają na imię Margo i Sharon ![]() Buziaczki moje koffaniuśkie Glizdeczko Fridiuniu dziekuje za podpowiedzi - bałdzo moćno tarmosze łaputkami Wasze szyjeczki (czyt. ściskam, nie dusze )
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Daria trzeba bylo się z Panem umówić żeby Ci odłożył i Ty byś przygarneła wszytskie te do wywalenia, w zasadzie tak jakbyś je ze śmieci wyciagnęła
|
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Dario niestety tak bywa z supermarketami
|
|
|
|
#4258 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
hihihi Cytat:
za piątala ale nie za free
|
|||
|
|
|
#4259 |
|
Raczkowanie
|
Własnie ajrzałam im w korzonki a tam ....
o zgrozo - gnój total ale mamusia juz zmienila wszystko i juz dzieci maja sucho wszystko co be be wyciete i zasypane puderkiem cynamonkowym bedzie dobrze - musi byc A co do tych kwiatucholcow z castoramy to nie bylabym soba zebym nie powiedziala ze ja wezme wszystkie te ktore oni beda chciali wyrzucic bo WEDŁUG NICH juz sie nie nadaja a na to ten Pan - jezeli Pani chce to ok - tyle ze upustu nie bedzie Wywaliłam oczy na niego i pytam sie Znaczy sie po ile one beda a on mi na to 23 zł Zgupiałam lekko i wolałam juz nic nie mowic bo jeszcze bym mogla byc nie mila. Kur... ja to jest ze wyrzucaja je tak poprostu bo ktos kto pewnie moze i sie na tym nie zna uwaza ze Cytuje "Storczyk nie ma kwiatków albo sa posarpane i poodrywane - wiec do wywalenia" o patrzeniu na korzenie i liscie nikt tam nie mowil choc sama widzialam ze poprzelewane na maxa byly o zgniłych korzeniach lepiej mowic nie bede No i trafia sie taka ktora chce zapłacic za te ktore oni wyrzucaja tak poprostu czyli mieli by zysk a on mi na to ze 23 zł (w tej cenie maja normalne zdrowe - znaczy sie wszystkie w tej samej) Nie rozumiem polityki cenowej Castoramy
" Wszyscy jesteśmy Aniołami z jednym skrzydłem, możemy latać wtedy, i tylko wtedy, gdy obejmujemy innego człowieka " Edytowane przez DariaOlivia Czas edycji: 2008-11-13 o 09:46 |
|
|
|
#4260 |
|
BAN stały
|
ja tez tego nie rozumiem.... pajace są i tyle
jak tak można nie??? sknery jedne parszywe
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

platynka

mam podobnego ale twój jest bościusi
a biały tysz bo taki symetrycznie kwitnie
paskudny storczysław!!!!! be lanie mu na pupuche

ale w marcu zaczynam remont a moze juz w kwietniu bede miec nie 1 parapet a 2 
hmmm zdrowe kwiatki
ale buziaki sa