|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uniwersytet Łódzki część II
Dobrze że mogli, bo u nas dziekanat nie zgodził się na zmianę języka i trzeba sie bylo angola od zera uczyc
|
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4233 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4234 |
|
Raczkowanie
|
Otóż dostałam dzisiaj list z oświadczeniem studenta o spełnianiu warunków do podjęcia studiów stacjonarnych. I teraz tak, mam tam trzy podpunkty, ale zastanawiam się nad 1 albo 2. Gdyby nie fakt, że w zeszłym roku chodziłam jakiś czas na studia, a potem przerwałam ( przed sesją jakoś ) to pewni nie miałabym wątpliwości.. Ale czy wykorzystałam wtedy jakieś punkty ECTS? Szczerze mówiąc nie do końca się w tym nadal rozgarniam :P
|
#4235 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4236 |
|
Raczkowanie
|
Nie
A w ogóle nie oddalam legitymacji, ani nic z tych rzeczy , ale dowiedziałam się dziś, że chyba powinnam jechać i to załatwić? Jakoś wcześniej się nad tym nie zastanawiałam ani się tym nie przejmowałam, ale dzisiaj napisałam do dziekanatu NG i pani mi powiedziała, że mogę mieć starą legitymację, ale najpierw muszę ją zwrócić do poprzedniego ( czyli na eko-soc ) - po prostu się rozliczyć ze starym dziekanatem, ale zastanawiam się czy nie będę mieć jakiś problemów z tego powodu, czy też nie będą mi tam suszyć głowy. Orientuje się ktoś jak to wygląda?
|
#4237 |
|
Raczkowanie
|
Wie ktoś może czy do stypendium socjalnego jest potrzebny NIP?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Nie.
|
#4239 |
|
Raczkowanie
|
https://rekrutacja.uni.lodz.pl/index.php?op=news
No niestety nie ma drugiej rekrutacji na ekonomie Myslalam, ze jesli na 330 miejsc weszlo 269 osob to zrobia rekrutacje, zeby uzupelnic braki. Jestem zalamana... mimo wszystko dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam |
|
|
|
#4240 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4241 |
|
Raczkowanie
|
pffe, rok temu byly 2 dodatkowe rekrutacje na ekonomię dlatego mialam nadzieje.
A czas na dokumenty byl do 22 lipca wiec nie wiem co maja aktualizowac. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4242 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nie ma znaczenia jak było rok, czy dwa lata temu w żadnej rekrutacji, na żaden kierunek. Widocznie stwierdzili, że nie chcą studentów, którzy mieli mniejszą ilość punktów niż ostatnia osoba, która się znajdowała na liście zakwalifikowanych. |
|
|
|
|
#4243 |
|
Raczkowanie
|
Zakwalifkowano wszystkie osoby, ktore zlozyly na ten kierunek. Papiery zanioslo 269 osob ze 621
Zreszta to nie wazne juz, przegralam zycie, tyle. Pozdrawiam |
|
|
|
#4244 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Dzięki wielkie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4246 |
|
Raczkowanie
|
Niestety nie, zlozylam na geografie ale tam jest zaledwie 26 osob, co nie daje zadnej nadziei na specjalizacje nauczycielska. Juz w tamtym roku nie powstala, ale myslalam, ze teraz bedzie lepiej. Wiec krotko mowiac jestem w 4 literach bo co mozna robic po samej geo...
A liczylam na ta ekonomie, bo zawsze jakos fascynowaly mnie statystyki o bezrobociu, te gieldy, waluty itd. Tlumaczylam sobie, ze rok temu byly 2 dodatkowe rekrutacje, ze czesc nie zlozy dokumentow, duza czesc wybierze Fir, a nie ekonomie... i co? dodatkowej rekrutacji nie ma. Trudno, sama sobie jestem winna. Trzeba bylo wybrac to jako druga opcje. Do dziewczyny z gory - progu jako takiego nie bylo, bo ta reszta co sie nie dostala to nie uiscila oplaty rekrutacyjnej. |
|
|
|
#4247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ja widziałam tylko w statystykach, którymi byłam bardzo zainteresowana, bo ubiegałam się o przyjęcie na ten kierunek, że zarejestrowało się 660 osób, a nie natrafiłam nigdzie na informację, ile osób nie uiściło opłaty rekrutacyjnej. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4248 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no trzeba było złożyć dokumenty jak chciałaś iść na ten kierunek a teraz spróbuj się przenieść, może jeszcze się uda a jak nie to możesz zacząć ekonomię za rok, skoro tak bardzo jej chcesz. Rok to bardzo mało, sama zobaczysz. |
|
|
|
|
#4249 |
|
Raczkowanie
|
Nie musza podawac, wystarczy ze podali ze ok. 3tysiace osob tego nie zrobilo wiec oczywiste, ze troche na tym kierunku troche na tym osob nie wplacilo.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4250 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
siejesz błędne informacje, nie masz pojęcia ile na ekonomię nie wpłaciło osób kasy, taka prawda i przestań już przeżywać jak mrówka okres. trzeba było wcześniej myśleć a nie teraz się użalać nad sobą, lepiej poszukaj wyjścia z sytuacji.
|
|
|
|
|
#4251 |
|
Raczkowanie
|
Nie, nie sieje blednych informacji.
Dzwonilam przed chwila do wydzialu eko-soc i powiedzieli, ze dodatkowej rekrutacji nie bedzie, ewentualnie trzeba patrzec na strone uczelni jesli cos sie zmieni. Trudno. |
|
|
|
#4252 |
|
BAN stały
|
miałam na myśli opłaty! Piszesz, że ileś osób nie wpłaciło, a nie masz bladego pojęcia ile wpłaciło a ile nie. nie będzie drugiej rekrutacji no i co z tego? Nigdzie nie napisałaś, że będzie. Czytaj ze zrozumieniem.
|
|
|
|
#4253 |
|
Raczkowanie
|
No ja oplaty tez mialam na mysli. Przyjeto 621 osob z 660, te 39 nie wnioslo oplaty i sie naprawde nie kloc.
A napisalam, ze nie bedzie rekrutacji, zeby w zasadzie zamknac moj temat. Pozdrawiam |
|
|
|
#4254 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jak masz oficjalną informację to ok, ale nie snuj własnych domysłów. |
|
|
|
|
#4255 |
|
Raczkowanie
|
No moze i tak bylo.
A co myslicie o ekonomii specjalizacja ekobiznes? tu sa miejsca, a to chyba moja ostatnia szansa... |
|
|
|
#4256 |
|
BAN stały
|
Dziewczyno, opamiętaj się. Nie składałaś na ekonomię papierów a teraz wymyślasz cuda na kiju. Jak musi być koniecznie ekonomia to sobie złóż na tą i później ewentualnie próbuj się przenieść. Przestań się nad sobą użalać.
|
|
|
|
#4257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I juz sie tak nie oburzaj, ja nie wiem jak Twoj facet z Toba wytrzymuje. Masakra, dziewczyna, a tyle nienawisci. |
|
|
|
|
#4258 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Spytaj go, w październiku mija nam razem 7 lat i jakoś jesteśmy szczęśliwi
|
|
|
|
|
#4259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ach, no to dlugo :P |
|
|
|
|
#4260 |
|
Raczkowanie
|
Do wyboru masz jeszcze ekonomię w języku angielskim. Poza tym troszeczkę obsesyjnie reagujesz na ten brak miejsc na ekonomii.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.

, ale dowiedziałam się dziś, że chyba powinnam jechać i to załatwić? Jakoś wcześniej się nad tym nie zastanawiałam ani się tym nie przejmowałam, ale dzisiaj napisałam do dziekanatu NG i pani mi powiedziała, że mogę mieć starą legitymację, ale najpierw muszę ją zwrócić do poprzedniego ( czyli na eko-soc ) - po prostu się rozliczyć ze starym dziekanatem, ale zastanawiam się czy nie będę mieć jakiś problemów z tego powodu, czy też nie będą mi tam suszyć głowy. Orientuje się ktoś jak to wygląda?

Myslalam, ze jesli na 330 miejsc weszlo 269 osob to zrobia rekrutacje, zeby uzupelnic braki.

siejesz błędne informacje, nie masz pojęcia ile na ekonomię nie wpłaciło osób kasy, taka prawda i przestań już przeżywać jak mrówka okres. trzeba było wcześniej myśleć a nie teraz się użalać nad sobą, lepiej poszukaj wyjścia z sytuacji.