Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 22:03   #4231
matryca3
Zadomowienie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez magste_ Pokaż wiadomość
Mnie też kiedyś pani dermatolog zapisała Skinoren.Mnie on strasznie wysuszył skórę,mimo że stosowałam tylko miejscowo.
Aloes jest świetny Pomaga mi pozbyć się blizn.Może trochę powoli to idzie,ale zawsze coś
A smarujesz codziennie? I w jakim czasie widac efeky? I roumiem ze sokiem z listka tak?
Stary 2011-08-11, 11:20   #4232
magste_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matryca3 Pokaż wiadomość
A smarujesz codziennie? I w jakim czasie widac efeky? I roumiem ze sokiem z listka tak?
Tak sokiem z liścia.Ostio rzadko wychodze,więc smaruje 2-3 razy dziennie
Stary 2011-08-18, 12:23   #4233
Martchas
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bachusik Pokaż wiadomość
A jakie kremy do twarzy dziewczyny stosujecie? podajcie kilka dobrych nazw do mojej tradzikowej tlustej skory

Mi najlepiej pomaga Krem Do Pielęgnacji Twarzy i Ciała HIPP, kiedyś użyłam go przypadkowo miałam próbkę (mojej córci ) i doznałam olśnienia... super nawilża skóra się nie świeci jest matowa i mięciutka i co najważniejsze szybko się wchłania. Pod podkład rewelacja kiedyś używałam innych kremów pod podkład i co chwile do lusterka i wycierałam chusteczką twarz delikatnie bo masakra świecąca!
Co do środków od dermatologa to fakt Duac żel rewelacja stosuje się go malutki (podczas rozpoczęcia stosowania podrażnia skurę ale po 2 - 3 dniach jest ok. i na prawdę są efekty.)
Z domowych sposobów zaczęłam stosować ziemniaka - surowego, kroję w plasteki i sobie nakładam, przemywam twarz - widzę efekty - skóra się nie świeci jest miekka i matowa - na razie innych efektów nie widze bo stosuję od niedawna... kusi mnie też spróbować aloes! podobno dobry.
Pozdrawiam
Martchas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 09:18   #4234
magste_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ant3mil Pokaż wiadomość
pokonajtradzik kropka bnx kropka pl
najlepsze, wszystko wyjaśnione, przez co sie narodził, jak go zwalczyć a nie uspać, polecam
ant3mil zarejestrowałaś się na tej stronie ?
Stary 2011-08-20, 17:56   #4235
nestea88
Raczkowanie

Po pierwsze odradzam stosowania jakichkolwiek pudrów, fluidów itd. najlepiej rano przemyć twarz żelem do mycia twarzy(ja osobiście używam z Vichy - normaderm) a potem krem nawilżający. Wcześniej też malowałam się, ale było krostek coraz więcej, a jak tylko przestałam to robić widziałam poprawę, potem zaczęłam brać tabletki anty to już w ogóle rewelacja. Krostki może 2 przed okresem i tyle, no ale wiadomo nie każdy może je stosować Moja siostra używa całej serii z Garniera "czysta skóra" i podobno jest b.dobry, ale to tylko ze słyszenia wiem, sama nie stosuję.
Mam tylko problem z zaskórnikami polecacie coś?
Pozdrawiam
Stary 2011-08-21, 09:03   #4236
magste_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nestea88 Pokaż wiadomość
Po pierwsze odradzam stosowania jakichkolwiek pudrów, fluidów itd. najlepiej rano przemyć twarz żelem do mycia twarzy(ja osobiście używam z Vichy - normaderm) a potem krem nawilżający. Wcześniej też malowałam się, ale było krostek coraz więcej, a jak tylko przestałam to robić widziałam poprawę, potem zaczęłam brać tabletki anty to już w ogóle rewelacja. Krostki może 2 przed okresem i tyle, no ale wiadomo nie każdy może je stosować Moja siostra używa całej serii z Garniera "czysta skóra" i podobno jest b.dobry, ale to tylko ze słyszenia wiem, sama nie stosuję.
Mam tylko problem z zaskórnikami polecacie coś?
Pozdrawiam
Podkład widziałam ostatnio na początku lipca Schowałam go głęboko w szafie,żeby nie kusił . Ja polecam krem na noc z Iwostinu
Stary 2011-08-23, 10:51   #4237
kasik_hehe
Przyczajenie

cześć wszystkim
nie przeczytałam całego wątku doszłam prawie do połowy więc może któraś z was się będzie orientować czy był już poruszany temat płynu kosmetycznego URT-OIL z naftą oczyszczoną? czytałam że bardzo pomaga na trądzik i tłustą skórę która jest moją udręką przez całe życie. trzeba przemywać nim twarz rano i wieczorem tylko nie wiem czy później stosować na to krem nawilżający czy nie... może ktoś się wypowie
kasik_hehe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-23, 11:52   #4238
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez kasik_hehe Pokaż wiadomość
cześć wszystkim
nie przeczytałam całego wątku doszłam prawie do połowy więc może któraś z was się będzie orientować czy był już poruszany temat płynu kosmetycznego URT-OIL z naftą oczyszczoną? czytałam że bardzo pomaga na trądzik i tłustą skórę która jest moją udręką przez całe życie. trzeba przemywać nim twarz rano i wieczorem tylko nie wiem czy później stosować na to krem nawilżający czy nie... może ktoś się wypowie
Nie stosowałam akurat tego, ale myślę, że krem nawilżający możesz bez problemu stosować

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 12:48   #4239
frequently
Przyczajenie

witam
może zacznę od tego, że mam 14 lat ostatnio wyskoczyło mi dość dużo syfków. może to nie jest jakaś przerażająca ilość, że na całej twarzy, ale jest ich dużo. postanowiłam spróbować jakichś domowych sposobów, ale jeszcze nie wiem co działa ;pp do tej por7y używałam żelu under 20 i żelu antybakteryjnego ziaja ale nic. bo under 20 działał tylko na początku, teraz już przestał a ten ziaja też średnio działa sam i troche wysusza skóre. no i oczywiście po tym jeszcze krem bambino lub masło kakaowe ziaja. no i teraz nie wiem co zrobić

od przedwczoraj próbuje tą maseczke z cynamonu ale zbyt wielkich efektów nie widze i nawet skóra mi się czerwona nie robi, a w wszystkich odpowiedziach które tu przeczytałam na temat tej maseczki było napisane że skóra robi się czerwona. a tak wgl. to najlepszym sposobem żeby to mniej piekło wcale nie jest wachlowanie. wystarczy usiąść wygodnie i nie ruszać się, a głowe jak najlepiej przycisnąć do oparcia, robi ci sie ciepło i juz nie piecze tak jak przy wachlowaniu
spróbowałam też ten tonik z cytryny, ale tragicznie świeci mi sie od niego skóra przed chwilą wypróbowałam smarowanie sie ziemniakiem no i zobaczymy
ale jaki jest jeszcze DOMOWY sposób na te ohydztwa? ;p
frequently jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-26, 13:42   #4240
Martchas
Przyczajenie

Cytat:
cześć wszystkim

Hej, czytałam troche o tym Urt Oil i postanowiłam sobie kupić. Zaczynam stosowanie od dziś także za jakiś czas napiszę czy sa jakieś efekty/ Na róznych forach były takie ogolne opinie nic konkretnego takze Uwaga testuję!! Mam problem z przetłuszczajacymi się włosami także w tym zakresie też przetestuję. Misła pryszcze i włosy - rozpoczeta. w roli głownej Urt Oil
Stary 2011-08-26, 16:31   #4241
Trn
Przyczajenie

Witam! Jestem nowy Jestem chłopakiem i mam problem z trądzikiem. Chętnie przetestował bym ten wyciąg z aloesu, bo nie ukrywam, że denerwują mnie pryszcze na twarzy ;/ Mógłby mi ktoś powiedzieć o co pytać w aptece. Tzn. nie wiem mam poprosić a wyciąg z aloesy czy coś w tym stylu? Używam garnier czysta skóra 3w1 i czasami Sudocremu, ale tak sobie pomaga. Raczej bardziej to pierwsze gdy mam czas przynajmniej 3 razy dziennie tego używać ;/ Niestety przychodzi rok szkolny i już nie będę miał jak tego używać tyle razy, góra 2. Gdyby ktoś mi napisał o co poprosić w aptece, lub/i jakieś środki, których powinienem zacząć używać, byłbym bardzo wdzięczny.
Trn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-27, 17:31   #4242
kasik_hehe
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Martchas Pokaż wiadomość
Hej, czytałam troche o tym Urt Oil i postanowiłam sobie kupić. Zaczynam stosowanie od dziś także za jakiś czas napiszę czy sa jakieś efekty/ Na róznych forach były takie ogolne opinie nic konkretnego takze Uwaga testuję!! Mam problem z przetłuszczajacymi się włosami także w tym zakresie też przetestuję. Misła pryszcze i włosy - rozpoczeta. w roli głownej Urt Oil

Martchas ja używam Urt Oil od 4 dni i na razie nie widzę żadnej różnicy dalej się świece choć cera troszkę mi się polepszyła już nie mam tylu krostek ale używam dalej i się nie poddaje może zacznie działać za jakiś czas OBY! pudruje też twarz skrobią ale matuje mnie na godzinę więc nie wiem co jest ze mną grane na wszystkich działają te specyfiki tylko ja jestem jakimś odmieńcem
ale wydaje mi się że moja skóra jest bardzo wysuszona od tych wszystkich specyfików od dermatologa i zaczynam nawilżać się od środka pijąc dziennie łyżeczkę oleju z ogórecznika i oleju lnianego ze skrzypem wszędzie jest napisane że mają duży wpływ na prawidłowy stan skóry więc warto spróbować ale efekty będą widoczne dopiero po miesiącu albo i dłużej... dlatego narazie pozostaje mi tylko odsączanie mojego tłuszczyku z twarzy poprzez chusteczki i bibułki matujące.
Stary 2011-08-27, 20:15   #4243
prettysimple
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trn Pokaż wiadomość
Witam! Jestem nowy Jestem chłopakiem i mam problem z trądzikiem. Chętnie przetestował bym ten wyciąg z aloesu, bo nie ukrywam, że denerwują mnie pryszcze na twarzy ;/ Mógłby mi ktoś powiedzieć o co pytać w aptece. Tzn. nie wiem mam poprosić a wyciąg z aloesy czy coś w tym stylu? Używam garnier czysta skóra 3w1 i czasami Sudocremu, ale tak sobie pomaga. Raczej bardziej to pierwsze gdy mam czas przynajmniej 3 razy dziennie tego używać ;/ Niestety przychodzi rok szkolny i już nie będę miał jak tego używać tyle razy, góra 2. Gdyby ktoś mi napisał o co poprosić w aptece, lub/i jakieś środki, których powinienem zacząć używać, byłbym bardzo wdzięczny.
Wywaliłabym Garniera z pielęgnacji, zastąpiła żelem do mycia twarzy np z serii Ziaja Med, dużo łagodniejszy.
Może jakaś suplementacja tabletkami drożdżowymi?
Stary 2011-08-28, 12:55   #4244
Raido
Raczkowanie

Trn może zacznij pić herbatkę z bratka, ja sotosuje ją dopiero ponad 2 tyg., dodam również, że żadnego wysypu pryszczy nie miałam. wiadomo, że na efekt trzeba czekać min. 3 miesiące. Oprócz tego myję twarz w naparze z czarciego żebra, które jest uważane za naturalny antybiotyk w walce z trądzikiem. Muszę powiedzieć, że działa rewelacyjnie na mnie. Przestały pojawiać się u mnie czerwone bolące krosty, które wyskakiwały mi często przed okresem. Oprocz tego używam maści cynkowej, na jakąś małą krostkę, jesli się pojawi. Aloesu nie stosowałam, ale może skuszę się w przyszłości, jeśli moje środki zawiodą ))
Raido jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 16:56   #4245
kojotlotka
Przyczajenie

witam wszystkich:P
jestem tu nowa i tak jak wy tutaj mam ten problem. Z trądzikiem mam problem od dobrych 3 lat jest to moją zmorą.;/ O twarz zaczełam dbać po jakimś roku pojawienia się tego cholerstwa. to był błąd!!! gdy jakiś miesiąc temu znalazłam tą str. zaczełam czyt. i nie powiem bardzo mnie to zaciekawił. tak jak wiele z was używałam wiele KOSMETYKÓW:/ później przerzuciłam się na apteczne leki bo jak można się domyślić te nie pomagały jakiś czas później poszłam do dermatologa przyjrzał się mojej twarzy jak plecom gdzie ten problem też jest po czym przepisał mi tonik do zrobienia z antybiotykiem i muszę powiedzieć że używam go ponad rok i b. dobrze robi mi na wypryski. ropne mi się nie budują a także pod skurne:P. ale nie opuściły mnie drobne dziadostwa a także wągry na nosie no ale.... Postanowiłam wiec sama porawić jeszcze stan mojej cery zaczełam terapie z ZIOŁAMI tzn raz dziennie pije zieloną herbatkę i rumiankową poza tym robie co 3 dni parówke z rumianku co b. dobrze wpływa na moją cerę bo otwiera zatkane pory po takiej parówce zwykle odlewam orobine takiej herb. i dodaje łyżeczkę miodu ładnie cere wygładza i działa na trądzik bo po 3tyg. widze po prawe cery twarz myje mydłem rumiankowym raz dziennie(rano) a wieczór mleczkiem z ziaji(oliwa z oliwek) fajnie nawilża. Kupiłam sudocrem i nakładam go punktowo gdy widzę że coś mi się buduje i po nocy nie ma po tym śladu POLECAM!!
Przepraszam że się tak rozpisałam ale chciałam podać mój sposób jak z tym gów..m walczyć musze powiedzieć że twarz mi się bardzo poprawiła i widze efekty na prawdę. W razie pytań piszcie pozdrawiam
kojotlotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 18:15   #4246
mestwe
Przyczajenie

Co prawda jestem chłopakiem, ale mam ten sam problem. Mam trądzik od bodajże 3 lat, z roku na rok jest coraz gorzej. Aktualnie trądzik mi się nasilił, mam ropne krosty. Używałem już wszystko łącznie z antybiotykami doustnymi. Poprawa była ale trądzik znów wrócił jeszcze z większą mocą. Postanowiłem, że spróbuję wszystkiego żeby się tylko tego pozbyć. kojotlotka jak nazywał się ten tonik z tym antybiotykiem, który przepisał Ci ten dermatolog ?
mestwe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 19:01   #4247
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Raido Pokaż wiadomość
Trn może zacznij pić herbatkę z bratka, ja sotosuje ją dopiero ponad 2 tyg., dodam również, że żadnego wysypu pryszczy nie miałam. wiadomo, że na efekt trzeba czekać min. 3 miesiące. Oprócz tego myję twarz w naparze z czarciego żebra, które jest uważane za naturalny antybiotyk w walce z trądzikiem. Muszę powiedzieć, że działa rewelacyjnie na mnie. Przestały pojawiać się u mnie czerwone bolące krosty, które wyskakiwały mi często przed okresem. Oprocz tego używam maści cynkowej, na jakąś małą krostkę, jesli się pojawi. Aloesu nie stosowałam, ale może skuszę się w przyszłości, jeśli moje środki zawiodą ))
Jak używasz tego czarciego żebra? Tzn. z jakiej ilości zaparzasz, ile razy dziennie itd?
Bo oczywiście jak przeczytałam, to wygooglałam sobie I ponoć to naprawdę bardzo silny środek, nawet klątwy zdejmuje I pomaga na wiele chorób skórnych, ale też na nerwowość.

Stary 2011-08-30, 11:28   #4248
Raido
Raczkowanie

jyyli Zazwyczaj wrzucam do gotującej się wody 3 garści i czekam aż listki opadną na dno zazwyczaj trwa to tak 3-5 min. Jak się wszystko ładnie sparzy czekam aż ostygnie i wlewam w miseczkę napar i myję w nim twarz. Możesz również nasączyć nim płatki kosmetyczne i przyłożyć w miejsca, gdzie trądzik ci doskwiera. Ja zmywam twarz czarcim żebrem rano i wieczorem. Jak widzę, że w wodzie jest dużo "fafołów" to czasami nawet częściej.
Raido jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 11:41   #4249
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez Raido Pokaż wiadomość
jyyli Zazwyczaj wrzucam do gotującej się wody 3 garści i czekam aż listki opadną na dno zazwyczaj trwa to tak 3-5 min. Jak się wszystko ładnie sparzy czekam aż ostygnie i wlewam w miseczkę napar i myję w nim twarz. Możesz również nasączyć nim płatki kosmetyczne i przyłożyć w miejsca, gdzie trądzik ci doskwiera. Ja zmywam twarz czarcim żebrem rano i wieczorem. Jak widzę, że w wodzie jest dużo "fafołów" to czasami nawet częściej.
Dzięki
Właśnie czytałam, że jak się jest chorym, to napar może zmienić konsystencję albo jakieś farfocle w środku mieć, brzmi to tak magicznie
Ale pożyjemy, zobaczymy, na pewno opiszę efekty

Stary 2011-08-30, 14:02   #4250
kojotlotka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mestwe Pokaż wiadomość
Co prawda jestem chłopakiem, ale mam ten sam problem. Mam trądzik od bodajże 3 lat, z roku na rok jest coraz gorzej. Aktualnie trądzik mi się nasilił, mam ropne krosty. Używałem już wszystko łącznie z antybiotykami doustnymi. Poprawa była ale trądzik znów wrócił jeszcze z większą mocą. Postanowiłem, że spróbuję wszystkiego żeby się tylko tego pozbyć. kojotlotka jak nazywał się ten tonik z tym antybiotykiem, który przepisał Ci ten dermatolog ?
słuchaj jest to tonik do zrobienia powinni ci go zrobić w każdej aptece buteleczka koszt.5zl(więc taniocha) jak pujdziesz do rejonowego to ci powinien bez problemu przepisać mi tak robi:P TO JEST SKŁAD:
gliceryni5,0
detreomycyni2,0
ac.solicylici1,5
70% spir. vini od 100,0
hydrocartisoni1,0
m. f. sd.
przepraszam jak coś źle przepisałam(wiesz pismo lekarzy;/ )jak coś lekarz ci to poprawi
toniku tego na początku używaj 2x dziennie jak zauważysz po prawe cery używaj 1x dziennie pamiętaj o nawilżaniu!!
pamiętaj jednak że nie jest powiedziane że ci na 100% pomoże gdyż każdy ma inną skóre ale myśle że spróbować warto życzę powodzenia
Stary 2011-08-31, 09:32   #4251
Martchas
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Dzięki
Właśnie czytałam, że jak się jest chorym, to napar może zmienić konsystencję albo jakieś farfocle w środku mieć, brzmi to tak magicznie
Ale pożyjemy, zobaczymy, na pewno opiszę efekty

A gdzie to można kupić??
Stary 2011-08-31, 09:46   #4252
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
A gdzie to można kupić??
W zielarskim, ja dostałam pod nazwą ostrożeń bez problemu. Ale pani od razu wiedziała o co chodzi, jak zapytała o czarcie żebro, także ta roślinka chyba nie jest jakoś ekstremalnie rzadka

Stary 2011-08-31, 15:05   #4253
kojotlotka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mestwe Pokaż wiadomość
tonik ten był robiony w aptece a składu ci nie podam bo naprawdę ciężko jest odczytać pismo lekarzy a byłeś u dermatologa no bo słuchaj prawda dużo się ględzi na dermatologów ale jak znajdziesz takiego co nie zbagatelizuje twojego problemu to może pomóc. A próbowałeś używać brevoxylu jest to taki żel pamiętam że też mi b. dobrze robił na ropne krosty a i na tej stronce znajdziesz pozytywne o nim opinie każda cera jest inna i to co komuś pomaga nie musi pomóc tobie musisz próbować co na cb działa-pamiętaj o tym!!
Stary 2011-09-07, 08:41   #4254
Martchas
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Witam Was po parunastu dniach stosowania URT OIL oto co zauważyłam:
jeśli chodzi o buźkę to jak najbardziej polecam cera sie tak nie błyszczy mocno choć myslałam, że bardziej bedzie matowa ale bardzo dobrze działa na zaskórniki!! wysuszają się i same wychodzą wystarczy tylko zadrapać paznokciem.
Jeśli chodzi o włosy to niestety nie jestem zachwycona... strasznie mi się przetłuszczają cały czas nie mogę sobie z nimi dać radę może ciut ciut lepiej ale prawie znikome różnice do tego trudno zastosować to - wcierać we włosy bo to jest taki płyn to nawet nie ma jak dobrze tego zaaplikować
Może macie jakieś dobre metody albo znacie jakies środki na przetłuszczające się włosy?
POMOCY
Stary 2011-09-08, 10:27   #4255
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez karolina34 Pokaż wiadomość
na trądzik i problemy z cera najlepszy jest grzybek Tybetańczyki piję go już od 2 lat i mam widoczne wyniki mniej trądziku powoli znika i nawet mam większa odporność, grzybek dobrzy jest tez na szybką przemianę materii poprostu nie ma nic lepszego jak grzybek.

a tak przy okazji grzybek sie coraz bardziej powiększa i chciłam komuś sprzedać go od 5 do 10 zł (cenę można wynegocjować wiec proszę o wpisy kto jest zainteresowany ,
Alle bajer

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 06:29   #4256
201804171603
Konto usunięte

Mój ostatni post tutaj pisałam, gdy wierzyłam, że te domowe sposoby mi pomogą. Faktycznie- na początku było widac małą poprawę, ale po pewnym czasie skóra przestała już reagowac na te wszystkie domowe specyfiki i wszystko wróciło do normy. Ale mimo wszystko trądziku już prawie się pozbyłam. Jak? Po pierwsze odstawiłam wszystkie kosmetyki do cery trądzikowej jakie miałam. Kupiłam żel nawilżający do twarzy, którego używam rano i wieczorem, tonik również nawilżający oraz mocno nawilżający krem na noc. I co? Moja skóra potrzebowała solidnego nawilżenia, a nie wysuszania wszystkim co się da. Raz w tygodniu robię sobie również takie domowe oczyszczanie: parówka na twarz, peeling, maseczka i krem nawilżający, a rano buźka wygląda naprawdę super. Piszę o tym nawilżeniu, bo niestety jeszcze wiele osób popełnia ten podstawowy błąd w pielęgnacji i wierzy w bzdurne reklamy o czystej skórze, a tak naprawdę oprócz wysuszenia powstaje nam na twarzy mnóstwo nowych pryszczy, bo skóra wydziela więcej sebum. Pozdrawiam was wszystkich i życzę powodzenia w walce z trądzikiem bo wiem jaka to udręka! Buziaki!
201804171603 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 08:16   #4257
Martchas
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez akwem Pokaż wiadomość
Mój ostatni post tutaj pisałam, gdy wierzyłam, że te domowe sposoby mi pomogą. Faktycznie- na początku było widac małą poprawę, ale po pewnym czasie skóra przestała już reagowac na te wszystkie domowe specyfiki i wszystko wróciło do normy. Ale mimo wszystko trądziku już prawie się pozbyłam. Jak? Po pierwsze odstawiłam wszystkie kosmetyki do cery trądzikowej jakie miałam. Kupiłam żel nawilżający do twarzy, którego używam rano i wieczorem, tonik również nawilżający oraz mocno nawilżający krem na noc. I co? Moja skóra potrzebowała solidnego nawilżenia, a nie wysuszania wszystkim co się da. Raz w tygodniu robię sobie również takie domowe oczyszczanie: parówka na twarz, peeling, maseczka i krem nawilżający, a rano buźka wygląda naprawdę super. Piszę o tym nawilżeniu, bo niestety jeszcze wiele osób popełnia ten podstawowy błąd w pielęgnacji i wierzy w bzdurne reklamy o czystej skórze, a tak naprawdę oprócz wysuszenia powstaje nam na twarzy mnóstwo nowych pryszczy, bo skóra wydziela więcej sebum. Pozdrawiam was wszystkich i życzę powodzenia w walce z trądzikiem bo wiem jaka to udręka! Buziaki!

W 100% mogę się z tobą zgodzić bo stosuję płyn Urt Oil który wysusza trochę te zaskórniki ale po kilkunastu minutach po przemyciu twarzy tym płynem kiedy czuję, że skóra jest ściągnieta stosuję krem aloesowy firmy Ziaja który jest kremem nawilżającym i bardzo fajnie działa dobrze nawilża i skóra jest mięciutka! błędnym myśleniem jest, że trzeba wszystko mocno wysuszać...
Stary 2011-09-09, 16:44   #4258
kasik_hehe
Przyczajenie

Cytat:
W 100% mogę się z tobą zgodzić bo stosuję płyn Urt Oil który wysusza trochę te zaskórniki ale po kilkunastu minutach po przemyciu twarzy tym płynem kiedy czuję, że skóra jest ściągnieta stosuję krem aloesowy firmy Ziaja który jest kremem nawilżającym i bardzo fajnie działa dobrze nawilża i skóra jest mięciutka! błędnym myśleniem jest, że trzeba wszystko mocno wysuszać...

ja również się pod tym podpisuje! gdy wysuszamy skórę to ona wytwarza większe ilości sebum i zabezpiecza ją w ten sposób przed nadmiernym odwodnieniem. wysuszyłam sobie cerę stosując różne specyfiki od dermatologa i teraz mam bardzo tłusta skórę która jest maksymalnie odwodniona i nie wiem czym mam ją nawilżyć

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Cytat:
Kupiłam żel nawilżający do twarzy, którego używam rano i wieczorem, tonik również nawilżający oraz mocno nawilżający krem na noc. I co? Moja skóra potrzebowała solidnego nawilżenia, a nie wysuszania wszystkim co się da.
akwem mogłabyś napisać jakiego żelu, toniku i kremu mocno nawilżającego używasz? i czy zapycha pory? bo mnie jak na razie wszystkie kremy nawilżające zapychają
Stary 2011-09-09, 17:12   #4259
201804171603
Konto usunięte

Cytat:
akwem mogłabyś napisać jakiego żelu, toniku i kremu mocno nawilżającego używasz? i czy zapycha pory? bo mnie jak na razie wszystkie kremy nawilżające zapychają
Aktualnie jest to żel lirene dermoprogram (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...zy.html&next=1) zwykły tonik ogórkowy z ziaji (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...zy.html&next=1) i regenerujący krem garnier z proteinami zbożowymi (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1....html&next=1)- fajny do codziennej pielęgnacji, bo nie jest tłusty, a naprawdę dobrze nawilża i rano skóra jest fajnie odżywiona. Tyle z kosmetyków typowo drogeryjnych, ale jeśli szukasz dobrego kremu nawilżającego to z całego serca polecam Ci krem z Weledy. Jest przeznaczony do łokci, kolan, stóp również twarzy. Bałam się więc, ze będzie zapychał ale nic bardziej mylnego! Nawilża naprawdę niesamowicie, krostki znikają i co najważniejsze nie zapycha. Możesz go kupic np. tutaj: http://www.greenline-sklep.pl/p/164/...roducenci.html lub http://www.natural-beauty.pl/marki/w...esuszonej.html To chyba wszystko, pozdrawiam
201804171603 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-09, 19:55   #4260
kasik_hehe
Przyczajenie

Cytat:
Aktualnie jest to żel lirene dermoprogram (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...zy.html&next=1) zwykły tonik ogórkowy z ziaji (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...zy.html&next=1) i regenerujący krem garnier z proteinami zbożowymi (https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1579,garnier-podstawa-pielegnacji-regenerujacy-krem-na-noc-stara-wersja.html&next=1)- fajny do codziennej pielęgnacji, bo nie jest tłusty, a naprawdę dobrze nawilża i rano skóra jest fajnie odżywiona. Tyle z kosmetyków typowo drogeryjnych, ale jeśli szukasz dobrego kremu nawilżającego to z całego serca polecam Ci krem z Weledy. Jest przeznaczony do łokci, kolan, stóp również twarzy. Bałam się więc, ze będzie zapychał ale nic bardziej mylnego! Nawilża naprawdę niesamowicie, krostki znikają i co najważniejsze nie zapycha. Możesz go kupic np. tutaj: http://www.greenline-sklep.pl/p/164/...roducenci.html lub http://www.natural-beauty.pl/marki/w...esuszonej.html To chyba wszystko, pozdrawiam
jesteś KOCHANA bardzo Ci dziękuje! na pewno wypróbuje ten krem z Weledy i żel lirene dermoprogram... mam nadzieję że mi pomogą bo już nie mogę patrzeć na swoją skórę
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości