Rossmann cz. XIX - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-21, 13:55   #4231
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29
Dot.: Rossmann cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Pani pomadki w płynie Eveline
Ślepa jestem czy wyglądaja identycznie ?
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:01   #4232
Selfish Girl
Life is a drink ...

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
Ślepa jestem czy wyglądaja identycznie ?
Wyglądają identycznie ale jak pisałam wcześniej 116 jest bardzo jaskrawa.

Wkleiłam zdjęcia bo na pomadkach są naklejki i ewidentnie się nimi nie kierujcie XD
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:07   #4233
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez serialomaniaczka Pokaż wiadomość
dziewczyny, doradźcie. mam mikołajki klasowe i wiem tylko, że wylosowałam dziewczynę. zastanawiam się czy nie kupić czegoś na tej promocji i może wy doradzicie coś w miarę neutralnego typu tusz do rzęs, jakieś lakiery, błyszczyk, żeby stworzyć taki zestaw do 20-25zł?
wiadomo że ciężko jest utrafić w czyjś gust,ale z tym się wiąże ryzyko losowanych mikołajek,i nie ma co gdybać że ktoś lubi silikonową czy naturalną szczoteczkę,bo tego się i tak nie dowiemy a coś trzeba kupić ja bym kupiła żółty tusz Lovely(jest przez większość lubiany więc większa szansa że akurat się spodoba) lakier do paznokci piaskowy,jakiś żel pod prysznic
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:08   #4234
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
wiadomo że ciężko jest utrafić w czyjś gust,ale z tym się wiąże ryzyko losowanych mikołajek,i nie ma co gdybać że ktoś lubi silikonową czy naturalną szczoteczkę,bo tego się i tak nie dowiemy a coś trzeba kupić ja bym kupiła żółty tusz Lovely(jest przez większość lubiany więc większa szansa że akurat się spodoba) lakier do paznokci piaskowy,jakiś żel pod prysznic
Prezent z przesłaniem ?

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:11   #4235
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Piaskowce wbrew pozorom podobają się małej liczbie osób

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:11   #4236
cosmetix
Makeup challenge winner

Oj, nie przesadzaj, zoila. Rozumiem dezodorant jest niestosowny, ale żel jak najbardziej jest dobry na prezent. Jak się obdarowanej nie spodoba, zawsze odda komuś z rodziny albo upierze skarpertki

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-11-21 o 14:13
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:15   #4237
asia2285
Zakorzenienie

Jestem zalamana. Obliczyłem ze wydam 80 zl a i tak z wielu pozycji zrezygnowałam. a to wszystko przez róż

Manchester United

Coś o mnie--->
All about me
Nowy post: Łapacz snów - DIY Dreamcatcher

Edytowane przez asia2285
Czas edycji: 2013-11-21 o 14:16
asia2285 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 14:15   #4238
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Oj, nie przesadzaj, zoila. Rozumiem dezodorant niestosowany, ale żel jak najbardziej jest dobry na prezent. Jak się obdarowanej nie spodoba, zawsze odda komuś z rodziny albo upierze skarpertki

Dla mnie kupno żelu ma sens wtedy, gdy jest to produkt z tej samej linii - do wody toaletowej Playboy ktoś dodaje żel o tym samych zapachu, kupuje pojedyncze produkty z danej serii np. balsam i żel Dove Purely Pampering. Ale do tuszu Lovely i lakieru Wibo dodać żel np. Nivea? Jakoś mi to nie gra .

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2013-11-21, 14:16   #4239
malgo_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annnie88 Pokaż wiadomość

No i teraz które pomadki wybrac Możecie podpowiedziec które sa najtrwalsze? Chce jedna na codzien i jedna na wyjscia, na wyjscia cos trwalszego by sie przydało
Rimmel Kate Asia 077 lub airy fair 070
Maybelliene Colour Whisper - pump up peach/orange attude/coral ambition
L'oreal Rouge Caresse 101 lub 301
Wibo elixir - mam juz 05 faktycznie sie troche łamie, ale ja lubie i jesli nie kupie innych to wezme znow elixir ale tym razem 07 lub 06
Ja mam Whisper coral ambition i L'oreal 101 i obie mogę polecić. Generalnie są podobne - takie pół transparentne, ale Whisper trochę się osadza jednak
malgo_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:18   #4240
alinson
Raczkowanie

Dziewczyny, a czy któreś cienie do powiek z Rossmanna są godne uwagi?
Oprócz Color Tatoo, dla mnie za intensywe. Głównie chodzi mi o odcienie beżu.
alinson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:18   #4241
jjulitaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Siuniaaa Pokaż wiadomość

Ja mam cerę suchą w kierunku mieszanej (strefa T)
używałam/mam oba podkłady

Rimmel Wake Me Up fajny nawet dobrze kryje, wyrównuje koloryt, nie wysusza, raczej skórek nie podkreśla. Jedyne co to po czasie trochę za bardzo błyszczy mi się po nim twarz (jest tłustawy) Samego go nie stosuję dodaję jedynie do jakiegoś innego podkładu ze względu właśnie na to błyszczenie. Trwałość średnia.

L'Oreal, Lumi Magique ma mniejsze krycie (dość słabe) bardziej wyrównuje koloryt, fajnie się rozprowadza ale twarz po nim dość mocno się błyszczy na pewno wymaga więcej poprawek. Poza tym lepi się i brudzi ubrania. Muszę go jakoś zużyć więc czasami dolewam do jaśniejszych Healthy Mix lub Bourjois 123P wtedy wygląda całkiem nieźle ponieważ to świecenie jest trochę zniwelowane. Solo lepiej wyglądał latem na opalonej skórze (mam ciemny odcień)

Podsumowując lepszy będzie Rimmel Wake Me Up
Tylko nie wiem jaki efekt Cię interesuje?
Ze swojej strony mogę polecić właśnie Healthy Mix, Healthy Mix serum tyle że mamniejsze krycie niż zwykły HM oraz zachwalany już Max Factor Whipped Creme

Świecenie mi nie straszne
Nawet lubię ten efekt, bo baardzo ciężko mi go uzyskać. Wszystkie podkłady, nawet na mocno nawilżający krem zaraz robią mi susz.

Hm ten Healthy Mix mnie zaciekawił.

Cytat:
Napisane przez Atenya Pokaż wiadomość

No i właśnie wszystko zależy od skóry. U mnie się Whipped nie sprawdził, jakoś nieładnie wygląda na twarzy, ale ja mam baaardzo suchą skórę i lepiej u mnie sprawdza się Lumi właśnie. Zastanawiam się czy się na niego teraz nie skuszę, bo go tylko testowałam.
Ja właśnie też mam baardzo suchą. To ten whipped boję się, że będzie zbyt mało nawilżający.
Nie lubię efektu matu i satyny. Wolę nawet tłusty i błyszczący.

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
Też polecam rimmel wake me up, stosuje go teraz i jestem zadowolona
A jaką masz cerę ? Mocno suchą ?

To teraz sama już nie wiem

- L'Oreal, Lumi
-Rimmel, Wake Me UP
-Bourjois, Healthy Mix
- Mac Factor, Whipped

Najgorsze, że opinie na KWC są tak podzielone. Że nie mogę się zdecydować który będzie najlepszy dla mojej bardzo suchej skóry.

Szkoda, że tym razem nie będzie też promocji na pielęgnacje twarzy tak jak ostatnio
jjulitaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 14:18   #4242
cosmetix
Makeup challenge winner

Tak, bardzo elegancko wygląda cała seria zapachowa. Często robię takie prezenty z Yves Rocher zapakowane w folię celofanową i zawiązane wstążką w kolorze kosmetyków.

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-11-21 o 14:21
Stary 2013-11-21, 14:18   #4243
Iwoka
Zakorzenienie

Dziewczyny, ile normalnie kosztuje ten korektor Eveline Art Scenic? Wiem, że w Hebe jest po 12,99 zł, ale nie wiem czy we wszystkich szafach są takie same ceny. Może źle szukam, ale na stronie Rossmanna nie pokazuje mi tego korektora.

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:19   #4244
No air
Zakorzenienie

Czy w rosmanie jest ten najjaśniejszy Creme Puff (kolor 85)? Możecie podać linka do profilu rossmana na fejsie bo nie mogę znaleźć?

MOJA WYMIANKA!
No air jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:20   #4245
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Skąd ja to znam. Teraz przynajmniej są kamery i nie czuję oddechu ochroniarza za mną. Policzyłam i mam w lodówce 41 pomadek, po oddaniu części koleżankom. Mam zamówienie na jakieś pomadki w kolorach nude, beżach i burgund. Muszę znaleźć coś z Maybelline, Miss Sporty lub Eveline, bo też mam limit. Na Wibo Elixir się nie skuszę. Kolor 05 piękny, no ale co z tego...Opakowanie nie dość, że jest brzydkie, to samo otwiera się w torebce, zakrywka pęka, pomadka się deformuje.
Ja ostatnio stwierdziłam, że mam za mało pomadek

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Jest poelcany też tusz zielony Wibo, ale ja nie próbowałam.
Zielony jest świetny

Cytat:
Napisane przez annnie88 Pokaż wiadomość
Dla mnie też taki prezent byłby super Kupiłabym ze 2 lakiery (moze te piaskowe) tusz od lovely co dziewczyny nie raz polecaly i jakis cien? albo coś ze słodyczy dorzucic Ja nigdy nie przepadałam za prezentami niepraktycznymi typu właśnie swieczka/misiek/jakas figurka, po co to komu? No chyba że wiemy ze ktos bardzo lubi wszelkiego rodzaju świeczki np jak moja koleżanka albo zbiera figurki.
Ja zbieram maskotki
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:22   #4246
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość

Przepiękna jest!
Muszę je właśnie obejrzeć na żywo i zdecydować, które z nich wziąć, bo 4 pomadki to przesada (gdy w domu jest ok. 10)

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:26   #4247
Bysanda
Zadomowienie

Cytat:
Nie będę już kombinować na -40% kupię właśnie Whipped Creme Max Factora od początku mnie oczarował i chyba pierwszy wybór najlepszy Poza tym biorę jeszcze Healthy Mix - ciemnijszy do mieszania

Czy ktos ma wiedze, czy najjasniejszy Whipped Creme jest jasniejszy do HM 51?
Bysanda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:27   #4248
Siuniaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jjulitaa Pokaż wiadomość
Świecenie mi nie straszne
Nawet lubię ten efekt, bo baardzo ciężko mi go uzyskać. Wszystkie podkłady, nawet na mocno nawilżający krem zaraz robią mi susz.

Hm ten Healthy Mix mnie zaciekawił.

Ja właśnie też mam baardzo suchą. To ten whipped boję się, że będzie zbyt mało nawilżający.
Nie lubię efektu matu i satyny. Wolę nawet tłusty i błyszczący.

A jaką masz cerę ? Mocno suchą ?

To teraz sama już nie wiem

- L'Oreal, Lumi
-Rimmel, Wake Me UP
-Bourjois, Healthy Mix
- Mac Factor, Whipped

Najgorsze, że opinie na KWC są tak podzielone. Że nie mogę się zdecydować który będzie najlepszy dla mojej bardzo suchej skóry.

Szkoda, że tym razem nie będzie też promocji na pielęgnacje twarzy tak jak ostatnio

No tak ciężko zdecydować sugerując się jedynie opiniami. Każda cera jest inna każdemu pasuje co innego. Najlepiej najpierw próbki a później zakup, ja tak zawsze robię. No ale na to już czasu nie ma;/ Właściwie pasowały by wszystkie trzy Najbardziej błyszczy się Lumi, Rimmel właściwie też chociaż trochę mniej a Healthy Mix fajnie nawilża, nie natłuszcza. Ja tam akurat nie lubię uczucia lepkości czy tłustości na twarzy Teraz pytanie masz dużo do krycia? oczekujesz trwałości? czy szukasz podkładu jedynie na co dzień
Siuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:34   #4249
monika630
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aSHa85 Pokaż wiadomość
Chyba, że jakiś zgrywus póścił taką plotę a inny tylko nakręcają...
Ale mam jednak nadzieję, że tak jak w przypadku pierwszej promocji o której nie było oficjalnej informacji do samego końca, ta promocja się jednak odbędzie
Właśnie nie pamiętam dobrze ale pierwsza obniżka- 40% też nie była nagłaśniania wcześniej tylko dopiero jak się zaczęła to pierwszego dnia zaczęły pojawiać się plakaty i reklamy w TV

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Moim zdaniem jakby wcześniej ogłosili tę promocje, to każdy czekał by z zakupami i nie opłacałoby im się to, a tak większość z zaskoczenia, nie narobi list ( jak my ) i kupi niektóre rzeczy przed promocją .
monika630 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 14:35   #4250
Fabryczna23
Zadomowienie

Cytat:
Mam podobną liczbę lakierów, ale za to totalne braki w bazach, top coatach i odżywkach. Czekałam na tę promocję jak na zmiłowanie i nie dokupiłam absolutnie nic z lakierów, a w trakcie sporo z nich poszło w świat. Jeśli tym razem to też będzie fałszywy alarm, tak jak w październiku, to...

Ta zniżka na wody toaletowe damskie, to z tego co rozumiem, w innym terminie? Co polecacie z R. w tej materii? W R. są głównie śmierdzidełka takie jak różne Bi-es, La Rive i Elode. Ardenki mnie nie interesują. Może coś z C-Thru albo Adidas.
Lubię zapachy od Adidasa
Fabryczna23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:40   #4251
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez Bysanda Pokaż wiadomość
Czy ktos ma wiedze, czy najjasniejszy Whipped Creme jest jasniejszy do HM 51?
MF WC 40 jest ciemniejszy niż HM51.
40 Light Ivory 40 Light Ivory
50 Natural

Cytat:
dla mnie nie ma lepszego niż manhattan clearface 2w1-on jest taki ze średniej półki, bez promocji kosztuje 26 zł
Wiesz co on jest często w Pepco za 9,90 zł, czyli 5 zł mnie niż na tej promocji.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez monika630 Pokaż wiadomość
tak większość z zaskoczenia, nie narobi list ( jak my ) i kupi niektóre rzeczy przed promocją .
Zauważcie ile rzeczy z naszych list już odrzuciłyśmy. Odradzamy buble, wklejamy swatche, polecamy gdzie można kupić taniej

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Fabryczna23 Pokaż wiadomość
Lubię zapachy od Adidasa
Ale który polecasz?

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2013-11-21 o 15:18
Stary 2013-11-21, 14:43   #4252
IzzieSt
Zakorzenienie

Dostanę te plastry w R: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...cji-ciala.html ?
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:49   #4253
Aniula_xD
Rozeznanie

Cytat:
Na pewno nie jest jasny. W porównaniu choćby do tych, które wymieniłam to różnica jest duża,ale po nałożeniu na twarz nie ciemnieje u mnie, daje taki matowy efekt, więc tego tak nie widać. Ta 80 u mnie sprawdza się w lato, tak gdy jestem odrobinę opalona, bo znowu jak już bardziej-to zdecydowanie za jasny

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

dla mnie nie ma lepszego niż manhattan clearface 2w1-on jest taki ze średniej półki, bez promocji kosztuje 26 zł, ale dla mnie nie ma lepszego jeśli chodzi o jakiś tańszy jeszcze to polecam tan, jest w miarę ok,kiedyś go używałam był w miarę, do poprawek się może nada https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ra-wersja.html. Natomiast ODRADZAM SYNORGEN, Eveline byłby spoko ale ciemnieje, chyba że uda Ci się dostać najjaśniejszy odcień, transparentny ciemnieje
Cytat:
Napisane przez nothing_matter Pokaż wiadomość
Affinitone https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...prasowany.html
Kiedyś lubiłam Manhattan Clear face czy Synergen jednak zdyskalifikował je brak lusterka
Dziękuję za odpowiedź
Aniula_xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:50   #4254
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Prezent z przesłaniem ?
przesadzasz każdy używa żelu pod prysznic

Cytat:

Dla mnie kupno żelu ma sens wtedy, gdy jest to produkt z tej samej linii - do wody toaletowej Playboy ktoś dodaje żel o tym samych zapachu, kupuje pojedyncze produkty z danej serii np. balsam i żel Dove Purely Pampering. Ale do tuszu Lovely i lakieru Wibo dodać żel np. Nivea? Jakoś mi to nie gra .
mi gra właśnie do tuszu i lakieru gorzej jakbym dostała wodę playboya a żel nivea,wtedy by mi nie grało
Każdy przedstawia swoje propozycje bo dziewczyna pyta o radę,wydaje mi się że przedstawiłam w miarę uniwersalne
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:53   #4255
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Czy w rosmanie jest ten najjaśniejszy Creme Puff (kolor 85)? Możecie podać linka do profilu rossmana na fejsie bo nie mogę znaleźć?
Bo R. nie ma fp polskiego

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:53   #4256
jjulitaa
Raczkowanie

Cytat:
No tak ciężko zdecydować sugerując się jedynie opiniami. Każda cera jest inna każdemu pasuje co innego. Najlepiej najpierw próbki a później zakup, ja tak zawsze robię. No ale na to już czasu nie ma;/ Właściwie pasowały by wszystkie trzy Najbardziej błyszczy się Lumi, Rimmel właściwie też chociaż trochę mniej a Healthy Mix fajnie nawilża, nie natłuszcza. Ja tam akurat nie lubię uczucia lepkości czy tłustości na twarzy Teraz pytanie masz dużo do krycia? oczekujesz trwałości? czy szukasz podkładu jedynie na co dzień

Heh i najchętniej bym wszystkie je kupiła

Jeszcze jest taki problem, że to będzie mój pierwszy podkład, to to tylko krem tonujący ten używałam: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...rem-5-w-1.html
Więc będę miała jeszcze zabawę z wyborem koloru, ale to jak się zdecyduję na dany podkład to pójdę dziś wybiorę kolor.

Tak więc jestem bardzo wdzięczna za pomoc

A jeżeli chodzi o to czego po podkładzie oczekuję to:

- nie mam nic do ukrycia, żadnych wyprysków, jedynie cienie pod oczami, ale to korektorem będę zakrywać

-chcę podkład na co dzień, żeby od 7 rano do 21 mi wytrzymał

- i najbardziej zależy mi na dodaniu "koloru" skórze

No i najważniejsze, żeby nie wysuszał, nie podkreślał suchych skórek
jjulitaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:54   #4257
Orage
Rozeznanie

Cytat:
Polecam On and On Bronze

Nadaje się do pracy czy tylko na wieczór?

.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-21, 14:55   #4258
PPP90
Zakorzenienie

a to pewne z tą promocją? bo jakoś nigdzie nie widziałam reklamy a zawsze były

Wielbicielka Labradorów
10.09.2013r. -Jestem Kierowcą
PPP90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 14:58   #4259
iamxshi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PPP90 Pokaż wiadomość
a to pewne z tą promocją? bo jakoś nigdzie nie widziałam reklamy a zawsze były
Dopiero co była o tym dyskusja Tak, to pewne pomimo braku reklam
iamxshi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-21, 15:01   #4260
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
przesadzasz każdy używa żelu pod prysznic

mi gra właśnie do tuszu i lakieru gorzej jakbym dostała wodę playboya a żel nivea,wtedy by mi nie grało
Każdy przedstawia swoje propozycje bo dziewczyna pyta o radę,wydaje mi się że przedstawiłam w miarę uniwersalne
Dlaczego do tuszu i lakieru to pasuje, a do wody Playboy nie ?
Tusz i lakier,faktycznie można uznać za uniwersalne, jednak zamiast tego nieszczęsnego żelu lepiej już kupić Mikołaja z czekolady .

Cytat:
Napisane przez Orage Pokaż wiadomość
Nadaje się do pracy czy tylko na wieczór?

.
Moim zdaniem jak najbardziej nadaje się na co dzień

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości