|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 15,91% |
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
1 | 2,27% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
3 | 6,82% |
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
1 | 2,27% |
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
0 | 0% |
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
1 | 2,27% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają ![]() |
13 | 29,55% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
8 | 18,18% |
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
1 | 2,27% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
4 | 9,09% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
0 | 0% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
1 | 2,27% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
0 | 0% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
wolę kolorowe, kwadratowe talerze. nie mam żadnego, ale podobają mi się.
Tak naprawdę przy kolorowej zastawie w moim odczuciu wystarczy biały obrus i np związana lawenda na środku i mamy super elegancko zastawiony stół na imprezy. Zaraz będzie marchewka. tylko spiję kawę, bo doczekać się nie mogę. A odnośnie jedzenia jeszcze. Niko ostatnio kiepsko je butle. Znaczy łasuchuje z chęcią. Ale jest tak zainteresowana wszystkim, że się wkurza, że nie może sobie pójść, jednocześnie jedząc, bawiąc się, uśmiechając i gadając. czasem muszę Współtwórcę pogonić, bo małe ma smoka w buzi, a uśmiecha się i mleko wykapuje bokiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ja.nie.słyszałam.otym.że. masło.dopiero.wtedy.kiedy .mniej.mleka.i.szczerze.p owiedzawszy.nie.mam.pewno ści.że.w.moim.mleku.są.te .same.wit.co.w.maśle,bo.n p.witaminy.D.nie.ma.w.mle ku.matki ![]() ![]() a.co.do.talerzy.to:hahaha :nie.mam.kwadratowych,ale .skoro.mowisz.ze.to.taki. badziew.to.jeszcze.sie.za stanowie.czy.je.kupić ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-30 o 09:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |||||||||
Zadomowienie
|
Budyniek witaj
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a teraz wg. mojej wiedzy ![]() masło używane powinno być tylko w niskiej temp., dla dzieci najlepszy jest olej rzepakowy, nawet ze względu na zawartość omega3, Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry ![]()
![]() |
#4234 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to, że chciałabym obdarzyć miłością i stworzyć dziecku prawdziwy dom było dla mnie tak oczywistym motywem że nawet o tym nie pisałam. wiem, że byłabym w stanie pokochać nie swoje dziecko i sprawić żeby było szczęśliwe. to że nie chce kolejnej ciąży to tylko dodatkowy czynnik - za bardzo się jej boję żeby się zdecydować, a nie chciałabym, aby Przemek był sam. więc takie 2w1. nie boję się procedur, kontroli. to wszystko jest do przejścia. tylko boję się że stworzylibyśmy dziecku dom, poczułoby się bezpiecznie, a ktoś (może właśnie biologiczny rodzic) by chciał je nam odebrać .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Śliczna córcia ![]() ![]() I super się Ciebie czyta ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ogólnie mamy za sobą to co Wy, prócz szpinaku i zupki marchewkowej z ryżem. Marchewka smakowała bardzo, marchewka z ziemniakiem też była ok. Ziemniak z dynią był niejadalny ![]() ![]() ![]() Oczywiście kupiłam holle jaglaną bezglutenową bo mi się wydała bezpieczniejsza ![]() ![]() Chyba w 6 miesiącu na mm mam go podać tak? Cytat:
![]() ![]() No i też będziemy jeszcze trochę krążyć wokół tych samych dań bo te po 5 miesiącu czyli z mięskiem możemy podać dopiero po 18.11 ![]() Cytat:
![]() Jutro idziemy do lekarza to dopytam, bo niby jest lepiej ale ciągle jednak łzawi ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4238 |
Zadomowienie
|
naukowo obecnie zwycięża rzepakowy
tu jest też tabelka : http://www.we-dwoje.pl/na;miazdzyce;...kul,31878.html ja zamierzam wymiennie rzepakowy z oliwą, masło, może później ![]() My masła nie jemy, oliwę i rzepakowy tak, wieć też nei przemawia do mnie to,ze ta osełka bezie trochę leżała w lodówce ;/ Co do talerzy, to ja mam nawet nie kwadraty, tylko prostokątne, jak półmiski, z ikei , białe, ale nie są do codziennego używania, bo niewygodne, jak mamy gości, albo robimy sobei kolację z mężem to je uwielbiam ![]()
#4239 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie nie gotuje mlodemu - jestem takiego zdania jak Budyniek. lecimy na sloiczkach hipp. a jak mlody bedzie ogarnial kawalki, to zaczne mu gotowac warzywa i podawac w kawalkach, zeby sam jadl ![]() co do talerzy - wierz mi, z jakiegos powodu talerze od wiekow byly okragle ![]() my mamy takie: http://witeks.pl/witeks.talerz.kwadr...ucts/item/1500 http://witeks.pl/witeks.talerz.glebo...ucts/item/4808 szkoda ze filizanek nie ma... naprawde nie da sie z tego pic. no i ci, co nie slodza, sa szczesliwi - bo cukier zamieszac nie trzepiac w sciany jest niemozliwe!!!
![]() |
#4241 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie man swoich warzyw wiec bede zaczynac od sloiczkow. Z czasem.przerzuce sie na warzywa sklepowe + olej. Moze kup ten olej z Holle, specjalnie dostosowany do dziecka? Cytat:
generalnie jest ciezko. ale nie chce Cie zniechecic, wrecz przeciwnie. Ale tak.jak Twoj maz mowi musicie wziac pos uwage wiele scenariuszy i odpowoedziec sobie na pytanie czy jestescie na to gotowi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 |
Rozeznanie
|
kupię.Małemu.kilka.słoicz ków.tej.firmy.Holle.skoro .tak.chwalicie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jeżeli macie non stop wymienianą to tak...dla mnie maśło jest za tłuste i nie lubię. Cytat:
![]() ![]() a filiżanki hardcore ![]()
![]() |
#4244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko.tam.jest.pół.na.pół .olej.słonecznikowy.,i.rz epakowy.i.jeszcze.troche. z.konpii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4246 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za to uwielbiam porcelane bon china, najlepiej okragle, biale, ewentualnie ze srebrnym albo zlotym brzegiem. lekka i elegancka porcelana ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
na temat blw najlepiej sobie na spokojne poczytaj, to skrot od baby led weaning.
![]() |
#4248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cloche ja mam kwadratowy serwis i jestem nim zachwycona, w sumie sama wybierałam ![]() ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-10-30 o 09:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
vil, tak sobie mysle, ze adopcja bylaby chyba prostsza
![]() rodzice mojej przyjaciolki to dziewczynki z rodziny wzieli, wiec w sumie inna historia... a do kwadratow sie nie przekonam. pewnie jednak srodek np. glebokich talerzy jest okragly? a z filizanek da sie pic nie lejac na boki? ![]() 1. picie z dziubka, tzn rogu trojkata - trzeba naprawde umiejetnie uformowac usta i szczelnie otoczyc rog, co nie jest proste 2. picie poprzez przylozenie ust do srodka jednego z bokow. bardzo istotne w tym momencie jest zachowanie rownowagi filizanki i szeroko rozwalone usta. nie kazde usta to ogarniaja... oczywiscie slodzenie niewskazane, jesli chce sie byc kulturalnym. ogolnie widze, ze witeks juz tego g.wna nie robi ![]()
![]() |
#4250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.ceneo.pl/17770534
![]() |
#4251 |
Rozeznanie
|
Cloche ja tam walę po ściankach. Nie chcę mieć gorzkiej kawy z ulepkiem na dnie. Ktoś wymyślił jakąś durną zasadę, że walić nie można. Ale ja lubię walenie! (dumne to zwierzęta są)
Uprzejmie donoszę, marchewka zeżarta. zjadła pół słoiczka! od drugiej łyżeczki zaczęła otwierać dzioba i się ekscytować. Czasem jak jestem wredna to mieszając mleko, majtam nad nią. Podnieca się, popiskuje, usta w dziobek jak gimnazjalny lachon i pojękiwanie "no już! daj! będę ssać!". teraz to samo, jak nabierałam łyżeczką kolejną porcję to wodziła wzrokiem, postękując. A potem zafundowała mi Wielką Kupę. Taka grudowata, dorosła, obrzydła. jakbym miała to wyjmować z wielorazowej pieluchy to chyba tylko w łazience, żebym łatwiej się moje wymioty z kafelków ścierało. Ale rozszerzanie jest super! o BLW jest książka "Bobas Lubi Wybór". Ale polecam zachować zdrowy rozsądek i nie popadać w fanatyzm, bo to przecież nic nowego. tak naprawdę jak nie było słoiczkow w biedronce, to przeciż nasze mamy (chyba, że tylko ja jestem tu taka stara, a Wy młode i jędrne) podawały jak najszybciej żarcie w kawałku. Bo szybciej. Taniej. Ogólnodostępnie. Więc nie ma co sikać po łydkach, to żadna nowość. |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4254 |
Wtajemniczenie
|
widze debata o tym czy masło/oliwa/olej jest najlepsza, ja daję lyżeczkę Kujawskiego do obiadu - który starcza na 2 dni, oliwy nie mam, jakoś zawsze zapominam by kupić
![]() moje dziecko jest jakieś nadpobudliwe, non stop piszczy, mówi bababa wymachuje rękami i nogami jak dzikus, im bardziej zmęczony tym bardziej szaleje i glośniej gaworzy ![]() mamy pierwszy owoc który młody polubił - morela z hippa (nie wiem po co w tym sloiczku cukier ![]() zaraz idziemy na spacer i po zakupy - dziś naleśniki z twarogiem i cynamonem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i za marchewkę ![]() odwiedziła mnie mama i przyniosła mi naleśniki z serem i ciasteczka z kleiku ryżowego. są obłędne, także koniecznie będę musiała je sobie zrobić. także tymczasowo porzucam ciasta czekoladowe na rzecz nowych ciasteczek ![]()
![]() |
#4256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak w ogóle to czeeeść ![]() ![]() He he dobrze, że młoda jeszcze nie chodzi, bo rzuciłaby się na łyżeczkę ![]() Witamy po "wywczasach". Nie nadrabiam, będę na bieżąco od teraz. Tylko niech mnie ktoś uświadomi co się stało u Bańki?! Bo podczytałam tylko kawałek na tel. Veronic nie zajechaliśmy, bo jechaliśmy na syrenie. Młoda wyła i wyła i oczywiście zanim się zebraliśmy to ciemna noc juz była i jak zasnęła, to modliłam się by obudziła się dopiero pod domem. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Dawaj przepis!!!
![]() |
#4258 |
Rozeznanie
|
Mały.zjadł.na.raz.trochę. więcej.niż.jeden.mały.sło iczek.coś.około.150g(w.ma łym.słoiczku,jest130g)Myś licie,żeto.nie.za.dużo???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy można nospe przy kp??
#4260 |
Rozeznanie
|
Innocence, nawet jak za dużo, to nie masz wielkiego pola manewru, bo już tylko wysrać może
![]() Justyna_g4 w ciąży zapisują, więc chyba przy kp też można. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.