|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Meridia
eeeeee.........może już wystarczy tego odchudzania
![]() Kurczę ja takie nogi to miałam w 4 klasie podstawówki, a piersi większe w wieku 13 lat ![]() Wg mnie powinnaś trochę przytyć...ciało jak ciało, ale buźkę masz chudziutką...
|
|
|
#4232 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Faktem jest,że biorąc Lindaxe było mi łatwiej zgubić kg,tzn efekty były szybciej widoczne,ale to nie znaczy,że było lekko.
Edytowane przez aliah85 Czas edycji: 2009-05-24 o 21:53 |
|
|
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4234 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Na chwilę obecną powinnam zrzucić 25 kg do mojej idealnej wagi- czyli 54 kg. Rzeczywiscie nie mam duzej nadwagi i powinnam moja "nadwage" zgubic w kilka miesiecy. Tym bardziej, ze nie lecze sie meridia na wodzie i jabłku zeby zgubic 5 kg tygodniowo tylko staram sie jesc normalnie- i logicznie aby spadek wagi nie był drastyczny dla mojego organizmu i nie doprowadził do tego o czym zawsze mowa. Nie napisałam, że napewno ten rok bede stosowac, napisałam, ze takie fakty zostały mi przedstawione. Na chłopski rozum jak po pol roku waga stanie na amen oznacza to jej stabilizacje i kuracje się przerwya ( jak tez zaleca sie w ulotce). Branie miesiac, dwa - przerywanie- tycie i znowu branie jest dla mnie abstrakcją. Albo porzadnie zabierami sie za ta kuracje skoro juz stosujemy ten preparat albo nie. Uwazam tez, ze dla organizmu jak i psychiki (!) gorsze jest sprawdzanie czy to sie znowu nie utyje po jednym opakowaniu i zaczynanie wszystkiego od nowa. Powiedziało się A trzeba powiedzieć i B. Nie róbcie z tego leku też nie wiadomo jakiej trucizny bo tylko komus to na psyche mozna wsiasc- a w gruncie rzeczy to od niej zalezy w duzej mierze samopoczucie osob zazywajacych meridię. Mimowszystko moja decyzja bedzie oparta na sugestii mojego lekarza -jego wskazówek i doświadczeniu. |
|
|
|
|
|
#4235 |
|
Raczkowanie
|
O,znalazłam fotkę z lutego. Z moim młodszym synkiem
Edytowane przez aliah85 Czas edycji: 2009-05-25 o 09:20 |
|
|
|
|
#4236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje BMI przy wadze 68 wynosiło 27, więc wiem jak to wygląda. Po drugie ja nie mówiłam że tobie sie ona nie należy, wręcz przeciwnie, czytaj uważnie następnym razem... Mówiłam jedynie że nie jest ci potrzebna aż roczna kuracja...bo takową powinno się zastosować u osoby z 3 cyfrową wagą. Poza tym rób jak uważasz ,dla mnie a przeze mnie możesz nawet brać dwa lata. Chcę Ci tylko uświadomić że do tego leku bardzo szybko organizm się przyzwyczaja. I jeśli liczysz na to że po pół roku dopiero waga nie ruszy....to jestes w błędzie. Powiedz mi jaki sens farmakologiczny ma branie tabletek powiedzmy na raz 3 czy 4 kuracje czyli 4 miesiące...jeżeli po miesiącu około organizm już się przyzwyczai i waga staje w miejscu? I choćbyś wtedy zjadła po tym nie wiem ile opakowań to i tak nie ruszy. Dlatego właśnie zaleca się przerwy , które tak negujesz. One może i wpłyną na psychikę jak twierdzisz,ale na pewno w mniejszym stopniu na narządy wewnętrzne. Bo zażyjesz 2 opakowania które zadzialają i schudniesz przypuśćmy 10 kilo, a zażyjesz na raz z 6 a zadziała jedno i shcudniesz tylko 5. Nic nie dasz sobie powiedzieć tylko ciągle negujesz i negujesz ![]() nie wspomnę już jak podkreślasz jaki to nie jest szkodliwy lek...przecież my wszyscy przesadzamy ![]() Nie będę się z Tobą kłócić bo to nie ma sensu... Ty swoje wiesz od lekarza noi tego się trzymasz....ok...trzymaj się lekarza i życzę powodzenia.Tyle. |
|
|
|
|
|
#4237 |
|
Przyczajenie
|
Nie mam niestety czasu na pisanie.. Zreszta jak widac itak ktos tu wszystkie rozumy pozjadał
![]() Problemow z czytaniem ze zrozumieniem radze wpierw wypatrywac u siebie.. Wyraznie pisałam, ze mojego problemu nie da sie nazwac 'nadwagą'. Pozatym gdy ktos czytal wszystkie moje posty wie jaki mialam stosunek wczesniej do leku i jak i dlaczego sie on zmienił. Swojej wiedzy na temat sibutraminy nie mam nic do zarzucenia więc nie trzeba mi sarkastycznych uwag pisac Mam swoje zdanie i - o zgrozo!- mam do niego prawo Tym bardziej jezeli nie jest to biadolenie a przynajmniej poparte wiedza i doswiadczeniem lekarza fakty. Wszystko
|
|
|
|
|
#4238 |
|
Przyczajenie
|
Maliniarka to mamy teraz taką samą wagę przy identycznym wzroście
. Trzymam za nas kciuki żeby sie udało zrzucić zdrowo jak najwięcej sadełka. Mój wczorajszy rower i całotygodniowe ćwiczenia chyba poskutkowały, od ostatniego ważenia (tydzień temu) kilkogram mniej Dziewczyny jak wkładacie te wage na dole (też bym sobie zrobiła takie coś ale nie wiem ja )
Edytowane przez penelopakasia Czas edycji: 2009-05-25 o 08:19 |
|
|
|
|
#4239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wejdź w ustawienia i edytuj podpis, i gotowe!
|
|
|
#4240 |
|
Przyczajenie
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus tylko opinia lekarzy ![]() Cóż...nie pozostaje mi nic innego jak....przeprosić za wyrażenie mojego zdania ![]() Widzę, że jeżeli ja nie zakończę tej rozmowy to nie mogę liczyć na drugą stronę ![]() Tak więc powtarzam wszem i wobec Twoich postów już nie komentuję, i oczywiście mam nadzieję, że działa to w dwie strony ![]() P.S Nie ma we mnie jadu jakiego się doszukujesz ![]() Dlatego życzę Ci abyś doszła do wymarzonej wagi. Wszystko. |
|
|
|
|
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewuszki nie kłócić się! no już...jak macie za dużo energii to na rower, pobiegać itp.
a poważnie, ja sama zastanawiam się nad skutkami ubocznymi sibutraminy, tzn. czy u"uboczne" zawsze oznaczają "negatywne dla zdrowia". A to dlatego, że min.miałam baaaardzo niskie ciśnienie (sine palce u nóg w lecie, wiecznie zimno itp), normalnie po 1godzinie aerobów miałam ciśnienie 120/60 czyli książkowe!!! bez ćwiczeń- 100/50 czasem nawet niższe. Biorę meridię i owszem ciśnienie podnioslo się- teraz mam "książkowe" w stanie spoczynku czuję się na meridii doskonale, mam energię jakiej nigdy nie mogłam z siebie wykrzesać, ogólnie u mnie podziałała ona trochę też jak antydepresant (zwiększyła moją ogólną chęć do życia), oczywiście zdaję sobie sprawę, ze nie jest to magiczna tabletka na wszystkie problemy, ale naprawdę nie demonizujmy jej działania...toż to nie narkotyk Jesli ktoś bierze sibutraminę i czuje się po niej doskonale, do tego lek cały czas działa (czyli waga spada), wyniki badań są ok., to osobiście nie widzę przeszkód żeby brać ją i nawet rok. Wiem, ze sama skończę leczenie sibutraminą za 2 opakowania, czyli po 4miesiącach, chyba że przytrafi mi się tzw."sytuacja życiowa" która zmusi mnie do porzucenia kuracji. Już teraz wiem, ze bedzie mi cięzko rozstać sie z tym lekiem, bo widzę ile dobrego w moim organizmie zrobił (np. to podniesione ciśnienie), ale mam nadzieję, ze nigdy nie będę musiała po ten lek sięgnąć drugi raz. I doskonale rozumiem jak ktoś nie chce przerywać kuracji, czekać i zastanawiać się "utyję, czy nie utyję". Gdybym miała tak robić, to chybabym się nie zdecydowała na kurację
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do dawkowania, owszem nikt zapewne nie chciałby czekać na to czy teraz utyję. Tylko wiesz mi chodzi o taką kwestię , że jeżeli np mam kurację 4 miesiące i przerwę i utyję, co jest powodem głównie nadmiernego jedzenia,to nie zmieni mi tego kuracja roczna, bo po roku też będę musiała to odstawić i też utyję i co wtedy? Chodzi mi o to że jak wiemy i wiele dziewczyn to stwierdziło...czym większa ilość tabletek zjedzonych na raz w sensie kuracja, tym większe przyzwyczajenie organizmu i efekt roczny tez mniejszy ![]() Ja np widzisz rok po stosowaniu utyłm później 4 kilo właśnie z nieodpowiednich ilości jedzenia, ale przemogłam się i starałam się trzymać dietę i udało się. Owszem jeżeli lekarz uzna że masz mieć roczną kurację,to już ty zdecydujesz jaką podejmiesz decyzję, sęk tylko w tym że każdy organizm reaguje inaczej, w większości się przyzwyczaja i nie daje później efektów, dlatego właśnie o tym mówię. Chyba że twój organizm dobrze toleruje lek, twoje badania sa ok,organizm się nie przyzwyczaił i nadal chudniesz, to już troszkę inna bajka
|
|
|
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to trzymam kciuki, ja już dzisiaj miałam na wadze 67 kg, ale ważymy się co czwartek więc ze zmianą opisu poczekam, to się jeszcze może zmienić ![]() Powodzenia
|
|
|
|
#4245 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Powodzenia w dalszej walce z kilkogramami ![]() a ja mam jeszcze większą motywację
DZIEŃ 9 164 było 70 kg![]() jest 66,5 kg![]() kiedy będzie 59 kg Edytowane przez penelopakasia Czas edycji: 2009-05-29 o 17:09 |
|
|
|
|
|
#4246 |
|
BAN stały
|
Uważam, że w tym co pisze Blondyna jest dużo sensu. Jakieś 3 dni temu, odstawiłam meridie. Brałam miesiąc, efekt 5 kg mniej. No rewelacja, to nie jest. Postanowiłam zrobić przerwę aby nie przyzwyczaić organizmu i jednak bez wspomagania chudnąć. Zobaczymy jak to wyjdzie. Nie zamierzam czekać aż przytyję. Jakby nie patrzeć żołądek przyzwyczaił się do mniejszych porcji, więc powinno się udać. Jeśli nie, to wrócę do niej z powrotem. Ale nie zamierzam jechać na niej całe życie.
Wiadomo każdy tu jest dorosły i robi jak uważa. Nie każdemu musi się mój punkt widzenia podobać ale każdy może się wypowiedzieć negatywnie czy pozytywnie .
|
|
|
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4248 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MERIDIA, co to jest?
Cytat:
Witam dawno dawno nie pisałam ale to co mozna tu przeczytać to o ból głowy przyprawia. Biorę meridię od 6 miesięcy z tym że zrobiłam sobie po 2 miesiącach 2 miesiące przerwy i potem znów zaczełam brać. I jeszcze nigdy nie widzialam w żadnej aptece ich za 300 zł? Najdroższe jakie kupiłam gdy nie było promocji zapłacilam 120 zł wczoraj kupowałam za 75 zł, nie wiem co wy macie za apteki że tak okropnie duże ceny.... ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Ja przez ten czas stosowania meridii 15 schudłam 32 kg (hurra) po ubraniach zeszłam z rozmiaru 50 na 40/42 i jestem z siebie dumna. Widziałam jakiś post tu że adipex to to samo co meridia no więc BZDURA to nie jest to samo! No i meridia sama w sobie zbyt wielu wlaściwości spalajacych tłuszcz nie ma poprostu działa tak iż uczy nas jeść a nie żreć no i jeśli przestaniemy brać tabletki i znow zaczna się cukierki chipsy,cola, hamburgery itp. to niestety baaaaardzoo szybko nadrobi się stracone kilogramy :-( Niestety cudów nie ma:-( Ja biorąc tabletki odrzuciłam wszystkie fast foody słodycze.napoje gazowane, smazone jedzenie, sosy wszelkie potrawy mączne typu kluchy, wogołe nie jem ziemniaków ani jasnego pieczywa. A dla tych co sądzą że meridia to trucizna to zaznaczę że regularnir robię kontrolne badania i nigdy w życiu nie mialam tak wzorcowych wyników morfologii itp.,a to dlatego że w końcu odzywiam się zdrowo!! Wiadomo że jakieś skutki uboczne może mieć typu ból głowy czy coś takiego mnie na szczęście nic takiego nie dotknęło ale w końcu wszystko nawet wit. c ma swoje skutki uboczne . Każdy jeden abtybiotyk czy nawet priobiotyk tak więc nie popadajmy w paranoję tylko działajmy z głową? I przede wszystkim to nie tabletki dla kogoś kto ma 5 kilo nadwagi. Może to byc dla kogos dramat ale w takim wypadku radziłabym pójśc do psychologa. Pozdrawiam wszystkie pączuszki i te odchudzone też ;-) |
|
|
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do adipexu , nie jest to to samo bo zawiera inna substancję czynną pochodną chyba amfetaminy jak dobrze kojarzę. U nas nielegalny ale za granicą dostępny. Wiesz na jednego będą działać szkodliwie na drugiego nie. Mam koleżankę która ma duzo nadwagę i mimo to znalazła się w szpitalu po kilku tabletkach. Cieszę się że tyle schudłaś ![]() Gratuluję dużego spadku kilogramków i odchudzania się z głową Tak jak mówisz...grunt to też dieta a tabletki tylko pomagają schudnąć, jeśli po zaprzestaniu będziemy trzymać się nowych nawyków to waga nie wróci Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#4250 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny napiszcie proszę o waszych efektach ? ile zrzuciłyście w pierwszym tygodniu ?
|
|
|
|
|
#4251 |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=pavett;12571862]Witam dawno dawno nie pisałam ale to co mozna tu przeczytać to o ból głowy przyprawia.
Biorę meridię od 6 miesięcy z tym że zrobiłam sobie po 2 miesiącach 2 miesiące przerwy i potem znów zaczełam brać. I jeszcze nigdy nie widzialam w żadnej aptece ich za 300 zł? Najdroższe jakie kupiłam gdy nie było promocji zapłacilam 120 zł wczoraj kupowałam za 75 zł, nie wiem co wy macie za apteki że tak okropnie duże ceny.... ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Ja przez ten czas stosowania meridii 15 schudłam 32 kg (hurra) po ubraniach zeszłam z rozmiaru 50 na 40/42 i jestem z siebie dumna. Widziałam jakiś post tu że adipex to to samo co meridia no więc BZDURA to nie jest to samo! No i meridia sama w sobie zbyt wielu wlaściwości spalajacych tłuszcz nie ma poprostu działa tak iż uczy nas jeść a nie żreć no i jeśli przestaniemy brać tabletki i znow zaczna się cukierki chipsy,cola, hamburgery itp. to niestety baaaaardzoo szybko nadrobi się stracone kilogramy :-( Niestety cudów nie ma:-( Ja biorąc tabletki odrzuciłam wszystkie fast foody słodycze.napoje gazowane, smazone jedzenie, sosy wszelkie potrawy mączne typu kluchy, wogołe nie jem ziemniaków ani jasnego pieczywa. A dla tych co sądzą że meridia to trucizna to zaznaczę że regularnir robię kontrolne badania i nigdy w życiu nie mialam tak wzorcowych wyników morfologii itp.,a to dlatego że w końcu odzywiam się zdrowo!! Wiadomo że jakieś skutki uboczne może mieć typu ból głowy czy coś takiego mnie na szczęście nic takiego nie dotknęło ale w końcu wszystko nawet wit. c ma swoje skutki uboczne . Każdy jeden abtybiotyk czy nawet priobiotyk tak więc nie popadajmy w paranoję tylko działajmy z głową? I przede wszystkim to nie tabletki dla kogoś kto ma 5 kilo nadwagi. Może to byc dla kogos dramat ale w takim wypadku radziłabym pójśc do psychologa. Pozdrawiam wszystkie pączuszki i te odchudzone też ;-)[/quote wielkie gratulacje, wynik koncowy super.ja niestety teraz ma taki sam roz. poczatkowy co ty ale niestety od miesiaca biorę tabletki i na mnie nie działają, gdyz waga stoi w miejscu.narazie jeszcze nieprzerywam kuracji zobaczymy dalej, podkresle iz słodyczy nie jadam, biały chleb wyeliminowałam, i ogólnie mało jem |
|
|
|
|
#4252 | ||
|
Zadomowienie
|
[quote=mona2007;12581032]
Cytat:
A czy bierzesz 10 czy 15 ? Ja zaczęłam odrazu od 15 ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4253 |
|
Wtajemniczenie
|
moja historia to taka, otóż przy wzroscie 162cm, wąze niestety 96kg
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chudła a później po miesiącu nagle jej ubyło z połowe ![]() I na wadze i wizualnie ![]() Także głowa do góry ![]() Jeszcze nic straconego
|
|
|
|
|
|
#4255 |
|
Przyczajenie
|
Cześć kobietki! Gratuluję Wam utraty kilogramów
. Jestem na Meridii od 36 dni. Po pierwszym opakowaniu schudłam 9 kg. Stosuję dietę a ponieważ jestem mamą dwójki maluszków to na brak ruchu nie narzekam ). Fajne jest uczucie ,kiedy ubrania, które nosiło się do tej pory są za duże. To bardzo motywuje Pozdrawiam Was wszystkie i życzę dalszych sukcesów w walce z kilogramami
|
|
|
|
|
#4256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wielkie gratulacje, oby tak dalej 1 miesiąc i 9 kg mniej swietnie, tylko pozazdroscic.u mnie tak to niedziała jestem 31 dzien na tab. i nic. |
|
|
|
|
|
#4257 |
|
Przyczajenie
|
mona2007 nie martw się na pewno coś ruszy! w każdym razie trzymam za Ciebie kciuki. pozdrawiam
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4258 |
|
Przyczajenie
|
widzę ,że wszyscy się chwalicie to ja też ;D
wiec tak dziś 3 dzień ---> -3kg super nie ? ![]() brak skutków ubocznych ..... w ogóle nie chce mi się jeść ... nawet nie myślę o jedzeniu dużo pije .... oby tak dalej ... pozdrawiam wszystkich i życzę sukcesu w walce z kg
|
|
|
|
|
#4259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Głodówka to nie jest dobry sposób na odchudzanie. Musisz jeść co najmniej 3posiłki dziennie, nie muszą to być duże porcje(nie może to jednak być np jogurt czy TYLKO jabłko-jak to moja znajoma robiła > pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
#4260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To że nie chce Ci się jeść to nie znaczy że nie musisz!!!! Musisz bo się wykonczysz możesz np. tak jak ja od 16.00 nic nie jeść ale przez caly dzien musisz bo długo nie pociągniesz a jak odstawisz tabletki to 5 razy tyle co straciłaś nabierzesz. Meridia ma pomóc w nauczeniu się zdrowych nawyków żywieniowych, a to co robisz napewno nie jest zdrowe!!! Naprawdę odchudzać trzeba się mądrze bo mozna sobie bardziej zaszkodzić niż pomóc!!! |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

. Wcześniej, 4 tyg(cały kwiecień) brałam Therm Line2,ale miałam po tym większy apetyt..

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
.

Głodówka to nie jest dobry sposób na odchudzanie. Musisz jeść co najmniej 3posiłki dziennie, nie muszą to być duże porcje(nie może to jednak być np jogurt czy TYLKO jabłko-jak to moja znajoma robiła