Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-22, 19:44   #4231
mietowka25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64455366]Jak Wy wrzucacie pyszności to jest dobrze [/QUOTE]
Nie złość się na nas ;-)
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 19:50   #4232
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
zagotowałam jabłka a jutro zblenduje z bananem xD dzis juz mi sie nie chce isc do sklepu
Zrób takie kwaśne, banana dołożysz przed daniem dziecku

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 20:07   #4233
jagata
Wtajemniczenie

Sosowhat nie dodawaj cukru. Lepiej potem robic miksy z innymi owocami czy dodawac do slodkiej kaszki.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Dzisiaj zrobilam spore zakupy w endo bo bylo -20% na bluzki i body nawet od przecenionych rzeczy. Jednak udalo mi sie upolowac kilka rzeczy dla córki. Dla niemowlakow nie było zbytniego wyboru.

Lidlowski rozmiar wychodzi tak, ze jak weźmiesz 62/68, to jak dziecko osiaga z innych firm rozm. 68, to te z lidla robia sie male.

Edytowane przez jagata
Czas edycji: 2016-08-22 o 20:08
jagata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 20:13   #4234
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Tak to spodenki. W smyku na promocji były.
Śliczne 😊 byłam wczoraj u siebie w smyku i juz wszystko było przebrane

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 20:20   #4235
geosmina
Wtajemniczenie

Ja już umyta leżę w łóżeczku, córcia śpi a mnie wszystkie gnaty bolą jak po przebiegnięciu maratonu😕 całe plecy i nogi i w ogóle 😦 jutro gotuję coś na szybko i leżę przez resztę dnia i kropka.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 20:23   #4236
bluesberry
Zakorzenienie

Ale się wkurzyłam Facet mi pisze, że musi anulować transakcje bo huśtawka nie działa. sratatatata wylicytowałam za niska cenę to kombinuje, nagle cudownie przestał działaś
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 20:23   #4237
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Kiedyś szukałam tego w polskim rossku i nigdzie nie mogłam znaleźć, szukałam na podrażnienia. Widział ktoś w pl?
Był kilka lat temu, potem został wycofany. Jeśli nie znalazłaś to najwidoczniej polski rossmann nadal go nie sprzedaje

Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Co do smarowania brodawek przed porodem czytam sprzeczne opinie. Niektórzy polecają, ale je uelastycznić, inni zakazują masowania bo może to wywołać skurcze i poród.
Położna mówiła żeby dać brodawkom spokój. Przed porodem można sobie tylko zaszkodzić

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Lidlowski rozmiar wychodzi tak, ze jak weźmiesz 62/68, to jak dziecko osiaga z innych firm rozm. 68, to te z lidla robia sie male.
Cześć!
a jak w ogóle z jakością Lidla? Bo podobają mi się te bluzy z dzisiejszej oferty i mam ochotę jutro pójśc po którąś z nich
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 20:24   #4238
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam Facet mi pisze, że musi anulować transakcje bo huśtawka nie działa. sratatatata wylicytowałam za niska cenę to kombinuje, nagle cudownie przestał działaś
Eeee co za akcja...
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 20:30   #4239
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
Był kilka lat temu, potem został wycofany. Jeśli nie znalazłaś to najwidoczniej polski rossmann nadal go nie sprzedaje

Położna mówiła żeby dać brodawkom spokój. Przed porodem można sobie tylko zaszkodzić

Cześć!
a jak w ogóle z jakością Lidla? Bo podobają mi się te bluzy z dzisiejszej oferty i mam ochotę jutro pójśc po którąś z nich
Miałam kilka sztuk body z górą z zakładkami i one po dluzszym noszeniu rozciągały się nieestetycznie. Natomiast nie zauwazylam by sie kolory spieraly szybko i mechacily. Czyli ogólnie ubranka były w porządku.

Pierwsze słyszę o smakowej glukozie. Nie zaklamują one wyniku? Słyszałam o dodawaniu cytryny do glukozy przed wypiciem, ale moj lekarz jest tego zdecydowanym przeciwnikiem.
Stary 2016-08-22, 20:39   #4240
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Miałam kilka sztuk body z górą z zakładkami i one po dluzszym noszeniu rozciągały się nieestetycznie. Natomiast nie zauwazylam by sie kolory spieraly szybko i mechacily. Czyli ogólnie ubranka były w porządku.

Pierwsze słyszę o smakowej glukozie. Nie zaklamują one wyniku? Słyszałam o dodawaniu cytryny do glukozy przed wypiciem, ale moj lekarz jest tego zdecydowanym przeciwnikiem.
Nie zaklamuje wyniku bo jest przebadana pod każdym kątem masz gotowy preparat w ktorym masz 75g glukozy tylko ma smak a z wkropiona cytryna to właśnie nie wiadomo jak jest

Stary 2016-08-22, 20:43   #4241
KoniKa4
Rozeznanie

Cytat:

Cześć!
No ale jak smarujecie piersi to omijacie brodawki? Nam na SR też niby mówili, że można stymulować brodawki żeby wzmocnić skurcze. Po tym jak tu pisałyście o hartowaniu brodawek maściami przed porodem to się na to nastawiłam i kupię albo maltan albo to z ziaji jak pisałyście i będę smarować. Przecież jak smaruję piersi olejkiem albo balsamem to nie omijam brodawek, tak samo jak biorę prysznic. Przecież nikt nie mówi o tym, żeby je gnębić przez pół godziny - to może by był jakiś efekt negatywny, ale zwykłe posmarowanie? nie bardzo chce mi się wierzyć.

Mam problem z jedzeniem ostatnimi czasy - wydaje mi się, że jem mniej niż normalnie, ale cały dzień chodzę najedzona do syta. Jem małe porcje - staram się jeść często, ale to uczucie przejedzenie nie jest fajne. Praktycznie nie czuję głodu nawet jak kilka godzin mam przerwy. I takie uczucie wzdętego brzucha. Nie wiem czy to kwestia nacisku na żołądek i jelita? Czy mam wzdęcia - brzuch tak czy tak spory i już sama nie wiem?
KoniKa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 20:55   #4242
domek_z_piernika
Zadomowienie

Cytat:

Ale bzdura...

Sent from my iPhone

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
No ale jak smarujecie piersi to omijacie brodawki? Nam na SR też niby mówili, że można stymulować brodawki żeby wzmocnić skurcze. Po tym jak tu pisałyście o hartowaniu brodawek maściami przed porodem to się na to nastawiłam i kupię albo maltan albo to z ziaji jak pisałyście i będę smarować. Przecież jak smaruję piersi olejkiem albo balsamem to nie omijam brodawek, tak samo jak biorę prysznic. Przecież nikt nie mówi o tym, żeby je gnębić przez pół godziny - to może by był jakiś efekt negatywny, ale zwykłe posmarowanie? nie bardzo chce mi się wierzyć.

Mam problem z jedzeniem ostatnimi czasy - wydaje mi się, że jem mniej niż normalnie, ale cały dzień chodzę najedzona do syta. Jem małe porcje - staram się jeść często, ale to uczucie przejedzenie nie jest fajne. Praktycznie nie czuję głodu nawet jak kilka godzin mam przerwy. I takie uczucie wzdętego brzucha. Nie wiem czy to kwestia nacisku na żołądek i jelita? Czy mam wzdęcia - brzuch tak czy tak spory i już sama nie wiem?

Ja biust smaruję cały, tak jak smaruję i całą resztę. Ale raczej nie skupiam się na tym jakoś specjalnie, podobnie jak smaruję brzuch ale bez wielkich masaży czy coś.

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:10   #4243
Gosiurek
Wtajemniczenie

Konika smaruję całość, ale nie stosuję na brodawki specjalnych zabiegów jak uciskanie i masaże
Stary 2016-08-22, 21:17   #4244
Anettt87
Zadomowienie

Zapytałam o smakową glukozę w aptece to pani spojrzała na mnie jak na kosmitkę i z uśmiechem pod nosem stwierdziła, że nic takiego nie ma, nie produkują! no nic, zapytam jeszcze w innej
Ja w weekend idę na glukozę i już się boję

Dziewczyny, polećcie jakiś niedrogi podkład dobrze kryjący i matujący jestem tak wysypana na twarzy od jakiegoś czasu, że już moje delikatniejsze specyfiki nie dają rady
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:21   #4245
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Zapytałam o smakową glukozę w aptece to pani spojrzała na mnie jak na kosmitkę i z uśmiechem pod nosem stwierdziła, że nic takiego nie ma, nie produkują! no nic, zapytam jeszcze w innej

Dziewczyny, polećcie jakiś niedrogi podkład dobrze kryjący i matujący jestem tak wysypana na twarzy od jakiegoś czasu, że już moje delikatniejsze specyfiki nie dają rady
Produkują produkują poszukaj bo nir wiem czy to za sprawą tego ze miałam smakowa czy nie ale problemu z wypiciem i żadnych mdłości nie miałam 😊

Stary 2016-08-22, 21:27   #4246
Gosiurek
Wtajemniczenie

http://www.cefarm24.pl/27297,glukoza...m-diather.html

Tu jest przykładowa smakowa glukoza. Jak nie znajdziesz to podobno parę kropel cytryny pomaga
Stary 2016-08-22, 21:43   #4247
magda17x
Zadomowienie

GG do magda17x

Cytat:

możesz wcisnąć sok z cytryny

"Miłość jest wtedy wielka, kiedy gra na wszystkich strunach serca"

magda17x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:44   #4248
sunshine90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Może grupa na fb?

Nieźle ją urządzili, dziwię się że lekarze tak ze sobą polemizują, w końcu pessar to nie jest tak inwazyjna metoda jak szew. U mnie decyzja zapadła błyskawicznie, właściwie już przy przyjęciu miałam pobrane wszystkie posiewy pod tym kątem, a przyjechałam bez skierowania czy nawet podejrzenia niewydolności. Leżę bo mają niewyróbę, nadmiar pacjentek na patologii i straszny młyn.

Trochę zawaliła moja lekarka, szyjka skróciła się i zmiękła w ciągu dwóch tygodni, a ona kazała pokazać się za miesiąc. Pojechałam na ip bo niepokoił mnie stale napięty brzuch.

Też tak myślę.
Nowych ciuszków nie prałam, przepiorę później i wyprasuję.

Witaj

Generalnie tam nie kupuję (ceny jak z kosmosu), ale czasem trafi się ekstra promocja na dermokosmetyki, wtedy korzystam. Tylko kolejki odstraszają...

Poradzono mi żeby nie bawić się w płyny do płukania, tylko sam proszek dla dzieci. Zmiękcza wystarczająco...

A do pampków można kupić specjalny kosz lub po prostu jakiś szczelny plastikowy pojemnik. I tak trzeba opróżniać na bieżąco... Ten z ikiei nie jest przypadkiem w zestawie z pomniejszymi pojemnikami na przewijak?

Dzięki! Nosiłaś to ustrojstwo?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Aktualnie noszę też miałam zakładany w 26 tygodniu, tak jak Ty.

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
ja poinstruuje Tżta co ma kupić i wyślę go na walkę

kupuję z usztywnieniem które można wyciągnąć. czyli takie 2 w 1 jak się nie sprawdzi, to będę korzystać bez.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

6-8 zł. cytrynową dostałam bez problemu
Ja dzisiaj wysłałam mojego TŻ na bitwę i udało się wywalczyć bluzę ale było ciężko
sunshine90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 21:44   #4249
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
Nie zaklamuje wyniku bo jest przebadana pod każdym kątem masz gotowy preparat w ktorym masz 75g glukozy tylko ma smak a z wkropiona cytryna to właśnie nie wiadomo jak jest

Ok, to ma sens. Przeszłam to badanie dwa razy ze zwykłą glukoza i jedynie po wypiciu robilo mi sie tak sobie. Jednak u mnie w laboratorium pozwalaj popic niewielka ilością wody, więc jak pozbyłam się słodkiego posmaku to bez problemu wytrzymałam do końca.
Jedynie pobieranie krwi z tej samej ręki bolało.
Stary 2016-08-22, 21:53   #4250
doooti
Zadomowienie

Cytat:

Ja z Revlona używam-Revlon Colorstay. W superpharmie drogo stoi bo z 60 zl, jak jest promo to 40 ale polecam przez neta zamówić, chyba z 25 kosztuje
I caly czas do niego wracam

Edytowane przez doooti
Czas edycji: 2016-08-22 o 21:54
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 22:02   #4251
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli może i dobrze, że zdjęć na tel nie widzę

Chyba tak ja dwa razy otwierałam, napatrzeć się nie mogłam

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Napisane przez magda17x Pokaż wiadomość
ja też ugotowałam pomidorówki z makaronem na 2 dni
Piona!

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;64455366]Jak Wy wrzucacie pyszności to jest dobrze [/QUOTE]

No ale kiełbâ taką, żeby ludzi torturować?!

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Ale mi Zosia w brzuchu wierzga
Lecę spać, dobrej nocy dziewczyny!
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-22, 22:31   #4252
bluesberry
Zakorzenienie

Mój synuś ma dziś znowu adhd, z tym, że zaczyna to być bolesne
Stary 2016-08-22, 22:55   #4253
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:

Smaruję piersi balsamem lub olejkiem, ale nie koncentruję się na sutkach.

Jak poleżałam chwilę w szpitalu to zaczęłam mieć podobne objawy - perystaltyka jelit zwolniła. Pomógł syrop lactulosum, po jednym dniu.
Cytat:
Napisane przez sunshine90 Pokaż wiadomość
Aktualnie noszę też miałam zakładany w 26 tygodniu, tak jak Ty.

Ja dzisiaj wysłałam mojego TŻ na bitwę i udało się wywalczyć bluzę ale było ciężko
A byłaś skierowana do założenia, czy też Cię coś zaniepokoiło?
Brzuszek Ci się napinał?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 23:40   #4254
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
http://www.cefarm24.pl/27297,glukoza...m-diather.html

Tu jest przykładowa smakowa glukoza. Jak nie znajdziesz to podobno parę kropel cytryny pomaga
Dokładnie ta miałam polecam - nie było źle

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Ok, to ma sens. Przeszłam to badanie dwa razy ze zwykłą glukoza i jedynie po wypiciu robilo mi sie tak sobie. Jednak u mnie w laboratorium pozwalaj popic niewielka ilością wody, więc jak pozbyłam się słodkiego posmaku to bez problemu wytrzymałam do końca.
Jedynie pobieranie krwi z tej samej ręki bolało.
Noo niestety na pobieranie juz nic nie poradzimy...nic przyjemnego

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Dziewczyny śliczne macie brzuszki!! <3

Stary 2016-08-23, 00:41   #4255
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość

Ja nie mam już siły a całą kuchnię mam zawaloną owocami i warzywami od teściów z ogrodu. Przygotowałam już antonówki żeby zrobić z nich takie pycha bułeczki ale póki co leżę bo kark mnie boli jak diabli😕
jeszcze 5 cukinii i góra pomidorów plus wiadro śliwek i może przeżyję 😉

Ja rzeczy używane wypiorę raz w zwykłym proszku i raz w dziecięcym normalnie w 40 stopniach. Wyprasuję chyba na prawej chyba że będą nadruki.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Zazdroszczę, też bym chciała tyle rzeczy mieć... Muszę poczekać rok na własny ogródek to będę szaleć!

Cytat:
Coccolino nie używałam. W sumie myślałam jednie o lenorze, ale może jakiś inny mi sie spodoba

Są jeszcze mniejsze niż jedynki, dla wcześniaków
Ja jeden wypróbuję, a co mi tam
Mam jedną partię ciuchów bez płynu to najwyżej w niej pochodzi Junior jakby było coś nie tak...

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Dobrze zrozumiałam, że chodzi o pranie w dzieciaczkowym proszku/płynie a potem płukanie w "normalnym"?
Myślałam, że wszystko trzeba w dzieciaczkowym

A propos pampków, to wczoraj patrzyłam na ceny tutejsze. Paczka jedynek 10 euro - 24 sztuki w paczce a ja za 88 sztuk w Pl w carrefourze zapłaciłam 44 zł! Chyba będą paczki z pieluchami regularnie do mnie przyjeżdżać
Ale z kolei za Lovelę w rossku płaciłam chyba 37 zł, nie widziałam wcześniej tu nic specjalnego do prania ubranek dla dzieci, wczoraj patrze - jest i tylko 4 ojro kosztuje

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Jeszcze jedna rzecz
Zdaje się, że w ikei są takie pojemniki na zużyte pieluszki, testowała któraś? Smrodek wylatuje czy nie?
Nic nie "trzeba", niektórzy w ogóle nie piorą w dziecięcych.

Ja mam z Ikei zestaw pojemniczków do powieszenia. Bardzo mi się podoba chociaż jeszcze nie wiszą. Największy, ten zamykany wykorzystam do pieluch właśnie, mam już worki zapachowe na zużyte pieluchy kupione jeszcze z pierwszej ciąży. Reszta kubeczków też mi się przyda, będą chusteczki, woda, pieluchy pod ręką..

Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
witam w naszym wątku ja planuję prać w Dzidziusiu, a co do płynu do płukania to nie mam zamiaru używać, położna mi mówiła że nie powinno się używać go dla małych dzieci nawet w płynach które są do tego przeznaczone. Więc nie wnikałam i zapamiętałam aby tylko proszek kupić lub płyn do prania :P
Taa jaka ta położna mądra, niech zobaczy jakie moje pranie bez płynu sztywne było
Cytat:
A ja dzisiaj świętuje z TZ pierwsza rocznice i siedzę właśnie w kuchni robi mi sie bulion na zupę tajska z mleczkiem kokosowym i krewetkami, potem bede robiła pad thai z krewetkami a za chwile mi sie dopiecze brownie z malinami omniomniom i będzie kolacyjka
Wszystkiego najlepszego My mamy 30.08 drugą rocznicę ślubu, ale z racji braku kasy nie poszalejemy. Obejrzymy film i zjemy kolację przy świecach i tyle.

Cytat:
Gratulacje i duuużo miłości! I cudownego świętowania

Powinni produkować kaski na brzuch, dla kobiet w naszym stanie

Grupa na fb mogłaby być, chociaż już raz był pomysł i upadł. Tylko w razie czego proponuję nie nazywać jej tak, żeby było od razu widać, że my z wizażu, bo już widzę te wścibskie osoby wśród znajomych, które od razu odszukają nasz wątek...
Można zrobić grupę tajną i jej nie widać wtedy. Ja tam wolę fb niż wizaż, aczkolwiek nie wiem, czy teraz na grupę nie za wcześnie, lepiej jakbyśmy się jeszcze te kilka mies poznały

Cytat:
Napisane przez ma_i Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Rożki kupujecie z usztywnieniem, czy miękkie?

Mam miękki i z wyjmowanym usztywnieniem. Ale to usztywnienie to zwykła decha, więc je wyjęłam. Sam ten rożek jest dosyć sztywny, no i grubszy od tego miękkiego, więc wystarczy.
Cytat:
Ja zamówiłam jeden miękki i chcę jeszcze dokupić usztywniany.

Dziewczyny, ile kosztuje prywatnie test obciążenia glukozą? I ile kosztuje sama glukoza w aptece, bo muszę kupić? Tak orientacyjnie
Czy tę o cytrynowym smaku można dostać bez problemu wszędzie, czy raczej nie?
Ja zapłacę 45 zł. Już z glukozą. Tylko raczej ani wyboru smaku, ani dolewania cytryny ani popijania wodą nie będzie niestety

Cytat:
1 taką do karmienia i 1 chyba zwykłą tylko rozmiar większy - skoro brzuch 7 miesięczny się mieści i jest trochę luzu to chyba po porodzie się zmieszczę. Tą zwykłą sobie przerobię na rozpinaną - ja lubię takie poprawki robić więc dla mnie to nie problem

miałam kupić usztywniany ale na SR mówili, żeby takich nie kupować tylko miękkie - sama nie wiem

A jaki wielki jest brzuch po porodzie - gdzieś czytałam że taki jak w 5-6 miesiącu? Czy to np kilka godzin po porodzie już się tak zmniejsza czy to kwestia dni. Czy skóra jest bardzo pomarszczona tak zaraz po porodzie czy to wygląda jak mniejszy brzuch ciążowy?
Mój od razu po porodzie był mały. Tydzień po zrobiłam sobie zdj i taki jakiś płaski był ale już kilka tygodni później był taki ok 4 mc. I potem długo zrzucić nie mogłam. Ogólnie dziwne uczucie to było mieć taki mniejszy i pusty brzuch...
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
A kupujecie prześcieradła z frotty na łóżeczko?
Tak, mam 2
Cytat:
Napisane przez Betameta Pokaż wiadomość
Na jaki rozmiar kupujecie zimową czapeczkę na wyjście ze szpitala? 36/38? czy większą na zaś?
Nie kupuję czapeczki żadnej bo mam sporo, ale ba wyjście ze szpitala nie zakładam zimowej.

Cytat:
Napisane przez fiii Pokaż wiadomość
kurczaczek wszystkie te ubranka sa takie slodziachne, niby kupujemy w tych samych sklepach ale każda wypatrzy coś innego
a teraz moje głupie pytanie ile ubranek na 56 a ile na 62 nam bezie potrzebne ? boje sie ze bede miala albo za duzo albo za malo. Doradzicie cos?
To kup sobie na początek ok 8 kompletów. I potem w razie czego dokupisz na szybko.

Cytat:
Napisane przez sosowhat Pokaż wiadomość
HELP ! wzięłam się za robienie słoiczkow z przeznaczeniem dla malucha- z jabłek i skubane są mega kwaśne... mysle czy by ich troche nie posłodzić cukrem, albo miodem?!... nie mam banana zeby dodac a juz sie gotuja help !
Nie boisz się że przetwory bez cukru się popsują? W końcu coś je musi trzymać...
A niektórzy dosładzają daktylami.
Cytat:

Ja tam omijam.
Cytat:
Ja z Revlona używam-Revlon Colorstay. W superpharmie drogo stoi bo z 60 zl, jak jest promo to 40 ale polecam przez neta zamówić, chyba z 25 kosztuje
Jak kogoś wysypało to Revlona nie polecam, ciężki jest....

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 05:03   #4256
pstryczek84
Zakorzenienie

Dzien dobry
Jako ze mam wizyty w czwartek I piatek to dzis jade na krew I mocz, wszystko razy dwa :-\
O dziwo nie bylam dzis w wc w nocy ale to dobrze, bo musze ogarnac 2 siuski a balam sie tego, ze nie dam rady, znaczy sie nie bedzie z czego :-P
Poszlam wczoraj spac po polnocy, kubson niewiele wczesniej. Musial babci wszystko poopowiadac z dobra godzine nawijal o morzu, meduzach, dinozaurach I smokach (bylismy w parku ruchomych dinozaurow w malborku-rewelacja! Kuba pod ogromnym wrazeniem, my z reszta tez), wesolym miasteczku, dzikach, lodach itp itd
Jeszcze mnie w lozku przy zasypianiu zaatakowal - mama, a tobie ktory smok najbardziej sie podobal? A dinozaur?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 06:24   #4257
domek_z_piernika
Zadomowienie

Pstryczek, to który smok ci się najbardziej podobał?

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 06:26   #4258
EmRzet
Rozeznanie

Właśnie wypiłam glukozę i czekam..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
EmRzet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 06:36   #4259
bluesberry
Zakorzenienie

Stary 2016-08-23, 06:37   #4260
Anettt87
Zadomowienie

Dzień doberek!

Dziś zrobię rozeznanie w aptekach i może gdzieś wyhaczę tę glukozę ja wiem, że istnieją wersje smakowe i dlatego zdziwiła mnie reakcja pani aptekarki, która wyraźnie się ze mnie śmiała pod nosem, co ja wymyślam

(edit: a zresztą co ja się dziwię, moja lekarka też o tym nie wiedziała...)

Cytat:
Dzięki

Cytat:
Napisane przez EmRzet Pokaż wiadomość
Właśnie wypiłam glukozę i czekam..
Powodzenia
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości