|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() Wiesz, poki co to André jest tam caly czas ze mna ![]() ![]() Juz widze jakie maly by cyrki urzadzal gdybym go teraz zostawila samego... ![]() ![]() Dokladnie... ![]() Cytat:
![]() Zaraz do Oli napisze, bo tez o niej myslalam jak tam z bylym szefem-dupkiem no i brzuszkiem... A dlaczego masz kiepski dzien? ![]() Tez mam dzisiaj w przedszkolu "wieczor rodzicielski"... ![]() Dobra, maly wstal zaraz skonczy jesc jabluszko i idziemy na dwor...glowy dzisiaj urywa, ale ogolnie jest ladna pogoda... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-09-13 o 14:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Karenina jakiś mały buncik na pokładzie
![]() Asioczka ja bym teraz nei kupowała... Myśle, że na wiosne niewiele dzieciaczków w wózkach będzie śmigać... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-09-13 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
A jakos mi tak sie juz zbiera od kilku dni, niewyspana chodze bo Kamila nie chce spaś w łóżeczku, juz sie teraz nawet tak wycwaniła ze jak zasnie z nami i chce ja przenies do łóżeczka bo sie odrazu budzi
![]() W pracy napieta atmoswera ![]() Z mężem sie mijamy ja wchodze on wychodzi nawet nie mam czasu z nim pogadac wyżalic sie ![]() Wszystki mi sie w koncu skumulowało i nakrzyczałam na Kamilke ![]() ![]() Nie zasneła dzis za zadne skarby w dzien i była taka padnieta ze teraz juz spi, po okropnym krzyku zasneła u siebie w łóżeczku ale jak długo tak pospi to nie wiadomo ![]() ![]() Dzis jak ja mąż zapytał czemu nie chce spac w łóżeczku to odpowiedziała ze jest bobo (ciemno) i sie boi a od zawsze spał przy malutkiej lampce, no nie wiem dzis zostawie swiatło na korytarzu zaswiecone. Z dobrych wiadomosci to wybieramy sie w sobote do Krakowa do ZOO
#4234 |
Zakorzenienie
|
Witaj Kareninko
![]()
#4235 |
Zadomowienie
|
O Karenina
![]() Hmmm ale trafiłaś w sedno z walką ![]() Proszę was trzymajcie kciuki jutro za mnie i za Oli idziemy na konsultację do ortopedy.Bardzo się boję,jej tak strasznie nadal strzela ![]()
#4236 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to , ze mało mówi to nie masz powodu do zmartwienia - Grześ tez chińszczyzna Cytat:
Cytat:
Cytat:
chiński też fajnie brzmi - nie wszytskie mówią - Grześ bardzo mało Cytat:
Cytat:
czytałąm o takich przypadkach - ciekawe lubię taką tematykę u nas Grzes zaglucony kaszle i idę dziś do lekarza, również z Izą bo kaszle, miałam iść i tak - czas odrobaczyc, no i bronchowaksum przypisac dla Grzesia i muszę skierowanie na badanie tego serduszka w związku z szmerem TŻ jutro wraca z wyjazdu - kilka dni dały mi w kość - mam potworki 2 w domu a tak po staremu ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Rozeznanie
|
karenina - witaj!!! Całe wieki!!! Hmm... Te w deichmanie, nie wiem co za firma ale wyglądały super i całe ze skóry więc nie wiem jak to z tymi butami. A befado fajne są. Mi przechodziła w jednych sporą część lata. No ale po domu u nas nadal królują paputki a właściwie, to gołe stopy...
![]() ela - Ech te 3miliony... Wiedziałabym na co wydać ![]() pietrusia - a ja na 16 też byłam wczoraj na zebraniu ![]() marta - daj znać co tam u ortopedy. magda - Swego czasu synkowi kupowałam tylko Bartki ale ceny tak poszły w górę, że nie wyrabiam... U nas dziś kiepska noc. Mi co chwilę się budziła, płakała, w końcu spała z nami ale nadal płakała. Myślałam, że może ją brzuch od śliwek boli ale rano obudziła się z zapchanym nosem, gile po pas. Pokazywała na buzię, że ją boli ale to bardziej tak na zęby niż gardło więc może jeszcze coś tam w tej buźce się dzieje... Teraz już jest lepiej. Katar nie tak wielki. Narazie śpi. Zobaczymy jak długo... A z przyjemniejszych tematów - myślicie już coś o urodzinach dzieciaków? Organizujecie tylko rodzinną imprę czy z dzieciaczkami też? |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Wtajemniczenie
|
Joaska - ja tez na bartki nie mam kasy - kupuje głównie z bartusia, sa dość dobre i cena dostepna, choć nalezy dokładnie sprawdzac wykonanie obuwia - ja się naciełam przy zimowych Izy - okazało się, ze jeden był gdzieś krzywy i mała musiała nosic wkładki
urodziny? pytasz - raczej tylko rodzina - kilkoro dzieciaczków |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |||||||
Zakorzenienie
|
Tia....maly to by dobrze bylo... ![]() Cytat:
Zaczne od tego, ze zadna wyrodna matka z Ciebie a po prostu istota ludzka i przy tym wspaniala mama dla Kamilki ![]() Mam nadzieje, ze wyjazd sie uda i nabierzesz troche sily i energii ![]() Co do spania...moje zdanie jest takie, ze kazda czynnosc ma swoje miejsce, w ktorym sie ja wykonuje - jemy przy stole, kapiemy sie w wannie itp. a spimy w lozku...swoim wlasnym musze dodac ![]() I nie uwazam tego za krzywde dla dziecka, ani troche ![]() Wiadomo, ze "problem" pojawia sie, kiedy maluch zostal przyzwyczajony do spania z rodzicami, ale to wcale nie taki problem - moim zdaniem - bo miejsce tego nawyku, jak kazdego, moze zajac inny. Troche to pewnie potrwa, ale da sie i z wszyscy beda wyspani i zadowoleni... Jesli Kamilka sie czegos boi to postaralabym sie wywiedziec dokladniej czego i jak mozna te strachy przepedzic - moze lampeczka jakas kolorowa, moze misiem swiecacym? Nie ma problemu bez rozwiazania... ![]() Wczoraj wlasnie o tym rozmawialismy, ale zebranie "starszych" grup odbedzie sie w przyszlym tygodniu i wtedy zobaczymy... ![]() Cytat:
Kciuki sa moooooocne! ![]() Cytat:
Zdrowka dla wszystkich ![]() Cytat:
![]() U nas za zimna podloda na gole stopki... ![]() A Paputki jak najbardziej mamy ![]() Ale te Befado cos mi podpadaja, bo to zapiecie - klamerka - jakos sie poluzowuje! ![]() Cytat:
"Silowych"?? Strach sie bac.... ![]() Cytat:
No tak, to juz sezon na chorobska sie zaczyna... ![]() Przymierzam sie i przymierzam, ale musze w koncu kupic malemu tran... ![]() Cytat:
Kurcze, nie wiem czy to taki przyjemny temat, bo ja dostaje stresa na sama mysl... ![]() ![]()
![]() |
#4240 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
powiem Wam brzydko mówiąc że jestem już zesrana ze strachu, normalnie aż włosy mi stanęły dosłownie wszędzie mówiłam ostatnio że Aga coś jakby z kimś se pogaduje, i ciągle chodzi na korytarz patrzy w strone drzwi gdzie będzie przejście do garażu i tam se pogaduje, wczoraj robiła w tamtą strone papa dodatkowo a teraz też coś pogadywała i pytam sie ją co tam jest a ona nic więc kto tam jest pani czy pan, dokładnie mówić tego nie umi ale mówi panu czyli chyba pani bo pan wymawia dokładnie i weszła na ten korytarz i palcem pokazuje mówiąc panu aż siedze na łóżku i normalnie mam stracha iść na korytarz, ja już nie wiem co mam robić, boje sie jak cholera, nie dość ze mnie kiedyś lubiło postraszyć to teraz Aga dziwnie sie zachowuje
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Aniu no ja ciar dostałąm po przeczytani, to jak dopiero Ty się czujesz :/
Nie znam się na tym, ale może (jeśli jesteś wierząca) zaproś księdza na poświęcenie mieszkania abo coś. Nie wiem czy takie rzeczy pomagają, jak pisze, nie znam się, ale może... Kareninka - łał, co imprezka Wam się szykuje ![]()
#4242 | |||
Zadomowienie
|
heloł
![]() Aniulka- aż mnie ciary obleciały jak przeczytałam Twój post ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ma już wszystkie ząbki? nam idą górne 3 - i też podejrzewam, że ta cała choroba wzięła się od ząbków Co do imprezki to wydaje mi się, że zrobimy tylko torcik dla dziadków, bez ciotek- bo za dużo ludzi by wyszło. A drugą zrobimy dla znajomych z dziećmi 2-3 parki. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zadomowienie
|
hej
![]() Ale jestem wypompowana na maxa czekałysmy w kolejce od 8.30-11 masakra jakaś Oli biegała po korytarzu-złote dziecko dzis było.U lekarza leżała grzecznie nawet nie zapłakała -nie to co u pediatry jak ja widzi to juz bek ![]() Ale do sedna z Oli jest wszystko ok mamy ja obserwować -on twierdzi,że to jej tak scięgna strzelają-taki jej urok widać,że nie sprawia jej to bólu-mamy to zostawić i przyjść na kontrole za 6mies a jakby się coś działo no to szybicej. A ja?hmmm Operacja bedzie -nadal te kotwice -to mój jedyny ratunek i muszę się jej poddać.Jestem jedną z nielicznych pacjętek u której jest taki problem-no ale to nie on pierwszy mi to powiedział,więc zaskoczona to nie jestem ![]() Czy będzie dobrze?nie wie tego nikt ,po zabiegu muszę mega uważać,zeby nie zerwać tego mieśnia,który musi się wrosnąć w kość. nie wyobrażam sobie leżenia w domu plackiem przy Oli no ale dobra ![]() Z mega superowych wiadomości?zaoszczędziłam dziś jakieś 300zł-tyle doktorek by wzioł od nas prywatnie-a różnicy w wizycie nie ma ![]() ![]()
#4244 |
Wtajemniczenie
|
witamy zgubę Kareninkę
![]() aniulka ale mnie nastraszyłaś. u nas też katarek niestety i ja sie od Nilci zaraziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz Aniu, ja wierze w zjawiska paranormalne i w to, ze dzieci widza wiecej niz dorosli...jak bylam mala to tez przydarzaly mi sie takie sprawy...przeszly z wiekiem... ![]() Popytaj Agusie o to, co widzi...o szczegoly i zobaczysz... Ale nie boj sie - dzieci maja czyste serduszka i jesli to by byla jakas "niedobra" sila to Agusia by to wyczula i sie np. bala... ![]() Cytat:
Dzieki ![]() Dzieki, zaraz napisze, co i jak ![]() Cytat:
To dobre wiesci przynioslas ![]() ![]() A 300 zl przyda sie i to jak ![]() Mam dzisiaj samotny wieczor, bo malz utknal w pracy wiec wykorzystam chwile i prosze o rady co do tych urodzin... ![]() Odbeda sie one w naszej sali zabaw wiec zabawek bedzie pod dostatkiem, muzyki tez, miejsca duzo, na pewno maluchy nie beda sie nudzily. Jedzenie wiem juz mniej wiecej co i jak no i ze duuuzo musi byc... ![]() Ale teraz, czego nie wiem... * Zaproszenia, jaki byscie wybraly ksztalt: 1. autko 2. lisc 3. kawalek puzzla * Prezenty dla gosci, chcialam cos malego symbolicznego: 1. magnesy w roznych ksztaltach 2. ludziki z kasztanow 3. takie male nakrecane zabaweczki 4. male torebki ze slodkosciami 5. male witrazyki window color * Zabawy dla dzieci, co o nich myslicie, jakie jeszcze przychodza wam do glowy? Chcialam zeby byly tak 3 rozne: 1. malowanie twarzy 2. malowanie takiego "zbiorczego" plakatu na pamiatke dla André na duuuzej kartce kazdy bedzie mogl narysowac cos od siebie albo odbic raczke 3. robienie ludzikow z kasztanow 4. lepienie z plasteliny Przedzial wiekowy wiekszosci "gosci" to ok. 2 latka i wiecej... ![]() ....i co, jak myslicie? ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zdrowka dla was obu ![]()
![]() |
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zostawiłam zapalone swiatło na korytarzu, zasneła w łóżeczku ale chyba tylko dlatego ze w dzien nie spała i nie bardzo wiedziała juz co jest grane w nocy obudziła sie raz i chciała do nas ale powiedziałam jej ze sie swiatełko swieci nie ma ciemna połozyłam ja zaczełam głaskac i zasneła bez problemu potem wstała o 5 to juz ja wziełam do siebie przytulic sie i mała zmora o 5.30 juz wyspana ![]() Dzis nie chciała za nic do łóżeczka zasneła u nas na łóżku, przeniosłam do łóżeczka i zobaczymy co bedzie w nocy ![]() Co do urodzin to ja tam bardziej rodzinne robie ![]()
![]() |
#4247 |
Zadomowienie
|
Marta- dobrze, że z Oli wszystko w porządku. Biedna jesteś z tą operacją. No ale jak mus to mus. Będzie dobrze
![]() i wpadłam powiedzieć, że kupiłam kaloszki za 12, 5 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | ||
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Cytat:
Więc ja polecam ![]() I witaj z powrotem ![]() Cytat:
Ciekawe co byś powiedziała, jakby o 3 nad ranem Twoje dziecko wołało " Baba! Dziadzia! Cześć!" ![]() A jak wchodzę do pokoju, w którym zmarła Mama, to dalej mam ciarki. Wiem, że to głupie, bo przecież własna matka, wiedząc jak ze mnie bojąca kura, w życiu by mnie kontaktem paranormalnym nie straszyła. No, ale mimo wszystko, brr ![]() Pietrusiu, a może połóż się z Kamilką w jej pokoju? Jakoś spróbuj oswoić jej tę ciemność? Może kup nową lampkę i jej opowiedz, że to jest lampka odstraszające wszystkie strachy itd. Dziewczyny, kupiłam sobie psa ![]() Ponieważ mi smutno było, a Rufus już do mnie nie wróci, bo bardzo pokochał z wzajemnością pewną małą dziewczynkę, tak myślałam o tym od kilku tygodni. Piesek jest mały i biały, bardzo łagodny i mądry ![]() Dogadują się całkiem dobrze z Filusiem, raczej boję się, że Młody zrobi krzywdę psu, niż na odwrót ![]() Zaraz mu fotkę zrobię to wrzucę. ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Marta, trzymam kciuki za Twoje zdrówko ![]() Karenina, wszystkie Twoje pomysły mi się podobają ![]() Pietrusiu, ja nie wiem czy to przenoszenie Kamilki jest dobre. Gdzieś czytałam, że nie powinno się przenosić śpiącego dziecka, bo ono się potem wystraszy, jak się obudzi. Wyobraź sobie, że zasypiasz w jednym miejscu, a budzisz się w innym ![]()
![]() |
#4249 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tym bardziej bym tego nowego zwyczaju nie wprowadzala na stale... ![]() Kochana, André odkad przyjechalismy do domu wstaje przed 6... ![]() Cytat:
Ja bym nie przenosila...bo jak Kamilka obudzi sie w nocy to moze sie wystraszyc, ze zasnela kolo mamy a tu nagle jest sama i to jeszcze nie wiadomo gdzie... ![]() Hehehe...jak my mielibysmy robic rodzinne to bylyby trzy osoby,,, ![]() Cytat:
To ciesze sie, ze was butki sie dobrze sprawuja ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Fajnie, czekamy na fotke...a jak sie wabi?? ![]() I ciesze sie, ze Rufus znalazl miejsce w serduszku malej dziewczynki ![]() Heeeeej....tak sie nie liczy... ![]() ![]() ![]() Cytat:
O to to wlasnie ![]() Wiecie co, ja to mam zdecydowanie zezowate szczescie...zrobilam sobie peeling i nalozylam maseczke na pysia...a ze ciemno i noc glucha juz przeciez to polecialam szybko wyrzucic smieci...no bo kogo mozna spotkac o tej godzinie przy smietniku przeciez? Ano mozna - sasiada i to nie jednego tylko dwoch, zeby bylo weselej...ciekawe czy wystraszyli se mojej zielonej twarzyczki? ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
To jest Baltazar, bichon frise
![]() DSC_1221.jpg
#4251 |
Zakorzenienie
|
Witaj Kareninko,dawno Cie nie było
![]() ![]() ![]() ![]() Brombi piesek?taki malusi?szczeniaczek?oj słodki musi byc No a gdzie obiecane foty nowego fryca??? Kareninko pisałas do Guci?tez sie martwie bo juz długo długo sie nie odzywała Aniulka ciarki mnie przeszły,teraz bede bała sie isc spac ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Brombi ale słodkaaaaa kuleczka aaaaa ale fajniusi
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2011-09-14 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeeeeeej, ale cudny!! ![]() ![]() Ok, ide do lozeczka poczytac i luluuuuu, bo jutro pewnie podubka znow przed 6... ![]() ![]()
![]() |
#4253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Wiem, żę wiszę Wam zdjęcie w nowej fryzurze, ale jestem dzisiaj "niewyjściowa". Jutro mi małż zrobi, to wrzucę. Cytat:
![]() Ja też idę poczytać, bo fajna książkę mam ![]()
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
no ja tez sie zegnam bo mi tez pewnie cos kolo 6 Mati pobudke zrobi,caly czas mialam na rano do pracy i po 5 go budzilam wiec juz pewnie sie przyzwyczail i jutro mimo ze wolne to nie pospie sobie dłuzej
![]() ![]() Milej nocki ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Brombina to jutro czekamy na fotki ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaproszenia - samochodziki ![]() ![]() prezenty dla dzieci- hm... pamiętam,jak byłam mała to lubiłam nakręcane zabaweczki. Ale pomysł witrażyków też mi się podoba. Tak, żeby dzieci same je zrobiły?? Czy gotowe? A zabawy- fajny jest pomysł wspólnego dzieła dla Andre ![]() A może jakaś gra z piłką? Albo skakanie na pompowanych zwierzakach? ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
ale śliczny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
Aniu nie dziwie Ci się, że masz stracha... Też bym miała... Nawet jakby to było coś dobrego to ja dziękuje za takie atrakcje...
Brombi piesek uroczy! Jaki kudłacz ![]() A dom co z tego, że nowy, zawsze na samej ziemi coś może teoretycznie być pzrecież. Kareninko zaproszenia autka bym wybrała, zabawy dla dzieci to super pomysł! Joaśka co jakiś czas już myśle o urodzinkach- jakieś małe i skromne, ale chciałabym żeby je miał. Kiepski dzionek miałam. Pije herbatke i zaraz się kłade... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2011-09-14 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak moj pies jeszcze był to wykazywał bardzo zainteresowanie "czymś" - po smierci Mamy i Taty - może już pisałam o tym w klubie albo na forum, można powiedziec, że pewne doświadczenia przekonały mnie na 100 % o życiu po śmierci ale tak jak napisałą Kareninka - jeśli ta istota (realna czy nie) chciałaby zrobic krzywdę mała by wiedziała, i pewnie już by się coś działo, więc głowa do góry i może modlitwa (jeśli jesteś wierząca) profilaktycznie - moja pediatra twierdzi, ze powinno się odrobaczać dzieciaczki dwa razy w roku przypisałą nam leki - teraz musze dać generalnie robaki a raczej ich toksyny moga powodować nawet astmę itd. temat rzeka Cytat:
![]() zaproszenia - autka prezent - zabawki zabawy - malowanie twarzy dla 2 latków to chyba mało interesujące - moje obserwacje plakat - strzał w dziesiątkę ludziki i lepienie też - choć ja bym zastąpiła plastelinę - cistoliną no i są przecież zabawy typu - kółko graniaste, niedxwiedź itd. miłej imprezy a my byliśmy wczoraj u doktorki - jestem chydsza o 100 zł - ale dzieci - oskrzela i płuca czytse, tylko gluty na tylnej scianie gardła no i ten kaszel odrobakowe leki przypisane i broncho dla Grzesia dziś Grześ miał ciężką noc - nie wiem - moze brzuszek - bo gazy go męczyły i nie robił wczoraj kupy, a może po napoju, wędrował po łóżkach i nie mógł się ułozyć - dałam mu nurofen bo był ciepły doś dobrze choć według termometru nie miał temperatury, ale po nim przespał spokojnie dalszą część TŻ dzic wraca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4259 | |
Zadomowienie
|
heloł
![]() Chcieliśmy jechać z rodziną do mojej siostry zobaczyć siostrzenicę, niby cena promocyjna 39 zł tam i 69 zł z powrotem, (oczywiście za dzieci płaci się jak za dorosłych ![]() No i chyba pojadę sama z Alą ![]() ![]() Cytat:
![]() a z apteki to się tak wychodzi - też za syropek i aerozol do gardła zapłaciłam 50 zł. I weź tu choruj. Jak ktoś nie ma to co?? ma czekać aż samo przejdzie? ![]() Idę bo Ala włączyła alarm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nr 3 Prezenty nr 2 Zabawy nr 2 i 3 ![]() te mi najbardziej go gustu przypadły ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.