|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4231 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 340
|
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III
Dziewczyny, je¶li bêdziecie przy okazji u dermatologa to wyb³agajcie o skierowanie na oddzia³ dermatologiczny - zrobi± wtedy trichogram i wideotrichoskopie i bêdzie wiadomo jaki typ ³ysienia macie. To jest bardzo przydatne w celu dok³adnej diagnozy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 514
|
Kto¶ u¿ywa³ tej mgie³ki Radical jako wcierka do skóry g³owy? Da³a co¶?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ow.html&next=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 637
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 277
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Cze¶æ wszystkim
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 22
|
Mi te¿ do niedawna strasznie wypada³y w³osy a¿ pojawi³y siê ma³e przerzedzenia. Niestety dodatkowo choruje na ³uszczyce, która g³ównie objawia siê na skórze g³owy wiêc moja sytuacja by³a dramatyczna. Na wstêpie chcia³am równie¿ zaznaczyæ, ¿e nie mia³am ju¿ si³y do lekarzy dermatologów bo ka¿da wizyta u nich koñczy³a siê wielk± w¶ciek³o¶ci± na aktualn± s³u¿bê zdrowia.
Co mi pomog³o? Do koñca sama nie wiem. Zastosowa³am tyle ¶rodków zaradczych, ¿e moje konto bankowe dozna³o silnego szoku finansowego ![]() 1. Przeanalizowa³am swoj± dietê. Ze wzglêdu za du¿e spo¿ycie dzienne kawy i (poma³u siê od niej odzwyczajam i jestem na dobrej drodze)i niesamowity stres w pracy na pewno pojawi³y siê niedobory magnezu, które niestety rzadko uzupe³nia³am. Postanowi³am zmieniæ ten stan rzeczy i codziennie staram siê dostarczaæ jak najwiêksze dawki swojemu organizmowi. Po 2 miesi±cach przesta³am mieæ dziwne skurcze i nie jestem ju¿ tak ospa³a jak wcze¶niej. Dodatkowo zaczê³am ³ykaæ Vitapil i piæ olej z wiesio³ka na zmianê z olejem lnianym. Poza tym hoduje kie³ki oraz codziennie wcinam gar¶æ orzechów. Staram siê je¶æ ró¿norodnie bo wcze¶niej mia³am z tym powa¿ny problem. 2. Czas co¶ napisaæ o ¶rodkach zewnêtrznych. Zaczê³am od Placenty, niestety po niej wypada³o mi o wiele wiêcej w³osów ni¿ wcze¶niej. U¿ywa³am jej oko³o dwóch miesiêcy bo chcia³am daæ jej szansê i mam pewn± ¶wiadomo¶æ tego, ¿e dany produkt mo¿e nie zadzia³aæ od razu. Potem siêgnê³am do produktów firmy VICHY co te¿ skoñczy³o siê podobn± pora¿k±. Nastêpnie bo wnikliwej analizie kosmetyków jakich do tej pory u¿ywa³am zaczê³am stosowaæ olej rycynowy i olejek Sesa. One niestety te¿ niewiele mi pomog³y choæ w³osy ju¿ nie wypada³y w tak ogromnej ilo¶ci jak wcze¶niej (oko³o 150 sztuk dziennie). Nastêpny produkt to strza³ w 10 ![]() ![]() Edytowane przez meandra Czas edycji: 2011-10-19 o 13:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Raczkowanie
|
Muszê siê Wam pochwaliæ i¿ dzisiaj jestem dumna z mych w³osów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#4238 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 514
|
Na wlasnie jej uzywam od 3 tygodni i liczylam wlasnie na zahamowanie wypadania czego nie zauwazylam, dlatego pytam;> choc tez zauwazylam u siebie troche baby hair na linii czola ale nie wiem czy to od tego;3
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem strasznie zadowolona z szamponu Fitomed z Mydelnicy Lekarskiej. Mam ten do w³osów t³ustych. U¿ywam od dwóch tygodni i w wannie zostaje mi kilkana¶cie w³osów! Wcze¶niej widzia³am jeden wielki k³êbek w³osów. Ponadto u¿ywam od dobrego miesi±ca olejku Amla Plus i tak jak kole¿anka wy¿ej, intensywnie masujê g³owê przez 2 minuty-to dzia³a
![]()
Zima minie wiosna przejdzie lato w niepamiêci legnie rok Serce mnie nie boli, rêce ci±gle zdolne do po¶wiêceñ s± Oczy trochê senne, wszystkie moje drogi wiod± w noc Piotr Rogucki - I'm Not Afraid Of Your Soul |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny, jak Wy robicie ten masaz? Bo mi przy probie wtarcia czegokolwiek w skalp wyrywa sie troche wlosow, a jak wiadomo, kazde pioro na wage zlota ![]() Tak na marginesie, rezygnuje z Biovaxu, zuzylam prawie cale opakowanie i przy zmywaniu maski nadal linieje jak glupia. Szkoda, na KWC brdzo chwala, a ja bede musiala popsuc statystyki ![]() . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 670
|
Ja ju¿ po wizycie u ginekologa z wynikami badañ.
Wszystko w jak najlepszym porz±dku pod wzglêdem ginekologicznym... Dosta³am skierowanie do endokrynologa i tyle. Lekarz zaznaczy³ tylko, ¿e TSH mam w górnej granicy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Raczkowanie
|
A ja siê dzisiaj przekona³am, ¿e rycyna chyba mi nie s³u¿y. Po nocnym olejowaniu i zmywaniu wypad³o wiêcej w³osów ni¿ ostatnio. Ju¿ po raz kolejny to zauwa¿y³am, ale na pocz±tku t³umaczy³am to sobie oczyszczaniem ze starych w³osów. Jednak chyba nic z tych rzeczy je¶li po innych specyfikach tego nie zaobserowowa³amm a po rycynie tak. Mam tutaj na my¶li porównanie do stosowanej od niedawna Sesy, po której wylecia³o dos³ownie kilka oraz do normalnego mycia bez olei. Troszkê wiêcej wy³azi w trakcie zmywania masek, ale uwa¿am ¿e to norma bo w koñcu trzeba trochê d³u¿ej wyp³ukiwaæ maskê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Wtajemniczenie
|
By³am dzi¶ u mojej dermatolog, i doradzi³a mi abym do mycia w³osów stosowa³a szampon Novoxidyl oraz pi³a Gelacet. W dalszym ci±gu je¿d¿ê na puva-terapiê, i jakiekolwiek wcierki nie s± mile widziane ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Recenzentka Miesi±ca - Wrzesieñ 2022
Wiadomo¶ci: 228
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po obciêciu w³osów o 15 cm mogê nak³adaæ rycynê na w³osy, trzymaæ ca³± noc i ani w³os mi z g³owy nie spadnie przy zmywaniu. Problem z wypadaniem póki co mam za sob±. Musia³am odstawiæ suszarkê, przestaæ farbowaæ i ¶ci±æ w³osy. Jest jednak jeden wielki plus tego wszystkiego: tak jak nigdy wcze¶niej zaczê³am dbaæ o w³osy ![]()
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
A mi sie wydaje, ze mi nie sluzy maska Biovax. Jak juz pisalam, wcieralam ja w skalp i przy splukiwaniu lecial peczek klakow. Dzisiaj ostatnia porcje rozprowadzilam tylko na wlosach i przy splukiwaniu wypadlo okolo 1/3 tego, co wczesniej...Takze zstanowcie sie dziewczyny, czy aby na pewno warto stosowac maske z uporem maniaka, jesli przez jakis czas nie ma zadnego efektu. Ja sie wlasnie przekonalam, ze jednak nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1,5 roku temu zaczê³am u¿ywaæ szamponów koloryzuj±cych Casting Creme Gloss z Loreal i na pocz±tku wszystko by³o ok. Dopiero po roku przy sp³ukiwaniu tego szamponu straci³am tyle w³osów, ¿e o ma³o zawa³u nie dosta³am. Jeszcze nigdy nie widzia³am tylu w³osów lec±cych z g³owy. A po jakim czasie stosowania zauwa¿y³a¶, ¿e Ci wysusza w³osy?
![]() |
#4249 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
hej, tak czytam sobie wasze posty i tak mi w sumie trochê l¿ej, ¿e nie tylko ja tak morduje siê z tymi wypadaj±cymi w³osami... moj problem zacz±³ siê ok 3 lat temu.... u¿ywa³am wielu specyfików...
szampony : dermena, neril, seboradin, nisim, radical, klorane, medica itp. tabletki: belissa, revalid, oenobiol, skrzypowita, wierzbownica, vitapil, radical, silica, merz special; ampu³ki: placenta, radical; maseczka:wax; wcierki: seboradin niger lotion, pokrzepol, woda brzozowa.. no i nafta i olejek rycynowy ![]() i nic....w³osy jak lecia³y tak lec±.... w sumie jedyne pozytywne efekty jakie zauwa¿y³am by³y po szamponie nisim... mogê powiedzieæ, ¿e naprawde mi pomóg³... i moj problem znikn±³ na oko³o rok (oczywi¶cie w³osy wypada³y, ale nie wiecej niz 10 na dzien)...., ale teraz znowu wszystko powroci³o.... i nawet on juz nie pomaga, a zu¿y³am ju¿ prawie ca³± butelkê... osatnio zrobi³am wyniki no i chyba nie wygl±daj± za ciekawie: TSH trzeciej generacji ultraczu³e 2,117 μIU/ml norma 0,550 — 4,780 Prolaktyna 10,06 ng/ml norma 2,8 - 29,3 Testosteron ✂ 84,0 ng/dl norma 14 — 76 (DHEA-S) 362,8 μg/dl norma 25,9 — 460,2 (SHBG) 56,66 nmol/l norma 26,1 - 110,0 ewidentnie widaæ, ¿e mam podwy¿szony testosteron, pani ginekolog-endokrynolog zapisa³a mi tabletki antykoncepcyjne yasmin... i tyle... co o tym my¶licie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 176
|
Witam mi bardzo zacze³y wypadac wlosy prosze o porade co mam zrobic w kolejnosci d o czego zaczac jakich badan wykonwac , mam 17 lat czy isc do ogolnego lekarza i poprosic o badania krwi nie mam pojecia bo widze swoich wlosow wszêdzie nie maluje wlosow tak fakt bardzo sie stresuje walcze ze stresem moze od tego
![]()
Cz³owiek nigdy nie pozbêdzie siê tego, o czym milczy. „Je¶li próbujesz byæ kim¶ innym, poniesiesz pora¿kê. ¦wiat ju¿ ma tak± osobê. Teraz potrzebuje ciebie. ¦cie¿ka, któr± wytyczasz, mo¿e nie mieæ sensu dla nikogo na ¶wiecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wy³±cznie twoja. |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mogê powiedzieæ, ¿e efekty ju¿ jakie¶ widzê, bo wypada mi znacznie mniej w³osów podczas mycia, ale dalej wypadaj±. Jednak mimo wszystko jestem dobrej nadziei, bo trochê mnie to kosztowa³o - musia³am zrezygnowaæ z pracy by móc doje¿d¿aæ do Bydgoszczy, i te dojazdy s± mêcz±ce ;/ Cytat:
I zmieñ dermatologa. Jaki preparat wcierasz w skórê g³owy? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 176
|
Cytat:
Cz³owiek nigdy nie pozbêdzie siê tego, o czym milczy. „Je¶li próbujesz byæ kim¶ innym, poniesiesz pora¿kê. ¦wiat ju¿ ma tak± osobê. Teraz potrzebuje ciebie. ¦cie¿ka, któr± wytyczasz, mo¿e nie mieæ sensu dla nikogo na ¶wiecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wy³±cznie twoja. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4254 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 61
|
Ja oleje kupuje ze sklepu helfy.pl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
Disnejova- tak, zrób badania. Pomy¶l te¿ czy dobrze siê od¿ywiasz, problemy z w³osami s± te¿ czêsto skutkiem jaki¶ problemów w organizmie.
![]() |
#4257 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 936
|
Witam
przy³±czam siê o forumowiczek z tego samego powou co wiêkszo¶æ tu ![]() Póki co zamierzam przeczytaæ ca³y w±tek, mam ju¿ wstêpn± wizjê na pielêgnacjê. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Podró¿niczka
Wiadomo¶ci: 9 398
|
Skoñczy³am w³a¶nie czê¶æ kuracji zaleconej przez dermatologa. Trwa³a ponad 4 miesi±ce. I na prawdê widzê efekty, choæ jeszcze brakuje pe³ni szczê¶cia. Bra³am Biotebal 5 i wciera³am Loxon 5 %. Oprócz tego w³osy my³am Biovaxem br±zowym (na wypadanie w³osów) na zmianê z szamponem Healing i stosowa³am maskê z tej samej serii Biovax. Dodatkowo ³ykam ca³y czas Merz Special. Ciê¿ko powiedzieæ co poskutkowa³o, ale u mnie ta terapia da³a skutek. Jeszcze czekam a¿ w³osy trochê siê wzmocni±, ale najwa¿niejsze, ¿e przesta³y wypadaæ i pojawi³o siê du¿o nowych w³osków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 670
|
Ja koñcze jedn± butelkê Loxonu, a w³osy wypadaj± coraz bardziej intensywnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.