|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Vampire Diaries część 7
a z milszych rzeczy to w weekend czytałam, że aktorka grajaca Caroline wyszła za mąż
|
|
|
#4232 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#4233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
|
#4234 |
|
Zadomowienie
|
Ten serial robi się tak nudny, że nawet głównym bohaterom już odwala
![]() Obecnie interesuje mnie jedynie co u Bonnie i Damona.. Tylko czemu ten Kai chciał zabić Damona ? On nie jest już martwy (pomijając że był wampiem i że jeszcze kolejny raz umarł.. albo się pogubiłam) ? I ogólnie co to za Kai - cały odcinek zero wyjaśnień, za to Elena bujająca się na lini i oklaski bo wskoczyła do wody :P Intryguje mnie to zaćmienie i ciągle ten sam dzień - lubię takie rzeczy Tylko niech tego nie spalą!
|
|
#4235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4236 |
|
na przekór do celu
|
No przeca sam to wyjaśnił
Wiedział, że Bonnie nie może czarować, to chciał dostarczyć jej powód, aby się spięła i wykrzesała z siebie odrobinę magii - stwierdził więc, że zagrożenie Damonowi ją zmobilizuje
|
|
|
#4238 |
|
Zadomowienie
|
To pytanie było odnośnie tego, że on już z kilka raz umarł :P jest tam, bo umarł po raz kolejny, także się zastanawiałam czy to coś by dało w tym ich świecie ? I że Bonnie i Damon dalej mogą umrzeć ? Ehh dla mnie to pogmatwane
Edytowane przez nANcY:* Czas edycji: 2014-10-21 o 12:20 |
|
|
|
|
#4239 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() A nawet jeśli nic by się nie stało - nikt o tym nie wie, więc strach przed śmiercią dalej jest
|
|
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie spodziewałam się, że nic na nich działać nie będzie, skoro są w innym świecie. Bez czarów, wampiryzmu itd.
Z tą werbeną mnie zasmucili ![]() I Damon chyba nic nie jadł przez tyle czasu
|
|
#4241 |
|
na przekór do celu
|
To jest ciekawa kwestia
![]() Naleśnikami się zapchał O tym, że to jednak świat czarów dość szybko się przekonali. Bonnie chciała zabrać Damonowi pierścień, więc wampiryzm też działa.
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2014-10-21 o 14:45 |
|
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie trochę wyjasnili w tym odcinku
nawet przyjemnie mi się oglądało a że ten który jest/byl ojcem tej Ivy to zaczęłam się domyślać od początku odcinka a w połowie to już byłam na 100% pewna, że to on xD Pisze tak pokretnie aby było bez spojlerow bo jestem na telefonie i nie wiem jak kolorek biały dodawać kto oglądał będzie wiedział o co mi chodzi
|
|
#4243 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w trakcie 4 odcinka i takie pytanie mi się nasunęło: skoro Elena nie pamięta że kochała Damona, to powinna pamiętać że kochała Stefana, nie? I czy ona nie ma w takim razie takie urwanego filmu w pewnym czasie w życiu? Bo rozstała się ze Stefanem właśnie przez Damona, a jak Alaric ją zauroczył, to co według niej było powodem rozstania ze Stefem?
Wiem, pokrętnie napisane, ale mam nadzieję że kumacie ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Już myślałam, że Elka będzie chciała przywrócić wspomnienia, chociaż to by było w sumie za proste
|
|
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę nie do końca to przemyśleli ![]() Ale b fajny odcinek w końcu zaczyna się coś dziać.. No i prawie przewidziałam sytuację z Mattem ![]()
|
|
|
|
|
|
#4246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I stawiam na to że Elka będzie chciała przywrócić wspomnienia i okaże się że się nie da i pomysł na kolejny sezon gotowy - coming back trójkącika ![]() Mi też się podobał odcinek A mam pytanie do osób oglądających TO - wiecie czy poza retrospekcjami pojawi się Kol ? Ten we własnej osobie
||
|
|
|
|
#4247 | |
|
na przekór do celu
|
Ogólnie to chcę, żeby Elena odzyskała pamięć, ale kurcze, nie tak szybko
![]() Podoba mi się to, co aktualnie wie Enzo, uffff ![]() Jaka laska była z pani szeryf ![]() Jak pokazali tą ciężarną kobietę to też domyśliłam się, o co biega ![]() Ciekawie się zrobiło w naszej "pętli zaćmieniowej" I proszę, Stefan niech się już nie złości tak na Enzo, odzyskał swoją miłość ![]() Z jakiej paki Stefan ma samochód Damona? Po pożarze raczej nie powinien się już nadawać do niczego, no chyba, że Stefan jest takim świetnym mechanikiem ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
A ze Stefanem rozstała się dlatego, że po przemianie w wampira nie dogadywała się z nim tak jak wcześniej. Była taka scena w poprzednim albo jeszcze wcześniejszym sezonie, jak ona i Stefan siedzą na schodach ganku i Elena wszystko mu tłumaczy, że nie mogą znaleźć nici porozumienia. Damon "napatoczył się" w odpowiednim momencie i świetnie pasował do wampirzej Eleny, ale tak na 100% zakochała się w nim przez to, że stała się wampirem, więc to wampiryzm był przyczyną zerwania Stefana i Eleny
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2014-10-25 o 22:35 |
|
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaa to juz wszystko jasne, dzieki
. Ja poprzednie sezony pamietam jak przes mgle a takie niuanse to juz w ogole
|
|
|
|
|
#4249 |
|
Zakorzeniona
|
Powiem Wam, że jestem jednak pozytywnie zaskoczona nowym sezonem. Akcja się kręci, coś się dzieje, no i pojawiają się jakieś nowe zagadki, co lubię. Nie jest to szczyt możliwości ani geniusz, ale 6. sezon na pewno jest według mnie lepszy od 5.
|
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
mogłaby mi któraś z was przypomnieć jak Alaric stał się tym oryginalnym wampirem? bo za nic sobie przypomnieć nie umiem
|
|
|
#4251 |
|
Konto usunięte
|
Też nie rozumiem wątku Alarica oridżalnego, znalazłam takie coś :
,, I'm going to make him strong, fast, like my children. Indestructible. For one final time I'm going to tap into the dark magic I used a thousand years ago. Like my husband Mikael before him I will make Alaric into a true hunter, the vampire to end all vampires. ” — Esther on Alaric,, @milkyway1 *mam nadzieję, że to pytanie to nie żadna ironia* Alaricka w oryginalnego wampira stworzyła Esther. Ale od początku. Wszystko zaczęło sie psuć przez pierścień, dzięki któremu gdy umierał, potem wracał do życia. Rick bardzo często wracał do żywych i wtedy stał się zły, jego alter ego. Esther wykorzystała jego pierścień i dzięki zaklęciu ,,roztopiła'' go i oblała ostatni kołek, który może zabić Pierwotnych i uczyniła, aby był on do kilkukrotnego użytku i użyła tego samego lekarstwa co 1000 lat wcześniej na swojej rodzinie, po to aby Rick dorównywał siłą jej dzieci i aby ich zabił. *Czuje, że na darmo to napisałam.*jeśli chodzi o słowa pierwotny, oryginalny wampir to wszystko to lekki bzdet, bo wiemy, że Silas był pierwszy, ale tak już się przyjęło, że nazywamy tym określeniem rodzinkę Mikaelsonów. |
|
|
|
|
#4252 |
|
na przekór do celu
|
A co tu do rozumienia?
![]() Można nie pamiętać
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Co taka cisza, halo halo, najlepszy odcinek sezonu
![]() To tak wstępnie: - Bonnie . No ale nie sądzę że umarła ![]() - Możecie mnie zjechać, ale podoba mi się relacja Liv - Tyler . Chociaż nie wiem jakby to wyglądało jakby zostali parą, pewnie już gorzej ![]() - Liam jest fajny . Tylko strasznie bezbarwny. No i pewnie z Elką za długo sobie nie pogruchają.- Gdzie jest Enzo?!!!! - Alaric pasuje do lekarki, mogliby go z nią spiknąć ![]() - Wywalić Ivy ![]() - No i na koniec, chyba wiadomo - DEFAN
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Podpisuje się pod wszystkim co napisałas
moim zdaniem świetny odcinek i juz widziałam zapowiedź następnego także coś czuję, że następny będzie równie dobry
|
|
#4255 |
|
Raczkowanie
|
mi również odcinek się bardzo podobał..
co do Bonnie to wydaje mi się, że albo będzie coś typu Kai+Bonnie, albo Damon+Bonnie.. w końcu dramatów mamy mało ![]() Liam pewnie odkryyje całą prawdę o Elenie i się skończy. ostatnia scena cudowna. nie mogę się doczekać następnego odcinka.
|
|
|
#4256 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się wyłamię
![]() Ostatnia scena mnie zirytowała, bo wyszło na to, że to Stefan najbardziej rozpaczał i tęsknił i poradzić sobie nie mógł po odejściu brata i dlatego siedzi w krypcie i raczy się alkoholem ![]() A ten cały Liam to mi wygląda na takiego dziwnego, momentami ma taki mega surowy wyraz twarzy.. a jak już się zorientował, że ta dziewczyna co Elka ją ratowała jednak przeżyła to miał taką minę żeby się zaraz nie okazało, że to kolejny vampire hunter
|
|
|
|
|
#4257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do Liama to w sumie to by było za piękne gdyby miał być człowiekiem
||
|
|
|
|
#4258 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie!
|
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten odcinek chyba najlepszy z całego sezonu. i brakowało mi Enzo.. no i ostatnia scena faktycznie fajna ale jakiegoś wielkiego wrażenia na mnie nie zrobiła. spodziewałam się czegoś takiego
|
|
|
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
Liam faktycznie dziwny, ale ta pani doktor też od początku mi się wydawała jakaś podejrzana, a jeszcze po tym jak Alaric nie mógł jej zahipnotyzować...Może jest na to jakieś proste wytłumaczenie w stylu werbeny, ale nie wiem, jakaś dziwna jest ona według mnie.
![]() Cieszę się, że Damon wrócił.
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:29.

. I stawiam na to że Elka będzie chciała przywrócić wspomnienia i okaże się że się nie da i pomysł na kolejny sezon gotowy - coming back trójkącika
. No ale nie sądzę że umarła