![]() |
#4261 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Solenizant boski
![]() ![]()
#4262 |
Zadomowienie
|
Moni Szymuś wygląda extra , jak to przystało na roczniaka
![]() ![]() A tu 3 zdjęcia dziewczyn z sylwestrowego dnia ![]()
#4263 |
Zadomowienie
|
Szymonku kochany-aut,lal,klocków i pluszaków
stu prezentów,stu buziaków, zdrowia,szczęścia i słodyczy Amelcia z mamusią życzy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zadomowienie
|
Agaciu-ciocia nie zapomniała,ale na kompie nie była a więc
zawsze dziarskiej miny, do zabawy mnóstwa siły, żeby każdy dzień był miły, tak jak ten gdy masz 1 urodziny. Zdrowia,szczęścia i słodyczy Amelcia z mamusią życzy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zakorzenienie
|
Humbak,Nel i Kaasiaaa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zadomowienie
|
A co to ja pierwsza dzisiaj? Napiszcie kochane,mamy tych dzieci,które raczkują czy pozwalacie im latać po całym domku.Bo ja mam po wszystkich pokojach Amelci zabawki. Ale zamierzam ją przyzwyczaić do zabawy w jej pokoiku. Napiszcie czy Wasze maluszki same zasypiają, bo ja niestety muszę usypiać Amelcie.
Mamusier chorowite kurujcie się,mnier na razie nic nie chwyta.A czy Wasze pociechy są grzeczne w kościółku,bo moja jest strasznie głośna. A jakie mleko im dajecie,bo ja powyżej roczku planuję stopniowo przejść na kartonowe tylko nie wiem jakie. Ja ostatnio również przybrałam na wadze,bo to przez brak ruchu ,ale od 1 stycznia jeżdżę na rowerze stacjonarnym dla zbicia kalorii. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Nel moja Wika codziennie o 20-stej po kąpieli zasypia sama i śpi cała noc a w dzień tez zasypia sama około 12-stej i śpi do 13,14 zależy.Ja poprostu kładę ją do łózeczka i ona troche w nim pogada,sie pokręci i wkońcu zasypia
![]() ![]() Co do kościólka to ja dopiero z Wika byłam dwa razy i narazie nie zamierzam tego powtarzać,teraz ona zostajke z tż-tem i ja ide albo on idzie a ja z nią zostaje.Moim zdaniem jeszcze musimy poczekać zeby wspólnie wychodzić. Co do mleka to ja od dwóch dni podaje Nestle Junior waniliowe juz te od 12-stu miesięcy.Wice smakuje bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Zakorzenienie
|
Idziemy dziś na zakupy u nas słoneczko ładnie świeci i jest ciepło
![]() Ale najpierw obowiązki a potem przyjemności,ide dziś do dentysty musze wkońcu porobić porządek z zębami,wrrr....na samą myśl mam ciarki. Jedziemy też z tż-tem na budowę,mierzyć wszystko bo czas wybrac nową kuchnię.Mam nadzieje ze sie dogadamy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4270 |
Rozeznanie
|
jastin a to mleko to dajessz zamias piersi?? i jak wika bez problemu je pije??jest super środek do czyszczenia piekarników, pózniej znajde nazwe to wpisze, pryska sie cały piekarnik zostawia na parnaście minut a pózniej sie ściąga piane i na koniec przecieramy i juz( tylko oczywiscie regularne czyszczenie piekarnika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zadomowienie
|
Nel moja co prawda już chodzi ale jak raczkowała to śmigała po całym mieszkaniu. Co do usypiania to ja tez muszę ją usypiać, albo zasnie prz1y cycu albo kładę ją do łóżeczka i głaskam po pleckach. Chciałabym bardzo aby sama zasypiała ale nie potrafię jej nauczyć :/ . W dzień zasypia tylko przy cycu , z czego też jestem nie zadowolona.
Teraz właśnie siedzi mi na kolanach, wali w klawiaturę i krzyczy NIE ![]() ![]()
![]() |
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najpier dostawała Humane Sl(mleko sojowe,na receptę,wzwiązku z zakażeniem dróg moczowych ktore miała),mleko to bylo okropne ale Wikusia piła i nie miała zabardzo problemow z odstawieniem jej od cycka,póżniej lekarza stwierdził ze moge juz jej podac jakies inne mleko i dostala Nan,ale ostatnio cos jej nie pasowało i kupiliśmy jej Nestle Junior,bardzo jej smakuje ![]() To dawaj kobieto tą nazwe bo bede sie decydować na wysoki piekarnik,także bede szorowac go dość często ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze czekac na tż-ta az sie z pracy urwie i pojedziemy wszystko załatwiać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
Nel kochana to dla mnie zaszczyt ze mozesz byc tu pierwsza
![]() ![]() Napiszcie kochane,mamy tych dzieci,które raczkują czy pozwalacie im latać po całym domku. Moj Szymek lata po calym mieszkaniu..najgorzej to lazienka i kuchnia ![]() ![]() Napiszcie czy Wasze maluszki same zasypiają, bo ja niestety muszę usypiać Amelcie. Moj zasypia sam z kasza albo herbatka..czasami musze potem biec jak wypije ze smoczkiem albo ulozyc go na boczek i cos miałczy tam jeszcze ale potem zasypia.Czasem mam 5 a nawet 10 podejsc do polozenia go spac w koncu pada sam...a ja razem z nim A czy Wasze pociechy są grzeczne w kościółku,bo moja jest strasznie głośna. Moj Szymek byl ze 3 razy w kosciele ,dwa razy spał to bylo lato..a raz troche gadał..i ludzie sie patrzli ze on halasuje, ale co..do diaska dzieci trzeba do Bozi prowadzic..W koncu ochrzczone nie???? A jakie mleko im dajecie,bo ja powyżej roczku planuję stopniowo przejść na kartonowe tylko nie wiem jakie. Na ten tema nie wypowiem sie bo wiesz ze moj to alergik i Nutramigen je |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albo upinanie tych włosów... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Zakorzenienie
|
Szymonku!
Dzień szczęśliwy,dzień jedyny, dzisiaj sa twoje 1 urodziny !!! Z bukietem róż nie mogę przyjsc, by zlożyc Ci życzenia, więc proszę los, by przyszedł sam i spełnił twe marzenia. Z tej okazji życzę : by zycie twoje bieglo bez cienia zmartwienia, niech zycie twoje dalej w zdrowiu plynie, jak ten potok w gorskiej krainie marzenie twoje sie spelnialy, slonce nad toba jasno swiecilo i do szczescia Cie prowadzilo. Niech odejdą troski, zlosci, smutki a powracają dni radosci w serce twe. Te zyczenia choc z daleka, płyną jak wzburzona rzeka i choc skromnie ułozone. Są tylko dla ciebie przeznaczone Nikolka i Patryk z mamą ![]() Przepraszamy, ze dopiero dziś skaładamy życzonka, ale w weekendy rzadko tu bywam
![]() |
#4277 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
A ja mam od wczoraj dylemat i nie wiem co zrobić, może Wy mi pomozecie
![]() Bardzo chciałabym iść, tym bardziej teraz jak spłacamy kredyt mamy budowę i przydadzą sie pieniążki, ale z drugiej strony jak pomyślę, ze mam zostawić Nikolkę... ![]() ![]() ![]() ![]() Mam straszny mętlik w głowie ![]() ![]()
![]() |
#4279 |
Wtajemniczenie
|
Niki odpowiedz sobie na takie pytanie, czy ta praca da ci satysfakcje ? czy bedziesz zadowolona ?
Zrób sobie taką liste plusów i minusów np. plus to, że mas mozliwość pracowac czasami tylko 6 dni w miesiącu, wiec bedzie duzo wolnego, minus np. ze tak naprawde sobie nie odpoczniesz bo praca od dzieci do dzieci, ale cudze dzieci latwiej się wychowuje niz sowje itd ![]() Z jednej strony juz masz dosc siedzenia w domu a z drugiej boisz się i nie chcesz zostawiac Nikolki. Musisz podjąc decyzję, które uczucia przewazają ![]() Ja osobiscie nie wziełabym takiej pracy, sama szukam roboty bo pieniadze są nam na gwałt potrzebne ale na taką prace nie zdecydowałabym się chocby z tego powodu co mowi twoj TZ w domu dziecko i wychodze do pracy zdziecmi i wracam do dziecka i wychodze do pracy z dzieckiem.
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Hmmm NIKI co Ci doradzic...
Alien ma racje, musisz sama stwierdzic ile jest za ile przeciw tej pracy.. Kiedys jak byla mlodsza myslalam zeby tylko bawic dzieci, szukalam takich prac nianiek by bawic dzieci..Myslałam ze dziecko to tylko fajnie miec ,wozic, ladnie ubierac i przebierac i chodzic na spacerki... Majac swoje widzac ile jest pracy, ile obowiazkow z moja cierpliwoscia i zdrowiem nie podjelabym pracy przy dziecku...Ale tylko tak o sobie mowie... Przy Szymonku jestem bardzo zmeczona moje zycie odwrocilo sie do gory nogami .... ![]() Wiesz NIKI zawsze mozesz na troche sprobowac..nic ci nie zaszkodzi, zebys nie obwiniala siebie ze nie sprobowałas... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 |
Zakorzenienie
|
A ja powiem tak.
Niki jeśli pieniądze to w tym momenci dla was priorytet i sa bardzo potrzebe to ja bym wzieła tą prace.Zawsze można zrezygnować jeśli coś by bylo nie tak.Ale jeśli sytacja materialna nie wymaga tego zeby brać pierwszą lepszą robotę z brzegu to ja bym tez do tej pracy nie poszła.Nie dlatego ze tu chodzi o opiekę nad dzieckiem,tylko dla tego ze potrzebowałabym bardziej kontaktu z ludźmi dorosłymi,niż wchodzenia z jednej skarjności w skrajność. |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
Ja tez chce do ludzi ............ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4283 |
Zakorzenienie
|
Szymek spi a na 14.30 idziemy do kontroli..
![]() Wiecie co? pomarudze Wam troche...mnie bola nogi od kolan dol..ale to taki dziwny bol (w nocy) ze zdaje sie ze mi w zylach krew sie gotuje..wzielam ibuprom max i jak zaczelo przechodzic to zaczynaly mi mrowki latac (dretwienie) i wlasnie te mrowki byly od kolan a na stopach ,palcach sie skonczyly... i musialam nogami ciagle ruszac bo w miejscu nie dalo sie trzymac..Co to moze byc??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moni Ty to lepiej idz z soba też do lekarza przy okazji jak z Szymonkiem będzesz.
![]() |
#4285 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Wam kochane za porady
![]() Powiem Wam, ze zrobiłam sobie taką listę plusów i minusów, i wychodzi mi na równo, tyle samo plusów co minusów ![]() Kiedyś w przyszłości, myślę o innej pracy (nie z dziećmi), ale teraz by mi to pasowało, bo nie będę tam zarejestrowana, więc nie stracę wychowawczego ![]() Jeszcze to przemyślę. A co do pieniążków, to bardzo by się teraz przydały, żyjemy z jednej wypłaty męża, do tego spłacamy kredyt ponad 700 zł miesięcznie ![]()
![]() |
#4287 |
Zakorzenienie
|
A praca o tyle fajna, ze czasem rzeczywiście będzie to tylko 6 dni w miesiącu, oprócz tego tygodnia który zawsze miałąbym wolne. Gdyby to było codziennie cały miesiąc od pn. do pt. to na pewno bym się nie zdecydowała
![]() |
#4288 |
Zakorzenienie
|
Niki z tego co piszesz to moim zdaniem juz chyba decyzje podjełaś
![]() Wnioskuje ze chciałabyś podjąc tą prace,a jak sama piszesz jak by co to zawsze można zrezygnować,a pieniązki tez jakieś wpadną jak popracujesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
A my niedawno wróciliśmy z miasta no i od dentysty,nie przyjeła mnie odrazu mimo tego ze zamówiłam kolejke telefonicznie bo miała innego pacjenta umówionego a babka w rejestracji cos pomyliła i musiałam przełożyc wizyte.I znów bede kombinować zeby wyjść,a zapisała mnie dopiero na 13 lutego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
Ja juz po wizycie u lekarza..Szumkowi sofa sie to szumienie w plucku ale antybiotyki do czwartku mam, bo jeszcze bardzo kaszle..
![]() O sobie nie mowilam nic lekarce bo miala chyba zly dzien i mowila ze ciagle nierejstrowani jej zawracaja glowe, wiec nie chcialam jej dobijac...Jak sie to powtorzy to pojde z soba do lekarza...Oby ten bol nie wrocil... Czytalam i gratulowalam dziewczynom styczniowym narodzin ich maluszkow i tak mi sie cieplo zrobilo..przypomnialam sobie nasz watek i to jak zesmy razem trwały do nardzin naszych pociech...Ale to miłe..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.