Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-11, 19:15   #4231
Cestia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowo-Sierpniowe prawie Dwulatki :)

Oj Aniś upały Ci chyba nie służą

My właśnie wróciłyśmy z placu zabaw Coraz bardziej nie lubię tego miejsca, tylko się nabiegam i nadenerwuję. No i nie wiem co będzie z plażowaniem w tym roku nad morzem bo jaśniepanienka do piasku w sandałach nie wejdzie tym bardziej na bosaka
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 20:21   #4232
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cześć baby

Nogi nie moje dziś byłam pinkolnąć sobie foty do dowodu, potem czekałam 30 minut więc zaliczyliśmy lody, potem znowu do urzędu, na zakupy i w chatę

Dowód będę miała za 2 tygodnie, ale pewnie ciut wcześniej. Teraz szybko wyrabiają Musiałam zmienić bo zmienił się też mój adres zameldowania stałego, tylko trochę za późno się za to zabrałam i nie mogę głosować na wyborach, tzn. mogę tylko musiałabym się pewnie nazałatwiać papierów, sama nie wiem jakich więc pewnie oleję pierwszą turę

Gorąco faktycznie nieziemskie,ale git wolę tak niż wieczne deszcze. Spiekło mnie tylko na ramionach i tak piecze że ciężko mi było stanik założyć, dziś wysmarowałam się filtrem.

Z Olą wsio git po nowym kremie, więc musiałam jej dowalić tym starym SVR o ja głupia baba!!!

Dziś sąsiadka jeszcze mi wyklad walnęła, po co idę z dzieckiem w taki gorąc taaaaaaaaaaaaaaaaak... lepiej kisić się w zaduchu w domu. Moja Ola to i na -11 pomykała na spacery, tak i teraz z nią wychodzę.

Pozałatwiałam swoje sprawy więc jutro pewnie pójdziemy na plac zabaw zabieram ze sobą tetrówki i podkładam Oli bo huśtawki czy takie zwierzaki na spręzynach są parzące.

Sosno ta reklama bez endu powinna być zdjęta z anteny koszmar!!! kto taki debilizm wymyślił to nie wiem, dla mnie jest zniechęcająca do zakupu.

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 20:28   #4233
jowisz
Zakorzenienie

a ja się dziś podłamałam chciałam Idze założyć te butki do wody na posiedzenie w piachu i są na styk, a może i za małe! a miała cm zapasu że też akurat teraz musiała jej nóżka skoczyć muszę kupić drugie takie same a miała je zaledwie raz na basenie.

Kasia też sobie ramiona spiekłam, tak to jest jak się głównie przed południem chodzi. mam nadzieję,że jakoś opalę nogi mimo to

aaaaaa. Matylda ma obłędny kapelusz ! z czego jest ?
bo ja się przyznam,że Idze często zdejmuje mimo słońca bo bidula całą głowę ma w mig mokrą i się drapie po kapeluszu
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 20:35   #4234
wersta
Zakorzenienie

codziennie podczytuję, ale z powodu przegrzania nie mam weny do pisania
tż już w niedz. jedzie na tę islandię, więc i my wybywamy do rodziców

chodzę głodna nie mogę gryźć jak mi spadnie waga poniżej 45, to raz - załamię się, 2 - poślą mnie do szpitala

zaczęła się piłka - na szczęście hrabia wyjeżdża
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 20:43   #4235
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

lekko mi się ochłodziło w domu, aktualnie 29 st. mam na dworze 25...no żyć nie umierać

miałam dziś przeboje z obiadem-miały być śledzie w śmietanie (ja kupuję w occie), a baba w rybnym mi dała matjasy solone wyglądają na oko tak samo, dopiero w domu zauważyłam co za kit więc dziś zapiekanki były, przynajmniej Maja jadła

baby, tą kapiel z mąką ziemniaczaną to jak? mam najpierw zrobić krochmal? nie wiem how bo jak mogę tylko wsypać mąki do wanienki to dam radę

Kasia - jaki krem kupiłaś teraz Oli?
ja przyznam, że ani siebie ani Majki jeszcze nie smarowałam i żadna się nie opaliła a łażę 2-3h, no ale parasol i kapelusz jest. staram się też łazić w cieniu.

Jowisz - jakie masz butki do wody dla Igi? te niby crocsy? jutro jadę na zakupy i dumam co jej kupić crocsy czy gumowe sandałki.

Cestia - pstryki miód na mą spragnioną piękna duszę Mati spływa łza na 2 focie? boskie kapelusz odjazdowy, wygląda na słomkowy, ale jakby na szydełku ja mam z czegoś podobnego letnią torbę

aaaa. ja też dziś jestem z siebie dumna - wystawiłam w końcu aukcje z ciuszkami letnimi z poprzedniego sezonu
Stary 2010-06-11, 20:46   #4236
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

U nas na "wsi' zrobili super plac zabaw tylko w taki upał to nie da się tam wysiedzieć bo od samego rana do wieczora świeci tam słońce nie ma nawet jednego drzewka które dawałoby skrawek cienia. Moje dziecię już od prawie godziny śpi i mam nadzieję ze tak bedzie do rana

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 20:50   #4237
jowisz
Zakorzenienie

Mała buty w zał. to rozmiar 22 zakup bez sensu, a kupię te same w Deichmannie

ja kupiłam krem dla Igi dziś, rychło w czas bo rączki ma już brązowe kupiłam w aptece Ivostin 50.
Stary 2010-06-11, 20:51   #4238
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
U nas na "wsi' zrobili super plac zabaw tylko w taki upał to nie da się tam wysiedzieć bo od samego rana do wieczora świeci tam słońce nie ma nawet jednego drzewka które dawałoby skrawek cienia. Moje dziecię już od prawie godziny śpi i mam nadzieję ze tak bedzie do rana
ja mam w okolicy 3 place zabaw, niedługo będzie czwarty i cienia nie ma na żadnym
Stary 2010-06-11, 20:56   #4239
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Mała buty w zał. to rozmiar 22 zakup bez sensu, a kupię te same w Deichmannie

ja kupiłam krem dla Igi dziś, rychło w czas bo rączki ma już brązowe kupiłam w aptece Ivostin 50.
tej - kupiłaś rozmiar 22 no faktycznie bez sensu Maja dogorywa w butkach 22, adidasy w tym rozmiarze są jej już za małe. mam nadzieję, że sandałki 23 starczą na całe lato

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
ja mam w okolicy 3 place zabaw, niedługo będzie czwarty i cienia nie ma na żadnym
hmmm. a ja 7 z czego 4 takie dość duże, pozostałe takie małe osiedlowe-huśtawki, zjeżdżalnia+drabinki i piaskownica. i wszystkie bardzo blisko-max. 4 minuty i jestem. wracając do domu niestety nie da się jakiegoś ominąć
Stary 2010-06-11, 20:57   #4240
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
tej - kupiłaś rozmiar 22 no faktycznie bez sensu Maja dogorywa w butkach 22, adidasy w tym rozmiarze są jej już za małe. mam nadzieję, że sandałki 23 starczą na całe lato
ja kupowałam ze 2 mce temu na basen wtedy miała zapas.
miała też zapas w sandałkach numer 23 (numeracja nierówna) a teraz te sandałki już są na styk. nóżka urosła. no ale prawie miesiąc w nich pochodziła,co prawda w skarpetkach głównie ale pochodziła teraz postaram się kupić bardziej odkryte.
Stary 2010-06-11, 20:57   #4241
Kasiulka22
Zakorzenienie

Maluśna ja łażę jak Ty 2-3 h i Ola też zawsze ma kapelusz i staram się łazić w cieniu, ale mojej córci wszędzie pełno. Co więcej teraz jak ma parasolkę to co chwilę ją tak ustawiam, że córa całkiem zacieniona a brązowieje mi na grandę

Teraz kupiłam jej Nivea krem ochronny na slońce - w takiej tubie jak ten na każdą pogodą co polecałyście babeczki na zimę

Maluśna kwiczę tu bo przeczytałam, że kupiłaś majtasy solone

Kurcze oby u nas jutro jakiś armagedonów burzowych nie było bo zapowiadają

Stary 2010-06-11, 20:58   #4242
jowisz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała75 Pokaż wiadomość
hmmm. a ja 7 z czego 4 takie dość duże, pozostałe takie małe osiedlowe-huśtawki, zjeżdżalnia+drabinki i piaskownica. i wszystkie bardzo blisko-max. 4 minuty i jestem. wracając do domu niestety nie da się jakiegoś ominąć
u mnie każdy jeden mały: mała piaskownica, jedna zjeżdżalnia, jeden lub dwa koniki. the end.

aaa,i huśtawka, zapominam o niej bo jeszcze nie korzystała

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2010-06-11 o 21:01
Stary 2010-06-11, 21:02   #4243
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Cytat:
ja kupowałam ze 2 mce temu na basen wtedy miała zapas.
miała też zapas w sandałkach numer 23 (numeracja nierówna) a teraz te sandałki już są na styk. nóżka urosła. no ale prawie miesiąc w nich pochodziła,co prawda w skarpetkach głównie ale pochodziła teraz postaram się kupić bardziej odkryte.
aaaa, to jesteś usprawiedliwiona jutro się trochę naprzymierzam i mam nadzieję na udane zakupy

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Maluśna ja łażę jak Ty 2-3 h i Ola też zawsze ma kapelusz i staram się łazić w cieniu, ale mojej córci wszędzie pełno. Co więcej teraz jak ma parasolkę to co chwilę ją tak ustawiam, że córa całkiem zacieniona a brązowieje mi na grandę

Teraz kupiłam jej Nivea krem ochronny na slońce - w takiej tubie jak ten na każdą pogodą co polecałyście babeczki na zimę

Kurcze oby u nas jutro jakiś armagedonów burzowych nie było bo zapowiadają
Kasia
a u nas niby jakieś burze dziś w nocy zapowiadają. no zobaczymy.
jutro tylko 24 st ach
Stary 2010-06-11, 21:09   #4244
Kasiulka22
Zakorzenienie

Maluśna weź nie strasz... 24 stopnie? umarzniemy no córa wreszcie się ułozyła do zasypiania... wczoraj poszla spać po 22:15 a wstała mi dziś o 7, drzemka minut 50... chyba jej spanie w upałach nie służy. Ja z resztą też tragicznie spałam w nocy nie mogłam się ułożyć i non stop się budziłam

Stary 2010-06-11, 21:15   #4245
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaa. Matylda ma obłędny kapelusz ! z czego jest ?
bo ja się przyznam,że Idze często zdejmuje mimo słońca bo bidula całą głowę ma w mig mokrą i się drapie po kapeluszu
Powiem szczerze, że sama nie wiem z czego to jest. Coś jakby taka grubsza nitka... mulina? On jest dość gruby, ale o dziwo w nim się nie poci w przeciwieństwie do takich zwykłych bawełnianych. Może dlatego, że jest luźny i ma przewiew wkoło łebka.
Kupiony nad morzem kilka lat temu, należał do TŻtowej siostry Uwielbiam go

Maluśna, dziękuję kochana Na drugiej focie to łza Zerknij na bloga to zobaczysz całą fotorelację z czego się wzięła
A co do mąki ziemniaczanej, mnie lekarka mówiła że wystarczy dosypać do wody w której się kąpie

U nas place zabaw w pobliżu są dwa, reszta gdzieś dalej rozłożona po osiedlu. Jeden mam o zgrozo pod oknem (dobrze, że to 4 piętro ) i na nim cienia nie ma w ogóle, drugi jest fajny, dość zacieniony ale tam chodzimy rzadko bo mi się nie chce zada ruszyć
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 21:33   #4246
jowisz
Zakorzenienie

Dziewczyny nic nie piszecie o urodzinach. kupujecie coś swoim 2-latkom?
bo się zastanawiam czy klikać tę karuzelę dla koników

co do lalki z nocnikiem to chyba się przyda. dziś się maluję a tu nagle Iga wparowuje z rozebraną lalką. Okazało się,że lalka chce sikać, ustawiłam jej tylko nogi odpowiednio i Igulec dzielnie ją trzymał nad muszlą
to się moje dziecko zdziwi jak nowa lalka zrobi kasztana naprawdę
Stary 2010-06-11, 21:47   #4247
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ja kupiłam Olci ten laptop FP jako prezent na urodziny ale zapewne jeszcze coś dokupimy, poza tym myślę że prezenty jako takie jeszcze napłyną

A wiecie... ja to mam pecha... ten laps przyszedł ale ma jasną smugę przez środek monitora no i mam go odesłać i wymienią mi na nowy. Ta kreska powoduje że obrazki na niej są bardzo blade lub nie widać ich wcale. Laptop ma gry i gdy trzeba przeprowadzić punkcik to go po prostu nie widać, więc czeka mnie reklamacja...

Stary 2010-06-11, 21:59   #4248
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Ja jeszcze nie myślałam dokladnie ale na dzień dziecka kupiliśmy taką koparkę z duplo z przyczepką i pieskiem i Antek bawi się tym rewelacyjnie i zastanawiamy się nad farmą z duplo. Antek ogólnie uwielbia klocki.
http://www.allegro.pl/item1062584822...2004_wawa.html

albo
http://www.allegro.pl/item1077611652...nie_w_zoo.html

Edytowane przez nowaken
Czas edycji: 2010-06-11 o 22:04
nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 22:03   #4249
wersta
Zakorzenienie

myślałam nad domkiem dla lalek nie wiem jeszcze na razie hiciorem są wszelkie zestawy ze świnką peppą, więc może jakiś nowy
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 22:11   #4250
anka1900
Zakorzenienie

hello
spędziliśmy cały dzień u rodzinki na wsi,
Miki w siódmym niebie, biegał w samych majtkach i koszulce
sikał gdzie popadnie, majtki albo zmieniane były, albo schły na tyłku od razu
tarmosił, psy i kotkę, straszył bażanty domowe, zrywał truskawki i wcinał prosto z krzaka
zmachany, spocony, syprysznicowanyc w sekundę padł w domu jak mucha

mówiłam że róznie to bywa z doborem butków dla dzieciaków, nóżki rosną jakoś skokowo, że trudno przewidzieć o ile urośnie przez dany czas

Miki smarowany kilka razy filtrem 20 , nie odnotowałam poparzeń, ale na plażę polecam większy 30-50, nie zaszkodzi na bank

ps, wczoraj ponowne podstrzyżyny syna robiłam, bo tak strasznie mu się łepetyna pociła, że ciachałam na szczycie na długość po palcu jakoś szybko mi nawet poszło, choć okupione potokiem łez synka i uwagami męża

ps.2 na zatwardzenia polecam zwiększone ilości kefiru, na Mikiego to działa jak gruszki i inne specyfiki

Edytowane przez anka1900
Czas edycji: 2010-06-11 o 22:17
anka1900 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 22:20   #4251
jowisz
Zakorzenienie

Aniu jaki ten twój małż delikatny
ja też podetnę Idze włosy za uszko przed Cro. związać się tego nie da a strąki czasem wiszą jak dłużej kapelusz ponosi.

Edytowane przez jowisz
Czas edycji: 2010-06-11 o 22:22
Stary 2010-06-11, 22:30   #4252
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

kurcze coś mnie ominęło, że Marti już u siebie

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 22:33   #4253
anka1900
Zakorzenienie

a żebyś wiedziała Jowiszku, że wrażliwy na pseudo cierpienie Mikiego na maksa jest mój małż, normalnie mnie to jeszcze bardziej wkurza, bo uwijam się jak w ukropie, żeby jak najszybciej podciachać włosy, a tu jeszcze uwagi że może już wystarczy,bo mu Mikiego szkoda jak tak płacze
jak mnie jeszcze bardziej kiedyś podkurzy, to chyba skończę na danym etapie i sam będzie regulował, żeby mały wyglądał jakoś na ludzi
Stary 2010-06-11, 22:48   #4254
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
ja też

dziś mi się dziecko samo obsłużyło - zdjęło pieluchę, siadło na nocnik, i zrobiło co trzeba... szkoda, że traktuje to tylko jako rodzaj atrakcji. Ale to sie zmieni...
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 23:31   #4255
taka sobie
Zakorzenienie

zapomniałam z tego ciepła co chciałam napisac
ja nie narzekam na upały, dla mnie bomba moze tak byc juz zawsze

Anisia w poniedziałek wpadniecie? moze byc od rana do wieczora jak Ci pasi moze przed drzemką, padnie tutaj i bedą spac

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-11, 23:36   #4256
anka1900
Zakorzenienie

Takuśna może upały są ok, ale nie w Polsce jak dla mnie u nas zbyt duża wilgotność powietrza, co utrudnia normalne funkcjonowanie czuję sie jak w lesie równikowym :brzyda l: choć nieco wyższa jestem od Pigmejów
Stary 2010-06-11, 23:54   #4257
marticia
Zakorzenienie

Sosnowa wow
My jestesmy jesczze we wstapnym etapie odpieluchowywania, ale dzis wielki postep, bowiem Mari sam zawolal siusiu po czym posadzilam go i zrobil..
Za to z kupa jeden wielki zonk, jesli ten stan bedzie sie utrzymywac przez jakis czas idziemy robic badania na gluten, bo moze byc to oznaka uczulenia. Generlanie Mario potrafil nawet nie robic kupy tydzien czasu po czym grucha szla w ruch, teraz w ogole nie chce juz robic, widze, ze sie nie wysila, a jak zmieniam pieluche to juz beczy, bo boi sie, ze znowu gruszka.. totalna porazka.

Anis no jak moglas ..hahaha

Edytowane przez marticia
Czas edycji: 2010-06-12 o 00:03
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:02   #4258
taka sobie
Zakorzenienie

dzien dobry w piekny dzien

Marti oj biedny maluszek nie dobrze ze taki problem z kupą, a pytałaś lekarzy co oni na to? moze to na tle nerwowym? kazda kupa to stres

przed chwilą wyszłam z Wiki do ogrodu bo chciałam umyc i napełnic basen. Okazało sie ze juz TZ to zrobił , woda zimna jeszcze wiec Wiki urządziła histerię bo nie pozwoliłam jej wejsc. Matko jak płakała juz widze jak bedzie szalała

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 12:12   #4259
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
uuuu, współczuję Mała

ja wracam do mieszkania z wielką ulgą bo mam tylko lekko ponad 25 stopni normalnie czuję chłód jak wchodzę
u mnie to samo
Zaleta parteru ja otwieram okna dopiero w nocy
U mnie w ogródku obecnie 38 stopni

Ja też przeczytałam MAJTASY SOLONE

Jakie wasze dzieci mają małe nózie
Tymek ma już buty 26

A co do temperatury to w pracy miałam ochotę wczoraj zejść no i tak dobrze że ja pracuję tylko nocami, a mimo to LAŁO się wczoraj ze mnie, normalnie czułam jak mi pot po plecach i cycach leci

Ja przez tą pogodę czuje się uwięziona w domu. Nir wcyhodzę od 12 conajmniej do 16...
Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 14:24   #4260
jowisz
Zakorzenienie

u nas dziś lajtowo 24 i zero słońca

---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Wersta ja jeszcze wrócę do prezentów.
Myślisz,że Zosia będzie się bawić domkiem dla lalek? że wyobraźni już starczy na dłuższe posiedzenie ?
ja co prawda wybieram pomiędzy domkiem dla kucyków a karuzelą, i nie wiem właśnie czy taki domek JUŻ się sprawdzi

po drzemce do M1 jadę, nie wiem jak z zakupami będzie,ale coś czuję,że wrócę z pizzą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości