Storczyk (Orchidea) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-11-11, 22:11   #4231
platynka80
Rozeznanie

Dot.: Storczyk (Orchidea)

Gelatynko, gdzie kupilas ten z bordowym ryjem???
Stary 2008-11-11, 22:14   #4232
aaaaniusia
Raczkowanie

fajnie ze Wam sie podobaja
gelatynko, zakupy sliczne
Cytat:
Jejciu jak ci cudnie i symetrycznie kwitnie ten biały . Gdzie go kupiłaś ?
dostałam go na rocznice od meza, ale kupił go chyba w jakiejs kwiaciarni, na pewno nie w markecie.
aaaaniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-11, 22:18   #4233
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez platynka80 Pokaż wiadomość

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 00:07   #4234
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

Cytat:
Napisane przez cypressangel Pokaż wiadomość
Eee, wściekłego różu nie chcę A przezroczyste do białego to już w ogóle mi się nie widzą
u mnie w obi są jeszcze przezroczyste zielone i przezroczyste białe i takie różowe i jeszcze chyba widziałam przezroczyste żółte

anusia piękny ten żółty !!!!! mam podobnego ale twój jest bościusi a biały tysz bo taki symetrycznie kwitnie jak mój mini biały tylko u mnie tego nie widać aż tak bo nie stoi se prosto tylko takiego mamzwisa i w dodatku zauważyłam ze kwiaty juz mu pzrekwitają paskudny storczysław!!!!! be lanie mu na pupuche
glizdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 00:14   #4235
cypressangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glizdka Pokaż wiadomość
u mnie w obi są jeszcze przezroczyste zielone i przezroczyste białe i takie różowe i jeszcze chyba widziałam przezroczyste żółte
Dzięki glizdko za info Zajrzę wkrótce do OBI - a nuż uda mi się trafić na inne kolory niż biały i różowy

cypressangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 00:22   #4236
platynka80
Rozeznanie

Aranko, co smieszne?
Stary 2008-11-12, 07:46   #4237
gelatynka
Raczkowanie

Cytat:
kupiłam go w kwiaciarni (Bydgoszcz ul. Sokola 3), zaplacilam sporo ale sie oplacilo-oczu od niego nie moge oderwac od tego druigiego zreszta tez dzisiaj wybieram sie d OBI ciekawe czy z czymś wróce
gelatynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 09:25   #4238
zazdrosnica0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Zazdrośnico śliczne masz okno. Jak mogłaś nie kupic tamtego storczyka????

dziekuje ja ciagle zyje wyzutami sumienia ale w marcu zaczynam remont a moze juz w kwietniu bede miec nie 1 parapet a 2 a wtedy bede miala gdzie ustawiac
12.1.2013 - zaręczyny
16.11.2013 -

zazdrosnica0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 09:45   #4239
DariaOlivia
Raczkowanie

Dzień doberek

Włąśnie wracam z powaznej rozmowy z moimi kwiatucholcami i coz zauwazyłąm ... hmmm moj bezstokowiec Misiowy ktory kwitnie , rozwija pąki i ma juz kilka rozwinietych kwiatuszkow zaczyna przybierac dziwne barwy na lodyżce (z zielonej robi sie od gory zółtawa) hyba bedzie mi usychac ale przeciez ma jescze kwiatki hmmm zdrowe kwiatki czyzby bezstozkowiec ratowal zycie i pobieral wartosci odzywcze z lodyzki? Zastanwiam sie tez nad tym czy upitolic ja zanim uschnie sama - cy to cos da? cholerka troszuchne sie boje bo to Misiowy i choc bezstozkowiec to ten znaczy dla mnie bardzo duzo Pomozecie ?
Stary 2008-11-12, 11:47   #4240
frida110
Zakorzenienie

Dario nie ucinaj. Zostaw to tak jak jest.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 11:53   #4241
DariaOlivia
Raczkowanie

Dziekuje Fridziuniu niormalnie tak bałdzo ze slow na to nie ma ale buziaki sa
Stary 2008-11-12, 15:23   #4242
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

nie obcinaj dziecynko bo se sam uschnie a jak skuńcy to wtedy ciach go tam gdzdo kąd uschł
Stary 2008-11-12, 15:32   #4243
gelatynka
Raczkowanie

ach...no i wrocilam z OBI z 3 biedulkami- mial byc jeden ale poprostu nie wiedzialam ktory wziac- przesadzilam je w sieże podłoże- tak jak jest zalecane, obcielam brzydkie korzenie...a teraz pozostaje tylko czekać i sie modlic zeby rosly...zobaczymy- robakow nie zauwazylam to chyba ich nie mialy jeden mial ped z kwiatkami ale niestety byl podlamany wiec go ucielam - nie wiem czy dobrze zrobilam??
Stary 2008-11-12, 15:42   #4244
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

mogłaś też sprubować skleić wiem ze tak sie da tylko kurcze nie moge znaleźć gdzien to czytałam ale ja penie też bym obcieła
Stary 2008-11-12, 16:13   #4245
cypressangel
Zakorzenienie

Byłam dziś w OBI i kupiłam podpórkę dla storczyka. Wybrałam przezroczystą różową - wg mnie to nie jest wściekły róż! Były jeszcze przezroczyste białe i przezroczyste zielone - cena 7.99 zł Poza tym było dużo pięknych różnokolorowych storczyków Ceny też różne. Widziałam również regał z przecenionymi (10 zł) kwiatkami - zazwyczaj same liście z uciętym pędem kwiatowym, było też kilka przekwitających i trochę mnie kusiło by jakiegoś przygarnąć, ale stwierdziłam, że na razie muszę nauczyć się dbać o swojego białego

Edytowane przez cypressangel
Czas edycji: 2008-11-12 o 17:28
Stary 2008-11-12, 17:02   #4246
gelatynka
Raczkowanie

no juz szkoda- bede obserwowala teraz czy beda rosly- mam tez pytanie- zauwazylam w jednym tym zdrowym storczyku zielony nalot na doniczce- tak ajkby glony, czy to szkodliwe? moze juz poprostu szukam dziury w calym bo ladnie kwitnie ale troche mnie to zaniepokoilo...
Stary 2008-11-12, 17:37   #4247
bravvurka
Zadomowienie

Musze się też wybrac do Obi, szkoda, ze nie ma u mnie w mieście. Ta podpórka by mi się przydała
Stary 2008-11-12, 18:14   #4248
niga
Raczkowanie

Cytat:
w auchen sa takie z bordowym ryjkiem

gelatynka gratuluje zakupu i życze byś była z nich dumna za kilka miesiecy Ja tez sie chyba wybiore do obi i przygarne jakies sierotki - jeśli beda
niga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 18:26   #4249
aankaa78
Rozeznanie

A oto mój z netto...warżka różowo - pomarańczowa

Pozdrawiam Wszystkie Zakręcone Storczykomaniaczki)
Stary 2008-11-12, 18:44   #4250
platynka80
Rozeznanie

aniu, jaki cudny!! ja mialam isc dzis na zakupy, ale znow dzien w lozku JUTRO IDE, najwyzej padne na ulicy juz sie nie moge doczekac
Stary 2008-11-12, 18:48   #4251
cypressangel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa78 Pokaż wiadomość

Piękny nabytek

Stary 2008-11-12, 19:01   #4252
frida110
Zakorzenienie

Aniu no w końcu

Gelatynko w sumie glony to nic strasznego jeżeli nie ma ich za dużo. Wytworzyły się od nadmiaru wilgoci w doniczce. Musisz podłoże dobrze przesuszyc. Możesz też wymienic podłoże i dokładnie wymyc doniczkę. Gratuluję nowych nabytków i odwagi Od siebie mogę doda, że też kupiłam kilka przekwitniętych przecenionych i właśnie teraz 2 z nich szykują się do kwitnienia. Zresztą jeden kwitnie nieprzerwanie Już drugi raz przedłuża pęd a teraz dodatkowo wypuścił 2 odnogi z uśpionych oczek

Pozdrawiam.
Stary 2008-11-12, 22:09   #4253
niga
Raczkowanie

Witam serdecznie
Piękne te wasze kwiatuszki aż milo na forum zaglądać. Dziś pochodziłam trochę po kwiaciarniach i nurtuje mnie jedna rzecz kwiaty w kwiaciarni są 2 ,3 a nawet 4 razy droższe od tym w marketach osobiście wole kupić dwa tańsze kwiatki niż jeden droższy – powiedzcie mi co kwiaciarnie robią ze storczykami które przekwitną?
niga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-12, 22:55   #4254
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa78 Pokaż wiadomość

WOW - taki z lekka tygrysi i z pazurem...a niby białasek! oryginalny zestaw kolorów na warżce

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 08:25   #4255
DariaOlivia
Raczkowanie

Czeć dziewuszki

Ja wczoraj byłam w Castoramie - niby kupiłam 2 ale .... nie sa to cuda bo byly juz tak przebrane ze szok a po drugie wybierałam te ktore w miare mają normalny stan - reszta byla wrecz zdezelowana - masakra ! Podeszlam do Pana od ogrodu i pytam sie czy robia tu przeceny - odp nie wiec pytam sie co robia z kwiatkami ktore wygladaja tak jak te tutaj a on mi na to ze wyrzucaja - no normalnie krew mnie zalała bo ja kupuje za 23 zł a on mi mowi ze lada dzien je wypierpapier - wrrrrrr no wiec sie pytam czy musza je wyrzucac bo przeciez nie sa w tak zlym satnie a Pan mi na to e musza bo takich nikt juz nie kupi (poczulam sie jak debil) a przyjda nowe. Bylam zła jak jasna cholerka - a jak patrzylam na te biedactwa to mi serce pekało - patrzyly na mnie tymi oczami Kota ze Shreka i nie moglamn odejsc z tamtego miejsca - stałam tam chyba z połtorej godziny az wkoncu wziełam 2 Pozniej wstawie zdjatka - i choc moze nie sa w boskim stanie i pewnie lada moment przekwitna to dumna jestem z siebie ze uratowalam ich zywot przed tym ze staly by sie kompostem na castoramą .
P.S. Mają na imię Margo i Sharon

Buziaczki moje koffaniuśkie
Glizdeczko Fridiuniu dziekuje za podpowiedzi - bałdzo moćno tarmosze łaputkami Wasze szyjeczki (czyt. ściskam, nie dusze )
Stary 2008-11-13, 08:34   #4256
kliwia
Zakorzenienie

Daria trzeba bylo się z Panem umówić żeby Ci odłożył i Ty byś przygarneła wszytskie te do wywalenia, w zasadzie tak jakbyś je ze śmieci wyciagnęła
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 08:36   #4257
frida110
Zakorzenienie

Dario niestety tak bywa z supermarketami
Stary 2008-11-13, 08:57   #4258
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

Cytat:
Napisane przez gelatynka Pokaż wiadomość
no juz szkoda- bede obserwowala teraz czy beda rosly- mam tez pytanie- zauwazylam w jednym tym zdrowym storczyku zielony nalot na doniczce- tak ajkby glony, czy to szkodliwe? moze juz poprostu szukam dziury w calym bo ladnie kwitnie ale troche mnie to zaniepokoilo...
Cytat:
Napisane przez DariaOlivia Pokaż wiadomość
Czeć dziewuszki
eeee glony to nic takiegooo
Se weź wymień podłoże i tyli no bo jak fridzia pisała za mokro miały i sie zrobiły glonki
Ja wczoraj byłam w Castoramie - niby kupiłam 2 ale .... nie sa to cuda bo byly juz tak przebrane ze szok a po drugie wybierałam te ktore w miare mają normalny stan - reszta byla wrecz zdezelowana - masakra ! Podeszlam do Pana od ogrodu i pytam sie czy robia tu przeceny - odp nie wiec pytam sie co robia z kwiatkami ktore wygladaja tak jak te tutaj a on mi na to ze wyrzucaja - no normalnie krew mnie zalała bo ja kupuje za 23 zł a on mi mowi ze lada dzien je wypierpapier - wrrrrrr no wiec sie pytam czy musza je wyrzucac bo przeciez nie sa w tak zlym satnie a Pan mi na to e musza bo takich nikt juz nie kupi (poczulam sie jak debil) a przyjda nowe. Bylam zła jak jasna cholerka - a jak patrzylam na te biedactwa to mi serce pekało - patrzyly na mnie tymi oczami Kota ze Shreka i nie moglamn odejsc z tamtego miejsca - stałam tam chyba z połtorej godziny az wkoncu wziełam 2 Pozniej wstawie zdjatka - i choc moze nie sa w boskim stanie i pewnie lada moment przekwitna to dumna jestem z siebie ze uratowalam ich zywot przed tym ze staly by sie kompostem na castoramą .
P.S. Mają na imię Margo i Sharon

Buziaczki moje koffaniuśkie
Glizdeczko Fridiuniu dziekuje za podpowiedzi - bałdzo moćno tarmosze łaputkami Wasze szyjeczki (czyt. ściskam, nie dusze )
a juz myślałam ze to jednak duszenie hihihi

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Daria trzeba bylo się z Panem umówić żeby Ci odłożył i Ty byś przygarneła wszytskie te do wywalenia, w zasadzie tak jakbyś je ze śmieci wyciagnęła
jak by sie onie dowiedzieli ze ktos jednak je chce to by ich za darmo nie oddali centy jedne za piątala ale nie za free centuchy jedne bzitaśne
Stary 2008-11-13, 09:39   #4259
DariaOlivia
Raczkowanie

Własnie ajrzałam im w korzonki a tam .... o zgrozo - gnój total ale mamusia juz zmienila wszystko i juz dzieci maja sucho wszystko co be be wyciete i zasypane puderkiem cynamonkowym bedzie dobrze - musi byc A co do tych kwiatucholcow z castoramy to nie bylabym soba zebym nie powiedziala ze ja wezme wszystkie te ktore oni beda chciali wyrzucic bo WEDŁUG NICH juz sie nie nadaja a na to ten Pan - jezeli Pani chce to ok - tyle ze upustu nie bedzie Wywaliłam oczy na niego i pytam sie Znaczy sie po ile one beda a on mi na to 23 zł Zgupiałam lekko i wolałam juz nic nie mowic bo jeszcze bym mogla byc nie mila. Kur... ja to jest ze wyrzucaja je tak poprostu bo ktos kto pewnie moze i sie na tym nie zna uwaza ze Cytuje "Storczyk nie ma kwiatków albo sa posarpane i poodrywane - wiec do wywalenia" o patrzeniu na korzenie i liscie nikt tam nie mowil choc sama widzialam ze poprzelewane na maxa byly o zgniłych korzeniach lepiej mowic nie bede No i trafia sie taka ktora chce zapłacic za te ktore oni wyrzucaja tak poprostu czyli mieli by zysk a on mi na to ze 23 zł (w tej cenie maja normalne zdrowe - znaczy sie wszystkie w tej samej) Nie rozumiem polityki cenowej Castoramy

Edytowane przez DariaOlivia
Czas edycji: 2008-11-13 o 09:46
DariaOlivia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-11-13, 09:59   #4260
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

ja tez tego nie rozumiem.... pajace są i tyle jak tak można nie??? sknery jedne parszywe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości