Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-03, 18:13   #4231
natalkaa7522
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Ja bym po tym bez mycia umarła, ale ostatnio mam tendencje do obciążeń, jeśli nie masz tego, to wystarczy spłukać
Zobaczymy jutro

Eee to ja przytyłam 30 kg i obwód pod biustem się zmienił ale obwód w biuście może o jakieś 2 cm
Stary 2013-05-03, 18:13   #4232
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
http://p.twimg.com/AupUNEeCAAEb63U.jpg:large <--tu legginsy pełnią istotną rolę ochronną przed gwałtem
Ale nie sądzę, żeby u Ciebie to mogło dać taki efekt

z tej radości aż pójdę wpieprzyć jakąś czekoladę, a co, wolno mi

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 18:16   #4233
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Rozumiem, no to rzeczywiście nieciekawie. Ja staram się w jakiś racjonalny sposób, na razie 2 kg w dół, potrzebuję jeszcze ok 6 a 8 to by było idealnie
Z doświadczeń "zdrowszych" - mniej jeść, ale wszystko i w miarę spełniać swoje zachcianki (czekolada ani pizza raz na jakiś czas nikogo nie zabiły) i przede wszystkim ćwiczyć, bo niewiele daje dieta 1000 kcal i siedzenie na dupie.

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Siostro!
Tylko, że ja praktycznie całe życie mam taką samą figurę

No ja w sumie jestem teraz na etapie mojej normalnej wagi, nie wychudzonej, nie po obżeraniu się, tylko takiej, która mi się +/- 1-2 kg utrzymuje od dawna.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 18:16   #4234
Azben
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo dobrze gadasz

Troszkę mało (jak na mnie ). Może przypasuje jakiś kuchenny? ;]

Siostro!
Tylko, że ja praktycznie całe życie mam taką samą figurę
No właśnie wiem, że mało, ale mam pełno maseczek, waxów nie waxów, jakieś pierdółki od kallosa, jantar, rosyjski szampon i balsam, maskę drożdzową. Chcę je wykończyć na razie, bo pół szafki na kosmetyki zajmują rzeczy do włosów. Olejować tak czy siak nie mogę zbyt często, bo wtedy mi ich straszliwa ilośc leci przy myciu. Po farbowaniu mam rozwalony skalp i muszę uważać na wszystko, bo z ostatnio kupionych rzeczy 3/4 szkodzi, a nie pomaga. Może jakaś sugestia w kwestii oleju? Sama nie wiem, czy te włosy są już proste, czy falowane, czy średnioporowe, czy nisko.
Azben jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 18:19   #4235
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
http://p.twimg.com/AupUNEeCAAEb63U.jpg:large <--tu legginsy pełnią istotną rolę ochronną przed gwałtem
Stary 2013-05-03, 18:21   #4236
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
ostrzegaj jak wrzucasz coś takiego że też niektórym ludziom czasem brak odrobiny samokrytycyzmu albo lustra
przepraszam

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 18:22   #4237
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
i przede wszystkim ćwiczyć, bo niewiele daje dieta 1000 kcal i siedzenie na dupie.
Śmiem się nie zgodzić gdyż albowiem u mnie nie ma wizualnej różnicy z ćwiczeniami a bez nich przy tej samej wadze Za to bez ćwiczeń jestem szczęśliwsza

Cytat:
Obosz.

Cytat:
Napisane przez tekla45 Pokaż wiadomość
Włosy tak w ogóle to jedna z nielicznych części ciała (o ile można je tak nazwać), z których jestem dumna. Za jakieś 2 lata pozwolę je ściąć o jakieś... 3 cm
Fotki!

Sobitter, olej zawsze daję po myciu i zazwyczaj było ok a od tygodnia jakaś fruwająca masakra.

Azben, a ile masz wzrostu? Swego czasu też miałam 78 w biuście i o dziwo miałam biust, mierzę 170 A moja biustowa norma to 81 cm.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 18:25   #4238
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Śmiem się nie zgodzić gdyż albowiem u mnie nie ma wizualnej różnicy z ćwiczeniami a bez nich przy tej samej wadze Za to bez ćwiczeń jestem szczęśliwsza
Też tak do niedawna twierdziłam, ale teraz zmieniam zdanie.
Wpierdzielam, co chcę, a chudnę. Żyć, nie umierać!!
I pomyśleć, że kiedyś tyłam na 1200 kcal. ;p
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 18:32   #4239
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

apropo biustu, jak to jest że na różnych stronkach wychodzi mi różny rozmiar? Który kalkulator jest najbardziej wiarygodny?
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 18:34   #4240
Azben
Raczkowanie

Cytat:

Obosz.

Fotki!

Sobitter, olej zawsze daję po myciu i zazwyczaj było ok a od tygodnia jakaś fruwająca masakra.

Azben, a ile masz wzrostu? Swego czasu też miałam 78 w biuście i o dziwo miałam biust, mierzę 170 A moja biustowa norma to 81 cm.

Niska jestem, niecałe 160cm cóż, mój jest widoczny w puszapie jedynie, w innych stanikach to rzadko kiedy chodze, bo się fatalnie czuje. Typowo modelkową figure mam, poza wzrostem i łydkami, które są choolernie krzywe noszę xs/s, m wchodzi w grę już tylko przy jakichś luźniejszych rzeczach czy oversize. Powiem wam, że to też jest udręka - wystające żebra, w leginsach widać każdą niedoskonałość. Dopiero ubraniami idzie to w miarę zatuszować, ale na chude ręce nic poradzić już nie mogę. Między innymi dlatego dobrze jest zadbać o włosy, gdy ma się kompleksy z powodu wagi, bo łatwo wtedy odwrócić uwagę od szczupłości czy paru zbędnych kilogramów...
Azben jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 18:55   #4241
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chłopak w wieku 19 lat to zwykły gówniarz jest. Uwierz mi, bo znam takich dużo (w końcu mój rocznik).
No chyba, że przytrafił Ci się wybitny przypadek. To zazdroszczę
Mam to samo zdanie
Ale jak byłam w gimnazjum, to osoby, które miały 18-20 lat wydawały mi się takie dorosłe, dojrzałe... a teraz jak tak patrze, to przecież gówniarze z nas jeszcze
Ver, Ty chyba jesteś moją zagubioną siostrą!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-03, 18:58   #4242
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przesadzaj, sporo tych przypadków wybitnych jest co prawda z gówniarzami kontakty poucinałam, żeby mi opinii o facetach nie psuli, ale nie ma z facetami tak źle chyba, że klasę mam specyficzną, bo 30% klasy TŻ mogłabym wybić, 30% nie znam, 20% ujdzie w tłoku a pozostałe 20% reprezentuje sobą jakiś poziom rozwoju
Twój TŻ jest dojrzały, ok ale poza tym.. ciężko
Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Też tak do niedawna twierdziłam, ale teraz zmieniam zdanie.
Wpierdzielam, co chcę, a chudnę. Żyć, nie umierać!!
I pomyśleć, że kiedyś tyłam na 1200 kcal. ;p
Dokładnie. Najpierw pizza popita Colą, potem trening, a i tak waga spada
I się człowiek nie głodzi i ma wysportowane ciałko
Cytat:
apropo biustu, jak to jest że na różnych stronkach wychodzi mi różny rozmiar? Który kalkulator jest najbardziej wiarygodny?
A żaden. Trzeba iść do PORZĄDNEGO sklepu i mierzyć

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
Mam to samo zdanie
Ale jak byłam w gimnazjum, to osoby, które miały 18-20 lat wydawały mi się takie dorosłe, dojrzałe... a teraz jak tak patrze, to przecież gówniarze z nas jeszcze
Ver, Ty chyba jesteś moją zagubioną siostrą!

Ja się zastanawiam jakim cudem chłopaki z mojej klasy mogą pisać egzamin dojrzałości jak posłucham o czym oni gadają to aż mnie głowa boli

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 19:03   #4243
201612231846
Konto usunięte

A ja byłam z TŻ n a rowerach. Właśnie nałożyłam oliwę z oliwek i GP z papryką
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 19:06   #4244
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:

A żaden. Trzeba iść do PORZĄDNEGO sklepu i mierzyć

tzn ja wiem, że rozmiar z obliczeń to nie jest świętość i zależy wszystko od modelu, ale dlaczego te obliczenia wychodzą różne to nie rozumiem
Stary 2013-05-03, 19:09   #4245
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Wysoko wszak się teoretycznie nie błyszczą a przerzucone nie chcą powrócić na swoją stronę -> więc nie są dość jedwabiste -> więc blizej im do miotły niż tafli Ponadto mają skłonność do puszenia i chyba (?) bywają niedociążone -> fruwające -> bliżej im do miotły.
Każde włosy można spacyfikować, a włosy wysokoporowate wizualnie nie muszą się różnić od niskoporów Blondhaircare jest doskonałym przykładem
Cytat:
Kascysko warto się przyjrzeć na ZSK liposomom na trądzik i na naczynka?
Nie mam problemu z pekającymi naczynkami ale raczej z płytkim ukrwieniem i czerwienieniem się w sytuacjach wszelakich (zimo, gorąco, wysiłek, niezręczne sytuacje itd.) i czy jest sens dodawania tego ekstraktu do serum wieczorem? Czy bardziej by miało sens stosowanie rano?
A co do tego przeciwtrądzikowego, to tak się waham, bo w sumie teraz rzadko co mi wyskakuje, czasem coś na brodzie lub na czole ale odkąd codziennie stosuję mleczko manuka w wieczornym serum to jest wiele lepiej i nie wiem, czy jest sens
Warto, szczególnie, jak masz dopiero problemy z płytkim unaczynieniem. Na powstałe już naczynka w większości pomoże tylko... laser

Liposomy na trądzik jako pierwsze poprawiły znacznie stan mojej cery.
Cytat:
a apropo liposomów to jakiś czas temu słyszałam w radiu, że amerykańscy naukowcy zrobili jakieś badania i wyszło im że skuteczność liposomów jest praktycznie zerowa, niestety ie pamiętam już czym to uzasadniali. wie ktoś coś o tym?
Taaa, to powiedz mi teraz, dlaczego ja właśnie w liposomach pracuję nad kontrolowanym uwalnianiem leków
Same liposomy nie są skuteczne(to tylko otoczki) - liczy się to, jaki ekstrakt/lek/substancja jest w nich zamknięty
Cytat:
Mam problem z fruwaniem włosów, może ktoś coś doradzi :/
Zaczęło się od przegięcia z pantenolem, od tamtej pory fruwają, są leciuteńkie i nie bardzo chcą się ładnie ułożyć.
Potem używałam (denkowałam) Mrs. Potters z jedwabiem i aloesem do mycia (może to ten aloes?), jako d/s dwukrotnie Balsam na cedrowym propolisie (może to miód?), dwukrotnie Lady Spa arganowa, jako b/s Joanna z pokrzywą czasami wspomagana Fruity Passion i zawsze odrobina oleju winogronowego po myciu.
Wczoraj na dzień i noc w desperacji nasmarowałam włosy maścią sutkową z lanoliną + olejem migdałowym, umyłam zestawem z Lady Spa, nadal był pirz więc wkurzona umyłam ponownie tym razem Oleo + kilka kropli oleju winogronowego w d/s. Nadal był dmuchawiec chociaż ciut mniejszy, dowaliłam na podsychające Fruity + więcej oleju i mam strąki
Co jeszcze mogę im zapodać? Kontynuować mycie Oleo + olejem w d/s?
Rypnięcia się obawiam, ostatnie trzy pozostawiły po sobie siano chociaż w tamtym okresie nie miałam problemów z fruwaniem - więc teraz w ogóle byłaby masakra.
Może walnąć protein, laminowania? Nie ciągną się, nie łamią.
A może to kwestia pogody bo ze składów nic nie wynika?

BTW zaczęłam uważniej wczytywać się w opinie na KWC, czaiłam się na Seboradin z żen-szeniem i Balsam marokański ale doczytałam, że dają efekt lekkich włosów więc dzięki. Organic Anti-Age nada się do dociążania piórek?
Polecam zestaw Joanna Argan Oil szampon i maska, dociąży Ci włosy bez obciążenia - ogólnie po tym zestawie z pq, parafiną i silikonem mam całkiem ładne włosy
Cytat:
Red powiedz mi jak to jest, z tego co piszesz to twoje włosy są bardzo wybredne, co testujesz to im się nie podoba, ale w sumie co tylko pokażesz włosy to są śliczne, więc gdzie sens, gdzie logika
No. Dziewczyna ma problem z chorobliwym perfekcjonizmem. I trochę obawiam się, że odbije się to na otoczeniu
Mam nadzieję, że nie przekażesz go córeczce
Cytat:
Pytanie niewłosowe, czy używałyście peelingów mechanicznych z ZSK? Chcę coś innego niż korund, dostępne są: z nasion malin, truskawek i czarnej porzeczki i w sumie nie wiem czy jest jakaś różnica między nimi
Korund najbardziej drapie, fajny jest peeling z truskawki
Cytat:
Moja babcia do włosów używała mikstury z olejku rycynowego, jajka, drożdży i piwa- ponoć świetnie ograniczała wypadanie włosów, aczkolwiek jej zapach był delikatnie zniechęcający. Ja mogę polecić wcieranie we włosy soku z aloesu.
Pierwsza mikstura - można się przeproteinować i podsuszyć, jak czyjeś włosy nie lubią protein.

Druga - moja mama by ołysiała, bo jest uczulona na aloes, a poza tym - nierozcieńczony sok z aloesu niesie ze sobą ryzyko przekwaszenia włosów, co w ciekawy sposób może załatwić końcówki.

Rozcieńczony w skalp - jak najbardziej, nawet w długość, tylko trzeba uważać na pogodę i puch
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-03, 19:24   #4246
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Każde włosy można spacyfikować, a włosy wysokoporowate wizualnie nie muszą się różnić od niskoporów Blondhaircare jest doskonałym przykładem

Polecam zestaw Joanna Argan Oil szampon i maska, dociąży Ci włosy bez obciążenia - ogólnie po tym zestawie z pq, parafiną i silikonem mam całkiem ładne włosy

No. Dziewczyna ma problem z chorobliwym perfekcjonizmem.
1. jednak w większości wysokoporowate nie są tak ładne :/
2. nie kuś, boję się wpadki i muszę zużyć to co mam...
3. nie no, poważnie mam ostatnio paskudne włosy, miejscowy wyprost i fruwanie. Po prostu nie wrzucam tych tragicznych fotek ale chyba muszę zacząć

Stary 2013-05-03, 19:30   #4247
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
na lobby biuściastych zapytaj, tak najbardzie wiarygodnie Ci odpowiedzą

Cytat:

tzn ja wiem, że rozmiar z obliczeń to nie jest świętość i zależy wszystko od modelu, ale dlaczego te obliczenia wychodzą różne to nie rozumiem
kluczem sukcesu jest przede wszystkim prawidłowe zmierzenie się
Stary 2013-05-03, 19:38   #4248
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
1. jednak w większości wysokoporowate nie są tak ładne :/
2. nie kuś, boję się wpadki i muszę zużyć to co mam...
3. nie no, poważnie mam ostatnio paskudne włosy, miejscowy wyprost i fruwanie. Po prostu nie wrzucam tych tragicznych fotek ale chyba muszę zacząć
Nieprawda. No chyba, że mówisz o tych niepielęgnowanych, to się zgodzę.

To zacznij wstawiać, może uwierzę
Stary 2013-05-03, 19:44   #4249
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
na lobby biuściastych zapytaj, tak najbardzie wiarygodnie Ci odpowiedzą

kluczem sukcesu jest przede wszystkim prawidłowe zmierzenie się
(albo zmierzenie od razu stanika )
Tutaj też się znają

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 19:48   #4250
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
To zacznij wstawiać, może uwierzę
Phi Póki co mogę zapodać porównanie na starych fotkach: po lewej GHD bo prawej fruwanie.
Możesz podesłać link do tej Joanny?
A póki co co byś radziła: emolienty tj. Oleo + olej, czy proteiny np. Vatikę jajeczną http://jakzapuscicwlosy.blogspot.com...tein-deep.html czy silikony np. Lorys Duo Chocolate?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 37.jpg (44,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 29.jpg (35,6 KB, 48 załadowań)

Stary 2013-05-03, 19:56   #4251
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Phi Póki co mogę zapodać porównanie na starych fotkach: po lewej GHD bo prawej fruwanie.
A póki co co byś radziła: emolienty tj. Oleo + olej, czy proteiny np. Vatikę jajeczną http://jakzapuscicwlosy.blogspot.com...tein-deep.html czy silikony np. Lorys Duo Chocolate?
Może się nieco rozfruwały, ale są i tak cudne myślałam, że będzie o wiele gorzej że też musisz być taką perfekcjonistką

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 19:56   #4252
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Te po prawej mają odrobinę większą objętość, niczym więcej się nie różnią, nie przekonujesz mnie w ogóle...

Na fruwanie emolienty i silikony(dociążanie), na pewno nie proteiny.

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...arganowym.html
Stary 2013-05-03, 20:06   #4253
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
ee, dla mnie oba te zdjęcia przedstawiają GHD

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 20:07   #4254
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:

Warto, szczególnie, jak masz dopiero problemy z płytkim unaczynieniem. Na powstałe już naczynka w większości pomoże tylko... laser

Liposomy na trądzik jako pierwsze poprawiły znacznie stan mojej cery.

Taaa, to powiedz mi teraz, dlaczego ja właśnie w liposomach pracuję nad kontrolowanym uwalnianiem leków
Same liposomy nie są skuteczne(to tylko otoczki) - liczy się to, jaki ekstrakt/lek/substancja jest w nich zamknięty

Korund najbardziej drapie, fajny jest peeling z truskawki
To chyba jednak skusze się na te liposomy, najpierw wypróbuję chyba te na naczynka

Wiesz ja się nie znam aż tak, tylko mówię co usłyszałam, szkoda, że wtedy od razu nie zapisałam o co chodziło, no ale w pracy wtedy byłam

A czy korund i te peelingi z nasion są tak samo drobne? Bo chciałabym coś nieco grubszego niż korund. Będę w tym tygodniu robić sobie mydełka do twarzy i jedno chciałam zrobić peelingujące a taka drobnica mi się do tego nie widzi

Dzień 6 z Jillian zaliczony jutro będzie przerwa bo chyba potrzebuję troszkę odpoczynku

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
wiedziałam, że przesadzasz
Stary 2013-05-03, 20:11   #4255
201612231846
Konto usunięte

Zna się któraś z was na składach?

Jaki rodzaj ma odżywka elseve wypełniająca elseve:

Aqua/Water, Cetyl Alcohol, PEG-180, Elaeis Guineensis Oil/ Palm Oil, Hydroxyethylcellulose, Dodecene, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Arginine, Chlorhexidine Dihydrochloride, Polyxamer 407, Linalool, Isopropyl Myristate, 2-oleamido-1,3-octadecanediol, Myristyl Alcohol, Serine, Cetrimonium Chloride, Cetyl Esters, BHT, Citric Acid, Buthylphenyl Methylpropional, Lauryl PEG/PPG-18/18 Methicone Glutamic Acid, Hexyl Cinnamal, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Linolenate, Parfum/Fragrance

Nada się do moich niskoporowatych włosów?
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 20:14   #4256
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Może się nieco rozfruwały, ale są i tak cudne myślałam, że będzie o wiele gorzej że też musisz być taką perfekcjonistką
To było jeszcze akceptowalne "popiórkowanie", ostatnio jest w tym stylu ale gorzej.

Cytat:
Te po prawej mają odrobinę większą objętość, niczym więcej się nie różnią, nie przekonujesz mnie w ogóle...

Na fruwanie emolienty i silikony(dociążanie), na pewno nie proteiny.

Moje wprawne oko widzi różnicę Tutaj jeszcze przykładowy BHD tj. fruwanie: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1360414029
Dzięki, gdzie można to dorwać, w Naturze, w Tesco, Rossmannie?

Stary 2013-05-03, 20:20   #4257
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

może dlatego, że niektórzy twierdzą, że obwód powinno się zaokrąglać do najbliższej piątki, a inni, że zaokrąglenie powinno być w dół i dodatkowo jeszcze od niego trzeba odjąć kolejne 5cm.
Cytat:
czy ty zawsze na wszystko masz odpowiedź !?
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 20:25   #4258
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
A czy korund i te peelingi z nasion są tak samo drobne? Bo chciałabym coś nieco grubszego niż korund. Będę w tym tygodniu robić sobie mydełka do twarzy i jedno chciałam zrobić peelingujące a taka drobnica mi się do tego nie widzi
Są drobniejsze od korundu
Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Zna się któraś z was na składach?

Jaki rodzaj ma odżywka elseve wypełniająca elseve:

Aqua/Water, Cetyl Alcohol, PEG-180, Elaeis Guineensis Oil/ Palm Oil, Hydroxyethylcellulose, Dodecene, Hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Arginine, Chlorhexidine Dihydrochloride, Polyxamer 407, Linalool, Isopropyl Myristate, 2-oleamido-1,3-octadecanediol, Myristyl Alcohol, Serine, Cetrimonium Chloride, Cetyl Esters, BHT, Citric Acid, Buthylphenyl Methylpropional, Lauryl PEG/PPG-18/18 Methicone Glutamic Acid, Hexyl Cinnamal, Glyceryl Linoleate, Glyceryl Oleate, Glyceryl Linolenate, Parfum/Fragrance

Nada się do moich niskoporowatych włosów?
Tego nie wiem, czy się nada, ale ma naprawdę ładny skład :O
Jeden silikon pod koniec składu zmodyfikowany z każdej strony - czyli właściwie nie - silikon. Czemu ja zrobiłam wczoraj spis zapasów, o czemu
Cytat:
Moje wprawne oko widzi różnicę Tutaj jeszcze przykładowy BHD tj. fruwanie: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1360414029
Dzięki, gdzie można to dorwać, w Naturze, w Tesco, Rossmannie?
Twoje nie do końca zdrowe oko chyba. Ja nadal nie widzę BHD.

Nawet w sklepikach czy osiedlowych drogeriach.

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
czy ty zawsze na wszystko masz odpowiedź !?
Odpowiedź? Red się po prostu lubuje w samodołowaniu się. Może grupowo olejmy jej narzekanie sikiem prostym, a może nawet poignorujmy trochę - taka forma terapii
Stary 2013-05-03, 20:37   #4259
say-hello
Zakorzenienie

So Bitter do tego mydełka możesz dodać poszatkowane migdały, płatki owsiane i np. cukier

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:

Odpowiedź? Red się po prostu lubuje w samodołowaniu się. Może grupowo olejmy jej narzekanie sikiem prostym, a może nawet poignorujmy trochę - taka forma terapii
ja już od dłuższego czasu próbuję ignorować dołowanie się Red. szkoda tylko, że ostatnio na wątku więcej dziewczyn zaczęło brać z niej przykład. ale się wczoraj w porę opamiętały
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-03, 20:38   #4260
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
Dobre
Za dużo z gitostwem się kiedyś zipało na murkach .

Cytat:
No dobsz, skusiłaś mnie
Cieszę się .

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ooo właśnie Macie moje włosy z dzisiaj jak ja mam z nimi żyć? Przy twarzy mam nie wiadomo co
Blask i skręt .

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
A ja za niedługo zbieram się na nockę do przyjaciółki, po wczorajszej wiadomości, taka noc jest mi potrzebna, muszę się wygadać i odstresować
Bardzo dobry pomysł!

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
w ogóle 3 dni chodzenia w legginsach i dżinsowej koszuli bez makijażu, a TŻ nadal mnie kocha
i oczywiście nie nauczyłam się NICZEGO, zwalam na ciśnienie
Bo tylko 3 dni .
A tak na serio niektórzy nie potrzebują ekstra ciuchów i makijażu, żeby dobrze wyglądać .

Też nie zajrzałam nawet do notatek .

Cytat:
To bessęsu ale one na zdjęciach prawie zawsze wychodzą ok Toteż się śmieję, że mogłabym występować w reklamach.
Z bardziej silikonowych mam odlewkę Lorysa Duo Chocolate chociaż już go raz kiedyś użyłam i też spuszył Może go z Vatiką zmieszać i olejem...

Zastanawiałam się dobrą chwilę, co napisałaś. A zanim dotarło do mnie, że to 'bez sensu', przez chwilę w głowie pojawił się głos, który zawsze mi powtarzał, że warto uczyć się francuskiego - nie ważne ile czasów posiada .

Cytat:
Skoro mowa o odchudzaniu- od prawie roku chodzę na siłownie, aczkolwiek bardziej po to by spalić tzw "grzeszki" dietetyczne Wczoraj kupiłam kapsułki z octem jabłkowym, nie spodziewam się cudów- zobaczymy. Niby moja waga jest OK (65kg przy 173cm), ale po słowach trenera "Można zrzucić kilka kg..." postanowiłam ciut zmniejszyć swoją wagę.
Bezczelny typ.
Tutaj pasuje tylko jeden tekst :
'A Ty?'

Cytat:
Na wątku wizażowym odnośnie noszenia dobrze dobranego stanika jest podanych kilka kalkulatorów w pierwszym poście.
Wszystkie są w sumie podobne, jeśli chodzi o wiarygodność.
Zazwyczaj wychodzi mi 75E lub F.
Ale wszystko zależy też o firmy, która produkuje bieliznę .

I zawsze mam się spytać , co to takiego Oleo ? Bo chodzi mi po głowie Garnier i Kerastase .

Edytowane przez Cindy28
Czas edycji: 2013-05-03 o 20:39
Cindy28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości