|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
jo@n@ jak nie chcesz parasolki to nie wiem co Ci mogę doradzić bo ja akurat skupiłam się na czytaniu opinii o parasolkach chciałam taki wózek żeby małemu mógł posłużyć do końca przygody wózkowej
![]() ![]() katakumba niezła kucharka z Ciebie ![]() u nas robi się ładna pogoda już jest 19 C ![]()
#4232 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
molka fajnie cie znowu widzieć
![]() my juz w gdańsku..pogoda srednia. podrózz minela nawet spoko. (ale zamiast 2h jechaliśmy 4,5 - 180 km) mala zwalila kupe po drodze, zjadla sloiczek (ktory po godzinie zwymiotowala i musialam ja przebierać) ale generalnie byla zadowolona ![]() moja mala juz siedzi długo ![]() juz dajecie dzieciom krupnik? slyszalam ze dzieci nie powinny dostawac wywaru z miesa.. mieso powinno sie gotowac i dodwac do zupek.. ktoras pytala o sloiczki jednoskladnikowe z mieska to sa GERBERA kupilm w realu ale widzialam tez w rossmanie.. dobra spadamy na plaze pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Raczkowanie
|
Taka ładna pogoda za oknem, że aż żyć się chce
![]() ![]() Widzę, że parasolki na tapecie. I nie wiem, czy ja nie powinnam się bardzij nad nią zastanowić ![]() ![]() ![]() Salomea, Szamanka współczuję problemów zdrowotnych. Musicie jak najszybciej skonsultować to z lekarzem. Trzymam ![]() ![]() Molka fajnie, że znów jesteś z nami ![]() A mnie od rana głowa boli ![]() ![]() ![]() Wczoraj w nocy przyjechał mój brat z narzeczoną i trochę taki rozgardiasz panuje w domu, no ale może wytrzymam ![]() Scorpionec zazdroszczę wyjazdu!!!!! Ja nad naszym polskim morzem to byłam jakieś...... 15 lat temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
czolem babeczki
zauwazylam ze jak w polsc piekna pogoda to u nas sztorm. no szlag by to trafil, az ogrzewanie musialam wlaczyc ja wlasnie dlatego chcialam spacerowke, bo musze miec mozliwosc wziecia jej na jedno ramie a polke na drugie i jazda ![]() i kupilam uzywana bo nie wiedzialam czy dobra bedzie, ale moje dziecie w ogole lubie wozek, wiec nie ma problemu boze taka pogoda a ja musze isc na poczte wyslac rzeczy ludziom ktore sprzedalam na ebay, zapisac sie do okulisty na kontrole i do dentysty... no jak mi sie chce bylismy sie wazyc - 8,250kg. mowila mi znajoma ze dzieci powinny przybierac 600gram na miesiac. a nie wiecie ile pozniej? |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Rozeznanie
|
Scorpionec, Edyta dziękuję za miłe przywitanie
![]() Edyta my też mamy w niedzielę chrzest. Muszę dzisiaj troszkę ogarnąć dom bo robimy obiad dla najbliższych u nas. Na szczęście mama i teściowa mi pomagają więc ja prawie nie muszę nic robic ![]() Dzisiaj dałam małej do spróbowania troszkę kaszki na mleku modyfikowanym. Niech się przyzwyczaja bo przecież nie będę wiecznie karmiła piersią. zjadła 4 łyżki i zaczęła wypluwać ![]() Scorpinec zazdroszczę Ci tego morza ![]() No dobra lecę na spacer bo nawet ładna pogoda dzisiaj. Miłego dzionka kochane. |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zadomowienie
|
molka86 ja też Cię witam
![]() edytka molka86 trzymam kciuki żeby wszytko gładko poszło na chrzcinach ![]() katakumba sztorm ![]() ![]() edyta0131 ja kupiłam parasolkę już ze względu na to że x lander nie mieścił mi się do samochodu on jest duży bardzo po złożeniu i nie mogłam nigdzie z małym pojechać a teraz nie mam problemu bo parasolka się mieści ![]() ![]() ![]() scorpionec ale zazdroszczę Ci tego morza ![]() ![]()
#4237 |
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki. Szmat czasu mnie u Was nie było i pewnie mnie już zapomniałyście
![]() ![]() Może mi coś doradzicie?? Mam też dylemat odnośnie karmienia, bo wydaje mi się, że dostaje o 1 posiłek za dużo a w żaden sposób nie mogę go przetrzymać żeby wytrzymał dłużej bez jedzenia bo ryczy z głodu w niebogłosy... Dostaje tak: Między 3a5 nad ranem 170ml mleka z 1 łyżeczką kleiku między 8a9rano to samo między 12a13ta słoiczek zupki i nie ma znaczenia czy mały czy duży bo nie wytrzyma po tym posiłku bez jedzenia dłużej niż 2 godz... ok.14-15tej słoiczek deserku owocowego między 16a17ta 140 lub 170 ml mleka bez kleiku po kąpieli o 19.30 170ml mleka z 2 łyżeczkami kleiku Chciałybym jakoś odstawić lub zastąpić czymś 1 posiłek mleczny, a nie daję rady. Może mi coś doradzicie? Dodam, że karmię go bebilonem pepti 2 bo ma skazę białkową. Będę wdzięczna za każdą poradę. Pozdrowienia dla Was i dzieciaczków ode mnie i Kajulka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mala milo znow Cie widziec. ![]() Scorpionec, ale Ci fajnie. Zazdroszcze morza! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
wiesz co alyiah, ma teraz 26 tygodni, wiec jest deko ponad krzywa, ale jeszcze nie tak strasznie
![]() mala, dawno cie z kajtkiem nie bylo... 7 miesiecy. szmat czasu u nas turlanie poszlo sparwnie jak pozbylam dzecko pieluchy. za ciezko pupe miala. sprobuj tak moje dziecie dzis na lunch zjadlo caly sloiczek co mu mamusia ugotowala wczoraj!!! wiecie jaka ja dumna z siebie jestem? ah no i sie okazalo sie jestem jedna z 3 ambasadorek garnier |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
Zbiera się chyba na burzę
![]() A wózka parasolki nie chcę ponieważ mam chicco i stelaż się w parasolkę składa i bardzo się wyrobiło na tych plastikowych częściach. Dlatego stwierdziłam, że teraz chcę normalną spacerówkę. Jak już młody będzie starszy to najwyżej kupię małą parasolkę w stylu kawał brezentu i patyki ![]()
#4241 |
Rozeznanie
|
Hej mamuski danwo mnie nie było. Ale po ostatnim szczepieniu w małą jakby coś wstąpiło. Tydzień odchorowywała. Przez calutki tydzień wstawała o 5 rano. Potem była poprawa a teraz znowu tak wstaje. Dodam że chodzi spać o 19. Wiem że może za wcześńie ale nie da się jej dłużej przetrzymać. Także wstajemy obie o 5 i koniec. Już czasami na oczy nic nie widzę.
Co do jedzenia to wydaje mi się że mała za często je. Co prawda nie waży chyba za dużo ale co 2-2,5h to max wytrzyma. A z butelki wypija 120z łyżeczką kaszki. Więcej na raz nei zje. Moja mała potrafi już złapać się za stopę i zbliżyć do buzi. Wprawdzie troszeczkę ale już wie gdzie ta stópka ma trafić ![]() Kiedy podciągam ją za ręcę ona pręży nogi i już nie raz mi stawała. I miałam zapytać. Kiedy wprowadzacie gluten? Amelka kończy za tydzień 5miesięcy. Jak narazie wcina zupki i deserki i kaszkę ale glutenu jeszcze nie wprowadzam. Kiedyś któraś z Was pisała że banany uczulają. Mala wcina banany aż się uszy trzęsą. katakumba gratuluję! Zaraz uzupełnię album ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
ja kupilam awaryjnie u rodzicow kawalek brezentu i patyki, ale mloda za mala, nie miala jak sie polozyc. teraz ta moja widze ze chwiejna deko, ale taki urok spacerowki
spi od 2,5 godziny... ide budzic czorta ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- petitka, ja czekalam z bananem surowym do teraz, bo mloda miala czarne obiekty w kupce, niestrawiona celuloze podobno wydaje mi sie ze 2,5 godziny odstepu miedzy jedzeniem to malo. kiedys chyba drobcia pisala ze jak filip jej byl mamy to go karmila za czesto i na usg (a moze rentgenie? juz nie pamietam) wyszlo ze ma jelitka zapchane. ze musi byc przerwa dluzzsza niz te 2 godziny co moge poradzic (moja tez zarlok, jak odkurzacz) to robienie gestych sokow przecierowych. myslalm ze to kupe roboty, a to owoce do blendera (mikser sie nada tez), bach, kilka kropel cytryny i juz. wiekszy smoczek bo farfocle nie przechodza nam przez nr 2 i jazda a kupa az pomaranczowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zadomowienie
|
Młoda już śpi więc można nadrabiac zaległości
![]() katakumba - ja tez jestem z ciebie dumna, aż mi ise zachciało gotowac malutkiej. mała82- super,że się pojawilas ![]() Petitka - skad ja to znam. U nas też spanko o 19 i o 5 rano zaczyna buszowac ![]() ![]() Edytka, Paula - dzięki za troskę, miałam dzisiaj odberac wyniki badań ![]() A teraz zmykam posprzatac trochę chałupę póki męza nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
to znaczy tak z tym gotowaniem. w uk cena sloiczka jest niska, porownujac do cen w polsce to taka sama, ale roznica w zarabianiu sie klania
ale po prostu chce zeby mloda w okolicach roku jadla to co my, a nie naucze jej "mich" smakow gotowania jak bedzie jadla ze sloika. nie licze w tej chwili na to ze zupelnie zrezygnuje ze sloiczkow bo czasem nie mam sily ani ochoty gotowac (w tajemnicy wam powiem ze jak mojego nie ma 4 dni w tygodniu caly dzien to ja malo co jem ![]() czytam sklady, ale co z tego skoro nie wiem co to jest ta maltdeksyna np, z encylkopedia latac nie bede patrze czy nie ma soli albo cukru |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zadomowienie
|
Ja też zamierzam teraz częściowo gotowac malutkiej. Słoiczków nie wykluczam, bo teraz cześto z nich korzystam.
Ale wpadłam się pochwalic tż-tem. Wysłałam go do marketu na zakupy i na liście napisałam słoiczki - banan, morele, dynia, owoce leśne itd- ogólnie owocki. Ten do mnie dzwoni,że owszem jest np banan ale z dodatkiem mąki ryżowej i tak mi cały skład czyta. Normalnie w szoku jestem,że wpadł na pomysł żeby przeczytac i co lepsze zadzwonic się dowiedziec czy takie coś może dac swojej córeczce (nie naszej tylko jego). |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 |
Zadomowienie
|
hej kobiali
jestem zwami ale jakos tylko czytam bo mi sie pisac nie chce,ale kjuz uzupelniam btraki edytka nie no mamusia z Ciebie pierwsza klasa,sukienka fajniusia a i zakiety tez,brazik ladny i podoba mi sie przelamanie go blekitem no i jeszcze raz dzieki ![]() mała82 ja karmie swojego Gabrysia zawsze mleczkiem przed podaniem jakiejs zupki,czy deserku i zazwyczaj wytrzymuje okolo 3-4 godzinek potem.Tez daje prawie caly sloiczek zupki,obiadku ale wczesniej dostaje wlasnie mleczko i to chyba pomaga,warto sprobowac. scorpionec o jak ja zazdraszczam morza,popluskalabym sie katakumba no gratuluje gratuluje,kucharzysz az sie patrzy,a foty mlodej to mnie rozwalaja ![]() wiecej ni pamietam cholerka z wiadomosci Gabrysiowych,turlamys ie na boki,na plecki na brzuszek,nozki to prostuje skubany ze az posadzic go nie moge czasem,pomijam jak Gabrys chce ogladac caly swiat i chwilowo jezdzimy w foteliku w wozku bo wyzej i widzi wsio,glownie mnie ![]() 1. te mamusie ktore na picasie ogladaja Gabrysia zalozylam nowe konto bo miejsce mi sie zmienilo i linkiem jest podlaczona galeria Agi czyli moja2 2. moja psiapsiolka robi bizuterie z kamykow i innych takich,fajnie robi i jakbyscuie chcialy to link do niej http://artystycznebizu.blog.onet.pl/ tyle ide sie upic bo mnie dzis w USC wk..szlag
#4247 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() ![]() Kupiłam ostatnio pieluchy Huggies i nie wiem, czy one przemiekaja od pierwszych siuśków, bo normalnie przez rajtuzki czułam wilgoć (Parę minut po przewinięciu). Zdjęłam rajtuzki, dotykalam,ale w sumie nie były mokre ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
ja tak mialam wlansie z avtive play, ale wiesz co wydaje mi sie ze to moja wyobraznia. bo po kilku dniach przestalo wilgotniec... nie wiem
xandra, mam przyjemnosc wielka byc z twoja siostra na watku moherowym ![]() ![]() widac od razu ze uroda w rodzinie to podstawa ![]() lisey kiedy ty wracasz?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Katakumba, ano jestem z siostrą moją spokrewniona
![]() ![]() A z tymi pieluchami, to też się zastanawiam-jedna zadowolona, innej nie pasuje-jak to jest w końcu?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze to kwestia przyzwyczajenia. matki, nie dziecka
![]() w photoshopie mowisz? ja nie posiadlam tej umiejetnosc, ale zajrzyj sobie tutaj www.fotolog.com/nenepris to jest fotolog mojej mlodszej siostry, ona to wyczynia cuda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Rozeznanie
|
Witamy o poranku!
O matko! Szymon wstał dziś o 5 ![]() A my dziś mamy wesele znajomych... Ciekawe o której zasnę z nosem w torcie??? Poza tym jak pomyśle o tym że zawale tam kolejną noc (a sen jest teraz na wagę złota) to tak mi się nie chce że szok... Dobra, wracam czytać zaległości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Raczkowanie
|
a moje dziecie dzis pierwsza pobudke zrobilo o 5 i grzecznie z rodzicami w wyrku poszlo spac dalej
![]() katakumba widze ostro wzielas sie za zupkowanie malej hihi, ja narazie zbieram sloiczki scorpionec tez gdzies czytalam ze nie powinno sie na wywarze miesnym maluchom gotowac, ale stwierdzilam ze troche jej nie zaszkodzi, tym bardziej ze dlugo nie gotowalam, bo przelalam do mniejszego garnusza (głownie ziemniaki i marchewke), dodalam kaszy jeczmiennej i troche kleikiem kukurydzianym zagescilam i git. malej nic nie bylo, a zupka smakowala i to najwazniejsze ![]() a dajecie dzieciom jajko? bo ja juz dodaje jej do zupek pol zoltka co czas jakis (a zaczelam w wielkanoc he) ktoras o gluten pytala. ja swojej ciut kaszy manny dalam do czegos tam (juz nie pamietam) jak miala jakos 5 miesiecy, poza tym chyba gerber ma jablka z kasza manna po 5 m-cu i mala to tez wcina no i pietke mozna tez dac (a w chlebku gluten tez sie znajdzie) ![]() no i ktoras ozlocic trzeba (a raczej jej rodzicielke ![]() ![]() no to siedzacych skrzatow przybywa - albo sie malo chwalicie albo ja bez zrozumienia czytam ![]() ![]() ![]() paula a powiedz mi jeszcze czy ten coneco jak die rozklada na lezaco to podnozek tez ma regulowany? no i dzieki za przepisy ![]() scorpionec dzieki za maila z ksiazkami (tak tak to wieki temu bylo) ale mi sie zapomnialo ![]() ![]() ![]() milego weekendu |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie
![]() Lisey ja gdzieś czytałam, że dziecko w wieku 6 m-cy powinnozjadać 5 posiłków-3 mleczne +zupka i owoce no i soczek, więc dawanie mleka przed zupką raczej nie jest dobrym pomysłem. Nelijka żóltko wprowadza się w 7 m-cu połówkę co drugi dzień, więc cghyba się pospieszyłaś ![]() Móje dziecko też wstaje ok 6tej a zasypia 20ta, czasem trochę po. Wróciłam już do pracy więc czasami to o 21szej kładę się spać-taka wykończona jestem!!! Dziś też sama ugotowałam zupkę i Kajtuś się nią zajadał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Czesc Mamusie!
![]() My juz jemy gluten. Do zoltka tez sie przymierzamy. Wyczailam ze polskie pampersy active baby to angielskie baby dry. ![]() I znalazlam kaszki nestle bez cukru. Nazywaja sie zdrowy brzuszek - po 4-tym miesiacu z marchewka, po 6-tym ze sliwka i druga z lipa na noc (obie glutenowe), no i po 9-tym 8 zboz (tez glutenowa). ![]() ![]() A i hipp ma marchewka 100% wyciskana. Moje dziecko ja uwielbia takze polecam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
szmanka wszytskiego najlepszejsiego!! duzo zdrowia, milosci, seksu i kasy jasna rzecz
![]() kupilam dzis dwie zabawki lamaze, osmiornice i pieska, wszytsko ma piszaczaki, osmiornica nawet ma cala game, "wlazl kotek na plotek" mlodej zagralam ![]() ide zjesc obiad, a konkunbent jak zwykle mecz w tiwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tylko na chwilkę, bo właśnie mała usnęła i winko urodzinowe otworzyliśmy ![]() ![]() katakumba zapomniałam się zapytać, Pola to już tak bez podpórki pewnie siedzi???? A siada sama??? Bo moja strasznie się ciągnie się do siadania, podciąga na czym może, ale jak ją posadzę to się "chwieje w posadach" i nie usiedzi. No ale ona miesiąc młodsza od twojej więc pewnie to norma lisey pojawiaj się częściej, idę oglądać Gabrysia ![]() salomea pogratulować tż- ta ![]() xandra my używamy huggies i jest wsio ok, właśnie w pampersach miałam wrażenie mokrej pupy, co człowiek to opinia petitka nasze dzieci z tego samego dnia i ja Zuźce planuję w przyszłym tygodniu włączyć gluten, po prsotu dodam trochę kaszki mannej do zupki któras z was, chyba mała82 pisała o zbyt wczesnym dawaniu glutenu, tudzież innych pokarmów, ja wam powiem że czasami można zgłupieć, wyczytałam w książce że można od 5 miesiąca buraczki i że dzieci je lubią, no to zakupiłam, ale zaglądam do drugiej książki, a tam, że buraczki od 7 miesiąca ![]() ![]() dobra idę się upić ![]() ![]() katakumba teraz doczytałam na twoim fotologu - jak mogę pomóc z tą krwią???
Zuzanna Helena ![]() Edytowane przez szamanka82 Czas edycji: 2009-05-09 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
O, jakieś urodzinki na tapecie
![]() ![]() ![]() Ja chyba nie będę się z tym glutenem spieszyła, nawet w sumie nie interesuję sie tym jeszcze,bo mamy jeszcze 2 m-ce na inne jedzonko-na razie cycuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Xandra dzieciom karmionym piersia gluten wprowadza sie podobno po 4-tym miesiacu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
szamanka, jak z krwia, to szukaj na wizazu osoby szpiegzkrainydeszczowcow, udziela sie na moherowym watku, na spolecznosciach, to jej przyjaciolka, beda wdzieczne na pewno
ja gluten nieswiadomie dawalam od poczatku, nie doczytalam ze jeden sloiczek owocowy mial gluten, bo to fruity muesli bylo. a mloda go wcinala najlepiej ![]() takze my od prawie 2 miesiecy jedziemy na pelnym rozruchu, burakow nie jadlysmy, ale juz danie z kukurydza poszlo ![]() macie juz smoki nr 3? moja sie krztusi przy herbacie czy samym mleku, przy kaszce z flaszki mniej, ale dalej za szybko leci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.