Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-04, 19:35   #4231
koncepcja
Raczkowanie

Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV

Zaczynam bardzo skromnie, bo wcześniej się nie ruszałam zbyt wiele.
Robię 2 min marszu, 1 min biegu - powtarzam 8 razy. Razem to ok 24 minuty treningu. Robię 2-3 km. Jak na razie to bardzo słabo, ale ważne że się ruszyłam
koncepcja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 19:48   #4232
DOTOLKA
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koncepcja Pokaż wiadomość
Zaczynam bardzo skromnie, bo wcześniej się nie ruszałam zbyt wiele.
Robię 2 min marszu, 1 min biegu - powtarzam 8 razy. Razem to ok 24 minuty treningu. Robię 2-3 km. Jak na razie to bardzo słabo, ale ważne że się ruszyłam
Powodzenia i trzymam kciuki za wytrwałość.

Dziewczyny, korzystacie ze Sports Tracker? Konkretnie chodzi mi o to czy są w nim tzw. rywalizacje (tak jak w Endomondo).
Wcześniej używałam Endomondo ale po tym, jak kilka razy nie zapisała mi się trasa, mimo włączonego GPS, postanowiłam zmienić na ST.
Teraz trochę brakuje mi "motywatora".
DOTOLKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 19:50   #4233
madziasNS
Raczkowanie

Koncepcja tez czytałam ten plan ale ja jesienia troche biegałam wiec zaczełam odrazu od biegu..,ale uważam ze jest to dobry plan dla początkujących...lepiej pomału ale bez kontuzji.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Dotolka nie pomogę bo tez korzystam z Endomondo ...ale ja jak do tej pory nie mam problemu z endomondo a własnie czytam ze sporo osob narzeka
Stary 2015-05-04, 19:58   #4234
Czekolada98
Przyczajenie

Runtastic można wykorzystywac do różnych sportów nie tylko do biegania Ja mam tą aplikacje i u mnie dobrze się sprawdza
Czekolada98 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 20:06   #4235
koncepcja
Raczkowanie

U mnie Endomondo się nie chcę włączać. Muszę wyłączyć i włączyć telefon, to może program się odpali ;/ Trasy jak na razie zlicza w miarę dobrze. Wiadomo - kilka metrów inaczej niż licznik przy rowerze, ale liczy
Stary 2015-05-04, 20:09   #4236
Yavanna84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magrat16 Pokaż wiadomość
To bardzo dobry wynik! Ja miałam nadzieję na pokonanie Agrykoli,ale ostatnie kilkadziesiąt metrów musiałam przemaszerowac :-( jestem zła na wynik,bo dzisiaj biegło mi się wyjątkowo źle.
Oj tak, ten podbieg jest morderczy. Ale to nie ostatnie warszawskie zawody. Właśnie obczajam jakiś plan na bieg powstania warszawskiego. Tam już nie będzie wymówek, czasu też sporo, a marzenie zejścia <1h jest.

Cytat:
Napisane przez madziasNS Pokaż wiadomość
Hej!

Nie było mnie na forum dwa dni a tu tyle się dzieje.
Gratulacje przede wszystkim dla tych którzy zaliczyli udane starty oraz dla tych co wciągnęli się w bieganie i biją swoje własne rekordy.

Też się pochwalę ze pobiłam swój rekord 5km poniżej 30 min Myslałam ze na drugi dzień nie bede mogła chodzić ale czułam się rewelacyjnie. Takie małe sukcesy działają mobilizująco bo dzisiaj stwierdzam ze miałam jeszcze siły i mogłam jeszcze lepiej pobiec

dzisiaj stwierdzam bez biegania nie umiem funkcjonowac...nawet jak wracam zmeczona musze isc biegac
Gratulacje.

Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość
Na dziś: 4.92 km w 35 minut po dzisiejszym biegu stwierdzam, że odpowiednie oddychanie jest dla mnie kluczowe. Muszę oddychać nos-usta, od razu lepiej mi się biegnie. W pewnym momencie zaczęła mnie łapać kolka, ale po chwili minęła. Jestem z siebie dumna, bo w końcu złamałam 30 minut!
Super, gratuluję.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Wczoraj biegowy puchar olsztyna, pierwsze miejsce w kategorii wiekowej wybiegalam i 4 open 22:19 (5km) po takim mega intensywnym treningowo weekendzie i obzarstwie jestem zadowolona, chociaz maly niedosyt jednak jest, bo trasa przyjemna byla
WOW, wymiatasz.

Fotografie psów: https://www.facebook.com/SnapDogPL/

Muffin: https://www.facebook.com/muffinbordercollie
Yavanna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 06:09   #4237
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez koncepcja Pokaż wiadomość
U mnie Endomondo się nie chcę włączać. Muszę wyłączyć i włączyć telefon, to może program się odpali ;/ Trasy jak na razie zlicza w miarę dobrze. Wiadomo - kilka metrów inaczej niż licznik przy rowerze, ale liczy
Może nie tyle wina endomondo co telefonu, endomondo sporo pamięci zajmuje i nie każdy sobie z tym radzi, u mnie najgorzej chodziło na Samsungu galaxy 3 o dziwo , a najlepiej na ACE 2.
Moim zdaniem najpierw wywal endomondo z telefonu i wgraj na nowo, zobaczysz czy tak samo chodzi, bo nowsze aktualizacje też polepszają sytuację.
Ja mam zegarek ale i tak do endomondo wgrywam treningi

Za chwile idę pobiegać i podbiegi robić, a pogoda już fajna na bieganie się skończyła, teraz mam pełne słońce i bezchmurne niebo

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 06:27   #4238
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Za chwile idę pobiegać i podbiegi robić, a pogoda już fajna na bieganie się skończyła, teraz mam pełne słońce i bezchmurne niebo
To może nie biegać w słońcu? Na przykład po lesie..
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 06:35   #4239
koncepcja
Raczkowanie

Cytat:
Może nie tyle wina endomondo co telefonu, endomondo sporo pamięci zajmuje i nie każdy sobie z tym radzi, u mnie najgorzej chodziło na Samsungu galaxy 3 o dziwo , a najlepiej na ACE 2.
Moim zdaniem najpierw wywal endomondo z telefonu i wgraj na nowo, zobaczysz czy tak samo chodzi, bo nowsze aktualizacje też polepszają sytuację.
Właśnie korzystam z SG Ace 2
Zastanawiałam się też ze to może być wina telefonu. Na pewno spróbuję zainstalować jeszcze raz. A kiedyś działało dobrze. ;D

EDIT: zainstalowałam od nowa. Zobaczymy jak będzie

Edytowane przez koncepcja
Czas edycji: 2015-05-05 o 06:49
Stary 2015-05-05, 08:50   #4240
madziasNS
Raczkowanie

A mi właśnie na samsungu śmiga Endomondo
Stary 2015-05-05, 09:16   #4241
Leae
Rozeznanie

Cytat:
Koncepcja tez czytałam ten plan ale ja jesienia troche biegałam wiec zaczełam odrazu od biegu..,ale uważam ze jest to dobry plan dla początkujących...lepiej pomału ale bez kontuzji.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Dotolka nie pomogę bo tez korzystam z Endomondo ...ale ja jak do tej pory nie mam problemu z endomondo a własnie czytam ze sporo osob narzeka
Ja od roku korzystam z Endomondo (bieganie i rower) i o dziwo ani razu nie miałam z nim problemu, ani z gpsem ani z zapisywaniem tras wcześniej miałam Galaxy Mini a teraz S3 - na obu działa bez zarzutu.

Cytat:

Leae jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 09:26   #4242
emilia0508
królikoholiczka

Dot.: bieganie po artroskopii kolana

A ja nigdy nie lubiłam endomondo. Od prawie zawsze mam runkeeper i jestem bardzo zadowolona

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 11:59   #4243
madziasNS
Raczkowanie

Dobrze ze jest tyle rożnych aplikacji dostępnych to na pewno każdy znajdzie coś dla siebie ...ja jestem zdania ze jak coś działa to nie zmieniam :P
Stary 2015-05-05, 12:06   #4244
Leae
Rozeznanie

Cytat:
Dobrze ze jest tyle rożnych aplikacji dostępnych to na pewno każdy znajdzie coś dla siebie ...ja jestem zdania ze jak coś działa to nie zmieniam :P
Dokładnie, lepsze jest wrogiem dobrego

Leae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 12:31   #4245
maalinkaa90
Zadomowienie

Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki. Rozciagacie się przed lub po bieganiu? Ostatnio zaczelam biegac na dłuższe dystanse i po takim 1-1,5 treningu czuje ze strasznie sztywnieja mi miesnie.. Poradzcie cos
maalinkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 12:47   #4246
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Ja korzystam z Nike Running i zmieniać nie zamierzam. Próbowałam z Endo, ale nie polubił się z moim telefonem i tylko się niepotrzebnie denerwowałam.

A ja przedwczoraj miałam iść na spacer, a poszłam pobiegać i 10 km zrobiłam i poprawiłam swój czas o 5 minut to dla mnie sporo. Ja to chyba powinnam biegać, w dni w których tak naprawdę nie zamierzałam. Bo gdy zakładam, że przebiegnę 5 to męczę 3 Jak widać i tutaj plany mnie nie lubią. Lepiej mi wychodzą niezaplanowane akcje
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 13:07   #4247
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maalinkaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki. Rozciagacie się przed lub po bieganiu? Ostatnio zaczelam biegac na dłuższe dystanse i po takim 1-1,5 treningu czuje ze strasznie sztywnieja mi miesnie.. Poradzcie cos
Ja się rozciągam po bieganiu

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 13:18   #4248
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez klemionka Pokaż wiadomość
Hmm... Właśnie nie biegam od pięty. Odnośnie kolana to właśnie w tym jednym (lewym) zawsze rzepka podczas spychania jej w dól jakby "ocierała się", jakby coś tam było i nie mogła tak gładko się przesuwać. Zauważyłam też że w moja prawa rzepka jest "bardziej ruchoma" niż lewa.
Zastanawiam się czy powinnam się tym jakoś bardziej zainteresować? Czy to może być właśnie tylko kwestia lepszej rozgrzewki i porządnego rozciągania?
Nie ma co radzić tak z opisu, najlepiej idź do ortopedy, choć bardziej fizjoterapeutę sportowego odwiedź.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
Napisane przez maalinkaa90 Pokaż wiadomość
Rozciąganie zawsze jak mięśnie,stawy,ścięgna są rozgrzane, więc po biegu.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 16:33   #4249
iixi
Zakorzenienie

cześć, można?
ja biegam od jakiegoś miesiąca, tak 3-4 razy w tyg się staram. bardziej rekreacyjnie i jako dodatek do normalnych ćwiczeń ale polubiłam to bardzo. zazwyczaj tak około 5km robię, póki co najwięcej 7.5 w 50 min. dzisiaj też byłam, troszkę ponad 4km w 30 min ale też dużo szłam ;/ bo tak ciepło jest, że bardzo ciężko się biegało i na pewno więcej przy takiej temp na dworze się nie wybiore ;p

i widziałam temat programów - ja używam endomondo i jestem zadowolona nie tnie się ani nic złego się nie dzieje. ale znowu Tż ma problemy bo mu się zacina.

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 18:39   #4250
withi_as
Zakorzenienie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51199500]Shock Absorber specjalnie do biegania. w nim zapominam, że mam piersi. Nike itp. do pięt mu nie dorastają. Mierzyłam najróżniejsze i tylko w tym mi piersi nie skaczą[/QUOTE]

Kupiłam ten Shock Absorber i ... da się w ogóle zapiąć to górne zapięcie ? Nie wiem, czuję jakąś specjalną technikę, pewnie praktyka czyni mistrza.

Jak mierzyłam to wydawało się że w miarę dobrze leży, wszystko trzymał w ryzach na swoim miejscu. Jutrzejszy trening wszystko zweryfikuje
withi_as jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 18:50   #4251
madziasNS
Raczkowanie

Absolwentka...u mnie jest tak samo ostatnio wydawało mi sie ze nie mam siły i biegłam sobie powoli a tu nowy rekord na 5km zrobiłam

malinka ...ja rozciagam sie po bieganiu
Stary 2015-05-05, 20:28   #4252
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

zdradziłam dzisiaj endomondo z nike+ run i całe 8,5 km poszło w kosmos
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 20:40   #4253
koncepcja
Raczkowanie

Nie byłam testować czy działa. Ale włączyłem kilka razy endomondo i się odpalalo tak jak powinno. jak na razie jestem zadowolona

No ale dzisiaj nie byłam biegać. Meh. Nie mam siły, a chciałam jeszcze brzuchy robić :/

Edytowane przez koncepcja
Czas edycji: 2015-05-05 o 20:41
Stary 2015-05-05, 20:57   #4254
madziasNS
Raczkowanie

dzisiaj wypadł dzień treningu wiec jak zawsze poszłam z zamiarem zrobienia 5 i więcej ale ledwo dałam rade 5 km zrobić bo strasznie gorąco było :/
Stary 2015-05-05, 22:21   #4255
LadyWhisper
Zakorzenienie

Apropos aplikacji - moj telefon z endo szybciej lapie fixa niz zegarek z gps

Mam lumie 625 z WP i nigdy mnie nie zawiodl, za to przy HTC ChaCha non stop wywalalo, koszmar. Zalezy od telefonu, zdecydowanie.

Od jutra zaczynam plan na polmaraton w 1:40 Wydaje sie byc luzny na maksa, biegam duzo szybciej niz w planie zakladaja no ale jednak na samych wybieganiach nic nie zbuduje, takze trzymajcie plis kciuki za moja cierpliwosc i systematycznosc

Mandragorrka jak tam u Ciebie? Kontuzja dokucza dalej bidulo???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 06:39   #4256
magrat16
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yavanna84 Pokaż wiadomość
Oj tak, ten podbieg jest morderczy. Ale to nie ostatnie warszawskie zawody. Właśnie obczajam jakiś plan na bieg powstania warszawskiego.
Marzyła mi się w tym roku cała warszawska triada, niestety na biegu powstania jestem w.innym mieście :-( postaram się o formę na bieg niepodległości. Powodzenia na biegu powstania, ma niesamowity klimat, uwielbiam go ;-)
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61)

03.10.2015
magrat16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 09:04   #4257
Flower23
Zakorzenienie

Mnie sie marzy pół maraton w październiku w Katowicach )

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-06, 12:03   #4258
maalinkaa90
Zadomowienie

Trzymamy kciuki!
maalinkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 12:42   #4259
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Apropos aplikacji - moj telefon z endo szybciej lapie fixa niz zegarek z gps

Mam lumie 625 z WP i nigdy mnie nie zawiodl, za to przy HTC ChaCha non stop wywalalo, koszmar. Zalezy od telefonu, zdecydowanie.

Od jutra zaczynam plan na polmaraton w 1:40 Wydaje sie byc luzny na maksa, biegam duzo szybciej niz w planie zakladaja no ale jednak na samych wybieganiach nic nie zbuduje, takze trzymajcie plis kciuki za moja cierpliwosc i systematycznosc

Mandragorrka jak tam u Ciebie? Kontuzja dokucza dalej bidulo???
Trzymam kciuki za 1'40
U mnie kicha, jak się nie ruszam to nie boli . Może to znak że powinnam leżeć i pachnieć

Cytat:
A może Gliwice? Będzie 18.10

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-06, 15:02   #4260
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e
Konto usunięte

Cytat:

To tak jak mnie.
U mnie wczoraj 6.20km w 33min. Krótki bieg, bo już robiło się ciemno.

Edytowane przez 3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e
Czas edycji: 2015-05-06 o 15:04
3157a67d1d934f0506c976ba0ef558d7d1211d34_658382e67595e jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości