Dopingowe oczko, czyli 21 czésc pogaduch przy bananie ;) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-02, 22:36   #4231
aga__tka
Zakorzenienie

Dot.: Dopingowe oczko, czyli 21 czésc pogaduch przy bananie ;)

Cytat:
Napisane przez Malinka_5 Pokaż wiadomość
http://mruczenie-kota.blogspot.com/2...angielski.html

mi isę szybciej nawija niż wkłuwa spróbuj może będzie łatwiej ...

nawijasz i zdejmujesz bez przerabiania oczko, które z Twojej strony jest lewe...
a na prawo przerabiasz oczko, które z Twojej strony jest prawe (przerabiasz razem z tą nawiniętą nitką razem
a ja probowalam oboma sposobami... i mnie sie wydaje ze ten z wkluwaniem wychodzi "luzniej" wiec ostatecznie bardziej miekko... ale sadze ze jakbym wziela grubsze druty to moze tez mialabym to samo... ale az tyle roznych probek nie chcialo mi sie robic, bo ten oszukany tez robilam na sprobe

Cytat:
Napisane przez SilverAguti Pokaż wiadomość
proszę o ciszę! bo będę się chwalić zobaczcie, co mi kurier przytargał w sylwestra która będzie pamiętać od kogo i za co? oczywiście jak robiłam zdjęcia chusty, to kontrola techniczna przyszła na odbiór
slicznosci Ci przytargal

Cytat:
Napisane przez beata1718 Pokaż wiadomość
mój naprawia cieknący grzejnik i klnie przy tym strasznie
a u nas byl Pan w poniedziałek i po 2 miesiacach ciekniecia w koncu odcial nasz grzejnik i zalozyl nowa rurke zamiast cieknacych fragmentow i nawet mam juz mikrofale w kuchni zamiast w pokoju - tylko cos nie moge sie do tego przyzwyczaic
wolelismy odciac grzejnik niz naprawiac calosc, bo w tym albo przyszlym roku (zalezy jak spoldzielni starczy kasy) beda nam wymieniac cale ogrzewanie, wiec troche szkoda bylo nam kasy wydawac na cos co i tak za rok wyladuje w koszu, a w kuchni nie ogrzewamy (jak mi zimno, to robie obiady w piekarniku i wiecej ciast pieke) bo za kaloryferem mamy szafke gdzie trzymam rozne jedzenie...

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
Asia no ba że prezent od Kamy
a kontrola techniczna zakończona powodzeniem ?

a no widzicie Wy bardziej obeznane w drutach
chyba się skuszę bo wydaje się być proste ale wybiorę sposób Malinki z narzutem bo wydaje się mnie skomplikowany

Agata oczko lewe na drucie ma taką niteczkę (kreseczkę zaraz pod drutem) nie wiem jak to opisać i ja w ten sposób odróżniam lewe od prawego

i przedstawiam Wam moje stadko
nieuważna tylko ze mnie pastereczka, bo jedna owieczka mi czmychnęła przy zdjęciu na główce córci i brakuje jej na zdjęciu
sliczne czapki musialas sie niezle napracowac

Cytat:
Napisane przez kalina1984 Pokaż wiadomość
Kasia A gdzie jakaś czarna owieczka
Asiu no nie wiem właśnie, do tej pory nosiłam bigle wszelakie i nic mi się nie działo a teraz taka buba.
ja mam uczulenie na srebro - tzn w sumie na srebrne kolczyki, objawia sie tym, ze jak mam nawet malusia ranke, to sie nie goi tylko "rozrasta" i ropieje, nie chcialy mi sie zagoic dziurki jak Babcia przebila mi uszy przez miesiac... w koncu pomyslala o srebrze i zalozyla mi zlote, zagoily sie w szokujaco szybkim tempie... jak nic mi sie nie dzieje, to moge spokojnie nosic srebrne kolczyki, ale wystarczy ze przy zakladaniu zahacze, to zaraz to ucho ropieje, po godzinie jest czerwone i musze sciagac...podobnie jak zaloze za ciezkie (dotyczy srebra, zlote mnie tylko ciagna - mam jedne takie ciezsze i nimi lecze w razie W uszy, bo to sa koleczka i nie musze sciagac na noc)

Agusia gratulacje trafienia w posta

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Chyba załapałam ten ścieg patentowy, kilka rządków zrobiłam i coś widać. Jak teraz zacznę robić, to może na następną zimę założę komin, bo mi baaaardzo wolno idzie
no to moze troche potrwac - bo nie dosc ze dopiero zaczynasz, to scieg nalezy raczej do tych niezbyt szybkich... bo na 1 rzad musisz zrobic 2...

Cytat:
tadam! dałam radę z tymi zdjęciami Wam pokazuję ino jedno, bo net mi się ślimaczy jakoś jak któraś chce pooglądać więcej zdjęć - to zapraszam na blogusia
sliczne
mnie mozesz wyslac zanim Ci ukradna
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 22:36   #4232
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martikaj Pokaż wiadomość
Pokażę Wam tę czapę, którą zrobiłam na pokaz mody i jeszcze komplecik, oraz wiosenny komplecik. Kolczyki kuleczki oczywiście z całosci
cudne czapki
Malinka_5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 22:38   #4233
Szydełkomaniaczka
Zakorzenienie

Hej wpadłam wieczorkiem a tu tyle naklepane, ledwo doczytałam i zapomniałam co miałam napisać, podobno od sklerozy to tylko nogi bolą
Kasiu super fotki facetów w futrach, miałyście ubaw po pachy, sama sie popłakałam ze śmiechu : hahaha:
Agnieszko cudne pudełeczkai fajną masz pomocnicę
Aniu Oliwka rośnie jak na drożdzach
Emi dobrze że Arkowi sie nic nie stało
Asiu cudne kolczyki
Kasiu piekne stadko owieczek
Marta piekne czapeczki, a Palcia zawodowa modelka
Kama fajny prezencik dla Asi wydziergałaś fajny kolor chusty a kociak boski
Coś jeszcze miałam napisac ale zapomniałam bo skleroza to siostra moja rodzona
Szydełkomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 22:40   #4234
rardan
Zakorzenienie

Iwonko, to w sumie niedużo.
A jakimi drutami robiłaś?

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Martusia, cudne prace szydełkowe.
Palcia sama słodycz.
Komplety koralikowe cudne.
Malwinko, cudnie sie zapowiada.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 22:41   #4235
martikaj
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Dla tych co FB nie mają to pokażę jak Palcia się bawiła w Sylwestra, takie miny strzela do obiektywu że pękamy z niej ze śmiechu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s.jpg (56,2 KB, 12 załadowań)
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 22:44   #4236
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny Dla tych co FB nie mają to pokażę jak Palcia się bawiła w Sylwestra, takie miny strzela do obiektywu że pękamy z niej ze śmiechu:
modelka od małego
Stary 2014-01-02, 22:52   #4237
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
Ja medytuję nad prezentem za posta.
Tylko chyba będę musiała nici zamówić.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Obawiam się, że na tą Cankana tez nitki będzie za mało Iwonko.
A Tobie ile poszło i jakiej.
ja ciagle tez medytuje Bardzo Cie przepraszam... bo moje prace sie ani o krok nie posunely w ciagu ostatniego miesiaca...

Marta: sliczne te kompleciki, czapki tez super, ale juz chwalilam a Palcia to jest dopiero agentka

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

a ja siedze z Olka na kolanach (wlasnie mi sie udalo ja co prawda namowic zeby usiadla na krzesle obok, ale nie wiem na jak dlugo) bo TAM jest potwor i ja mam ja ratowac, a ona przy pomocy kasy (takiej zabawkowej do sklepu) bedzie go czyms lac... ona doskonale wie ze potwora nie ma, ale jest dobra w wyobraznie i z Jeremkiem bawia sie bardzo czesto w rozne rzeczy: albo ze maja jakies weze i polewaja potwory woda, albo ze jest pozar i musza przeniesc wszystko w inne miejsce (to jest najgorsza zabawa, przyniosl chyba z przedszkola, ale jak juz przeniosa wszystkie zabawki, to nie ma szans zeby to sami odlozyli na miejsce, bo to za duzo jest) albo ze ona jest ksiezniczka a on ksieciem i ja ratuje przed potworem, albo ze on jest Ola ona Jeremkiem itp... ostatnio Ola zaczyna bawic sie tez tak sama, dzis np z mina niewiniatka twierdzila ze robal to balwan i odwrotnie, w pierwszej chwili myslalam ze jej sie pomylilo, ale nie... ona doskonale wiedziala ze jest odwrotnie i chciala zebym ja przekonywala a ja dalam sie nabrac
ostatnio uwielbia zabawe w dzidzie - sama jest dzidzia i mam ja lulac... podejrzewam ja o intuicje z ta dzidzia, bo to od tego czasu co ja wiadomo co, a jednoczesnie stala sie duzo bardziej zaborcza w stosunku do mnie... a czytalam ze niektore dzieci po prostu "wiedza"...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 22:56   #4238
gagatu
Zakorzenienie

Marta, śliczności znowu porobiłaś Super ta biżu z kwiatuszkami

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
a ja probowalam oboma sposobami... i mnie sie wydaje ze ten z wkluwaniem wychodzi "luzniej" wiec ostatecznie bardziej miekko... ale sadze ze jakbym wziela grubsze druty to moze tez mialabym to samo... ale az tyle roznych probek nie chcialo mi sie robic, bo ten oszukany tez robilam na sprobe

no to moze troche potrwac - bo nie dosc ze dopiero zaczynasz, to scieg nalezy raczej do tych niezbyt szybkich... bo na 1 rzad musisz zrobic 2...
Aguś, a może masz jakiś inny prosty wzorek drutowy na szal? Mogę popróbować trochę zanim zacznę już konkretnie szal robić.
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 22:57   #4239
martikaj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
ja ciagle tez medytuje Bardzo Cie przepraszam... bo moje prace sie ani o krok nie posunely w ciagu ostatniego miesiaca...

Marta: sliczne te kompleciki, czapki tez super, ale juz chwalilam a Palcia to jest dopiero agentka

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

a ja siedze z Olka na kolanach (wlasnie mi sie udalo ja co prawda namowic zeby usiadla na krzesle obok, ale nie wiem na jak dlugo) bo TAM jest potwor i ja mam ja ratowac, a ona przy pomocy kasy (takiej zabawkowej do sklepu) bedzie go czyms lac... ona doskonale wie ze potwora nie ma, ale jest dobra w wyobraznie i z Jeremkiem bawia sie bardzo czesto w rozne rzeczy: albo ze maja jakies weze i polewaja potwory woda, albo ze jest pozar i musza przeniesc wszystko w inne miejsce (to jest najgorsza zabawa, przyniosl chyba z przedszkola, ale jak juz przeniosa wszystkie zabawki, to nie ma szans zeby to sami odlozyli na miejsce, bo to za duzo jest) albo ze ona jest ksiezniczka a on ksieciem i ja ratuje przed potworem, albo ze on jest Ola ona Jeremkiem itp... ostatnio Ola zaczyna bawic sie tez tak sama, dzis np z mina niewiniatka twierdzila ze robal to balwan i odwrotnie, w pierwszej chwili myslalam ze jej sie pomylilo, ale nie... ona doskonale wiedziala ze jest odwrotnie i chciala zebym ja przekonywala a ja dalam sie nabrac
ostatnio uwielbia zabawe w dzidzie - sama jest dzidzia i mam ja lulac... podejrzewam ja o intuicje z ta dzidzia, bo to od tego czasu co ja wiadomo co, a jednoczesnie stala sie duzo bardziej zaborcza w stosunku do mnie... a czytalam ze niektore dzieci po prostu "wiedza"...
Z tą intuicją to prawda.
Stary 2014-01-02, 22:58   #4240
Szydełkomaniaczka
Zakorzenienie

O widzisz Agatko zapomniałam Ci pogratulować, wybacz prosze
Szydełkomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 23:01   #4241
babydelfi
Zakorzenienie

Malinko poratujesz??
lub Aga??
jak zakończyć robótkę na drutach za pomocą igły?
wiem że jest taki sposób, chcę zakończyć w ten sposób bo wtedy jest luźniejsze to zakończenie
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 23:04   #4242
rudasek
Zakorzenienie

Jeszcze nic nie widać , ale i tak jestem dumna z siebie, to moja pierwsza chusta.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140102_225634.jpg (55,6 KB, 20 załadowań)
rudasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 23:09   #4243
SilverAguti
Zakorzenienie

Marta a więc a zatem... ja robię zdjęcia na ogół na automacie robię je na szarym brystolu (taki jest najbardziej neutralny, na czarnym jasne przedmioty wychodzą źle, a biały "łapie" barwy otoczenia) w odległości 0,5-1m od okna bez odsuwania firanki (rozprasza cienie), od jakiegoś czasu po stronie przeciwnej od okna stawiam sobie tekturę oklejoną folią aluminiową (odbija światło, dzięki czemu przedmioty są oświetlone też z drugiej strony, a cienie są jaśniejsze i "miękkie"). przedmiot trzeba ładnie ułożyć np. kolczyki biglami razem, bransoletka w równe kółeczko itd., no i cykam na automacie (jak jest za ciemno, to dopiero zmieniam na jakiś lepszy parametr) po parę zdjęć z jednego ujęcia - najważniejsze moim zdaniem jest ujęcie na wprost lub z lekkim skosem, pod pewnym kątem (nie pionowo z góry). później zrzucam na kompa i pierwszą obróbkę robię w microsoft office picture manager, tzn. przycinam niepotrzebne tło i zmniejszam rozmiar zdjęcia. czasami rozjaśniam też zdjęcie w opcji jasność/kontrast -> dopasuj półcienie. i czasami tyle wystarczy. a jak coś mi nie gra np. kolory zdjęcia są inne, niż to, co widzę naocznie, to zaczynam się bawić gimpem (tak dzisiaj zmieniałam zdjęcia chusty od Kamy, które na zdjęciach wyszły mi ciemno turkusowe, gdy chusta w rzeczywistości jest soczyście zielona ), jak zdjęcie gdzieś lekko zgubiło ostrość, ale ogólnie jest dobre, to gimpem też troszkę ostrość poprawiam. jest z tym trochę zabawy, ale przynajmniej ze zdjęć, które wyszły mi średnio, po obróbce jestem nawet zadowolona
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 23:17   #4244
martikaj
Zakorzenienie

Graziu, pięknie wychodzi

Asiu, dzięki śliczne, będę próbować wg. Twoich wskazówek, ja na białym tle robię, spróbuję na szarym i pobawię się tsk jak radzisz, dzięki śliczne
Stary 2014-01-02, 23:21   #4245
matematyczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asieńczyk Pokaż wiadomość
ja przed sylwkiem lniany olej właśnie w biedrze kupiłam

Zuch dziewczyna

Ale fajowe miśki

Justynko - POWODZENIA!!!! Kiedy wyjeżdżacie,będziesz do nas zaglądała?
Oczywiście że będę kiedy tylko dam radę i ile dam radę to Was podczytam. 20 stycznia chce złożyć wypowiedzenie (mam umowę na zastępstwo więc 3 dni wypowiedzenia mam), a potem ruszać.

A co do gazetek to mam na szydełko, druty, trochę haftu krzyżykowego ale nie dużo. Stos gazet z przepisami
matematyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 23:34   #4246
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Marta a więc a zatem...
ja sié tez chétnie podszkolé
a jakies wskazówki do osiágniécia cudnych zdjéc chust

ps. na powaznie rozwazam zakupienie manekina

Cytat:
Napisane przez rudasek Pokaż wiadomość
Jeszcze nic nie widać , ale i tak jestem dumna z siebie, to moja pierwsza chusta.
widac Graziu klask i:

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
Iwonko, to w sumie niedużo.
A jakimi drutami robiłaś?

5mm
i tylko sié upewniam: rozmawiamy o Cancan'ie, prawda?

Cytat:
Komplecik się nie wgrał:
piékny
cudne kwiatki

Cytat:
Napisane przez Malinka_5 Pokaż wiadomość
u mnie rogalik
jaki rogalik?!
ladnie wychodzi
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 23:34   #4247
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:
Malinko poratujesz??
lub Aga??
jak zakończyć robótkę na drutach za pomocą igły?
wiem że jest taki sposób, chcę zakończyć w ten sposób bo wtedy jest luźniejsze to zakończenie
nigdy nie zakańczalam igła...
mam natomiast zapisany taki film:
http://www.youtube.com/watch?v=1DGXM...eature=related.

a jeszcze znalazłam:
http://mao1.blox.pl/2010/02/Luzne-oczka.html

jest tu i igłą też

Edytowane przez Malinka_5
Czas edycji: 2014-01-02 o 23:35
Stary 2014-01-02, 23:37   #4248
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
jaki rogalik?!
ladnie wychodzi
ja wiem,ze sie wyprostuje póki co jednak rogalik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Scan.jpg (101,5 KB, 18 załadowań)
Stary 2014-01-02, 23:38   #4249
Malinka_5
Zakorzenienie

z ząbków jestem szczególnie dumna, tam gdzie jest zakończenie 2 oczek... najpierw je jeszcze przerabiam

nie wiem co to za przebłyski białe... może kurz na skanerze

Czas edycji: 2014-01-02 o 23:39

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-02, 23:41   #4250
SilverAguti
Zakorzenienie

Iwonka myślę, że manekin to dobry pomysł wtedy ściana w tle powinna być neutralna, a jeśli masz możliwość wytachania manekina na zewnątrz czy do ogrodu, to też można jak najbardziej na jakimś naturalnie zielonym tle robić i (w zależnosci, jak Twój aparat się zachowuje) albo całkowicie w cieniu albo całkowicie w słońcu (ale nie pod słońce) tylko uważając, by samemu cienia nie rzucać na manekina no i przynajmniej jedno zdjęcie z detalami ściegu.
Stary 2014-01-02, 23:45   #4251
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudasek Pokaż wiadomość
udało mi sie dostrzec środek liścia

całe piękno drutowych chust WIDOCZNE dopiero po blokowaniu ,
na drutach to zezwłoki takie...

Czas edycji: 2014-01-02 o 23:49
Stary 2014-01-02, 23:47   #4252
babydelfi
Zakorzenienie

skończyłam ciąganie druta teraz wykończenie i jutro kolejna rzecz na tapecie

chciałabym dla siebie zrobić taki szal, komin na drutach, grubą włóczką, tylko nie wiem kiedy , ledwo mogę wyjść z zamówień

Asia te kolczyki są cudniaste

Marta czapy jak zawsze super, na powalającej modelce i biżutki jak się patrzy

Graziu super Ci wychodzi klask i: i kolorek przepiękny

Iwonka chyba Grazia miała na sprzedaż manekina, zdaje się coś wspominała na spotkaniu

Malwinko na Tobie można zawsze polegać
ślicznie dziękuję :dzie kuje:
w końcu zrobiłam inną metodą niż igłowa ale wyszło elastycznie jak chciałam
a Twój cancan
chyba się przerzucę na druty
Stary 2014-01-02, 23:52   #4253
Malinka_5
Zakorzenienie

Cytat:
chyba się przerzucę na druty
tym bardziej,że możesz swoją mamcię podpytać

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Marta, śliczności znowu porobiłaś Super ta biżu z kwiatuszkami

Aguś, a może masz jakiś inny prosty wzorek drutowy na szal? Mogę popróbować trochę zanim zacznę już konkretnie szal robić.
Agatko, namawiam na ten angielski, nie trzeba robić ciasno...druty nawet grubsze niż zalecane też dadzą dobry efekt
nie znam efektowniejszego wzoru
Stary 2014-01-02, 23:54   #4254
rudasek
Zakorzenienie

Mój to raczej nie manekin, popiersie z dorodnym biustem, ale jak ktoś reflektuje to mam do oddania.
Stary 2014-01-02, 23:59   #4255
babydelfi
Zakorzenienie

Graziu ja z dorodnym biustem to może Iwonka zacznie biustonosze dziergać
Stary 2014-01-02, 23:59   #4256
SilverAguti
Zakorzenienie

Grażynko a z głową czy czy po amputacji to popiersie?
Stary 2014-01-03, 00:02   #4257
babydelfi
Zakorzenienie

Asiu po amputacji niestety
Stary 2014-01-03, 00:07   #4258
SilverAguti
Zakorzenienie

oj, to szkoda
Stary 2014-01-03, 00:09   #4259
rudasek
Zakorzenienie

Asiu za to ma szyjkę
Stary 2014-01-03, 00:19   #4260
SilverAguti
Zakorzenienie

szyjka z amputowaną głową mnie nie urządza
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości