Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 15:28   #4231
Vedma
Zadomowienie

Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane

Moj szef jest luzny. Na pewno moglabym zadzwonic do niego w srodku nocy w razie jakiejs sytuacji awaryjnej i zwalic sie na glowe z mezem i dzieckiem. Zawsze robi nam prezenty na Gwiazdke i zabiera na lunche do fajnych knajp. Pozwala nam brac wakacje, przychodzic i wychodzic z pracy jak nam sie podoba, czego nie naduzywamy, bo po co?
A poza tym swietny z niego fachowiec i wie, co robi. Nie zawsze sie zgadzamy, ale zawsze dochodzimy do porozumienia.

Ola, nie dziwie sie, ze tej pani nie chcialo sie do Ciebie jezdzic za 9f/h. Pewnie sobie przeliczyla, ile czasu zajmie jej przygotowanie Twojej lekcji, dojazd i sama lekcja. Za taka sume - nigdy w zyciu Mysle, ze Wiola dobrze Ci doradzila z tym wolontariatem i angielska staruszka.

Cytat:
Napisane przez antomawi Pokaż wiadomość
Nie gniewajcie się, że nie na temat

Miłego dnia życzę
Anka (Tadley - UK)
Hej, my tu zawsze nie na temat, wiec nie ma problemu
Witam sasiadke (ja tez z Berkshire)

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
(...)sąsiad do ... Łotysz który mówi gorzej ode mnie
(...)sąsiad ma wejście do domu po drugiej stronie niż nasze
(...)Ogrodu i płota przy którym można by stanąć i pogadać o pogodzie też nie ma
(...)u mnie w pracy się po prostu nie rozmawia

(...)męczy mnie słuchanie że czyjeś dziecko od 4 tygodni stoi po pizze na lunch i jej nie dostaje, albo że ktoś toczy wojnę z ciotką o mieszkanie po babci....
Hahaha - ogrom przeciwnosci, jakie stoja na drodze do osiagniecia przez Olke perfekcyjnego angielskiego po prostu mnie powalil... a jesli nawet udaloby sie z kims pogadac, to pewnie i tak tematyka by Oli nie odpowiadala

Cytat:
Napisane przez anka! Pokaż wiadomość
Ja pracowalam juz w kilku roznych miejscach z anglikami i wiadomo ludzie sa rozni ale jedno moge powiedziec - wszyscy lubili pogaduchy przy herbatce i troche plotek na codzien
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:20   #4232
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

u nas pogadanki na temat TV sa na porzadku dziennym. Lubimy sie posmiac. Odkad nie ma Niemki to atmosfera w biurze czesciej przypomina piknik niz biuro.

Najlepsze mam panienki na recepcji. Jak odbieraja telefon i nie wiedza do kogo jest, albo sie zamotaja to zawsze przelaczaja do nas, bo my na pewno cos wymyslimy. Albo przychodzi jakis klient i dzwoni taka:
- jest tu ktos kto chcialby sie zobaczyc z kims
- jak sie nazywa?
- yyy nie wiem, zapytam (mruczenie w sluchawce)
- Mr X
- a z jakies firmy?
- (mruczenie) Y
- a w jakies sprawie on tu jest? kogo chce zobaczyc? czy mial umowione spotkanie?
- wiecej mruczenia
tak jakby zebranie tych podstawowych informacji przed zadzwonieniem do nas bylo ponad ich kwalifikacje. to od czego ona tam jest?

9 dni w pracy, 9 dni w pracy, 9 dni w pracy lalala

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:33   #4233
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość

Ola, nie dziwie sie, ze tej pani nie chcialo sie do Ciebie jezdzic za 9f/h. Pewnie sobie przeliczyla, ile czasu zajmie jej przygotowanie Twojej lekcji, dojazd i sama lekcja. Za taka sume - nigdy w zyciu Mysle, ze Wiola dobrze Ci doradzila z tym wolontariatem i angielska staruszka.

Hahaha - ogrom przeciwnosci, jakie stoja na drodze do osiagniecia przez Olke perfekcyjnego angielskiego po prostu mnie powalil... a jesli nawet udaloby sie z kims pogadac, to pewnie i tak tematyka by Oli nie odpowiadala
Vedma, te drwiny doprawdy niepotrzebne są SYlwia zapytała więc wyjaśniłam jej sytuację.

Wiesz... 18 f droga nie chodzi (bo 2 h pod rzad mialy byc wiec jeden dojazd) to ona ustalila cene nie ja

Cytat:
a ja bym chyba chciala takiego po srodku... Tzn nie musi byc od razu moim najlepszym przyjacielem, ale chcialabym wiedziec ze jak pojde do niego z problemem to mi pomoze albo chociaz sprobuje, a jak cos zrobie zle to powie mi o tym w normalny sposob.

dziwnie troche tam u Ciebie jest w tej pracy, a w jakim wieku ludzie mniej wiecej? Roznie czy przewaza jakas tendencja?
średnia 50 lat, managerka ma 33- ale w innym biurze pracuje. Niemniej jednak jest bardzo kontaktowa i jak mam z nią spotkanie to wiem ze na pewno z pracą w tym dniu nie zdążę Jest bardzo pomocna i chyba jednym z lepszych szefów jakie miałąm, aczkolwiek jest właśnie ten odpowiedni dystans między pracownikiem a szefem. W poprzedniej pracy stosunki między mną a szefową były bardzo zżyte i ,..... chyba nie chcę wiecej

Cytat:
Napisane przez Kasza Manna Pokaż wiadomość
Typist - tzn po prostu piszą, czy np piszą z pliku dźwiękowego (czyli robią transkrypcje?)
robią transkrypcje.

Edytowane przez olka_222
Czas edycji: 2011-10-05 o 16:38
olka_222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:50   #4234
Kasza Manna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
robią transkrypcje.
No, to faktycznie nie należy im przeszkadzać Trochę pracowałam w ten sposób przez ostatnie lata i wszelkie przeszkadzające dźwięki działają na transkrybenta tak:
Stary 2011-10-05, 17:57   #4235
Bakteryika
Wtajemniczenie

ale tu sie fajnie robi - duzo nowych a ja nie mam czasu nadrabiac....

ola - ja tak po lebkach czytam, ty szukasz kogos do szlifowania angielszczyzny? dziewczyny maja racje, zaangazuj sie w wolontariat, najlepszy sposob - poza tym po sobie widze - dwa miesiace w domu, wkolko po polsku i juz mi angielski siada. Wiec wez pod uwage ze nad tym trzeba pracowac non stop

u mnie dyskusji na temat tv w pracy niewiele, oprocz mojej SP najlepszej kulezanki, nie mam z kim gadac (sami faceci, srednia ponad 50lat ) chyba ze w innych departamentach, a tu nie zawsze ma sie czas
moj szef jedynie zainteresowany tematem xfactor/apprentice/i'm a celebrity - get me out of here..... bo ma dwie nastolatki i nie ma wyjscia nie ogladac

wczoraj dietetycznie ugotowalam kurczaka na parze i warzywa z ciemnym ryzem i przyprawilam curry - trzeba sie w koncu pozbywac tych kilogramow - wyszlo calkiem dobre
po czym poprawilam 5 michalkami, paczka laysow i kieliszkiem wina

no i co z niedziela moje panny?

Edytowane przez Bakteryika
Czas edycji: 2011-10-05 o 19:10
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 18:40   #4236
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Morning
Ola

Sylwia
współczuje problemów w pracy.
Kolezanka niczego sobie sposób wykonywania pracy twoimi rekami wynalazla

U mnie w pracy ostatnio srednia atmosfera. Troche się przejmowalam, ale teraz mam taktyke prostą.
Przychodze,robię swoje, zamiast dyskutować- wysyłam maile...i ide dalej.
Problem dla mnie to raczej nie jest, bo ja sie wykorzystywac tak glupio nie dam Jak juz pisalam, bardzo ja lubie jako osobe.

Cytat:
Jakie ciasto?
Robilam biszkopcika z kremem i truskawkami. Taki zwyklaczek.

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Moj szef jest luzny. Na pewno moglabym zadzwonic do niego w srodku nocy w razie jakiejs sytuacji awaryjnej i zwalic sie na glowe z mezem i dzieckiem. Zawsze robi nam prezenty na Gwiazdke i zabiera na lunche do fajnych knajp. Pozwala nam brac wakacje, przychodzic i wychodzic z pracy jak nam sie podoba, czego nie naduzywamy, bo po co?
A poza tym swietny z niego fachowiec i wie, co robi. Nie zawsze sie zgadzamy, ale zawsze dochodzimy do porozumienia.

Hej, my tu zawsze nie na temat, wiec nie ma problemu
Witam sasiadke (ja tez z Berkshire)

Moj jest az za luzny czasami. Ale tak jak Vedma moge do niego zadzwonic o kazdej porze jak potrzebuje. U nas wszyscy maja prywatne numery innych, nawet naszego ogolnego Menagera w razie czego. Z pracy co prawda wychodzic nam nie wolno bez formularza,no chyba, ze na przerwie obiadowej, zreszta nie ma gdzie, na wiosce pracuje, ale jak musze isc to podpisuje papierek i ide. Przerw nam nie kontroluja. Ale czasami moglby byc surowszy (czyt moja kolezanka )

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 19:28   #4237
Bakteryika
Wtajemniczenie

sylwia - ja tak monotematycznie... jak to jest ze ty tyle ciasta jesz a wciaz szczuplutka jestes.... (wcale nie jestem zazdrosna)....
ja mam znowu ochote na szarlotke a nie powinnam!!!!

chyba zadukam ja....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 20:32   #4238
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Cytat:
Napisane przez Bakteryika Pokaż wiadomość
sylwia - ja tak monotematycznie... jak to jest ze ty tyle ciasta jesz a wciaz szczuplutka jestes.... (wcale nie jestem zazdrosna)....
ja mam znowu ochote na szarlotke a nie powinnam!!!!

chyba zadukam ja....
Bakti nie wiem

Stary 2011-10-05, 20:43   #4239
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Cześc!

Wlazłam tu przypadkiem, tzn. kiedyś się nawet zalogowałam, ale nie pamiętam dlaczego i po co, a teraz dostaję newsletter, i akurat się był kliknął...
Witaj!

Zawsze jest miło jak ktoś nowy do nas dołącza Napisz coś o sobie

Cytat:
dzieki, nadal czekam...
wiem ze nie mozna sie calkiem opierac na pierwszym wrazeniu, ale takie po prostu odnioslam wrazenie, ze on jest specyficzny
ten drugi dyrektor za to bardzo sympatyczny, nawet wiedzial gdzie dokladnie lezy moja miescina w Polsce
trzymam kciuki, żeby było po Twojej myśli

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
Najlepsze mam panienki na recepcji. Jak odbieraja telefon i nie wiedza do kogo jest, albo sie zamotaja to zawsze przelaczaja do nas, bo my na pewno cos wymyslimy. Albo przychodzi jakis klient i dzwoni taka:
- jest tu ktos kto chcialby sie zobaczyc z kims
- jak sie nazywa?
- yyy nie wiem, zapytam (mruczenie w sluchawce)
- Mr X
- a z jakies firmy?
- (mruczenie) Y
- a w jakies sprawie on tu jest? kogo chce zobaczyc? czy mial umowione spotkanie?
- wiecej mruczenia
tak jakby zebranie tych podstawowych informacji przed zadzwonieniem do nas bylo ponad ich kwalifikacje. to od czego ona tam jest?

9 dni w pracy, 9 dni w pracy, 9 dni w pracy lalala

czasami ja tak robię
ale to dlatego, że tak ciężko jest z ludzi wyciągnąć informacje
myślą, że jak podadzą imię, to ja już wszystko zrozumiem, że co, że jak, że dlaczego.... a w pracy ludzie często zapominają poinformować o spotkaniach i innych wydarzeniach

Cytat:
jak to co? spotkanko!:gaduly :
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 20:48   #4240
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
ale tu sie fajnie robi - duzo nowych a ja nie mam czasu nadrabiac....

ola - ja tak po lebkach czytam, ty szukasz kogos do szlifowania angielszczyzny? dziewczyny maja racje, zaangazuj sie w wolontariat, najlepszy sposob - poza tym po sobie widze - dwa miesiace w domu, wkolko po polsku i juz mi angielski siada. Wiec wez pod uwage ze nad tym trzeba pracowac non stop

u mnie dyskusji na temat tv w pracy niewiele, oprocz mojej SP najlepszej kulezanki, nie mam z kim gadac (sami faceci, srednia ponad 50lat ) chyba ze w innych departamentach, a tu nie zawsze ma sie czas
moj szef jedynie zainteresowany tematem xfactor/apprentice/i'm a celebrity - get me out of here..... bo ma dwie nastolatki i nie ma wyjscia nie ogladac

wczoraj dietetycznie ugotowalam kurczaka na parze i warzywa z ciemnym ryzem i przyprawilam curry - trzeba sie w koncu pozbywac tych kilogramow - wyszlo calkiem dobre
po czym poprawilam 5 michalkami, paczka laysow i kieliszkiem wina

Co do niedzieli, to mnie raczej nie będzie
Jesli coś się w tej wkestii zmieni to dam znac

Bakti moja dieta sie popsuła odkąd wrociłam do pracy
A winka bym się w sumie napiła
Cytat:
Cześc!

Wlazłam tu przypadkiem, tzn. kiedyś się nawet zalogowałam, ale nie pamiętam dlaczego i po co, a teraz dostaję newsletter, i akurat się był kliknął...

Skoro już wlazłam, to akurat natrafiłam na forum, a jeśli forum, to musi byc coś dla sierot za gramanicą, czyli dla mnie. No i - jest! Widzę, że wątków mnóstwo całe, wybaczcie, ale nie dałam rady wszystkiego przeczytac, ale odczułam potrzebę dołączenia do grona, co niniejszym czynię. Nie gniewajcie się, że nie na temat

Miłego dnia życzę
Anka (Tadley - UK)

Halo

Pisz pisz
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 23:44   #4241
antomawi
Przyczajenie

Dzięki za miłe przywitanie... Nie wiem, co mam o sobie pisac, bo wiele to się u mnie od dwóch lat nie dzieje: żona swojego męża, matka swoich dzieci, i... pasjonatka astrologii

Pewnie już i tak śpicie, a ja jestem "nocnym Markiem" - i wypowiedź stała się pełniejsza
antomawi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 00:53   #4242
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za miłe przywitanie... Nie wiem, co mam o sobie pisac, bo wiele to się u mnie od dwóch lat nie dzieje: żona swojego męża, matka swoich dzieci, i... pasjonatka astrologii

Pewnie już i tak śpicie, a ja jestem "nocnym Markiem" - i wypowiedź stała się pełniejsza
heja nie tylko ty nocny marek
ja czekam na karmienie wiec nie oplaca mi sie klasc spac

dzieci w jakim wieku masz?
pracujesz?
i coz robisz ze swoim hobby? (zazdroszcze bo ja nie mam chwilowo zadnego )

jak lubisz wino lub kawe (najlepiej obydwa ) i ploty nie na temat to trafilas w idealne towarzystwo
Stary 2011-10-06, 08:41   #4243
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

u was tez tak wialo w nocy? mam czeresnie za oknem (w rozsadnej odleglosci) a tak ja naginalo ze po szybie mi stukala

czy to juz piatek?

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:14   #4244
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość

czy to juz piatek?
dla mnie tak
a niedziela przedluzy sie do poniedzialku

udanego wkendu i milego spotkania (w razie gdybym juz tu nie zajrzala )

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein

Edytowane przez Kofika13
Czas edycji: 2011-10-06 o 14:23
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 14:26   #4245
Bakteryika
Wtajemniczenie

dziecie mnie wyrolowalo... nie obudzil sie na karmienie o 2 tylko o 5 a ja siedzialam jak ten dzieciol

kofcia - szkoda ze cie nie bedzie
Stary 2011-10-06, 22:11   #4246
Kasienka :)
Raczkowanie

Kofika to kiedy jedziesz do Polski i na ile? Szkoda,że nie przyjedziesz. Własnie co i jak z naszym spotkaniem? Jakaś godz, miejsce?? ustalamy coś ?
Kasienka :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 00:40   #4247
antomawi
Przyczajenie

Smile Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane

dzieci w jakim wieku masz?

Mój syn ma lat 8, a córka 7

pracujesz?

Nie, nie pracuję, już od dwóch lat - bo tyle tu mieszkam, w tym dziwnym kraju...

i coz robisz ze swoim hobby?
staram się wykorzystac swoją wiedzę i talent (który podobno mam) również w celach zarobkowych: na razie zrobiłam stronę, nawet mi się po dwóch miesiącach ślęczenia podoba, i rozwiesiłam trochę ogłoszeń.

(zazdroszcze bo ja nie mam chwilowo zadnego )
Ja mam zupełnie odwrotny problem, poza astrologią uwielbiam wszelkiego rodzaju robótki ręczne, fotografię i zabawę z Corellem. Podoba mi się też budowanie stron i "komputerowanie" w ogóle, ale czuję się już czasami za stara, a może po prostu za tępa, żeby coś tu zawalczyc...

jak lubisz wino lub kawe (najlepiej obydwa ) - zgadza się, lubię obydwa, z tym, że kawę traktuję wyłącznie jako "rozpustę" i rzadko sobie na nią pozwalam, tym bardziej, że wolę takie wymyślne, i koniecznie słodkie..., a wino ... no cóż, większośc wielbicielek tego boskiego napoju prychnie teraz z pogardą... różowe! Jeśli chodzi o alkohole, to muszę przyznac, iż znalazłam tu coś pozytywnego: ciderki, a nawet niektóre piwa "normalne", które dadzą mi się wypic

Plotki też lubię, w rozsądnej ilości, błogosławię istnienie Skype'a, bo mogę sobie od czasu do czasu z jakąś znajomą gębą pogadac, ale to nie to samo, co ta kawa jednak...

O teraz już nawet dobra pora na dobranoc
Stary 2011-10-07, 08:03   #4248
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
dziecie mnie wyrolowalo... nie obudzil sie na karmienie o 2 tylko o 5 a ja siedzialam jak ten dzieciol

kofcia - szkoda ze cie nie bedzie
To ci dopiero Ja juz ostatnio na karmienie nie czekam, kazda minuta snu jest dla mnie ważna

Ja jestem bardziej z porannych istot niz z nocnych marków
Wsatejmy więc z młoda wcześnie (wczorajsza pierwsza pobudka przed 4 była przesadą, w czasie dnia zycie uratował redbull)

Piękny piatkowy poranek

Wiola kolejny tydzien zaliczony, kilka dni mniej i juz wkrótce wolne

Szykuje mi się pracowity weekend I dobrze, bo pozytywnie pracowity.
Już teraz życzę Wam udanego spotakania
blogowo:
aktywnie
Stary 2011-10-07, 11:36   #4249
little_ola
Zakorzenienie

ale zimno! brrrr....
chyba trzeba będzie rozważyć włączenie ogrzewania
Stary 2011-10-07, 22:23   #4250
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
ń.
błogosławię istnienie Skype'a, bo mogę sobie od czasu do czasu z jakąś znajomą gębą pogadac, ale to nie to samo, co ta kawa jednak...
Swiete slowa

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
ale zimno! brrrr....
chyba trzeba będzie rozważyć włączenie ogrzewania
Ja tak wlasnie rozwazam to wlaczenie ogrzewania od wczoraj, ale mysle, ze jeszcze przez weekend sie wstrzymamy. Bo my jak juz ogrzewanie wlaczymy, to bedzie hulac do wiosny...

Dzisiaj po poludniu zajmowalam sie jakze pasjonujacym zajeciem! Szorowalam kafelki. Biale. Z biala fuga.
Hmm...
Jakby to delikatnie powiedziec: nie jest to najlepszy kolor, jesli nie ma sie pani sprzatajacej...
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 00:28   #4251
antomawi
Przyczajenie

Cool Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane

Ja tak wlasnie rozwazam to wlaczenie ogrzewania od wczoraj, ale mysle, ze jeszcze przez weekend sie wstrzymamy. Bo my jak juz ogrzewanie wlaczymy, to bedzie hulac do wiosny...

Ja już przestałam... myślec... po prostu włączyło się, bo temperatura nad ranem sięgnęła dna! I to nie pierwszy raz w tym roku, niestety.

Przy okazji, poważniejszy temat: ostatnio przymierzałam się do tematu solarów "za darmo"... czyli wynajmujesz firmie X swój dach na 25 lat i możesz "zaoszczędzic DO 40%" energii rocznie.... I czar prysł, bo skoro ja wynajmowałam od landlorda chałupę, to nie płaciłam mu "co najwyżej 40%" bliżej nie określonej kwoty, tylko tyle, ile chciał. Ale brytyjskie firmy wiedzą, jak zrobic dobrego "dila"...

Niech żyje ekologia...

A jutro weekend i trzeba się do niego uśmiechnąc
Stary 2011-10-08, 11:32   #4252
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Witam w ta zimna sobote. Ja ogrzewanie wlaczam jak mi jest zimno, bez wzgledu na to jaki to pora roku. Wczoraj bylo tak zimno, ze nawet TZ zaproponowal ogrzewanie, a on jest goracy facet, wiec musialo byc zimno. Dzisiaj tez od rana chodzi.

Ja wlasnie zjadlam sniadanko, wstalam dopiero jakies 40 min temu. Wizaz, FB, sciaganie muzyczki na dzisiejsze sprzatanie i zabieeram sie za sprzatanie.

Milej soboty zycze

Stary 2011-10-08, 13:41   #4253
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Witam w ta zimna sobote. Ja ogrzewanie wlaczam jak mi jest zimno, bez wzgledu na to jaki to pora roku. Wczoraj bylo tak zimno, ze nawet TZ zaproponowal ogrzewanie, a on jest goracy facet, wiec musialo byc zimno. Dzisiaj tez od rana chodzi.

Ja wlasnie zjadlam sniadanko, wstalam dopiero jakies 40 min temu. Wizaz, FB, sciaganie muzyczki na dzisiejsze sprzatanie i zabieeram sie za sprzatanie.

Milej soboty zycze

Wzajemnie

Mnie enistety dopadla grypa zoladkowa
Na szczescie doprowadzilam sie do porzadku i dotarlam na wyklady.
Jeszcze dwie godziny wysiedze i zaczynam weekend: od porzadkow i sprzatania

A jesien faktycznie sie zaczela na dobre, coraz zimniej, ale i tak fajnie
blogowo:
aktywnie
Stary 2011-10-08, 14:53   #4254
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

No to spadam powoli na pociag- Londynie przybywam .
Do zobaczenia jutro z niektorymi .

U mnie dosc cieplo nadal, a weekend ma byc ladny podobno.

Cytat:
Przy okazji, poważniejszy temat: ostatnio przymierzałam się do tematu solarów "za darmo"... czyli wynajmujesz firmie X swój dach na 25 lat i możesz "zaoszczędzic DO 40%" energii rocznie.... I czar prysł, bo skoro ja wynajmowałam od landlorda chałupę, to nie płaciłam mu "co najwyżej 40%" bliżej nie określonej kwoty, tylko tyle, ile chciał. Ale brytyjskie firmy wiedzą, jak zrobic dobrego "dila"...

Niech żyje ekologia...
Ale o co dokladnie chodzi .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 17:59   #4255
Bakteryika
Wtajemniczenie

Londyn Wita!
tylko sie nie zgub po drodze!!!
Stary 2011-10-08, 18:17   #4256
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Nie ma problemu mam dzjipijesa w telefonie
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 21:13   #4257
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
Nie ma problemu mam dzjipijesa w telefonie
czy "przesyłka" dotarła do hotelu?

czy Wszyscy oglądają X Factor?
tylko Kofiki nie ma i nikt nie komentuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-08, 21:38   #4258
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Ja ogladam

Stary 2011-10-08, 21:49   #4259
Bakteryika
Wtajemniczenie

ja ogladam i czekam na przesylke

szalu nie ma musze przyznac.... Kelly glupoty gada i mnie rozbawia, ale zaden wystep nie rzucil mnie na kolana....

oh sorry - edit - Craig wlasnie spiewa i ma duza szanse

edit - syn mnie wlasnie rzucil na kolana - obsikal mi nowe spodnie.... moje...

Edytowane przez Bakteryika
Czas edycji: 2011-10-08 o 21:50
Stary 2011-10-08, 21:55   #4260
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

To dopiero pierwsze wystepy. Poki co mysle, ze powinni odpasc jutro
Chlopcy- ten z gitara, nie pamietam jak ma na imie, James chyba
Grupy- Nu Vibe
Over's- Johnny i JonJo
Dziewczyny- ciezko mi poki co, ale Lily i Misha napewno powinny zostac.

To tyle ode mnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości