![]() |
#4261 | |||
Magda ;)
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
![]() u mnie od 16 tc co wizytę się potwierdza, ale mój mały bezwstydnie pokazuje swoje jajka ![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że był blisko i mógł akurat podjechać. No właśnie nie robiła mi żadnych pomiarów, wiesz to nfz i teoretycznie należą się 3 usg ![]() ![]() ![]() to jest właśnie to usg 3 trymestru i wtedy będą wszystkie pomiary ![]() Cytat:
![]() tym bardziej, że właśnie rozmiar rozmiarowi nierówny. Jak już poukładasz to daj znać ![]() [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74327616]Jejuuu jak blond napisała o tych wykrzyknikach to mi się przypomniało że mam pić żurawinę!!!!! Od poniedziałkowej wizyty, juz 4 dzień powinnam ją pić. A zapomniałam ![]() Bo mam mało kwaśny mocz czy coś tam... Ale jestem zła ![]() no żurawinka na mocz najlepsza ![]() Byłam z mamą na rynku ![]() W ramach mojej diety ![]() Zaraz zrobię młodą kapustkę na obiad, a później ogórki małosolne ![]() Jeszcze dostałam od kuzynki 3 torby ciuszków ![]() Ona urodziła dziecko 4,5 kg i większości nie zdążył nawet założyć ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje wizyt i pozytywnego egz. Co do ukladania ciuchów dawalam rozm tak jak piszesz. Najmniejsze u gory nizej wieksze. Tak bylo przed porodem pozniej juz uprane na kupki spiochy bidy inne oddzielbie. Kupiłam wczoraj kg truskawek i na kolację wciagnelam. Co do syt z dziwnym/falszywym policjantem.. Dziwne i dobrze ze ostroznie podeszliście.
Milego dziinka. Obiad lece robic...makaron z truskawkami:live: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam podobny problem aczkolwiek chyba troszkę bardziej skomplikowany ... kupiłam wszystkie ciuszki z jednej firmy, wszystkie na rozmiar 62 bo jakoś stwierdziłam ze jak sie urodzi 55 to te na 56 bada za pare dni za małe... porównywałam body na 56 z tym na 62 i jest na długości tylko centymetr różnicy ale są trochę szersze tak jakby w boczkach... i teraz wpadłam w panikę ze jednak powinnam kupić ciuszki na 56... czy Wy tez macie ten problem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Wtajemniczenie
|
Ja czekam na szafę..Zrobiłam miejsce w komodzie ale widzę że nie ma szans że to wszystko pomieszczę.Dlatego póki co nie piorę ani nie układam.Najpierw przepiore w normalnym płynie bo to wszystko trochę leżało a dopiero potem w dzieciowym.Mam nadzieję że za miesiąc szafa już będzie i zacznę powoli to wszystko ogarniać.Też zaczęłam rozkminiac jak to wszystko poukładać żeby było praktycznie.I ogólnie zaczyna mnie przerażać że tak mało czasu już zostało😃 Młoda kapustę też wczoraj kupiłam ale zrobię jutro.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Magda ;)
|
Eee ja mam problem chyba z za duza ilością ubranek 😂
To przytargalam od kuzynki plus drugie tyle zostało w aucie, bo już nie miałam jak się zabrać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
No i masz Ci los! Tyle czasu chodziło za mną leczo, w końcu kupiłam składniki i dzisiaj robię a te mnie kapustą zaraziły!
![]() ![]() otojestkasia- ja bym kupiła kilka mniejszych ciuszków ![]() ![]() czbasia - no bo właśnie ja wszystko chce mieć na osobnych kupkach - body z krotkim, długim, spodnie, kaftaniki, śpiochy, koszulki, kaftaniki, sukienki, rampersy. Trochę wychodzi tych kupek. Tak zrobię 56 i 62 połącze i większe dam po prostu na dół ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Blond - miałam ten sam problem, ale mnóstwo ciuszków wrzuciłam w kontenery ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Wtajemniczenie
|
Blond ja mam ubranek trzy razy tyle😃 Tak patrzę że malo co muszę kupić.I jak pomyśle o prasowaniu tego wszystkiego to ogarnia mnie panika haha.A tak w ogóle.Mama mówi że prasowanie konieczne bo bakterie itd.Faktycznie tak jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zadomowienie
|
Ja tez miałam 56 i 62 razem. Oddzielnie body, pajace,itp. Sukieneczki na wieszaczkach w garderobie. No i u mnie rozmiar 56 wystarczył na ok. miesiąc, mimo ze młoda miała przy urodzeniu 55cm. Warto mieć kilka mniejszych sztuk.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Prasowanie to mit. Albo uzasadniona sprawa jak kiedyś były kiepskie pralki, kiepskie proszki i kiepskie warunki higieniczne. A co do bakterii to i tak są wszędzie na rękach w szufladach gdzie wsadzasz ubranka dosłownie wszędzie- bez sensu stwarzać dziecku sterylne warunki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zrobiłam dzisiaj pierwsze dzieciowe pranie. Zmobilizowałam się, bo piękna pogoda. Jutro nie będę miała czasu, bo jedziemy do Zielonej Góry na urodziny mojej trzyletniej siostrzenicy. Cieszę się z wyjazdu, ale obawiam się upału. Dzisiaj miałam straszny sen. Ktoś porwał moje dziecka. W środku nocy zerwałam się na równe nogi i cała spocona. Koszmar!!!
![]() |
#4271 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Nie no odrzuciłam już z tego co na podłodze 2 reklamówki, zostawiłam to co naprawdę mi się podoba i co się może przydać. To są ciuszki na 56 i 62 głównie, nie potrzebuję tego tyle ![]() Pranie jak pranie, ale ja małą komodę kupiłam tylko ![]() Cytat:
![]() Ja przynajmniej na początku zamierzam prasować, może to mit, ale ja sama lubię wyprasowane ubrania ![]() Maluchna dziękuję ![]() nie wiem czy ktoś normalny wraca o 7:30 z imprezy w środku tygodnia przebrany za policjanta ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Wtajemniczenie
|
Blond - to miałaś poranną przygodę! Nie zazdroszczę...
U nas dziś kolejny zakup (powoli ruszamy ![]() ![]() ![]() ![]() A z kolei mama przy okazji wizyty w empiku zakupiła i takie coś:1496417842344.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4273 |
Zadomowienie
|
Otrzymalam wlasnie z ubezpieczalni tradycyjny holenderski zestaw do rodzenia dziecka we wlasnym salonie/sypialni. Podkladow porodowych mam az nadto (zwlaszcza, ze rodzenie w domu, bez znieczulenia, nawet przez chwile nie zawitalo do mojej glowy). Smieszne toto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Wtajemniczenie
|
Ech a ja się z mężem pokłóciłam..Po raz pierwszy w ciąży.I to tak że aż się płaczem zanosiłam.Mała chyba się przestraszyła bo momentalnie przestała się ruszać..Nie ogarniam hormonów momentami..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Zapomniałam odpisać o spodenkach, mi się w żadne moje tyłek nie mieści i też muszę coś kupić, ale u mnie w h&m nie ma działu mama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny błagam podpytajcie znajome ciężarne czy używały kropli do nosa w ciąży. Od wczoraj się duszę. Już nie miałam wyjścia i zakropiłam nos. Nie jestem w stanie funkcjonować z zatkanym kinolem. Stosuję Nasic Kids dla dzieci, ale i tak mam potworne wyrzuty sumienia.😡
#4277 | |
Magda ;)
|
Cytat:
Wiem, że są jakieś leki dla ciężarnych, może poszukaj w necie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zadomowienie
|
A może któraś z was brała??? Wczoraj mój ginekolog i dwie znajome położne powiedziały, że niby można, że gorzej dla dziecka jak się duszę, ale kurde wszędzie czytam, że nie są wskazane.
---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Właśnie net trąbi że nie wolno. Na forum czytam że laski brały bo też nie dawały rady. W ulotce że należy się skonsultować...itp.
#4279 | |
Magda ;)
|
Cytat:
Wiem, że można Prenalen, ale to na gardło raczej. Może zrób sobie jakieś inhalacje? Coś takiego znalazłam: Warto też nauczyć się płukać nos. Można do tego celu wykorzystać wodę morską lub roztwór soli fizjologicznej. Przy katarze w ciąży można robić inhalacje z dodatkiem olejków eterycznych. Najlepiej wybrać do tego celu olejki: eukaliptusowy i miętowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zadomowienie
|
Blond nie mniej wyrzutów sumienia. Na większości leków jest tak napisane, bo nie sa przebadane. Wiadomo,ze żadna przyszła mama nie bedzie ryzykować. Skonsultuj to ze swoimi lekarzem, ale myślę,że nic złego sie nie stało.
Wypiłam słodka miksturę i teraz 2 godziny czekania... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zadomowienie
|
To nie blond, to ja! 😃
Problem w tym, że każdą wodę morską i sól fizjologiczną mogę sobie wsadzić. Nie działają niestety. Inhalacje robię trzy razy dziennie.
#4282 |
Zadomowienie
|
Ups, zamroczylo mnie słodkie i pomyliłam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 |
Magda ;)
|
A my nadal nie możemy zdecydować się na imię
![]() Miał być Aleksander, później zastanawialiśmy się nad Maksymilianem, a teraz w głowie nam siedzi Oliwier ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdaje mi się, że najwięcej mieszam ja w tym temacie. Sama na początku mówiłam do mojego że Rafael jest ok (umie musi być latwowymawialne w 3 krajach pl uk i armenia) Tz się spodobało...potem oswiadczylam, że jednak nie Wstepnie tz się zgodził na Erik. Później już nie bardzo. ..a to było moje wtedy wymarzone imię....wtedy ...bo mi się znowu coś zmienia Jak ja siebie nie lubię w tym temacie. Córki są za Erikiem...ja już tak srednio..tz jeszcze mniej Co to się wydarzy....co to się wydarzy jeszcze 😉 ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Dziewczyny smutne wieści z wątku październikowego. 😓 Jedno serduszko przestało bić w 18tc. Wszystkie jesteśmy wstzaaniete i wspieramy naszą koleżankę Olę, która jest teraz w szpitalu. Tak smutno się zrobiło i cicho Czemu takie rzeczy się dzieją...wiem, nie ma odpowiedzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4286 | |
Zakorzenienie
|
madziek - brawa za kompletoeanie wyprawki i szok, ze tatuś jadąc po części do auta pomyślał o dzidzi
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie mąż już z lekka z rana przez telefon wkurzył i nauczyłam się że od małych słów są wielkie kłótnie, a więc powiedziałam że kończę bo śniadanie muszę zjeść. Zadzwonił przed chwilą i pyta czy hormony już puściły ![]() Macie ciężka przeprawę z imieniem, dobrze że my już przed ślubem się dogadaliśmy ![]() maluchna- nie umiem pomoc, ale jeśli lekarz pozwala to wie co robi ![]() spotkałam rano na wyjściu z psem 8 letniego szatana ![]() ![]() ![]() Mąż ma jutro urodziny. Jedziemy dzisiaj na koncerty z tej okazji i żarcie ![]() ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Mnie strasznie gryzie to imię, ciągle o tym myślę i nadal nie wiem. Obrzydzam sobie tylko te imiona ![]() Ojej biedna ![]() ![]() 18 tc to już zaawansowana ciąża ehh, też nie rozumiem dlaczego takie rzeczy się dzieją ![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() Zawsze chciałam mieć tatuaż, ale nigdy się nie zdecydowałam, bo nie byłam pewna żadnego wzoru ![]() ![]() My też dzisiaj jedziemy ze znajomymi na koncerty z okazji powitania lata ![]() I byłam już w ch, trzeba było zrobić zakupy za 70 zł i dostawało się bilety na żużel więc idziemy w przyszłym tygodniu ![]() A ten chłopczyk jakiś nienormalny ![]() ![]() Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA Czas edycji: 2017-06-03 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Wtajemniczenie
|
To prawda - to straszne, ze takie rzeczy się dzieją. Ja wciąż przeżywam "mamęginekolog" - choć osobiście za nią nie przepadam, to śmierć jej dziecka tak mną szarpnęła, że masakra!
![]() Marta - wiesz, on kupował części do...ekhm...trabanta ![]() ![]() ![]() Swoją drogą całkiem spoko ten leżaczek - Kinderkraft Unimo. Podoba mi się bo będzie mógł pełnić m.in. funkcję łóżeczka turystycznego ![]() No więc coś powoli się i u nas rusza z tą wyprawką - chyba najwyższą pora ![]() Co do imienia to my jesteśmy teraz na etapie kłótni o drugie imię ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-06-03 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mieliśmy wymienić auto na większe, ale nie mogę się rozstać ze swoim ![]() ![]() Ja też przeżywam mamęginekolog ![]() Jakie imię wybraliście? Fajny ten bujaczek, my mamy tiny love ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Wtajemniczenie
|
No trabant to właśnie taka zabawka (zresztą poznaliśmy się na zlocie trabantow - na który pojechałam z koleżanką tylko dlatego, że był nad morzem
![]() ![]() U nas będzie...Jurek ![]() ![]() ![]() Tiny Love też fajny - bardzo ładny i funkcje ma chyba podobne. Ale i tak jeśli dopadnę gdzieś używany i w dobrej cenie BabyBjorn to kupię ![]() ![]() Poniżej moje spodenki - słabe śwoatło, ale coś tam widać. Taki cieniutki dżins, fajne bo luźne i wygodne. U mnie jest dział "mama" w H&M, choć mam wrażenie, że jakieś resztki tam są ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-06-03 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.