|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Tak kupilam ja w Quizie ale jakies pół roku temu a teraz weszły inne kolorki tez bardzo ładne i wsumie żałuje bo mogłam troszke poczekac teraz jest piękny łososiowy koolor ale.. moj tez jest ładny
jakos przeboleje, ale ja taka jestem w gorącej wodzie kąpana ;pCo do dekoracji znalazlam pare, ktora bierze slub za nami i robimy skladkę, jestem wlasnie w trakcie podpisywania i dogadywania meilowo umowy- niestety tak to jest jak sie nie jest na miejscu;/ dzieki za podpowiedzi.Fajnie, ze istnieje takie forum sporo mozna sobie pomoc ![]() Pozdrawiam cieplutko bo u nas w Edim deszczowo i zimno brrr..
|
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#4233 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do zaproszen, to zrob tak, jak dziewczyny pisaly, dopros kilka osob, wkoncu zostal prawie miesiąc, więc mysle, ze to jest wystarczajacy czas
|
|
|
#4234 |
|
Raczkowanie
|
ile przed ślubem idziecie robić paznokcie?? bo wlasnie chcialabym sie umowic na wizytę i nie wiem na ile przed;/ czy ktoras z Was robila moze paznokcie w salonie Fantazja w Lbn? cos moze o nich powiedziec?
|
|
|
|
#4235 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli nie masz/nie miałaś wcześniej robionych paznokci to umów się z miesiąc wcześniej, żebyś zobaczyła co i jak i przyzwyczaiła się do "nowych" paznokci, a już na sam ślub to w ostatnim tygodniu, tak ze 3 -4 dni przed ślubem, wtedy na ślub będą ładne a w razie jakichkolwiek podrażnień skórek zagoją się. jeśli mówisz o Fantazji na Wapowskiego to ja tam robiłam paznokcie na ślub i nadal mam tam robione, tzn uzupełniane i jestem zadowolona, także polecam. |
|
|
|
|
#4237 |
|
Raczkowanie
|
Tak wlasnie chodzi mi o ten salon. Mialam kiedys robione paznokcie metoda akrylowa przez kolezankę, wiec raczej nie bede miala problemu z przyzwyczajeniem. Powiedzcie jaka jest różnica miedzy metoda akrylowa a żelową? ktora metoda jest lepsza? mialam akryl ale zelu nigdy nie probowalam i musze powiedziec, że mało wiem na ten temat;/
|
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
informacja z pierwszej ręki
żelowe są bardziej elastyczne, łatwiej je złamać niż akrylowe, arkylowe robi się na szablonie, żelowe na tipsach, bardziej polecane są akrylowe przez moją współlokatorkę
|
#4239 |
|
Raczkowanie
|
Dziex!!
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4241 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie dlatego pytam teraz, slub mam za 3 miesiace, juz wyslalam pytanie o wolny termin
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- masakra nie maja juz terminow!!! dziewczyny poleccie mi jakis inny, sprawdzony salon gdzie moge zrobic porzadne paznokcie na slub!! plissssss |
|
|
|
#4242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.manicureclub.pl/6/kontakt
|
|
|
|
|
#4243 |
|
Zadomowienie
|
ja swojego czasu chodziłam robić akrylowe paznokcie to "Dary" na Kapucyńskiej. Zawsze ładnie wyglądały i długo się trzymały. Wiec może do nich zadzwon
|
|
|
|
#4244 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki, mam pytanie..czy któraś z Was zatrudnia Tomasza Widło z Video Art Studio?
|
#4245 |
|
Rozeznanie
|
ojj zapomnialam ze o paznokcie tez bedzie trzeba zadbac
wiec tez poszukuje kogos poleconego, ja zdecyduje sie pewnie na frencz na naturalnych paznokciach jutro ostatni egzamin wiec ruszam na poszukiwanie fryzjera (troche pozno...) i bede pewnie zamawiac buty ![]() Dziewczyny jak komus sie bedzie chcialo to mozecie kliknac mi od czasu do czasu w banerek
|
|
|
|
#4246 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie pomogę bo ja miałam swoje naturalne i nigdy nie korzystałam z takich usług. Ale wiem że w Villa Rosa robią - polecam panią Anetę Sz. Mi tylko malowała paznokcie, ale widać że jest profesjonalistką i zna się na rzeczy bo dużo dziewczyn do niej czekało a laski co tam pracują ciągle pytały się ją o radę
|
|
|
#4247 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja relacja:
1) Ślub - kościół św. Agnieszki w Lublinie - bardzo ładna msza, super uśmiechnięty ksiądz, wszystko jasno i na temat formalności przyjemność ![]() 2) Sala BENSIP - polecam jedzonko bardzo dobre, obsługa wyśmienita, organizacja bardzo dobra. 3) Zespół PIANO - bardzo mili ludzie, dobrze dogadali się z salą, więc nie było niedomówień. Zabawy zaproponowali bardzo fajne. Muzyka też ok, choć jak ktoś woli bardziej "młodzieżowe" kawałki to trzeba ich uprzedzić. 4) Dekoracja sali - Studio aranżacji przyjęć - dość drogo jak na jakoś usługi, trochę niezgodności z zamówieniem ale ogólnie ok. Bukiet też od nich i był cudowny. 5) Suknia - szyta w salonie Imperium POLECAM - idealnie dopasowana do mnie a tylko 2 przymiarki. Sobota zaczęła się spokojnie śniadankiem wspólnym, TŻ zawiózł mnie i mamę do fryzjera gdzie byłam w sumie pierwszy raz a Pani Kasia uczesała mnie tak jak chciałam ( bez próbnej), a mojej mamie wyczarowała super fryzurkę Tata zajął się logistyką - przyjmowanie ciast z cukierni ( Alicja - Nasutów pyszne ciasta i tort), potem zapomniał o dekoracji na tort - chciałam z żywych kwiatów no ale na szczęście zadzwoniłam i przypomniałam. Wróciłyśmy to był czas na odpoczynek, kąpiel i powoli czas było się przygotowywać. Makijaż wykonała siostra mojego TŻ, po próbnym z piątku troszkę się bałam że coś będzie nie tak, ale już dogadałyśmy szczegóły i wyszło super Potem w ten 30 stopniowy upał musiałam wbić się w suknię, nie było źle ale potem stałam przy wiatraku Standardowo błogosławieństwo na którym się oczywiście popłakałam. Ok 16:15 pojechaliśmy do kościoła podpisaliśmy dokumenty przed i msza. Lekki stres ale przysięga wyszła ok bez zająknięcia i z uśmiechem Po mszy obsypali nas płatkami róż, cukierkami i grosikami. Życzenia....Wesele zaczęło się od tradycyjnego powitania chlebem przez mamy. Oczywiście nie obyło się bez wpadek.... Przy tworzeniu winietek i rozsadzaniu ludzi zapomniałam o mojej koleżance, na szczęście było więcej miejsc więc mieli gdzie siąść ( po wszystkim byli bardzo zadowoleni bo trafili na super ludzi i się z nimi bardzo dobrze dogadali) ufff.... pierwszy taniec ponoć wyszedł super tańczyliśmy go pierwszy raz i ja miałam wrażenie, że ruszamy się jak kaleki.... potem wesele żyło własnym życiem ok 22 zaprosiliśmy wszystkich na puszczanie lampionów - polecam wszytskim cudowny efekt Skończyło się ok 4 nad ranem. Mieliśmy odrobinę sił na poślubny poranek
|
|
|
|
#4248 |
|
Raczkowanie
|
Prześliczne kwiaty, super ze się wszystko udało i jestescie zadowoleni. Wygladałas bardzo ładnie, tak naturalnie ,elegancko i subtelnie
|
|
|
|
#4249 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pięknie wyglądałaś, tak subtelnie i delikanie
|
|
|
#4250 |
|
Raczkowanie
|
Karolkya wielkie gratulacje!! i dziękujemy za fajną relację (co za rym
)! Wyglądałaś prześlicznie! Bardzo Cię proszę - napisz jak wygląda ze strony organizacyjnej puszczanie lampionów - czy sami je kupiliście, ile ich było (na niektórych weselach każda para ma "swój" lampion) i jak wyglądało "odpalanie" trochę się boję wypadków ![]() Dziewczyny Was też proszę o info ! |
|
|
|
#4251 |
|
Raczkowanie
|
ja tez bym prosila o info na temat LAMPIONOW, bo mamy zakupionych dla nas 2 czerwone serca i dla gosci chyba z 10 sztuk bialych, ale nie wiem czy to jest wystarczajac ilosc czy za malo.
|
|
|
|
#4252 | |
|
Rozeznanie
|
Super relacja
Jeszcze raz gratuluję!! ![]() Cytat:
odpaliliśmy jeden na próbę i się strachu najedliśmy bo mało się nie zahaczył o antenę ale w ostatniej chwili się wzniósł . Wolałabym, żeby nie było takich sytuacji na naszym weselu
|
|
#4253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
znaczy sie mamy zamiar tak zamowić, dla gosci ok 20sztuk, bo jak ja mam 300osob to nie kupie 150 lampionow bo zbankrutuje no i tez podlaczam sie pod pytanie o to puszczanie![]() sezon slubny 2011 bedzie pod haslem: puszczamy lampiony
|
|
|
#4254 |
|
Raczkowanie
|
My mamy wesele na 200 osob, tzn pewnie mniej przyjdzie i wlasnie nie wiedzialam jaka ilosc kupic tych lampionow, mamy narazie 10 sztuk dla gosci i bede musiala porozmawiac z Tz-em, zeby moze jeszcze pare sztuk dokupic, bo moze jednak to za malo;/ zeby nie bylo... ze jak kupimy wieksza ilosc to podpalimy jakis las , badz stacje benzynową, ktora jest niedaleko.
)) Dlatego tez dobrze jest spytac wlascicieli lokalu czy juz byly puszczane takie lampiony i czy wogole Oni wyrażają na to zgodę, bo czytalam, ze nie ktorzy nie pozwalają ze wzgledow bezpieczeństwa.Nam pozwolili cale szczescie Pan powiedział, ze bez obaw, juz byly puszczane pzred lokalem, gdzie mowie zaraz obok stacja benzynowa
|
|
|
|
#4255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to nieźle ..na szczęście nasza sala jest w polu..hehe więc myślę, że nie będzie żadnych przeciwwskazań a co do ilości to mi się bardziej opłacało kupić większa ilość...dlatego kupiłam na zapas jak zostanie trochę to przydadzą się na inna okazję :P i my tez mamy dwa czerwone serca i reszta białych
Razem od... ![]() ...a tego dnia... ...powiedzieliśmy sobie Tak ... Edytowane przez ona911 Czas edycji: 2011-06-08 o 20:56 |
|
|
|
|
#4256 |
|
Raczkowanie
|
Myślę, ze raczej Ci nie zostanie bo jak goscie zobaczą, ze macie wieksza ilosc to kazdy bedzie chcial taki lampion sobie puscic i ludzie sie na to rzucą, tak mi się wydaje.
|
|
|
|
#4257 |
|
Rozeznanie
|
karolkya, super relacja, wygladalas naprawde pieknie
|
|
|
|
#4258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U nas tez goście się wykruszają:/. Przed chwilą rozmawiałam z Mamą i mówi, że kolejnych kilka osób odmówiło..co prawda kilka osób z poważnych przyczyn..ale są też tacy co zwyczajnie ośmieszają się podając swoje powody... ale to ich sprawa... nie wiedzą co tracą ![]() ![]() Ważne żeby przyszli chociaż Ci, którzy na prawdę chcą spędzić z nami ten dzień i szczerze życzą nam szczęścia i jakoś to będzie
|
|
#4259 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki potrzebuję pomocy
![]() Gdzie zamawiacie autokary/autobusy na wesele??? macie jakieś sprawdzone firmy, które nie przesadzają z cenami??? bardzo proszę o info tutaj albo na priv
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Super relacja Karolkya! Cieszę sie, że tak fajnie wszystko wyszło. Gratuluję!
Co do lampionów to my też je planujemu, tylko jeszcze ich nie zamówiłam. Mogę poprosić na priv info o sprawdzonych miejscach/ sprzedawcach z allegro? Będę bardzo wdzięczna. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

jakos przeboleje, ale ja taka jestem w gorącej wodzie kąpana ;p

żelowe są bardziej elastyczne, łatwiej je złamać niż akrylowe, arkylowe robi się na szablonie, żelowe na tipsach, bardziej polecane są akrylowe przez moją współlokatorkę

tayka 
musi być 60
pięknie wyglądałaś, tak subtelnie i delikanie