Uniwersytet Łódzki część II - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-27, 22:25   #4231
dobrusia8e
Zadomowienie

Dot.: Uniwersytet Łódzki część II

Dobrze że mogli, bo u nas dziekanat nie zgodził się na zmianę języka i trzeba sie bylo angola od zera uczyc
dobrusia8e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 00:26   #4232
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 07:42   #4233
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dobrusia8e Pokaż wiadomość
Dobrze że mogli, bo u nas dziekanat nie zgodził się na zmianę języka i trzeba sie bylo angola od zera uczyc
u mnie tak samo. Wszyscy angielski, bez wyjątku.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 09:38   #4234
turnupthelove
Raczkowanie

Otóż dostałam dzisiaj list z oświadczeniem studenta o spełnianiu warunków do podjęcia studiów stacjonarnych. I teraz tak, mam tam trzy podpunkty, ale zastanawiam się nad 1 albo 2. Gdyby nie fakt, że w zeszłym roku chodziłam jakiś czas na studia, a potem przerwałam ( przed sesją jakoś ) to pewni nie miałabym wątpliwości.. Ale czy wykorzystałam wtedy jakieś punkty ECTS? Szczerze mówiąc nie do końca się w tym nadal rozgarniam :P
Stary 2014-07-28, 10:56   #4235
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez turnupthelove Pokaż wiadomość
Otóż dostałam dzisiaj list z oświadczeniem studenta o spełnianiu warunków do podjęcia studiów stacjonarnych. I teraz tak, mam tam trzy podpunkty, ale zastanawiam się nad 1 albo 2. Gdyby nie fakt, że w zeszłym roku chodziłam jakiś czas na studia, a potem przerwałam ( przed sesją jakoś ) to pewni nie miałabym wątpliwości.. Ale czy wykorzystałam wtedy jakieś punkty ECTS? Szczerze mówiąc nie do końca się w tym nadal rozgarniam :P
zaliczyłaś jakiś przedmiot?
Stary 2014-07-28, 12:02   #4236
turnupthelove
Raczkowanie

Nie ..

A w ogóle nie oddalam legitymacji, ani nic z tych rzeczy , ale dowiedziałam się dziś, że chyba powinnam jechać i to załatwić? Jakoś wcześniej się nad tym nie zastanawiałam ani się tym nie przejmowałam, ale dzisiaj napisałam do dziekanatu NG i pani mi powiedziała, że mogę mieć starą legitymację, ale najpierw muszę ją zwrócić do poprzedniego ( czyli na eko-soc ) - po prostu się rozliczyć ze starym dziekanatem, ale zastanawiam się czy nie będę mieć jakiś problemów z tego powodu, czy też nie będą mi tam suszyć głowy. Orientuje się ktoś jak to wygląda?
Stary 2014-07-28, 12:24   #4237
Thumbelina9512
Raczkowanie

Wie ktoś może czy do stypendium socjalnego jest potrzebny NIP?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Qu'on peut changer l'histoire.
Thumbelina9512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 18:19   #4238
maacieek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Thumbelina9512 Pokaż wiadomość
Wie ktoś może czy do stypendium socjalnego jest potrzebny NIP?

Nie.
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 18:37   #4239
Hejka221
Raczkowanie

https://rekrutacja.uni.lodz.pl/index.php?op=news
No niestety nie ma drugiej rekrutacji na ekonomie Myslalam, ze jesli na 330 miejsc weszlo 269 osob to zrobia rekrutacje, zeby uzupelnic braki.
Jestem zalamana... mimo wszystko dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Hejka221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 18:48   #4240
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hejka221 Pokaż wiadomość
https://rekrutacja.uni.lodz.pl/index.php?op=news
No niestety nie ma drugiej rekrutacji na ekonomie Myslalam, ze jesli na 330 miejsc weszlo 269 osob to zrobia rekrutacje, zeby uzupelnic braki.
Jestem zalamana... mimo wszystko dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam
powtórzę: te 269 osób to osoby, które JUŻ zaniosły papiery, listę będą aktualizować i było do przewidzenia, że nie zrobią drugiej tury, nie na taki kierunek.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez turnupthelove Pokaż wiadomość
Nie ..

A w ogóle nie oddalam legitymacji, ani nic z tych rzeczy , ale dowiedziałam się dziś, że chyba powinnam jechać i to załatwić? Jakoś wcześniej się nad tym nie zastanawiałam ani się tym nie przejmowałam, ale dzisiaj napisałam do dziekanatu NG i pani mi powiedziała, że mogę mieć starą legitymację, ale najpierw muszę ją zwrócić do poprzedniego ( czyli na eko-soc ) - po prostu się rozliczyć ze starym dziekanatem, ale zastanawiam się czy nie będę mieć jakiś problemów z tego powodu, czy też nie będą mi tam suszyć głowy. Orientuje się ktoś jak to wygląda?
jak nie zaliczyłaś żadnego przedmiotu to nie masz wykorzystanych ECTS więc wpisujesz, że nie wykorzystałaś
Stary 2014-07-28, 19:05   #4241
Hejka221
Raczkowanie

pffe, rok temu byly 2 dodatkowe rekrutacje na ekonomię dlatego mialam nadzieje.
A czas na dokumenty byl do 22 lipca wiec nie wiem co maja aktualizowac.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-28, 20:47   #4242
pffe
BAN stały

Cytat:
pffe, rok temu byly 2 dodatkowe rekrutacje na ekonomię dlatego mialam nadzieje.
A czas na dokumenty byl do 22 lipca wiec nie wiem co maja aktualizowac.
No to już nie będą aktualizować.
Nie ma znaczenia jak było rok, czy dwa lata temu w żadnej rekrutacji, na żaden kierunek. Widocznie stwierdzili, że nie chcą studentów, którzy mieli mniejszą ilość punktów niż ostatnia osoba, która się znajdowała na liście zakwalifikowanych.
Stary 2014-07-28, 20:50   #4243
Hejka221
Raczkowanie

Zakwalifkowano wszystkie osoby, ktore zlozyly na ten kierunek. Papiery zanioslo 269 osob ze 621
Zreszta to nie wazne juz, przegralam zycie, tyle.
Pozdrawiam
Stary 2014-07-28, 20:56   #4244
pffe
BAN stały

Cytat:
Zakwalifkowano wszystkie osoby, ktore zlozyly na ten kierunek. Papiery zanioslo 269 osob ze 621
Pozdrawiam
a Ty nie złożyłaś na ekonomię?
Stary 2014-07-28, 21:02   #4245
Thumbelina9512
Raczkowanie

Cytat:
Pozdrawiam
Z tego co pamiętam to w rekrutacji udział wzięło 660 osób. A zakwalifikowanych było 621. Więc jakiś tam próg pkt był. Dlaczego przegrałaś życie? Przecież mgr możesz zrobić z ekonomii. Bynajmniej tak mi się wydaje. I w przyszłym roku możesz zacząć ekonomię jako drugi kierunek.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Nie.
Dzięki wielkie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-28, 21:18   #4246
Hejka221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
a Ty nie złożyłaś na ekonomię?
Niestety nie, zlozylam na geografie ale tam jest zaledwie 26 osob, co nie daje zadnej nadziei na specjalizacje nauczycielska. Juz w tamtym roku nie powstala, ale myslalam, ze teraz bedzie lepiej. Wiec krotko mowiac jestem w 4 literach bo co mozna robic po samej geo...
A liczylam na ta ekonomie, bo zawsze jakos fascynowaly mnie statystyki o bezrobociu, te gieldy, waluty itd. Tlumaczylam sobie, ze rok temu byly 2 dodatkowe rekrutacje, ze czesc nie zlozy dokumentow, duza czesc wybierze Fir, a nie ekonomie... i co? dodatkowej rekrutacji nie ma.
Trudno, sama sobie jestem winna. Trzeba bylo wybrac to jako druga opcje.

Do dziewczyny z gory - progu jako takiego nie bylo, bo ta reszta co sie nie dostala to nie uiscila oplaty rekrutacyjnej.
Stary 2014-07-28, 21:28   #4247
Thumbelina9512
Raczkowanie

Cytat:

Do dziewczyny z gory - progu jako takiego nie bylo, bo ta reszta co sie nie dostala to nie uiscila oplaty rekrutacyjnej.
A to w porządku. Nie chciałam żebyś myślała, że się wymądrzam czy coś Bo ja widziałam tylko w statystykach, którymi byłam bardzo zainteresowana, bo ubiegałam się o przyjęcie na ten kierunek, że zarejestrowało się 660 osób, a nie natrafiłam nigdzie na informację, ile osób nie uiściło opłaty rekrutacyjnej.

Stary 2014-07-29, 06:03   #4248
pffe
BAN stały

Cytat:
Niestety nie, zlozylam na geografie ale tam jest zaledwie 26 osob, co nie daje zadnej nadziei na specjalizacje nauczycielska. Juz w tamtym roku nie powstala, ale myslalam, ze teraz bedzie lepiej. Wiec krotko mowiac jestem w 4 literach bo co mozna robic po samej geo...
A liczylam na ta ekonomie, bo zawsze jakos fascynowaly mnie statystyki o bezrobociu, te gieldy, waluty itd. Tlumaczylam sobie, ze rok temu byly 2 dodatkowe rekrutacje, ze czesc nie zlozy dokumentow, duza czesc wybierze Fir, a nie ekonomie... i co? dodatkowej rekrutacji nie ma.
Trudno, sama sobie jestem winna. Trzeba bylo wybrac to jako druga opcje.

a skąd wiesz kto nie uiścił opłaty? takich informacji przecież nie podają.

no trzeba było złożyć dokumenty jak chciałaś iść na ten kierunek a teraz spróbuj się przenieść, może jeszcze się uda a jak nie to możesz zacząć ekonomię za rok, skoro tak bardzo jej chcesz. Rok to bardzo mało, sama zobaczysz.
Stary 2014-07-29, 09:00   #4249
Hejka221
Raczkowanie

Nie musza podawac, wystarczy ze podali ze ok. 3tysiace osob tego nie zrobilo wiec oczywiste, ze troche na tym kierunku troche na tym osob nie wplacilo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 09:24   #4250
pffe
BAN stały

Cytat:
Nie musza podawac, wystarczy ze podali ze ok. 3tysiace osob tego nie zrobilo wiec oczywiste, ze troche na tym kierunku troche na tym osob nie wplacilo.
siejesz błędne informacje, nie masz pojęcia ile na ekonomię nie wpłaciło osób kasy, taka prawda i przestań już przeżywać jak mrówka okres. trzeba było wcześniej myśleć a nie teraz się użalać nad sobą, lepiej poszukaj wyjścia z sytuacji.
Stary 2014-07-29, 09:36   #4251
Hejka221
Raczkowanie

Nie, nie sieje blednych informacji.
Dzwonilam przed chwila do wydzialu eko-soc i powiedzieli, ze dodatkowej rekrutacji nie bedzie, ewentualnie trzeba patrzec na strone uczelni jesli cos sie zmieni.
Trudno.
Stary 2014-07-29, 09:47   #4252
pffe
BAN stały

Cytat:
Nie, nie sieje blednych informacji.
Dzwonilam przed chwila do wydzialu eko-soc i powiedzieli, ze dodatkowej rekrutacji nie bedzie, ewentualnie trzeba patrzec na strone uczelni jesli cos sie zmieni.
Trudno.
miałam na myśli opłaty! Piszesz, że ileś osób nie wpłaciło, a nie masz bladego pojęcia ile wpłaciło a ile nie. nie będzie drugiej rekrutacji no i co z tego? Nigdzie nie napisałaś, że będzie. Czytaj ze zrozumieniem.
Stary 2014-07-29, 09:54   #4253
Hejka221
Raczkowanie

No ja oplaty tez mialam na mysli. Przyjeto 621 osob z 660, te 39 nie wnioslo oplaty i sie naprawde nie kloc.
A napisalam, ze nie bedzie rekrutacji, zeby w zasadzie zamknac moj temat. Pozdrawiam
Stary 2014-07-29, 11:06   #4254
pffe
BAN stały

Cytat:
No ja oplaty tez mialam na mysli. Przyjeto 621 osob z 660, te 39 nie wnioslo oplaty i sie naprawde nie kloc.
A napisalam, ze nie bedzie rekrutacji, zeby w zasadzie zamknac moj temat. Pozdrawiam
A kto Ci powiedział, że tyle właśnie osób nie uiściło opłaty? Równie dobrze te osoby mogły też się dostać na coś innego i już odpuściły ekonomię.
Jak masz oficjalną informację to ok, ale nie snuj własnych domysłów.
Stary 2014-07-29, 11:47   #4255
Hejka221
Raczkowanie

No moze i tak bylo.
A co myslicie o ekonomii specjalizacja ekobiznes? tu sa miejsca, a to chyba moja ostatnia szansa...
Stary 2014-07-29, 12:06   #4256
pffe
BAN stały

Cytat:
No moze i tak bylo.
A co myslicie o ekonomii specjalizacja ekobiznes? tu sa miejsca, a to chyba moja ostatnia szansa...
Dziewczyno, opamiętaj się. Nie składałaś na ekonomię papierów a teraz wymyślasz cuda na kiju. Jak musi być koniecznie ekonomia to sobie złóż na tą i później ewentualnie próbuj się przenieść. Przestań się nad sobą użalać.
Stary 2014-07-29, 12:15   #4257
Hejka221
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyno, opamiętaj się. Nie składałaś na ekonomię papierów a teraz wymyślasz cuda na kiju. Jak musi być koniecznie ekonomia to sobie złóż na tą i później ewentualnie próbuj się przenieść. Przestań się nad sobą użalać.
Yy, przepraszam Cie kochana, ale skladalam na cos innego - nie moja wina, ze specjalizacja, ktora chcialam na 90% nie powstanie. Gdybym wiedziala, ze tak bedzie to bym od razu zlozyla na eko, czy to takie dziwne, ze probuje to wszystko jakos naprawic??
I juz sie tak nie oburzaj, ja nie wiem jak Twoj facet z Toba wytrzymuje. Masakra, dziewczyna, a tyle nienawisci.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 12:17   #4258
pffe
BAN stały

Cytat:
Yy, przepraszam Cie kochana, ale skladalam na cos innego - nie moja wina, ze specjalizacja, ktora chcialam na 90% nie powstanie. Gdybym wiedziala, ze tak bedzie to bym od razu zlozyla na eko, czy to takie dziwne, ze probuje to wszystko jakos naprawic??
I juz sie tak nie oburzaj, ja nie wiem jak Twoj facet z Toba wytrzymuje. Masakra, dziewczyna, a tyle nienawisci.
No to trzeba było mieć wyjście awaryjne. Złożyłaś na geografię a teraz za wszelką cenę chcesz jej uniknąć, to po co składałaś?
Spytaj go, w październiku mija nam razem 7 lat i jakoś jesteśmy szczęśliwi
Stary 2014-07-29, 12:29   #4259
Hejka221
Raczkowanie

Cytat:
No to trzeba było mieć wyjście awaryjne. Złożyłaś na geografię a teraz za wszelką cenę chcesz jej uniknąć, to po co składałaś?
Spytaj go, w październiku mija nam razem 7 lat i jakoś jesteśmy szczęśliwi
Skladalam, bo chcialam byc nauczycielka. Teraz wiem, ze to nie wypali i musze cos zrobic.

Ach, no to dlugo :P
Stary 2014-07-29, 12:43   #4260
xniji
Raczkowanie

GG do xniji

Do wyboru masz jeszcze ekonomię w języku angielskim. Poza tym troszeczkę obsesyjnie reagujesz na ten brak miejsc na ekonomii.
xniji jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości