|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Cytat:
Najważniejsza umiejetność jaka sie nabywa w ciazy i po porodzie to ignorowanie cudownych rad ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() widzę, że zaczyna się od nowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Wtajemniczenie
|
Daj spokoj Czarnula. Tylko nie waz sie przypadkiem przejmowac tymi madrymi "radami".
Jak ja dziekuje Bogu ze mam tesciowa 400 km od siebie... ![]() ![]()
#4234 |
Zakorzenienie
|
CZARNULA,
![]()
#4235 |
Zakorzenienie
|
Czarnula współczuję. Musisz się przyzwyczaić i nie zwracać uwagi bo pewnie będzie jeszcze gorzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
magdusia przejmować się nimi nie przejmuję, irytują mnie tylko strasznie, bo potem mąż próbuje jej coś przetłumaczyć (nie wiem po co) i się denerwuje.
Moja też jest 400km dalej. Całe szczęście!! Ale to nie przeszkadza jej wcale w dawaniu mądrych rad. |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
CZARNULA, lepiej, że próbuje coś przetłumaczyć jej, aniżeli Tobie jako prawdę objawioną przez super doświadczoną mamę
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
Moja rodzina jest 1300 km i też jej to nie przeszkadza w dawaniu rad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zadomowienie
|
Znalazłam super łóżeczko na olx z materacem bdb stan uzywane za 90 zł we wtorek kupuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W związku z tym do końca listopada chciałbym już mieć wszystko kupione i urzadzone, co nie zmienia faktu że 3,5 miesiąca to jeszcze masa czasu ![]() Cytat:
![]() Udało nam się ustalić jak mniej więcej przemeblujemy sypialnię żeby się dziecięce rzeczy zmieściły ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy łóżeczko! Pewnie przed rozstawieniem położę na nie z warstwę farby, bo tamta na rantach zdarta, ale generalnie jestem zadowolona ![]() ![]()
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-08-16 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
A ja cały czas się zastanawiam jakie łóżeczko kupić. Na pewno będę mieć kołyskę i z niej będę korzystać przez pierwsze kilka miesięcy, ale nie wiem co później. Jedni mówią, że i tak dziecko będzie spało z nami. Inni, żeby zainwestować w łóżeczko i tu się opinie rozbiegają. Koleżanka mi mówiła, że lepsze turystyczne, a gdzieś się naczytałam, że jak dziecko ma to szczebelkowe, to ćwiczy mięśnie, szybciej siada, wstaje.
Jeszcze tak się zastanawiałam, bo skoro dziecko ma z nami spać przez dłuższy czas (bo chce dziecko karmić piersią), to może zainwestować w łózko które będzie na dłużej http://allegro.pl/lozko-sosnowe-dla-...535956022.html
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. Edytowane przez malwi89 Czas edycji: 2015-08-16 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Takie łóżko to raczej jak juz bedzie samo dobrze chodzić i przede wszystkim schodzić. My teraz takie kupiliśmy Kindze (16 miesięcy) a i tak wszyscy mówią że wcześnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
MALWI, myślę, że wszystko wyjdzie w praniu, jak już poznasz upodobania i charakter potomka.
#4245 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny od kilku ladnych dni przy podnoszeniu sie z krzesla, fotela czegokolwiek strasznie mnie boli kosc ogonowa. Ale doslownie przez okolo 5 sekund dopoki sie nie wyprostuje. Tylko tak szczerze mowiac jest to spory dyskomfort bo jak jestem gdziekolwiek to wstaje jak 80cio latka. Myslicie ze moze juz tak zostac do porodu??? Jezeli dobrze sobie przypominam to juz ktoras tu pisala o podobnym problemie...
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Jezeli chodzi o lozeczko to my mamy zamiar kupic cos w tym stylu. Juz kiedys pokazywalam.Lozeczko z mozliwoscia przerobienia na tapczanik.
![]() |
#4246 |
Wtajemniczenie
|
Takie o:
#4247 | ||
Zakorzenienie
|
Pojechałam z mamą i KUPIŁAM!!
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Magdusia, nawet nie wiedziałam, że też są takie łóżeczka
![]() Cytat:
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie dopoki nie dolaczylam do forum
![]()
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z łóżeczka turystycznego zrezygnowaliśmy dlatego że przy szczebelkach łatwiej się dziecku wstaje, a podobno przez te krateczki w turystycznym wzrok dziecka sie tak nie wyksztalca, bo przez szczebelki spokojnie patrzy dalej, a przez kratkę to ciężko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() To już znalazłam łóżeczko dla Młodego, oooo jak się cieszę. Wszystkie moje problemy z tym związane, zostały rozwiązane ![]()
Motocyklistka ![]() ![]() Suzuki GSX 600F ![]() "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Trzeba by było teściowej słuchać
#4256 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuję pomocy, nie mogę jakoś dobrać kolorów, ciacia moja podjęła się wyzwania zrobienia karuzeli, tylko muszę wybrać kolory. I jakoś głowa pusta co nie mam na ogół z tym problemu. Będę mieć 4 takie owieczki. Kolory dla dziewczynki, myślałam o jasnym lawendowym, ecru i co dalej ?
Aha i takie sówki też mam mi zrobić, kolory tez jeszcze nie wybrane. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-08-16 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Zakorzenienie
|
Oooo nieeee, uchroń jak najdalej. Teściową mam fajną, ale bez przesady. Lubię wiele rzeczy robić po swojemu, według mojego gustu. I niech tak zostanie. Póki co, to teściowa mi się nie wtrąca w moje decyzje
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.