![]() |
#4231 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
Moj szef jest luzny. Na pewno moglabym zadzwonic do niego w srodku nocy w razie jakiejs sytuacji awaryjnej i zwalic sie na glowe z mezem i dzieckiem. Zawsze robi nam prezenty na Gwiazdke i zabiera na lunche do fajnych knajp. Pozwala nam brac wakacje, przychodzic i wychodzic z pracy jak nam sie podoba, czego nie naduzywamy, bo po co?
A poza tym swietny z niego fachowiec i wie, co robi. Nie zawsze sie zgadzamy, ale zawsze dochodzimy do porozumienia. ![]() Ola, nie dziwie sie, ze tej pani nie chcialo sie do Ciebie jezdzic za 9f/h. Pewnie sobie przeliczyla, ile czasu zajmie jej przygotowanie Twojej lekcji, dojazd i sama lekcja. Za taka sume - nigdy w zyciu ![]() Cytat:
![]() Witam sasiadke (ja tez z Berkshire) ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
u nas pogadanki na temat TV sa na porzadku dziennym. Lubimy sie posmiac. Odkad nie ma Niemki to atmosfera w biurze czesciej przypomina piknik niz biuro.
Najlepsze mam panienki na recepcji. Jak odbieraja telefon i nie wiedza do kogo jest, albo sie zamotaja to zawsze przelaczaja do nas, bo my na pewno cos wymyslimy. Albo przychodzi jakis klient i dzwoni taka: - jest tu ktos kto chcialby sie zobaczyc z kims - jak sie nazywa? - yyy nie wiem, zapytam (mruczenie w sluchawce) - Mr X - a z jakies firmy? - (mruczenie) Y - a w jakies sprawie on tu jest? kogo chce zobaczyc? czy mial umowione spotkanie? - wiecej mruczenia tak jakby zebranie tych podstawowych informacji przed zadzwonieniem do nas bylo ponad ich kwalifikacje. to od czego ona tam jest? 9 dni w pracy, 9 dni w pracy, 9 dni w pracy lalala
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz... 18 f droga nie chodzi (bo 2 h pod rzad mialy byc wiec jeden dojazd) to ona ustalila cene nie ja ![]() Cytat:
![]() ![]() robią transkrypcje.
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-10-05 o 16:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
No, to faktycznie nie należy im przeszkadzać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4235 |
Wtajemniczenie
|
ale tu sie fajnie robi - duzo nowych a ja nie mam czasu nadrabiac....
![]() ola - ja tak po lebkach czytam, ty szukasz kogos do szlifowania angielszczyzny? dziewczyny maja racje, zaangazuj sie w wolontariat, najlepszy sposob - poza tym po sobie widze - dwa miesiace w domu, wkolko po polsku i juz mi angielski siada. Wiec wez pod uwage ze nad tym trzeba pracowac non stop ![]() u mnie dyskusji na temat tv w pracy niewiele, oprocz mojej SP najlepszej kulezanki, nie mam z kim gadac (sami faceci, srednia ponad 50lat ![]() ![]() moj szef jedynie zainteresowany tematem xfactor/apprentice/i'm a celebrity - get me out of here..... bo ma dwie nastolatki i nie ma wyjscia nie ogladac ![]() wczoraj dietetycznie ugotowalam kurczaka na parze i warzywa z ciemnym ryzem i przyprawilam curry - trzeba sie w koncu pozbywac tych kilogramow - wyszlo calkiem dobre po czym poprawilam 5 michalkami, paczka laysow i kieliszkiem wina ![]() no i co z niedziela moje panny? ![]() Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2011-10-05 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Robilam biszkopcika z kremem i truskawkami. Taki zwyklaczek. Cytat:
![]()
![]() |
#4237 |
Wtajemniczenie
|
sylwia - ja tak monotematycznie... jak to jest ze ty tyle ciasta jesz a wciaz szczuplutka jestes.... (wcale nie jestem zazdrosna)....
![]() ja mam znowu ochote na szarlotke a nie powinnam!!!! chyba zadukam ja.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4239 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze jest miło jak ktoś nowy do nas dołącza ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czasami ja tak robię ![]() ale to dlatego, że tak ciężko jest z ludzi wyciągnąć informacje ![]() myślą, że jak podadzą imię, to ja już wszystko zrozumiem, że co, że jak, że dlaczego.... a w pracy ludzie często zapominają poinformować o spotkaniach i innych wydarzeniach ![]() jak to co? spotkanko! ![]() ![]()
![]() |
#4240 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli coś się w tej wkestii zmieni to dam znac ![]() Bakti moja dieta sie popsuła odkąd wrociłam do pracy ![]() A winka bym się w sumie napiła ![]() Cytat:
Halo ![]() Pisz pisz ![]()
![]() |
#4241 |
Przyczajenie
|
Dzięki za miłe przywitanie... Nie wiem, co mam o sobie pisac, bo wiele to się u mnie od dwóch lat nie dzieje: żona swojego męża, matka swoich dzieci, i... pasjonatka astrologii
![]() Pewnie już i tak śpicie, a ja jestem "nocnym Markiem" - i wypowiedź stała się pełniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja czekam na karmienie wiec nie oplaca mi sie klasc spac ![]() dzieci w jakim wieku masz? pracujesz? i coz robisz ze swoim hobby? (zazdroszcze bo ja nie mam chwilowo zadnego ![]() jak lubisz wino lub kawe (najlepiej obydwa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
u was tez tak wialo w nocy? mam czeresnie za oknem (w rozsadnej odleglosci) a tak ja naginalo ze po szybie mi stukala
czy to juz piatek?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
dla mnie tak
![]() a niedziela przedluzy sie do poniedzialku ![]() udanego wkendu i milego spotkania (w razie gdybym juz tu nie zajrzala ![]()
Mad about Mad Men ![]() “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2011-10-06 o 14:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Wtajemniczenie
|
dziecie mnie wyrolowalo...
![]() ![]() kofcia - szkoda ze cie nie bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Raczkowanie
|
Kofika to kiedy jedziesz do Polski i na ile? Szkoda,że nie przyjedziesz. Własnie co i jak z naszym spotkaniem? Jakaś godz, miejsce?? ustalamy coś ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Przyczajenie
|
![]()
dzieci w jakim wieku masz?
Mój syn ma lat 8, a córka 7 ![]() pracujesz? Nie, nie pracuję, już od dwóch lat - bo tyle tu mieszkam, w tym dziwnym kraju... i coz robisz ze swoim hobby? staram się wykorzystac swoją wiedzę i talent (który podobno mam) również w celach zarobkowych: na razie zrobiłam stronę, nawet mi się po dwóch miesiącach ślęczenia podoba, i rozwiesiłam trochę ogłoszeń. (zazdroszcze bo ja nie mam chwilowo zadnego ![]() Ja mam zupełnie odwrotny problem, poza astrologią uwielbiam wszelkiego rodzaju robótki ręczne, fotografię i zabawę z Corellem. Podoba mi się też budowanie stron i "komputerowanie" w ogóle, ale czuję się już czasami za stara, a może po prostu za tępa, żeby coś tu zawalczyc... jak lubisz wino lub kawe (najlepiej obydwa ![]() ![]() Plotki też lubię, w rozsądnej ilości, błogosławię istnienie Skype'a, bo mogę sobie od czasu do czasu z jakąś znajomą gębą pogadac, ale to nie to samo, co ta kawa jednak... O teraz już nawet dobra pora na dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem bardziej z porannych istot niz z nocnych marków ![]() Wsatejmy więc z młoda wcześnie ![]() ![]() Piękny piatkowy poranek ![]() Wiola kolejny tydzien zaliczony, kilka dni mniej i juz wkrótce wolne ![]() Szykuje mi się pracowity weekend ![]() Już teraz życzę Wam udanego spotakania ![]()
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
ale zimno! brrrr....
chyba trzeba będzie rozważyć włączenie ogrzewania ![]()
#4250 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj po poludniu zajmowalam sie jakze pasjonujacym zajeciem! Szorowalam kafelki. Biale. Z biala fuga. Hmm... Jakby to delikatnie powiedziec: nie jest to najlepszy kolor, jesli nie ma sie pani sprzatajacej...
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja tak wlasnie rozwazam to wlaczenie ogrzewania od wczoraj, ale mysle, ze jeszcze przez weekend sie wstrzymamy. Bo my jak juz ogrzewanie wlaczymy, to bedzie hulac do wiosny...
Ja już przestałam... myślec... po prostu włączyło się, bo temperatura nad ranem sięgnęła dna! I to nie pierwszy raz w tym roku, niestety. Przy okazji, poważniejszy temat: ostatnio przymierzałam się do tematu solarów "za darmo"... czyli wynajmujesz firmie X swój dach na 25 lat i możesz "zaoszczędzic DO 40%" energii rocznie.... I czar prysł, bo skoro ja wynajmowałam od landlorda chałupę, to nie płaciłam mu "co najwyżej 40%" bliżej nie określonej kwoty, tylko tyle, ile chciał. Ale brytyjskie firmy wiedzą, jak zrobic dobrego "dila"... Niech żyje ekologia... A jutro weekend i trzeba się do niego uśmiechnąc |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zadomowienie
|
Witam w ta zimna sobote. Ja ogrzewanie wlaczam jak mi jest zimno, bez wzgledu na to jaki to pora roku. Wczoraj bylo tak zimno, ze nawet TZ zaproponowal ogrzewanie, a on jest goracy facet, wiec musialo byc zimno. Dzisiaj tez od rana chodzi.
Ja wlasnie zjadlam sniadanko, wstalam dopiero jakies 40 min temu. Wizaz, FB, sciaganie muzyczki na dzisiejsze sprzatanie i zabieeram sie za sprzatanie. Milej soboty zycze ![]()
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzajemnie ![]() Mnie enistety dopadla grypa zoladkowa ![]() ![]() Na szczescie doprowadzilam sie do porzadku i dotarlam na wyklady. Jeszcze dwie godziny wysiedze i zaczynam weekend: od porzadkow i sprzatania ![]() A jesien faktycznie sie zaczela na dobre, coraz zimniej, ale i tak fajnie ![]()
![]() |
#4254 | |
Zadomowienie
|
No to spadam powoli na pociag- Londynie przybywam
![]() Do zobaczenia jutro z niektorymi ![]() U mnie dosc cieplo nadal, a weekend ma byc ladny podobno. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Wtajemniczenie
|
Londyn Wita!
tylko sie nie zgub po drodze!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zadomowienie
|
Nie ma problemu mam dzjipijesa w telefonie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
czy "przesyłka" dotarła do hotelu?
czy Wszyscy oglądają X Factor? tylko Kofiki nie ma i nikt nie komentuje ![]()
![]() |
#4258 |
Zadomowienie
|
Ja ogladam
![]()
#4259 |
Wtajemniczenie
|
ja ogladam i czekam na przesylke
![]() szalu nie ma musze przyznac.... ![]() ![]() oh sorry - edit - Craig wlasnie spiewa i ma duza szanse ![]() edit - syn mnie wlasnie rzucil na kolana - obsikal mi nowe spodnie.... moje... ![]() Edytowane przez Bakteryika Czas edycji: 2011-10-08 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zadomowienie
|
To dopiero pierwsze wystepy. Poki co mysle, ze powinni odpasc jutro
Chlopcy- ten z gitara, nie pamietam jak ma na imie, James chyba Grupy- Nu Vibe Over's- Johnny i JonJo Dziewczyny- ciezko mi poki co, ale Lily i Misha napewno powinny zostac. To tyle ode mnie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.