Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 09:50   #4231
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

U nas syn nienawidzil bujaczka...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:50   #4232
masija
Zakorzenienie

Hej.
ja juz leżę. Dostalam kroplowke,badania robią i na razie nic nie wiem wiecej.
Ciesze się bo okazalo sie,ze znajodobrzeh rodzicow pracuje tutaj w szpitaluo czym kompletnie zapomnialam. Dobrze jest miec kogos znajomego,zawsze to tak jakos pewniej

Mehja jedz z tymi skurczami. Naprawde nie czekaj. Lepiej zbadac niz czekac. Widze po sobie. Ale mam nadzieje ze bedzie dobrze u Ciebie

co do łóżeczka turystycznego to ja też polecam. Praktycznie niczym się nie różni od zwykłego a jeszcze jak ktoś podróżuje to jest bardzo fajne. My na pew pewno będziemy kupować bo się przyda. A ceny nie są wysokie.

a u mnie ogólna panika w rodzinie, telefonu się urywają bo wszyscy się martwią. Nawet teściowa dzwoniła ze się martwi itp. No postępy robi nie ma co

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:56   #4233
Princesika
Zakorzenienie

Kaja, ten Twój za ok. 250 zł nie?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

ja jestem zakochana w matach edukacyjnych. Na pewno taką zakupimy Maluch będzie leżał w salonie. A obok niej pewnie Tż
Stary 2015-01-22, 09:57   #4234
Marei
Zakorzenienie

Kaja no właśnie, kosmiczny ale fajnie wygląda.

Masija trzymamy wszyscy za ciebie kciuki.
Stary 2015-01-22, 10:01   #4235
Princesika
Zakorzenienie

Masija trzymaj się
Stary 2015-01-22, 10:02   #4236
rybkaa90
Zakorzenienie

Masija wyleczą Cię i wrócisz spokojnie do domu

Princesika mi też podobają się maty Szczególnie te ze Skip Hopu

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:04   #4237
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Domincia - my planujemy we wrzesniu wyjazd nad morze. Z maluchem duzo latwiej niz z roczniakiem wbrew pozorom.
Nie chce tez pozbawiac starszaka wakacji.. wiosna nie pojedziemy nigdzie to chociaz we wrzesniu dobrze by bylo.
A ile dziecko w ciągu dnia może przebywać w foteliku w samochodzie?? Bo my mieszkamy w opolskim i nad morze to ponad 600 km, nie powiem bardzo bym chciała jechać, ale nie wiem jak to organizacyjnie dobrze zorganizować.

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-22, 10:05   #4238
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hej.
Ciesze się bo okazalo sie,ze znajodobrzeh rodzicow pracuje tutaj w szpitaluo czym kompletnie zapomnialam. Dobrze jest miec kogos znajomego,zawsze to tak jakos pewniej

Mehja jedz z tymi skurczami. Naprawde nie czekaj. Lepiej zbadac niz czekac. Widze po sobie. Ale mam nadzieje ze bedzie dobrze u Ciebie

co do łóżeczka turystycznego to ja też polecam. Praktycznie niczym się nie różni od zwykłego a jeszcze jak ktoś podróżuje to jest bardzo fajne. My na pew pewno będziemy kupować bo się przyda. A ceny nie są wysokie.

a u mnie ogólna panika w rodzinie, telefonu się urywają bo wszyscy się martwią. Nawet teściowa dzwoniła ze się martwi itp. No postępy robi nie ma co
trzymaj się
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:14   #4239
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemo...014-roku/cesg7
Jak sobie poczytałam to mi sie smutno zrobiło. Wszystkie moje typy są mega populane
ha, moich typów nie ma w zestawieniach

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość

Moja się nie wtrąca Sama już coś tam kupiła, bo jak stwierdziła nie mogła się opanować.
moja również

mam ochote na sałatke gyros chyba tego dziś nie zwalcze i tak bedzie wyglądał mój obiad... musze skoczyć do biedry po kapuste pekińską, reszte mam
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:14   #4240
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
u moich rodziców stoi jedno łóżeczko Mama sobie zostawiła jeszcze po swoich dzieciach tak ze jak pojedziemy do rodziców to będzie idealnie

chyba jednak przejadę sie pooglądać coś dla Maluszka, bo sąsiedzi nie dają dalej żyć przez remonty, brrr....

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

słodki i to na jakieś zasadzie buja sie???

On sam się buja, miał 3 prędkości bodajże, melodyjkę.

Cytat:
Hej.

Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Kaja, ten Twój za ok. 250 zł nie?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

ja jestem zakochana w matach edukacyjnych. Na pewno taką zakupimy Maluch będzie leżał w salonie. A obok niej pewnie Tż
Noo jakoś tak, nie więcej niż 300zł.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:25   #4241
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia i Zuzia ladnie a kiedy masz wizytę z potwierdzeniem płci??? bo an 1 stronie nie widzę

Teoretycznie 30.01 mam wizytę ale nie wiem czy lekarz będzie chciał robić usg w tak krótkim czasie
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-22, 10:28   #4242
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Teoretycznie 30.01 mam wizytę ale nie wiem czy lekarz będzie chciał robić usg w tak krótkim czasie

a ile minęło od ostatniej?

u mnie póki co wypadała raz na miesiąc i zawsze było usg, w tym wyjątlow 2 razy bo połówkowe a nastepna wizyta za 3 tyg tak że nie wiem czy powinny być jakieś przerwy miedzy usg..
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:29   #4243
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
szuuu wolałabym coś z większą ilością miejsca na duperele Masz taką http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29828090/ ? Jest stabilna?
Ten http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20225334/ w sumie jest ok. Zastanowię się jeszcze.
Kurcze Niby mam tą, ale... moja ma jeszcze jedną półkę chyba?! I jest bardzo stabilna, mój kot ciągle skacze na nią (na to wysunięte) i w ogóle się nie buja Wcześniej stała u nas jako komoda (bez tego miejsca na przewijak) Tylko właśnie zdziwiłam się, bo moja na 90% ma jeszcze jedną półkę nad przewijakiem...

EDIT: A moze nie mam? Bo ja tam mam koszyczki poukładane i moze mi się myli... W niedzielę wracam do domu to sprawdzę
EDIT2: Nie ma, na pewno Ja tam mam te koszyczki i one mnie zmyliły, jakaś taka mi się łysa na zdjęciu wydawała, ale to na 100% ta

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
A nie myslalas o turystycznym? Mam sporo znajomych, ktorzy tylko tego używają. I jest niedrogie a w razie wyjazdu możecie spakować i zabrać.

Jak uważacie, jak duże dziecko mozna zabrać w podróż samochodem tysiąc km? Pół roku by wystarczyło? Zabierał ktoś?
Powiedziałam mamie o tym co napisałaś i powiedziała, że to super pomysł i że kupią turystyczne do nich i wtedy nawet jakbyśmy do teściów jechali czy gdzieś to będziemy mogli spakować i zabrać Dzięki, sama bym jakoś nie wpadła, już byłam pewna że chcę normalne

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
A ile dziecko w ciągu dnia może przebywać w foteliku w samochodzie?? Bo my mieszkamy w opolskim i nad morze to ponad 600 km, nie powiem bardzo bym chciała jechać, ale nie wiem jak to organizacyjnie dobrze zorganizować.
Kurcze nie wiem...

My w ogóle w 2016 lecimy gdzieś na święta Wielkanocne, Egipt prawdopodobnie i dziecko zabieramy ze sobą, mam nadzieję, że dobrze zniesie podróż...

Edytowane przez 201710041131
Czas edycji: 2015-01-22 o 10:33
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:40   #4244
masija
Zakorzenienie

Trzymam się dzięki kocchane

Ej ale serio co jest z tassia? Nie ma już jej od jakiegoś czasu...

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:44   #4245
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam się dzięki kocchane

Ej ale serio co jest z tassia? Nie ma już jej od jakiegoś czasu...
Hmmm, widzę, że logowała się dziś. Może zagoniona jest?

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

My w ogóle w 2016 lecimy gdzieś na święta Wielkanocne, Egipt prawdopodobnie i dziecko zabieramy ze sobą, mam nadzieję, że dobrze zniesie podróż...
My byśmy bardzo chcieli jechać na początku 2016 na narty
Stary 2015-01-22, 10:48   #4246
marta1881
Zakorzenienie

Hej wracam po dłuższej nieobecności,ale miałam bratanicę na ferie.

Masija trzymaj się

co do zakupów, my nadal nic nie kupujemy, czekamy do połówkowego,aby mieć 100% pewności co do płci. Od rodziny ciągle słyszymy, że "jeszcze tyle czasu"...
Planujemy zakupić używany leżaczek z Tiny love, albo jakąś huśtawkę...póki co mam teściową w szpitalu i jakoś brakuje chęci na sprawy około dzieciowe....
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:53   #4247
country111
Zakorzenienie

Cytat:
a ile minęło od ostatniej?

u mnie póki co wypadała raz na miesiąc i zawsze było usg, w tym wyjątlow 2 razy bo połówkowe a nastepna wizyta za 3 tyg tak że nie wiem czy powinny być jakieś przerwy miedzy usg..
Ja mialam wizytę 9.01 i wtedy na chwilę usg robił co by płeć sprawdzić ale się nie udało. 20.01 miałam połówkowe i teraz 30.01 mam normalną wizytę
Stary 2015-01-22, 11:00   #4248
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Jak wyjezdzalismy nad ranem podroz z godzinnym postojem i jakims krotkim trwala 10 godzin. Niby 2-3 godziny w foteliku ale jak spal to nie ruszalam, nie zatrzymywalismy sie. Drugi raz jechalismy od polnocy zeby spal to zatrzymywalismy sie raz na ok godzine: karmienie przewijanie nasz posilek i raz tak na chwile.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:12   #4249
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
My odwrotnie. Mam upatrzone rzeczy w ikei i po odmalowaniu mieszkania jedziemy i kupujemy wszystko. Łóżko i komode dla nas, łóżeczko, materacyk, ochraniacz na materacyk, lampke na ścianę granatową gwiazdkę, pościel, poszewke, prześcieradło, pare organizerow, kilka ręczników... chyba poki co tyle. w połowie lutego. Komode do przewijania znalazłam na ebay śliczną. Wózek, fotelik i takie coś co nie wiem jak się nazywa niby fotelik do kolysania, który stawia się na podłodze, jest niski i ma parę grzechotek.

W gazetce promocyjnej sklepu z artykułami dla dzieci jest gips do odlania ksztaltu brzucha... i pokazany odlew piersi i brzucha...

Wiem, że większość nie może spać, ale Was też bolą biodra jak śpicie na boku? Mnie tej nocy bolalo strasznie prawe, jak spałam na lewym boku. Więc spałam na brzuchu na pół żabę, żeby tylko pół brzucha dotykało materaca. Ale zanim na to wpadłam męczyłam się na boku do 3 w nocy i pójdę do pracy jak zombie :/

:yes: też czekam na połówkowe. Już środę. Oby się to cholerne wrzeciono wchłonęło
Mnie tez bola biodra

Masija trzymaj sie tam
Niewiem gdzie tassia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-22, 11:50   #4250
country111
Zakorzenienie

Co tu taka cisza nastała?
Stary 2015-01-22, 11:52   #4251
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ja też jeszcze nie czuje żadnych ruchów..... ale nie wiem gdzie mam łożysko. musze sprawdzić . to normalnie w karcie ciąży jest zapisane? boszzzzz, jaki wstyd ze nie wiem takich rzeczy

dziewczyny bierzecie ciągle jakieś witaminy ? bo mi sie konczy prenatal duo i nie wiem czy kupować następne opakowanie czy już to olać?
o tym łożysku to ja mam przy opisie USG napisane

witaminy biorę...jeszcze mam te co kupiła mi mama

Cytat:
Jak sobie poczytałam to mi sie smutno zrobiło. Wszystkie moje typy są mega populane
nie przejmuj się ja mam Jakuba i jak rodziłam to też jak ktoś słyszał było, że to bardzo popularne imię...u niego w grupie nie ma żadnego więc spoko

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
nie wiem czemu on się nazywa wgl hybrydowy
taki http://i91.twenga.com/gry-i-zabawki/...852786589f.jpg
oooo to też nie wiedziałam, pe to hybrydowy

helloł

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:53   #4252
madeleine_89
Przyczajenie

Witam

przejrzałam fotki które powstawiałyście w wątku i śliczne macie już brzuszki mój przy Waszych to maluszek, generalnie jak ubiorę coś bardziej obcisłego to wyglądam jakbym się obżarła choć na przestrzeni ostatnich 2 tyg widzę że urósł i to znacznie

kurcze naprawdę duże odległości planujecie pokonywać z maluchami, a ja się stresuję, że będę miała z dzieckiem do przejechania 140 km, z tym że jeśli urodzi się planowo będzie miał niecałe 2 miesiące i wiąże się to z inną stresującą historią, a mianowicie wyjazdem na wesele i nijak nie da się tego chyba przeskoczyć, bo to ślub brata TŻ, na którym on na domiar złego ma być świadkiem więc ogólnie już panikuję i martwię się tym okropnie.
madeleine_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:58   #4253
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ja biorę Prenatal duo

Od wczoraj mi twardnieje boleśnie ten brzuch- ok. 5 razy dziennie przez ok. 30 sekund. myślicie że to normalne? jutro dopiero mój gin przyjmuje więc będe do niego dzwonić i pytać
Zadzwoń koniecznie, będziesz wiedziała co robić. Ja też mam takie twardnienia, czasem bolesne i choć mam wizytę za 3 tyg, to poleciałam dodatkowo wczoraj, doktor zrobił usg, z dzidziusiem wszystko ok, powiedział, że takie rzeczy często się zdarzają, ale kazał brać no-spę forte 3x1, luteinę przez 7 dni i magnez i dużo wypoczywać. Póki co jest trochę lepiej, nawet do fryza dziś poleciałam jak na skrzydłach i w końcu czuję się jak zadbana kobieta
Aha i czuję się pominięta i odrzucona, bo nie mogę odglądać Waszych brzuchów, ani pokazywać mojego, bo nie jestem przyjęta do elitarnego klubu- FOCH
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")

Edytowane przez Charlotta83
Czas edycji: 2015-01-22 o 12:05
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:59   #4254
industria
Zakorzenienie

odkryłam dziś czekoladowe muffiny z tesco i umarłam.....
moja nowa miłość
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:01   #4255
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
masija bedzie dobrze!

myboy gratulacje!

a moj maz wlasnie do mnie dzwonil ze mam zadzwonic i przelozyc wizyte umowiona na przyszly piatek bo on nie moze sie urwac z pracy...
"kochanie, pojde sama..."
"AAAA!!! NIE MA MOWYYY!!!!"
"kochanie, nie wiem, czy da sie przelozyc na inny dzien, moj gin wszystkie ciezarne przyjmuje w ostatni piatek miesiaca, wiesz przeciez"
"JAK NIE BEDZIE CHCIAL PRZELOZYC TO POWIEDZ ZE JA DO NIEGO ZADZWONIE I GO PRZEKONAM!!! "

faceci!!!!
Ach Ci faceci

Cytat:
dziewczyny bierzecie ciągle jakieś witaminy ? bo mi sie konczy prenatal duo i nie wiem czy kupować następne opakowanie czy już to olać?
Ja biorę tylko kwas foliowy, ale pewnie zacznę jakieś witaminy chociaż co drugi dzień. Niestety, ale nie odżywiam się na tyle dobrze, żeby dostarczyć odpowiednią ilość witamin dziecku.
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
nie mam właśnie prywatnego numeru, zobaczę czy będzie się powtarzać, jeśli tak to najwyżej dziś na IP podjedziemy
Mam nadzieję, że wszystko w porządku.

Cytat:
Imienia dla dziewczynki, które wybraliśmy nie ma w na tej liście, bo dla chłopca to ciężko.

Cytat:
Hej.

Trzymam kciuki, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Hej wracam po dłuższej nieobecności,ale miałam bratanicę na ferie.

Masija trzymaj się

co do zakupów, my nadal nic nie kupujemy, czekamy do połówkowego,aby mieć 100% pewności co do płci. Od rodziny ciągle słyszymy, że "jeszcze tyle czasu"...
Planujemy zakupić używany leżaczek z Tiny love, albo jakąś huśtawkę...póki co mam teściową w szpitalu i jakoś brakuje chęci na sprawy około dzieciowe....
Coś poważnego?

Dla córki mieliśmy bujaczek, ale rzadko w nim siedziała. Więcej czasu spędzała na macie edukacyjnej, o takiej z Canpol babies:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg canpol-babies-wesola-farma-kojec-mata-interaktywna-m-iext26859354.jpg (90,5 KB, 8 załadowań)

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:04   #4256
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
odkryłam dziś czekoladowe muffiny z tesco i umarłam.....
moja nowa miłość
dobre nie mnie to te waniliowe najbardziej smakują albo z wiśniami

czekam teraz na pączki z nadzieniem kawowym

Maja
Stary 2015-01-22, 12:10   #4257
201710041131
Konto usunięte

Ja wam mogę zrobić muffiny bo kocham robić, a sama nie jem słodyczy a Tż na diecie
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-22, 12:12   #4258
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

ja jak idę to i tak mi Tż robi bo jest piekarzem w tesco

Maja
Stary 2015-01-22, 12:14   #4259
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość

Coś poważnego?

Dla córki mieliśmy bujaczek, ale rzadko w nim siedziała. Więcej czasu spędzała na macie edukacyjnej, o takiej z Canpol babies:
Podejrzewają SM

Bardzo fajna ta mata edukacyjna!
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:16   #4260
pszczoua
Zakorzenienie

Co do wyjazdow to wszystko zalezy od dziecka. Nasz darl sie w foteliku pierwsze pol roku ale jak mial 11 ms lecielismy na Krete. Podroz trwala 4 godziny i zniosl ja super

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości