Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-28, 13:55   #4261
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Margolcia, jasne że będzie pasować!! Ja mam ten kolor dopasowany akcentami zielonego, pomaranczu, niebieskiego i fuksji ☺ każdy pokój ma inny akcent i w każdym mega wygląda ☺ naklejki nad lozeczkiem są pastelowe i świetnie współgrają także kolor moim zdaniem jest na prawdę ładny ☺

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 13:58   #4262
marg0lcia
Zadomowienie

Ja wybieram refundowane, mnie mama tak szczepila i nic nie pamiętam, że się darlam, bo bolało większość moich koleżanek też szczepi na nfz, ja się zastanawiam właśnie nad meningokami i rotawirusami, czasu coraz mniej, a decyzję trzeba podjąć...

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 13:59   #4263
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
efffpe właśnie wróciłam ze sklepu z produktami na sernik na zimno, taka mnie ochota wzięła, a Ty tu o tym samym

Przyszły moje buty z Renee Tak ładnie zapakowane, w pięknych pastelowych pudełkach, że dla nich samych warto było zamówić

Hahahah telepatia ciążowa :p

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 14:00   #4264
marg0lcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Margolcia, jasne że będzie pasować!! Ja mam ten kolor dopasowany akcentami zielonego, pomaranczu, niebieskiego i fuksji ☺ każdy pokój ma inny akcent i w każdym mega wygląda ☺ naklejki nad lozeczkiem są pastelowe i świetnie współgrają także kolor moim zdaniem jest na prawdę ładny ☺

Na pewno go zobaczę w sklepie, bo naprawdę mnie zainteresował chciałam zrobić coś w takim stylu jak na zdj1490706054507.jpg

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
Stary 2017-03-28, 14:05   #4265
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Kolor ze zdjęcia jest dużo ciemniejszy niż ten który mam na ścianie ale firanki będą z nim współgrać 😉

Stary 2017-03-28, 14:08   #4266
marg0lcia
Zadomowienie

I super, bo ten ze zdj jest dość ciemny, a chodziło mi właśnie o taki kolor firanek

Stary 2017-03-28, 14:09   #4267
anita7
Rozeznanie

O gornek dużo się dowiedziałaś na dzisiejszej wizycie. Ale trochę wcześnie mi się widzi ten termin na cc. Czemu nie po świętach?
A co zrobiłaś żeby dostać stanik za grosza? Ja często kupuję w rossmanie ale jakoś nic nie dostałam

Mohnka nie jest tak źle 😉
U mnie dziś szyjka skrócona (nie wiem ile) ale bez rozwarcia.

Bambi ja mam to samo z jedzeniem. W ogóle nawet apetytu nie mam a głodu nie czuję. No i spadłam z wagi.

Gornek już widzę że jakieś fajne dziewczyny były w twoim rossmanie.

Nam na sr mówili żeby na początku w nocy nie było dłuższej przerwy w karmieniu niż 4h i obserwować wagę. Jak waga dobra to można odpuszczać.

Robię pranie pierwsza tura póki co.

Feliciti jak ja Ci zazdroszczę takiego załatwiania.

Tak mnie dziś zbadał na fotelu ze mnie bolało 😣 zaczynam czuć strach bo mnie trochę w dole brzucha pobolewa. Taka piękna pogoda w mi się chce spać.

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-28, 14:10   #4268
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Margolcia, my mamy SZLACHETNĄ PLATYNE!! A srebrzysty blask ma mój brat bo ostatnio farby kupował do swojego mieszkania mi się pomyliło :głupek:

Stary 2017-03-28, 14:15   #4269
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:

Przyszły moje buty z Renee Tak ładnie zapakowane, w pięknych pastelowych pudełkach, że dla nich samych warto było zamówić
a jak rozmiarówka? bierze się normalnie swój rozmiar? zastanawiam się nad kupnem takich jednych szarych typu slip on.

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Milutek - Ooo wspaniale że wyniki lepsze niż poprzednie mam nadzieję, że i u mnie będzie poprawa, zobaczę w czwartek.

trzymam kciuki żeby i u Ciebie było lepiej
Stary 2017-03-28, 14:18   #4270
talusiax33
Zadomowienie

Margolcia - Piękny pokoik 😍 koniecznie wrzuć zdjęcia jak Ty go urządzisz

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 14:19   #4271
BlackSanctum
Zakorzenienie

Te buty z tego Renee (i z innych podobnych sklepów) to nic fajnego, szczerze mówiąc. Połowa tych modeli jest dostępna w chińczyku koło mnie za połowę albo i mniejszą część ich ceny w sklepach online...
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-28, 14:31   #4272
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Trzymajcie mnie. Chciałam koleżankce polecić sklep z butami sportowymi, gdzie kupuję zazwyczaj swoje Air Maxy i tak się wgłębiłam w jego ofertę, że zamówiłam sobie nowe ermaksy.

Głupia.
Będą na spacery 😀😀
Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Mi tak jak i effpe ciężko się wbić.

Gornek: Cieszę się, że sytuacja z cc się w miarę stabilizuje i dogadałaś się z lekarką

Mohnka: Twoja szyjka jest silna i jeszcze troszkę wytrzyma
A weź nasze słowa na poważnie i napisz książkę o swoim pobycie w szpitalu, bo tak są takie ewenementy, że ukryta prawda się chowa.

Margolcia; Ciekawe czy były na tym spotkaniu Mamo to ja te same prelegentki.

Black: Muszę zerknąć na ten sklep Chociaż ja jestem fanką conversów

Od kilku dni mam takiego leeeeeniaaa... Obiadu mi się nie chce gotować, do ogarnięcia mieszkania się zmuszam. Powinnam powoli pakować torbę do szpitala i ogarnąć łóżeczko małego, ale mi się nie chce
Hehe szyjka.. Ale rozwarcie już jest to trochę już inaczej..

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7233259 6]Wracam juz autobusem
Kupiłam 3 sukienki w tym jedna piękna ale dopiero sie zmieszczę w nią po porodzie.. Owszem ubrałam ja ale za bardzo uciska brzuch
Do tego kupiłam buty na wiosnęNo i zrobiłam zakupy w Tesco na sernik na zimno i chyba go zrobie w kubeczkach

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

A tak mi sie chce siku ze mam nadzieje ze sie nie posikam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Sukienki.. Lato.. Wakacje.. 😍 coraz bliżej 😀

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Kur mać!!! Cały post mi wykasowało.. niech to szlag

Witam się wtorkowo z bolącą głowa ☺ Dzisiaj mamy ostatnie zajęcia na SR o pielęgnacji i kąpieli noworodka (teoria i praktyka) a później zajęcia ruchowo oddechowe.

Jeśli chodzi o poród ja uważam, że nie ważne jaki.. każda kobieta powinna być z siebie dumna że nosi 40 tygodni pod serduszkiem maleństwo po czym rodzi ☺ każdy z porodów to nie lada wysiłek i wielkie wyzwanie!
Dla mnie nie ma podziału na gorsze czy lepsze.. Oczywiście nie rozumiem cc na życzenie - bez powodu! Skoro nie ma przeciwwskazań to dlaczego by nie spróbować? Ale też wiadome jest dla mnie, że jeżeli pierwszy poród zakończył się cc to kobieta w drugiej ciąży też zdecyduje się na cc ☺ doskonale rozumiem.

Misja - I jak ten serial? Fajnie się ogląda? Czasami wieje nudą więc z chęcią zacznę oglądać dla zabicia czasu 😀
Udanej wizyty!

Gornek - Też muszę się koniecznie zamienić z tż miejscem w łóżku 😀 wcześniej "przeskakiwałam" przez niego a teraz mam z tym problem. Jak chce wyjść z łóżka to się "turlam" po tż i biedny się budzi a ja wstaje w nocy z 4 razy na siku
Super, że kwestia szpitala się rozwiązała, chociaż tyle ☺
Wow ale Ci się udało z tym biustonosze! Szczęściara 😁

Mohnka - Mnie strasznie boli w krzyżu, tak ciągnie jak się źle położę i mam problem się podnieść bo mam wrażenie że zaraz mi coś tam pęknie.. Czasem 10 minut zajmie mi żeby wykombinować jak wstać. Najgorzej jak jestem u lekarki, leżę a ona robi mi usg po czym musi mi pomagać żebym się podniosła..
Pięknie przybiera na wadze, choćby nie wiadomo co się stało to Maksiu jest już dużym i silnym chłopcem, na pewno by sobie poradził tak jak i mamusia Choć trzymam kciuki jak najmocniej za donoszenie

Glassball - Jakie piękne ujęcia 😍

Milutek - Ooo wspaniale że wyniki lepsze niż poprzednie mam nadzieję, że i u mnie będzie poprawa, zobaczę w czwartek.

Bunnybe - U nas też dzisiaj ziemniaczki, jajko sadzone i kefir albo maślanka ☺ na szybko, tylko bez marchewki bo nie mam w domu a nie chce mi sie wychodzić 😁

Nie dziękujemy 😘😘 jakoś to będzie 😀

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Ja wybieram refundowane, mnie mama tak szczepila i nic nie pamiętam, że się darlam, bo bolało większość moich koleżanek też szczepi na nfz, ja się zastanawiam właśnie nad meningokami i rotawirusami, czasu coraz mniej, a decyzję trzeba podjąć...

A do kiedy trzeba podjąć taka decyzję? 😨

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 14:32   #4273
BlackSanctum
Zakorzenienie

Mohnka, na spacery i do auta.

Mam czarne z różowymi elementami, teraz zamówiłam różowe z białymi elementami.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 14:33   #4274
gornek
Zakorzenienie

Anita ten termin jest właśnie po swietach :P ale wydaje mi sie ze 18 jednak nie bedzie cc, chyba ze młody faktycznie jest koksem
Zjadłam 2 miski żurku, dojadam połowa czekolady studenckiej i Tz chce oglądać Ghostbusters 3. Zapewne znowu zasnę xd

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 14:34   #4275
marg0lcia
Zadomowienie

Anita, ja dziś upralam ostatnią turę
Kiwaczka, ok, ok zapisałam
Talusia, to dopiero w kwietniu, jak tz będzie miał urlop, trochę późno się z tym obudzilismy identycznie nie będzie, ale chciałabym w takim stylu

Stary 2017-03-28, 14:36   #4276
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
My Beckers, ładnie wyszło

Oj tam, oj tam

Dziewczyny byłam.dzisiaj na sr i było spotkanie z neonatologiem, bardzo dużo rzeczy się dowiedzieliśmy.

Była też pierwsza pomoc i dużo o szczepieniach. My na pewno zaszczepimy na meningokoki i rotawirusy, ale dalej zastanawiamy się czy wybrać szczepionki skojarzone czy refundowane.

Ktoś już podjął decyzję?

Ja mam decyzje, bo szczepie tak jak szczepilam corke, czyli swoj engerix, a dalej 5w1 chyba, ze wycofali, bo wiem, ze przez jakis czas nie bylo szczepionek w aptekach, to wtedy 6w1. Szczepie tak przede wszystkim dlatego, ze szczepionki nie sa chinskie czy koreanskie tak jak te na nfz i maja mniej syfu, rzadziej po nich sie zdarzaja powiklania typu rumien, goraczka itp. A potem dodatkowo chyba w wieku 2,5 lat albo 3 za darmo sa pneumokoki. Moja corcia nie lojdzie do przedszkola wczesniej niz w wieku 4 lat, dlatego odpuszczam wczesniejsze szczepienie na pneumo, rota itp Tym bardziej, ze szczepionka na rota chroni tylko przed czescia wirusow, a ich odmian jest bardzo duzo.
A tych 5w1 tez wiem, ze byly dwa rodzaje, szczepilam tym ciut drozszych, ale to byla roznica ok 20 zlotych na dawce.

Edytowane przez mamaSmerfuni
Czas edycji: 2017-03-28 o 14:48
mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 14:54   #4277
marg0lcia
Zadomowienie

Też słyszałam, że 5w1 już nie ma, ale wczoraj mówiła, że są... Może był chwilowy brak, pneumokoki są za darmo od tego roku

Stary 2017-03-28, 14:58   #4278
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

mam wrażenie, że wszyscy w koło zachodzą w ciążę
już 4 koleżanka w ciąży
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 14:58   #4279
decorail
Zakorzenienie

Camomiles - ja zdecydowałam się na szczepionkę skojarzoną - zastanawiam się na razie tylko na szczepieniem przeciwko rotawirusom

Zjadłam obiad, ale jestem tak słaba dziś, że chyba czas na drzemkę
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 15:05   #4280
marta6704
Zakorzenienie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7233627 6]mam wrażenie, że wszyscy w koło zachodzą w ciążę
już 4 koleżanka w ciąży [/QUOTE]
Też mam takie wrażenie

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 15:22   #4281
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Anita ten termin jest właśnie po swietachale wydaje mi sie ze 18 jednak nie bedzie cc, chyba ze młody faktycznie jest koksem
Zjadłam 2 miski żurku, dojadam połowa czekolady studenckiej i Tz chce oglądać Ghostbusters 3. Zapewne znowu zasnę xd

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Oo żurek 😍 ja może zjem na święta z Maleństwem w domu. Nie życzcie mi tego 😂 mimo, że byłoby bezpiecznie .. Po prostu jest taka szansa 😀
[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7233627 6]mam wrażenie, że wszyscy w koło zachodzą w ciążę
już 4 koleżanka w ciąży [/QUOTE]
Ja tak miałam tylko na początku 😄 jak się dowiedziałam o swojej 😀
Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Camomiles - ja zdecydowałam się na szczepionkę skojarzoną - zastanawiam się na razie tylko na szczepieniem przeciwko rotawirusom

Zjadłam obiad, ale jestem tak słaba dziś, że chyba czas na drzemkę
Drzemka po obiedzie.. Ja tu prawie zawsze śpię po obiedzie, chyba, że ktoś na sali jest głośno. 😀

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 15:22   #4282
anita7
Rozeznanie

Myślałam o tych szczepieniach i ja jeszcze nie wiem ale skłaniam się ku refundowanym. 5 w 1 powinny być na sr dawali nam rozpiskę to byly.

Zaraz wieszam drugie pranie 😊

Gornek to dobrze że po świętach. Nie ma co za wcześnie młodego wyciągać jeśli sytuacja nie nagli.
Ja konkretnej daty nie mam ale będą to ostatnie dni kwietnia jeśli się królewicz nie będzie spieszył 😉

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 15:27   #4283
felliciti
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anita7 Pokaż wiadomość
Feliciti jak ja Ci zazdroszczę takiego załatwiania.
Bez kawy bym nic nie zdziałała niestety, działa cuda. Od małego miałam problemy z zaparciami, na studiach koleżanka podpowiedziała mi tę kawę i od paru lat już tak nie cierpię

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
a jak rozmiarówka? bierze się normalnie swój rozmiar? zastanawiam się nad kupnem takich jednych szarych typu slip on.
Ja mam stopę 23,5 cm i wzięłam 37 (24 cm) i są idealne

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Nie wiem czy po prostu dlatego, że same jesteśmy w ciąży mamy takie wrażenie, ale ja też to zauważyłam
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 15:37   #4284
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam stopę 23,5 cm i wzięłam 37 (24 cm) i są idealne

Dzięki, czyli wyglada na to ze normalna rozmiarówka. Fajne te buciki mają, chyba się na jakieś skuszę
Stary 2017-03-28, 15:40   #4285
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Ja mam decyzje, bo szczepie tak jak szczepilam corke, czyli swoj engerix, a dalej 5w1 chyba, ze wycofali, bo wiem, ze przez jakis czas nie bylo szczepionek w aptekach, to wtedy 6w1. Szczepie tak przede wszystkim dlatego, ze szczepionki nie sa chinskie czy koreanskie tak jak te na nfz i maja mniej syfu, rzadziej po nich sie zdarzaja powiklania typu rumien, goraczka itp. A potem dodatkowo chyba w wieku 2,5 lat albo 3 za darmo sa pneumokoki. Moja corcia nie lojdzie do przedszkola wczesniej niz w wieku 4 lat, dlatego odpuszczam wczesniejsze szczepienie na pneumo, rota itp Tym bardziej, ze szczepionka na rota chroni tylko przed czescia wirusow, a ich odmian jest bardzo duzo.
A tych 5w1 tez wiem, ze byly dwa rodzaje, szczepilam tym ciut drozszych, ale to byla roznica ok 20 zlotych na dawce.
To jest tak że ta szczepionka rotawirusy działa na kilka określonych typów ale nawet jak się zarazi dziecko innym typem to organizm sobie lepiej radzi z walką po takim szczepieniu.

Ktoś pytał do kiedy trzeba podjąć decyzje, w drugim miesiącu życia są zaplanowane szczepienia i do tego czasu trzeba zdecydować czy 5w1, 6w1 czy refundowane plus zakup tych zalecanych jeśli ktoś chce.

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 15:48   #4286
marta6704
Zakorzenienie

Producent naszego wózka ma ponoć opóźnienia i niby za dwa tygodnie dostanie go dopiero na sklep
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 15:50   #4287
Baambi
Zadomowienie

Anita no dokładnie tak samo mam z tym jedzeniem i jeszcze też dzisiaj jestem taka senna, nic mi się nie chce. Ale się zmusiłam i zrobiłam trochę.

Margolcia piękna inspiracja. My pomalowaliśmy beckersem sailboat, to taka przełamana nieco delikatnym beżem biel. Chcieliśmy ciut coś ciemniejszego ale już zostaje tak, pewnie ściemnieje samo z czasem

Talusia to foty tych spodni, niestety mimo słońca nie udało mi się zrobić porządnej foty bo lustro jest w niezbyt korzystnym miejscu
One są takie moim zdaniem wielofunkcyjne, bo i do sportowych butów i do eleganckich czy balerinek, leciutki lejący delikatnie materiał, matowy. I ładnie zaokrągla biodra co dla mnie ważne bo ja mam trochę za wąskie :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_95332.jpg (66,4 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_9529.jpg (58,1 KB, 62 załadowań)
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 15:56   #4288
decorail
Zakorzenienie

Bambi - co za boskie portki z h&m? kicia bosko pozuje
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-28, 15:57   #4289
milutek
Wtajemniczenie

Bambi - bardzo ładne spodenki

Czy te koty mają jakieś detektory momentu robienia zdjęć? parcie na szkło ewidentne
Stary 2017-03-28, 16:00   #4290
Baambi
Zadomowienie

no kocurro zawsze się któryś w kadr wciska

tak z hm za 39 złociszy

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
Bambi - bardzo ładne spodenki

Czy te koty mają jakieś detektory momentu robienia zdjęć? parcie na szkło ewidentne
może chcą być sławne hehe
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości