|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06
Biedny Mateusz
buźka i zycze szybkiego powrotu do zdrowiaKasiulka to nie są głupoty. Człowiek przywiązuje się do miejsc. A sąsiada olej.
|
#4262 |
|
Zadomowienie
|
Oj biedny Mateuszek
Kasiulko a myślisz że ten sąsiad to tak wszystko za gotówke też napewno wszystko ma za kredyty a za jakiś czas napewno sobie i meble zmienicie
|
|
|
|
#4263 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaasiulko szkoda ci, ze sie wyprowadzasz z mieszkania ? to pomyśl o tych "miłych" sąsiadach z osiedla i juz bedzie lżej a dodatkowo namów Oliwke zeby ich stosownie pożegnała
![]() A co do nowego sąsiada to wypada powiedzieć, ze wy to macie meble antyki, taki najdroższe i kosztowne
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w którym teraz urzędujemy ,tym bardziej ze dużo,dużo dobrych rzeczy mnie w nim spotkało no i świetne wspomnienia.A co do juz nowego mieszkanka to znam ten ból jeśli chodzi o urządzanie my tez wszystko na kredyt,dobrze ze jeszce dodatkowo wzieliśmy remontowy bo inaczej to pewnie wprowadzilibysmy sie za 2 lata Ale nic na to nie poradzimy,z czasem wszystko sie unormuje. |
|
|
|
|
#4265 |
|
Zadomowienie
|
Kasiulko, Jastin -- doskonale Was rozumiem bo w przyszłym tygodniu też się przeprowadzamy i też czuję żal. Jakby nie było, to w tym mieszkaniu "zmajstrowaliśmy" Mateuszka
Tutaj On uczy się raczkować, siadać, stawać więc sentyment mi pozostanie. Tutaj popalałam papieroski, jejku jak sobie przypomnę ... Żeby tylko rodzice się nie dowiedzieli, a mam przecież prawie 30 lat ![]() Ale mimo wszystko nie mogę się już doczekać, jeszcze tylko kilka dni ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#4266 |
|
Zadomowienie
|
człowiek się jednak przyzwyczaja do miejsc. Ale myślę, że szybko się do lepszego przyzwyczaicie i nie będziecie tęsknić.
Milcio właśnie zjadł butlę i zasypia. Ja chyba też zaraz sobie kąpiel strzelę z maseczkami i aromatami. Qurde winka chyba nie ma Zamówiłam na allegro koszulkę czarną z kornkowymi wstawkami (sexy ) dla siostry na prezent no i dla siebie też. ALe jest bardziej sexy niż myślałam, mąż się ucieszy nie ma coMam nadzieję, że Płatka z MAtim to wypuszczą wkrótce. I nie daj Boże nie spędzą tam świąt pfu pfu pfu. Ciekawe skąd ten wirusek się wziął. Płatek wróci to nam napisze. KAżdy dzień przynosi nowe wieści - raz lepsze raz gorsze.Alien szykujesz już roczek ![]() KAsiulek - widzę, że jeszcze jesteś - to jak z tym piernikiem, można już go piec? A tak poza tym to co zrobicie z tym mieszkaniem co je opuszczacie?
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
ja to jednak d*** jestem, spisuję składniki piernika na listę zakupów i co czytam, że nawet trzeba kilka dni wcześniej, sorry Kasiulek
|
|
#4268 |
|
Zakorzenienie
|
Agiko, spokojnie mozesz zrobic piernik w weekend i do swiat bedzie idealny
Pokaż co to za koronkowe cudo sobie kupiłaś ![]() Zarządzanie jakoscią to jest ISO? Rany, takie madre rzeczy, ja to ciemna masa jestem, nic z tego nie rozumiem ![]() Ze starym mieszkankiem jest dokładnie tak jak Jastin i Ch aga napisały - wiaze sie z nim wiele naprawde dobrych wspomnien i tego mi troche szkoda. A z drugiej strony trzeba isc do przodu a nie oglądac sie za siebie, w nowym tez nas pewnie wiele dobrego spotka . A z tymi meblami to nie jest tak ze mam doła bo nie mam nowych, tylko mnie wkurzają takie nowobogackie chwalipięty - na oko widac ze jestesmy gorzej sytuowani, chocby po samochodzie czy nawet ciuchach, nie wiem moze facet chciał zaimponowac czy co, w sumie może nie ma czym innym . Aaa w nosie go mam i te jego egzotyczne parkiety i bordowe ściany
|
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze tylko na chwile - mam najnowsze wiesci od Płatka. Mati ma juz wyniki lepsze, ale przez to choróbsko ciagle placze i domaga sie noszenia - biedny Płateczek jest juz bardzo zmęczony
Mati tez biedny, dostaje dziennie 3 kroplówki, az sie serce kraje ze takie male łapki muszą byc takie pokłute - ech, mam nadzieje ze szybko wyjdą z tego szpitala Ide spac, ostatnia nocka na starych smieciach, dobranoc baby |
|
|
|
#4270 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie kobietki.
po tym co przeczytalam tutaj to juz nie jest mi tak wesolo. przekazcie Platkowi buziaczki i gorace usciski odemnie i od Wiki. az cos mi sie robi gdy takie malenstwa musza chorowac a tu jeszcze kroplowki. az serce sie kraje. zawsze powtarzam ze wolalabym byc piec razy bardziej chora a zeby Wiki byla zdrowa. ale niestety tego sie nie uniknie tyle bakterii i chorob dookola. nie wiadomo komu mozna zaufac. Kasiulko co do tego sasiada zastanawiam sie tylko czy on w tym swoim pieknym gustownym domciu jest naprawde szczesliwy. wy jestescie mala szczesliwa rodzinka i to jest wazniejsze niz meble za 20 tys zl z najnowszej kolekcji i najnowsza farba z poblyskiem zlota na scianach. pomalu uzadzicie sie ii bedzie tak jak wam pasuje. nie wyrobilby czlowiek jakby chcial miec wszytsko ci sie chce. co do roczku Wiktorii to byly dwa torciki i inne ciasta, kawka winko i inne trunki. i tyle.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Tiaaro masz calkowitą racje
Kurcze cos nie umiem sie z Wami rozstac , sterty pakowania czekają a ja na forum siedze . Ale juz uciekam.Alien - dla Wikusi, naszego pierwszego (przepraszam - drugiego ) roczniaczka - moc uscisków |
|
|
|
#4272 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sobie wymyslilam malowanie. TZ w obi teraz kupuje farby i malujemy. bede miala wiecej sprzatania ale bedzie naprawde swiatecznie. wiec pojawie sie pewnie jutro , na wlasne zyczenie.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
|
|
|
#4273 |
|
Zadomowienie
|
Kasiulka zaglądaj do nas
. A propo sąsiada, chrzanić to jego bogactwo, najważniejsze jest to, że Wy jesteście szczęśliwi. Być może dla tego sąsiada ważniesze jest sie pokazać, kto wie? A może chciał się z Wami zaprzyjaźnić i po prostu nie wiedział jak, więc zaczął od pokazania mieszkania. W każdym bądź razie może całkiem fajny z niego sąsiad będzie jak się tylko lepiej poznacie...nigdy nic nie wiadomo. Życzę, żeby okazał sie i inni sąsiedzi również normalnym człowiekiem, a nie jak Wasi poprzedni sąsiedzi. Dużo buziaków dla Was
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieję, że z Mateuszkiem coraz lepiej, niech wraca szybciutko do pełni zdrowia, Płatku trzymaj się kochana
A ja konczę robic sama kalendarze dla Dziadków, jeszcze została mi lekka kosmetyka i gotowe i do druku Od dwóch dni Natalce sie coś poprzestawiało z zasypianiem. Zawsze jak jej zaśpiewam kołysankę i położę do łóżeczka, glaskam ją po główce dosłownie kilka razy i wychodzę z pokoju. I własnie od tych dwóch dni po pogłaskaniu jak odwracam sie żeby wyjść, Natalka wpada w krzyk i płacz i zachowuje sie jakby nie chciała żebym wychodziła. Przykre to, ale niestety nie dam się ztrerroryzować bo wiem że wszystko jest ok. Wchodzę do Niej co jakiś czas i uspokajam aż w końcu zasypia. Wydaje mi się, że Natalka jest coraz bardziej świadoma tego, że idzie spać i tak po prostu ma być i buntuje się ![]() Zobaczymy co nas czeka dzisiaj....
|
|
#4275 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiulka już pewnie spakowana i pojechała. A zaraz będzie zabierać się za wycinanie drzew i walkę o internet!
|
#4276 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj zawzięcie w wirze przygotowań na jutro juz prawie posprzątane, tort juz odebrany i czeka w lodówce. Po południu jak TZ wróci z pracy to jedziemy po reszte zakupów na jutro, jeszcze trzeba zrobić sałatki i takie tam inne jedzeniowe sprawy ![]() Kurcze, dziewczyny ciesze się, bardzo się ciesze. Moja córeczka jutro kończy roczek
|
|
#4277 |
|
Zadomowienie
|
Ależ pustki się robią
Alienku też bym była podekscytowana ![]() Kostko - myślę, że muszisz ją przetrzymać. Ja też tak czasem robię. Zauważyłam, że od 8 miesiąca Kamil strasznie się zmienił. Chodzi mi o jego reakcje. Wydaje mi się, że kształtuje się jego charakter. Jest bardziej świadomy. Widzę w nim już małego chłopca, a coraz mniej niemowlaczka. Normalnie wiecie jak on strasznie boi się odkurzacza. I wcale nie jest w tym samym pokoju - jak słyszy tylko szum już wrzeszczy. A jak zobaczy to cały sie trzęsie. Normalnie szok bo zawsze latał za odkurzaczem i miał ubaw. A od tamtego tygodnia strasznie wrzeszczy. Musiałam z nim zejść na dół. Nie mogłam go utulić, tak się we mnie wtulał. Szok. Czy wasze pocieszki też tak reagują. KAmil śpi od 15. Chyba idę go zbudzić. Ależ dziś dzień porządków był dzisiaj miłego wieczorka.
|
#4278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękujemy za życzenia
|
|
#4280 |
|
Zadomowienie
|
Alienku wszystkiego najlepszego z okazji 1 urodzin
|
|
#4281 |
|
Wtajemniczenie
|
alien duzo buziaczkow i moc usciskow oraz cala mase najserdeczniejszych zyczen w dniu pierwszego roczku. aby kazdy nastepny rok byl o niebo lepszy od poprzedniego.
|
|
|
#4282 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepsze życzenia dla Wiktorii z okazji ukończenia roczku.
|
#4283 |
|
Zadomowienie
|
Alien i od nas duży buziak
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4284 |
|
Wtajemniczenie
|
witam kobietki.
pustka dzisiaj. ja po wczorajszym malowaniu jestem zadowolona. juz meble przestawione. pod meblami zapastowane i ogolnie caly pokoj. ale jeszcze musze zapastowac raz zeby byl lepszy polysk. zawiesilam firanke i zaslonke. funkiel nowki kupione specjalnie na swieta. jeszcze musze wzystko pozmywac szkliwo i ogolnie. z choinka zaczekam do soboty bo jeszcze TZ ma montowac listwy i obudowe do kominka. wiec jeszcze nie koniec mojej pracy. ale coz mam nadzieje ze do swiat zdazy. ciekawe jak tam Platek??? ma ktos od niej wiadomosci???
|
|
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
moc serdecznych życzeń dla naszej dzisiejszej solenizantki i jaj rodziców. Rożnij zdrowo i uśmiechu na każdy dzień od ciotki Agiki i KAmilka
|
#4286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4287 |
|
Zadomowienie
|
Dla naszej solenizantki Wikulki moc gorących życzeń i olbrzymie buziaki
![]() Pozdrawiam Ps. Mateuszek dalej chory, od dziś zaczęliśmy dawać antybiotyk
|
|
|
|
#4288 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
------------------------------------------------------------------- 11.09.2008 - spotkanie z Katesią Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2006-12-19 o 11:49 |
|||
|
|
|
#4289 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
------------------------------------------------------------------- 11.09.2008 - spotkanie z Katesią Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2006-12-19 o 11:51 |
||
|
|
|
#4290 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Oj ALien czemu ty nie piszesz jak się imprezka udała i nie wklejasz fotek Ale widzepo twoim humorku, że jesteś zadowolona. Buziak. Ciekawe jak tam MAti i Płateczek - mam nadzieję, że już się szykują do wyjścia Ch_ago Słuchajcie - czy wy chodzicie z dziećmi na zakupy do supermarketów itp. Ja zauważyłam, że od kiedy nie chodzę z Kamilkiem (czyli od ostatniej jego choroby) nie łapią się go choróbska (pfu pfu pfu). Nie wiem, czy to ma jakiś związek. Ale wczoraj mi się nasunęła taka myśl, bo jadąc od mamy wstąpiliśmy na chwilę do sklepu (pół godzinki normalnie)- i po wyjściu Milcio zaczął pokasływać, kichać itp. Nie wiem, czy to wpływ klimatyzacji, czy skupiska ludzi, ale już z nim nie chodze do dużych sklepów, jak nie będzie potrzeby. Jakie są wasze obserwacje? Dobra zabieram się za robotę, u as w firmie dziś duża impreza świąteczna, a ja nie mogę uczestniczyć, bo jadę na to szkolenie Miłego dnia
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

buźka i zycze szybkiego powrotu do zdrowia
też napewno wszystko ma za kredyty
a za jakiś czas napewno sobie i meble zmienicie

, sąsiad obok dzis mojemu tacie sie chwalił jakie sobie luksusowo urządził - oprowadzał tate po tych swoich salonach jak po muzeum
. No ale mam to w nosie nie to jest w życiu wazne tak naprawde, a jak nas bedzie ktos oceniał po tym co mamy (a raczej nie mamy) to kij im w oko. Przepraszam ze pisze takie gupoty, ale obiecuje ze od jutra mordka w kubeł i słowa nie pisne

bo zawsze latał za odkurzaczem i miał ubaw. A od tamtego tygodnia strasznie wrzeszczy. Musiałam z nim zejść na dół. Nie mogłam go utulić, tak się we mnie wtulał. Szok. Czy wasze pocieszki też tak reagują.