OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja cała!! - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-05-08, 07:02   #4231
Paula Szyszka
Zadomowienie

Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

jo@n@ jak nie chcesz parasolki to nie wiem co Ci mogę doradzić bo ja akurat skupiłam się na czytaniu opinii o parasolkach chciałam taki wózek żeby małemu mógł posłużyć do końca przygody wózkowej a wiadomo że nawet 2 latki nagle twierdzą że nie chce im się dalej iść i trzeba wózek szykować zresztą chciałam taki żebym mogła sama sobie znieść a z tym nie mam problemu mogę mieć małego na jednej ręce a w 2 parasolkę

katakumba niezła kucharka z Ciebie

u nas robi się ładna pogoda już jest 19 C ))
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 09:40   #4232
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c

molka fajnie cie znowu widzieć

my juz w gdańsku..pogoda srednia. podrózz minela nawet spoko. (ale zamiast 2h jechaliśmy 4,5 - 180 km)

mala zwalila kupe po drodze, zjadla sloiczek (ktory po godzinie zwymiotowala i musialam ja przebierać) ale generalnie byla zadowolona

moja mala juz siedzi długo ale duzo rzeczy ja ciekawi i jak za szybko sie obejrzy to sie wywala..

juz dajecie dzieciom krupnik? slyszalam ze dzieci nie powinny dostawac wywaru z miesa.. mieso powinno sie gotowac i dodwac do zupek..

ktoras pytala o sloiczki jednoskladnikowe z mieska to sa GERBERA kupilm w realu ale widzialam tez w rossmanie..

dobra spadamy na plaze pozdr
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 09:56   #4233
edyta0131
Raczkowanie

Taka ładna pogoda za oknem, że aż żyć się chce Przez dwa dni siedziałyśmy w domku, więc dziś sobie to odbijemy

Widzę, że parasolki na tapecie. I nie wiem, czy ja nie powinnam się bardzij nad nią zastanowić Mamy x-landera, ale faktycznie troche za ciężki jest. Tylko mąż mnie zlinczuje, jak mu powiem o drugim wózku Zaraz będzie mówil, po co taki kupowaliśmy

Salomea, Szamanka współczuję problemów zdrowotnych. Musicie jak najszybciej skonsultować to z lekarzem. Trzymam za szybki powrót do zdrowia

Molka fajnie, że znów jesteś z nami

A mnie od rana głowa boli Muszę zaraz coś zjeść i się kawy napić, może pomoże Nic mi się nie chce robić, w niedzielę chrzciny i trzeba jakoś ogarnąć mieszkanko. ale dobrze, że mam za sobą prasowanie. Przez 5 prań trochę się nazbierało
Wczoraj w nocy przyjechał mój brat z narzeczoną i trochę taki rozgardiasz panuje w domu, no ale może wytrzymam

Scorpionec zazdroszczę wyjazdu!!!!! Ja nad naszym polskim morzem to byłam jakieś...... 15 lat temu
edyta0131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 10:56   #4234
katakumba
Zakorzenienie

czolem babeczki
zauwazylam ze jak w polsc piekna pogoda to u nas sztorm. no szlag by to trafil, az ogrzewanie musialam wlaczyc

ja wlasnie dlatego chcialam spacerowke, bo musze miec mozliwosc wziecia jej na jedno ramie a polke na drugie i jazda
i kupilam uzywana bo nie wiedzialam czy dobra bedzie, ale moje dziecie w ogole lubie wozek, wiec nie ma problemu

boze taka pogoda a ja musze isc na poczte wyslac rzeczy ludziom ktore sprzedalam na ebay, zapisac sie do okulisty na kontrole i do dentysty... no jak mi sie chce

bylismy sie wazyc - 8,250kg.
mowila mi znajoma ze dzieci powinny przybierac 600gram na miesiac. a nie wiecie ile pozniej?

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 11:20   #4235
molka86
Rozeznanie

Scorpionec, Edyta dziękuję za miłe przywitanie .

Edyta my też mamy w niedzielę chrzest. Muszę dzisiaj troszkę ogarnąć dom bo robimy obiad dla najbliższych u nas. Na szczęście mama i teściowa mi pomagają więc ja prawie nie muszę nic robic .

Dzisiaj dałam małej do spróbowania troszkę kaszki na mleku modyfikowanym. Niech się przyzwyczaja bo przecież nie będę wiecznie karmiła piersią. zjadła 4 łyżki i zaczęła wypluwać . i jeszcze na dodatek muszę jej podawać mleko H.A. które jest obrzydliwe. Nie dziwię się, że nie chciała jeść.

Scorpinec zazdroszczę Ci tego morza

No dobra lecę na spacer bo nawet ładna pogoda dzisiaj. Miłego dzionka kochane.
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 13:48   #4236
Paula Szyszka
Zadomowienie

molka86 ja też Cię witam i cieszę się bardzo że do nas wróciłaś!

edytka molka86 trzymam kciuki żeby wszytko gładko poszło na chrzcinach

katakumba sztorm trzeba było mnie siłą z domu wyciągać ehehe ja się nawet burzy boję bardzo podoba mi się ten twój wózek! fajnie że udało Ci się odkupić go za takie grosze

edyta0131 ja kupiłam parasolkę już ze względu na to że x lander nie mieścił mi się do samochodu on jest duży bardzo po złożeniu i nie mogłam nigdzie z małym pojechać a teraz nie mam problemu bo parasolka się mieści no i jedną ręką i nogą rozkładam więc moge mieć na rękach małego ale na razie spaceruje po osiedlu w dużym wózku bo ma duże pąpowane koła a ja często chodze po piachach i lasku co prawda parasolką też się da przejechać ale tym dużm łatwiej

scorpionec ale zazdroszczę Ci tego morza ja ostatni raz byłam na wakacjach 4 lata temu ale co zrobić a to mieszkanie kupiliśmy a to remont pozniej jak byłam w ciązy nie mogłam daleko jezdzic bo parę razy zasłabłam w samochodzie a teraz z kolei nie bedzię kasy bo samochód trzeba zmienić dobrze że mam rodziców z domikiem i dużym ogrodem to czesto do nic jezdzimy grilowac i wypoczywać bo inaczej udusiłabym się w tym bloku
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 13:54   #4237
mała82
Zakorzenienie

Hej mamuśki. Szmat czasu mnie u Was nie było i pewnie mnie już zapomniałyścieRaczej Nie dam rady nadrobić 60 stron...z tego co widzę to Wasze dzieciaczki zaczynają już siadać a ja coraz bardziej martwię się o tego mojego lenia! Kajuś 22 maja skończy 7 miesięcy a nie chce nawet przewracać się z brzucha na plecy i odwrotnie.. parę razy mu się udało obrócić na brzuch ale był to raczej przypadek. Neurologicznie wszystko z nim jest ok, bo konsultowałam to z lekarzem. Nie wiem już jak go pobudzić do działamia-turlam go po całym łóżku, niby mu się podoba, ale do czasu rozkładam wkoło niego zabawki, żeby się zainteresował a on bierze tylko te co są w zasięgu ręki a jak chce inną a nie może jej dosięgnąć to płacze...
Może mi coś doradzicie??
Mam też dylemat odnośnie karmienia, bo wydaje mi się, że dostaje o 1 posiłek za dużo a w żaden sposób nie mogę go przetrzymać żeby wytrzymał dłużej bez jedzenia bo ryczy z głodu w niebogłosy... Dostaje tak:
Między 3a5 nad ranem 170ml mleka z 1 łyżeczką kleiku
między 8a9rano to samo
między 12a13ta słoiczek zupki i nie ma znaczenia czy mały czy duży bo nie wytrzyma po tym posiłku bez jedzenia dłużej niż 2 godz...
ok.14-15tej słoiczek deserku owocowego
między 16a17ta 140 lub 170 ml mleka bez kleiku
po kąpieli o 19.30 170ml mleka z 2 łyżeczkami kleiku

Chciałybym jakoś odstawić lub zastąpić czymś 1 posiłek mleczny, a nie daję rady. Może mi coś doradzicie? Dodam, że karmię go bebilonem pepti 2 bo ma skazę białkową.
Będę wdzięczna za każdą poradę.
Pozdrowienia dla Was i dzieciaczków ode mnie i Kajulka
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-08, 15:39   #4238
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katakumba Pokaż wiadomość
c
bylismy sie wazyc - 8,250kg.
mowila mi znajoma ze dzieci powinny przybierac 600gram na miesiac. a nie wiecie ile pozniej?
Katakumba powinna sie trzymac krzywej. W tej czerwonej ksiazeczce zobacz sobie na wykresie.

Mala milo znow Cie widziec.

Scorpionec, ale Ci fajnie. Zazdroszcze morza!
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 16:26   #4239
katakumba
Zakorzenienie

wiesz co alyiah, ma teraz 26 tygodni, wiec jest deko ponad krzywa, ale jeszcze nie tak strasznie

mala, dawno cie z kajtkiem nie bylo... 7 miesiecy. szmat czasu
u nas turlanie poszlo sparwnie jak pozbylam dzecko pieluchy. za ciezko pupe miala. sprobuj tak

moje dziecie dzis na lunch zjadlo caly sloiczek co mu mamusia ugotowala wczoraj!!! wiecie jaka ja dumna z siebie jestem? ah

no i sie okazalo sie jestem jedna z 3 ambasadorek garnier

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-05-08, 17:05   #4240
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Zbiera się chyba na burzę Może przez to moje dziecko fiksowało dziś i nie chciało jeść.
A wózka parasolki nie chcę ponieważ mam chicco i stelaż się w parasolkę składa i bardzo się wyrobiło na tych plastikowych częściach. Dlatego stwierdziłam, że teraz chcę normalną spacerówkę. Jak już młody będzie starszy to najwyżej kupię małą parasolkę w stylu kawał brezentu i patyki

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 18:26   #4241
Petitka4
Rozeznanie

GG do Petitka4

Hej mamuski danwo mnie nie było. Ale po ostatnim szczepieniu w małą jakby coś wstąpiło. Tydzień odchorowywała. Przez calutki tydzień wstawała o 5 rano. Potem była poprawa a teraz znowu tak wstaje. Dodam że chodzi spać o 19. Wiem że może za wcześńie ale nie da się jej dłużej przetrzymać. Także wstajemy obie o 5 i koniec. Już czasami na oczy nic nie widzę.

Co do jedzenia to wydaje mi się że mała za często je. Co prawda nie waży chyba za dużo ale co 2-2,5h to max wytrzyma. A z butelki wypija 120z łyżeczką kaszki. Więcej na raz nei zje.

Moja mała potrafi już złapać się za stopę i zbliżyć do buzi. Wprawdzie troszeczkę ale już wie gdzie ta stópka ma trafić Zresztą jak i wszystko inne.

Kiedy podciągam ją za ręcę ona pręży nogi i już nie raz mi stawała.

I miałam zapytać. Kiedy wprowadzacie gluten? Amelka kończy za tydzień 5miesięcy. Jak narazie wcina zupki i deserki i kaszkę ale glutenu jeszcze nie wprowadzam.

Kiedyś któraś z Was pisała że banany uczulają. Mala wcina banany aż się uszy trzęsą.

katakumba gratuluję!

Zaraz uzupełnię album

Od 14.12.2008 Nasza Kochana Amelka jest z nami

Petitka4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-08, 18:32   #4242
katakumba
Zakorzenienie

ja kupilam awaryjnie u rodzicow kawalek brezentu i patyki, ale mloda za mala, nie miala jak sie polozyc. teraz ta moja widze ze chwiejna deko, ale taki urok spacerowki

spi od 2,5 godziny... ide budzic czorta

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

petitka, ja czekalam z bananem surowym do teraz, bo mloda miala czarne obiekty w kupce, niestrawiona celuloze podobno

wydaje mi sie ze 2,5 godziny odstepu miedzy jedzeniem to malo. kiedys chyba drobcia pisala ze jak filip jej byl mamy to go karmila za czesto i na usg (a moze rentgenie? juz nie pamietam) wyszlo ze ma jelitka zapchane. ze musi byc przerwa dluzzsza niz te 2 godziny
co moge poradzic (moja tez zarlok, jak odkurzacz) to robienie gestych sokow przecierowych. myslalm ze to kupe roboty, a to owoce do blendera (mikser sie nada tez), bach, kilka kropel cytryny i juz. wiekszy smoczek bo farfocle nie przechodza nam przez nr 2 i jazda

a kupa az pomaranczowa

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-05-08, 18:46   #4243
Salomea1
Zadomowienie

Młoda już śpi więc można nadrabiac zaległości

katakumba - ja tez jestem z ciebie dumna, aż mi ise zachciało gotowac malutkiej.

mała82- super,że się pojawilas, odzywaj sie jak najczęściej. Co do jedzonka to nie pomogę, jedyne co mi na mysl przychodzi to moze spróbuj podawac na noc wiecej mleczka a zrezygnowac powolutku z posiłku o 3 nad ranem. Ale ja się nie znam bo Tuśka na razie je tylko owocki raz dziennie.

Petitka - skad ja to znam. U nas też spanko o 19 i o 5 rano zaczyna buszowac Ostatnio tak jej się poprzestawiało bo wcześniej o 6-7 wstawała to dało sie jakoś funkcjonowac. Teraz to ukrywam sie przed nią, cichaczem jakąs zabawkę podrzucę i te 30 min udaje mi sie przeleżec w łózku, no chyba że jest głodna.....

Edytka, Paula - dzięki za troskę, miałam dzisiaj odberac wyniki badań skleroza nie boli, szkoda tylko,ze w poniedziałek bede musiała leciec. A wyniki pokaże pediatrze Martusi, jak będziemy w środe na szczepieniu, bo nei chce mi sie leciec do mojej przychodni. A też mi sie wydaje,że to za moało witaminek wiec teraz sie bardzo pilnuję, codziennie łykam tabletki dla karmiacych + owocki, pilnuję posiłków i dużo spię (jak Marta śpi to i ja) i nabieram sił.

A teraz zmykam posprzatac trochę chałupę póki męza nie ma.
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 19:36   #4244
katakumba
Zakorzenienie

to znaczy tak z tym gotowaniem. w uk cena sloiczka jest niska, porownujac do cen w polsce to taka sama, ale roznica w zarabianiu sie klania

ale po prostu chce zeby mloda w okolicach roku jadla to co my, a nie naucze jej "mich" smakow gotowania jak bedzie jadla ze sloika. nie licze w tej chwili na to ze zupelnie zrezygnuje ze sloiczkow bo czasem nie mam sily ani ochoty gotowac (w tajemnicy wam powiem ze jak mojego nie ma 4 dni w tygodniu caly dzien to ja malo co jem)
czytam sklady, ale co z tego skoro nie wiem co to jest ta maltdeksyna np, z encylkopedia latac nie bede
patrze czy nie ma soli albo cukru

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-05-08, 19:46   #4245
Salomea1
Zadomowienie

Ja też zamierzam teraz częściowo gotowac malutkiej. Słoiczków nie wykluczam, bo teraz cześto z nich korzystam.

Ale wpadłam się pochwalic tż-tem. Wysłałam go do marketu na zakupy i na liście napisałam słoiczki - banan, morele, dynia, owoce leśne itd- ogólnie owocki. Ten do mnie dzwoni,że owszem jest np banan ale z dodatkiem mąki ryżowej i tak mi cały skład czyta. Normalnie w szoku jestem,że wpadł na pomysł żeby przeczytac i co lepsze zadzwonic się dowiedziec czy takie coś może dac swojej córeczce (nie naszej tylko jego).
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-08, 20:20   #4246
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

hej kobiali
jestem zwami ale jakos tylko czytam bo mi sie pisac nie chce,ale kjuz uzupelniam btraki
edytka nie no mamusia z Ciebie pierwsza klasa,sukienka fajniusia a i zakiety tez,brazik ladny i podoba mi sie przelamanie go blekitem no i jeszcze raz dzieki

mała82 ja karmie swojego Gabrysia zawsze mleczkiem przed podaniem jakiejs zupki,czy deserku i zazwyczaj wytrzymuje okolo 3-4 godzinek potem.Tez daje prawie caly sloiczek zupki,obiadku ale wczesniej dostaje wlasnie mleczko i to chyba pomaga,warto sprobowac.

scorpionec o jak ja zazdraszczam morza,popluskalabym sie

katakumba no gratuluje gratuluje,kucharzysz az sie patrzy,a foty mlodej to mnie rozwalaja

wiecej ni pamietam cholerka z wiadomosci Gabrysiowych,turlamys ie na boki,na plecki na brzuszek,nozki to prostuje skubany ze az posadzic go nie moge czasem,pomijam jak Gabrys chce ogladac caly swiat i chwilowo jezdzimy w foteliku w wozku bo wyzej i widzi wsio,glownie mnie,aha ogloszenia parafialne
1. te mamusie ktore na picasie ogladaja Gabrysia zalozylam nowe konto bo miejsce mi sie zmienilo i linkiem jest podlaczona galeria Agi czyli moja2
2. moja psiapsiolka robi bizuterie z kamykow i innych takich,fajnie robi i jakbyscuie chcialy to link do niej http://artystycznebizu.blog.onet.pl/
tyle ide sie upic bo mnie dzis w USC wk..szlag

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 21:09   #4247
xandra78
Zakorzenienie

Hejka. Ja 2 dni bez kompa-sie skopsało coś i tylko zaglądałam przez PS3,ale to męczące było tak wszystkie literki wpisywać na ekranowej klawiaturze... Może później jakoś to ogarnę,co naskrobałyście

Kupiłam ostatnio pieluchy Huggies i nie wiem, czy one przemiekaja od pierwszych siuśków, bo normalnie przez rajtuzki czułam wilgoć (Parę minut po przewinięciu). Zdjęłam rajtuzki, dotykalam,ale w sumie nie były mokre.Po nocy to samo-wyczuwalna wilgoć.Jestem zawiedziona, następnym razem kupię Pampers Active Play...
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-08, 21:18   #4248
katakumba
Zakorzenienie

ja tak mialam wlansie z avtive play, ale wiesz co wydaje mi sie ze to moja wyobraznia. bo po kilku dniach przestalo wilgotniec... nie wiem

xandra, mam przyjemnosc wielka byc z twoja siostra na watku moherowym wlasnie sie dogadylysmy ze wy spokrewnione
widac od razu ze uroda w rodzinie to podstawa

lisey kiedy ty wracasz??

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-05-08, 22:17   #4249
xandra78
Zakorzenienie

Katakumba, ano jestem z siostrą moją spokrewniona. Uroda?? Hm...my se poprawiamy foty w photoschopie haha .

A z tymi pieluchami, to też się zastanawiam-jedna zadowolona, innej nie pasuje-jak to jest w końcu??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-08, 22:25   #4250
katakumba
Zakorzenienie

wydaje mi sie ze to kwestia przyzwyczajenia. matki, nie dziecka

w photoshopie mowisz? ja nie posiadlam tej umiejetnosc, ale zajrzyj sobie tutaj www.fotolog.com/nenepris to jest fotolog mojej mlodszej siostry, ona to wyczynia cuda

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-05-09, 05:46   #4251
JaGaaaa
Rozeznanie

GG do JaGaaaa

Witamy o poranku!
O matko! Szymon wstał dziś o 5 i gada, gada, gada...
A my dziś mamy wesele znajomych... Ciekawe o której zasnę z nosem w torcie???
Poza tym jak pomyśle o tym że zawale tam kolejną noc (a sen jest teraz na wagę złota) to tak mi się nie chce że szok...
Dobra, wracam czytać zaległości.
JaGaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 13:08   #4252
nelijka
Raczkowanie

a moje dziecie dzis pierwsza pobudke zrobilo o 5 i grzecznie z rodzicami w wyrku poszlo spac dalej dzieki temu troche sie wyspalam

katakumba widze ostro wzielas sie za zupkowanie malej hihi, ja narazie zbieram sloiczki

scorpionec tez gdzies czytalam ze nie powinno sie na wywarze miesnym maluchom gotowac, ale stwierdzilam ze troche jej nie zaszkodzi, tym bardziej ze dlugo nie gotowalam, bo przelalam do mniejszego garnusza (głownie ziemniaki i marchewke), dodalam kaszy jeczmiennej i troche kleikiem kukurydzianym zagescilam i git. malej nic nie bylo, a zupka smakowala i to najwazniejsze

a dajecie dzieciom jajko? bo ja juz dodaje jej do zupek pol zoltka co czas jakis (a zaczelam w wielkanoc he)

ktoras o gluten pytala. ja swojej ciut kaszy manny dalam do czegos tam (juz nie pamietam) jak miala jakos 5 miesiecy, poza tym chyba gerber ma jablka z kasza manna po 5 m-cu i mala to tez wcina no i pietke mozna tez dac (a w chlebku gluten tez sie znajdzie)

no i ktoras ozlocic trzeba (a raczej jej rodzicielke) za kompot z jablek - kurcze dziecka od butelki oderwac nie moglam a myslalam ze pic nie bedzie bo troche kwaskowate bylo - polecam tym ktore ubolewaly ze dzieciaczki pic nie chca - moja do picia tez niezbyt chetna byla

no to siedzacych skrzatow przybywa - albo sie malo chwalicie albo ja bez zrozumienia czytam ale chyba same z siebie nie siedza tylko jak je posadzicie co? moja sie nie kwapi do siedzenia chwieje sie na boki, ale to moze tez dlatego ze ona drobniutka jest bardzo za to turla sie po calej podlodze

paula a powiedz mi jeszcze czy ten coneco jak die rozklada na lezaco to podnozek tez ma regulowany?
no i dzieki za przepisy
scorpionec dzieki za maila z ksiazkami (tak tak to wieki temu bylo) ale mi sie zapomnialo

milego weekendu
nelijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 14:41   #4253
mała82
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie
Lisey ja gdzieś czytałam, że dziecko w wieku 6 m-cy powinnozjadać 5 posiłków-3 mleczne +zupka i owoce no i soczek, więc dawanie mleka przed zupką raczej nie jest dobrym pomysłem.
Nelijka żóltko wprowadza się w 7 m-cu połówkę co drugi dzień, więc cghyba się pospieszyłaś A gluten w 6 m-cu.

Móje dziecko też wstaje ok 6tej a zasypia 20ta, czasem trochę po. Wróciłam już do pracy więc czasami to o 21szej kładę się spać-taka wykończona jestem!!!
Dziś też sama ugotowałam zupkę i Kajtuś się nią zajadał Dałam ziemniaczka, marchewkę, pietruszkę, trochę ryżu,pół pomidorka, mięso z kurczaka i kaszkę manną. Tylko nie wiem ile tego mięsa ma być w zupie?? Dałam pół skrzydełka do zupki na 2 dni, nie wiem czy to nie za mało? A Kajowi tak smakowało, żę zjadł przawie 300ml!!! Zobaczymy czy wytrzyma po tym dłużej niż 2 godz
mała82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 16:28   #4254
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Hejka. Ja 2 dni bez kompa-sie skopsało coś i tylko zaglądałam przez PS3,ale to męczące było tak wszystkie literki wpisywać na ekranowej klawiaturze... Może później jakoś to ogarnę,co naskrobałyście

Kupiłam ostatnio pieluchy Huggies i nie wiem, czy one przemiekaja od pierwszych siuśków, bo normalnie przez rajtuzki czułam wilgoć (Parę minut po przewinięciu). Zdjęłam rajtuzki, dotykalam,ale w sumie nie były mokre.Po nocy to samo-wyczuwalna wilgoć.Jestem zawiedziona, następnym razem kupię Pampers Active Play...
no ja uzywam wlasnie pamkow active play i w sumie nie sa zle,lepsze od play and sleep te rumiankowe,bo od rumiankowych mial mlody odparzenia a po tych cacus,jak po baby dry

Cytat:
ja tak mialam wlansie z avtive play, ale wiesz co wydaje mi sie ze to moja wyobraznia. bo po kilku dniach przestalo wilgotniec... nie wiem

xandra, mam przyjemnosc wielka byc z twoja siostra na watku moherowym wlasnie sie dogadylysmy ze wy spokrewnione
widac od razu ze uroda w rodzinie to podstawa

lisey kiedy ty wracasz??
wracam 2go czerwca,to juz rychlo

Cytat:
Napisane przez mała82 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie
Lisey ja gdzieś czytałam, że dziecko w wieku 6 m-cy powinnozjadać 5 posiłków-3 mleczne +zupka i owoce no i soczek, więc dawanie mleka przed zupką raczej nie jest dobrym pomysłem.
Nelijka żóltko wprowadza się w 7 m-cu połówkę co drugi dzień, więc cghyba się pospieszyłaś A gluten w 6 m-cu.
wiesz ja z kolei sie trzymam rozpiski z Hippa ale angielskiego,i tam jest fajnie,bo konkretnie itp napisane i ja daje mleko przed kazdym posilkiem,i tylko od mlodego zalezy ile tego mleka zje,i naobiadek dostaje mleczko oprzed,je jakies 50 ml i potem zupka obiadek ze sloiczka,ale nie caly sloiczek oczywiscie i jakos moje dziecie wytrzymuje wlsanie czasem do 4,jak karmie o 1,czadsem nawet do 5 tej.No i ja robie jak uwazam bo bym chyba oszalala jakbym kazdej ksiazki,czy artykulu sie trzymala,ale to ja,kazda z nas ma swoje zdanie i swoje sposoby,dla mnie i gabruysia ten schemat jest dobry.A teraz jak skonczy 6 miesiaczkow to zaierzam teraz dopiero zastapic mleko z jednego posilku czyms innym,ak jak wlasnie w tej rozpisce.Duzo slyszalam od kolezanke tez,ktore dawaly zamiast mleka ,kilka lyzek kaszki-znaczy do mleka i dzieci potem mleka czy kaszki nie chcialy,ja daje kaszke tylko rano a tak leci mleczko,mlody przybiera,pije soczki w miedzyczasie wiec jest ok.Siem rozpisalam.Ufff

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 17:06   #4255
aaliyah
Zakorzenienie

Czesc Mamusie!

My juz jemy gluten. Do zoltka tez sie przymierzamy.

Wyczailam ze polskie pampersy active baby to angielskie baby dry. Szkoda, ze po niewczasie bo juz nakupilam Huggies na zapas. Ale i huggies premium sa w sumie dobre. I mi sie wydawalo, ze czuje wilgoc, ale Olimpia byla sucha.

I znalazlam kaszki nestle bez cukru. Nazywaja sie zdrowy brzuszek - po 4-tym miesiacu z marchewka, po 6-tym ze sliwka i druga z lipa na noc (obie glutenowe), no i po 9-tym 8 zboz (tez glutenowa). Juz oczywiscie kupilam.

A i hipp ma marchewka 100% wyciskana. Moje dziecko ja uwielbia takze polecam.
Stary 2009-05-09, 17:29   #4256
katakumba
Zakorzenienie

szmanka wszytskiego najlepszejsiego!! duzo zdrowia, milosci, seksu i kasy jasna rzecz

kupilam dzis dwie zabawki lamaze, osmiornice i pieska, wszytsko ma piszaczaki, osmiornica nawet ma cala game, "wlazl kotek na plotek" mlodej zagralam

ide zjesc obiad, a konkunbent jak zwykle mecz w tiwi

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Stary 2009-05-09, 19:39   #4257
szamanka82
Raczkowanie

Cytat:
szmanka wszytskiego najlepszejsiego!! duzo zdrowia, milosci, seksu i kasy jasna rzecz

kupilam dzis dwie zabawki lamaze, osmiornice i pieska, wszytsko ma piszaczaki, osmiornica nawet ma cala game, "wlazl kotek na plotek" mlodej zagralam

ide zjesc obiad, a konkunbent jak zwykle mecz w tiwi
Dziękuję, dziękuję!!!!!!!

Ja tylko na chwilkę, bo właśnie mała usnęła i winko urodzinowe otworzyliśmy Muszę oblac swoją starośc heheh

katakumba zapomniałam się zapytać, Pola to już tak bez podpórki pewnie siedzi???? A siada sama??? Bo moja strasznie się ciągnie się do siadania, podciąga na czym może, ale jak ją posadzę to się "chwieje w posadach" i nie usiedzi. No ale ona miesiąc młodsza od twojej więc pewnie to norma

lisey pojawiaj się częściej, idę oglądać Gabrysia

salomea pogratulować tż- ta

xandra my używamy huggies i jest wsio ok, właśnie w pampersach miałam wrażenie mokrej pupy, co człowiek to opinia

petitka nasze dzieci z tego samego dnia i ja Zuźce planuję w przyszłym tygodniu włączyć gluten, po prsotu dodam trochę kaszki mannej do zupki
któras z was, chyba mała82 pisała o zbyt wczesnym dawaniu glutenu, tudzież innych pokarmów, ja wam powiem że czasami można zgłupieć, wyczytałam w książce że można od 5 miesiąca buraczki i że dzieci je lubią, no to zakupiłam, ale zaglądam do drugiej książki, a tam, że buraczki od 7 miesiąca . Także jakby się tak stricte wszystkiego trzymać to człowiek by zwariował, więc w przyszłym tygodniu będą buraczki

dobra idę się upić

katakumba teraz doczytałam na twoim fotologu - jak mogę pomóc z tą krwią???

Edytowane przez szamanka82
Czas edycji: 2009-05-09 o 19:58
szamanka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-09, 20:55   #4258
xandra78
Zakorzenienie

O, jakieś urodzinki na tapecie. Szamanka, wszystkiego najlepszego!!!Zdrówka, kasy, udanego zycia i współżycia-no spełnienia marzen po prostu!!!!

Ja chyba nie będę się z tym glutenem spieszyła, nawet w sumie nie interesuję sie tym jeszcze,bo mamy jeszcze 2 m-ce na inne jedzonko-na razie cycuś
Stary 2009-05-09, 21:12   #4259
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
O, jakieś urodzinki na tapecie. Szamanka, wszystkiego najlepszego!!!Zdrówka, kasy, udanego zycia i współżycia-no spełnienia marzen po prostu!!!!

Ja chyba nie będę się z tym glutenem spieszyła, nawet w sumie nie interesuję sie tym jeszcze,bo mamy jeszcze 2 m-ce na inne jedzonko-na razie cycuś
Szamanka przylaczam sie do zyczen, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.

Xandra dzieciom karmionym piersia gluten wprowadza sie podobno po 4-tym miesiacu.
Stary 2009-05-10, 01:16   #4260
katakumba
Zakorzenienie

szamanka, jak z krwia, to szukaj na wizazu osoby szpiegzkrainydeszczowcow, udziela sie na moherowym watku, na spolecznosciach, to jej przyjaciolka, beda wdzieczne na pewno

ja gluten nieswiadomie dawalam od poczatku, nie doczytalam ze jeden sloiczek owocowy mial gluten, bo to fruity muesli bylo. a mloda go wcinala najlepiej
takze my od prawie 2 miesiecy jedziemy na pelnym rozruchu, burakow nie jadlysmy, ale juz danie z kukurydza poszlo

macie juz smoki nr 3? moja sie krztusi przy herbacie czy samym mleku, przy kaszce z flaszki mniej, ale dalej za szybko leci

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości