|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
Mmgi, dzięki za link. Skarpetki też zamówiłam takie
Jej, ja zaraz całe ali zamówię.
|
|
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
Jelonek jeszcze znalazłam fajne rajstopy http://www.aliexpress.com/item/2016-...99999.5.DPlAmT
Linda, skrót myślowy haha nie kładzie się sama co Ty nawet o tym nie marzę na razie Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mmgi Czas edycji: 2016-08-17 o 11:54 |
|
|
|
#4233 |
|
Zakorzenienie
|
Linda to do dzieła. Ostatnio dowiedziałam sie ze tak bardzo pragnęłam rodzeństwa (miedzy mna a siostra jest 6lat różnicy) ze juz miałam epizody choroby sierocej jak to określił ojciec. U mojego tz było podobnie płakał ze chce Miec rodzenstwo a miedzy nim a najstarsza siostra jest 8lat różnicy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Dlatego ja chciałam mała roznice wieku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4234 |
|
Zadomowienie
|
Jelonku, jakbyś znalazła jakaś ładna dzianinowa sukienkę najlepiej w neutralnych kolorach to podziel się linkiem
też się zaczynam wkręcać w alli. A wymyślałam że takie rajstopy w liski będą ładnie wyglądać w krótka sukienka Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4235 |
|
Wtajemniczenie
|
mmgi -ogromne dzięki za link do bloga!
przeczytałam artykuł i przeczytam napewno więcej przyznam, że im dalej w las tym momentami większy lęk mnie ogarnia bo coraz bardziej zdaję sobie sprawę, że nic tak człowieka nie jest w stanie w życiu zniszczyć jak rodzice, a w szczególności matka. trzeba mocno się pilnować, być stabilnym, silnym, dawać oparcie, bliskość - bo jeśli od rodziców dziecko dostanie co należy, to choćby nie wiem jak inne okoliczności nie sprzyjały (tfu, tfu) to dziecko da w życiu radę! ![]() co gorsza, nie da się nie popełniać błędów, bo nikt idealny nie jest. eh
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-08-17 o 12:15 |
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
Linda, w wielu badaniach wychodzi, że postara ojców ma nawet większy wpływ niż matki. Ja twierdzę, że obydwoje rodziców ma wielki wpływ, może dlatego, że nie chce się przygniatac taka odpowiedzialnością, a tak to zwale połowę na męża
a tak serio to nikt nie jest idealny, myślę, że bliskosc, akceptacja i wsparcie jest kluczowe. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4237 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi koleżanka ostatnio pożyczyła "Pozytywną dyscyplinę" Jane Nelsen, znacie?
jeszcze nie zajrzałam ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- mmgi-zgadazam się, też myślę, że to kluczowe ale jakoś tak intuicyjnie mi się wydaje matka bardziej odpowiedzialna za wiele rzeczy, ale to może dlatego że moja mama postać mocna, barwna, silna, choć również dominująca niestety. u siebie zaś chciałabym by rozkładało się między mnie i męża po połowie w ogóle to mmgi - zazdroszczę fachowej wiedzy! to niesprawiedliwe :P
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-08-17 o 12:28 |
|
|
|
#4238 |
|
Zakorzenienie
|
Rowniez mysle ze ojciec potrafi wnieść albo zniszczyć wiele w dziecku. To sie łatwo mowi akceptacja bliskość zachowanie spokoju ale nie oszukujmy sie nikt ostoja spokoju nie jest a dziecko potrafi wyprowadzić z rownowagi najbardziej cierpliwa osobe
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Teoria jest piękna praktyka mega trudna . Założę sie ze kazda tu ma na koncie podniesienie głosu albo inne niepożądane zachowanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Tylko nie wszyscy sie przyznają. Moja kolezanka zalozyla sobie za misje mowic "jak jest" a nie słodko pierdzaco jak jest ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4239 |
|
Zadomowienie
|
Też nie sądzę, że istnieją idealni rodzice
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4240 |
|
Zakorzenienie
|
Generalnie nie ma ludzi idealnych. Każda z nas ma swoje wzloty i upadki, choć stara się jak może. Każda z nas ma też inne podejście do wychowania, zazwyczaj wyniesione z domu lub na odwrót, wiemy jakich błędów naszych rodziców nie chcemy powielać. Człowiek też ciągle się zmienia i nasze podejście może w różnym kierunku ewoluować. Dla mnie podstawą jest miłość i szacunek w rodzinie i to chcę pielęgnować najbardziej.
|
|
|
|
#4241 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Katerina, przybliż temat.
|
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4244 |
|
Wtajemniczenie
|
jelonek - zgadzam się w zupełności!
katerina - o kurcze!
|
#4245 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynkk zbliża się pelnia, chyba dziś w nocy jest albo jutro wiec może to byc przyczyną złego snu
ja albo wtedy nie śpię wcale albo śpię jak zabita, nic mnie nie zbudzi..W biedronce sa kredki bambino jakbyście chcialy dla maluchów ogólnie kartki ksero za 9.90 , zeszyty, ja Werce kupilam blok, zeszyt i kredki wlasnie. Dużo rzeczy do wyboru...Ja już drugi dzień w pracy ale fajnie jest, dyrekcji nie ma, przez pierwsza godzinę pijemy kawę i żartujemy, potem papiery, gazetki (prace plastyczne of kors nie do czytania ) i o 12 w domu ![]() Koleżanki po fachu, czy macie jakieś ciekawe, najlepiej grube ilości ćwiczeń z grafomotoryki albo namiary gdzie kupić i jakie? Mam mnóstwo z chomika, dużo robię sama ćwiczeń, ale mam w gr Pierworodnego Dyrekcji i nie mogę mu drugi rok powielać prac, choćby części.. A moje dzieci robią dużo ćwiczen tego typu, praktycznie codziennie coś...
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2016-08-17 o 19:19 |
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Naamarelle, też mam dużo rzeczy z chomika. Zerknij na mój, może znajdziesz coś czego nie masz. Nick taki sam. Polecam stronę superkid. Najlepiej wykupić dostęp na miesiąc i pościągać wszystko, co cię interesuje. Przejrzę jeszcze moje kserówki i coś ci podeślę.
Proste prace plastyczne wspierające motorykę znajdziesz na stronach dtlk-kids.com krokotak.com Jak coś jeszcze sobie przypomnę, to ci dam znać na priv. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- mojedziecikreatywnie.pl bazgroszyt.pl W Nauczycielce Przedszkola też coś zawsze można znaleźć. |
|
|
|
#4247 |
|
Rozeznanie
|
Ewka poszlam Twoim śladem i wczoraj postanowilam sprobowac pozegnac smoczka- zabral ptaszek- wczorajsze nocne usypianie nie najgorzej- 5 min plakala i sie zloscila, a potem usnela w ramionach tz, noc bez problemu, rano pytala, ale do znudzenia powtarzam historie o ptaszkach, w zlobku dzis usnela bez problemu bez przyjaciela, w domu znow sie upominala i plakala, ale przeszlo, teraz tez juz wola, ale znow tlumacze i odwracam uwage. obym byla wytrwala, obysmy wytrwali
![]() pisalyscie o zachowaniu wobec malych krzykaczy, mi nie raz zdarzylo sie stracic panowanie nad soba i podniesc glos, choc zla bylam na siebie jestem swiadoma, ze na pewno sie to powtorzy. Na "wszystko na pewno nie bede pozwalala swojej Damie, bo juz tak robialm jak mi chorowala i co chciala praktycznie to robila, potem nie dalo sie z nia wytrzymac, bo zawsze musialo byc po jej mysli. Musi wiedziec, ze pewnych rzeczy sie nie robi, a jak rodzic mowi ze czegos nie mozna to powinna sie sluchac. za kazdym razem tlumacze i jak sie zlosci prosze zeby sie przytulila- oczywiscie leci wtedy do tatusia, bo matka zla zabrania... |
|
|
|
#4248 |
|
Zakorzenienie
|
Mam calkiem spory zasób punktów by ściągać z chomika, ale niektóre kserowki sa slabej jakości...
Tym gorzej ze moje 4latki robią ćwiczenia dla 6 ciolatkow, wiec te typowe dla ich wieku sa za latwe... Z rozwijania motoryki malej mam w pracy przygotowane klamerki i pomponiku - chwytają je i wrzucają do pudelek, oraz hitem w tamtym roku bylo rysowanie szlaczków na kartce i ukladanie na nich fasoli, i innych ziaren, ze styropianowych pudelek z obiadów tez cos wymyślam, rysuje na nich cos a dzieci wykalaczkami robią dziurki w miejscu pisaka i np dziurkują kolo, trójkąt, kwadrat... Zerknę sobie na ta str dzięki i na chomika twojego ![]() Mam caly najgrubszy z możliwych segregatorów cwiczen i już mi ciężko cos nowego wynaleźć...
|
#4249 |
|
Rozeznanie
|
ahh Jelonek i bylismy w tych Ogrodach- bylam tam pierwszy raz i na pewno nie ostatni- fajnie pomyslane przedsiewziecie dla dzieciakow w roznym wieku. Moja panna jak zwykle najbardziej ucieszona z trampoliny (w sumie ja tez sobie poskakalam
). Ludzi multum- nastepnym razem skoczymy chyba jakos na tygodniu, co by spokoju wiecej bylo
|
|
|
|
#4250 |
|
Zakorzenienie
|
Naamarelle, skoro tak rozwinięte masz maluchy, to ci zeskanuje fajne ćwiczenia dla 6 latków bez liter.
Pepa, super, że wypad udany. W Ogrodach znajdziesz coś dla każdego. To teraz ruszaj do Krainy Iluzji. Napisz mi na priv, skąd tu konkretnie jesteś? ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Naamarelle, fajne są obrazki na masie solnej z pociętych kolorowych słomek. |
|
|
|
#4251 |
|
Zakorzenienie
|
Pepa to u Was tez dobrze idzie odsmoczkowanie😊
Oby tak dalej i nie wymiękaj!! Będzie dobrze ![]() U nas juz 4 dni bez M czasem wola ale stała spiewka ze zaba wziela i dala malutkiemu dzidziusiowi(dzis sąsiadka urodziła i pokazałam M zdjęcie malutkiej i ze jej żaba dala smoczek😁 i daje spokój😊
|
#4252 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Pepa. Najtrudniejsze masz za sobą. Smoka potnij i wyrzuć, to cię nie będzie kusiło wymięknąć.
|
|
|
|
#4253 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka1368, Pepa super ze się udaje, oby tak dalej!
Jelonku...chomik pokaźny twój.. Ale ja to wszystko wlasnie mam
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Pepa jak tam nocka?
U nas wczorajsza drzemka 3h i rano wstala 6:30 wiec może spanie wraca do normy?
|
#4256 |
|
Zadomowienie
|
Sprawnie poszło z tymi smoczkami. Aniela już mowi, że cycy dla dzidzi ale co z tego jak przed spaniem się domaga.
U nas dziś ładna pogoda Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4257 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas też ładnie
a jutro ma być 27 st uderzymy chyba do Parku Jordana na rowerki wodne i autka elektr.mobilizujecie i mnie dziewczyny do odstawienia tego smoczka, może w weenend......
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez dzis ladnie a na weekend upal zapowiadaja😍
|
#4259 |
|
Wtajemniczenie
|
trzeba wycisnąć słoneczny weenend jak cytrynę, bo może to już ostatni tego roku taki ładny
|
#4260 |
|
Rozeznanie
|
U nas bezsmoczkowy czas dalej trwa, w żłobku usunęła ładnie bez, w domu się upominala i zanim usunęła marudzila lekko płacząc ale 5 min na rękach i padło dziewczę. Mam nadzieje na sukces, a z każdym dniem coraz większą nadzieje
ale oczku leżą schowane- nie mam odwagi pociąć i wyrzucić...Linda jaki koniec lata- musi być piękna jesień i lekka zima bo oszaleje w domu inaczej |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.

Jej, ja zaraz całe ali zamówię.

też się zaczynam wkręcać w alli. A wymyślałam że takie rajstopy w liski będą ładnie wyglądać w krótka sukienka