|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Można posypać tę tartę bułką tartą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Perypetii odchudzaniowych ciąg dalszy, czyli schudłyśmy już sporo, ale chcemy w
Cytat:
![]() Chyba idę spać zaraz bo mnie straaaaasznie oczy bolą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
Ja muszę do domu jechać
![]() No to sobie posiedziałam na wizażu i czas do domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
a moj humor dalej jest nieciekawy, do tego od 2 dni w toalecie nie bylam i czerwona niestety nic nie pomaga, co za tym idzie na wadze 69,9.
do tego te przeziebienie mnie rozwalilo, ciagle kicham w nosie kreci, temperatury nie mam ale gardlo coraz bardziej boli ![]() Dotka a dlaczego mialas taki zly humor? ![]() Gohs ![]() ![]() ja dzis mam ochote na cos ziemniaczanego znowu.. jakies placki albo cos takiego.
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2012-02-25 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
mischi, tak przez to wszystko, bo za dużo tego. Na dodatek pralka się zepsuła, ekstra
![]() U mnie na wadze 76,6 :babol: Czyli nie ma źle, no ale spadek 0,0kg od zeszłego tygodnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja kolezanka powiedziala ze jak zaczela prace dopiero zaczela regularnie chudnac i nie tyc tak od razu z dnia na dzien. No wiadomo, czlowiek robi cos przez te 8h a nie siedzi w domu i mysli caly dzien o tym ze za 2h jedzenie.
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, moim zdaniem 1000kcal to mało jak ja jestem 10h na uczelni albo idę na zumbę czy na basen to 1000kcal to jest naprawdę mało. Nie mogę się też głodzić, bo będzie mi słabo.
Ja jem dobrze kalorycznie, bo wychodzi mi ok. 1100-1200, więc i tak niedużo, a ruszam się sporo.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
A moze jednak te obiady sa zbyt kaloryczne? Albo porcje zbyt duze? Bo cos z serem na obiad, albo tarta (te ciasto, maka itp) to wydawaloby sie ze sporo maja kcal. Chociaz nie wiem jakie jesz porcje. A jesli chodzi o ruch to tak, masz racje zumba itp ale nie codziennie spalasz ta ilosc kalorii. Moze wychodzi na to co u mnie kiedys, mysle ze jem dietetycznie a okazuje sie ze to bardziej utrzymanie niz redukcja. Czy podliczalas kalorie i faktycznie wychodzi Ci 1200 max?
Sprobuj chociaz przez tydzien unikac smazonych np, lub makaronow z serami, albo maki itp. Zobaczysz czy zleci czy nie zleci. Mysle, ze blad moze tkwic tylko w posilkach, bo to tez trwa dosc dlugo. Zaledwie 1,4 kg od dluzszego czasu.
#4239 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wklejam Wam link do stronki na której kobitki chwalą się ile schudły w ile i jak dodając zdjęcia przed i po
![]() http://szafiarenka.pl/47/3547312/schudlas-pokaz,59.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
Podliczałam kalorie i tak jak piszę, wychodzi mi ok 1200.
Tarta, ok ale mąka pełnoziarnista. 2 szkl mąki na całą tartę. Bez masła, z chudym twarogiem. Makaron - tylko pełnoziarnisty. Makaron nie tuczy, tuczą sosy. Moje sosy są w większości na bazie pomidorów, niezagęszczane, gdzie tu kalorie? Najcięższy sos, to carbonara (śmietana), ale nie jem go aż tak często. Już nie przesadzajmy, bo zaraz nic nie będę mogła jeść ![]() Nie mogę zrezygnować ze wszystkiego, bo za chwilę będę jadła sucharki, sałatę i ogórki, bo to nie ma kcal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Dotka ja tylko wyrazam swoja opinie, i tak jak Ty wyrazasz swoja opinie innym piszac "posluchaj nas bo mamy wiekszy staz w odchudzaniu" tak samo Ty powinnas to normalnie przyjac, a nie na kazde proponowane zdanie miec odpowiedz ze to nie i tamto nie, ja Tobie nic nie kaze robic (nie kaze sie glodzic) tylko zastanawiam sie gdzie lezy problem, bo trzeba wyprobowac wszystkiego zeby ta waga spadala, bo po co sie meczyc? Skoro do maja sie odchudzasz, to lepiej zebys zrzucila te kg bo jesli usiadziesz w maju i zobaczysz ze wazysz np 74 i ze schudlas przez tyle miesiecy zaledwie 4 kg to wtedy bedzie za pozno zeby sprawdzic gdzie lezal problem.
Mam wrazenie ze Ciebie opinia innych zupelnie nie interesuje, ba nawet nigdy sie z nia nie zgadadzasz. Troche pokory. A przy wadze 78,76 waga powinna spadac w miare szybko bo zalicza sie do sporej wagi wiec naprawde nie wiem dlaczego Ci nie spada. ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4242 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja nowicjuszka, tzn. na Wizażu już trochę buszowałam, ale w wątku Essence, a do odezwania się w tematach o odchudzaniu jakoś brakowało mi odwagi, bo nikogo nie znałam... Jednak poprzez mojego bloga poczułam się zaproszona do tego wątku przez Gohs, którą znam z blogowego świata, no i miłe zaskoczenie, że jest też założycielką tego wątku ![]() Odchudzam się od 13 stycznia, od 23-ego stycznia ćwiczę (od 6ego lutego codziennie ![]() ![]() Przygarniecie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Już, nie kłócić się tu
![]() ![]() A ja mam inne zdanie zupełnie: mianowicie jecie za mało! Ja aktualnie regularnie zjadam ok 1400kcal ![]() ![]() ![]() Ale fajnie, dzisiaj sobota a ja mam spadek na wadze ![]() ![]() ![]() ![]() Bo dzisiaj póki co tylko dwa posiłki: 1. musli z jogurtem (o 12 ![]() 2. resztka tarty z wczoraj - policzyłam, że cała tarta miała coś koło 1700kcal, więc ta 1/4 co zjadłam ma ok 450 ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I zgadzam się z Gohs, wg mnie lepiej nawet zjeść nieco więcej niż za malo! Moja znajoma przy odchudzaniu jadła ok. 800kcal dziennie, metabolizm jej się zablokował na amen. Nic nie chudła, za to jak zaczynała jeść ok. 1500kcal, to momentalnie tyła. Kiepska sprawa. Ja kalorie liczyłam dawno temu i było to efektowne, teraz jem na oko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i bardzo dobrze, że nie liczysz kcal. Skoro jesteś na początku swojej przygody z odchudzaniem to organizm masz świeży i pełen energii, więc jeśli tylko przeprowadzić dietkę mądrze to uda CI się szybko pozbyć nadmiaru kg ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt tu nie zamierza jesc ponizej 1000 kcal ![]() a i rowniez witam oczywiscie ![]() powodzenia w odchudzaniu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Dalam kolejna szanse kokosowi dzis ![]() ![]() Mi dzis Tz robil obiad placek ziemniaczany z sosem,kurczakiem i surowka ![]() Nie wiem jaki mam plan na przyszly tydzien .. dzis wypilam fervex i przespalam swoje, moze w koncu sie wyleze. Moze pogoda sie poprawi, wszystko sie roztopi wyschnie i bedzie bieganie? ![]()
Wygrywa tylko ten, kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie, aby go osiągnąć ![]() Edytowane przez mischievous Czas edycji: 2012-02-25 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za rady i miłe słowa
![]() Myślę też nad bieganiem, ale z moim tegosemestralnym podziałem godzin może być ciężko... Na uczelni właściwie codziennie od rana do wieczora, tyle że z gigantycznymi, bezsensownymi okienkami plus jeszcze praktyki... Poza tym naprawdę nie cierpię biegać (i nie mam do tego kondycji), ale coś mi mówi, że może powinnam się przełamać i po prostu zacząć... I mam jeszcze jedno pytanie - czy macie jakieś biustonosze sportowe? Mam dość duży biust i przydałoby mi się coś dobrego, ale nie chcę wydać fortuny... Widziałam, że Gatta ma w swojej ofercie dość tanie (20-30zł), ale nie wiem czy są dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jesli chodzi o zajecia to wspolczuje, chociaz u mnie zupelnie odwrotnie bardzo malo zajec i az chcialoby sie cos porobic a trzeba w domu siedziec i pisac prace mgr ![]() Bieganie- mowilam tak samo jak Ty, a jak sprobowalam sama sie w tym "zakochalam" jak to mozna tak nazwac-bo nie biegalam zbyt dlugo ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tym bieganiem to poczułam się trochę bardziej przekonana... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Mischi, ja rozumiem, że Ty wyrażasz swoje zdanie, ale ja na nie odpowiadam, nie rozumiem w czym problem, nie mogę odpowiedzieć?
To nie jest tak, że codziennie jem mączne ciasta i góry makaronów z tłustymi sosami, dlatego chciałam to sprostować. I to nie tak, że czyjeś zdanie mnie nie obchodzi. Obchodzi, ale nie uważam żeby w tym tkwił problem, dlatego na to odpowiadam. Coś jeść muszę. Za ziemniakami nie przepadam, a ryż też jem, no makaron najczęściej, bo najbardziej lubię. Ale tak, jak mówiłam wielokrotnie: makaron ugotowany al dente i z nietłustym sosem naprawdę nie tuczy, jest normalnym posiłkiem. Nie wiem w czym tkwi problem, może to jednak te plasterki? Gohs, mi się wydaje, że nie jem za mało, sama już nie wiem.. ![]() Przeczekam jeszcze troche, może to jakiś chwilowy bunt? Anestesia - nie kupuj Gatty ![]() Nie trzyma biustu dobrze. Kup Shock Absorbera. Ja mam spory biust (70 F/FF) i SA jest boski ![]() Świetny zakup, naprawdę. Przydaje się nie tylko do biegania, bo nie wyobrażam sobie chodzić na zumbę/squasha w zwykłym staniku, czy skakać na skakance. Wada: koszt, ok. 200zł ale zalet całe mnóstwo. A ja zmierzyłam stanik w sklepie i zamowiłam na ebayu, wyszło mi ok. 100zł, ale uważam to za BARDZO udany zakup, bo używam go naprawdę często, a zupełnie nie jest zniszczony. Ja dzisiaj: 1. Mleko, otręby, płatki 2. Mały kawałek dietetycznego ciasta fasolowego, grahamka z serkiem czosnkowym 3. Tortilla (kurczak, papryka, kukurydza, pomidory z puszki, trochę sera na wierzch) 4. Jogurt pitny + 1h squasha Mieliśmy z TŻtem iść jutro na basen razem, ale nie wzięłam stroju z domu ![]() ![]() Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2012-02-25 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i tak jak mowie warto sprobowac, tak jak mowie te 1,2minuty podbiec a potem 2,3 przejsc sie i tak na zmiane, jak poczujesz ze to jest jednak ok to super ![]() ![]() a taka bardziej rozwinieta osoba jesli chodzi o cwiczenia ![]() ![]() hula hop fajna sprawa, za dzieciaka krecilam dlugo teraz nie potrafie ![]() ![]() Dotka nie wiem ale mnie tez to odchudzanie wkurza, ostatnio wprawdzie nie grzeszylam (tylko ostatki + dzis), ale mam ochote momentami rzucic ta diete, z drugiej strony mysle sobie- rzuce, to znow w urodziny obudze sie z waga 75kg, a jak nie rzuce to bede sie bujac bo znow jakis moment ciezkiego chudniecia ![]() ![]()
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
mischi, a kręciłaś takim dużym hula hopem? Bo takim małym to nie nakręcisz tak długo i efekty marne
![]() Ja mam takie duże, z wypustkami i nim to nawet godzinę można kręcić. Kiedyś kręciłam codziennie, a teraz ciągle czasu brak ![]() Co do diety, to ja mam dokładnie to samo: mam ochotę rzucić to w cholerę. No bo kurna, caly tydzien się ladnie trzymałam. Ani słodyczy, ani grzechów, no NIC. Zumba, basen i DUPA. No ale co poradzę, trzeba przeczekać i może waga ruszy. Może ten dzień cyklu? Może plasterek? No nie wiem już coooo. Ale poczekam i trzymam dalej. Jak widać dzisiaj grzesznie zbyt nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie z jedzeniem dzisiaj było tak: 1. 3 wafle ryżowe (jeden z plasterkiem szynki, jeden z serem pleśniowym i jeden z serkiem turek) 2. Batonik muesli 3. 3 małe placki ziemniaczane z kurczakiem i papryką 4. Jogurt 5. Makaron razowy z warzywami na patelnię + poranne ćwiczenia na brzuch i 30min hula (wychodzi mi coraz lepiej i utrzymuję już po ok. minutę ;D) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
To odłóż sobie jeszcze te 50zł i na wiosnę akurat kupisz sobie Shocka przez ebaya. Tylko koniecznie zmierz przed zakupem w sklepie. Ja biustonosze wszystkie miałam 70F, a shocka mam 70FF.
Jadłospis ładny, tylko kolacja mogłaby być lepsza - więcej białka niż węglowodanów. Jeśli chodzi o hula hop, to duże z wypustkami jest super. Ja kręcę 20 minut bez przerwy bez problemu, bo jest inny środek ciężkości. ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- No i placki ziemniaczane to nawet 700 kcal mogą mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kolacji - wiem, ale nie miałam wpływu - robiła (przyszła) Teściowa ![]() ![]() ![]() A hula-hop mam takie: http://www.sport-shop.pl/urzadzenie-...cm-p-4308.html. Trudno przychodzi mi kręcenie, ale kiedy teraz już kręcę coraz dłużej, czuję jednak dość spory wysiłek (mokra koszulka), więc chyba nie jest źle ![]() Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2012-02-25 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Ja hh mam takie: http://allegro.pl/wielkie-hula-hop-h...116702866.html
Co do SA - nie znajdziesz w outletach. Do kupienia tylko w 'uświadomionych' sklepach z bielizną. Tzn. z rozmiarami innymi niż standardowe 75C i nic więcej ![]() Zmierz i zamów na ebayu, 100zł to naprawdę nieduzo za takie cudo, które ułatwia życie. Cycki nie skacza, nie latają, nie wypadają, nie bolą. Ja w ogóle zapominam, że mam biust jak jestem w SA, bo jest caly czas na miejscu. A placki ziemniaczane, to polecam takie: Cytat:
Robiłam i bardzo dobre wyszły. Ja do tego dałam sos pieczarkowy (pieczarki, serek homo, łyżeczka pesto czerwonego). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję za przepis, chętnie kiedyś wypróbuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie z grzesznych dzis to byly 2 posilki te placki ziemniaczane i orzeszki solone + drinki, a od nd znowu normalne ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jestem teraz u Lubego (jeszcze nie w 100% TŻ, czekam na zaręczyny ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
To widzę, że takie plany jak i u nas
![]() Tylko u nas to ja się bronię w czerwcu, TŻ już parę lat obroniony ![]() ![]() ![]() Mischi, chyba oszalałaś z tym 75 ![]() ![]() Jeszcze się nie ważyłam dziś. Kurde, obudziłam się o 5tej, poszłam siusiu, zaraz TŻ też i nie mogliśmy zasnąc. Poprzytulaliśmy się, pogadaliśmy, no ale coś nie mogliśmy dalej zasnąć, to stwierdziliśmy, że wstaniemy. Słoneczko świeci od rana ![]() Dzisiaj z ruchu w planach mycie i odkurzanie auta (jakieś 1,5h) i pewnie spacer. Jutro skakanka i może hula, wtorek i środa nic (uczelnia od rana do 19.30), czwartek zumba, piątek squash, sobota basen, ndz wolne ![]() A jedzonko mam w planach takie: pon: spaghetti carbonara, wt: sałatka z kurczakiem, warzywami, mozarellą, śr: pierogi ruskie (mam 1,5h okienko żeby jechać do domu, zjeść coś i wrócić, więc musi być szybko), czw. kurczak w sosie pomarańczowym/kalmary(?) pt i sb zapiekanka (chude mięso mielone z indyka, duuuużo warzyw), ndz: obiad u babci (rosołek) i kawałek jakiegoś ciasta. Z grzechów to planuję właśnie niedzielę - jakieś ciasto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.