|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Hej kochane mamuśki, dziękuję za gratulacje
Haniula, moje propozycje odnośnie imienia zostały odrzucone a tz obiecał ze poszuka coś w necie....zobaczymy co wymyśli hehe Wczoraj zrobiłam pierwsze zakupy na all, pochwalę sie w przyszłym tyg. jak przyjda ![]() buziaki ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Madzia doczytałam teraz o Twojej tragedii, bardzo mi przykro
|
#4232 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
wcinam cieplutką bagietkę z masłem czosnkowym (tą z biedronki) o jezuniu niebo w gębie
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czuje pod pępkiem, nawet dośc nisko. Intuicja mi mowi ze to Lenka ale mam wątpliwosć, bo mam łożysko z przodu nisko, a to niby bardziej tłumi, i pozniej mozna czuc. Chociaz mozliwe ze mi sie łozysko przesunęło
we wtorek ide na wizyte to sie dowiem![]() A co do kremów, to ja caly czas od poczatku ciązy mam babydream z rossmana tą emulsje, ale bardzo drażni mnie jej zapach, wiec smaruje takim granatowym nawilżającym mleczkiem z nivea, tak jak reszte ciała. W tym wszystkim chodzi w zasadzie tylko o to by natłuszczac i nawilzac skóre. Narazie nic mi nie wyszło i mam wielką nadzieje, że tak zostanie
|
|
|
|
#4235 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tym ze Ty to jestes takie szczuplaczek, ze faktycznie moglo na dluzej Tobie wystarczyc ![]() Cytat:
w pon ide do swojej na oczyszczanie i jeszcze jej popytam,co moge zrobic, ale tak wstepnie to stwierdzila, ze w ciazy szaleja hormony i niewiele mi poradzi Cytat:
![]() Cytat:
nie rozumiem, jak mogli dac taki zapach dla wyczulonych ciezarowek ![]() za to oliwki uzywam caly czas po kapieli, a czasem do dluzszego masazu, jak jest tz i poki co tez nic nie mam i oby tak zostalo
|
|
#4236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiem wiem, jest prawie 23.00 (ale to nie była zachcianka) ale nie mogłam przejść obojętnie wobec tych pyszności i zjadłabym też jakbym była nieciężarna przepis w klubie, polecam
|
|
|
#4237 |
|
Zadomowienie
|
Hej !
Ale jestem zla A na info jest ze przyjmuje tez w piatki I nie wiem czemu mi brzuch twardnieje i nie wiem co zrobic , bo mamy z mężem dzis wesele jego kuzyna i nie wiem czy isc czy nie Przepraszam ze tak tylko o sobie ale musialam sie wyzalic
|
#4238 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za wyjaśnienie ![]() Cytat:
![]() Ja czuję bardzo nisko i też po lewej stronie ![]() A w ogóle, to wczoraj zapytałam lekarza, czy to możliwe, że już czuję Dzidka, a on, że raczej nie. To ja konsternacja no i mu wytłumaczyłam, że czuję takie puknięcie jak przyłożę dłoń. A on, że to faktycznie Dzidek, ale za ruchy uznaje się wg lekarzy to, jak poczuje się ruszającego Dzidziusia bez przykładania dłoni Także to był mój Dzidek Cytat:
Dziewczyny pisały, że lekarze w sumie nic nie mówią na samo twardnięcie, jeśli nie towarzyszy mu ból. Myślę, że możesz iść na ślub i na wesele, jeśli ogólnie dobrze się czujesz (bez szaleństw). Ale ja się za bardzo na tym nie znam, więc poczekać aż ktoś jeszcze coś odpisze A na razie spokojnie i nie denerwuj się
|
|||
|
|
|
#4239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4240 | |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() ja wstalam i wtrabilam calego makowca;p Cytat:
wiesz co uwazam ze jak ogolnie czujesz sie ok to mozecie spokojnie isc na wesele.. najwyzej jak bedziesz sie slabiej czula to szybciej wrocic.. noi nospa doraznie chyba ze masz mozliwosc zadzwonic do jakiegos lekarza i zapytac albo do szpitala podjechac ze nie mialas wczoraj wizyty i czy mogli by zerknac bo sie martwisz![]() tz obudzil mnie o 5 rano bo mu sie na rybki zachcialo jechac;/ wrr
|
|
#4241 |
|
Zadomowienie
|
bry mamusie
meluję że żyjemy tylko dzisiaj mamy wieczorek panieński z Lilką i ciotkami więc pewnie zaglądne jutro dopiero i poczytam was całuski dla wszystkich
|
#4242 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoja droga to dziwne, ze Twoj gin nie ma zapisow ![]() na zdrowie ![]() Cytat:
moze w ramach rekompensaty przywiezie i usmazy Tobie jakas pyszniutka rybke ? ![]() chyba ze to takie inne ryby... ![]() Dzien dobry,Brzuchatki. Wczoraj wieczorem dopadl mnie syndrom I-go trymestru , tak wiec dzisiaj obudzil mnie glod. Nakarmilam Dziecię, witaminek dostarczylam i mysle o tych kropeczkowych pierogach
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-03 o 09:20 |
||
|
|
|
#4243 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i zycze wam pysznych drinkow i koktajlow owocowych ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
zreszta dzwonil i narazie bran nie ma;p
|
|
#4244 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli nie odczywasz bólu a raczej ucisk na wewnętrzne narządy to też może to byc spowodowane naszymi ciążowymi dolegliwościami, problemami z wypróżnaniem. Ja bym dużo leżała dziś w dzień, profilaktycznie wzięła nospę i wybrała się na wesele. Na pewno nie szalałabym na parkiecie a jeśli bym źle się poczuła to wcześniejszy powrót do domu i tyle Cytat:
![]() mój tż też dziś mnie obudził, na szczęście 'tylko' o 7 ja zjadłam 1 kromkę świeżego chlebka z serkiem piątnicy i pół bułki grahamki też z serkiem i popijam sobie kawkę ![]() Cytat:
![]() ![]() Lilce też od życia coś się należy, jej pierwszy panieński hi hi
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień DObry!
Znowu miałam złą, nieprzespaną noc właśnie w nocy między myśleniem co by było gdyby coś się stało wymyśliłam że zrobię dzisiaj tartę gruszkową ![]() ![]() ale wymyśliłam sobie ją z pianą na wierzchu, ale jak masz sprawdzony przepis to zrobię z serem ![]() :brzyda l:sandra1892 bez sensu że lekarz nawet żadnej kartki nie napisał wiadomo, też człowiek, coś się może stać, ale wypada chociaż napisać i przeprosić.Myślę, że możesz wziąć dzisiaj 3 razy nospę i iść na to wesele. Jeśli będziesz się źle czuła to po prostu wrócicie wcześniej Cytat:
|
|
|
|
|
#4246 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Dziewczyny co ja dzisiaj w nocy przeszłam,z racji tego,że lekarz powiedział,że dziecko jest nisko i ja czuję ruchy Maluszka bardzo nisko to miałam koszmar tej nocy. Śniło mi się ,że dostałam skurczy i zaczęlam rodzic teraz w 22 tygodniu.Obudziłam się i juz nie zasnęłam.Kurcze jak mnie to niepokoi,chyba zadużo o tym myślę - zamiast cieszyc się tym ,że tyle fika to ja wymyślam. Do lekarza idę w piątek dopiero,a w środe przychodzi do mnie moja położna więc i jej zapytam o to. |
|
|
|
#4247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a takie samemu zlowione mmmm...co innego ale fakt, ze problem z patroszeniem Renata, a Twoja cora to Lilka od Liliany czy jakos inaczej? Ja od zawsze chcialam miec Lilke, z tym ze nie od Liliany ![]() Niespodzianek skonczyl dzisiaj 17 tygodni !!!
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-03 o 11:09 |
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny mam problem chodze sobie w koszuli po domu i nagle poczulam cos mi leci po nodze.. taka mala kulka sluzu.. czy to normalne.. znalazlam gdies na forum ze to moze byc czop ciazowy?? pomozcie??
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ostatnio w książce czytałam właśnie, że w 5-6miesiącu jest bardzo dużo białego śluzu -> i to jest normalne ja u siebie też zauważyłam, bez wkładek się nie obejdzie
|
|
|
|
|
#4250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo juz sie wystraszylam, zwlaszcza ze czytalam ze od 24 tyg mozliwy jest przedwczesny porod;/ ehh
|
|
#4251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Znowu sobota i znowu boli mnie głowa TZ znowu robi coś u rodziców na działce, a ja czekam aż łaskawie wróci .. miał być zaledwie 2 godziny .. Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4252 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam WAS
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Agawoo, czy Ty chodzisz do pracy? Ja kiedyś tak miałam, że w weekendy mnie głowa bolała. W tygodniu, w pracy był młyn a w weekend nagle robił się spokój i mój organizm doznawał szoku - wtedy głowa bolała. Takie weekendowe migreny.
|
|
#4253 |
|
Zadomowienie
|
Jestem od wczoraj wieczorem u rodziców bo małż jechał rano na ryby i nie chcialam siedziec cały dzień w domu.
Sandra weź nospę ,ja biorę i mi sie skurcze wyciszają. Ja swoja córeczkę czuje albo bardzo nisko ,albo po bokach ,zależy jak sie ułoży,ale jest to wspaniałe uczucie. Wczoraj siostra dała mi rzeczy dla dziecka i segregowałam co się nada dla dziewczynki ,bo ona ma chłopca i pokłóciłam się z mężem bo on sie nie zgadza na to żebym juz brałą rzeczy.Mówi że to za wczesnie.Normalnie mam dosyć .Powiedział że nie weźmie tego do samochodu
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-09-03 o 12:50 |
|
|
|
#4254 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ______________________ Hi ![]() u nas dziś dobry dzień od rana zjadłam 2 kanapki, a potem jeszcze 2 bułki obiadek się robi![]() chciałam wykorzystać ładną pogodę i przeprać rzeczy dla bobo, ale chyba jednak poczekam na kupno komody, żeby od razu te ciuszki poukładać
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny napisałam coś w Klubie oraz założyłam osobny wątek- jeśli ktoś chce poczytać to zapraszam
![]() mój jutro skończy 21 tygodni
|
#4256 | |
|
Wtajemniczenie
|
rybka zlowiona wlasnorecznie
![]() a tak to rzeczywiscie chiny nas zalaly :/ Cytat:
ja tez czesto czuje, jak chodze w luznej pizamie, ze cos cieknie po nodze, takze wkladeczki i nie martw sie ![]() a to byk ![]()
|
|
#4257 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki, założyłam sondę i zapraszam do głosowania...niestety tylko 4 tytuły, 2 stare, 1 nowy anankee i jeden mój
My sie dzisiaj wybieramy nad zalew na urodziny teściowej. Życzę Wam miłego weekendu
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
uska tak jak mówi pearl na czopik jeszcze za szybciutko
Dziewczyny zauważyłyście u siebie jakieś zmiany na sutkach? Bo mi wyszło jakieś cholerstwo- jakiś cypek skórny i chciałam go urwać, ale poczułam ból, więc zostawiłam to
|
#4259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pycha były Troszkę zostało, więc jak masz ochotę, to zapraszam ![]() Też dzisiaj boli mnie głowa... Idę się zaraz położyć, to może troszkę przejdzie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:28.

we wtorek ide na wizyte to sie dowiem
normalnie smaruję brzuszek, piersi i pupę codziennie i mi starczył, nie żebym sobie wydzielała mini porcję ale dokładnie smaruję. Resztę ciała nawilżam balsamem normalnym i tyle 

musi być 60
A na info jest ze przyjmuje tez w piatki 

jak by było coś nie tak to by Cię skierował do poradni genetycznej i to natychmiast. A tak to tylko sprawdzenie, więc spokojnie 

, tak wiec dzisiaj obudzil mnie glod. Nakarmilam Dziecię, witaminek dostarczylam i mysle o tych kropeczkowych pierogach