Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-04-25, 08:30   #4261
gazelamon
Zadomowienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam z obciążenia glukozą Jakie to jest paskudztwo do wypicia... Już kiedyś miałam to badanie, ale jakoś lepiej je wspominam :P

Najważniejsze, że już wypiłam. Teraz 2h na krzesełku ehh.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A wciskacie cytrynę do glukozy? Mi jak byłam na badaniu pielęgniarki powiedziały, że można połowę cytryny dodać żeby łatwiej było wypić. Niestety za późno się dowiedziałam ale jak dla mnie nie było to aż tak okropne. Jak będę znowu robić to spróbuję z tą cytryną

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Ja w swojej prehistorycznej ksiazeczce zdrowia mam wpisana grupe krwi po urodzeniu, musze zapytac mame jak to bylo 17 lat temu jak urodzil sie moj brat. Ale serio teraz w ksiazeczkach zdrowia dziecka nie wpisuja tego od razu po porodzie? Slyszalam tez kiedys, ze niby moze sie zmienic grupa krwi (?!) w przeciagu jakiegos czasu u takiego malucha, ale u mnie akurat caly czas taka sama

Kiedyś wpisywali ale ja też już nie mam grupy krwi w książeczce. Teraz nie zawsze jest potrzeba żeby to sprawdzać.
gazelamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 08:42   #4262
lupinka
Zadomowienie

Oj ja jeszcze do 6 m-ca tydzien i 3 dni jutro usg polowkowe, w koncu! <3

Ciemnowlosa mnie podbrzusze bolalo praktycznie od poczatku ciazy, lekarka zawyrokowala, ze siedzenie przy komputerze w pracy nie pomaga, a wrecz szkodzi i faktycznie, jak 3 tyg. temu poszlam na L4 to wydawalo mi sie, ze jest lepiej, ale od tygodnia znowu cos pobolewa. Tez mi ginka zalecala, ze jak beda silniejsze bole to zwiekszyc magneB6 do 6 x dziennie ale dalej biore 3x... bede pytac jutro na polowkowym i w pt na wizycie u prowadzacej...

Ja odkad czuje ruchy to juz codziennie. TŻ tez szybko poczul pod reka, a w tym tyg. juz mi zaczal nawet brzuch skakac wiec czasem golym okiem widac gdzie maluszek jest a lubi sie wiercic na wszystkie strony, czasem sie wypnie to widze i czuje takie wybrzuszenie z jednej strony, dziwne uczucie... wole delikatne kopniaczki

lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 09:20   #4263
Aretse_S
Raczkowanie

Poli, zdradz miejsce w Krakowie, gdzie są fajne warsztaty pierwszej pomocy Ja bym chętnie poszła.. bo byłam na tych 'mamo to ja' i poza wykładami pana od fotelików i pielegniarki od kolek wynudziłam się jak mops i wlasciwie niczego sie nie dowiedziałam..
Aretse_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 09:35   #4264
blackhaired_witch
Rozeznanie

Tak czytam o tym magnezie i zastanawiam się, czy wszystkie go bierzecie? Bo ja nie, ale i nic mnie właściwie nie boli, więc nie wiem czy to konieczne?
Co do ruchów to ja czuję wyraźnie, ale nie jest to jakieś super przyjemne uczucie, bardziej jakby coś jak wąż przesuwało się pod mięśniami
blackhaired_witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 09:52   #4265
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gazelamon Pokaż wiadomość
A wciskacie cytrynę do glukozy? Mi jak byłam na badaniu pielęgniarki powiedziały, że można połowę cytryny dodać żeby łatwiej było wypić. Niestety za późno się dowiedziałam ale jak dla mnie nie było to aż tak okropne. Jak będę znowu robić to spróbuję z tą cytryną

Kiedyś wpisywali ale ja też już nie mam grupy krwi w książeczce. Teraz nie zawsze jest potrzeba żeby to sprawdzać.

Ja nie wciskałam cytryny, ale słyszałam, że niektóre dziewczyny tak robią. Podobno można też kupić glukozę cytrynową w aptece. Tak czy inaczej, teraz w ciąży mnie o wiele bardziej mdliło niż rok temu

Ja ruchy też już czuję wyraźnie codziennie, widać przez skórę i mój mąż też je czuje, gdy przyłoży rękę. Małej się wyjątkowo podobał zwłaszcza ten cukier wczoraj Pierwsze pół godziny po wypiciu glukozy cały czas kopała.

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 10:04   #4266
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aretse_S Pokaż wiadomość
Poli, zdradz miejsce w Krakowie, gdzie są fajne warsztaty pierwszej pomocy Ja bym chętnie poszła.. bo byłam na tych 'mamo to ja' i poza wykładami pana od fotelików i pielegniarki od kolek wynudziłam się jak mops i wlasciwie niczego sie nie dowiedziałam..
Kiedyś w "Rodzinku" były organizowane - 3 dniowe, raz na tydzien, bylam tam z malutka Sara no wiec 1 zajecia super, drugie kiepskie, trzecie spoko.
Wynika to troszke z ich nieorganizacji bo co zajecia przychodzil inny ratownik medyczny - jeden byl mega super, ten co nam pokazywal na lalkach itp, a inni eeee to kiepscizna
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 10:13   #4267
rita_k
Zadomowienie

Ile z nas ma termin jeszcze w sierpniu? Mi tez tak wychodzi po usg na 30.08.
Tez biore magnez, mam wlaczyc tez prenatal duo bo troszke morfologia zbliza sie do dolnej granicy i zmodyfikowac diete. Doczytalam że produkty bogate w żelazo trzeba łaczyc z tymi z wit c. Lepsza wchłanialność, no i te z miesa tez lepiej się przyswajają niż z roślin

rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 10:15   #4268
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aretse_S Pokaż wiadomość
Oj faktycznie te mamo to ja byly baaardzo sponsorowane, jedynie pani polozna od kolek z przeslaniem i do rzeczy mowila u nas bylo tak, ze prowadzacy sie zmieniali miedzy salami i w mojej pan pd fotelikow mowil na koncu - wszyscy byli juz zmeczeni a on po raz trzeci to samo - nie chcialo mu sie juz chyba wysilac ale warsztaty bezpieczny maluch zdecydowanie lepsze!

Cytat:
Ja nie wciskałam cytryny, ale słyszałam, że niektóre dziewczyny tak robią. Podobno można też kupić glukozę cytrynową w aptece. Tak czy inaczej, teraz w ciąży mnie o wiele bardziej mdliło niż rok temu
Ja na poczatku ciazy robilam juz krzywa bo mi cukier na czczo wyszedl troszke za wysoki i znioslam to super. Ale teraz wyzwaniem jest dla mnie nawet zrobic badania krwi rano bez sniadania i wrocic do domu bez wielkiego oslabienia i mega mdlosci, ze jednak obawiam sie o ta glukoze za pare tygodni...

Stary 2018-04-25, 10:15   #4269
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ile z nas ma termin jeszcze w sierpniu? Mi tez tak wychodzi po usg na 30.08.
Tez biore magnez, mam wlaczyc tez prenatal duo bo troszke morfologia zbliza sie do dolnej granicy i zmodyfikowac diete. Doczytalam że produkty bogate w żelazo trzeba łaczyc z tymi z wit c. Lepsza wchłanialność, no i te z miesa tez lepiej się przyswajają niż z roślin

U mnie oficjalnie wg usg prenatalnego 29.08 i tak liczę tygodnie (wg połówkowego 24.08).

Stary 2018-04-25, 10:16   #4270
rita_k
Zadomowienie

No wlaśnie chyba calkiem sporo jest jeszcze z sierpnia

Stary 2018-04-25, 10:58   #4271
Aretse_S
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Kiedyś w "Rodzinku" były organizowane - 3 dniowe, raz na tydzien, bylam tam z malutka Sara no wiec 1 zajecia super, drugie kiepskie, trzecie spoko.
Wynika to troszke z ich nieorganizacji bo co zajecia przychodzil inny ratownik medyczny - jeden byl mega super, ten co nam pokazywal na lalkach itp, a inni eeee to kiepscizna
Dzięki niestety, na razie się nie załapie , bo dla mam pracujących słabe terminy 9-10:30. moze jakos w wakacje sie urwę, to uda mi się zaliczyc.
Przejrzalam strone i mega mnie zainteresowaly warsztaty z wielorazowych pieluch, ale niestety nie planują zadnych w najblizszym czasie..Jakby ktos cos widzial w tym temacie w malopolskim lub slaskim, to dajcie znac

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez blackhaired_witch Pokaż wiadomość
Tak czytam o tym magnezie i zastanawiam się, czy wszystkie go bierzecie? Bo ja nie, ale i nic mnie właściwie nie boli, więc nie wiem czy to konieczne?
Co do ruchów to ja czuję wyraźnie, ale nie jest to jakieś super przyjemne uczucie, bardziej jakby coś jak wąż przesuwało się pod mięśniami
Ja nie biorę magnezu dodatkowo, ale mam go w moim suplemencie diety (biore dwie tabletki z tzw. wszystkim') w ilosci chyba nieduzej bo 75 mg i na razie tez nic mnie nie boli, brzuch nie twardnieje, wiec poki co nie zamierzam brac dodatkowo.
Aretse_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 13:46   #4272
Iwona 25
Zakorzenienie

hello
ruchy jakby zaskrońca- ja czułam na początku
-a teraz często czuję czkawkę, moje dzieci często to mają na etapie macicznym, chyba dziedziczne na usg też czkawkę odnotowałam
- mam wrażenie i też czytałam, że chłopcy są bardziej ruchliwi i skaczą jak byczki
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 13:51   #4273
Heledore
Zakorzenienie

Kobietki jaki proszek do prania dla dzieci? Nie znam się na chemi więc wolę po prostu zapytać. Dostałam 3worki ubrań plus 1 zapełniam ciuchami jakie sama kupiłam. Te przyniesione leżały częściowo w piwnicy. Mogłabym to wyprać dopiero w sierpniu ale zasmierdzi mi szafę do tego czasu ;P

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 14:23   #4274
Amelka6614
Raczkowanie

Witam się po połówkowych malutka ma już 20 cm i 334g wszystkie narządy w porządku dla mnie po poprzedniej ciąży te wyniki są jak cud
Amelka6614 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 14:26   #4275
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Kobietki jaki proszek do prania dla dzieci? Nie znam się na chemi więc wolę po prostu zapytać. Dostałam 3worki ubrań plus 1 zapełniam ciuchami jakie sama kupiłam. Te przyniesione leżały częściowo w piwnicy. Mogłabym to wyprać dopiero w sierpniu ale zasmierdzi mi szafę do tego czasu ;P

Mam w rodzinie ginekologa-położnika i poleca markę JELP

Cytat:
Napisane przez Amelka6614 Pokaż wiadomość
Witam się po połówkowych malutka ma już 20 cm i 334g wszystkie narządy w porządku dla mnie po poprzedniej ciąży te wyniki są jak cud

Gratulacje!

Stary 2018-04-25, 14:33   #4276
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość

Kiedys na srokao bylo porownanie. Musze tez odszukac

Stary 2018-04-25, 14:44   #4277
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 14:58   #4278
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
- mam wrażenie i też czytałam, że chłopcy są bardziej ruchliwi i skaczą jak byczki
Byczki, hehe no jesli u mnie potwierdzi sie chlopak to sie zgadza! i jeszcze bedzie chyba z niego dobry tancerz bo wywija na wszystkie strony
Cytat:
Gratulacje i kciuki za dalsze pomyslne wyniki
Cytat:
Mam w rodzinie ginekologa-położnika i poleca markę JELP
Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Kiedys na srokao bylo porownanie. Musze tez odszukac
Tez sie zaczelam tym interesowac: a powiedzcie pierzecie i kolorowe i biale w jednym, jesli tak to jakim? Bo np. do tej pory nie zorientowalam sie za bardzo ale w Rossmannie takiej Loveli to widzialam tylko "do bialych" wiec sie zastanawiam jak to jest?

[1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;83172051]Treść usunięta[/QUOTE]
No nie przewidzisz :/ mnie tez zaskakuja jakies dziwne bole, mdlosci albo samopoczucie czasem w najmniej spodziewanych momentach. Dobrze, ze mialas koktajl. Jak widac zawsze warto cos miec, ja sie staram nie ruszac z domu bez mietowych mentosow i wody.

A nosicie/wozicie karte ciazy zawsze ze soba? Bo ja oprzytomnialam i zaczelam. Tfu tfu, ale nigdy nic nie wiadomo.

Stary 2018-04-25, 15:19   #4279
rita_k
Zadomowienie

O jezu ale mnie glowa boli az drzemke zrobilam.
Do kolorow tez są te plyny dla dzieci. Ja mam tylko jeden do kolorow wlasnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 15:23   #4280
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

JELP ma osobno proszki do białego i do kolorów. Już robiłam pierwsze pranie i wszystko się ładnie wyprało, polecam

Stary 2018-04-25, 15:27   #4281
anais_nin
Raczkowanie

Witajcie, niedawno wróciłam ze szpitala, pojechałam wczoraj na pogotowie w sprawie tego mojego wybrzuszenia a głównie dlatego że miałam bóle brzucha i strasznie mi brzuch powiedzmy że wzdęło mimo że nic nie jadłam wczoraj. Mam rozejście mięśni prostych brzucha i mam się trochę oszczędzać, zrobili mi wszelakie badania i jest w porządku wszystko.
Miałam robione również badania cukru i na szczęście też wyszło w normie i niech tak zostanie do końca ciąży

Na dodatek już z wyprawki mam praktycznie wszystko, łóżeczko, wanienkę, wózek i ubranka

anais_nin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 15:46   #4282
drocia
Zakorzenienie

Kurde, ale szalejecie z zakupami... Ja jeszcze nic nie mam w ogóle teraz to jak Was czytam to czuje się co najmniej jakieś dwa miesiące wstecz..

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 15:50   #4283
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
Kurde, ale szalejecie z zakupami... Ja jeszcze nic nie mam w ogóle teraz to jak Was czytam to czuje się co najmniej jakieś dwa miesiące wstecz..

-------

Spokojnie, ze wszystkim zdążysz

Mi brakuje z "dużych" zakupów już tylko fotelika, planujemy zakup w maju. Bardzo mnie cieszy, że nie musimy kupować wózka, dostaniemy porządny wózek w świetnym stanie od mojego brata (który zresztą kupili moi rodzice, więc brat i bratowa specjalnie uważali, żeby go nie zniszczyć, tak żeby został dla mnie )

Stary 2018-04-25, 16:02   #4284
rita_k
Zadomowienie

Ja tez nie mam sporo rzeczy. W maju chyba musze troche pogarniac bo w czerwcu na 3 tyg peenie jedziemy nad morze. Ja z synkiem dołączamy do moich rodzicow ktorzy beda w sanatorium takze ten bedzie wyrywał radosny 2 latek sanatoriuszki

Stary 2018-04-25, 16:02   #4285
anais_nin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość

-------
Kochana się nie martw, ja mam już komplet bo okazja mi się trafiła z wózkiem w niskiej cenie, wanienka to wpadła za czekoladę małą, łóżeczko dostałam od znajomej a ciuchi też mi wpadły od znajomej a gdyby nie to to nie miałabym nic

anais_nin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 16:30   #4286
Sarahxoxo
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
A nosicie/wozicie karte ciazy zawsze ze soba? Bo ja oprzytomnialam i zaczelam. Tfu tfu, ale nigdy nic nie wiadomo.
Zawsze nosze

Sarahxoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 16:36   #4287
Smutek88
Raczkowanie

Dorcia ja tez nic zupełnie nic nie mam po 30 tug zacznę się powoli rozglądać za wszystkim
Smutek88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-04-25, 16:49   #4288
Iwona 25
Zakorzenienie

hej,
ja duże graty typu wózek, wanienka, łóżeczko- sprzedałam
mam tylko ubranka i to niewiele
...mieliśmy nie mieć więcej dzieci, bo nie zaciążałam 3 lata
+myśleliśmy zresztą,że druga może będzie dziewczynka, a tu synuś po raz drugi
- dzisiaj jakoś staje mi dęba brzuch
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-04-25, 16:58   #4289
lupinka
Zadomowienie

Anais, Gilmoregirl jakie macie wozki? Planujecie uzywac jako 2w1 czy spacerowke potem osobno chcecie dokupic?

Drocia ja tez nie mam praktycznie nic. Sama kupilam tylko skarpeteczki na poczatku bo tak jakos chcialam uczcic ta nasza radosc dostalam troszke ubranek od znajomej i pare gratisow na warsztatach, tyle mam dla maleństwa... fajnie, ze niektore z nas juz sa bardziej niz mniej wyprawkowo ogarniete, ale dla tych z nas jeszcze "w lesie" na szczescie jest jeszcze troche czasu

Stary 2018-04-25, 18:02   #4290
drocia
Zakorzenienie

No ja mam tylko dwa bodziaki i wozek wybrany, ale z krotka gondola i teraz sama nie wiem przez to co z tym zrobic... Tzn szukac dalej tego idealu...

Tak z innej beczki - cwiczycie miesnie kegla? Zauwazacie jakies postepy? Bo ja niestety zadnych i juz nie wiem, czy to normalne, czy cos zle cwicze

PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości