Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-07, 15:40   #4261
humbak
Rozeznanie

Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Solenizant boski .
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 15:41   #4262
kkasiaaa
Zadomowienie

Moni Szymuś wygląda extra , jak to przystało na roczniaka Strasznie mi się podobają chłopcy w takich pulowerkach

A tu 3 zdjęcia dziewczyn z sylwestrowego dnia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 111.jpg (102,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 22.jpeg (104,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpe 33.jpe (107,6 KB, 9 załadowań)
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 19:01   #4263
Nel70
Zadomowienie

Szymonku kochany-aut,lal,klocków i pluszaków
stu prezentów,stu buziaków,
zdrowia,szczęścia i słodyczy Amelcia z mamusią życzy.
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-07, 19:04   #4264
Nel70
Zadomowienie

Agaciu-ciocia nie zapomniała,ale na kompie nie była a więc
zawsze dziarskiej miny,
do zabawy mnóstwa siły,
żeby każdy dzień był miły,
tak jak ten gdy masz 1 urodziny.
Zdrowia,szczęścia i słodyczy Amelcia z mamusią życzy.
Stary 2007-01-07, 22:46   #4265
Moni@
Zakorzenienie

Humbak,Nel i Kaasiaaa dziekuje
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 07:42   #4266
Nel70
Zadomowienie

A co to ja pierwsza dzisiaj? Napiszcie kochane,mamy tych dzieci,które raczkują czy pozwalacie im latać po całym domku.Bo ja mam po wszystkich pokojach Amelci zabawki. Ale zamierzam ją przyzwyczaić do zabawy w jej pokoiku. Napiszcie czy Wasze maluszki same zasypiają, bo ja niestety muszę usypiać Amelcie.
Mamusier chorowite kurujcie się,mnier na razie nic nie chwyta.A czy Wasze pociechy są grzeczne w kościółku,bo moja jest strasznie głośna. A jakie mleko im dajecie,bo ja powyżej roczku planuję stopniowo przejść na kartonowe tylko nie wiem jakie.
Ja ostatnio również przybrałam na wadze,bo to przez brak ruchu ,ale od 1 stycznia jeżdżę na rowerze stacjonarnym dla zbicia kalorii.
Stary 2007-01-08, 08:51   #4267
jastin83
Zakorzenienie

Nel moja Wika codziennie o 20-stej po kąpieli zasypia sama i śpi cała noc a w dzień tez zasypia sama około 12-stej i śpi do 13,14 zależy.Ja poprostu kładę ją do łózeczka i ona troche w nim pogada,sie pokręci i wkońcu zasypiaJak była mniejsza to tez ją lulałam,ale nigdy nie pozwalałam jej zemną spaćnawet jak karmiłam ja piersią.
Co do kościólka to ja dopiero z Wika byłam dwa razy i narazie nie zamierzam tego powtarzać,teraz ona zostajke z tż-tem i ja ide albo on idzie a ja z nią zostaje.Moim zdaniem jeszcze musimy poczekać zeby wspólnie wychodzić.
Co do mleka to ja od dwóch dni podaje Nestle Junior waniliowe juz te od 12-stu miesięcy.Wice smakuje bardzo

jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-08, 08:58   #4268
jastin83
Zakorzenienie

Idziemy dziś na zakupy u nas słoneczko ładnie świeci i jest ciepło
Ale najpierw obowiązki a potem przyjemności,ide dziś do dentysty musze wkońcu porobić porządek z zębami,wrrr....na samą myśl mam ciarki.
Jedziemy też z tż-tem na budowę,mierzyć wszystko bo czas wybrac nową kuchnię.Mam nadzieje ze sie dogadamy,a i w zwiazku z tym mam do Was pytanie,jak myslicie jak najlepiej umieścic piekarnik na wysokości czy niżej,bo ostatnio mam z tym dylemat niby wygodniej mieć go wyżej ale ja sama nie wiem,bo jak wysoko to wiadomo ze na widoku i zawsze musi lśnić,a mi sie jakoś nie uśmiecha szorować go codziennie Poradźcie coś

Stary 2007-01-08, 09:00   #4269
jastin83
Zakorzenienie

A co do kremów i balsamów to ja mam serię Garniera ujedrniającą(żółtą) i tez nie narzekam

Stary 2007-01-08, 09:11   #4270
_dAria86
Rozeznanie

GG do _dAria86 Send a message via Skype™ to _dAria86

jastin a to mleko to dajessz zamias piersi?? i jak wika bez problemu je pije??jest super środek do czyszczenia piekarników, pózniej znajde nazwe to wpisze, pryska sie cały piekarnik zostawia na parnaście minut a pózniej sie ściąga piane i na koniec przecieramy i juz( tylko oczywiscie regularne czyszczenie piekarnika )
_dAria86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 09:43   #4271
kkasiaaa
Zadomowienie

Nel moja co prawda już chodzi ale jak raczkowała to śmigała po całym mieszkaniu. Co do usypiania to ja tez muszę ją usypiać, albo zasnie prz1y cycu albo kładę ją do łóżeczka i głaskam po pleckach. Chciałabym bardzo aby sama zasypiała ale nie potrafię jej nauczyć :/ . W dzień zasypia tylko przy cycu , z czego też jestem nie zadowolona.
Teraz właśnie siedzi mi na kolanach, wali w klawiaturę i krzyczy NIE Może daje mi do zrozumienia że mam przestać pisać
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-08, 10:25   #4272
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _dAria86 Pokaż wiadomość
jastin a to mleko to dajessz zamias piersi?? i jak wika bez problemu je pije??jest super środek do czyszczenia piekarników, pózniej znajde nazwe to wpisze, pryska sie cały piekarnik zostawia na parnaście minut a pózniej sie ściąga piane i na koniec przecieramy i juz( tylko oczywiscie regularne czyszczenie piekarnika )
Daria ja przestałam karmic Wike cyckiem jak miała 7 miesięcy i od tamtej pory dostaje sztuczne mleko
Najpier dostawała Humane Sl(mleko sojowe,na receptę,wzwiązku z zakażeniem dróg moczowych ktore miała),mleko to bylo okropne ale Wikusia piła i nie miała zabardzo problemow z odstawieniem jej od cycka,póżniej lekarza stwierdził ze moge juz jej podac jakies inne mleko i dostala Nan,ale ostatnio cos jej nie pasowało i kupiliśmy jej Nestle Junior,bardzo jej smakuje
To dawaj kobieto tą nazwe bo bede sie decydować na wysoki piekarnik,także bede szorowac go dość często

Stary 2007-01-08, 10:28   #4273
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkasiaaa Pokaż wiadomość
Teraz właśnie siedzi mi na kolanach, wali w klawiaturę i krzyczy NIE Może daje mi do zrozumienia że mam przestać pisać
Kasiu moja Wika to dostaje histerii jak ja przy kompie siedze ,nie nawidzi tego,dlatego siadam jak ona śpi,albo jak np.siedzi w łóżeczku czyms zajęta,teraz na przykład wyciąga patyczki do uszu z pojemnika i wkłada je spowrotem,takze mam chwile spokoju.
Musze czekac na tż-ta az sie z pracy urwie i pojedziemy wszystko załatwiać

Stary 2007-01-08, 10:30   #4274
Moni@
Zakorzenienie

Nel kochana to dla mnie zaszczyt ze mozesz byc tu pierwsza Zwlaszcza ze ostatnio mało tu bywasz

Napiszcie kochane,mamy tych dzieci,które raczkują czy pozwalacie im latać po całym domku.
Moj Szymek lata po calym mieszkaniu..najgorzej to lazienka i kuchnia zauwazylam ze on nawet nachyla sie nad wc i tam siega a w kuchni dotyka mi kurki gazowe i to mnie przeraza..

Napiszcie czy Wasze maluszki same zasypiają, bo ja niestety muszę usypiać Amelcie.
Moj zasypia sam z kasza albo herbatka..czasami musze potem biec jak wypije ze smoczkiem albo ulozyc go na boczek i cos miałczy tam jeszcze ale potem zasypia.Czasem mam 5 a nawet 10 podejsc do polozenia go spac w koncu pada sam...a ja razem z nim

A czy Wasze pociechy są grzeczne w kościółku,bo moja jest strasznie głośna.
Moj Szymek byl ze 3 razy w kosciele ,dwa razy spał to bylo lato..a raz troche gadał..i ludzie sie patrzli ze on halasuje, ale co..do diaska dzieci trzeba do Bozi prowadzic..W koncu ochrzczone nie????

A jakie mleko im dajecie,bo ja powyżej roczku planuję stopniowo przejść na kartonowe tylko nie wiem jakie.
Na ten tema nie wypowiem sie bo wiesz ze moj to alergik i Nutramigen je
Stary 2007-01-08, 10:33   #4275
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
Jastinku świetnie Wikunia wygląda jak chodzi , a jakie ona ma już długie i gęściutkie włoski , moja ma jeszcze takie piórka każdy w inną stronę
Niki z tymi włoskami to utrapienie poprostu,a juz czesanie po kąpieli to wyglada w ten sposób ze Wika ucieka odemnie a ja jak glupia biegam za nią po mieszkaniu z grzebieniem
Albo upinanie tych włosów... , ile ja sie namęcze zeby je wkońcu spiąć,inaczej włażą jej do oczu i nic nie widzi

Stary 2007-01-08, 11:09   #4276
*Niki*
Zakorzenienie

Szymonku!
Dzień szczęśliwy,dzień jedyny,
dzisiaj sa twoje 1 urodziny !!!
Z bukietem róż nie mogę przyjsc,
by zlożyc Ci życzenia,
więc proszę los,
by przyszedł sam i spełnił twe marzenia.
Z tej okazji życzę :
by zycie twoje bieglo bez cienia zmartwienia,
niech zycie twoje dalej w zdrowiu plynie,
jak ten potok w gorskiej krainie
marzenie twoje sie spelnialy,
slonce nad toba jasno swiecilo
i do szczescia Cie prowadzilo.
Niech odejdą troski, zlosci, smutki
a powracają dni radosci w serce twe.
Te zyczenia choc z daleka,
płyną jak wzburzona rzeka
i choc skromnie ułozone.
Są tylko dla ciebie przeznaczone

Nikolka i Patryk z mamą

Przepraszamy, ze dopiero dziś skaładamy życzonka, ale w weekendy rzadko tu bywam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif smerfy_www_gify_liq_pl%20(7).gif (11,8 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: gif 004.gif (3,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: gif przyjecie_www_gify_liq_pl%20(57).gif (6,3 KB, 0 załadowań)
Stary 2007-01-08, 11:15   #4277
Moni@
Zakorzenienie

NIKI bardzo dziekujemy
Stary 2007-01-08, 11:20   #4278
*Niki*
Zakorzenienie

A ja mam od wczoraj dylemat i nie wiem co zrobić, może Wy mi pomozecie Jest niedaleko nas oferta pracy- opiekunka do dziecka. Dziecko ma 14 mies.-dziewczynka, praca jest od 9 do 17 tydzień w miesiacu jest wolny i ten tydzień "urlopu" jest płatny, zdarza się że oprócz tego tygodnia jest więcej wolnego, bo rodzice dziecka często wyjeżdzają i zabierają dziecko ze sobą, rozmawiałam wczoraj przez tel. z tą kobietą powiedziała ze moze się zdarzyć, że będe pracowała tylko 6 dni w miesiącu (jak oni mają wyjazd). Płatne 5 zł/h, najwięcej pracy to 16 dni w mesiącu, najmniej to 6.
Bardzo chciałabym iść, tym bardziej teraz jak spłacamy kredyt mamy budowę i przydadzą sie pieniążki, ale z drugiej strony jak pomyślę, ze mam zostawić Nikolkę... wydaje mi się ze jest za mała, że wymaga jeszcze opieki . Tz pracuje na 3 zmiany, mam też mamę (która pracuje na 2 zmiany po 5 godz.), babcię która często przychodzi pomaga mi, ale sama nie wiem co robić . Moja mama uważa że to nie jest dobry pomysł, że powinnam szukać takiej pracy aby odpocząć od dzieci, a znów TZ mówi, że tam zajmuję sie tylko jednym dzieckiem, a w domu dwójką i mniej się umęczę
Mam straszny mętlik w głowie Może Wy mi coś doradzicie ????
Stary 2007-01-08, 12:06   #4279
Alien
Wtajemniczenie

Niki odpowiedz sobie na takie pytanie, czy ta praca da ci satysfakcje ? czy bedziesz zadowolona ?

Zrób sobie taką liste plusów i minusów np. plus to, że mas mozliwość pracowac czasami tylko 6 dni w miesiącu, wiec bedzie duzo wolnego, minus np. ze tak naprawde sobie nie odpoczniesz bo praca od dzieci do dzieci, ale cudze dzieci latwiej się wychowuje niz sowje itd
Z jednej strony juz masz dosc siedzenia w domu a z drugiej boisz się i nie chcesz zostawiac Nikolki. Musisz podjąc decyzję, które uczucia przewazają

Ja osobiscie nie wziełabym takiej pracy, sama szukam roboty bo pieniadze są nam na gwałt potrzebne ale na taką prace nie zdecydowałabym się chocby z tego powodu co mowi twoj TZ w domu dziecko i wychodze do pracy zdziecmi i wracam do dziecka i wychodze do pracy z dzieckiem.

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-08, 12:17   #4280
Moni@
Zakorzenienie

Hmmm NIKI co Ci doradzic...

Alien ma racje, musisz sama stwierdzic ile jest za ile przeciw tej pracy..
Kiedys jak byla mlodsza myslalam zeby tylko bawic dzieci, szukalam takich prac nianiek by bawic dzieci..Myslałam ze dziecko to tylko fajnie miec ,wozic, ladnie ubierac i przebierac i chodzic na spacerki...

Majac swoje widzac ile jest pracy, ile obowiazkow z moja cierpliwoscia i zdrowiem nie podjelabym pracy przy dziecku...Ale tylko tak o sobie mowie...
Przy Szymonku jestem bardzo zmeczona moje zycie odwrocilo sie do gory nogami ....

Wiesz NIKI zawsze mozesz na troche sprobowac..nic ci nie zaszkodzi, zebys nie obwiniala siebie ze nie sprobowałas...
Stary 2007-01-08, 12:29   #4281
jastin83
Zakorzenienie

A ja powiem tak.
Niki jeśli pieniądze to w tym momenci dla was priorytet i sa bardzo potrzebe to ja bym wzieła tą prace.Zawsze można zrezygnować jeśli coś by bylo nie tak.Ale jeśli sytacja materialna nie wymaga tego zeby brać pierwszą lepszą robotę z brzegu to ja bym tez do tej pracy nie poszła.Nie dlatego ze tu chodzi o opiekę nad dzieckiem,tylko dla tego ze potrzebowałabym bardziej kontaktu z ludźmi dorosłymi,niż wchodzenia z jednej skarjności w skrajność.

Stary 2007-01-08, 12:47   #4282
Moni@
Zakorzenienie

Ja tez chce do ludzi ............
Stary 2007-01-08, 12:51   #4283
Moni@
Zakorzenienie

Szymek spi a na 14.30 idziemy do kontroli.. jak nie wstanie to ja nie wiem...chyba go obudze na sile...nawet zupy nie jadł..

Wiecie co? pomarudze Wam troche...mnie bola nogi od kolan dol..ale to taki dziwny bol (w nocy) ze zdaje sie ze mi w zylach krew sie gotuje..wzielam ibuprom max i jak zaczelo przechodzic to zaczynaly mi mrowki latac (dretwienie) i wlasnie te mrowki byly od kolan a na stopach ,palcach sie skonczyly... i musialam nogami ciagle ruszac bo w miejscu nie dalo sie trzymac..Co to moze byc??? czy to cos z krazeniem????
Stary 2007-01-08, 13:10   #4284
humbak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moni@ Pokaż wiadomość
Szymek spi a na 14.30 idziemy do kontroli.. jak nie wstanie to ja nie wiem...chyba go obudze na sile...nawet zupy nie jadł..

Wiecie co? pomarudze Wam troche...mnie bola nogi od kolan dol..ale to taki dziwny bol (w nocy) ze zdaje sie ze mi w zylach krew sie gotuje..wzielam ibuprom max i jak zaczelo przechodzic to zaczynaly mi mrowki latac (dretwienie) i wlasnie te mrowki byly od kolan a na stopach ,palcach sie skonczyly... i musialam nogami ciagle ruszac bo w miejscu nie dalo sie trzymac..Co to moze byc??? czy to cos z krazeniem????

Moni Ty to lepiej idz z soba też do lekarza przy okazji jak z Szymonkiem będzesz.
Stary 2007-01-08, 13:14   #4285
humbak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *Niki* Pokaż wiadomość
A ja mam od wczoraj dylemat i nie wiem co zrobić, może Wy mi pomozecie Jest niedaleko nas oferta pracy- opiekunka do dziecka. Dziecko ma 14 mies.-dziewczynka, praca jest od 9 do 17 tydzień w miesiacu jest wolny i ten tydzień "urlopu" jest płatny, zdarza się że oprócz tego tygodnia jest więcej wolnego, bo rodzice dziecka często wyjeżdzają i zabierają dziecko ze sobą, rozmawiałam wczoraj przez tel. z tą kobietą powiedziała ze moze się zdarzyć, że będe pracowała tylko 6 dni w miesiącu (jak oni mają wyjazd). Płatne 5 zł/h, najwięcej pracy to 16 dni w mesiącu, najmniej to 6.
Bardzo chciałabym iść, tym bardziej teraz jak spłacamy kredyt mamy budowę i przydadzą sie pieniążki, ale z drugiej strony jak pomyślę, ze mam zostawić Nikolkę... wydaje mi się ze jest za mała, że wymaga jeszcze opieki . Tz pracuje na 3 zmiany, mam też mamę (która pracuje na 2 zmiany po 5 godz.), babcię która często przychodzi pomaga mi, ale sama nie wiem co robić . Moja mama uważa że to nie jest dobry pomysł, że powinnam szukać takiej pracy aby odpocząć od dzieci, a znów TZ mówi, że tam zajmuję sie tylko jednym dzieckiem, a w domu dwójką i mniej się umęczę
Mam straszny mętlik w głowie Może Wy mi coś doradzicie ????
Ja uważam Niki, że jak Wam są bardzo potrzebne pieniądze i jak masz z kim zostawić dzieci to możesz spróbować. Jak Ci sie nie będzie podobało to zrezygnujesz, a tak to przynajmniej bedziesz miała czyste sumienie że chociaz spróbowałaś.
Stary 2007-01-08, 14:39   #4286
*Niki*
Zakorzenienie

dziękuję Wam kochane za porady
Powiem Wam, ze zrobiłam sobie taką listę plusów i minusów, i wychodzi mi na równo, tyle samo plusów co minusów

Kiedyś w przyszłości, myślę o innej pracy (nie z dziećmi), ale teraz by mi to pasowało, bo nie będę tam zarejestrowana, więc nie stracę wychowawczego . Oni potrzebują opiekukni na ok. 2 lata, no ale jak mi nie będzie pasowało, to mogę zrezygnować, nikt mnie nie zmusi prawda??
Jeszcze to przemyślę. A co do pieniążków, to bardzo by się teraz przydały, żyjemy z jednej wypłaty męża, do tego spłacamy kredyt ponad 700 zł miesięcznie
Stary 2007-01-08, 14:41   #4287
*Niki*
Zakorzenienie

A praca o tyle fajna, ze czasem rzeczywiście będzie to tylko 6 dni w miesiącu, oprócz tego tygodnia który zawsze miałąbym wolne. Gdyby to było codziennie cały miesiąc od pn. do pt. to na pewno bym się nie zdecydowała
Stary 2007-01-08, 14:54   #4288
jastin83
Zakorzenienie

Niki z tego co piszesz to moim zdaniem juz chyba decyzje podjełaś,więc nie ma co sie zastanawiać.
Wnioskuje ze chciałabyś podjąc tą prace,a jak sama piszesz jak by co to zawsze można zrezygnować,a pieniązki tez jakieś wpadną jak popracujesz.

Stary 2007-01-08, 14:57   #4289
jastin83
Zakorzenienie

A my niedawno wróciliśmy z miasta no i od dentysty,nie przyjeła mnie odrazu mimo tego ze zamówiłam kolejke telefonicznie bo miała innego pacjenta umówionego a babka w rejestracji cos pomyliła i musiałam przełożyc wizyte.I znów bede kombinować zeby wyjść,a zapisała mnie dopiero na 13 lutegokolejki takie ze szok

Stary 2007-01-08, 16:29   #4290
Moni@
Zakorzenienie

Ja juz po wizycie u lekarza..Szumkowi sofa sie to szumienie w plucku ale antybiotyki do czwartku mam, bo jeszcze bardzo kaszle..

O sobie nie mowilam nic lekarce bo miala chyba zly dzien i mowila ze ciagle nierejstrowani jej zawracaja glowe, wiec nie chcialam jej dobijac...Jak sie to powtorzy to pojde z soba do lekarza...Oby ten bol nie wrocil...

Czytalam i gratulowalam dziewczynom styczniowym narodzin ich maluszkow i tak mi sie cieplo zrobilo..przypomnialam sobie nasz watek i to jak zesmy razem trwały do nardzin naszych pociech...Ale to miłe.....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości