|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona piąta:)
Cytat:
mam zalegly podatek do zaplaty i musze sie dowiedziec ile tego (a wiem ze duuuzo)
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ilekroć nie słucham np. o kontroli jakości, to musiałabym przestać jeść, myć się, brać leki itp. Prawda jest taka, że wszystko to świństwa ![]() Dlatego ja jem parówki i pewnie Eda też pewnego dnia dostanie. Tak samo słodycze. I inne "paskudztwa". Ogólnie według mnie dziecko powinno móc spróbować wszystkiego, ale z umiarem! (zabranianie często kończy się tym, że dziecko się na takie produkty rzuca, kiedy już samo posiada pieniądze ![]() A tak w ogóle dzień dobry ![]() Tż mam dziś w domu ![]() ![]() Chwat Pająk po rynnie się wspinał raz i dwa... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Basienka powodzenia na wizycie u lekarza ![]() gusia ![]() HANI i WOJTKA ---> ![]() ![]() ![]() teraz ogłoszenia parafialne : (można usiąść) GABA MA ZĘBA !!!!!!!!!!!!!! ![]() koniec ogłoszeń, można się rozejść do domów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | ||
Rozeznanie
|
Haneczko, Wojtusiu za pół roczku
![]() Karolinko i Radziu za 5 miesiecy ![]() bassienko dużo zdrówka dla Oliwki Cytat:
![]() Witamy się z rana ![]() Miałam być na bieżąco i chciałam z Wami wczraj posiedzieć i co i ![]() Maciuś grzeczny tż dzisiaj do niego wstawał a teraz mój synuś u teściowej a ja mam 35,9 ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słuchajcie, wklejam zdjęcie w albumie i powiedzcie mi proszę czy ten mały szkrab może już takie akrobacje robić. Dzisiaj, odkąd siedzi w leżaczku to cały czas się podnosi do siadania. Pozwolić mu ![]() Dla Gabika ![]() Night, ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-11-03 o 09:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() dzien dobry nocka fajna pobudka o 4 rano i spalismy d0 7.30 moja znajoma przekłuła uszy swojej 4 miesięcznej corce ![]() ![]() ![]() gusiu wspolczuje nocki ![]() wszydtkiego dobrego dla swietujacych dzisiaj dzieciaczkow ![]() oraz zdrówka dla chorującocyh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
moje dziecko walczy od samego rana, o 9 juz miał swoja pierwszą drzemkę ![]() Haniu, Karolciu i Wojtusiu ![]() ![]() ![]() dzisiaj dostanie z okazji swojego święta pierwsze jedzonko, tylko się zastanawiam co marchewkę czy jabłko i pewnie zrobię losowanie ![]() gusia to miałaś nockę ![]() andziot za zęba ![]() no właśnie, zęba uważa się za zęba kiedy już wyjście białe ? ot takie głupie pytanie na śniadanie ![]()
#4238 |
Zakorzenienie
|
MoniaK ja Ci powiem tak: jeśli robi tak z leżenia i podciąga się sam rękami za szczebelki np to może tak robić, bujaki dla mnie to sztuczna pozycja, dziecko z niej ma łatwiej się podnieść nawet wtedy jeśli jeszcze nie jest do końca gotowe (tzn z leżenia się nie podnosi)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry!
Nocka ok, ale o 5 rano kaszel i syzbka ewakuacja do lazienki nad wanne by sobie mogl chaftnac. Troszke polecialo na jego lozeczko, bo sie w koldre zaplatalam, ale luz. Poszlismy spac i spalismy do 7. Rano oczywiscie podwyzszona temperatura. 38 w odbycie ![]() Andziot, ale jazda. Jakto? Gdzie? Kiedy? I nic nie powiedziala Ci???? ![]() ![]() ![]() Matall my za miesiac bedziemy miec szczeniaczka uczniaczka, bo taki wymarzylam prezent dla Antosia na pol roku ![]() ![]() Gusia, a co to Nadusia tak dokazuje w nocy? No no no :nonono: Nadusiu prosze dac sie mamusi wyspac ![]() ![]() MoniaK juz tak z rana cwiczy? ![]() ![]() Bassienka zdrowka, zdrowka, zdrowka dla Oliwii ![]() ![]() sandrunia zebys Ty dziewczyno wiedziala jak sie robi te cale danonki i inne te jogurty dla dzieci to bys nigdy tego dziecku nie dala. Hanno moja kochana z okazji Twojego polroczku moc usciskow, zdrowka, milosci i radosci ![]() ![]() Radziu z okazji ukonczenia 5 miesiecy wszytskiego najlepszego!!! ![]()
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdyby mnie nie chapła w palec to bym nie wiedziała pozniej poleciałam po łyżeczkę teraz jak je zupke/obiad/deser to sie haczy o plastikową łyżeczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Wtajemniczenie
|
a ja sie nie wypowiedzialam na temat przekluwania uszu. Dla mnie to dziecko wyglada strasznie takie male z 'brylantami' w uszach. Ani to ladne, ani fajne i nie wiem co ma na celu
![]() Jak bede miec corke to przeklujemy uszy wtedy jak sama sie na to zgodzi. Grazin zmotywowalas mnie wczoraj po naszej fejsowej pogawedce az spac nie moglam! Ruszam dupsko ![]()
''...Look at me! I Just can’t believe what they’ve done to me. We could never get free. I just wanna be! I just wanna dream...'' Edytowane przez Paulizia Czas edycji: 2011-11-03 o 09:19 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 |
Raczkowanie
|
Witajcie
u nas nocka, a raczej poranek beznadziejny, moja Ania od 6.40 prowadziła monolog, a teraz padła i śpi, a ja podtrzymuję kawą moje czynności życiowe.. ehh Grazin, anulinka dziękuję za miłe komentarze w albumie ![]()
#4243 |
Zakorzenienie
|
andziot, Paulizia Mam nadzieje, ze to jednorazowy wybryk
![]() ![]() A Tz do mnie "To Ty sie jeszcze nie przyzwyczailas nie spac w nocy?" Az mialam go ochote mocno pocalowac w lewy policzek ![]() andziot Gratuluje Gabrysi zabka ![]() ![]() ![]() ![]() Paulizia Sie czepily wirusy biednego Antosia, no! ![]() ![]() Mam nadzieje, ze szybciutko wroci do zdrowka ![]() night ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
Andziot, ahaaaa dzięki!
![]() ![]() ![]() Paulizia, dla mnie również niemowlaki z przebitymi uszkami to jakaś masakra ![]() ![]() Dziewczyny które mają już tego szczeniaczka uczniaczka, powiedzcie proszę jak się sprawdza i czy dzieci zainteresowane. Czy on może służyć jako przytulanka na noc?
#4245 |
Raczkowanie
|
Najlepszego dla Świętujących dzisiaj dzieciaczków
![]() ![]() ![]() andziot ![]() gusiagatko współczuje nocki ![]() Dzień dobryyy ![]() ale mam dobry humor Michaś miał tylko jedna pobudkę o 3 i wstał o 7 a teraz sobie już śpi godzinkę. tak wgl to chciałam wam powiedzieć że nie poznaje mojego dziecka odkąd skończył 5 m-cy przestał płakać marudzić ( no oprócz wózka ![]() Miłego dnia ![]() ![]() ![]()
#4246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co z pielęgnacją zębolka ? widziałam takie szczoteczki w rossmanie do gryzienia, czy to się sprawdza ? czy mokra szmatka ? czy nic ? (jejciu zielona jestem ![]()
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
Hello!
![]() dziękuję za życzenia dla Hanexa, oraz dołączam się do życzeń dla Karolinki, Radzia i Wojtusia! ![]() Zdrówka i radosnego dzieciństwa! [oraz smacznych słoiczków ![]() MoniaK, szczeniaczek jest super, ale jako przytulanka na noc się zdecydowanie nie nadaje, bo śpiewa i gada przy delikatnym dotknięciu ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Andziot, gratulejszons z okazji zęba! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a leżaczek - możesz jak chcesz, ale moje zdanie znasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
przegięcie
![]() bardziej przemawia do mnie taki zabieg jak dziecko ma ze 2 czy 3 lata andziot ![]() Jemy mleko i lecimy na spacer ![]()
#4252 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Z niektorymi juz sie witalam na FB ![]() U nas nocka git, 3:45 jedzonko i spanie do 7:20, a teraz juz godzinna ponad drzemka!! gusiaczku wspolczuje nocki! Zoska jak czasem zaczyna gadac w nocy to ja zostawiam sama w pokoju nie rozmawiam do niej w ogole i czesto pogada, nawet pol godziny ale w koncu zasypia sama, takze wspolczuje, ze Nadusia lubi sobie dluzej pobaraszkowac w nocy ![]() moniak dokladnie powiem jak dziewczyn, szczeniaczek boski do zbawy, do spania kompletnie sie nie nadaje.... paulizia przytulam jeszcze raz Antosia, mam nadzieje, ze dzisiaj juz mu przejdzie bo normalnie zal takiego maluszka, zeby sie tak meczyl bidulek ![]() basiennko zdrowka dla Oliwki ![]() andziot ZE JA PRZEGAPILAM NEWSA O ZEBIE!!!!! GRATULUJEMY!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! night zdrowka zycze! a gdzie Anuliiinkaaa, Lolciaaaaa, Daisssyyyyyyyyyy no ja sie pytam gdzieeeeeeeeeeeeeeeeeeee? ???!?!?! MARY*???*?* HANEX Konstytucja pol roku konczy..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Zadomowienie
|
My juz po wizycie. Dostaliśmy skierowanie do laryngologa i udalo mi sie umówić na dzisiaj na 12.20, wiec super
![]() Dziękujemy za życzenia zdrowia ![]() andziot gratki za Gabulkowego ząbka ![]() night zdrówka ![]() Paulizia duzo zdrówka dla Antosia ![]() co do przekłuwania uszu, Emilka nie ma jeszcze kolczyków i w sumie na razie nie chce. Oliwce tez nie przekłuwamy. Ja mialam dopiero w wieku 9 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
bassienka kciuki za wizytke
![]() jade pobuszowac po sklepach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zadomowienie
|
muszę cos do czyszczenia w każdym bądź razie nabyć
i z okazji 5 miesięcy Marudek dostał kilka łyżeczek jabłuszka ![]() ![]() ciociom dziękujemy za życzenia ![]()
#4256 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co raz więcej zębów na wątku ![]() Cytat:
![]() Koło niego nie można przejść! Bo zaraz jest: "A KUKU! Widzę cię!" Cytat:
![]() Eda go uwielbia ![]() Ja i tż mamy go TOTALNIE dosyć ![]() Na noc się NIE NADAJE. Co prawda można wyłączyć mu gadanie, ale jest duży i twardy, może ew. dla starszego dziecka by się nadawał. Ja nadal szukam nocnej przytulanki! Jak znajdę, dam cynk ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A więc dzień dobry. Nie wiem za co się mam zabrać. Wszędzie bajzel, a za godzinę trzeba jechać po dzieci. Mama mnie wyciągnęła na zakupy, ale przynajmniej mam chusteczki wilgotne i deserki, bo w Realu były 3 szt za 5,29, więc chyba się opłacało.
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Raczkowanie
|
Hej!!!
Na początek: STO LAT dla Hanexa, Wojtusia - za pół roczku!!! ![]() ![]() ![]() STO LAT dla KArolinki i Radzia - za 5 miesięcy!!! ![]() ![]() ![]() Gratulejszyn dla Gabi za ząbka (mój Kubuś powiedział "ACH...") ![]() Matal - gwoli danonek, parówek i innych świństw: proponuję wyprawę do McDonalds z dziećmi... Idziecie też? Gusia - nie wiem czemu Nadia się obudziła, Kubuś też nie wie, bo spał i nie rozmawiali razem ![]() Agus - porażka z tymi kolczykami, mnie się to tak nie podoba, fuj... MoniaK - ja mam Hipcia interaktywnego i na noc wyciągam go z łóżeczka, bo mały się wierci i jak go naciśnie przypadkowo to się budzi. Ale zabawka fajna, mój jest młodszy od Tymcia o cały miesiąc i lubi się tą zabawką bawić, więc powinien się zainteresować. Dziewczyny drogie, jako, że sezon na SAŁATĘ został zakończony, chcielibyśmy Wam z Kubusiem bardzo podziękować za wsparcie i pomoc. Teraz czekamy co dalej, ale jesteśmy dobrej myśli. No i moje dziecko wreszcie normalnie śpi, ufff.... ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Matal - ja mam taką przytulankę, ma z tyłu otwieraną zakładkę na saszetkę z lawendą.
#4259 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Antropia ![]() Bassienka i jak Oliwce podoba się niania??? trzymam kciuki za laryngologa ![]() Ddaaiissyy jak dzisiejsza nocka?? zazdroszczę wam tego spania do 10, ja ostatnio tak długo spałam na początku ciąży ![]() ![]() MoniaK to ty teraz jak masz męża to jak byś na małym urlopie była ![]() ![]() ![]() Spice jak twoje zdrówko?? lepiej dzisiaj??? Gusiu współczuję nocki ![]() Andziot dla Gabika, ![]() Paulizia trzymam kciuki żeby Antosiowi szybciutko przeszło ![]() Anula a jak Zosience śpi się w swoim pokoju? Dla Hani, Wojtusia, Karolinki i Radzia sto lat!!! ![]() dzisiejsza nocka z przerwą od 3.30 do 5 ![]() ![]() Mati teraz odsypia przerywnik nocny, a ja szykuję się do pracy ![]() a taka mam ochotę położyć się obok niego ![]() ![]()
#4260 |
Zakorzenienie
|
Gusiagatko; o Boziuniu, jaką nocke miałaś Słonko. To nocne niespanie chyba zaraźliwe. A jeszcze tydzień temu Tobie zazdrościłam cudnych nocek Naduni a teraz masz tu babo placek... jeśli to może być jakies pocieszenie to powiem, że to mija Pewnie dziś na rzęsach chodzisz... Mocno całuje
![]() Bassienka; ale super, że udało się wizytę na dzis umówić! daj nam szybciutko znać i zdróweczka życzę Oliwce ![]() Andziotko, WOW !! Gratulacje !! Już wyszła calusia jedyneczka? Brawo !! U mnie póki co z boku na dziąsełkach widać kształt dwóch jedynek oraz kreskę na dziąsełku ale ząbek jeszcze się nie wykluł. Nie bolki sutek? Mnie już teraz delikatniusio boli to nie wiem co będzie potem. A Twoja Księżniczka jeszcze tylko tydzień dokładnie przygodę z UU kontynuuje ![]() Anulko, Słoneczko ![]() ![]() ![]() MoniaK, jak nocki? Nadal zero poprawy? Muszę powiedzieć Ci, że na zdj w albumie Tymuś taki słodziaszny.. do schrupania !Aż ciężko uwierzyć, że tak daje mamuni w nocy popalić... Paulizia, no nie ! Znów się pogorszyło Antosiowi? No ja sie zastrzelę !! PRzecież Wy jakoś lada dzień macie samolot? Ale od czego te wymioty?? Mary, trzymam kciuki za złuszczanie oraz pozytywny efekt. Proszę powiedz - czym będziesz się smarowała? Grazynko, nocki już całkiem ok ? Night, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agusiu, melduję, że Twój voucher został wykorzystany i skonsumowany ![]() Klaterina, brawa za jabłuszko ![]() ![]() Poniżej wkleję moje jedno z pierwszych zdjęć lustrzanką ![]() Dzień doberek Tak jak pisałam Anulce powyżej, my nadal u rodziców. Tż wczoraj spytał, czy chcę jeszcze pobyć tu do weekendu.. Oczywiście, że chciałam! I dzięki temu zostajemy kilka dni a mąż pracuje z domku. Wczoraj zaszaleliśmy... pojechaliśmy wieczorem po cyfrówkę, wróciliśmy z lustrzanką i jeszcze dodatkowo dokupiliśmy teleobiektyw do niej.. nie wiem czy dobrze zrobiliśmy bo nie ogarniam aparatu. Ja podziwiam Eweskę, Klaterinę, Anulkę i Morię za zdolności do robienia tak piękniastych zdjęć.. Dziewczyny, chylę Wam czoła, bo to nie jest proste. Ja się chyba boję tego aparatu.. wszystko albo nieostre, albo prześwietlone.. ehhh szkoda gadać.. to poniżej najlepsze ze wszystkich a i tak do bani ![]() Kochana Hanutko i Karolciu oraz Wojtusiu i Radziu ! Ciocia daisy, życzy Wam samych radosnych, kolorowych i beztroskich dni !! Bez marudzenia i płaczu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.