Dla tych już doczekanych! - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-12, 07:28   #4231
fajita1
Wtajemniczenie

Dot.: Dla tych już doczekanych!

Ja właśnie chciałam też sama się pomalować ewentualnie poprosić kuzynkę, bo ja na co dzień rzadko się maluję i na ślub nie chcę mocnego makijażu, więc taki lekki powinnyśmy dać radę same. Miałam nadzieję, że Aśka napiszesz jak Tobie to wyszło

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Miałam pierwszy koszmar ślubny
Za duża suknia, spadające pończochy, rozmazany makijaż, spóźnienie na ślub
Stary 2016-02-12, 07:37   #4232
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez fajita1 Pokaż wiadomość
Ja właśnie chciałam też sama się pomalować ewentualnie poprosić kuzynkę, bo ja na co dzień rzadko się maluję i na ślub nie chcę mocnego makijażu, więc taki lekki powinnyśmy dać radę same. Miałam nadzieję, że Aśka napiszesz jak Tobie to wyszło

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Miałam pierwszy koszmar ślubny
Za duża suknia, spadające pończochy, rozmazany makijaż, spóźnienie na ślub
Ja uważam,że to jest błąd. Makijaż ślubny to makijaż w dużej mierze fotograficzny,więc MUSI być mocniejszy od takiego na co dzień, a jak mówisz,że się rzadko malujesz to tym bardziej bym nie ryzykowała.
Ja na co dzień noszę delikatny makijaż, nawet kresek ani nic, podkład,rzęsy i róż bardzo umiarkowanie, a mimo to miałam dość mocny makijaż na ślubie i według mnie to był bardzo dobry wybór,bo na zdjęciach wcale nie bardzo mocny nie wygląda, wręcz przeciwnie. Widać zaznaczone oko,ale tapety - nie.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 09:00   #4233
fajita1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Ja uważam,że to jest błąd. Makijaż ślubny to makijaż w dużej mierze fotograficzny,więc MUSI być mocniejszy od takiego na co dzień, a jak mówisz,że się rzadko malujesz to tym bardziej bym nie ryzykowała.
Ja na co dzień noszę delikatny makijaż, nawet kresek ani nic, podkład,rzęsy i róż bardzo umiarkowanie, a mimo to miałam dość mocny makijaż na ślubie i według mnie to był bardzo dobry wybór,bo na zdjęciach wcale nie bardzo mocny nie wygląda, wręcz przeciwnie. Widać zaznaczone oko,ale tapety - nie.
Niekoniecznie, co kto lubi. Ja np. niedobrze wyglądam w ciemnym makijażu. Mam ciemne oczy i ich oprawę więc ciemne cienie niedobrze wyglądają. Maluję się "od święta" inaczej niż na co dzień tzn. podkład, puder, kreski, szminka i tak się najlepiej czuję i wyglądam ładniej niż zwykle. Boję się, że makijażystka zrobi mi właśnie tapetę i nie będę wyglądać jak ja
Stary 2016-02-12, 09:09   #4234
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Niekoniecznie, co kto lubi. Ja np. niedobrze wyglądam w ciemnym makijażu. Mam ciemne oczy i ich oprawę więc ciemne cienie niedobrze wyglądają. Maluję się "od święta" inaczej niż na co dzień tzn. podkład, puder, kreski, szminka i tak się najlepiej czuję i wyglądam ładniej niż zwykle. Boję się, że makijażystka zrobi mi właśnie tapetę i nie będę wyglądać jak ja
No właśnie moim zdaniem to źle wygląda. Co z tego że na zdjęciach ok, jak PM będzie się po prostu w tym źle czuła? Dlatego ja chcę pomalować się po swojemu. Żebym w tym dniu była sobą. Ale jak Ty malujesz się od święta, to na pewno bym nie ryzykowała samodzielnego makijażu. Proponuję zrobić to co ja: masz jeszcze sporo czasu do ślubu, więc poucz się teraz malować, poeksperymentuj i wtedy będziesz spokojna .

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 09:19   #4235
fajita1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
No właśnie moim zdaniem to źle wygląda. Co z tego że na zdjęciach ok, jak PM będzie się po prostu w tym źle czuła? Dlatego ja chcę pomalować się po swojemu. Żebym w tym dniu była sobą. Ale jak Ty malujesz się od święta, to na pewno bym nie ryzykowała samodzielnego makijażu. Proponuję zrobić to co ja: masz jeszcze sporo czasu do ślubu, więc poucz się teraz malować, poeksperymentuj i wtedy będziesz spokojna .
O właśnie, ja doskonale wiem w czym będę się dobrze czuła i ile tego makijażu muszę nałożyć
Rzadko się maluję, ale to nie znaczy, że nie umiem Taki też mam plan, żeby popróbować, ale bardziej kosmetyków, które są długotrwałe i dobre w nakładaniu.
Stary 2016-02-12, 09:29   #4236
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
A kto powiedział,że mocny makijaż,to ciemny makijaż? Można zrobić bardzo delikatny i naturalny make up,a jednak nałożyć trochę tych wartstw,utrwalić fiksatorem i wtedy masz większą gwarancję,że nie spłynie Ci po 2 h.
Można zrobić np. taki makijaż,który jest dość mocny,ale jasny :
albo tego typu:
It never fails.
Stary 2016-02-12, 09:34   #4237
Terha
Zakorzenienie

Na pewno mogę Ci polecić długotrwałą pomadkę do ust http://www.sephora.pl/Makijaz/Usta/S...o-ust/P1074023. Nie jest najtańsza, ale jest naprawdę wydajna i baaaaaardzo trwała. A kolor dobrałam sobie taki, że jak tylko się nią pomaluję to komplementy sypią się nawet kilka razy dziennie . Przy normalnym jedzeniu (nie mówię o jogurtach, początkach itp. po których trzeba usta oblizać) nawet po 8-10 godzinach kolor się trzyma. Wiadomo, że na weselu będzie więcej jedzenia więc szybciej zejdzie, ale mimo wszystko .

Po weselu będę mogła też coś powiedzieć na temat utrwalacza do makijażu z Rossmana. Na razie użyłam go raz i wyglądało ok, ale zdecydowanie nie były to ekstremalne warunki .

No a podkład to każda z nas musi sobie wybrać sama .

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
A kto powiedział,że mocny makijaż,to ciemny makijaż? Można zrobić bardzo delikatny i naturalny make up,a jednak nałożyć trochę tych wartstw,utrwalić fiksatorem i wtedy masz większą gwarancję,że nie spłynie Ci po 2 h.
albo tego typu:
Wydaje mi się, że makijażystki często robią nie tyle za ciemne oczy, co za dużo nakładają tapety. I to jest największa niewiadoma w makijażu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 09:40   #4238
fajita1
Wtajemniczenie

Cytat:
albo tego typu:
Średnio podobają mi się te propozycję. Wolę postawić na usta w bardziej żywym kolorze. Jak będę miała chwilę to pokażę Wam o co mi mniej więcej chodzi. Nie napisałam że mocny = ciemny, tylko, że mi np. niedobrze w ciemnym i wiem, że dobrze pójść u mnie w kolory brązu, złota itp Głównie chodzi mi o to, że ja wiem jak muszę się pomalować, żeby było mi ładnie i żebym dobrze się czuła.

Cytat:
Na pewno mogę Ci polecić długotrwałą pomadkę do ust http://www.sephora.pl/Makijaz/Usta/S...o-ust/P1074023. Nie jest najtańsza, ale jest naprawdę wydajna i baaaaaardzo trwała. A kolor dobrałam sobie taki, że jak tylko się nią pomaluję to komplementy sypią się nawet kilka razy dziennie . Przy normalnym jedzeniu (nie mówię o jogurtach, początkach itp. po których trzeba usta oblizać) nawet po 8-10 godzinach kolor się trzyma. Wiadomo, że na weselu będzie więcej jedzenia więc szybciej zejdzie, ale mimo wszystko .

Po weselu będę mogła też coś powiedzieć na temat utrwalacza do makijażu z Rossmana. Na razie użyłam go raz i wyglądało ok, ale zdecydowanie nie były to ekstremalne warunki .

No a podkład to każda z nas musi sobie wybrać sama .
dzięki
Ja jestem zachwycona pomadkami golden rose velvet mate. Są bardzo długotrwałe nawet przy oblizywaniu ust.
Stary 2016-02-12, 09:55   #4239
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki
Ja jestem zachwycona pomadkami golden rose velvet mate. Są bardzo długotrwałe nawet przy oblizywaniu ust.
Uwielbiam je! Mocno napigmentowane, trzymaja sie ust jak malo co :-D

kalinolistek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 10:10   #4240
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:

Wydaje mi się, że makijażystki często robią nie tyle za ciemne oczy, co za dużo nakładają tapety. I to jest największa niewiadoma w makijażu.
Nie ma czegoś takiego jak niewiadoma Po to robi się próbną,albo mówi się makijażystce co się chce,żeby niewiadomej nie było.
Ja nie chciałam mocnego konturowania i zrobiła mi bardzo delikatne, prawie niewidoczne.
Cytat:
Średnio podobają mi się te propozycję. Wolę postawić na usta w bardziej żywym kolorze. Jak będę miała chwilę to pokażę Wam o co mi mniej więcej chodzi. Nie napisałam że mocny = ciemny, tylko, że mi np. niedobrze w ciemnym i wiem, że dobrze pójść u mnie w kolory brązu, złota itp Głównie chodzi mi o to, że ja wiem jak muszę się pomalować, żeby było mi ładnie i żebym dobrze się czuła.
.
No tak,ale przecież to nie jest tak,że makijażystka SAMA Cię maluje bez pytania o zdanie tylko dajesz dokładne wytyczne

No ale wiadomo,każdy robi jak chce,ja polecam,bo jednak fachowa ręka czyni cuda, no i makijaż jest bardziej trwały. Widziałam kilka peemek,które malowały się same i mimo tego,ze one były zadowolone,to wyglądały niestety słabo. Pytanie czy jest się aż tak pewnym swoich umiejętności,których im zabrakło, czy tez woli się postawić na komfort ponad wszystko (co dla mnie jest niezbyt zrozumiałe,bo jednak wciskamy sie w niezbyt wygodną,gorącą kiecę, buty na szpilach,wiec make up to kropla w morzu ) czy jednak na wygląd. Co oczywiście nie oznacza,że uważam,że każda pomalowana przez siebie pm będzie źle wyglądać,ale z doświadczenia- wiem,że mi osobiście drżała ręka nawet przy pudrowaniu,a co dopiero jakbym miała się malować na 100 % sama Jakbym była profesjonalistką,to pewnie bym zaryzykowała,ale w innym przypadku nie.
Za to na sesję zamierzam się sama pomalować
It never fails.
Stary 2016-02-12, 10:17   #4241
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Profesjonalny makijaż nie znaczy mocny, ale to już Lolusl pisała. Poza tym dobra kosmetyczka jest w stanie zrobić make-up no make-up, a i tak będziesz wyglądać lepiej niż jak się sama pomalujesz tutaj w grę wchodzą też porządne firmowe kosmetyki, a w makijażu serio jest różnica w użyciu profesjonalnych produktów vs coś ogólnodostępnego
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 10:32   #4242
fajita1
Wtajemniczenie

Może i macie rację. Jeszcze decyzja nie podjęta
Ja bym chciała mieć makijaż albo coś na wzór pierwszego załącznika albo trochę inaczej (zał. 2)
Z tym mocnym makijażem chodziło mi o dwa pozostałe załączniki, bo mimo, że są ładne, to wiem, że ja w takich nie wyglądam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czerwone usta.jpg (38,9 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ładny.jpg (55,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciemny.jpg (22,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciemny 2.jpg (32,9 KB, 15 załadowań)
Stary 2016-02-12, 10:36   #4243
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Ja coraz bardziej przekonuję się do opcji malowania się samej. Głównie dlatego, że sama wiem w czym czuję się dobrze, mam sprawdzone kosmetyki, których będę pewna. A boję się iść malować do kobiety, która nie zna mojej cery, pomaluje mnie kosmetykami, które nie będą mi się trzymać albo pomaluje mnie tak, że nie będzie mi się to podobać. Sama mogę temu zaradzić i zdecydować w jakim makijażu czuję się najlepiej i wybrać jeden spośród wielu przetestowanych. No i nie będe miała efektu maski. Tym bardziej u mnie w okolicy nie ma żadnej fajnej makijażystki. Z resztą nie wiem czy taka kobieta nie ma kosmetyków zbyt długo, bo i o takich słyszałam.
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 10:38   #4244
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Może i macie rację. Jeszcze decyzja nie podjęta
Ja bym chciała mieć makijaż albo coś na wzór pierwszego załącznika albo trochę inaczej (zał. 2)
Z tym mocnym makijażem chodziło mi o dwa pozostałe załączniki, bo mimo, że są ładne, to wiem, że ja w takich nie wyglądam
Miałam bardzo podobny do 1 na cywilnym
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55591626]Ja coraz bardziej przekonuję się do opcji malowania się samej. Głównie dlatego, że sama wiem w czym czuję się dobrze, mam sprawdzone kosmetyki, których będę pewna. A boję się iść malować do kobiety, która nie zna mojej cery, pomaluje mnie kosmetykami, które nie będą mi się trzymać albo pomaluje mnie tak, że nie będzie mi się to podobać. Sama mogę temu zaradzić i zdecydować w jakim makijażu czuję się najlepiej i wybrać jeden spośród wielu przetestowanych. No i nie będe miała efektu maski. Tym bardziej u mnie w okolicy nie ma żadnej fajnej makijażystki. Z resztą nie wiem czy taka kobieta nie ma kosmetyków zbyt długo, bo i o takich słyszałam.[/QUOTE]
Powtarzam - po to jest próbny, żeby dopasować,żeby zdecydować w czym nam najlepiej.
It never fails.
Stary 2016-02-12, 10:48   #4245
Terha
Zakorzenienie

Jeszcze o jednej rzeczy tu nie wspomniałyście a propos makijażu. Jeśli ktoś planuje sesję plenerową w innym dniu i chce mieć na ślub makijażystkę, to do pleneru albo będzie trzeba zapłacić za kolejny makijaż albo zrobić sobie samej (co wiem, że wiele dziewczyn jest temu przeciwnych no bo przecież nie będzie się już wtedy wyglądać tak samo jak w dniu ślubu).

Stary 2016-02-12, 10:58   #4246
Konto usunięte

Cytat:
Powtarzam - po to jest próbny, żeby dopasować,żeby zdecydować w czym nam najlepiej.
No tak, ale nie można też robić makijażu próbnego kilka razy, bo bym poszła z torbami.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Jeszcze o jednej rzeczy tu nie wspomniałyście a propos makijażu. Jeśli ktoś planuje sesję plenerową w innym dniu i chce mieć na ślub makijażystkę, to do pleneru albo będzie trzeba zapłacić za kolejny makijaż albo zrobić sobie samej (co wiem, że wiele dziewczyn jest temu przeciwnych no bo przecież nie będzie się już wtedy wyglądać tak samo jak w dniu ślubu).
No rzeczywiście. A płacić minimum 3 razy za makijaż to można sobie kupić już lepsze kosmetyki za to.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Z resztą dla mnie paranoją jest że jak tylko makijażystka słyszy słowa: ślubny, próbny to woła sobie dużo więcej, mimo że używa tych samych kosmetyków co w przypadku zwykłego makijażu.
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 10:59   #4247
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisałam wyżej. Ja robię sama, bo tu się nie boję,że spłynie,najwyżej poprawię. Zresztą sesja to 2 h.
Serio ktoś ma takie wątpliwości,że chce wyglądać DOKŁADNIE tak jak w dniu ślubu? Wątpię. Sporo dziewczyn rozpuszcza włosy na sesje,robi własnie inne makijaże,mocny kolor na usta. Ja zamierzam ściąć włosy o 20 cm. wiec na pewno nie będzie złudzeń,że to ten sam dzień
[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55592921]No tak, ale nie można też robić makijażu próbnego kilka razy, bo bym poszła z torbami.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

No rzeczywiście. A płacić minimum 3 razy za makijaż to można sobie kupić już lepsze kosmetyki za to.[/QUOTE]
Widać,że nie robiłaś Makijaż próbny trwa czasem 3 h bo robisz do momentu kiedy stwierdzisz,że jest idealnie tak jak chcesz
It never fails.
Stary 2016-02-12, 11:07   #4248
turkusowapoziomka
ż o n a i d e a l n a

Ja jak już kiedyś wspominałam, że jestem kompletnym laikiem w kwestii makijażu. Ale byłam kilka razy już na takim "robieniu" i jesli makijażystka jest dobra to jak coś jej nie wychodziło albo jak ja chciałam coś inaczej to robiła to dopóki nie było idealnie tak jak ja chce A były to makijaże zwykłe, wieczorowe byłam bardzo zadowolona za każdym razem i na zdjęciach wygląda się bosko, rzęsy, powieki i w ogóle łołoło

Edit: no i trzeba dodać, ze na codzień nie maluje się w ogóle, tylko rzęsy. :P

Edytowane przez turkusowapoziomka
Czas edycji: 2016-02-12 o 11:08
turkusowapoziomka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:09   #4249
Konto usunięte

Cytat:
Napisałam wyżej. Ja robię sama, bo tu się nie boję,że spłynie,najwyżej poprawię. Zresztą sesja to 2 h.
Serio ktoś ma takie wątpliwości,że chce wyglądać DOKŁADNIE tak jak w dniu ślubu? Wątpię. Sporo dziewczyn rozpuszcza włosy na sesje,robi własnie inne makijaże,mocny kolor na usta. Ja zamierzam ściąć włosy o 20 cm. wiec na pewno nie będzie złudzeń,że to ten sam dzień

Widać,że nie robiłaś Makijaż próbny trwa czasem 3 h bo robisz do momentu kiedy stwierdzisz,że jest idealnie tak jak chcesz
Chodziło mi o to, że jak np ta makijażystka na próbym mi nie przypasowała to idę do następnej, etc.

Ja po prostu najlepiej czuję się gdy sama się sobą zajmuję, nawet do fryzjera nie lubię chodzić bo rzadko moje włosy wyglądają dokładnie tak jak chcę, więc sama sobie podcinam. I szczerze szkoda wydać mi ok. 200 zł na makijaż, gdzie wiem, że za tą kwotę mogę sobie kupić sobie paletkę cieni z wyższej półki i malować się nią na ślub, poprawiny, plener i dziesiątki innych okoliczności, a wcale nie muszę się pomalować gorzej niż zrobiłaby to makijażystka.
Tak jak szłam na ślub siostry TŻa i szukałam fryzjera, nikt nie chciał mi zrobić tego co chciałam za mniej niż 100 zł. Wkurzyłam się, kupiłam lokówkę i sama sobie zrobiłam fryzurę, a lokówka w użytku była już od tego czasu kilkadziesiąt razy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 11:26   #4250
visionAM
Zakorzenienie

Ja w tej dyskusji jestem team Lolusl

Może i za 200zl da się kupić super cienie, ale gdzie podkład, utrwalacz, baza? Wg mnie kupienie tych kosmetyków wciąż wyjdzie drożej niż próbny i właściwy u makijażystki. A jak się tego na codzień nie używa to będzie leżało i się kurzylo

Nie oszukujmy się, ale nawet w przypadku bezproblemowej cery, po kilkunastu godzinach bez porządnie utrwalonego makijażu nie będziecie dobrze wyglądać
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 11:33   #4251
fajita1
Wtajemniczenie

Wolę jednak kupić kosmetyki, które np. użyję też na poprawiny, potem na inne wesela, bo w niedługim czasie od naszego będzie ich trochę
I wcale nie trzeba za każdy kosmetyk dawać 200zł. Są tańsze zamienniki podobnej jakości.
Stary 2016-02-12, 11:43   #4252
lolusl
Japońska rzepa

Ja płacę 120 za makijaż,a za tą kasę to bym mogła sobie co najwyżej kupić dobry podkład i tusz
It never fails.
Stary 2016-02-12, 11:46   #4253
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Ja w tej dyskusji jestem team Lolusl

Może i za 200zl da się kupić super cienie, ale gdzie podkład, utrwalacz, baza? Wg mnie kupienie tych kosmetyków wciąż wyjdzie drożej niż próbny i właściwy u makijażystki. A jak się tego na codzień nie używa to będzie leżało i się kurzylo

Nie oszukujmy się, ale nawet w przypadku bezproblemowej cery, po kilkunastu godzinach bez porządnie utrwalonego makijażu nie będziecie dobrze wyglądać
No ale jeśli ktoś maluje się na co dzień to ma dobrze dobrany podkład, puder, tusz.
A podkład nie zawsze drogi znaczy dobry. Równie dobrze ten od makijażystki może po kilku godzinach wypaść gorzej niż ten który używa się na co dzień.

Edytowane przez 3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Czas edycji: 2016-02-12 o 11:48
Stary 2016-02-12, 11:49   #4254
kalinolistek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja płacę 120 za makijaż,a za tą kasę to bym mogła sobie co najwyżej kupić dobry podkład i tusz
Czasami te 120zł na dobry podkład nie wystarczy...
No ale to zależy od skóry. Ktoś z np. cerą trądzikową musi poświęcić sporo czasu i pieniędzy na odnalezienie idealnego podkładu.

Ja sobie nie ufam, często chodzę zestresowana i ręce mi się trzęsą jak szalone. Z drugiej strony boję się makijażystek, bo już Was poczęstowałam fotkami makijaży wykonanych przez kobiety dorabiających sobie w ten sposób. Mają co prawda dobre produkty, a znowu nie potrafią ich dobrze użyć (dobrze w znaczeniu gustownie ).
Trudny temat.

Edytowane przez kalinolistek
Czas edycji: 2016-02-12 o 11:52
Stary 2016-02-12, 11:51   #4255
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Czasami te 120zł na dobry podkład nie wystarczy...
To jakich Wy podkładów kupujecie?
Ja z doświadczenia wiem, że cena nieczęsto idzie w parze z jakością w kwestii podkładów. Według mnie sprawdzony, zwykły drogeryjny podkład + baza + utrwalacz i efekt może być równie genialny
Stary 2016-02-12, 11:55   #4256
kalinolistek
Zakorzenienie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55596176]To jakich Wy podkładów kupujecie?
Ja z doświadczenia wiem, że cena nieczęsto idzie w parze z jakością w kwestii podkładów. Według mnie sprawdzony, zwykły drogeryjny podkład + baza + utrwalacz i efekt może być równie genialny [/QUOTE]

Obecnie mam za 60zł z Sephory i póki co kocham go mocno. Czaiłam się dwa razy na podkład z Double Wear ale tak było mi żal 170zł, że dałam sobie spokój. W sumie teraz nie mam potrzeby kupować tak mocno kryjącego podkładu, bo po leczeniu moja cera wygląda ok.

Stary 2016-02-12, 11:57   #4257
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalinolistek Pokaż wiadomość
Obecnie mam za 60zł z Sephory i póki co kocham go mocno. Czaiłam się dwa razy na podkład z Double Wear ale tak było mi żal 170zł, że dałam sobie spokój. W sumie teraz nie mam potrzeby kupować tak mocno kryjącego podkładu, bo po leczeniu moja cera wygląda ok.
A co to za podkład? Bo cena w sumie standardowa jak na podkład
Ja uwielbiam podkład z Soray'i. Kosztuje chyba 20 zł, lekko kryje, fajnie wyrównuje kolor i lekko matuje Szkoda tylko, że nieutrwalony niczym spływa po kilku godzinach.
Stary 2016-02-12, 12:01   #4258
Sowilo
Zadomowienie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55596176]To jakich Wy podkładów kupujecie?
Ja z doświadczenia wiem, że cena nieczęsto idzie w parze z jakością w kwestii podkładów. Według mnie sprawdzony, zwykły drogeryjny podkład + baza + utrwalacz i efekt może być równie genialny [/QUOTE]
Mnie ostatnio spasował podkład za 15zł z Bell. Jestem bardzo miło zaskoczona trwałością i matem.

08.06.2010 ♥ 08.08.2016 ♥ ??.??.????
Sowilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:04   #4259
kalinolistek
Zakorzenienie

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55596541]A co to za podkład? Bo cena w sumie standardowa jak na podkład
Ja uwielbiam podkład z Soray'i. Kosztuje chyba 20 zł, lekko kryje, fajnie wyrównuje kolor i lekko matuje Szkoda tylko, że nieutrwalony niczym spływa po kilku godzinach.[/QUOTE]

O ten! Kupiłam go zamiast tego za 170zł Polubiliśmy się.

Stary 2016-02-12, 12:08   #4260
lolusl
Japońska rzepa

[1=3cda010cf2365f85063684c ab232c67a494edda3_61df6b8 1d462b;55595906]No ale jeśli ktoś maluje się na co dzień to ma dobrze dobrany podkład, puder, tusz.
A podkład nie zawsze drogi znaczy dobry. Równie dobrze ten od makijażystki może po kilku godzinach wypaść gorzej niż ten który używa się na co dzień.[/QUOTE]
Oj,ja bym powiedziała wręcz przeciwnie patrząc na ilość pomarańczowych twarzy albo różowych przy żółtej szyi Często laski nie umieją dobrać,ale malują się tak latami.
Ja kupuję różne,ale zwykle ok.60 zł kosztuje,teraz jestem fanką Revlonu,ale to nie jest podkład na całą noc,mimo że jest trwały.
Z tym niestety się nie zgodzę. Takie połącznie u mnie trzyma max 5 h. Czyli w kontekście wesela - od przygotowań do wyjścia z kościoła
It never fails.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości