![]() |
#4231 |
Konto usunięte
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
Hosenka też przeżyłam takie "zaskoczenie" językiem, jak byłam kiedyś w Londynie... Każdy tam mówił jak chciał, często słowa wymawiało się inaczej, niż nas na kursach itp. uczyli. Ale ważne, że się człowiek jakoś dogadywał
![]() ![]() ![]() Co do etapów rozmów... Byłam kiedyś na I etapie rekrutacji do Profi Lingui na obsługę klienta... Najpierw godzinny test z angielskiego, potem ze trzy jakieś testy pseudopsychologiczne, a potem jeszcze plik z 10 kartek z różnymi zadaniami, typu: napisz list, w którym skarżysz się na sąsiada, Twoje słabe i silne strony itp., jak się zachowasz, jak coś tam... Tak mnie to wkurzyło, że zaczęłam wypisywać głupoty i oczywiście mnie nie zaprosili. Ale moja siostra przeszła dalej... I jakie warunki proponowali: pracę za 500zł na pół etatu na zlecenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poszło mi średnio, niby standardowe pytania ale okropny upał i to czekanie mnie zmęczyło i niezbyt dobrze mi poszło..... Hosenka* - niestety tak to już jest z każdym językiem teoria teorią a w rzeczywistości mało kto mówi gramatycznie. Zresztą to się tyczy również języka polskiego ![]()
![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
Titina: pewnie ze tak
![]() ![]() Robimy przerwe. Mamy na liscie 15 ofert na ktore odpowiedzialysmy i czekamy na jakis rezultat.
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
Hosenka, rozumiem Twoja sytuacje. Moge nawet powiedziec, ze podobnie jak Ty, nie jezdzilam zbyt czesto do centrum (choc mieszkalam w 2 strefie), bo szkoda mi bylo pieniedzy i na dojazdy (koszmarnie drogie) i na ew. przyjemnosci. Nie ma lekko. Mam nadzieje, ze ktos sie do Ciebie odezwie i cos znajdziesz, chocby jakies dorywcze sprzatanie
![]() Titina, szkoda, ze masz takie negatywne odczucia. Ale moze bedzie wrecz przeciwnie. Dana, smieszne jest to, co piszesz! Z rekrutacji na zwyklego pracownika, robi sie konkurs na dyrektora! Porazka, nie zrozumiem tego nigdy. U mnie susza na polu ofert, mam kilka odlozonych na pozniej, ale to naprawde nic ciekawego, po prostu takie byle co, byle wyslac. Z drugiej strony unikam takiego wysylania na byle g*** bo nie lubie rozpowszechniac swoich danych osobowych..... Co tu robic kurde. Dobrze, ze chociaz pogoda piekna, to polezalam troche na sloncu, poszalalam z psem na powietrzu i milo spedzilam czas. Mam nadzieje, ze wieczor bedzie rownie fajny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
Przerobilysmy dzis ponad 20 ofert. W poniedzialek - 2 spotkania, we wtorej 1. Moze cos sie jeszcze trafi po dzisiejszych telefonach i mailach.
W poniedzialek idziemy jeszcze do pobliskiej fabryki okularow przeciwslonecznych ![]() Zeby sie odprezyc poszlysmy na basen a pozniej na piwko i frytki do pubu.
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
Ja już praktycznie spakowana. Musiałam się przepakować i zastanawiałam się "czy na pewno będę to nosiła". A biorę póki co tylko rzeczy do pracy, na lato i kilka na imprezę. I nie mogłam się spakować. :/ ale już mam. Jeszcze dopakuję suszarkę, laptopa i kosmetyki codziennego użytku (kolorówkę
![]()
![]() |
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
Bossy, ja to bym byla niezle podjarana takim pakowaniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezu ale się tragicznie czuję. 4 h się męczyłam, kręciłam i wierciłam i nie mogłam zasnąć. w tej duchocie :/ a potem zasnęłam ale przez 2 h się ciągle budziłam. i już trzeba było wstać :/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
3 - niezle ! Ja to bym sie pewnie w 5 nie zmiescila i musialabym wynajac busa na te wszystkie moje rzeczy
![]() No, pogoda jest super, ale nie do spania. Ja na szczescie mam dosc chlodne mieszkanie, dodatkowo wlaczam sobie wentylator i jest super. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() dziś zadzwoniła do mnie pani z Akademii Przedszkolaka (prywatnego przedszkola które powstaje u mnie w mieście) i jutro mam rozmowę ![]() ![]() denerwuję się bo oczywiście byłam już na wielu rozmowach ale ta jest pierwszą rozmową w tym zawodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Mabi, to trzymam kciuki za Ciebie. Nie denerwuj sie. Zapewne przeprowadzenie zajec bedzie juz jutro - a moze na 2 etapie? - badz na to gotowa.
Powodzenia ![]() U mnie ogloszenia marne, nie mam na co wysylac, powoli zaczyna mnie to dołować... 2,5 miesiaca wkrotce minie odkad nie mam pracy. Nigdy w zyciu nie bylam w takiej sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
![]() Bylam wczoraj w centrum, ale zwiedzilam tak na szybko tylko 3 muzea, bo wieczorem musialam stawic sie na probne godziny, a wlasciwe na nauke (trainning) ![]() ![]() Co do pakowania: wiecie ila ja ubran, kosmetykow i jedzenia musialam wyciagnac zeby nie przekroczyc limitu wagowego? 15 kg + 10 kg w podrecznym (plus jeszcze wymagany rozmiar torby) to jest bardzo malo.
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jutro? przerażasz mnie ![]() ![]() Myślicie że jak mam opanowaną podstawę programową dla przedszkola to wystarczy na tą rozmowę? podejrzałam też na stronie internetowej tego przedszkola (bo już jest utworzona) jakie metody będą wykorzystywane w pracy więc jak będę je znac to chyba też dobrze? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Mabi84 Powodzenia! Nie stresuj się za bardzo. Co do finansów to sama wiesz najlepiej ile potrzebujesz, czy dojeżdżałabyś tam itp. Jednak nie masz doświadczenia i to zaniża twoje progi finansowe.
Cytat:
![]() Hosenka dlaczego nie przyjęłaś tej pracy do obsługi zamówień? Wydaje się fajne. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- P.S. ktoś mi na goldenline dał propozycję pracy na pół etatu w : odbieranie telefonów i maili. Ale kurde firma to jeden facet, nic nie znalazłam w necie na temat tej firmy. Dał tylko nr telefonu. Wysłałam mu wiadomość czym się firma w ogóle zajmuje, bo wszelkie fundusze OFE, akwizycja, pozyskiwanie klientów itp mnie nie interesują. Nic mi nie odpisał. Co o tym myślicie, dzownić do faceta czy nie? Ja już się zraziłam do takich facetów, bo jeden mnie już tak wyrolował, firma kogucik, umawiał się na spotkania kwalifikacyjne i nie przychodził. No i w drugiej firmie gdzie pracowałam też tak było że tylko szefowa była nade mną i żadnych innych pracowników i to była jakaś komedia. Jak myślicie- dzwonić do faceta czy dać se spokój?
![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
Ariena: tak, fajne, tylko ze o ile proste zamowienie bylabym w stanie przyjac, tak samo jak przyjac zaplate karta (trzeba pytac o numer karty, date wydania, waznosci i wklepac do systemu) i wprowadzic do systemu tak bardziej skomplikowane nie bardzo
![]() Ogolnie to jest tak ze jak ktos dzwoni to prosisz o numer telefonu. Jesli jest to osoba ktora juz zamawiala kiedys to wszelkie dane sie pokazuja a jak nie to trzeba wziac post code i on juz wskazuje dokladny adres, lacznie z ulica, trzeba tylko jeszcze nr budynku wpisac. Pozniej klient mowi co chce, wszystko sie wybiera w systemie, na ekranie dotykowym, lacznie z gruboscia pizzy, czy ser zawijany w brzegach czy nie, czy jakies dodatkowe skladniki, albo zamieniaja na inne (skladniki wpisane sa w postaci kodow i o ile niektore sa poroste, np. Sc to skrot od sweetcorn, tak inne nie sa juz tak oczywiste) itp. Sa osoby ktore biora np. duza pizze ale pol to jakis tam rodzaj, a pol inna. Trzeba znac tez ceny, bo niektorych ofert (np 2 pizze + napoj w butelce za darmo) system nie rozponaje. Poza tym obawiam sie troche pracy z samymi Hindusami i Arabami, ktorzy juz wczoraj mnei podrywali, zwlaszcza szef - przystojny ![]() ![]() To tak w skrocie. Obawiam sie po prostu, ze klienci dostawaliby nie to co by chcieli ![]() Poza tym: praca na czrano, bardzo malo platna: 4,5 za godzine (a minimalna stawka pracujac legalnie to 5,85) i praca od ok 18-24.
![]() |
#4246 |
Zakorzenienie
|
To przekichane.
![]()
![]() |
#4247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wnerwiłam się strasznie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
Hosenka, ja bym pewnie mimo wszystko wziela te prace, najwyzej by mnie wywalili
![]() ![]() Ariena, przerypane z tymi poszukiwaniami. Ja nigdy nie bylam ani jeden dzien bezrobotna, z pracy do pracy skakalam. A teraz? chetnie bym gdzies skoczyla, gdyby byly jakies ogloszenia!!!!!!!!! A naprawde, uwierz mi, kompletnie nie ma nic w takim wielkim miescie. Ja bym zadzwonila do tego goscia, skoro sam sie odezwal, to nic nie tracisz, a mozesz ew. zarobic troche grosza. Ja z goldena dostalam prace w korporacji wlasnie ![]() ![]() Mabi, masz duzo atutow, wiec je pokaz, przedstaw sie ladnie i na pewno cos z tego bedzie. Niestety nie znam stawek w prywatnych przedszkolach, ale musisz wziac pod uwage Twoj brak doswiadczenia oraz oplacalnosc. Nie mow za duzo, ale tez nie za malo. Powiedz minimum, ktore Cie interesuje i dorzuc do tego z 200 zl. Gorzka, ja byma przekonana, ze TY juz po stolicy smigasz, a Ty dalej w domu... Tez nienawidze takiego braku komunikacji ! No ale coz, przecierpisz jeszcze troche, a potem ruszysz z kopyta. Szkoda tylko tej jednej rozmowy, ale wierze, ze cos wymyslisz. Ja przygotowuje wlasnie autoprezentacje na ciekawy projekt, w ktorym mam minimalna szanse dostania sie, ale łudzę się, bo mam ochote na ciekawa przygode ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4249 |
Konto usunięte
|
A ja się dzisiaj obroniłam i już oficjalnie jestem magistrem
![]() ![]() Za to z ogłoszeniami kicha dalej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Gorzka ja mam 1 dużą na kółkach, 2 mniejszą od kompletu i 1 taką torbę na siłownię, nieduża, ale jest 3
![]() ![]() I kupiłam koszulę z krótkim rękawem w stradivariusie na wyprzedaży ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4251 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny obroniłam sie wczoraj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
Mabi to super że tak blisko. Na twoim miejscu chciałabym 1200 netto, ale mówiąc że liczysz na to że ta stawka nie przesądzi o twoim zatrudnieniu.
Ja pracowałam za 900 z hakiem, jakbym chciała więcej (a chciałam 1000) to pracy bym nie dostała. Szczerze to ja bym poszła nawet na pół etatu gdyby to byłaby praca w zawodzie. A jak cały etat to te 1200. Kiedyś w oczyszczalni dałam 1600 netto i wydaje mi się że to też w jakiś stopniu przesądziło o nie zatrudnieniu mnie, bo nie miałam doświadczenia i mogłam podać te 1200.
![]() |
#4254 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4255 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, potrzebuję rady. Czy muszę się wyrejestrować z UP jeśli będę mieć bezpłatną praktykę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że 1500 netto to trochę właśnie dużo jak dla nas takich bez doświadczenia.
![]() Dziewczyny znalazłam ogłoszenie o pracy na www UP w Gliwicach. Ogłoszenie to "Ciągacz drutu". ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-07-12 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;20632840]Dziewczyny, potrzebuję rady. Czy muszę się wyrejestrować z UP jeśli będę mieć bezpłatną praktykę?
![]() wydaje mi się że NIE bo przecież nie będziesz związana umową o pracę zarobkową więc zostaniesz dalej osobą bezrobotną, ale mi się tylko wydaje pewności nie mam Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4258 |
Zadomowienie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;20632840]Dziewczyny, potrzebuję rady. Czy muszę się wyrejestrować z UP jeśli będę mieć bezpłatną praktykę?
![]() Na 100% nie musisz. ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- pumas no widzisz, już jutro bym śmigała w stolicy, a nie wyszło tak jak miało ![]() Danaeee84 ![]() bossy jak ci zazdroszczę, ja naprawdę nie mogę się już doczekać. Nowe miejsce, nowa praca, nowa fryzurka, nowa bluzeczka - fajnie. Ja też cieszę się z tej zmiany. Odzywaj się czasami. Powodzenia ![]() AsiaW ![]()
![]() |
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Trudno, ale jak napisałam wyżej: co się odwlecze to nie uciecze.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.