|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :)
Oj Aniś
![]() My właśnie wróciłyśmy z placu zabaw Coraz bardziej nie lubię tego miejsca, tylko się nabiegam i nadenerwuję. No i nie wiem co będzie z plażowaniem w tym roku nad morzem bo jaśniepanienka do piasku w sandałach nie wejdzie
|
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć baby
Nogi nie moje Dowód będę miała za 2 tygodnie, ale pewnie ciut wcześniej. Teraz szybko wyrabiają ![]() Gorąco faktycznie nieziemskie,ale git wolę tak niż wieczne deszcze. Spiekło mnie tylko na ramionach i tak piecze że ciężko mi było stanik założyć, dziś wysmarowałam się filtrem. Z Olą wsio git po nowym kremie, więc musiałam jej dowalić tym starym SVR Dziś sąsiadka jeszcze mi wyklad walnęła, po co idę z dzieckiem w taki gorąc taaaaaaaaaaaaaaaaak... lepiej kisić się w zaduchu w domu. Moja Ola to i na -11 pomykała na spacery, tak i teraz z nią wychodzę. Pozałatwiałam swoje sprawy więc jutro pewnie pójdziemy na plac zabaw zabieram ze sobą tetrówki i podkładam Oli bo huśtawki czy takie zwierzaki na spręzynach są parzące.Sosno ta reklama bez endu powinna być zdjęta z anteny koszmar!!! kto taki debilizm wymyślił to nie wiem, dla mnie jest zniechęcająca do zakupu.
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się dziś podłamałam
chciałam Idze założyć te butki do wody na posiedzenie w piachu i są na styk, a może i za małe! a miała cm zapasu że też akurat teraz musiała jej nóżka skoczyć muszę kupić drugie takie same Kasia też sobie ramiona spiekłam, tak to jest jak się głównie przed południem chodzi. mam nadzieję,że jakoś opalę nogi mimo to ![]() aaaaaa. Matylda ma obłędny kapelusz ! z czego jest ? bo ja się przyznam,że Idze często zdejmuje mimo słońca bo bidula całą głowę ma w mig mokrą i się drapie po kapeluszu
|
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
codziennie podczytuję, ale z powodu przegrzania nie mam weny do pisania
![]() tż już w niedz. jedzie na tę islandię, więc i my wybywamy do rodziców ![]() chodzę głodna nie mogę gryźć ![]() zaczęła się piłka - na szczęście hrabia wyjeżdża |
|
|
|
#4235 |
|
Zakorzenienie
|
lekko mi się ochłodziło w domu, aktualnie 29 st. mam
![]() miałam dziś przeboje z obiadem-miały być śledzie w śmietanie (ja kupuję w occie), a baba w rybnym mi dała matjasy solone więc dziś zapiekanki były, przynajmniej Maja jadła ![]() baby, tą kapiel z mąką ziemniaczaną to jak? mam najpierw zrobić krochmal? nie wiem how ![]() Kasia - jaki krem kupiłaś teraz Oli? ja przyznam, że ani siebie ani Majki jeszcze nie smarowałam i żadna się nie opaliła a łażę 2-3h, no ale parasol i kapelusz jest. staram się też łazić w cieniu.Jowisz - jakie masz butki do wody dla Igi? te niby crocsy? jutro jadę na zakupy i dumam co jej kupić crocsy czy gumowe sandałki.Cestia - pstryki Mati spływa łza na 2 focie? boskie ja mam z czegoś podobnego letnią torbę ![]() aaaa. ja też dziś jestem z siebie dumna - wystawiłam w końcu aukcje z ciuszkami letnimi z poprzedniego sezonu |
|
|
|
#4236 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na "wsi' zrobili super plac zabaw tylko w taki upał to nie da się tam wysiedzieć bo od samego rana do wieczora świeci tam słońce nie ma nawet jednego drzewka które dawałoby skrawek cienia
. Moje dziecię już od prawie godziny śpi i mam nadzieję ze tak bedzie do rana |
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
Mała buty w zał. to rozmiar 22
zakup bez sensu, a kupię te same w Deichmannie ja kupiłam krem dla Igi dziś, rychło w czas bo rączki ma już brązowe |
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4239 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no faktycznie bez sensu ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
z czego 4 takie dość duże, pozostałe takie małe osiedlowe-huśtawki, zjeżdżalnia+drabinki i piaskownica. i wszystkie bardzo blisko-max. 4 minuty i jestem. wracając do domu niestety nie da się jakiegoś ominąć
|
||
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy miała zapas.miała też zapas w sandałkach numer 23 (numeracja nierówna) a teraz te sandałki już są na styk. nóżka urosła. no ale prawie miesiąc w nich pochodziła,co prawda w skarpetkach głównie ale pochodziła |
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
Maluśna ja łażę jak Ty 2-3 h
Teraz kupiłam jej Nivea krem ochronny na slońce - w takiej tubie jak ten na każdą pogodą co polecałyście babeczki na zimę Maluśna kwiczę tu bo przeczytałam, że kupiłaś majtasy solone ![]() Kurcze oby u nas jutro jakiś armagedonów burzowych nie było bo zapowiadają
|
#4242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa,i huśtawka, zapominam o niej bo jeszcze nie korzystała
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-06-11 o 21:01 |
|
|
|
|
#4243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro się trochę naprzymierzam i mam nadzieję na udane zakupy ![]() Cytat:
a u nas niby jakieś burze dziś w nocy zapowiadają. no zobaczymy. jutro tylko 24 st
|
||
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Maluśna weź nie strasz... 24 stopnie? umarzniemy
no córa wreszcie się ułozyła do zasypiania... wczoraj poszla spać po 22:15 a wstała mi dziś o 7, drzemka minut 50... chyba jej spanie w upałach nie służy. Ja z resztą też tragicznie spałam w nocy nie mogłam się ułożyć i non stop się budziłam
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w przeciwieństwie do takich zwykłych bawełnianych. Może dlatego, że jest luźny i ma przewiew wkoło łebka.Kupiony nad morzem kilka lat temu, należał do TŻtowej siostry ![]() Maluśna, dziękuję kochana A co do mąki ziemniaczanej, mnie lekarka mówiła że wystarczy dosypać do wody w której się kąpie U nas place zabaw w pobliżu są dwa, reszta gdzieś dalej rozłożona po osiedlu. Jeden mam o zgrozo pod oknem (dobrze, że to 4 piętro
|
|
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nic nie piszecie o urodzinach. kupujecie coś swoim 2-latkom?
bo się zastanawiam czy klikać tę karuzelę dla koników co do lalki z nocnikiem to chyba się przyda. dziś się maluję a tu nagle Iga wparowuje z rozebraną lalką. Okazało się,że lalka chce sikać, ustawiłam jej tylko nogi odpowiednio i Igulec dzielnie ją trzymał nad muszlą to się moje dziecko zdziwi jak nowa lalka zrobi kasztana naprawdę |
|
|
|
#4247 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam Olci ten laptop FP jako prezent na urodziny ale zapewne jeszcze coś dokupimy, poza tym myślę że prezenty jako takie jeszcze napłyną
A wiecie... ja to mam pecha... ten laps przyszedł ale ma jasną smugę przez środek monitora no i mam go odesłać i wymienią mi na nowy. Ta kreska powoduje że obrazki na niej są bardzo blade lub nie widać ich wcale. Laptop ma gry i gdy trzeba przeprowadzić punkcik to go po prostu nie widać, więc czeka mnie reklamacja...
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie myślałam dokladnie ale na dzień dziecka kupiliśmy taką koparkę z duplo z przyczepką i pieskiem i Antek bawi się tym rewelacyjnie i zastanawiamy się nad farmą z duplo. Antek ogólnie uwielbia klocki.
http://www.allegro.pl/item1062584822...2004_wawa.html albo http://www.allegro.pl/item1077611652...nie_w_zoo.html Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2010-06-11 o 22:04 |
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam nad domkiem dla lalek
nie wiem jeszcze na razie hiciorem są wszelkie zestawy ze świnką peppą, więc może jakiś nowy
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
hello
spędziliśmy cały dzień u rodzinki na wsi, Miki w siódmym niebie, biegał w samych majtkach i koszulce sikał gdzie popadnie, majtki albo zmieniane były, albo schły na tyłku od razu tarmosił, psy i kotkę, straszył bażanty domowe, zrywał truskawki i wcinał prosto z krzaka zmachany, spocony, syprysznicowanyc w sekundę padł w domu jak mucha mówiłam że róznie to bywa z doborem butków dla dzieciaków, nóżki rosną jakoś skokowo, że trudno przewidzieć o ile urośnie przez dany czas Miki smarowany kilka razy filtrem 20 , nie odnotowałam poparzeń, ale na plażę polecam większy 30-50, nie zaszkodzi na bank ps, wczoraj ponowne podstrzyżyny syna robiłam, bo tak strasznie mu się łepetyna pociła, że ciachałam na szczycie na długość po palcu ![]() ps.2 na zatwardzenia polecam zwiększone ilości kefiru, na Mikiego to działa jak gruszki i inne specyfiki Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2010-06-11 o 22:17 |
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu jaki ten twój małż delikatny
![]() ja też podetnę Idze włosy za uszko przed Cro. związać się tego nie da a strąki czasem wiszą jak dłużej kapelusz ponosi. Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2010-06-11 o 22:22 |
|
|
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze coś mnie ominęło, że Marti już u siebie
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
a żebyś wiedziała Jowiszku, że wrażliwy na pseudo cierpienie Mikiego na maksa jest mój małż, normalnie mnie to jeszcze bardziej wkurza, bo uwijam się jak w ukropie, żeby jak najszybciej podciachać włosy, a tu jeszcze uwagi że może już wystarczy,bo mu Mikiego szkoda jak tak płacze
![]() jak mnie jeszcze bardziej kiedyś podkurzy, to chyba skończę na danym etapie i sam będzie regulował, żeby mały wyglądał jakoś na ludzi
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam z tego ciepła co chciałam napisac
![]() ja nie narzekam na upały, dla mnie bomba moze tak byc juz zawsze ![]() Anisia w poniedziałek wpadniecie? moze byc od rana do wieczora jak Ci pasi moze przed drzemką, padnie tutaj i bedą spac
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
Takuśna może upały są ok, ale nie w Polsce jak dla mnie u nas zbyt duża wilgotność powietrza, co utrudnia normalne funkcjonowanie
czuję sie jak w lesie równikowym ![]() :brzyda l: choć nieco wyższa jestem od Pigmejów |
|
|
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
Sosnowa wow
![]() My jestesmy jesczze we wstapnym etapie odpieluchowywania, ale dzis wielki postep, bowiem Mari sam zawolal siusiu po czym posadzilam go i zrobil.. Za to z kupa jeden wielki zonk, jesli ten stan bedzie sie utrzymywac przez jakis czas idziemy robic badania na gluten, bo moze byc to oznaka uczulenia. Generlanie Mario potrafil nawet nie robic kupy tydzien czasu po czym grucha szla w ruch, teraz w ogole nie chce juz robic, widze, ze sie nie wysila, a jak zmieniam pieluche to juz beczy, bo boi sie, ze znowu gruszka.. totalna porazka. Anis no jak moglas ..hahaha Edytowane przez marticia Czas edycji: 2010-06-12 o 00:03 |
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry w piekny dzien
![]() Marti oj biedny maluszek nie dobrze ze taki problem z kupą, a pytałaś lekarzy co oni na to? moze to na tle nerwowym? kazda kupa to stres ![]() przed chwilą wyszłam z Wiki do ogrodu bo chciałam umyc i napełnic basen. Okazało sie ze juz TZ to zrobił , woda zimna jeszcze wiec Wiki urządziła histerię bo nie pozwoliłam jej wejsc. Matko jak płakała juz widze jak bedzie szalała
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaleta parteru ja otwieram okna dopiero w nocyU mnie w ogródku obecnie 38 stopni ![]() Ja też przeczytałam MAJTASY SOLONE ![]() Jakie wasze dzieci mają małe nózie ![]() Tymek ma już buty 26 ![]() A co do temperatury to w pracy miałam ochotę wczoraj zejść no i tak dobrze że ja pracuję tylko nocami, a mimo to LAŁO się wczoraj ze mnie, normalnie czułam jak mi pot po plecach i cycach leci![]() Ja przez tą pogodę czuje się uwięziona w domu. Nir wcyhodzę od 12 conajmniej do 16... |
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
u nas dziś lajtowo 24 i zero słońca
![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Wersta ja jeszcze wrócę do prezentów. Myślisz,że Zosia będzie się bawić domkiem dla lalek? że wyobraźni już starczy na dłuższe posiedzenie ? ja co prawda wybieram pomiędzy domkiem dla kucyków a karuzelą, i nie wiem właśnie czy taki domek JUŻ się sprawdzi ![]() po drzemce do M1 jadę, nie wiem jak z zakupami będzie,ale coś czuję,że wrócę z pizzą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

Coraz bardziej nie lubię tego miejsca, tylko się nabiegam i nadenerwuję. No i nie wiem co będzie z plażowaniem w tym roku nad morzem bo jaśniepanienka do piasku w sandałach nie wejdzie

muszę kupić drugie takie same 

a łażę 2-3h, no ale parasol i kapelusz jest. staram się też łazić w cieniu.

w przeciwieństwie do takich zwykłych bawełnianych. Może dlatego, że jest luźny i ma przewiew wkoło łebka.
nie dobrze ze taki problem z kupą, a pytałaś lekarzy co oni na to? moze to na tle nerwowym? kazda kupa to stres