![]() |
#4231 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dla tych już doczekanych!
Ja właśnie chciałam też sama się pomalować ewentualnie poprosić kuzynkę, bo ja na co dzień rzadko się maluję i na ślub nie chcę mocnego makijażu, więc taki lekki powinnyśmy dać radę same. Miałam nadzieję, że Aśka napiszesz jak Tobie to wyszło
![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Miałam pierwszy koszmar ślubny ![]() Za duża suknia, spadające pończochy, rozmazany makijaż, spóźnienie na ślub ![]() ![]()
#4232 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() ![]() Ja na co dzień noszę delikatny makijaż, nawet kresek ani nic, podkład,rzęsy i róż bardzo umiarkowanie, a mimo to miałam dość mocny makijaż na ślubie i według mnie to był bardzo dobry wybór,bo na zdjęciach wcale nie bardzo mocny nie wygląda, wręcz przeciwnie. Widać zaznaczone oko,ale tapety - nie.
![]() |
#4233 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rzadko się maluję, ale to nie znaczy, że nie umiem ![]()
![]() |
#4236 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() Można zrobić np. taki makijaż,który jest dość mocny,ale jasny : ![]() albo tego typu: ![]()
![]() |
#4237 | |
Zakorzenienie
|
Na pewno mogę Ci polecić długotrwałą pomadkę do ust http://www.sephora.pl/Makijaz/Usta/S...o-ust/P1074023. Nie jest najtańsza, ale jest naprawdę wydajna i baaaaaardzo trwała. A kolor dobrałam sobie taki, że jak tylko się nią pomaluję to komplementy sypią się nawet kilka razy dziennie
![]() ![]() Po weselu będę mogła też coś powiedzieć na temat utrwalacza do makijażu z Rossmana. Na razie użyłam go raz i wyglądało ok, ale zdecydowanie nie były to ekstremalne warunki ![]() No a podkład to każda z nas musi sobie wybrać sama ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() |
#4238 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jestem zachwycona pomadkami golden rose velvet mate. Są bardzo długotrwałe nawet przy oblizywaniu ust.
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam je! Mocno napigmentowane, trzymaja sie ust jak malo co :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | ||
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie chciałam mocnego konturowania i zrobiła mi bardzo delikatne, prawie niewidoczne. ![]() Cytat:
![]() No ale wiadomo,każdy robi jak chce,ja polecam,bo jednak fachowa ręka czyni cuda, no i makijaż jest bardziej trwały. Widziałam kilka peemek,które malowały się same i mimo tego,ze one były zadowolone,to wyglądały niestety słabo. Pytanie czy jest się aż tak pewnym swoich umiejętności,których im zabrakło, czy tez woli się postawić na komfort ponad wszystko (co dla mnie jest niezbyt zrozumiałe,bo jednak wciskamy sie w niezbyt wygodną,gorącą kiecę, buty na szpilach,wiec make up to kropla w morzu ![]() ![]() Za to na sesję zamierzam się sama pomalować
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Wtajemniczenie
|
Może i macie rację. Jeszcze decyzja nie podjęta
![]() Ja bym chciała mieć makijaż albo coś na wzór pierwszego załącznika albo trochę inaczej (zał. 2) Z tym mocnym makijażem chodziło mi o dwa pozostałe załączniki, bo mimo, że są ładne, to wiem, że ja w takich nie wyglądam ![]()
#4243 |
Konto usunięte
|
Ja coraz bardziej przekonuję się do opcji malowania się samej. Głównie dlatego, że sama wiem w czym czuję się dobrze, mam sprawdzone kosmetyki, których będę pewna. A boję się iść malować do kobiety, która nie zna mojej cery, pomaluje mnie kosmetykami, które nie będą mi się trzymać albo pomaluje mnie tak, że nie będzie mi się to podobać. Sama mogę temu zaradzić i zdecydować w jakim makijażu czuję się najlepiej i wybrać jeden spośród wielu przetestowanych. No i nie będe miała efektu maski. Tym bardziej u mnie w okolicy nie ma żadnej fajnej makijażystki. Z resztą nie wiem czy taka kobieta nie ma kosmetyków zbyt długo, bo i o takich słyszałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55591626]Ja coraz bardziej przekonuję się do opcji malowania się samej. Głównie dlatego, że sama wiem w czym czuję się dobrze, mam sprawdzone kosmetyki, których będę pewna. A boję się iść malować do kobiety, która nie zna mojej cery, pomaluje mnie kosmetykami, które nie będą mi się trzymać albo pomaluje mnie tak, że nie będzie mi się to podobać. Sama mogę temu zaradzić i zdecydować w jakim makijażu czuję się najlepiej i wybrać jeden spośród wielu przetestowanych. No i nie będe miała efektu maski. Tym bardziej u mnie w okolicy nie ma żadnej fajnej makijażystki. Z resztą nie wiem czy taka kobieta nie ma kosmetyków zbyt długo, bo i o takich słyszałam.[/QUOTE] Powtarzam - po to jest próbny, żeby dopasować,żeby zdecydować w czym nam najlepiej.
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze o jednej rzeczy tu nie wspomniałyście a propos makijażu. Jeśli ktoś planuje sesję plenerową w innym dniu i chce mieć na ślub makijażystkę, to do pleneru albo będzie trzeba zapłacić za kolejny makijaż albo zrobić sobie samej (co wiem, że wiele dziewczyn jest temu przeciwnych no bo przecież nie będzie się już wtedy wyglądać tak samo jak w dniu ślubu).
#4246 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Z resztą dla mnie paranoją jest że jak tylko makijażystka słyszy słowa: ślubny, próbny to woła sobie dużo więcej, mimo że używa tych samych kosmetyków co w przypadku zwykłego makijażu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
Serio ktoś ma takie wątpliwości,że chce wyglądać DOKŁADNIE tak jak w dniu ślubu? ![]() [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55592921]No tak, ale nie można też robić makijażu próbnego kilka razy, bo bym poszła z torbami. ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- No rzeczywiście. A płacić minimum 3 razy za makijaż to można sobie kupić już lepsze kosmetyki za to.[/QUOTE] Widać,że nie robiłaś ![]() ![]()
![]() |
#4248 |
ż o n a i d e a l n a
|
Ja jak już kiedyś wspominałam, że jestem kompletnym laikiem w kwestii makijażu. Ale byłam kilka razy już na takim "robieniu" i jesli makijażystka jest dobra to jak coś jej nie wychodziło albo jak ja chciałam coś inaczej to robiła to dopóki nie było idealnie tak jak ja chce
![]() ![]() ![]() Edit: no i trzeba dodać, ze na codzień nie maluje się w ogóle, tylko rzęsy. :P
Edytowane przez turkusowapoziomka Czas edycji: 2016-02-12 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja po prostu najlepiej czuję się gdy sama się sobą zajmuję, nawet do fryzjera nie lubię chodzić bo rzadko moje włosy wyglądają dokładnie tak jak chcę, więc sama sobie podcinam. I szczerze szkoda wydać mi ok. 200 zł na makijaż, gdzie wiem, że za tą kwotę mogę sobie kupić sobie paletkę cieni z wyższej półki i malować się nią na ślub, poprawiny, plener i dziesiątki innych okoliczności, a wcale nie muszę się pomalować gorzej niż zrobiłaby to makijażystka. Tak jak szłam na ślub siostry TŻa i szukałam fryzjera, nikt nie chciał mi zrobić tego co chciałam za mniej niż 100 zł. Wkurzyłam się, kupiłam lokówkę i sama sobie zrobiłam fryzurę, a lokówka w użytku była już od tego czasu kilkadziesiąt razy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Ja w tej dyskusji jestem team Lolusl
![]() Może i za 200zl da się kupić super cienie, ale gdzie podkład, utrwalacz, baza? Wg mnie kupienie tych kosmetyków wciąż wyjdzie drożej niż próbny i właściwy u makijażystki. A jak się tego na codzień nie używa to będzie leżało i się kurzylo ![]() Nie oszukujmy się, ale nawet w przypadku bezproblemowej cery, po kilkunastu godzinach bez porządnie utrwalonego makijażu nie będziecie dobrze wyglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Wtajemniczenie
|
Wolę jednak kupić kosmetyki, które np. użyję też na poprawiny, potem na inne wesela, bo w niedługim czasie od naszego będzie ich trochę
![]() I wcale nie trzeba za każdy kosmetyk dawać 200zł. Są tańsze zamienniki podobnej jakości.
#4252 |
Japońska rzepa
|
Ja płacę 120 za makijaż,a za tą kasę to bym mogła sobie co najwyżej kupić dobry podkład i tusz
![]()
#4253 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A podkład nie zawsze drogi znaczy dobry. Równie dobrze ten od makijażystki może po kilku godzinach wypaść gorzej niż ten który używa się na co dzień. Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b Czas edycji: 2016-02-12 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale to zależy od skóry. Ktoś z np. cerą trądzikową musi poświęcić sporo czasu i pieniędzy na odnalezienie idealnego podkładu. Ja sobie nie ufam, często chodzę zestresowana i ręce mi się trzęsą jak szalone. ![]() ![]() ![]() Trudny temat.
Hanni Münzer Edytowane przez kalinolistek Czas edycji: 2016-02-12 o 11:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Konto usunięte
|
To jakich Wy podkładów kupujecie?
![]() Ja z doświadczenia wiem, że cena nieczęsto idzie w parze z jakością w kwestii podkładów. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55596176]To jakich Wy podkładów kupujecie?
![]() Ja z doświadczenia wiem, że cena nieczęsto idzie w parze z jakością w kwestii podkładów. ![]() ![]() Obecnie mam za 60zł z Sephory i póki co kocham go mocno. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja uwielbiam podkład z Soray'i. Kosztuje chyba 20 zł, lekko kryje, fajnie wyrównuje kolor i lekko matuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zadomowienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55596176]To jakich Wy podkładów kupujecie?
![]() Ja z doświadczenia wiem, że cena nieczęsto idzie w parze z jakością w kwestii podkładów. ![]() ![]() Mnie ostatnio spasował podkład za 15zł z Bell. ![]() ![]()
#4259 |
Zakorzenienie
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55596541]A co to za podkład? Bo cena w sumie standardowa jak na podkład
![]() Ja uwielbiam podkład z Soray'i. Kosztuje chyba 20 zł, lekko kryje, fajnie wyrównuje kolor i lekko matuje ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Japońska rzepa
|
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55595906]No ale jeśli ktoś maluje się na co dzień to ma dobrze dobrany podkład, puder, tusz.
![]() A podkład nie zawsze drogi znaczy dobry. Równie dobrze ten od makijażystki może po kilku godzinach wypaść gorzej niż ten który używa się na co dzień.[/QUOTE] Oj,ja bym powiedziała wręcz przeciwnie patrząc na ilość pomarańczowych twarzy albo różowych przy żółtej szyi ![]() [1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55596176]To jakich Wy podkładów kupujecie? ![]() Ja z doświadczenia wiem, że cena nieczęsto idzie w parze z jakością w kwestii podkładów. ![]() ![]() Ja kupuję różne,ale zwykle ok.60 zł kosztuje,teraz jestem fanką Revlonu,ale to nie jest podkład na całą noc,mimo że jest trwały. Z tym niestety się nie zgodzę. Takie połącznie u mnie trzyma max 5 h. Czyli w kontekście wesela - od przygotowań do wyjścia z kościoła ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.