|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XVII
Cytat:
![]() Chociaż, tak naprawdę, niepełnosprawni to już zupełnie odrębny temat Nie porównujmy tych, którzy chcą być oryginalni za wszelką cenę, do tych, którzy na swą odmienność (w porównianiu do osób fizycznie sprawnych) wpływu nie mają Cytat:
W kwesti osób niepełnosprawnych to już całkiem inna bajka ![]() Jak ludzie w pełni sprawni mają wiedzieć jak się zachować? Nawet gdyby chcieli być jak najbardziej taktowni, mili, pomocni? Nikt nie uczy nas jak się zachować A osobiście - kilka razy zostałam "opieprzona" przez osobę o kuli, czy o lasce, że ustąpiłam miejsca Bez komentarzy, tylko padło: "proszę" A usłyszałam, że litość niepotrzebna
|
|
#4232 |
|
rude jest piękne:)
|
Mysle ze zamiast mowic o tolerancji ,zacznijmy ja stosowac,zaczynajac od siebie ,powoli ,spokojnie i od najdrobniejszych rzeczy, slow .Nie doszukujmy sie podtekstow tam gdzie ich nie ma.Czytajmy to co zostało napisane ,a nie to co ktos chcial powiedziec .
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kasiu (zapachowa siostro)
Cytat:
Dodam tylko, że nie spodziewałam się żadnego ataku po napisaniu słowa "Fuj" ( ) i myślę, że dalsza dyskusja nie ma sensu - i tak już zaszła trochę za daleko...
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Wchodzę na forum, patrzę, tu dyskusja o kolczykach- która - i które- interesują mnie właściwie średnio.
Potem- dyskusja o słowie FUJ, użytym, rozumiem, przez Hiszpańską Myszkę, na widok zdjęcia obficie wykolczykowanego osobnika, wyrażającym jej zniesmaczenie wyglądem tegoż. Odczucie, do którego ma prawo. I do wyrażenia którego ma prawo. W sumie tak mi się wydaje- to jest cel tego faceta- nie chce być piękny, ale właśnie wzbudzać sobą nieokreśloną grozę , publikując zaś te zdjęcia- zgadza się- nie czarujmy się- na jeszcze gorsze określenia, co więcej, pewnie sprawiają mu dziką przyjemność.![]() Potem nagle- okazuje się, ze jest nietaktem i brakiem wychowania użycie tego słowa przez Myszkę. Tu już zaczęłam się czuć głupio. Bo personalnie- z jednej strony- znam Myszkę jako życzliwą i piszącą życzliwe posty osobę, o dużej kulturze i wyczuciu. I nie podejrzewam Myszki o to, że krzyczałaby za takim facetem przez pół ulicy- FUJ. A teoretycznie... obawiam się, Sabbath, takich dyskusji o braku wychowania innych. |
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam siły wnikać w dyskusję z ostatnich dwóch stron, w sumie ledwo się na nogach trzymam (i ledwo siedzę na krześle, bo złapało mnie zapalenie pęcherza). Nie sądzę, żeby Myszka miała coś złego na myśli, ot po prostu jej się wyrwało takie, a nie inne określenie. Zdarza się.
Napiszę tylko, że tak, słowo "fuj" może wzbudzić emocje. Nawet niekoniecznie w przypadku tak dziwnym jak kolczyki na każdym cm2 skóry. Ileż to razy w wątku o "gwiazdach bez makijażu" komentarze do zdjęć brzmiały: okropna, fuj jaka cera, bleee. Jak by się nad tym zastanowić, to ja też mam niezbyt urodziwą cerę, którą skrzętnie chowam pod makijażem. I nie chciałabym usłyszeć o niej fuja, bo wiem że byłoby to cholernie niemiłe... Tak mi się ten przykład nasunął, bo po dzisiejszej zarwanej nocy i nazbyt bogatym w płacz dniu, wyglądam koszmarnie. Cera szara, nieświeża, niejednolita. Takie fuj właśnie, ale bez złośliwości. Po prostu nie mogę na siebie patrzeć. Uciekam spać, bredzę już... A dyskusję polecam powoli wygasać, bo sprezentuję Tulip koncesję (czy normalnie mówiąc - zezwolenie) na nocne tasaczkowanie
|
#4236 |
|
czyli Endżi
|
Od tego "fuj" wyszedł osąd Sabbath a potem była już polemika i dyskusja na tematy poboczne
Ale zdania nie zmieniam - to nie fair, że dokonuje się psychoanalizy człowieka na podstawie użytego przez niego trzyliterowego słówka ![]() Po mojemu, jest też tak jak pisze Rachela ![]() /zastanawiam się ile razy użyłam (na głos!) słowa "fuj"
|
#4237 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja, a o mnie to juz nikt nie pamięta . I gdzie ja mam teraz przypełznąć, biedna samotna mała kijaneczka![]() ![]() Dobranoc
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też już chyba zaewakuuję się do wyrka... Dziwny dzień
Mam wrażenie jakby mi ktoś wyjął mózg i rzucił nim o ścianę... Dwukrotnie... ![]() Boli, ała... ![]() Dobrej Nocki! Peace for everyone! |
|
|
|
#4239 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#4240 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4241 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6071319]One tak sobie kopytkami przytupują i ogonkami machają z radosci.
A ja, a o mnie to juz nikt nie pamięta . I gdzie ja mam teraz przypełznąć, biedna samotna mała kijaneczka![]() ![]() Dobranoc [/quote]Dla kijanki miejsce się zawsze znajdzie |
|
|
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;6071319]One tak sobie kopytkami przytupują i ogonkami machają z radosci.
A ja, a o mnie to juz nikt nie pamięta . I gdzie ja mam teraz przypełznąć, biedna samotna mała kijaneczka![]() ![]() Dobranoc [/QUOTE]Zaraz, zaraz - kijankowy ogonek, jak i kijankowe bajorko nieodzowne jest I nie szlochać, tylko bąbelki szykować proszę ![]() Cytat:
Czy też się mają szykować? ![]() Fajnie się musiały biuściaste - w wyboru, czy z "wybryku" natury poczuć Nic, tylko lateksy odkurzyć trzeba
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chwilowo nie mam siły dokładnie przeczytać Waszego fujania nia fujanie, bo pieką mnie oczy (gorączka?) i czuję się paskudnie <kaszle i wydmuchuje donośnie nos > Powiem tak - słowa "fuj" używam czasem, nie będę kłamać, że nie. W stosunku do rzeczy, które mnie obrzydzają. Głównie do rzeczy. I do siebie samej na przykład. Myślę, że problemem w tej dyskusji jest niejednoznaczność tego określenia. Dla jednych to tylko wyraz jak każdy inny, dla drugich wyjątkowo obraźliwy i chyba ciężko będzie znaleźć rozwiązanie. Pachnę Ghost The Fragrance i idę spać. I aż się boję co tu jutro zobaczę
|
|
|
|
|
#4245 |
|
Zadomowienie
|
Rachelo, ogromnie mi przykro. Trzymaj się dzielnie!
Widzę, że toczy się tu wielka dysputa. Przetoczę jedynie juz znane hasło "Pokój i perfumy". Ja zaraz idę pod prysznic i potem spryskam się Perles. Uwielbiam je nosić wieczorem, kiedy zmywam z siebie brud dnia codziennego i nie muszę się już zbroić. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4247 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
E, nawiązałam do postu Zuziuni, w którym zastanawia się po co do takich rozmiarów powiększać biust. Naturalnych "arbuzów" zazdroszczę - i nigdy tego nie ukrywałam. Ba! Zazdroszczę każdych... No każdych po prostu. A ostatnia sugestia - to głupawy żarcik. Jeśli poczułaś się urażona to przepraszam - nie taka była moja intencja.
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
na noc kropelka idole...
dobranoc.
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Rachelo, bardzo mi przykro. Wiem, ze slowa nie pomoga, wiec wirtualnie przesylam usciski
![]() taiwa -------------------------------------------- Zycze wszystkim kolorowych snow. Pokój i perfumy! -------------------------------------------- Na noc w chmurze Casmir i jest mi bosko
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
wazelina.
niczym innym nie pachne - natluszczam sie. Dzis mnie wkurzyla znajoma z roboty, zamiast zajac sie wlasna dupa i w wolnych chwilach praca w pracy (!) to ta obserwator jest. Zwisaloby mi to, gdyby nie fakt, ze do niczego nie znaczacych gestow dorabia ideologie. Wiec w ktoryms tam momemncie przyciela mnie na wymienianiu usmiechow z moim ulubionym ex-czlonkiem gangu i oczywiscie 'chcesz sobie wymienic na mlodszy model?' ho ho huhu, ze zartem pojechala... wiec odpowiedzialam 'tak' Nie bede sie jej tlumaczyc dlaczego sie z kims smieje i do kogos usmiecham. |
|
|
|
#4252 |
|
Zadomowienie
|
Cały dzień Alien. Wystarczyła tylko kropelka rano. Zauważyłam, że bardzo często używam Obcego gdy ubieram się na fioletowo
Sugestia buteleczki? Może. Ale wydaje mi się, że ten kolor naprawdę idealnie oddaje naturę tego zapachu. Pozdrawiam wszystkie nieśpiące Wizażanki
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
#4253 |
|
rude jest piękne:)
|
Dobranoc wszystkim
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4254 | |||||||||||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Sama mam uwarunkowania genetyczne do tego, żeby być otyłą. Nie jestem. I wiem dlaczego. Cytat:
![]() Bo jakież to są "gustownie" ufarbowane włosy i czy jest jakiś znacznik odcieni "gustownych"? Ile kolczyków jest ok, a od ilu zaczyna się przesada? Myslę, że jeśli uznajemy kolczyki i tlenione włosy za normę to nie łacno mam fujać na platynowe blondynki i decymetrowe tunele. To ten sam stopień ekstremy. Interesujący w obu przypadkach i w obu ja sama potrafię szczerze podziwiać, ale mieć bym nie chciała. Cytat:
Widok tunelu nie sprawia fizycznego bólu. Fizyczny ból może sprawić tylko nadmiar światła lub czynnik materialny (w kontakcie z oczami), nie widok. Cytat:
To samo dotyczy dzieci, które są dziwolągami i nie chodzą na religię. Pozostałe potrafią takie nienormalne dziecko zgnoić. Bo przecież (stosując uzyty tu argument przeciwników tuneli) niechodzenie na religię nie jest normalne. No nie jest. Większość chodzi. Więc na dziecko, które na katechezę nie uczęszcza można fujać, bo definitywnie nie jest normalne. Tu rzeczywiście przewagę ma pogląd Myszki, Bjety i Zuziuni - ludzie fujają i uważają, że maja do tego prawo. ![]() Cytat:
Cytat:
Zważ proszę, że było to pytanie, nie opinia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie, nie łapię za słówka. Po prostu wiem jakoś bez szczególnego "łapania" i wątpliwości, że gdyby ktoś skwitował mój wygląd teksem: "FUJ!" - byłoby mi przykro. Bardzo przykro nawet. ![]() Ale mogę być, oczywiście, przewrażliwiona. Być może używasz "FUJ!" w stosunku do innych tak lekko, bo Tobie nie przeszkadza, kiedy ktoś woła "FUJ!" na Twój widok. Ja przyznaję się do patrzenia na sprawę przez pryzmat własnych odczuć. Cytat:
Dlaczego uważasz, że życzenie Wam, żeby ludzie oceniali Was tak samo, jak Wy ich jest ironią i do tego nietaktem? Cytat:
A co do tego, czy oceniamy wygląd: to zawołanie "FUJ!" na widok cellulitu albo brzuszkowej oponki pani na plaży to tez nie będzie ocenianie osoby, tylko wyglądu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cały czas dyskusja toczy się na temat tego, czy wolno nam fujać na innych ludzi dlatego, że maja inny gust, niż my, czy raczej nie należy. Cytat:
Czym jest i jakie rzeczywiste znaczenie ma "FUJ!"? Może najlepiej będzie, jeśli zadamy sobie pytanie o to, jak czułybyśmy się, gdyby ktoś wykrzyknął "FUJ!" na nasz widok. To chyba dobry sposób określenia, czym rzeczywiście jest "FUJ!". Cytat:
No - może kolczyki "wszędzie".
|
|
#4255 |
|
spin doctor
|
Dzień dobry
Dziś będę pachnieć Coco Mademoiselle. Właściwie do końca świata mogłabym pachnieć tylko nimi
|
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, miłej środy dla Wszystkich.
Dziś pachnę Mont Blanc Presence. |
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie ranna zmiano, Małgosiu i Tahroonie
U mnie dziś pięknie i nieprzyzwoicie (no, powiedzmy) dzięki OI Jak będę mieć chwilę to sobie poczytam poprzednie posty, bo widzę że emocjonująco było.
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Dziś London- bardzo dawno nim nie pachniałam, więc tym większą przyjemność mi dziś sprawia
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Pachnę Flowerbombowo, fajnie
|
|
|
|
#4260 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kudły nie są wyżarte, a odbarwione. Stopa w szpilce wygląda ładnie i elegancko. Tak jak kolczyk w uchu. Jeśli mowa o kimś, kto chodzi na szpilce, a nie umie, kto ma wykrzywione, obdrapane częściowo z lakieru pazury, koślawe paluchy, grzyba i inne atrakcje to mamy inny temat. I rzeczywiście takie widoki są równie interesujące, jak zakolczykowany pan. Nie rozumiem tylko dlaczego wrzucasz do tego wora wszystkie kobiety na szpilkach, czy wszystkie farbowane na blond. Nikt tutaj nie fujał na kolczyki jako takie. I nie starajmy się być bardziej papiescy od papieża. Mamy dziwną tendencję wrzucać w normalność wszelkie możliwe skrzywienia. Ciekawe dokąd nas to zaprowadzi. Ja w każdym razie cieszę się, że efektu tego nie dożyję. Dodam tylko, że to nie jest tolerancja. Nie mylmy pojęć. Pachnę Lolitą edt. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

Niefajnie mi się czytało ostatnie trzy strony
) i myślę, że dalsza dyskusja nie ma sensu - i tak już zaszła trochę za daleko...
, publikując zaś te zdjęcia- zgadza się- nie czarujmy się- na jeszcze gorsze określenia, co więcej, pewnie sprawiają mu dziką przyjemność.
A ja, a o mnie to juz nikt nie pamięta

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale to nie mój problem i nie będę w to wnikać.