WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-10-16, 16:18   #4231
inverso
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 340
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Dziewczyny, je¶li bêdziecie przy okazji u dermatologa to wyb³agajcie o skierowanie na oddzia³ dermatologiczny - zrobi± wtedy trichogram i wideotrichoskopie i bêdzie wiadomo jaki typ ³ysienia macie. To jest bardzo przydatne w celu dok³adnej diagnozy.
inverso jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-16, 18:08   #4232
Fuzukatsu
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 514

Kto¶ u¿ywa³ tej mgie³ki Radical jako wcierka do skóry g³owy? Da³a co¶?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ow.html&next=1
Fuzukatsu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-17, 08:38   #4233
katja_24
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 637

Cytat:
Napisane przez Fuzukatsu Poka¿ wiadomo¶æ
Ja uzywam jako wcierki, bo dziewczyny ostrzegaly, zeby nie pryskac na wlosy, bo wysusza. Co do dzialania, to uzywam od okolo miesiaca raz na dobe i chyba wyroslo mi troche pierza, ale nie wiem, czy to akurat zasluga mgielki. Wypadania raczej nie zahamowalo, bo zmienilam tabletki i znow zaczelo mi leciec wiecej wlosow,a mgielki uzywam caly czas.
katja_24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:34   #4234
Kakcia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 277

Cytat:
U mnie podobnie jak u poprzedniczki Mgie³ke stosuje jako wcierke, pojawi³o siê trochê nowych baby hair, ale czy zahamowa³a wypadanie no to nie wiem Jednak uwa¿am, ¿e warto spróbowaæ za t± cenê i byæ cierpliwym
Kakcia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-17, 16:46   #4235
whitedaisy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Cze¶æ wszystkim Mnie na wypadanie w³osów bardzo pomog³a herbata z pokrzywy i ze skrzypy. Pi³am takie sypane zio³a. Du¿e zas³ugi dajê tak¿e olejowi zio³owemu Heenara. Stan moich w³osów poprawi³ siê odk±d przesta³am u¿ywaæ prostownicy i suszarki. Teraz zale¿y mi szczególnie na pobudzenie mieszków w³osowych. Kupi³am balsam (ja bym nazwa³a go p³ynem ) capitavit. Zobaczymy jakie bêd± efekty
whitedaisy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:09   #4236
meandra
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 22

Mi te¿ do niedawna strasznie wypada³y w³osy a¿ pojawi³y siê ma³e przerzedzenia. Niestety dodatkowo choruje na ³uszczyce, która g³ównie objawia siê na skórze g³owy wiêc moja sytuacja by³a dramatyczna. Na wstêpie chcia³am równie¿ zaznaczyæ, ¿e nie mia³am ju¿ si³y do lekarzy dermatologów bo ka¿da wizyta u nich koñczy³a siê wielk± w¶ciek³o¶ci± na aktualn± s³u¿bê zdrowia.
Co mi pomog³o? Do koñca sama nie wiem. Zastosowa³am tyle ¶rodków zaradczych, ¿e moje konto bankowe dozna³o silnego szoku finansowegono ale co siê nie robi dla dobrego samopoczucia. Moja terapia wygl±da³a nastêpuj±co:
1. Przeanalizowa³am swoj± dietê. Ze wzglêdu za du¿e spo¿ycie dzienne kawy i (poma³u siê od niej odzwyczajam i jestem na dobrej drodze)i niesamowity stres w pracy na pewno pojawi³y siê niedobory magnezu, które niestety rzadko uzupe³nia³am. Postanowi³am zmieniæ ten stan rzeczy i codziennie staram siê dostarczaæ jak najwiêksze dawki swojemu organizmowi. Po 2 miesi±cach przesta³am mieæ dziwne skurcze i nie jestem ju¿ tak ospa³a jak wcze¶niej.
Dodatkowo zaczê³am ³ykaæ Vitapil i piæ olej z wiesio³ka na zmianê z olejem lnianym. Poza tym hoduje kie³ki oraz codziennie wcinam gar¶æ orzechów. Staram siê je¶æ ró¿norodnie bo wcze¶niej mia³am z tym powa¿ny problem.
2. Czas co¶ napisaæ o ¶rodkach zewnêtrznych. Zaczê³am od Placenty, niestety po niej wypada³o mi o wiele wiêcej w³osów ni¿ wcze¶niej. U¿ywa³am jej oko³o dwóch miesiêcy bo chcia³am daæ jej szansê i mam pewn± ¶wiadomo¶æ tego, ¿e dany produkt mo¿e nie zadzia³aæ od razu. Potem siêgnê³am do produktów firmy VICHY co te¿ skoñczy³o siê podobn± pora¿k±. Nastêpnie bo wnikliwej analizie kosmetyków jakich do tej pory u¿ywa³am zaczê³am stosowaæ olej rycynowy i olejek Sesa. One niestety te¿ niewiele mi pomog³y choæ w³osy ju¿ nie wypada³y w tak ogromnej ilo¶ci jak wcze¶niej (oko³o 150 sztuk dziennie). Nastêpny produkt to strza³ w 10. A by³ nim olejek Khadi. Teraz po 3 miesi±cach od kuracji , dziennie wypada mi oko³o 20-30 w³osów co moim zdaniem jest rewelacyjnym wynikiem. Prze¶wity poma³u znikaj± ale muszê przyznaæ, ¿e strasznie denerwuje siê tym powolnym procesem. W³osy o¿y³y, nie s± ju¿ takie suche i z dnia na dzieñ coraz ³adniej siê uk³adaj±. A jak szybko rosn± z 3 - 4 cm na miesi±c. Zachêcona tymi rezultatami zaczê³am na maksa bawiæ siê ró¿nymi olejkami ale o tym ju¿ na innym w±tku.

Edytowane przez meandra
Czas edycji: 2011-10-19 o 13:14
meandra jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-18, 10:49   #4237
Kakcia
Raczkowanie

Muszê siê Wam pochwaliæ i¿ dzisiaj jestem dumna z mych w³osów Wczoraj na³o¿y³am na noc Sesê, jest to mój trzeci raz z ni± Dzisiaj w trakcie zmywania wypad³o mo¿e 5-6 w³osów Jest to ogromny sukces zwa¿aj±c na fakt, ¿e jeszcze 2 tygodnie termu w trakcie zmywania rycyny lecia³o z mojej g³owy z 20-30 i potem kolejne tyle w trakcie rozczesywania. Teraz po rozczesaniu wylecia³o pojedyncze Jestem przeszczê¶liwa z tego powodu A i jeszcze jedno, pogodzi³am siê z Jantarem pomimo tego, ¿e wzmaga³ u mnie przet³uszczanie. W sobote zaaplikowa³am Jantara po wymyciu g³owy i potem przez kolejne dni codziennie popo³udniu/wieczorem, ale przywi±za³am wiêksz± wagê do nale¿ytego wtarcia go w skórê g³owy i zrobienia przy tym porz±dnego masa¿u g³owy. Dziêki temu nie zauwa¿y³am juz wzmo¿onego przet³uszczania Jest normalnie albo mo¿e ciut mniej siê t³uszcz± Wiêc kolejny raz przekona³am siê, ¿e nie warto skre¶laæ kosmetyku za pierwsze efekty poniewa¿ czasami wynika to z b³êdu w stosowaniu. Wydaje mi siê, ¿e on te¿ siê znacz±co przyczyni³ do ograniczenia linienia

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-10-18, 18:11   #4238
Fuzukatsu
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 514

Cytat:
Napisane przez Kakcia Poka¿ wiadomo¶æ
U mnie podobnie jak u poprzedniczki Mgie³ke stosuje jako wcierke, pojawi³o siê trochê nowych baby hair, ale czy zahamowa³a wypadanie no to nie wiem Jednak uwa¿am, ¿e warto spróbowaæ za t± cenê i byæ cierpliwym
Na wlasnie jej uzywam od 3 tygodni i liczylam wlasnie na zahamowanie wypadania czego nie zauwazylam, dlatego pytam;> choc tez zauwazylam u siebie troche baby hair na linii czola ale nie wiem czy to od tego;3
Fuzukatsu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-18, 18:20   #4239
DarkNoir
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 328
GG do DarkNoir

Ja jestem strasznie zadowolona z szamponu Fitomed z Mydelnicy Lekarskiej. Mam ten do w³osów t³ustych. U¿ywam od dwóch tygodni i w wannie zostaje mi kilkana¶cie w³osów! Wcze¶niej widzia³am jeden wielki k³êbek w³osów. Ponadto u¿ywam od dobrego miesi±ca olejku Amla Plus i tak jak kole¿anka wy¿ej, intensywnie masujê g³owê przez 2 minuty-to dzia³a

Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul

DarkNoir jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-19, 17:55   #4240
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Na wlasnie jej uzywam od 3 tygodni i liczylam wlasnie na zahamowanie wypadania czego nie zauwazylam, dlatego pytam;> choc tez zauwazylam u siebie troche baby hair na linii czola ale nie wiem czy to od tego;3
Mam nadzieje, ze skoro troche pierza pojawia sie nad czolem, to na calej ³epetynie tez?

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez DarkNoir Poka¿ wiadomo¶æ
Ja jestem strasznie zadowolona z szamponu Fitomed z Mydelnicy Lekarskiej. Mam ten do w³osów t³ustych. U¿ywam od dwóch tygodni i w wannie zostaje mi kilkana¶cie w³osów! Wcze¶niej widzia³am jeden wielki k³êbek w³osów. Ponadto u¿ywam od dobrego miesi±ca olejku Amla Plus i tak jak kole¿anka wy¿ej, intensywnie masujê g³owê przez 2 minuty-to dzia³a
Wlasnie kupilam na All Amle i jakis drugi olejek, Vatika. jakby kto potrzebowal, to Amle znalazlam w promocji, 17 pln z wysylka za 200ml Wydaje mi sie, ze to nie jest drogo?

Dziewczyny, jak Wy robicie ten masaz? Bo mi przy probie wtarcia czegokolwiek w skalp wyrywa sie troche wlosow, a jak wiadomo, kazde pioro na wage zlota

Tak na marginesie, rezygnuje z Biovaxu, zuzylam prawie cale opakowanie i przy zmywaniu maski nadal linieje jak glupia. Szkoda, na KWC brdzo chwala, a ja bede musiala popsuc statystyki
.
Stary 2011-10-19, 19:11   #4241
kukis
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 670

Ja ju¿ po wizycie u ginekologa z wynikami badañ.
Wszystko w jak najlepszym porz±dku pod wzglêdem ginekologicznym...
Dosta³am skierowanie do endokrynologa i tyle. Lekarz zaznaczy³ tylko, ¿e TSH mam w górnej granicy.
Zostaw Ma³±, zostaw proszê ciê,
Ale ona tylko u¶miechnê³a siê, mówi±c - ma ju¿ tylko mnie...

kukis jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-20, 09:39   #4242
Kakcia
Raczkowanie

A ja siê dzisiaj przekona³am, ¿e rycyna chyba mi nie s³u¿y. Po nocnym olejowaniu i zmywaniu wypad³o wiêcej w³osów ni¿ ostatnio. Ju¿ po raz kolejny to zauwa¿y³am, ale na pocz±tku t³umaczy³am to sobie oczyszczaniem ze starych w³osów. Jednak chyba nic z tych rzeczy je¶li po innych specyfikach tego nie zaobserowowa³amm a po rycynie tak. Mam tutaj na my¶li porównanie do stosowanej od niedawna Sesy, po której wylecia³o dos³ownie kilka oraz do normalnego mycia bez olei. Troszkê wiêcej wy³azi w trakcie zmywania masek, ale uwa¿am ¿e to norma bo w koñcu trzeba trochê d³u¿ej wyp³ukiwaæ maskê
Stary 2011-10-20, 15:20   #4243
inverso
Wtajemniczenie

By³am dzi¶ u mojej dermatolog, i doradzi³a mi abym do mycia w³osów stosowa³a szampon Novoxidyl oraz pi³a Gelacet. W dalszym ci±gu je¿d¿ê na puva-terapiê, i jakiekolwiek wcierki nie s± mile widziane ...
Stary 2011-10-20, 16:33   #4244
shewild
Recenzentka Miesi±ca - Wrzesieñ 2022

Wiadomo¶ci: 228

Cytat:
Napisane przez inverso Poka¿ wiadomo¶æ
By³am dzi¶ u mojej dermatolog, i doradzi³a mi abym do mycia w³osów stosowa³a szampon Novoxidyl oraz pi³a Gelacet. W dalszym ci±gu je¿d¿ê na puva-terapiê, i jakiekolwiek wcierki nie s± mile widziane ...
I jak, widzisz jakie¶ efekty po puva? I jak ta terapia wygl±da, seria kilku zabiegów?
shewild jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:00   #4245
jelonek1985
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 62 381
GG do jelonek1985

Cytat:
A ja siê dzisiaj przekona³am, ¿e rycyna chyba mi nie s³u¿y. Po nocnym olejowaniu i zmywaniu wypad³o wiêcej w³osów ni¿ ostatnio. Ju¿ po raz kolejny to zauwa¿y³am, ale na pocz±tku t³umaczy³am to sobie oczyszczaniem ze starych w³osów. Jednak chyba nic z tych rzeczy je¶li po innych specyfikach tego nie zaobserowowa³amm a po rycynie tak. Mam tutaj na my¶li porównanie do stosowanej od niedawna Sesy, po której wylecia³o dos³ownie kilka oraz do normalnego mycia bez olei. Troszkê wiêcej wy³azi w trakcie zmywania masek, ale uwa¿am ¿e to norma bo w koñcu trzeba trochê d³u¿ej wyp³ukiwaæ maskê
Mnie równie¿ nie s³u¿y³a. Zaczê³am j± dodawaæ do szamponu i od¿ywki przy myciu w³osów i by³o ok.
Po obciêciu w³osów o 15 cm mogê nak³adaæ rycynê na w³osy, trzymaæ ca³± noc i ani w³os mi z g³owy nie spadnie przy zmywaniu. Problem z wypadaniem póki co mam za sob±. Musia³am odstawiæ suszarkê, przestaæ farbowaæ i ¶ci±æ w³osy.
Jest jednak jeden wielki plus tego wszystkiego: tak jak nigdy wcze¶niej zaczê³am dbaæ o w³osy I tak ju¿ zostanie.

"Id¼ w³asn± drog±

Bo w tym ca³y sens istnienia
¯eby umieæ ¿yæ
Bez znieczulenia
Bez niepotrzebnych niespe³nienia
My¶li z³ych
"

22.10 - 4.11
jelonek1985 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:24   #4246
katja_24
Zakorzenienie

A mi sie wydaje, ze mi nie sluzy maska Biovax. Jak juz pisalam, wcieralam ja w skalp i przy splukiwaniu lecial peczek klakow. Dzisiaj ostatnia porcje rozprowadzilam tylko na wlosach i przy splukiwaniu wypadlo okolo 1/3 tego, co wczesniej...Takze zstanowcie sie dziewczyny, czy aby na pewno warto stosowac maske z uporem maniaka, jesli przez jakis czas nie ma zadnego efektu. Ja sie wlasnie przekonalam, ze jednak nie
Stary 2011-10-20, 18:35   #4247
Kakcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jelonek1985 Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie równie¿ nie s³u¿y³a. Zaczê³am j± dodawaæ do szamponu i od¿ywki przy myciu w³osów i by³o ok.
Po obciêciu w³osów o 15 cm mogê nak³adaæ rycynê na w³osy, trzymaæ ca³± noc i ani w³os mi z g³owy nie spadnie przy zmywaniu. Problem z wypadaniem póki co mam za sob±. Musia³am odstawiæ suszarkê, przestaæ farbowaæ i ¶ci±æ w³osy.
Jest jednak jeden wielki plus tego wszystkiego: tak jak nigdy wcze¶niej zaczê³am dbaæ o w³osy I tak ju¿ zostanie.
Ja na szczê¶cie w ¿yciu nie farbowa³am ani nie prostowa³am. Czasami jak ju¿ muszê to suszarka idzie w ruch, ale to i tak g³ównie suszê w³osy przy g³owie, koñce zostawiam. Generalnie nie mam wiêkszych problemów z w³osami, ale tak ju¿ u mnie jest ¿e im d³u¿sze tym bardziej wypadaj± i trzeba mocniej o nie dbaæ. Zauwa¿y³am dzisiaj równie¿ sporo porozdwajanych koñcówek i martwi mnie to, bo podejrzewam ¿e szampony zio³owe Barwy siê do tego przyczyni³y. A problem tkwi w tym, ¿e bardzo du¿o szamponów mi nie pasuje, bo powoduje obci±¿enie i przet³uszczanie. Barwa uspokoi³a moje gruczo³y i ogólnie bardzo dobrze wp³ywa na kondycjê w³osów z wyj±tkiem koñcówek chyba w³a¶nie... Nie wiem na jaki szampon by tu zmieniæ aby by³ zio³owy o podobnym sk³adzie a mniej agresywny. A wracaj±c do rycyny no to chyba jestem jednym z tych rzadszych przypadków osób, którym ona dodatkowo wysusza w³osy zamiast nawil¿aæ
Stary 2011-10-20, 18:46   #4248
jelonek1985
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 62 381
GG do jelonek1985

Cytat:
Ja na szczê¶cie w ¿yciu nie farbowa³am ani nie prostowa³am. Czasami jak ju¿ muszê to suszarka idzie w ruch, ale to i tak g³ównie suszê w³osy przy g³owie, koñce zostawiam. Generalnie nie mam wiêkszych problemów z w³osami, ale tak ju¿ u mnie jest ¿e im d³u¿sze tym bardziej wypadaj± i trzeba mocniej o nie dbaæ.
Ja ca³e ¿ycie mia³am d³ugie w³osy i nigdy szczególnie o nie nie dba³am. Od¿ywka do w³osów i tyle. Czasami suszy³am, na "wielkie wyj¶cie", chocia¿ wiedzia³am, ¿e suszarka nie s³u¿y moim w³osom.
1,5 roku temu zaczê³am u¿ywaæ szamponów koloryzuj±cych Casting Creme Gloss z Loreal i na pocz±tku wszystko by³o ok. Dopiero po roku przy sp³ukiwaniu tego szamponu straci³am tyle w³osów, ¿e o ma³o zawa³u nie dosta³am. Jeszcze nigdy nie widzia³am tylu w³osów lec±cych z g³owy.

Cytat:
A wracaj±c do rycyny no to chyba jestem jednym z tych rzadszych przypadków osób, którym ona dodatkowo wysusza w³osy zamiast nawil¿aæ
A po jakim czasie stosowania zauwa¿y³a¶, ¿e Ci wysusza w³osy?

"Id¼ w³asn± drog±

Bo w tym ca³y sens istnienia
¯eby umieæ ¿yæ
Bez znieczulenia
Bez niepotrzebnych niespe³nienia
My¶li z³ych
"

22.10 - 4.11
jelonek1985 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-20, 18:53   #4249
Kakcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jelonek1985 Poka¿ wiadomo¶æ

A po jakim czasie stosowania zauwa¿y³a¶, ¿e Ci wysusza w³osy?
O ile dobrze siêgam pamiêci± to po 2-2,5 miesi±cach stosowania ¶rednio 1-2 razy w tygodniu. Przewa¿nie na noc.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-20, 20:39   #4250
sisi14
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

hej, tak czytam sobie wasze posty i tak mi w sumie trochê l¿ej, ¿e nie tylko ja tak morduje siê z tymi wypadaj±cymi w³osami... moj problem zacz±³ siê ok 3 lat temu.... u¿ywa³am wielu specyfików...
szampony : dermena, neril, seboradin, nisim, radical, klorane, medica itp. tabletki: belissa, revalid, oenobiol, skrzypowita, wierzbownica, vitapil, radical, silica, merz special;
ampu³ki: placenta, radical;
maseczka:wax;
wcierki: seboradin niger lotion, pokrzepol, woda brzozowa.. no i nafta i olejek rycynowy
i nic....w³osy jak lecia³y tak lec±.... w sumie jedyne pozytywne efekty jakie zauwa¿y³am by³y po szamponie nisim... mogê powiedzieæ, ¿e naprawde mi pomóg³... i moj problem znikn±³ na oko³o rok (oczywi¶cie w³osy wypada³y, ale nie wiecej niz 10 na dzien)...., ale teraz znowu wszystko powroci³o.... i nawet on juz nie pomaga, a zu¿y³am ju¿ prawie ca³± butelkê...

osatnio zrobi³am wyniki no i chyba nie wygl±daj± za ciekawie:

TSH trzeciej generacji ultraczu³e 2,117 μIU/ml norma 0,550 — 4,780
Prolaktyna 10,06 ng/ml norma 2,8 - 29,3
Testosteron ✂ 84,0 ng/dl norma 14 — 76 (DHEA-S) 362,8 μg/dl norma 25,9 — 460,2
(SHBG) 56,66 nmol/l norma 26,1 - 110,0

ewidentnie widaæ, ¿e mam podwy¿szony testosteron, pani ginekolog-endokrynolog zapisa³a mi tabletki antykoncepcyjne yasmin... i tyle...
co o tym my¶licie???
sisi14 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-20, 23:18   #4251
Disnejova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 176

Witam mi bardzo zacze³y wypadac wlosy prosze o porade co mam zrobic w kolejnosci d o czego zaczac jakich badan wykonwac , mam 17 lat czy isc do ogolnego lekarza i poprosic o badania krwi nie mam pojecia bo widze swoich wlosow wszêdzie nie maluje wlosow tak fakt bardzo sie stresuje walcze ze stresem moze od tego ale musze cos w koncu zrobic i najgorszy jest problem ze bardzo dlugi czas mam rany w glowie nie wiem co to jest bylam u dermatologa oczywiscie objasnil mi ze to z wyniku dojrzewania g** prawda zapisal mi plyny do wcierania nic nie dalo czytalam ze mozna potem doprowadzic do lysienia wiele dziewczyn tak mialo ...:| itp bo bardzo schodzi mi skora z glowy nie wiem czy to ma cos wspolnego ze mi wlosy leca jak liscie z drzewa ale prosze o pomoc zeby wzmonic wlosy nie chce tracic ich ... Dziêkuje za wszelkie porady Pozdrawiam
„Je¶li próbujesz byæ kim¶ innym, poniesiesz pora¿kê. ¦wiat ju¿ ma tak± osobê. Teraz potrzebuje ciebie. ¦cie¿ka, któr± wytyczasz, mo¿e nie mieæ sensu dla nikogo na ¶wiecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wy³±cznie twoja.
Disnejova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-21, 14:17   #4252
inverso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shewild Poka¿ wiadomo¶æ
I jak, widzisz jakie¶ efekty po puva? I jak ta terapia wygl±da, seria kilku zabiegów?
PUVA-terapia to nic innego jak na¶wietlanie ca³ego cia³a promieniami UVA w odpowiedniej dawce d¿uli dopasowanej przez prowadz±cego dermatologa. Wchodzê dos³ownie na minutê do stoj±cej kabiny przypominaj±cej ³ó¿ko solaryjne. Mam te zabiegi co 2dzieñ (pon, ¶r, pt). Aby by³o widaæ efekty, czyli minimalnie widoczny meszek w miejscach placków to muszê mieæ tych na¶wietlañ min 30-50.
Mogê powiedzieæ, ¿e efekty ju¿ jakie¶ widzê, bo wypada mi znacznie mniej w³osów podczas mycia, ale dalej wypadaj±. Jednak mimo wszystko jestem dobrej nadziei, bo trochê mnie to kosztowa³o - musia³am zrezygnowaæ z pracy by móc doje¿d¿aæ do Bydgoszczy, i te dojazdy s± mêcz±ce ;/

Cytat:
Napisane przez Disnejova Poka¿ wiadomo¶æ
Witam mi bardzo zacze³y wypadac wlosy prosze o porade co mam zrobic w kolejnosci d o czego zaczac jakich badan wykonwac , mam 17 lat czy isc do ogolnego lekarza i poprosic o badania krwi nie mam pojecia bo widze swoich wlosow wszêdzie nie maluje wlosow tak fakt bardzo sie stresuje walcze ze stresem moze od tego ale musze cos w koncu zrobic i najgorszy jest problem ze bardzo dlugi czas mam rany w glowie nie wiem co to jest bylam u dermatologa oczywiscie objasnil mi ze to z wyniku dojrzewania g** prawda zapisal mi plyny do wcierania nic nie dalo czytalam ze mozna potem doprowadzic do lysienia wiele dziewczyn tak mialo ...:| itp bo bardzo schodzi mi skora z glowy nie wiem czy to ma cos wspolnego ze mi wlosy leca jak liscie z drzewa ale prosze o pomoc zeby wzmonic wlosy nie chce tracic ich ... Dziêkuje za wszelkie porady Pozdrawiam
Przede wszystkim, id¼ do lekarza ogólnego i popro¶ o badania krwi [TSH, OB, glukoza, magnez, ¿elazo + podstawow± morfologiê].
I zmieñ dermatologa. Jaki preparat wcierasz w skórê g³owy?
Stary 2011-10-22, 00:00   #4253
Disnejova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 176

Cytat:
Napisane przez whitedaisy Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ wszystkim Mnie na wypadanie w³osów bardzo pomog³a herbata z pokrzywy i ze skrzypy. Pi³am takie sypane zio³a. Du¿e zas³ugi dajê tak¿e olejowi zio³owemu Heenara. Stan moich w³osów poprawi³ siê odk±d przesta³am u¿ywaæ prostownicy i suszarki. Teraz zale¿y mi szczególnie na pobudzenie mieszków w³osowych. Kupi³am balsam (ja bym nazwa³a go p³ynem ) capitavit. Zobaczymy jakie bêd± efekty
A gdzie ten olejek Khadi mo¿na dostaæ?
„Je¶li próbujesz byæ kim¶ innym, poniesiesz pora¿kê. ¦wiat ju¿ ma tak± osobê. Teraz potrzebuje ciebie. ¦cie¿ka, któr± wytyczasz, mo¿e nie mieæ sensu dla nikogo na ¶wiecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wy³±cznie twoja.
Disnejova jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-22, 00:24   #4254
whitedaisy
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Cytat:
Napisane przez Disnejova Poka¿ wiadomo¶æ
A gdzie ten olejek Khadi mo¿na dostaæ?
Ja oleje kupuje ze sklepu helfy.pl
whitedaisy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-22, 09:29   #4255
katja_24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whitedaisy Poka¿ wiadomo¶æ
Ja oleje kupuje ze sklepu helfy.pl
Ja olejki kupilam na All. Jest sporo taniej, niz w helfach
Stary 2011-10-22, 10:32   #4256
ania0408
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 56

Disnejova- tak, zrób badania. Pomy¶l te¿ czy dobrze siê od¿ywiasz, problemy z w³osami s± te¿ czêsto skutkiem jaki¶ problemów w organizmie.
13.11 - 6cm
ania0408 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-24, 11:05   #4257
vanilia1985
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 936

Witam
przy³±czam siê o forumowiczek z tego samego powou co wiêkszo¶æ tu
Póki co zamierzam przeczytaæ ca³y w±tek, mam ju¿ wstêpn± wizjê na pielêgnacjê.
Pozdrawiam
vanilia1985 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-24, 13:56   #4258
magdziaS
Podró¿niczka

Wiadomo¶ci: 9 398

Skoñczy³am w³a¶nie czê¶æ kuracji zaleconej przez dermatologa. Trwa³a ponad 4 miesi±ce. I na prawdê widzê efekty, choæ jeszcze brakuje pe³ni szczê¶cia. Bra³am Biotebal 5 i wciera³am Loxon 5 %. Oprócz tego w³osy my³am Biovaxem br±zowym (na wypadanie w³osów) na zmianê z szamponem Healing i stosowa³am maskê z tej samej serii Biovax. Dodatkowo ³ykam ca³y czas Merz Special. Ciê¿ko powiedzieæ co poskutkowa³o, ale u mnie ta terapia da³a skutek. Jeszcze czekam a¿ w³osy trochê siê wzmocni±, ale najwa¿niejsze, ¿e przesta³y wypadaæ i pojawi³o siê du¿o nowych w³osków Mo¿e komu¶ porady pomog±

magdziaS jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-24, 19:35   #4259
kukis
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 670

Ja koñcze jedn± butelkê Loxonu, a w³osy wypadaj± coraz bardziej intensywnie Je¶li po drugiej dalej nic siê nie poprawi, albo jeszcze bardziej pogorszy (tfu tfu!) to chyba rezygnujê z tego p³ynu...
Zostaw Ma³±, zostaw proszê ciê,
Ale ona tylko u¶miechnê³a siê, mówi±c - ma ju¿ tylko mnie...

kukis jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-10-24, 20:43   #4260
sisi14
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 5

Cytat:
Napisane przez kukis Poka¿ wiadomo¶æ
Ja koñcze jedn± butelkê Loxonu, a w³osy wypadaj± coraz bardziej intensywnie Je¶li po drugiej dalej nic siê nie poprawi, albo jeszcze bardziej pogorszy (tfu tfu!) to chyba rezygnujê z tego p³ynu...
je¶li chodzi o loxon, to te¿ go stosowa³am, i z tego co wyczyta³am na jego temat, to na pocz±tku mo¿na zauwa¿yæ bardziej intensywne wypadanie w³osów, gdy¿ te najbardziej s³abe wypadaj±, ale na ich miejsce wyrastaj± nowe... powinnas zauwa¿yæ nied³ugo króciutkie w³oski
sisi14 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.