![]() |
#4231 |
Zadomowienie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
ja mam czasem uczucie ciężkich nóg, a właściwie łydek. mam problemy z sercem i coś czuję że będę musiała poradzić się ginekologa przy najbliższej wizycie czy przypadkiem nie dzieje się nic poważnego.
#4232 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj rano wstałam i stwierdziłam ze chyba jednak Yazu nie porzuce
![]() ale wizyta za 2h wiec kto wie co mi jeszcze odbije ![]()
#4233 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny pomózcie mi.... ostatnio przy 19 tabletce Yaz jakos 10 minut po zażyciu miałam biegunke ;/ a ze nie mam rezerwowego opakowania tabletek to nie wzialem dodatkowej... i co ja mm je teraz dalej normalnie brac ?? czy co mam zrobic? kiedy ochrona przed ciąza bedzie znowu zachowana ?? odpiszcie ! pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4235 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ochrona jest zachowana, tylko, ze zamiast 24 tabletek masz 23. Najlepsyzm rozwiązaniem byłby dodatkowy blisterek, ale z tego co pamiętam, jest tu na forum kilka Yazowiczek, które łyknęły 23 i w ciąży nie są ![]()
![]() |
#4237 |
Przyczajenie
|
Witam Yaziątka.
![]()
![]() |
#4238 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Może moje pytanie wyda się co najmniej głupie i niedojrzałe, ale chciałam Was prosić o radę. Mam bardzo nieregularny okres, ginekolog przepisała mi Castagnus i kazała przyjmować przez 4 miesiące w celu jego wyregulowania. Przez ten czas mój cykl trwał od 21 dni, z miesiąca na miesiąc wydłużał się o kilka dni, teraz jest już 33 dzień okresu nie ma nadal. Kiedy byłam ostatnio na wizycie prosiłam także o antykoncepcje i przepisała mi właśnie YAZ. Los sprawił, że nie ma na razie potrzeby bym przyjmowała tabletki w tym celu aczkolwiek opakowanie i receptę na kolejne mam w domu. I teraz mam pytanie - Czy warto abym zaczęła je brać już teraz chociażby po to, by wyregulować okres, poprawić stan cery (bo to też mi potrzebne) i sprawdzić czy te tabletki są dla mnie odpowiednie, czy zaczekać? Bo antykoncepcję i tak prędzej, czy później chce brać...
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja informuję, że jednak zostaję z Wami ![]()
![]() |
#4240 |
Przyczajenie
|
Jestem na drugim opakowaniu Yaz'u
![]() ![]() Mialam w sumie troche efektow ubocznych (zwalam to na tabletki:P) - zmiany nastrojow szczegolnie przed miesiaczka i suchosc pochwy ![]() I mam takie pytanko tylko nie krzyczcie na mnie ze glupie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4242 |
Przyczajenie
|
no tak oficjalnie (wg ulotki) od 1 tabletki
![]() ok 2 miesiace temu bylam u ginekologa i faktycznie mozliwe ze mialam jakies zapalenie bo mi przepisal 2 opakowania floragynu....no ale skoro jestem po tych dwoch opakowaniach to chyba powinno byc ok ![]() i tak sie wybiore w tym miesiacu do ginekologa po tabletki wiec sie okaze.... ale na razie byl chciala kupic te globulki Cicatridina....mam nadzieje ze doraznie pomoga |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
Jak pisałam wczoraj o tym uczuciu ciężkich nóg, który mi dolegał od kilku dni tak dzisiaj nic... no poza tym ze rano z łóżka wstać nie mogłam (dzisiaj ostatnią tabletke wezmę) chyba w przyszłym miesiacu sie wybiore do mojego gina. Jak na razie to jeszcze zostaje z Wami może to tylko chwilowe napady spowodowane stresem (kampania wrzesniowa
![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Wtajemniczenie
|
Chyba małe nieporozumienie. Wiem, że tabletki zaczyna się brać wraz z 1.dniem cyklu, jednak ja pytam czy warto abym zaczynała brać antykoncepcję w moim przypadku, czy nie?
#4245 |
Raczkowanie
|
Cześć Młoda. Musisz chyba częściej wyciągać mnie na spacery, bo jak sie nudzę, to szperam po necie. Od teraz więc trzymam kciuki za ich skuteczność, bo wcześniej nie miałam okazji.
#4246 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...
tyneczko to zależy kiedy planujesz zacząć współżycie
![]() Edytowane przez Sayouri89 Czas edycji: 2009-08-28 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po prostu czesto zdarzaja sie dziewczyny ktore wlasnie chca zaczynac brac od polowy cyklu i tym podobne pomysly dlatego zle zrozumialam ![]() jezeli nie potrzebujesz antykoncepcji jeszcze przez 2-3 miesiace to ja bym poczekala, zalezy kiedy bedzie Ci potrzebna ![]()
![]() |
#4248 |
Zadomowienie
|
Marwari
![]() ![]() Bardzo sie ciesze, że zostajesz z nami bo Ty sie znasz na rzeczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuje sie jak guru ![]()
![]() |
#4250 |
Rozeznanie
|
Witam Was!
Właśnie zaczęłam trzecie opakowanie Yazu. To moje pierwsze tabletki. W tej chwili nie odczuwam żadnych skutków ubocznych (może poza lekkimi wahaniami nastrojów, ale nie wiem czy mogę to zrzucać na tabletki ![]() Jedyny minus, to cena.... ![]() Mam nadzieję, że w razie jakiś wątpliwości będę się mogła Was poradzić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4252 |
Przyczajenie
|
niestety bede musiala odstawic YAZ to nie dla mnie tabletki i teraz mam pytanko czy musze zjesc je do konca czy moge odstawic juz teraz a jestem przy 13 pigulce? bo chce juz wogole zrezygnowac z pigulek co radzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Rozeznanie
|
Oczywiscie do konca
#4254 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny !
Ja także biore Yaz od pół roku ![]() Rzadnych skutków ubocznych tylko piersi mi urosły o jeden rozmiar ;pp A tak to żadnych minusów ![]()
#4255 |
Przyczajenie
|
tylko problem w tym czy dam rade jesc do konca skoro tak fatalnie sie czuje tak silnie boli mnie glowa czuje sie napuchnieta mam bardzo niskie ciesnienie wczesniej takich problemow nigdy nie mialam wiem ze przyczyna jest YAZ w sumie po pol roku brania reaguje zawsze podobnie w kazdym tabletkach jakie bralam takze czas raz na zawsze odstawic juz bym najlepiej ich nie brala wcale ale wiem ze trzeba do konca
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Przyczajenie
|
Witam,
Tak jak zapowiedziałam, po rozpoczęciu pierwszego mojego w życiu opakowania Yazu (ogólnie, pierwszego opakowania tabletek w życiu) uaktywniam się na tym forum ![]() Jestem w połowie opakowania. Plamienia na początku były, a i owszem, jednak nie obfite i tylko przez kilka dni (z 5) ![]() Kolejnym skutkiem zażywania Yazu u mnie jest to, co jedne z nas cieszy inne martwi - powiększenie sIę biustu, a raczej jego napuchnięcie (do tej pory bolesne). Obyło się bez większych sensacji, po tabletkach numer 7, 8, 9 mdliło mnie, przy 8 nawet lekko zawirowało w żołądku, niby w zapowiedzi biegunki ale do łazienki pognało mnie dopiero po ok 4,5 h, więc przyjmuję, że jestem chroniona, no chyba, że możliwe jest, że przez te bulgoty w żołądku tabletka się nie wchłonęła tylko wylądowała gdzieś w jelicie i się zapodziała :p Libido bez zmian, czyli pozytywnie ![]() Uhh, to póki co na tyle z moich "wrażeń" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Przyczajenie
|
dziewczyny pomozcie!!!!!zostalo mi 7 tabletek a nie przewidzialam ze moj gin pojedzie na urlop
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Rozeznanie
|
pojdz do swojej przychodni i popros po prostu o rcepte ie wazne jaki ci to wypisze ;
) tez tak ostatnio mialam
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
idź do lekarza rodzinnego po recepte.
![]() |
#4260 |
Rozeznanie
|
Idz do lekarza rodzinnego i przedstaw mu sytuacje
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:02.