|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!
Hej
nie jestem w stanie Was nadrobić tyle napisałyście. Ja wpadłam na chwilę bo jestem u rodziców, a póki co tylko tu mam internet. My w weekend się jednak przeprowadziliśmy wczoraj zrobili nam kuchnie, a dzisiaj indukcja zrobiła zwarcie i się przepaliła :/ noż ku.... Od soboty bolał mnie brzuch z lewej strony, tak, że przekręcić się w nocy to masakra, myślałam, że za bardzo się przemęczałam bo wiadomo, jak to na nowym mieszkaniu, a dziś miałam wizytę i okazało się, że to nerka:/ mam znowu zapalenie, słabą hemoglobinę, a mały nie uwierzycie, ale waży 2008g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jak będę miała neta to postaram się Was nadrobić, zdążyłam tylko się dopatrzeć, że motyl ma leżeć z tyłkiem i nic nie robić, to leż, niech teraz tata wszystko robi, w końcu jesteś gościem ![]()
#4232 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co mi lekarz powie w poniedziałek. ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Cytat:
A w którym roku szczepiłaś? Znalazłam jakiś artykuł, że była jakaś wadliwa seria euvaxa podawana od końca listopada 2012 r. do 15 lipca 2013 r. ale nie wiadomo, gdzie dokładnie szczepionki trafiły ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
A dzisiaj tak sobie szperałam na stronie LuxMedu i różne rzeczy czytałam... odkryłam nawet, że jest czat z położną haha 3 razy w tygodniu. ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Położną będe wiedziała na 100% jutro jeśli się umówię z tą akurat. Wiem ile płaciła koleżanka rok temu, ale to jednak rok różnicy. ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() A mały faktycznie przykokosił ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- Aninis Ja opisywałam jak w USA przyszedł do niej w szpitalu kelner pod muchą z menu do wyboru :p U nas ciężko dostać coś zjadliwego na niejednym oddziale, a tam nawet kelner pod muchą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakoś tak, to nie wygląda na solidną firmę ![]() A takie buty z tym panem z muchą ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:23 ---------- A ja dzisiaj zaszalałam ![]() ![]() ![]() Taki starszy Pan nas obsługiwał na kasie... wśród zakupów było piwko mojego tż i Pan poprosił mnie o okazanie dowodu osobistego hahaha ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- OMG już 00:30 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() O widzę, że ktoś na nocnej zmianie był ![]() Szczęśliwa Narzeczona- gratki wizyty i wagi dzidziusia ![]() motylku-- Tobie też gratuluję wagi Małej i faktycznie przykoksiła ![]() Ja byłam na wizycie ale powiem Wam, że muszę cały czas cycki dobrze w staniku i brzuch w majtach mama sajz trzymać bo tak mi wszystko opadło. Przychodzę do doktora i mówię, że dwa tygodnie temu zrobił krótkie USG i dzisiaj ma być dłuższe z pomiarami. A on do mnie czy robiłam jakieś badania- nie, bo nie miałam skierowania. Pojeździł głowicą po brzuchu, zepsuł mu się kursor, zresetował i skończył oglądanie. Bez żadnego komentarza. A ja w sumie byłam w takim szoku, że dopiero po wizycie doszło do mnie, że to są chyba jakieś jaja. Dwa tygodnie temu przyszłam ze skierowaniem, zrobił krótkie- było wszystko ok. Tylko nie wiadomo co dokładnie było ok. Dzisiaj nic nie powiedział. Wydrukował jakiś świstek z pomiarami bicia serca ale przyznam, że nie wiem nawet czy mój bo nie ma tam moich danych personalnych (muszę jutro porównać z Małgosiowymi). Mówię, że mi się zwolnienie kończy w sobotę to powiedział, żebym przyszła we wtorek. W rejestracji pytam- nie ma miejsca na wtorek a ja przy swoim zasranym szczęściu do ginekologów bym się nie dostała bez zapisu bo zawsze może się znaleźć ktoś mniej życzliwy. Dał mi skierowanie na jakieś 2 czy 3 badania i pytam czy mam je zrobić przed wtorkiem (no bo może jednak stoczę bój pod gabinetem o te zwolnienie)czy np. za długo będę czekała na wyniki to łajza nie wiedział. No to ja mam wiedzieć? I mam go w dupie a nawet nie bo i tam jeszcze trochę a nie będę miała miejsca a muszę mieć miejsce na inne rzeczy i innych ludzi gorzej wkurzających. Idę w poniedziałek po zwolnienie do rodzinnego a po świętach prywatnie na USG a do tego wróżbity w sumie nie wiem po co 12 stycznia. Coś tam mruknął o USG ale pewnie skończy się na posłuchaniu serduszka. Do tego ginekologa w innym mieście nie pojadę bo TŻ nie dostanie wolnego w grudniu. No i tyle. Nie dość, że mnie znajomi osikali i nikt się nie odezwie to jeszcze ginekolog mnie dziś olał i już. Co za świat ?! Co mi po tym USG w 35 t.c. jak tam już będzie tak gęsto, że pewnie nie będzie wiedział czy to jeszcze żołądek czy już nerka...oczywiście jeśli je w końcu zrobi. No to się wyżaliłam. Słaby dzień. Poszliśmy do tesco. Wydałam od groma pieniędzy. Pani na kasie mi źle pudełko z cukierkami policzyła (11zł) różnicy więc w ogóle jestem w szoku, że coś mnie tknęło- musiałam iść wyjaśniać do punktu obsługi klienta. No i jak rozpakowywałam siatki z zakupami to jednego Rolmlecza mi brakowało więc albo nie wzięłam go z kasy i ktoś go sobie wziął albo jak byłam w tym punkcie to ktoś go sobie z wózka wziął bo takie rzeczy to zawsze ładuję na wierzch. W każdym razie życzę tej osobie mega srania po tym serku. Mała poszła pół h spać to i ja idę. ![]()
#4236 |
Zakorzenienie
|
Hej. U mnie pobudka 6.30. Niedługo się będziemy zbierać do sklepu kupić co na obiad 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |||
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się, mam podobnie
![]() ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
![]() U mnie córka szczepiona była w 2009 roku. Tylko potem zauważyłam, że najpierw w szpitalu w drugiej dobie życia dali jej hepavax gene, a potem dwie dawki euvaxu. Różnica wynika pewnie z tego, że rodziłam w innym powiecie, a potem szczepienia w przychodni, gdzie mieszkam ![]() aha, ale wydaje mi się, że nawet jako firma współpracująca Luxmedu, powinnaś mieć dostęp- wychodzi na to, że te babki całkiem niezorientowane są ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, dziewczyny ile potrzeba nam podkładów tych na łóżko do szpitala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wiesz co, ja się nie znam tak na szczepionkach i receptach ![]() ![]()
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ja pierdziele... co za dzien ![]() ![]() ![]() ![]() co za durni ludzie i co za swiat ![]() ![]() ![]() ![]() niech sie posra jak to napisalas po tym serku ktos ![]() ![]() ![]() ja wczoraj szukałam maki w domu i nie mam wiecej - jak to mozliwe jak zawsze po kg kilo zapasow mam ![]() ![]() ![]() no nic, ubieram sie zaraz i cisne do sklepu kupic nowa ![]() ![]()
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zamówiłam 20 ale tyle nie trzeba 5-6 chyba reszta dla malucha ![]() Motyl ale tu wiele tematów się powtarza: temat wózków wałkowanych x razy, fotelików,wagi naszych dzieci, wyprawki, śpiworków, pościeli - że nie trzeba na początek, humorów kto dziś ma a kto nie ![]() ![]()
![]() |
#4242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badzia koniecznie zmień lekarza ten jest jakieś niepoważny.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
Muszę wreszcie iść do sklepu a tak mi się nie chce...w sumie to iść bym mogła tylko najgorsze to że muszę oboje ubierać i brać ze sobą...sama bym obskoczyła raz dwa a tak to przygotowań z 10 minut zanim wyjdziemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() U mnie rosołek juz nastawiony, ziemniaki na drugie obrane czekają w gatki, buraczki na surówkę sie gotują. Także mamy z pola labe ![]() Koło południa jedziemy do koleżanki która ma 5mies córkę wiec ja troche poplotkuje a pola bedzie miec atrakcje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
10 min przy dwójce to i tak niezły wyniki ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ola zobaczymy ile mi z trójką będzie schodziło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie powiem,żeby mi jakoś wybitnie zależalo na jedzeniu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Masz naprawdę mega pecha do tych lekarzy ![]() Nooo Zuzu przykoksiła prawie 0,5 kg w 2 tygodnie. A ja przykoksiłam 300 g w dwa tygodnie.No ale nie mam ostatnio apetytu ![]()
![]() |
#4248 |
Zakorzenienie
|
Badzia jakis zly dzien masz .. Mam nadzieję ze bedzie lepiej. A lekarza to bym dawno zmieniła...
Aga lec do tego sklepu trudno.. Wycieczke krajoznawcza zrobisz:-P Ja szczerze powiem sie dopiero obudzilam. Odsypiam to wszystko. Juz jutro tz wraca ![]()
#4249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak czy siak wybaczcie, będę zmierzła, ale przykuta do wyra jestem mega wkur... ![]()
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4252 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale już nie chcę Was męczyć tym tematem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Badzia współczuje tych lekarzy jakoś szczęścia nie masz ![]()
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
Nie zauwazylam żebyś sie jakos o tym rozpisywala :-D no tak pamietam "male" święto macie
![]()
![]() |
#4254 |
Zakorzenienie
|
teraz mieszkam u rodziców więc na szczęście oni mogą na zmianę ją ogarniać.Zależy kto jak pracuje. Albo Marcin,chociaż on teraz zabiegany z pracą i remontem...
Jedyny problem jest z wożeniem jej do przedszkola... Ale nawet jakby coś, to ona po prostu się ze mną kładzie na łóżku, czytamy, układamy puzzle, gramy w coś, naklejamy naklejki. Dzisiaj będziemy robić ozdoby choinkowe. ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Kaaasi no tak, przecież to już zaraz!!! ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2015-12-17 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4257 |
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już IV część naszego wątku!
Cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chociaż podejrzewam,że u nas byłoby po prostu tak,że poszłaby do siebie po zabawkę i przyniosła do mnie, bo jednak najlepiej jej się bawi ze mną (choć potrafi też sama). Ale też z kolei u nas- gdybym się położyła w salonie to miałabym ją ciągle na oku bo mamy otwartą przestrzeń.U rodziców niestety jest inaczej,starsze budownictwo ![]()
![]() |
#4259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie dziś wkoncu słoneczko za oknem, a ja spalam cała noc, pierwszy raz od tygodni, z Przerwami na siku. Ale bez problemu z zaśnięciem.
![]() |
#4260 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Noo strasznie to leci. Mi dzisiaj zostało 7 tygodni do zaplanowanej cc i muszę do niej dotrwać, nie ma innej opcji! ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.