|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Cytat:
kilka razy pytałam, gdzie coś kupić, z zaznaczeniem, że odpada Ikea, bo musiałabym zrobić 200 km sześcioma środkami transportu, żeby kupić jakąś pierdołę. I za każdym razem kilka osób poleciło mi właśnie Ikeę...[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;77694326]Upietrolenie ciuchów podkładem - karynizm przymierzalniowy. No nie kumam, jak mozna ubrudzić bluzkę w przymierzalni. Chciałam dzisiaj cos kupic, troche poprzymierzac ale no nie da sie, bo, kutfa, to co wzięłam do ręki to uyebane jak nie podkładem to szminka. Serio, jak mozna az tak wysmarowac kawalek szmatki? Momentami miałam wrażenie, ze trzymam w rękach jakies caluny turynskie.[/QUOTE]Mam teorię, że one się w tych przymierzalniach malują, inaczej się tego nie da wytłumaczyć.Wysłane z mojego HUAWEI LUA-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4262 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Skarpety w sandałach w kolejkę się pchają - Janusz z Grażyną do dyskusji zapras
Cytat:
od grup remontowych gorsze są chyba tylko grupy o jedzeniu ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;77694976](...)Mam teorię, że one się w tych przymierzalniach malują, inaczej się tego nie da wytłumaczyć. Wysłane z mojego HUAWEI LUA-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] ale że się malują w przymierzalniach i wycierają palce w ubrania? ![]() ja czasem się maluję zaraz przed ubraniem, czasem już ubrana jestem gdy robię makijaż i nigdy nie zdarzyło mi się upierdzielić bluzki podkładem czy szminką. no przecież to trzeba dosłownie wycierać twarz tym ubraniem... jeszcze jestem w stanie zrozumieć, gdy coś jest dość ciasne wokół szyi i dodatkowo wkładane przez głowę. wtedy faktycznie łatwo ubrudzić... ale widziałam też wybrudzone podkładem sukienki wkładane od dołu, marynarki, koszule na guziki... |
|
|
|
|
#4263 |
|
Raczkowanie
|
Rękodzielnicze są gorsze.
"Szukam prezentu dla wujka, lat 60, pasjonat motoryzacji" a pod postem masa ofert na storczyki z rajstop, bombki ze zdjęciami, pudełeczka na biżuterię i kiczowate książki z życzeniami. Dziesiątki razy dziennie. Zdarzył się też post dziewczyny, która szukała stroika na grób własnego dziecka. Chyba Grażynki zobaczyły tylko słowa "coś dla niemowlęcia", bo zaraz powstawiały pluszaki, metryczki chrztu i inne tym podobne z gratulacjami. |
|
|
|
#4264 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale kurcze z tym grobem to straszne... niektórzy nie mają w ogóle wyczucia na jedzeniowych... ktoś wrzuci zdjęcie np gulaszu... a pod tym seria postów: jak możesz coś takiego jeść, wygląda jak g*****, nawet psu bym tego nie dała, wygląda jakby ktoś zwymiotował na talerz, biedny Twój chłop, że go tym karmisz itd a w opozycji mamy profesjonalnie wyglądające zdjęcie jakieś bardziej wykwintnej potrawy i posty (najczęściej tych samych osób co poprzednio) w stylu: niektórzy pracują a nie stoją z aparatem nad talerzem cały dzień, jaka księżniczka się znalazła - schabowe zrób a nie wydziwiasz, inni nie mają tyle pieniędzy żeby wydawać milion złotych na szparagi - lepiej oddaj biednym jak masz za dużo, co z tego że ładne jak pewnie smakuje ochydnie itd itd nie dogodzisz pod każdym postem robi się awantura
|
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
Te grupy to na fejsie? Bo zdaje się, że nie jestem w temacie...
Forum Muratora nie cierpię - trudno znaleźć tam wątek, w którym ktoś się nie przemądrza. A żeby przejść do sedna, trzeba przewinąć się przez kilka pyskówek. |
|
|
|
#4266 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4267 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Szykuję się do remontu, toteż siedzę tam, bo czasem można podejrzeć jakieś rozwiązanie, ale niedługo dam sobie spokój, bo zalew głupoty mnie osłabia. Mam wrażenie, że w tych bardziej specjalistycznych grupach nie jest tak tragicznie, no ale takie ogólne i skupiające masę ludzi to jakaś nędza umysłowa.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4268 |
|
Konto usunięte
|
A propos fejsbuka, to strasznie mnie irytuje, ze przegladanie oficjalnych stron (nie prywatnego profilu) stalo sie takie utrudnione, jesli ktos nie ma konta na fb. Wlasciwie jest to niemozliwe.
|
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7769743 6]A propos fejsbuka, to strasznie mnie irytuje, ze przegladanie oficjalnych stron (nie prywatnego profilu) stalo sie takie utrudnione, jesli ktos nie ma konta na fb. Wlasciwie jest to niemozliwe.[/QUOTE]
Yyy jesteś pewna? Oficjalne strony mają wszystkie wpisy publiczne i da się je zobaczyć bez zalogowania na FB. Przynajmniej takie ja mam doświadczenia. |
|
|
|
#4270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Budowlanka i wszelka wykończeniowka to ogolnie temat rzeka. Ostatnio wystawiła nas ekipa wykańczająca nam mieszkanie - gdy wreszcie po 2,5 msc oczekiwania na drzwi zostaly, przez dwa tygodnie właściciel nie odbierał telefonu aby się umówić na montaż. Po SMSie że weźmiemy inną ekipę do montażu a im potrącimy (na szczęście jeszcze nie wszystko zostało opłacone), odpisał jedynie SMSa, że ma spotkanie i oddzowni później. Oczywiście nie oddzwonił. U stolarza też multum poprawek, łączenie z przerabianiem pewnych mebli, bo np. szafka łazienkowa mimo znanych wymiarów wyszła mu za duża i mimo że pierwotnie miała przejść nad sedesem, to coś nie pykło i waliła w niego. |
|
|
|
|
#4271 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4272 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4273 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ci ślepo podążający za modą robią sobie takie katalogowe mieszkania. i potem jest 20 zdjęć mieszkań z identycznymi meblami, kolorami, panelami i dodatkami. różniące się praktycznie niczym. mnie też takie pytania rozwalały dopóki nie zobaczyłam że ludzie faktycznie wysyłają zdjęcia idealnie pasujące do opisu |
|
|
|
|
#4274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama jestem na etapie kombinowania z własnym mieszkaniem i szczerze mówiąc nie widzę dla siebie alternatywy, a nie ma dnia żebym nie oglądała mebli, dodatków, wystrojów na Insta czy Pintereście.
|
|
|
|
|
#4277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię takie minimalistyczne klimaty, śmieszy mnie tylko czasem ich identyczność. I czasami jeszcze na zdjęciu jest duża torba z zakupów z Chanel albo Acne Studios.
|
|
#4278 |
|
Konto usunięte
|
Mi się podobają takie wnętrza, ale moje własne w ogóle mi tak nie wyszło
![]()
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;77704671]Mi się podobają takie wnętrza, ale moje własne w ogóle mi tak nie wyszło
![]() [/QUOTE]Myślę że one zawsze wyglądają lepiej na Instagramie, z odpowiednim filtrem
|
#4280 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
https://www.homebook.pl/inspiracje/s...tyl-nowoczesny brakuje tylko fotela Strandmon i futrzaka. jeśli masz ochotę zapytaj na jakimś forum... dostaniesz conajmniej kilkadziesiąt salonów rożniących się układem i kolorem dodatków - bo modny jest turkusowy i żółty. kuchnia? żaden problem. teraz już się ludzie nauczyli ale kilka miesiecy temu jedynym słusznym wyborem były białe meble na wysoki połysk, z zabudową do sufitu, bez widocznych uchwytów, mięszy szafkami szyba lub drobne białe kafelki. teraz już się biały nieco przejadł więc pojawia się wysyp jednakowych limonkowych albo czerwonych kuchni. jak się komuś podoba to spoko. mnie śmieszy kopiowanie stron z katalogów w każdym szczególe |
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4282 |
|
Konto usunięte
|
Szczerze to mi się te krzesła nawet podobają, ale właśnie ich wszędobylskość i popularność sprawiła, że mój mąż zastrzegł, że nie mam nawet ich rozważać
więc ostatecznie mamy coś zupełnie innego i niestandardowego
|
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Może na Instagramie jest nowy tend - demakijaż bluzką, bez chemii?
|
#4284 |
|
Konto usunięte
|
Mi sie bardzo podobaja mieszkania jak z wystawy. Te meble z ikei na jedno kopyto itd. - co poradze, taki mam gust, podoba mi sie. Ale mam tez swoje preferencje, np. czerwone kuchnie sa dla mnie ohydne i chociaz wchodza w mode, to ich nie kupie. W ogole czerwone wnetrza wyzwalaja we mnie agresje i raczej bym od nich stronila.
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ścigałam ich, poradziłam sobie inaczej. W temacie panów od remontu, januszków, to myślę, że temat rzeka. Jeden z panów zamurował mojego kota w przestrzeni pomiędzy ścianą wewnętrzną a zewnętrzną budynku na przykład. Nie zauważył. Poszedl do domu, ja słyszę, że kot miauczy, woła, a ja nie mam pojęcia skąd, nawet na dach zaczęłam się niemal wspinać aby go zlokalizować. Niestety miauczenie dochodziło z wewnątrz ściany Zadzwoniłam natychmiast po pana aby wracał i ratował mi kota, na szczęście nie był aż takim januszem aby temat zlekceważyć, przyjechał i rozwalił na nowo tę nieszczęsną dopiero, co ocieploną ścianę.
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2017-10-05 o 02:24 |
|
|
|
|
#4286 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4287 |
|
Inez
|
Jakim cudem on tam tego kota uwięził?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7770894 1]Mi sie bardzo podobaja mieszkania jak z wystawy. Te meble z ikei na jedno kopyto itd. - co poradze, taki mam gust, podoba mi sie. Ale mam tez swoje preferencje, np. czerwone kuchnie sa dla mnie ohydne i chociaz wchodza w mode, to ich nie kupie. W ogole czerwone wnetrza wyzwalaja we mnie agresje i raczej bym od nich stronila.[/QUOTE]
Czerwone kuchnie :rzyg: A meble z Ikei są fajne, dają dużo możliwości ustawień a. cena jest sensowna. nie zawsze wszystkie mieszkania umeblowane w ikea muszą wyglądać tak samo. |
|
|
|
#4289 |
|
Konto usunięte
|
Mi meble z Ikei się podobają. Są proste, lekkie, łatwo je złożyć, ale wcale nie uważam, że są jakoś przesadnio tanie. Nie wiem skąd takie opinie w necie. Pomijając jakiś stolik lack to serio nie wiem gdzie tą taniość widzicie... zwykły fotel żeby 700-800zł kosztował? Dla mnie to drogo i w życiu bym tyle za fotel nie dała. Szafy pax jak dodasz sobie wszystkie półki itp też wcale tanio nie wychodzą... Komoda ok 350-600zł to też raczej normalna rynkowa cena.
Nie wiem, może te dodatki typu zestaw miseczek jest dość tani, jakieś drobnostki, ozdoby to może i tak, ale nie wiem czy w pepco nie wyjdzie na to samo... |
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7770894 1]Mi sie bardzo podobaja mieszkania jak z wystawy. Te meble z ikei na jedno kopyto itd. - co poradze, taki mam gust, podoba mi sie. Ale mam tez swoje preferencje, np. czerwone kuchnie sa dla mnie ohydne i chociaz wchodza w mode, to ich nie kupie. W ogole czerwone wnetrza wyzwalaja we mnie agresje i raczej bym od nich stronila.[/QUOTE]
Mam to samo Chociaż akurat do swojego mieszkania będę kupować meble raczej nie w Ikei, ale zdecydowanie w podobnym stylu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

kilka razy pytałam, gdzie coś kupić, z zaznaczeniem, że odpada Ikea, bo musiałabym zrobić 200 km sześcioma środkami transportu, żeby kupić jakąś pierdołę. I za każdym razem kilka osób poleciło mi właśnie Ikeę...[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;77694326]Upietrolenie ciuchów podkładem - karynizm przymierzalniowy. No nie kumam, jak mozna ubrudzić bluzkę w przymierzalni. Chciałam dzisiaj cos kupic, troche poprzymierzac ale no nie da sie, bo, kutfa, to co wzięłam do ręki to uyebane jak nie podkładem to szminka. Serio, jak mozna az tak wysmarowac kawalek szmatki? Momentami miałam wrażenie, ze trzymam w rękach jakies caluny turynskie.[/QUOTE]Mam teorię, że one się w tych przymierzalniach malują, inaczej się tego nie da wytłumaczyć.

Ci ślepo podążający za modą robią sobie takie katalogowe mieszkania. i potem jest 20 zdjęć mieszkań z identycznymi meblami, kolorami, panelami i dodatkami. różniące się praktycznie niczym.