62 część Zazdrośnic:D - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-09, 12:45   #4231
capriola_87
Zakorzenienie

Dot.: 62 część Zazdrośnic:D

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
ostatni? myslalam, że wiosną ma byc zakonczenie
Nie ostatni, kolejny po przerwie, zakończenie wiosną

W ogóle dopiero zjadłam śniadanie jak się obudziłam było mi niedobrze i nie mogłam patrzeć na jedzenie Myślicie że to może być efekt wzięcia 2 tabletek anty po tak długiej przerwie?
Stary 2013-01-09, 12:54   #4232
kkasia007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Miałam telefoniczną wczoraj. No ale co z tego jak pracy pt. nienormowany czas pracy (czytaj w 8 godzinach się nie zamyka), bez podstawy, bez umowy o pracę, bez wsparcia firmy a jedynie z wymaganiami i targetami do zrobienia to ja nie chcę.
Dużo firm niestety teraz tak robi co jest przepaskudne bo jeśli ktoś sie zdecyduje to do końca nei wie czy coś zarobi czy tylko straci czas. Ja byłam na rozmowie gdzie pani proponowała mi 200 zł podstawy + % od klienta. Rozmawiałam z kimś kto już tam pracował i okazało się że niestety pensja często wynosi 300-400 zł.
Teraz pracuję "po znajomości" i "dzięki" pani która doszczętnie oszukała i wyzyskiwała właściciela w taki sposób że on nawet nie wiedział o tym. Będąc przy ostatniej rozmowie 3/4 pań zgłosiło chęć pracowania " na czarno" i przez takich ludzi właśnie pracodawcy "uczą się" ze mozna tak postępowac z ludźmi bo oni sami sie godzą na to. Druga kwestia czekam z pania w pokoiku i prowadzimy luźną rozmowę, pytam jak zaopatruje się na kwestię rejestracji a ona mi odpowiada : ależ absolutnie, nie mam rejestracji mam luźniejsze podejście do pracy, mogę nie przyjśc bo nie jestem zarejestrowana, mogę wyjśc i powiem że idę do UP nie zabroni mi tego , korzystam z takich i takich świadczeń i mi zabiorą...

tak na koniec bo strasznie długi post sie zrobił ludzie ( z mojego punktu widzenia w tej firmie) dzielą sie na : ludzi którzy chcą pracować, którzy muszą i ludzi dla których praca jest odskocznia i wypełnieniem czasu ( bo dzieci wyfrunęły z gniazda, bo mąz jest kierowcą tira i całe dnie siedzę sama, bo muszę dbać o swój wygląd i cała wypłata pójdzie na kosmetyki)

Aleks trzymam kciuki żebyś znalazła satysfakcjonującą pracę, o taka jest bardzo trudno ale wierzę żę się uda
kkasia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:06   #4233
najfajniejsza
Zakorzenienie

Pudelek podaje, że Tuskówna zaręczona - ja też kceeeeeeem

spadam do pracy
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:11   #4234
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkasia007 Pokaż wiadomość
Dużo firm niestety teraz tak robi co jest przepaskudne bo jeśli ktoś sie zdecyduje to do końca nei wie czy coś zarobi czy tylko straci czas. Ja byłam na rozmowie gdzie pani proponowała mi 200 zł podstawy + % od klienta. Rozmawiałam z kimś kto już tam pracował i okazało się że niestety pensja często wynosi 300-400 zł.
Teraz pracuję "po znajomości" i "dzięki" pani która doszczętnie oszukała i wyzyskiwała właściciela w taki sposób że on nawet nie wiedział o tym. Będąc przy ostatniej rozmowie 3/4 pań zgłosiło chęć pracowania " na czarno" i przez takich ludzi właśnie pracodawcy "uczą się" ze mozna tak postępowac z ludźmi bo oni sami sie godzą na to. Druga kwestia czekam z pania w pokoiku i prowadzimy luźną rozmowę, pytam jak zaopatruje się na kwestię rejestracji a ona mi odpowiada : ależ absolutnie, nie mam rejestracji mam luźniejsze podejście do pracy, mogę nie przyjśc bo nie jestem zarejestrowana, mogę wyjśc i powiem że idę do UP nie zabroni mi tego , korzystam z takich i takich świadczeń i mi zabiorą...

tak na koniec bo strasznie długi post sie zrobił ludzie ( z mojego punktu widzenia w tej firmie) dzielą sie na : ludzi którzy chcą pracować, którzy muszą i ludzi dla których praca jest odskocznia i wypełnieniem czasu ( bo dzieci wyfrunęły z gniazda, bo mąz jest kierowcą tira i całe dnie siedzę sama, bo muszę dbać o swój wygląd i cała wypłata pójdzie na kosmetyki)

Aleks trzymam kciuki żebyś znalazła satysfakcjonującą pracę, o taka jest bardzo trudno ale wierzę żę się uda
No ja już miałam pracę w której nie zarobiłam ani grosza. Za to zapłaciłam sobie za kilka wyjazdów pod warszawę.
Co do pracy na czarno to z tym się nie spotkałam przyznaję ale mnie interesuje umowa o pracę a nie jakieś dzieło czy założenie własnej działalności.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:25   #4235
kkasia007
Zadomowienie

Cytat:
No ja już miałam pracę w której nie zarobiłam ani grosza. Za to zapłaciłam sobie za kilka wyjazdów pod warszawę.
Co do pracy na czarno to z tym się nie spotkałam przyznaję ale mnie interesuje umowa o pracę a nie jakieś dzieło czy założenie własnej działalności.
Zarówno umowa o dzieło jak i założenie własnej działalności sprawia że pracodawca nie płaci składek do Zus. Jeśli 10 osób zgodzi się na takie warunki jemu zostaje około 6 tysiecy w kieszeni. dla niego to zysk, ma pracownika, jak zarobi na siebie to i na niego... nie zarobi na siebie trudno nie odstanie kasy on nic nie straci
kkasia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 13:48   #4236
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkasia007 Pokaż wiadomość
Zarówno umowa o dzieło jak i założenie własnej działalności sprawia że pracodawca nie płaci składek do Zus. Jeśli 10 osób zgodzi się na takie warunki jemu zostaje około 6 tysiecy w kieszeni. dla niego to zysk, ma pracownika, jak zarobi na siebie to i na niego... nie zarobi na siebie trudno nie odstanie kasy on nic nie straci
Ja to wiem. Wiem, że rynek pracy zmienił się przez proces globalizacji. Ale wcale lepiej ani łatwiej mi z tą wiedzą nie jest

Stary 2013-01-09, 14:41   #4237
czarnula4321
Zakorzenienie

Dotarłyśmy niedawno do domciu i zjadłyśmy poraz 2 po porcji barszczyku.

A ja jestem ciekawa jakie są Wasze opinie o szkłach? Ja zawsze chciałam, ale nigdy nie byłam do końca przekonana? Jakie były Wasze początki i czy oczy Wam łzawiły, a może jakieś inne objawy miałyście.

Kupiłam M. czarną pikowaną kurteczke, chce taką samą jest śliczna i jeszcze legginsy a sobie kamizelkę z futrzanym futerkiem i pomponami.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

A i ta znajoma co Wam pisałam że się zaręczyła ostatnio to rozstała się z tym chłopakiem.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 14:44   #4238
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnula4321 Pokaż wiadomość
Dotarłyśmy niedawno do domciu i zjadłyśmy poraz 2 po porcji barszczyku.

A ja jestem ciekawa jakie są Wasze opinie o szkłach? Ja zawsze chciałam, ale nigdy nie byłam do końca przekonana? Jakie były Wasze początki i czy oczy Wam łzawiły, a może jakieś inne objawy miałyście.

Kupiłam M. czarną pikowaną kurteczke, chce taką samą jest śliczna i jeszcze legginsy a sobie kamizelkę z futrzanym futerkiem i pomponami.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

A i ta znajoma co Wam pisałam że się zaręczyła ostatnio to rozstała się z tym chłopakiem.
Szybko poszło
Ja bardzo lubiłam szkła i pewnie bym do nich wróciła, gdyby nie to, że nie jest to wydatek pierwszej potrzeby. I dobrze reagowałam wcześniej, ostatnio miałam inne szkła i m uciskały oko :/

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6

Edytowane przez justyna_dt
Czas edycji: 2013-01-09 o 14:48
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 14:50   #4239
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Szybko poszło
Dziwne to troche wszystko było. Ona z tym swoim jest z 5 lat już mają dzidzie i z tego co mi wiadomo przemyślana to decyzja była, choć bez planôw na ślub w najbliższym czasie.
Stary 2013-01-09, 14:57   #4240
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnula4321 Pokaż wiadomość
Ja nie miałam żadnych problemów, grunt to znaleźć dobrego okulistę, który Cię wszystkiego nauczy

Moim zdaniem szkła kontaktowe i tampony to dwa najlepsze wynalazki ludzkości (spełniają swoją rolę i w ogóle się ich nie czuje)
Stary 2013-01-09, 15:10   #4241
kasia0912
Zakorzenienie

w końcu w domu,ale znowu wiercą

ja chcę w tym roku zrobić zrobić sobie soczewki

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 15:28   #4242
czarnula4321
Zakorzenienie

Nie wiem czy tutaj pokazuja, może się wkońcu zdecyduje. Ktoś mi kiedyś powiedział że moja twarz przez okulary wydaje się okrąglejsza heh. Tak czy tak jak pójde do pracy zrobie sobie operacje.
Stary 2013-01-09, 15:52   #4243
justyna_dt
Zakorzenienie

Ja mam małe szaleństwo jeśli chodzi o moje wymarzone posady czekam na jeden egzamin... ale nie o tym. Otóż jakiś czas temu dzwoniła do mnie kobieta z Aer Lingus i przeprowadzała ze mną rozmowę. Z miesiąc później zadzwonił pan z informacją, że przeszłam i mają dla mnie do rozwiązania test. Rozwiązałam wczoraj na szybciocha. Dzisiaj dzwoni do mnie kobieta, czy byłabym w stanie przylecieć na rozmowę do Irlandii we wtorek 15 stycznia. i nie wiem, co robić! Muszę jej oddzwonić, dzisiaj już nie dam rady, ale muszę się tak zorganizować, żeby na 17.01. być w Warszawie, muszę zakupić bilety, jakiś nocleg tam, transport, coś... Muszę się przede wszystkim uspokoić, bo nie wiem, od czego zacząć i czy warto

Stary 2013-01-09, 15:56   #4244
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam małe szaleństwo jeśli chodzi o moje wymarzone posady czekam na jeden egzamin... ale nie o tym. Otóż jakiś czas temu dzwoniła do mnie kobieta z Aer Lingus i przeprowadzała ze mną rozmowę. Z miesiąc później zadzwonił pan z informacją, że przeszłam i mają dla mnie do rozwiązania test. Rozwiązałam wczoraj na szybciocha. Dzisiaj dzwoni do mnie kobieta, czy byłabym w stanie przylecieć na rozmowę do Irlandii we wtorek 15 stycznia. i nie wiem, co robić! Muszę jej oddzwonić, dzisiaj już nie dam rady, ale muszę się tak zorganizować, żeby na 17.01. być w Warszawie, muszę zakupić bilety, jakiś nocleg tam, transport, coś... Muszę się przede wszystkim uspokoić, bo nie wiem, od czego zacząć i czy warto
próbuj

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:18   #4245
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Z cyklu ciekawe rozwiązania w urządzaniu wnętrz

Poza tym chcę kredyt! Znalazłam super ofertę a nie mogę kupić w tej chwili buuuu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3d17639feb7118cebee30b8b58ac7787.jpg (65,7 KB, 40 załadowań)

Stary 2013-01-09, 16:23   #4246
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie! Leć
Stary 2013-01-09, 16:24   #4247
karola991
Zakorzenienie

gwizdak jestes wielka

jusia moj tż ma kuzynkę w irlandii, super dziewczyna jezeli to by bylo w jej okolicy na pewno by cie przenocowała daj znac to najwyzej ci zalatwie nocleg
Stary 2013-01-09, 16:32   #4248
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Ja nie miałam żadnych problemów, grunt to znaleźć dobrego okulistę, który Cię wszystkiego nauczy

Moim zdaniem szkła kontaktowe i tampony to dwa najlepsze wynalazki ludzkości (spełniają swoją rolę i w ogóle się ich nie czuje)

Btw. dzięki za namiar na nowy odcinek PLL

Justyna trzymam kciuki

Już więcej nie będę pić chardonnay podczas lunchu, obiecuję, tylko niech ta głowa przestanie boleć
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:46   #4249
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Z cyklu ciekawe rozwiązania w urządzaniu wnętrz

Poza tym chcę kredyt! Znalazłam super ofertę a nie mogę kupić w tej chwili buuuu

pokaż ofertę w klubie chciałabym pracować w nieruchomościach chyba, lubię to fajnie mi się mieszkanie kupowało i Kawce pomagało

nie łam się - chcecie kupić w tym roku, a podobno to ostatni rok spadku w najbliższym czasie, czyli jeszcze będą dobre oferty
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość

Btw. dzięki za namiar na nowy odcinek PLL

Justyna trzymam kciuki

Już więcej nie będę pić chardonnay podczas lunchu, obiecuję, tylko niech ta głowa przestanie boleć
żul!

józia - kciukam
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 16:49   #4250
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie że warto, trzymam kciuku. Zorientuj się może ktoś z Twoich znajomych czy rodziny tam jest.

Jak wy to robicie że macie takie propozycje, też tak chce

Edit. Przyznać mi się tu zaraz prosze, która to ma urodzinki 16 września? Pytałam, ale się nikt nie przyznał. A wiem że napewno któraś ma bo widziałam na fb. Któraś z Was, której nie mam w znajomych.

Edytowane przez czarnula4321
Czas edycji: 2013-01-09 o 16:53
czarnula4321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 16:58   #4251
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
czołgiem
nadrobiłam ale zamknelam okno

z tego co pamietam
jestem geniuszem - przeczytalam i mysle - a co ma zamkniecie okna - mialam takie normalne okno na mysli - do odpisania i nadrabiania i czemu uwazalas ze musisz nas informowac, ze nadrabiajac zamknelas okno po czym gdy minela dluzsza chwila i przeczytalam twoj post jeszcze kilka razy zajarzylam,z e chodzi o okno w przegladarce

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj u kumpeli bo była u niej babka z prezentacją kosmetyków Mary Kay Miałyśmy po 3 zabiegi: na dłonie, twarz, i usta, ja dodatkowo mikrodermabrazję! i makijaż Jestem zachwycona! Moja twarz jeszcze chyba nigdy nie była tak gładka jak po tym zabiegu Kosmetyki rewelacja, szkoda tylko, że takie drogie ten zestaw do mikrodermabrazji kosztuje 220 zł Ale ogólnie było bardzo miło, babeczka świetna (odwiozła mnie do domu nawet ) i się zastanawiam czy nie skrzyknąć koleżanek i zaprosić ją do siebie, bo gospodyni spotkania dostaje kosmetyki

btw, używa któraś z Was tej marki?
ja uzywam - podklady maja fajne uzywalam tez cienia mineralnego i tez fajne tylko maly wybor kolorow - szczegolnie matowych.

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość

Nie zdążyłam napisać do Gwizdaka, a właśnie dzwoniła, że mission completed

A teraz boję się, że mój telefon zadzwoni Bo co ja powiem? Wyjdę na jakąś desperatkę Podpowiedzcie proszę w klubie, co mam powiedzieć, jeśli mój telefon cudem się odezwie, bo znowu spalę temat

o ja o ja o jaaaaaaa jaram sie daj znac koniecznie jak sie odezwie
Stary 2013-01-09, 16:59   #4252
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość

pokaż ofertę w klubie chciałabym pracować w nieruchomościach chyba, lubię to fajnie mi się mieszkanie kupowało i Kawce pomagało

nie łam się - chcecie kupić w tym roku, a podobno to ostatni rok spadku w najbliższym czasie, czyli jeszcze będą dobre oferty

żul!

józia - kciukam
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-09, 17:04   #4253
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość

Wiesz może i chcemy ale niekoniecznie będziemy mogli Żebyśmy mogli to Ola musiałaby dostać pracę na umowę o pracę. I to teraz żeby na koniec roku ktoś ją brał pod uwagę. Trzeba by wyprostować pewne sprawy z przeszłości. I mieć jakąś kasę zaoszczędzoną a może być tak, że oszczędności pójdą na coś innego. Się okaże. No i jak wejdą nowe regulacje to z pewnością nie da rady bo 20% wkładu mieć nie będziemy na pewno.
A ogłoszenie mogę pokazać tutaj, nie muszę w klubie. http://www.domiporta.pl/details,3079...e-warszawa.asp Są 3 pokoje tak jak mi się marzy, jest nowe budownictwo i cegła, bardzo fajna lokalizacja przy metrze, duży aneks kuchenny, jest strych i atrakcyjna cena. Trochę zbyt niebieskie ale jakoś bym przeżyła to.

Co do pracy w nieruchomościach to nie jestem pewna czy byś chciała. Zwykle nie ma podstawy. Nie masz umowy o pracę a agencyjną/o dzieło albo inny wynalazek więc lepiej nie chorować o macierzyńskim nie wspominając bo umrzesz z głodu podczas. Rynek jest trudny i to bardzo. Często narobisz się, stracisz mnóstwo czasu a transakcja się wysypie bo klient sprzeda/wynajmie bezpośrednio. Jedynie niewielka część transakcji dochodzi do skutku. A użeranie się z klientami to zawsze koszmar.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
jestem geniuszem - przeczytalam i mysle - a co ma zamkniecie okna - mialam takie normalne okno na mysli - do odpisania i nadrabiania i czemu uwazalas ze musisz nas informowac, ze nadrabiajac zamknelas okno po czym gdy minela dluzsza chwila i przeczytalam twoj post jeszcze kilka razy zajarzylam,z e chodzi o okno w przegladarce
Czasem mam wrażenie, że nie tylko Magdę można popełnić ale i Agatę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-09, 17:05   #4254
czarnula4321
Zakorzenienie

No właśnie Magda niech już dzwoni.
Stary 2013-01-09, 17:05   #4255
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Wiesz może i chcemy ale niekoniecznie będziemy mogli Żebyśmy mogli to Ola musiałaby dostać pracę na umowę o pracę. I to teraz żeby na koniec roku ktoś ją brał pod uwagę. Trzeba by wyprostować pewne sprawy z przeszłości. I mieć jakąś kasę zaoszczędzoną a może być tak, że oszczędności pójdą na coś innego. Się okaże. No i jak wejdą nowe regulacje to z pewnością nie da rady bo 20% wkładu mieć nie będziemy na pewno.
A ogłoszenie mogę pokazać tutaj, nie muszę w klubie. http://www.domiporta.pl/details,3079...e-warszawa.asp Są 3 pokoje tak jak mi się marzy, jest nowe budownictwo i cegła, bardzo fajna lokalizacja przy metrze, duży aneks kuchenny, jest strych i atrakcyjna cena. Trochę zbyt niebieskie ale jakoś bym przeżyła to.

Co do pracy w nieruchomościach to nie jestem pewna czy byś chciała. Zwykle nie ma podstawy. Nie masz umowy o pracę a agencyjną/o dzieło albo inny wynalazek więc lepiej nie chorować o macierzyńskim nie wspominając bo umrzesz z głodu podczas. Rynek jest trudny i to bardzo. Często narobisz się, stracisz mnóstwo czasu a transakcja się wysypie bo klient sprzeda/wynajmie bezpośrednio. Jedynie niewielka część transakcji dochodzi do skutku. A użeranie się z klientami to zawsze koszmar.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Czasem mam wrażenie, że nie tylko Magdę można popełnić ale i Agatę
fajne mieszkanie ale ktos mial chyba bzika na punkcie niebieskiego - ale co tam - zawsze mozna przemalowac

zdecydowanie tak
Stary 2013-01-09, 17:06   #4256
justyna_dt
Zakorzenienie

Carmi, a masz! za karę, pijoku
Czarnula, ja się starałam o posadę stewardessy już od jakiegoś czasu w różnych liniach, więc gdzie się tylko dało (oprócz Ryanaira) to wypełniałam aplikacje.

Kurczę, nie mam nikogo w Irlandii :/ koleżanka napisała mi na FB, że ma tam siostrę, może uda się coś zmontować. Po kosztach nie pójdę, bo bilet wyjdzie mnie 500 zł w obie strony + hotel jeśli wezmę, to jest 260 zł za noc, ale za to jedyne 2 km od lotniska i chyba niemal przy samej siedzibie Aer Lingus (tak wynika z mapy). Karola, rozmowa jest w Dublinie, na terenie lotniska
Kobietka przed chwilą znów do mnie dzwoniła. 15 stycznia o 14:45, nie pokrywają kosztów przylotu i zakwaterowania, ale mogą mi pomóc zorganizować nocleg, jeśli sobie życzę. Nie dogadałam do końca, bo mi się telefon zresetował a później już nie odebrała, więc mam dzwonić z samego rana i poinformować ją, czy uda mi się dotrzeć. Muszę zorganizować fundusze i chyba polecę ale na 17.01. MUSZĘ być w Warszawie i to wyspana, więc mam nadzieję, że rekrutacja trwa tylko jeden dzień, bo inaczej będę zmuszona stamtąd zdezerterować, a to kasa w błoto... Jeny, ale się podjarałam, po prostu na jeden moment dwie propozycje pracy marzeń mam nadzieję, że chociaż jedna wypali i, szczerze mówiąc, że będzie to ta po 17.01.

Stary 2013-01-09, 17:10   #4257
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:
Czarnula, ja się starałam o posadę stewardessy już od jakiegoś czasu w różnych liniach, więc gdzie się tylko dało (oprócz Ryanaira) to wypełniałam aplikacje.

Kurczę, nie mam nikogo w Irlandii :/ koleżanka napisała mi na FB, że ma tam siostrę, może uda się coś zmontować. Po kosztach nie pójdę, bo bilet wyjdzie mnie 500 zł w obie strony + hotel jeśli wezmę, to jest 260 zł za noc, ale za to jedyne 2 km od lotniska i chyba niemal przy samej siedzibie Aer Lingus (tak wynika z mapy). Karola, rozmowa jest w Dublinie, na terenie lotniska
Kobietka przed chwilą znów do mnie dzwoniła. 15 stycznia o 14:45, nie pokrywają kosztów przylotu i zakwaterowania, ale mogą mi pomóc zorganizować nocleg, jeśli sobie życzę. Nie dogadałam do końca, bo mi się telefon zresetował a później już nie odebrała, więc mam dzwonić z samego rana i poinformować ją, czy uda mi się dotrzeć. Muszę zorganizować fundusze i chyba polecę ale na 17.01. MUSZĘ być w Warszawie i to wyspana, więc mam nadzieję, że rekrutacja trwa tylko jeden dzień, bo inaczej będę zmuszona stamtąd zdezerterować, a to kasa w błoto... Jeny, ale się podjarałam, po prostu na jeden moment dwie propozycje pracy marzeń mam nadzieję, że chociaż jedna wypali i, szczerze mówiąc, że będzie to ta po 17.01.
Aaa fajnie to nie wiedziałam, bo jakby nie było za długo z Wami nie pisze. Zawsze możesz zapytać ile będzie to trwało i tyle.
Stary 2013-01-09, 17:18   #4258
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:

pewnie, ze lec. Jak jutro bedziesz dzwonic to zapytaj ile trwa rekrutacja - umotywuj ze musisz wiedziec na ile kupic bilety, ile noclegow itp.

Co do Dublina nie pomoge, bo mam tam wprawdzie jednego koelge, ale do niego cie nie wysle raczej
Stary 2013-01-09, 17:21   #4259
magda2109
Zakorzenienie

Arrakis, uczysz się od najlepszych

Józia, trrzymam kciuki!

A co do pana instruktora to fajnie, że się jaracie, ale ja nawet nie mam nadziei, że się odezwie...
Stary 2013-01-09, 17:24   #4260
Choji
Zakorzenienie

Justyna, ja nie wiem czy to coś pomoże i na ile chcesz zaryzykować, ale na fb spróbuj się popytać o nocleg np. w grupach AuPair Dublin. Albo spróbuj z couchsurfingiem: możesz albo spróbować się na ich oficjalnej stronie zalogować i szukać ludzi lub na fb jest grupa : https://www.facebook.com/groups/couc...ublin/?fref=ts

Edytowane przez Choji
Czas edycji: 2013-01-09 o 17:26
Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości