Puszyste też piękne :) forum plotkowe !! - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-11, 22:30   #4231
adrijah
Zakorzenienie

Dot.: Puszyste też piękne :) forum plotkowe !!

Ponura pływaliście tak bez przerwy pół godziny? długo pamiętam, że dopóki jeszcze miałam wf prowadzony przez nauczyciela (w tej chwili jedynie ratownicy patrzą czy się nie topimy, nic więcej ich nie interesuje), robili nam takie testy (czy to na basenie, czy w bieganiu) na 12 minut i już zdychaliśmy
Stary 2008-12-11, 22:34   #4232
Ponura
Wtajemniczenie

Ano właśnie tak pływaliśmy Ale dziwne to, co mówisz o ratownikach i nauczycielach. Ty chodzisz na basen UW na Banacha? Czy znowu miałam omamy i mi się coś wymyśliło ?

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 22:36   #4233
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Ano właśnie tak pływaliśmy Ale dziwne to, co mówisz o ratownikach i nauczycielach. Ty chodzisz na basen UW na Banacha? Czy znowu miałam omamy i mi się coś wymyśliło ?

ja w dalszym ciągu nic wspólnego z UW nie mam chodzę na basen na Esperanto, Foka się zwie

EDIT: uczelnia podobno wynajęła kogoś, kto ma z nami prowadzić zajęcia, ale ten ktoś od roku się ani razu nie zjawił

Edytowane przez adrijah
Czas edycji: 2008-12-11 o 22:37
adrijah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 22:43   #4234
Ponura
Wtajemniczenie

Aaaaa to przepraszam, zwidy miałam

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 23:03   #4235
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

ide spac moje Wy zabki plywaczki jutro czterogodzinne szkolenie BHP
Stary 2008-12-11, 23:47   #4236
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Aaaaa to przepraszam, zwidy miałam
kolejny sobowtór? uh..
Stary 2008-12-11, 23:56   #4237
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez guantanamera Pokaż wiadomość
ide spac moje Wy zabki plywaczki jutro czterogodzinne szkolenie BHP
nie zasnij na szkoleniu
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 00:07   #4238
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

wiecie co? tz dostal sms ze pracuje juz chyba ostatni tydzien,jutro maja wszytsko wiedziec.
Jestem zrozpaczona
wszytsko leglo w gruzach
a najbardziej sie martwie o kota, co ja mam zrobic
wywoz kota badania z 500 plus przewoz z 500 euro czyli z tysiac e

moze to glupie, ale kocham teg o kota, uwielbiam na niego patrzec i jak go 5 minut nie ma to go wolam, nudze sie i go szukam.
a teraz rycze jak male dziecko a on sie tuli tak slodko..

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2008-12-12 o 00:10
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 00:38   #4239
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Agatko a TZ nie moze znalezc innej pracy? Moze nawet w innym miescie? Nie smuc sie, na pewno znajdziecie jakies wyjscie
Stary 2008-12-12, 08:30   #4240
nice6irl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
wiecie co? tz dostal sms ze pracuje juz chyba ostatni tydzien,jutro maja wszytsko wiedziec.
Jestem zrozpaczona
wszytsko leglo w gruzach
a najbardziej sie martwie o kota, co ja mam zrobic
wywoz kota badania z 500 plus przewoz z 500 euro czyli z tysiac e

moze to glupie, ale kocham teg o kota, uwielbiam na niego patrzec i jak go 5 minut nie ma to go wolam, nudze sie i go szukam.
a teraz rycze jak male dziecko a on sie tuli tak slodko..
Zamiast płakać i rozpaczać możesz z tż zacząć szukać innego zajęcia dla niego i nowego dla ciebie. Pisałaś, że nie masz pracy. Może najwyższy czas się za nią rozejrzeć? Wtedy nie wszystko będzie zależne od twojego tż i nawet jeśli go znów zwolnią to będzie jeszcze twoja pensja.
Myślę, że twój tż już jakieś doświadczenie ma, a ty mogłabyś zacząć nawet od zwykłego sprzątania.
Najgorsze jest siedzieć i nic nie robić, a do tego płakać i załamywać się, bo to niczego nie zmienia. A wydaje mi się, że ty przyjęłaś taki punkt patrzenia na sprawę i nic poza to nie chcesz więcej robić.

Nie chciałam cię wkurzyć tylko zmobilizować.
Stary 2008-12-12, 09:54   #4241
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Dzis tz dzwonil, nie zwalniaja ich, tylko jeden tydzien po swietach nie beda poprostu robic, mowili zeby sie nie martwic, zobaczmymy.
Nicegirl chyba jednak nie moge teraz poszukac, bo musze pilnie jechac do gin w pl, a nikt mi urlopu nie da, Mam zamiar szukac odrazu po przyjezddzie.
Zobaczymy cio bedzie, tz dzwonil i powiedzial, ze paniki narobili, zejeden tydzien to jak nic. zobaczymy jak bedzie do lutego, jesli tak samo to bedzie moj bilet w jedna strone chyba.
Nicegirl a tak woglole to zlozylam duuuuzo podan i przyjmuja nawet do sprzatania- 2lata wymagania, angielski dobry w pisaniu i czytaniu !!!! takze raczej to nie takie proste, moze to takie miasto poprostu, mam kolezanki a anglii i jakos zero wymagan;/ Jestem zarejestrowana w biurach pracy, takze nie tak do konca ....,,nic nie robie. ,,
jak zauwazylas jest recesja ;(

Czas edycji: 2008-12-12 o 10:00

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 10:06   #4242
kasiamniam
Wtajemniczenie

Agatka nie smutaj głowa do góry
Wiem coś na temat pracy bo sama siedziałam ponad rok w domu, a teraz pracuje tylko dzięki znajomości mojego tż z kolegą z pracy u ktorego pilnuje dzieci! Więc doskonale Cie rozumiem, zwłaszcza jesli sie nie zna języka(ja znam bardzo słabo)! W Polsce tez jest ciezko znalesc prace, takze nie kazdy ma to szczescie!Ja tez tylko pracuje do marca a potem przeraza mnie znowu to samo!Ale zawsze trzba byc dobrej mysli, ze sie uda i jakos to będzie!Trzymam kciuki
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 10:23   #4243
adrijah
Zakorzenienie

dzien dobry

idę zaraz do kosmetyczki, bo mi basen cerę spsuł i od 2 miesiecy próbujemy z nią walczyć ale coraz lepiej nam to idzie, więc kontynuuję.
miałam zaraz po jechać z Tatą do Łodzi, ale po samą bluzę w 1 konkretnym miejscu i to na samym początku Łodzi, a jeszcze znajomi rodziców mają jechać, więc to potrwa kilka godzin.. a ja się muszę uczyć. Mam w poniedziałek 2 kolosy, jeden to właściwie egzamin, ale z ćwiczeń, dlatego został łagodniej nazwany

Agatka a w Irlandii nie ma ginekologów? musisz specjalnie latać do PL? a gdyby była jakaś pilna sprawa? IMHO to bez sensu. Jestem jeszcze w stanie zrozumieć mieszkanie podczas studiów w innym mieście i chodzenie do lekarza w swoim rodzinnym mieście, ale specjalne latanie (co jest dosyć drogie) do innego kraju to już dla mnie przesada. Jeżeli problemem jest średnia znajomość języka, to podobno możesz poprosić w przychodni o kogoś, kto mówi po polsku i będzie w gabinecie tłumaczył (np. za kotarą)

A co do ostatecznego wyjazdu i kota... jeżeli to taki problem, to nie lepiej go u kogoś zostawić? Wiem, brutalne, ale 1000e piechotą nie chodzi. Tym bardziej, że tylko jedno z Was pracuje.

PS. przepraszam, że pytam, ale ile już jesteście w Irlandii? I czy od początku nie pracujesz, bo wychodzisz z założenia, że nikt Ci nie da urlopu na wyjazd do PL? Ja bym chyba najpierw znalazła pracę i wypracowała tyle, żeby mi ten urlop dali, a nie najpierw nie robiła nic i czekała na wyjazd. On jest aż tak pilny?
Stary 2008-12-12, 10:39   #4244
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
dzien dobry

idę zaraz do kosmetyczki, bo mi basen cerę spsuł i od 2 miesiecy próbujemy z nią walczyć ale coraz lepiej nam to idzie, więc kontynuuję.
miałam zaraz po jechać z Tatą do Łodzi, ale po samą bluzę w 1 konkretnym miejscu i to na samym początku Łodzi, a jeszcze znajomi rodziców mają jechać, więc to potrwa kilka godzin.. a ja się muszę uczyć. Mam w poniedziałek 2 kolosy, jeden to właściwie egzamin, ale z ćwiczeń, dlatego został łagodniej nazwany

Agatka a w Irlandii nie ma ginekologów? musisz specjalnie latać do PL? a gdyby była jakaś pilna sprawa? IMHO to bez sensu. Jestem jeszcze w stanie zrozumieć mieszkanie podczas studiów w innym mieście i chodzenie do lekarza w swoim rodzinnym mieście, ale specjalne latanie (co jest dosyć drogie) do innego kraju to już dla mnie przesada. Jeżeli problemem jest średnia znajomość języka, to podobno możesz poprosić w przychodni o kogoś, kto mówi po polsku i będzie w gabinecie tłumaczył (np. za kotarą)

A co do ostatecznego wyjazdu i kota... jeżeli to taki problem, to nie lepiej go u kogoś zostawić? Wiem, brutalne, ale 1000e piechotą nie chodzi. Tym bardziej, że tylko jedno z Was pracuje.

PS. przepraszam, że pytam, ale ile już jesteście w Irlandii? I czy od początku nie pracujesz, bo wychodzisz z założenia, że nikt Ci nie da urlopu na wyjazd do PL? Ja bym chyba najpierw znalazła pracę i wypracowała tyle, żeby mi ten urlop dali, a nie najpierw nie robiła nic i czekała na wyjazd. On jest aż tak pilny?

Badania na tarczyce i inne sa tylko w Pl darmowe, w irl placi sie za nie wielkie pieniadze, Niestety taka rzeczywistosc ze sie lata co rok do pl do dentysty i lekarzy Nie chopdzi o jezyk, poprostu tu zebow nie lecza(bylam u dentysty, leczenie kazdego 400-600. ale denstysci wola wyrywac zwykly maly bolacy zab;/ co dla mnie bylo mega szokiem

Kota nie zostawie moze bedzie ok, zreszta bylyby mneisze koszty, bo kot wracalby samochodem. czyli tylko szczepienia, paszport, czipy,
w ie meiszkamy 1,5 ale dopiero od 3 mcy w miescie,'Wczesniej mieszkalsmy gdzies gdzie jest 1 sklep spozywczy i fryzjer i nie bylo realnej szansy nawet na posprzanie u kogos domku(prace tz zalatwil z biura w pl, nie moglismy sie przeprowadzic, bo tam mial,,baze,,) od 3 mcy mieszkamy w miescie (3 km na piechte ale ok), odrazu zarejestrowalam sie do biura pracy i tp, jednak jakos trudno o tak prace , gdy irlandczycy ja traca, to wola przyjmowac ich nie polaczkow.
Napisalam ze nawet jakbym znalazla prace,,, ale wiem, ze jej nie znajde, jakos telefony sie nie rozdzwaniaja ;/(jakby zadzownili terz z propozycja pracy to pewnie ze nie pojechalabym... racja, poprstu zle to sformuowalam)

Czas edycji: 2008-12-12 o 10:41
Stary 2008-12-12, 10:46   #4245
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Oj ale krzyczycie na Agatke Ja powiem tak - recesja recesja, ale ja bym sie nie przerazala tak bardzo, bo nic was oprocz pracy w tym miescie nie trzyma, a jesli tz znajdzie inna w innym miescie to mozecie sie przeniesc i juz. Nie musicie od razu wracac do PL. No i kwestia pracy, warto byloby rozejrzec sie glebiej, zdobywac doswiadczenie no i uczyc sie jezyka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 10:51   #4246
kasiamniam
Wtajemniczenie

a ja wlasnie wygrałam torbę na ebayu za 8 euro, gdzie patrze ze kup teraz jest za 40 e
wkoncu taka jak chcialam czyt. duza z dlugim paskiem zeby mozna bylo przewiesic na ramie

ide kawusie sobie zrobic

a tak wogole to mnie polamało rano nie moglam ruszyc karkiem a teraz czuje ze moje ramie jest do wymiany..boli strasznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg noroybigrzpurple2.jpg (49,5 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez kasiamniam
Czas edycji: 2008-12-12 o 11:27
Stary 2008-12-12, 10:53   #4247
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
a ja wlasnie wygrałam torbę na ebayu za 8 euro, gdzie patrze ze kup teraz jest za 40 e
wkoncu taka jak chcialam czyt. duza z dlugim paskiem zeby mozna bylo przewiesic na ramie

ide kawusie sobie zrobic
i jaka rozowa No tak....a watek modowy umiera
Stary 2008-12-12, 11:15   #4248
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

daję znać, że żyję

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 11:19   #4249
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez malinka_86 Pokaż wiadomość
daję znać, że żyję
Stary 2008-12-12, 13:49   #4250
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Badania na tarczyce i inne sa tylko w Pl darmowe, w irl placi sie za nie wielkie pieniadze, Niestety taka rzeczywistosc ze sie lata co rok do pl do dentysty i lekarzy Nie chopdzi o jezyk, poprostu tu zebow nie lecza(bylam u dentysty, leczenie kazdego 400-600. ale denstysci wola wyrywac zwykly maly bolacy zab;/ co dla mnie bylo mega szokiem

Kota nie zostawie moze bedzie ok, zreszta bylyby mneisze koszty, bo kot wracalby samochodem. czyli tylko szczepienia, paszport, czipy,
w ie meiszkamy 1,5 ale dopiero od 3 mcy w miescie,'Wczesniej mieszkalsmy gdzies gdzie jest 1 sklep spozywczy i fryzjer i nie bylo realnej szansy nawet na posprzanie u kogos domku(prace tz zalatwil z biura w pl, nie moglismy sie przeprowadzic, bo tam mial,,baze,,) od 3 mcy mieszkamy w miescie (3 km na piechte ale ok), odrazu zarejestrowalam sie do biura pracy i tp, jednak jakos trudno o tak prace , gdy irlandczycy ja traca, to wola przyjmowac ich nie polaczkow.
Napisalam ze nawet jakbym znalazla prace,,, ale wiem, ze jej nie znajde, jakos telefony sie nie rozdzwaniaja ;/(jakby zadzownili terz z propozycja pracy to pewnie ze nie pojechalabym... racja, poprstu zle to sformuowalam)

Ja tam w darmowe badania naszej służby zdrowia nie wierzę niewiele sama miałam badań, ale moi rodzice dużo więcej i było tyle błędów w wynikach czy pomysłach na leczenie, że wolę za to zapłacići się nie martwić. i nie zdziwię się, jak ostatecznie wszystkie badania tarczycy wyniosą mnie tyle ile są warte w Irlandii, ale przynajmniej mam pewność, że jest ok.
Bo sorry, ale jeśli robi się tego samego dnia w 2 miejscach (państwowo) to samo badanie (morfologia) i wyniki są zupełnie inne, to coś jest nie-halo i ja już za takie atrakcje dziękuję

Z dentystami to słyszałam, że w USA tak jest, że nie chcą leczyć, tylko od razu by wyrywali i wymieniali na nowe i generalnie zęby są tam straasznie drogie

a mogę zapytać po co pojechałaś i zostałaś z TŻtem skoro tylko On miał załatwioną pracę i okazało się, że dla Ciebie nie ma tam żadnych perspektyw?

a roznosisz cv, pytasz znajomych itd? czy tylko zarejestrowalas sie i czekasz?

dobrze, ze jest perspektywa tanszego przewiezienia futrzaka, chociaż tyle

Edytowane przez adrijah
Czas edycji: 2008-12-12 o 13:50
adrijah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 14:06   #4251
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Ja tez wole leczyc sie prywatnie. A co do Agatki to tez sie zastanawialam jak to jest z ta praca... duzo latwiej by wam bylo gdybyscie oboje pracowali
Stary 2008-12-12, 14:15   #4252
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Moj lekarz gin jest super i ejsem pewna ze wsyztie badaia zrobi jak nalezy, w tamtym roku mi robil 3 raz mocz by sie upewnic ze wszystko jest ok, Te badania tu to niestety kolosalne kwoty. No ale ja ide praywatnie, a on badania mi robi na kase chorych, rozumiesz ??? takze idzie mi na reke,
Nie no oczywiscie, ze bylam w tamtym nawet mcu roznosic cv, ale na cale miasto zostawilam tylko dwa, bo krecili glowami i mowili, ze nie ebda nawet brali, bo nikogo nie beda przyjmowac... na telefon tez czekam nic raczej wiecej nie da sie zrobic,,, napisalam we tesco nawet na tablicy, ze posprzatam komus, ale nikt nie oddzwwolnil.
,,a mogę zapytać po co pojechałaś i zostałaś z TŻtem skoro tylko On miał załatwioną pracę i okazało się, że dla Ciebie nie ma tam żadnych perspektyw?,,- wiem, ale raczej nie chce sie rozstawac z miloscia zycia tylko z takiego powodu, bo to raczej bezsensu, ciagle szukam i to chyba wazne.Ciagle mam nadzieje, ze jakos to bedzie.
Czy kasiamniam by sie rozsytala z chlopakiem tylko dlatego ze szuka pracy i ma tak jak ja tylko dorywcza?? ona wie o co chodzi, ze to nie ma sensu.
tz zadzownil, zebym nie panikowala bo tylko jeden tydzien nie ebda robic, zobaczymy po swietach.
Nie chce stad wyjezdzac, jutro ide do biura pracy spytac czy napewno nic nie ma.,,
Stary 2008-12-12, 14:28   #4253
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

Agatka ja Ciebie rozumiem...w sumie jak chce w Olsztynie prace znalezc to zapomnij- dla dziennej nie ma albo za 4 zl na godzine i koliduje z nauką moglabym isc na kase do Tesco ale jestem taka pusta i dziwna ze nie po to studiuje 5 lat ciezki kierunek robie kursy, szkoly dodatkowe zeby wyladowac w supermarkecie wszystko jednak zmieni się po nowym roku...biore sie za swoja kariere zawodowa bo koniec 4 roku to najwyzszy czas

Agatka glowa do gory- pomyslcie o przeprowadzce do innego miasta jesli tam gdzie jestes nie ma pracy
Stary 2008-12-12, 14:29   #4254
gastone
Raczkowanie

Cytat:

)
Agata z ktorego ty miasta jestes? Przeciez u nas sa polskie przychodnie.No co do ginekologow to akurat sie z toba zgodze.Nie ma tu ginekologow.Na cala IRL jest ich okolo 80, jednak tak malo bo oni spelniaja troszke inna funkcje niz u nas w PL.U nas w PL ginekolog jest od wszystkiego od pasa w dol.Ciaze prowadzi na wyspach wykwalifikowana do tego polozna i tak powinno byc.No ale ja jezdze do swojego gina jak jestem w PL przy okazji, na generalny przeglad.Jest u nas w Limericku ginekolog w polskiej przychodni ale nie polecam bo koles nawet na internecie sie znalazl ze zla opinia , usuwa ciaze , wmawia choroby i kase wyciaga.Ale w Galway jest kobieta.Narazie negetywnych opinii nie slyszlam.Jesli bede miala konkretne problemy to napewno pojade tam.A co do dentysty to tez jest u nas dentystka.Nawet moj maz byl.Wizyta kosztuje 50-60 euro za normalne lecznie.Za kanalowe lecznie biora 500 - 600 bo od kanalu licza jakies 200 euro.
A co do pracy.to zgodze sie z kolezankami .Trzeba wziasc sprawy w swoje rece.Nie licz na to ze ktos zadzwoni.Trzeba chodzic a nie tylko wysylac cv.Ja przyjechalam do do IRL 6 lat temu,. A ta Na poczatek pilnowalam dzieci.Ani be a ni me po angielsku. Dzieci 4 naraz.To bylo wyzwanie! Poza tym nie zgodze sie tez z toba co do wymagan , doswadczenia i jezyka.Mozna znalezc naprawde w wielu miejscach prace bez jezyka nawet przy sprzataniu.Mam mnostwo znajomych, ktorzy sa oporni na nauke i sa tu od killku dobrych lat anie znaja jezyka z czystego lenistwa.A pracuja i radza jakos sobie.Uzalanie nad soba nic nie pomoze.Jesli chcesz dobrze zyc musisz cos zrobic bo nikt za ciebie tego nie zrobi.A najlepsza szkola jezykowa jest wlasnie praca najlepiej w srodowisku irlandczykow a nie polakow.Ja przeszlam taka 2 letnia szkole i jestem wdzieczna.Nauczylam sie czystego jezyka nie ksiazkowego.Fakt ze mam jeszcze ogromne braki ale radze sobie a to najwazniejsze.Agata glowa do gory i wez sie za siebie.!! I nie gniewaj sie za rady!
Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość

ide kawusie sobie zrobic

a tak wogole to mnie polamało rano nie moglam ruszyc karkiem a teraz czuje ze moje ramie jest do wymiany..boli strasznie
ha ha mnie wlasnie tez cos polamalo.W kark mnie cos weszlo i cale ramie boli!

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
i jaka rozowa No tak....a watek modowy umiera
Wlasnie zagladam tam a tam cisza.Szkoda by bylo..Dzieki niemu sie spiknelysmy i mozemy pogadac tutaj!
Małgorzata...- nerwowa choleryczka o duzej pobudliwosci,kobieta o nieprzewidywalnych zmiennych reakcjach jak u pstraga.Urocza kobieta pelna magnetyzmu.Nie łatwo w całej rozciągłości poznać jej psychikę, gdyż wszystko u niej za szybko się zmienia!

Edytowane przez gastone
Czas edycji: 2008-12-12 o 14:36
gastone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 14:43   #4255
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Lepiej nam plotkowanie wychodzi
Stary 2008-12-12, 14:47   #4256
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Mieszkam w Sligo, u dentysty bylam dwa razy, za wizyte wzial 50, za przepisanie leku 50, za wyrwanie mial wziasc 100, a jakbym chciala wyleczyc kanalowo powiedzial 400-600.nie mniej, troche mnie to przerazilo, za 600 euro to mam w pl zrobione wsyztskie zeby w mojej buzi i pewnie wiecej.
Niestety nawet Pan w FAS (biuro pracy)powiedzia, ze sie ludze wycwanili i do sprzatania jest terazpotrzebne doswiadczenie plus jezyk i ze ejsli cos bedzie to da mi znac. Raz dzwonili, byla praca na pol etatu od 4 rano do 7 albo 8, cos takiego,,, ale nie przyjelam jej, bo ,,troche,, dziwne godziny pracy,
Moze w Twoim miescie ejst duzo pracy, ale wiem, ze tu z nia jest trudno.
Co to szkoly jezykowej to neistety nie mam tu znajomych, moze jedna pare, ktora widuje raz na miesiac.
Co d mojego jezyka- rozumiemm co sie do mnie mowi, gorzej z dlugimi odpowiedziami.
w pl nie bylam od zeszlego grudnia, takze bedzie mi sie oplacalo wyleczyc zeby, zrobic badania i odwiedzic rodzine.
obaczymy po swietach jak to bedzie, jestem dobrej mysli, przynajmniej sie staram.
Jesli wroce do Pl to tez nie bede rozpaczala niewiadomo ja, poprostu mi sie tu podoba i chcialabym tu zostac, ale nie za wszelka cene. W Pl tez dam sobie rade, Poprostu nie sadzilam, ze tak sie to stanie szybko.
Stary 2008-12-12, 14:51   #4257
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Badzmy dobrej mysli, tz jeszcze pracuje
Stary 2008-12-12, 14:59   #4258
kasiamniam
Wtajemniczenie

Za granicą nie jest wcale tak łatwo.. I ja Cię Agata rozumiem mój Tż powiedział, że nie musze pracować, ze damy sobie rade, ale ja chce pracować, bo mozna swira w domu dostac Ale z tą pracą nie jest tak łatwo, ja mam o tyle jeszcze gorzej, ze w De nie ma otwartego rynku pracy dla obcokrajowców, wiec dostac pozwolenie na prace jest ciezko! No ale nie o tym tu miałam pisać
Dobrze ze u Tz sie wyjasniło i go nie zwalniaja
Bądź dobrej mysli - musi się udac
Stary 2008-12-12, 15:14   #4259
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

dziekuje Wam i bede dobrej mysli, okaze sie po swietach
ide sie myc, znow mam goraczke, jak bylam na sprzataniu u baby to mnie znow zlapala ;/
chyba wirus, kazdy chory, prznajmniej ja sie czuje podle. Mam nadzieje, ze dzis nie zarazilam ich rodzinki na swieta ;/ Jutro sobota, musze sie dowiedzec juz ile kosztuje wywoz kotka.
ok nie chce juz o tym myslec, czekam na tz, ide pod prysznic. Milego piatkowego wieczoru, u nas pogoda ohydna(rraczej nie bede za nia tesknila wyjezdzajac).
Dziekuje .
Stary 2008-12-12, 15:23   #4260
guantanamera
Zakorzenienie

GG do guantanamera

grunt to wierzyc w siebie i dzialac, np ja cwicze od tygodnia i jeszcze mi sie chce

ale to moze niezbyt dobry przykład
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości