Rozstanie z facetem - czy ktoras tez to przeżywa? - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-23, 15:44   #4231
doris_stokrotka
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Rozstanie z facetem - czy ktoras tez to przeżywa?

Faktycznie - ze smutasem nie da się wytrzymać ... Mój TŻ po dwóch latach zerwał ze mną - stwierdził, że to co do mnie czuje, to niekoniecznie jest miłość ... Przeżywałam to wszystko strasznie - zamknęłam się w domu, nie wychodziłam do ludzi,bo bałam się, że będą wypytywać jak?, kiedy?, dlaczego? ... miałam nawet myśli samobójcze ... ale to wszystko już za mną - ON wrócił ! Musiał trochę pobyć sam, by zrozumieć, że to co jest między nami to prawdziwe uczucie ... Może i Wy zróbcie sobie przerwę, odetchnijcie trochę od siebie ... My budujemy wszystko od nowa, jest naprawde pięknie, bo ja mając dużo czasu na przemyślenia postanowiłam coś z sobą zrobić i On także - a przecież znamy się jak łyse konie, spotykamy się codziennie i zawsze jest o czym rozmawiać i nie możemy się od siebie oderwać ... Wiem, że po prostu potrzebny był taki szok żeby zrozumieć co jest ważne w życiu i we dwoje umieć stawiać czoła problemom ... Więc głowa do góry - jak mówi kawałek Molesty " trzeba przetrwać zimę, żeby móc poczuć wiosnę"

" Wszystko w Twoich rękach, możesz budować, możesz burzyć ! (...) "

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=6111868# post6111868

- GRINDERSY czarne na wymianę
doris_stokrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-24, 17:20   #4232
marzynka
Raczkowanie

Dot.: Rozstanie z facetem - czy ktoras tez to przeżywa?

jejku moj psychol znowu wydzwania. znowu grozi samobojstwem i chce mnie na sile uszczesliwiac, ale ja nie chce i mu to mowie, a on dalej swoje. chyba jednak zdecyduje sie na wyjazd, zeby miec swiety spokoj, bo nie moge juz dluzej tego zniesc.
on chce zeby bylo jak kiedys, gdy bylismy szczesliwi, ale ja chce sie od niego uwolnic raz na zawsze.
to co zrobil w srode to pikus w porownaniu z wczorajszym...tym razem przylozyl mi noz do szyi i wymogl na mnie deklaracje, ze znowu sprobujemy byc razem. no helo co ja mialam w tej sytuacji powiedziec. na szczescie ktos przechodzil obok i zaczelam sie drzec. spanikowal. jakims cudem dotarlam do domu.
totalna psychoza
teraz wymaga ode mnie spelnienia tej obietnicy idiota.
gdzie moge sie zwrocic o pomoc??
moze znacie jakies instytucje albo cos podobnego, bo to juz jest zdecydowanie nie fajne
marzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-24, 17:28   #4233
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marzynka Pokaż wiadomość
jejku moj psychol znowu wydzwania. znowu grozi samobojstwem i chce mnie na sile uszczesliwiac, ale ja nie chce i mu to mowie, a on dalej swoje. chyba jednak zdecyduje sie na wyjazd, zeby miec swiety spokoj, bo nie moge juz dluzej tego zniesc.
on chce zeby bylo jak kiedys, gdy bylismy szczesliwi, ale ja chce sie od niego uwolnic raz na zawsze.
to co zrobil w srode to pikus w porownaniu z wczorajszym...tym razem przylozyl mi noz do szyi i wymogl na mnie deklaracje, ze znowu sprobujemy byc razem. no helo co ja mialam w tej sytuacji powiedziec. na szczescie ktos przechodzil obok i zaczelam sie drzec. spanikowal. jakims cudem dotarlam do domu.
totalna psychoza
moze znacie jakies instytucje albo cos podobnego, bo to juz jest zdecydowanie nie fajne

Zrób coś,bo ten psychol jest w stanie coś ci zrobić!W tym momencie to naprawde mogłabyś iść na policję!
_Magda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-24, 18:22   #4234
bzyczka1
Zakorzenienie

marzynka- ja bym na twoim miescu poszła już na policje, bo jeżeli dochodzi do tego ze on ci grozi nożem to naprawde kiedys mu cos odbije i zrobi ci krzywde... nie daj mu sie i zgłos to nie zostawiaj tak tej sprawy!!

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-24, 18:53   #4235
mofi
Raczkowanie

No nie co za gosc na co on liczy ze jak cie straszy to bedziesz z nim? Jakis totalny kretyn. Az sie wierzyc nie chce. Wspolczuje ci kochana.
A moj ex znow dal o sobie znac, po miesiacu ze mysli o mnie ze mu mnie brakuje. standardzik. Tylko czemu o nim zaczelam myslec przeciez wiem ze jak wrocilam do niego to bylo zle, a jednak sa mysli pt. a moze teraz byloby inaczej??? Myslalam ze juz o nim zapomnialam ze juz sie wyleczyla. A tu wszystko wraca jak bumerang. Ratujcie mnie
mofi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-24, 20:35   #4236
JoannM
Zadomowienie

Marzynka,musisz koniecznie powziac jakies powazne kroki, wez cos zrob, zanim on zrobi Tobie krzywde, bo jedynie Ty masz zdrowy rozsadek-on juz dawno widac go stracil..
Mofi mialam podobnie , te same zapewnienia i tez nie wiem czemu sie ludzilam wciaz, ze moze tym razem cos sie zmieni...nie zmienialo sie, a jesli juz to na dwa tygodnie gora i koniec. Ludzie tak szybko sie nie zmieniaja.. sprobuj tej metody, jest niezla. Wez sobie dwa krzesla-ustaw na przeciw siebie i usiadz na jednym z nich i powiedz dlaczego nie powinnas do niego wracac-uzyj argumentow-potem usiadz na drugim krzesle i mow tak jakby z tej drugiej strony-ze to moze byc wasza szansa itd-potem znow usiadz na drugim krzesle i tak w kolko,az sobie sama przetlumaczysz ze to nie ma sensu!! Jesli sie odpowiednio postarasz-tzn sama bedziesz chciala sobie pomoc, to ta metoda Ci pomoze. Wiem ze jest troche zwariowana..no ale...

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-24, 21:01   #4237
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez marzynka Pokaż wiadomość
totalna psychoza
Ja pierdziele,on faktycznie jest jakimś psycholem.
Ja bym jak najszybciej się uwolniła od takiego typa,bo to co on zrobił to już mega przegięcie.Nieżle bym się wystraszyła na twoim miejscu.I chyba zadzwoniłabym na policje,że koleś grozi Ci nożem.Z całego serca Ci współczuje.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-25, 10:16   #4238
mofi
Raczkowanie

Witajcie kochane!!!
JoannM masz zupelna racje. To juz nie ma sensu. Moim celem bylo postawienie go w niekomfortowej sytuacji, udalo mi sie to zrobic wczoraj. Jeszcze popoludniu pisal smsa ze mysli o mnie caly czas. Wieczorem dzieki jego siostrze wiedzialam ze przyjechala do niego laska ta dla ktorej mnie zostawil, wiec zadzwonilam do niego na stacjonarny. Biedak o malo zawalu nie dostal, nie mogl rozmawiac.spytalam wprost czy ma goscia, on ze tak, spytalam o nia on ze tak. Ja - wrociles do niej przeciez twierdziles ze to kompletna idiotka i ze w takim razie chyba nie do konca byles pewny czy chcesz wracac do mnie skoro od razu po naszym rozstaniu pobiegles do niej. I powiedzialam ze nie chce sluchac wiecej klamstw bzdur spowodowanych jego niestabilnoscia uczuciowa. On ze ty mnie zostawilas, ja ze mialam ku temu powody i obawy ktore teraz sie sprawdzily i trzepnelam sluchawka.
Nienawidze go, wiem ze nie ma sensu juz nic miedzy nami, ale czemu nie potrafie o nim calkowicie zapomniec, zbudowac nowego zwiazku??? To bez sensu przeciez.
Stary 2007-03-25, 11:44   #4239
Masculine
Przyczajenie

Wink Dot.: Rozstanie z facetem - czy ktoras tez to przeżywa?

WIecie co kobitki. Powiem wam coś z męskiego punktu widzenia. Jesteście zaprzeczeniem samych siebie bo prawda jest jedna. Nie nawidzicie "cipków" czyli takich facetów bez zdania, którzy zawsze wam przyznają rację i mówią Kocham tęsknię i szanuję i wogole są spełnieniem marzeń. Takich facetów rzucacie bo to żadne wyzwanie być z takim frajerem... Nie możecie być także z Męskim facetem, który potrafi okazać uczucie ale jest też męski i stanowczy i za to go Kochacie a zadręczacie go i siebie swoimi rozterkami. Po prostu jesteście już tak skonstruowane. Nie wybieracie emocji i nie myślicie racjonalnie w większości przypadków. Pretensje, wyrzuty zazdrości, trucie d... to nie jest metoda na uzyskanie od faceta Miłości. Oczywiście zgodzę się, że niektórzy a raczej większość facetów nie potrafi docenić swoich Kobiet i będąc męskimi i stanowczymi dawać prezenty, szanować, słuchać, starać się zrozumieć, umieć przepraszać i rozmawiać. Ale to w sumie od was zależy jaki będzie ten związek i czy się rozpadnie czy nie. Faceci to proste stworzenia. Nie mają takich rozterek, dylematów, męczarni psychicznych jak wy
Masculine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-25, 11:49   #4240
ahinsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Masculine Pokaż wiadomość
Ale to w sumie od was zależy jaki będzie ten związek i czy się rozpadnie czy nie. Faceci to proste stworzenia. Nie mają takich rozterek, dylematów, męczarni psychicznych jak wy
Typowe

Jasne, że nie macie dylematów: jest, to niech sobie będzie. Nie ma jej, to będzie inna. Tu się zdecydowanie nasze płcie różnią. Nie poprawiłeś męskiego wizerunku, co zdaje sie było twoim pierwotnym założeniem, swoim postem. Ja sie tylko utwierdziłam w pewnych przekonaniach - dzięki
Stary 2007-03-25, 12:00   #4241
Masculine
Przyczajenie

No ale przemyśl. Czy była byś z kimś, kto zatruwa Ci życie? Zamiast być z kimś aby dzielić się z nim codziennymi sprawami, radostkami i smutkami. Razem starac się budować zdrowy, pełen miłości, szacunku i zrozumienia związek. Jak nie jest dobrze mi z kimś kogo Kocham to znaczy że to nie jest to czego chcę, nie pasujemy do siebie i lepiej się rozstać. Niż męczyć. I to nie prawda, że jak nie ta to inna. Bo większość facetów, którzy naprawdę Kochają przeżywają takie rozstania tak samo ciężko. Można Kochać a być nieszczęśliwym. Tylko trzeba umieć postawić sprawę jasno i szczerze przed samym sobą oraz partnerem. I oczywiście nigdy nie jest tak że wina lezy po jednej stronie. Racjonalne myślenie oraz szczera rozmowa zawsze pomoże w rozstaniu w nieudanym związku. I takie myślenie działa w obydwie strony.
Masculine jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-25, 12:16   #4242
ahinsa
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteście zaprzeczeniem samych siebie bo prawda jest jedna. (...) Pretensje, wyrzuty zazdrości, trucie d... to nie jest metoda na uzyskanie od faceta Miłości. (...) Faceci to proste stworzenia. Nie mają takich rozterek, dylematów, męczarni psychicznych jak wy
Pozwolę sobie ciebie zacytować z wcześniejszej wypowiedzi dla unaocznienia pewnych faktów Być może nie podążysz tokiem mojego myślenia, bo dla ciebie to co napisałeś powyżej to jest po prostu twój obraz kobiet i mężczyzn, totalnie nietrafiony moim zdaniem. I nieładnie sformułowany Mnie sie natomiast wydaje, ze powtarzasz zasłyszane gdzieś sloganiki i powielasz stereotypy, nad którymi sie chyba jednak niezbyt głęboko zastanowiłeś...

Cytat:
No ale przemyśl. Czy była byś z kimś, kto zatruwa Ci życie? Zamiast być z kimś aby dzielić się z nim codziennymi sprawami, radostkami i smutkami. Razem starac się budować zdrowy, pełen miłości, szacunku i zrozumienia związek.(...) Racjonalne myślenie oraz szczera rozmowa zawsze pomoże w rozstaniu w nieudanym związku. I takie myślenie działa w obydwie strony.
Zmiana tematu? Teraz próbujesz podejścia "na łagodnego"?
Nic sobie nie musze teraz przemyśliwać, bo wybory których w życiu dokonywałam były juz wystarczająco przemyślane. I trafne.

Nikt nie mówi, że należy się w związku męczyć. Albo sie nie rozumiemy zupełnie, albo naprawdę zmieniasz temat (w jakimś tam celu). Pisałeś wcześniej, że kobiety mają problem i z facetami "męskimi" i z "niemęskimi", że (jak rozumiem) same nie wiedzą czego chca i sobie przeczą. W dodatku przez trucie d... facetowi nie "uzyskają od niego miłości" (sic!). No i że się my kobiety mamy starać, bo od nas wszystko zależy

I do tej wypowiedzi się odniosłam.

A teraz nagle jakieś przezywane dylematy, rozterki i cierpienia. Hmmm...
Stary 2007-03-25, 12:52   #4243
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mofi Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!!!
JoannM masz zupelna racje. To juz nie ma sensu. Moim celem bylo postawienie go w niekomfortowej sytuacji, udalo mi sie to zrobic wczoraj. Jeszcze popoludniu pisal smsa ze mysli o mnie caly czas. Wieczorem dzieki jego siostrze wiedzialam ze przyjechala do niego laska ta dla ktorej mnie zostawil, wiec zadzwonilam do niego na stacjonarny. Biedak o malo zawalu nie dostal, nie mogl rozmawiac.spytalam wprost czy ma goscia, on ze tak, spytalam o nia on ze tak. Ja - wrociles do niej przeciez twierdziles ze to kompletna idiotka i ze w takim razie chyba nie do konca byles pewny czy chcesz wracac do mnie skoro od razu po naszym rozstaniu pobiegles do niej. I powiedzialam ze nie chce sluchac wiecej klamstw bzdur spowodowanych jego niestabilnoscia uczuciowa. On ze ty mnie zostawilas, ja ze mialam ku temu powody i obawy ktore teraz sie sprawdzily i trzepnelam sluchawka.
Nienawidze go, wiem ze nie ma sensu juz nic miedzy nami, ale czemu nie potrafie o nim calkowicie zapomniec, zbudowac nowego zwiazku??? To bez sensu przeciez.
Mofi,świetnie go załatwiłaś Może wreszcie przestanie kręcić.Matko,w ogóle co za krętacz.Trzymaj się i najlepiej odetnij od niego.

Cytat:
WIecie co kobitki. Powiem wam coś z męskiego punktu widzenia. Jesteście zaprzeczeniem samych siebie bo prawda jest jedna. Nie nawidzicie "cipków" czyli takich facetów bez zdania, którzy zawsze wam przyznają rację i mówią Kocham tęsknię i szanuję i wogole są spełnieniem marzeń. Takich facetów rzucacie bo to żadne wyzwanie być z takim frajerem... Nie możecie być także z Męskim facetem, który potrafi okazać uczucie ale jest też męski i stanowczy i za to go Kochacie a zadręczacie go i siebie swoimi rozterkami. Po prostu jesteście już tak skonstruowane. Nie wybieracie emocji i nie myślicie racjonalnie w większości przypadków. Pretensje, wyrzuty zazdrości, trucie d... to nie jest metoda na uzyskanie od faceta Miłości. Oczywiście zgodzę się, że niektórzy a raczej większość facetów nie potrafi docenić swoich Kobiet i będąc męskimi i stanowczymi dawać prezenty, szanować, słuchać, starać się zrozumieć, umieć przepraszać i rozmawiać. Ale to w sumie od was zależy jaki będzie ten związek i czy się rozpadnie czy nie. Faceci to proste stworzenia. Nie mają takich rozterek, dylematów, męczarni psychicznych jak wy

Powiem tak-nie nienawidzimy facetów ,którzy sa spełnieniem marzeń.Bo tacy faceci to nie-jak to ująłęś-'cipki'().A facet ,który mówi 'kocham szanuje tęsknie' nie jest frajerem.
I tak jesteśmy już skonstruowane,że oczekujemy szacunku,zaangażowania,do brego traktowania...Ale-widzę,że tak naprawde to Ty zaprzeczasz samemu sobie.Niby 'większość facetów nie docenia swoich kobiet' ale to od kobiet zależy czy związek się rozpadnie.
No luuuuuuudzie
Czyli facet sobie po prostu jest jaki jest a kobieta musi się tak zachowywac aby nie truć d...(w rozumieniu faceta,bo może dla niego truciem d jest coś co dla kobiety jest np tylko troską),nie być zazdrosną(pewnie też nei zupełnie,bo inaczej facetowi się to nie spodoba i związek się przez nią rozpadnie).
Wiesz co?Mam wrażenie,że chciałeś nam-nierozumiejącym swoich błędów kobietom-wyjaśnić jak się sprawy mają Coś Ci nie wyszło.Jak dla mnie potwierdziłeś moje już itak baaaaaardzo kiepskie zdanie o facetach

Cytat:
Napisane przez ahinsa Pokaż wiadomość
Typowe

Jasne, że nie macie dylematów: jest, to niech sobie będzie. Nie ma jej, to będzie inna. Tu się zdecydowanie nasze płcie różnią. Nie poprawiłeś męskiego wizerunku, co zdaje sie było twoim pierwotnym założeniem, swoim postem. Ja sie tylko utwierdziłam w pewnych przekonaniach - dzięki

Cytat:
No ale przemyśl. Czy była byś z kimś, kto zatruwa Ci życie? Zamiast być z kimś aby dzielić się z nim codziennymi sprawami, radostkami i smutkami. Razem starac się budować zdrowy, pełen miłości, szacunku i zrozumienia związek. Jak nie jest dobrze mi z kimś kogo Kocham to znaczy że to nie jest to czego chcę, nie pasujemy do siebie i lepiej się rozstać. Niż męczyć. I to nie prawda, że jak nie ta to inna. Bo większość facetów, którzy naprawdę Kochają przeżywają takie rozstania tak samo ciężko. Można Kochać a być nieszczęśliwym. Tylko trzeba umieć postawić sprawę jasno i szczerze przed samym sobą oraz partnerem. I oczywiście nigdy nie jest tak że wina lezy po jednej stronie. Racjonalne myślenie oraz szczera rozmowa zawsze pomoże w rozstaniu w nieudanym związku. I takie myślenie działa w obydwie strony.
A jak!Dlatego wspieramy się tutaj aby nie cierpieć po rozstaniu z kolesiami,którzy zatruwali nam życie myślac,że powinnyśmy składac jakies dziękczynne dary,ze oni łaskawie sa z nami.Krętacze,psychi czni dręczyciele-poczytaj sobie troche,poczytaj ten wątek.
Stary 2007-03-25, 13:00   #4244
ahinsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Magda Pokaż wiadomość
Powiem tak-nie nienawidzimy facetów ,którzy sa spełnieniem marzeń.Bo tacy faceci to nie-jak to ująłęś-'cipki'()
Racja. Faceci, którzy są spełnieniem marzeń to widma, mity lub wytwory naszej bujnej wyobraźni.

Cytat:
Napisane przez Magda
I tak jesteśmy już skonstruowane,że oczekujemy szacunku,zaangażowania,do brego traktowania...
Ale te baby to są...

Cóż Madziek, żałuję, że muszę sie z Tobą zgodzić bo byc może wkładamy tym sposobem komuś w usta "argument" dodatkowy o solidarności jajników
ED. Ups, chyba jednak argumentów nie było zbyt dużo ( ) bo nie ma juz Pana do pogadania
Stary 2007-03-25, 13:09   #4245
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ahinsa Pokaż wiadomość
Cóż Madziek, żałuję, że muszę sie z Tobą zgodzić bo byc może wkładamy tym sposobem komuś w usta "argument" dodatkowy o solidarności jajników
ED. Ups, chyba jednak argumentów nie było zbyt dużo ( ) bo nie ma juz Pana do pogadania
Może powróci,aby kontynuowac misję uświadamiania nam,że wine za rozpad związku ponoszą w większości kobiety.Bo tak są skonstruowane
Stary 2007-03-25, 13:10   #4246
mandrake
Raczkowanie

Oczywiście, że to nie tylko kobieta ma się starać - zależeć musi i jednej i drugiej stronie i w partnerskim związku powinny one wspólnie dbać o uczucie - to chyba nie podlega dyskusji..

Poza tym stwierdzenie Masculine ("Faceci to proste stworzenia. Nie mają takich rozterek, dylematów, męczarni psychicznych jak wy") to poza większości facetów, którzy w ten sposób usprawiedliwiają swoje porażki czy niemożność trafienia do serca kobiety.. Łatwiej jest przecież powiedzieć "daj spokój, nie wiem o co Ci znowu chodzi" niż wziąć sobie do serca i spróbować wykorzystać w praktyce rady/podpowiedzi dziewczyny.

Inna sprawa, że u znacznej grupy facetów rozmowa z kobietą służy temu, by:
  1. zaimponować jej swoją elokwencją i erudycją;
  2. omówić z nią perspektywy polskiej gospodarki pod rządami obecnego premiera;
  3. dzielić się z nią przeżyciami z dzieciństwa.

Jeżeli gada się tylko po to, żeby gadać, to chyba lepiej dać sobie spokój.. Jak to jest napisane w pewnej książce: "Zadaj sobie pytanie jaki stan emocjonalny zamierzasz w niej wywołać. Jeśli to, co robisz i mówisz, zbliża Cię do tego stanu - to świetnie. Jeśli oddala, zmień to, co robisz."

Piszę o tym, bo wbrew pozorom to właśnie rozmową można w największy sposób pobudzić kobiety.. Odpowiednio dobrane słowa i odpowiednie tematy - to jest chyba klucz do kobiecych emocji. A jeśli facet zaniedbuje tę podstawową sprawę, to trudno oczekiwać, że w bardziej złożonych sobie poradzi.. Trochę chaotycznie, ale mam nadzieję, że główna myśl została zauważona

Pozdrawiam
mandrake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-25, 13:26   #4247
ahinsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Magda Pokaż wiadomość
Może powróci,aby kontynuowac misję uświadamiania nam,że wine za rozpad związku ponoszą w większości kobiety.Bo tak są skonstruowane

Po cichu licze na to, ze moze to my go jednak troche "uświadomimy"

Cytat:
Napisane przez mandrake Pokaż wiadomość
Poza tym stwierdzenie Masculine ("Faceci to proste stworzenia. Nie mają takich rozterek, dylematów, męczarni psychicznych jak wy") to poza większości facetów, którzy w ten sposób usprawiedliwiają swoje porażki czy niemożność trafienia do serca kobiety.. Łatwiej jest przecież powiedzieć "daj spokój, nie wiem o co Ci znowu chodzi" niż wziąć sobie do serca i spróbować wykorzystać w praktyce rady/podpowiedzi dziewczyny.
Szacuneczek, mandrake
Mamy tu radosny przykład, że "można" i że "da się" ogarnąć damsko-męskie
stosunki bez stereotypów, trzeźwym okiem patrząc.

Cytat:
Napisane przez mandrake
Inna sprawa, że u znacznej grupy facetów rozmowa z kobietą służy temu, by:
  1. zaimponować jej swoją elokwencją i erudycją;
  2. omówić z nią perspektywy polskiej gospodarki pod rządami obecnego premiera;
  3. dzielić się z nią przeżyciami z dzieciństwa.
Punkt trzeci mnie rozbawił. Nie wiem, czy to było zamierzone Zabawne w każdym razie na pewno.

Faktem jest, że 95% facetów, których poznałam nie używa słów/rozmowy do wyrażania uczuć. Już prędzej używają ich do wyjaśnienia kobietom, że uczucia to uczucia, a słowa to słowa
Chciałabym kiedys tą postawę zrozumieć, naprawdę.

Cytat:
Napisane przez mandrake
Jak to jest napisane w pewnej książce: "Zadaj sobie pytanie jaki stan emocjonalny zamierzasz w niej wywołać. Jeśli to, co robisz i mówisz, zbliża Cię do tego stanu - to świetnie. Jeśli oddala, zmień to, co robisz."
Bardzo trudne, ale możliwe. Po prostu wymaga ćwiczeń i wprawy, jak wszystko. Kobietom (manipulantkom z natury ) wbrew powszechnym o kobietach przekonaniom, takie "wprawki" tez powinny dużo dać.

Również pozdrawiam
Stary 2007-03-27, 08:01   #4248
JoannM
Zadomowienie

To znow ja.. a wiec tak..moj byly to byl ten co sie nie mogl namyslec czego chce..byla jeszcze inna
W zeszly poniedzialek jak bylam u niego(tak sie tylko spotykalismy) to po prostu zaczal sie mnie czepiac o glupoty,jakby szukal pretekstu zeby mi cos wytknac,no i w koncu powiedzial ze ja sie nic nie zmienilam itd chcialam z nim o tym na spokojnie pogadac,ale sie nie dalo
Tak wiec wyszlam i od tamtej pory napisalismy pare zdan na gg, widac malo znaczacych(ja napisalam, ze przykro mi jest ze tak sie stalo)
dzisiaj patrze na opis "tamtej" dziewczyny i ma "szczęśliwa..."
naprawde jak zobaczylam opis jej to wiedzialam juz, ze to dotyczy jego-jej tez bardzo na nim zalezy,musial sie z nia spotkac i wrocili do siebie..
i teraz sama nie wiem co mam z tym zrobic, jest mi tak przykro...strasznie..
tzn nic nie zrobie, ale ciezko mi, kiedy ja w koncu przestane cierpiec

Razem z Gabrysią

Stary 2007-03-27, 08:31   #4249
carolinascotties
Zakorzenienie

Joasiu- musisz się teraz zająć sobą...wypełnić czas...żeby nie myśleć zbyt wiele o nim, o niej- co w konsekwencji prowadzi do dołów...

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-27, 17:51   #4250
hanny007
Rozeznanie

ehhhh i ja przezywam rozstanie mimo ze juz własnie zaczynałam wierzyc w zwiazki na doległosc
paradoksalnie kiedy on przyjezdzał, dawał prezenty , czynił wyzwania to ja jakos nie byłam pewna wiele rzeczy mi sie nie podobało
ale jak przestał to ja raptem uswiadomiłam sobie ze jednak mi zaley... cóż widać my kobitki tak jestesmy skonstruowane
tylko w moim przypadku nie chodziło o żadna kobitke a o fakt że on mimo prawie 27 lat był jeszcze skończonym dzieciakiem, który nie wie czego chce ,zmienia zdanie i łobuzuje z innymi dziecmi w piaskownicy
nie wiem czy nie wolala bym zeby to byla jakas babka bo moze łatwiej było by mi to zrozumiec
najgorsze ze skurczybyk cały czas kłamał dawał mi nadzieje
niby z zachowania jego wychodziło że nie ale czasami były tez sprzeczne pozytywne sygnały
a cóż ja tak mam że jak mi sie nie powie kawa na ławe wprost to bede sie łudzic
teraz wiem że nie ma sensu i nie wytrzymała bym z nidojrzałym gnojkiem któremu jak sie okazało tylko koledzy i popijawy w głowie
a pomyslec ze ja juz myślałam o przeprowadzce brrrr
aktualnie jestem na etapie że wszyscy faceci sa tacy sami, nigdy sie nie zakocham, zostane stara panna i zjedza mnie koty
mam nadzieje ze to sie wkrótce zmieni
sorki że przynudzam ale musiałam sie wygadac a raczej wypisac
hanny007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-27, 17:58   #4251
ahinsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanny007 Pokaż wiadomość
zostane stara panna i zjedza mnie koty
Jakże szlachetna śmierć

Ech, ale ciesze sie, że uchroniłaś się być może przed tragedią w postaci męcizny piwożłopa i możesz sobie wiosennie hasać... eee, wśród kotów
Pozdrawiam.
Stary 2007-03-28, 07:54   #4252
Ania_P
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanny007 Pokaż wiadomość
aktualnie jestem na etapie że wszyscy faceci sa tacy sami, nigdy sie nie zakocham, zostane stara panna i zjedza mnie koty

Myślę dokładnie tak samo...

P.S. I nie przynudzasz

Edytowane przez Ania_P
Czas edycji: 2007-03-28 o 11:37
Ania_P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 10:25   #4253
_Magda
BAN stały

Aniu,a co u Ciebie/Dawno nie pisalas...Jak sytuacja?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-28, 11:37   #4254
Ania_P
Rozeznanie

No nie pisałam dawno choć zaglądam tu codziennie... U mnie bez zmian niestety. Dalej myślę, dołuję się itp. a też nie chciałam przynudzać więc wolałam nic nie pisać... Przykro mi, że niczym nie zawiniłam a zostałam na lodzie a on jest szczęśliwy... Marzę tylko o tym żeby stąd wyjechać i najlepiej nigdy nie wracać

Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe i te nieszczęsliwe też
Ania_P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 11:39   #4255
_Magda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ania_P Pokaż wiadomość
Marzę tylko o tym żeby stąd wyjechać i najlepiej nigdy nie wracać

Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe i te nieszczęsliwe też
Oj,Aniu,przed chwilą spod mojej klawiatury wyszły podobne słowa Trzymaj się...
Sia 'Breathe me'-to co czuje oddaje ta piosenka:

Help, I have done it again
I have been here many times before
Hurt myself again today
And, the worst part is there's no-one else to blame

I have lost myself again
Lost myself and I am nowhere else to be found,
Yeah I think that I might break
Lost myself again and I feel unsafe

Be my friend
Hold me, wrap me up
unfold me
I am small
and needy
Warm me up
And breathe me

Stary 2007-03-28, 11:48   #4256
wow222
Przyczajenie

cale szczescie nie!!ale 3miesiace temu to przezywalam....ryczalam ile sie dalo mimo tego ze wiedzialam ze moj owczesny parner zawiodl mnie w wielu kwestiach i bylo frajerem...to i tak bylam do niego ogromnie przywiazana i to jest chyba najgorsze...to ze jak juz zobaczymy co jest nie tak to ciezko jest nam sie rozstac bo nie chcemy zostac same...................
ale pamietajmy cos sie konczy by moglo sie zaczac cos nowego
wow222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-28, 22:07   #4257
mofi
Raczkowanie

Hejka kochane. Ja tez wszystko czytam ale nie chce pisac bo tylko doluje ten watek znowu. U mnie beznadzieja. mysle o moim ex, ktory ma mnie w dupie a ja mam w tylku goscia ktory chyba troche na sile probuje mnie przekonac zebym z nim byla. jestem idiotka i meczennica
Stary 2007-03-29, 11:05   #4258
aniusia82
Rozeznanie

Witam, dawno sie nie odzywalam bo stwierdzilam jak wiekszosc dziewczyn, ze nie ma sensu zanudzac. Rok temu zostawil mnie facet, cierpialam i cierpie nadal, chociaz wiem ze on ma mnie w d***e. Jakis czas temu spotkalismy sie, myslalam ze do siebie wrocimy, on mowil kocham ale po kilku dniach stwierdzil ze to nie ma sensu i wyjechal. Zadzwonil znow za kilka m-cy, pogadalismy ale nic konkretnego nie powiedzial. Przyjechal do Polski w lutym, chcial sie spotkac ale mu pow. ze to juz nie ma sensu ( w tym czasie spotykalam sie z kims innym). Klamalam, chcialam sie spotkac, ale wiedzialam ze wiaze sie to z dodatkowym cierpieniem.NO i co z tego wyniklo? Ja nadal tesknie i kocham bylego a z tamtym facetem sie rozstalam bo nie potrafilam go pokochac. Nie jestem sama z tym problemem widze- ciezko sie ponownie zakochac. A najgorsze jest to, ze najciezej jest sie odkochac w tych, ktorzy maja nas gdzies i wiekszosc z nich ma juz "nowe" panienki. Caluje
aniusia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-29, 12:31   #4259
JoannM
Zadomowienie

Aniusia jestem dokladnie w takiej samej sytuacji, tez probuje sie odkochac, z marnym skutkiem, dzisiaj np caly dzien o nim mysle, o tym, ze on sie spotyka z inna i ja przytula.. i nie moge skierowac mysli na inne tory.. chociaz wciaz mam jakies zajecie..nic to nie daje.
Dobrze ze w poniedzialek wyjezdzam na szkolenie,bedzie trwalo miesiac i moze pomoze mi to zapomniec troche o nim..

Razem z Gabrysią

Stary 2007-03-29, 15:24   #4260
atka83
BAN stały

U mnie mineło od rozstania prawie 4 miesiące,niby było już ok,ale jednak wspomnienia powracają i chyba niedokońca pogodzilam się z tym rozstaniem. Czasami lapie się na myśleniu,że chciałabym żeby wrócił,ale za chwile jak mi się przypomni jak ze mną postąpił,w jaki perfidny sposób mnie zostawił i to po tylu latach,baa i po oświadzynach to wspomnienia przeradzają się w nienawiść.

Też zawsze czytam z sentymentu ten wątek.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości