Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-06-12, 07:28   #4261
xxboo
Zakorzenienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Oooo jak szybko. Dziękuję

A propos - ma być jakaś wyprzedaż na Ali za 2 dni. Te ich promocje to czasem średnio się opłacają ale warto spr ceny jak się ma coś w koszyku

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ooo to dobrze wiedzieć może jakieś akcesoria upoluje ;D

Mam w koszyczku taki wkład do wanienki różowy ❤️

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 07:33   #4262
Heledore
Zakorzenienie

Xxboo tam są 2 typy laktatora. Jeden ma taką fioletowa "falbankę" a drugi nie. Czy polecasz któryś bardziej? To jest tylko taka poduszeczka dla wygody czy ma jakąś inną funkcję?

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 07:38   #4263
lykki
Zadomowienie

Moja koleżanka ma czarny wózek i mówiła, że nie widać plam (ale nie balios) Mi się ten czarny balios s podoba, kurcze, nie wiem, może szary praktyczniejszy
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 08:00   #4264
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Xxboo tam są 2 typy laktatora. Jeden ma taką fioletowa "falbankę" a drugi nie. Czy polecasz któryś bardziej? To jest tylko taka poduszeczka dla wygody czy ma jakąś inną funkcję?

Ja zamówiłam najbardziej okrojona wersje czyli na 1 cyca, bez tej żelowej nakładki bo czytałam ze w ogóle nie wiadomo po co to (komentarze)

Taki gadżet niby ma bodajże po odciąganiu „relaksować” piersi czy coś ale czy to w ogóle działa to nie wiem, ostrożnie podchodzę do takich wynalazków wiec nie brałam tego.

Ja właśnie oglądam torby do wózków i jestem w szoku jeśli chodzi o ceny ...... 150-400 zł no sorry , nie wydam tyle.

PEDAGOG

Stary 2018-06-12, 08:03   #4265
NiebieskiPudelek
Raczkowanie

Dzien dobry probuje troche temat nadrobic ale tyle spamujecie, ze nie wiem czy sie uda

Stary 2018-06-12, 08:04   #4266
zielona hortensja
Rozeznanie

A ja sobie stoję w autobusie, wypinam brzuch, ale nikt mi nie ustąpi. A biegną wszyscy zająć miejsce jakby zmęczeni byli po przebiegnięciu maratonu...

A w ogóle u mnie od dwóch dni pada. Ciurkiem.
Stary 2018-06-12, 08:07   #4267
So_close
Jedi

A ja akurat wczoraj oglądałam na youtubie filmiki o tym, czego nie kupować na ali i wszyscy zdecydowanie mówią, żeby nie kupować nic co ma kontakt z jedzeniem
albo rzeczy, które się daje małym dzieciom.
I teraz nie wiem, bo się nasłuchałam w jakich warunkach to może być produkowane i jak przechowywane i to od osób mieszkających w Chinach.. Bo chciałam ten laktator kupić, ale no on w końcu ma bezpośredni kontakt z mlekiem.
Wiecie coś na ten temat więcej?
Czy ten laktator to jest jakiejś firmy czy to taki typowy No Name z ali?

Bo o tym, jak są produkowane kosmetyki No Name by aliexpress w piwnicy u Changa to już dokumenty oglądałam i widziałam na własne oczy

Xxboo i gdzie kupisz taką torbę? Ja właśnie też nie wiem, bo też nie chcę tyle wydać :/
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-06-12, 08:09   #4268
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość
A ja sobie stoję w autobusie, wypinam brzuch, ale nikt mi nie ustąpi. A biegną wszyscy zająć miejsce jakby zmęczeni byli po przebiegnięciu maratonu...

A w ogóle u mnie od dwóch dni pada. Ciurkiem.

Znam to .... tez się poruszam komunikacja miejska ..... nigdy nikt mi miejsca nie ustalił. Nawet ostatnio jak takie upały były ... żałosne.

Dlatego teraz jak jestem już np w przychodni u endokrynologa a kolejki tam są na 30 minut to po prostu mam to w d. I idę sobie od razu do okienka. Kiedyś mi to dziewczyna z wózkiem właśnie w przychodni powiedziała ze jak sama o siebie nie zadbam to nikt tego nie zrobić i żeby normalnie podchodzić i się o swoje upominać.

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
A ja akurat wczoraj oglądałam na youtubie filmiki o tym, czego nie kupować na ali i wszyscy zdecydowanie mówią, żeby nie kupować nic co ma kontakt z jedzeniem
I teraz nie wiem, bo się nasłuchałam w jakich warunkach to może być produkowane i jak przechowywane i to od osób mieszkających w Chinach.. Bo chciałam ten laktator kupić, ale no on w końcu ma bezpośredni kontakt z mlekiem.

Bo o tym, jak są produkowane kosmetyki No Name by aliexpress w piwnicy u Changa to już dokumenty oglądałam i widziałam na własne oczy

Xxboo i gdzie kupisz taką torbę? Ja właśnie też nie wiem, bo też nie chcę tyle wydać :/

To jest laktator Real bubbee, angielski. Ja słyszałam same pozytywne opinie i multum ludzi kupiło je a dzieci żyją wiec chyba wszystko jest ok. Proponuje po prostu go wcześniej umyć w tych płynach do dezynfekcji albo wyparzyć

PEDAGOG

Stary 2018-06-12, 08:16   #4269
chupacabra88
Zadomowienie

Hejka młody złapał wirusa, zarazi tz, a potem Zarazili mnie. Także super weekend

Xxboo przy wózkach zazwyczaj jest torba i ona na początek wystarczy. Ja mam torbę z babymoov i w podróżach jest niezastąpiona. Choć teraz nie zastanawiam czy jej na olx nie wystawić bo kusi mnie ten plecak z ali. Dużo osób go chwali. A przy moim podwójnym wózku ciezko będzie jakąkolwiek torbę wozić. Hm...

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 08:17   #4270
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Hejka młody złapał wirusa, zarazi tz, a potem Zarazili mnie. Także super weekend

Xxboo przy wózkach zazwyczaj jest torba i ona na początek wystarczy. Ja mam torbę z babymoov i w podróżach jest niezastąpiona. Choć teraz nie zastanawiam czy jej na olx nie wystawić bo kusi mnie ten plecak z ali. Dużo osób go chwali. A przy moim podwójnym wózku ciezko będzie jakąkolwiek torbę wozić. Hm...

Jaki plecak ? Pochwal się.

No właśnie taki problem ze przy cybexach nie ma żadnego dodatkowego wyposażenia, w tym właśnie organizera/torby. Wiec muszę czegoś poszukać bo sama nienawidzę nosić torebki i zazwyczaj nosze plecaczek to chciałabym wszystko pakować do tej woskowej
W koszyku pies będzie jeździć

PEDAGOG

Stary 2018-06-12, 08:23   #4271
Mila 23
Rozeznanie

A ja mam dziś gorszy dzień. Wstałam rano z okropnym bólem głowy. Do tego mam jedno ucho zatkane i słabo na nie słyszę. Nie mogę tego zlikwidować. Pojawiły się zachowania równowagi.... czuje sie generalnie słabo. Energii brak.. A chciałam jakieś fit ciasto zrobić po tym urlopie żeby się trochę lżej poczuć. Tak więc kładę się na jakąś godz. Może potem przejdzie.

Macie jakieś sposoby a to ucho ? Woda utleniania już robiłam

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-12, 08:25   #4272
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość

No właśnie taki problem ze przy cybexach nie ma żadnego dodatkowego wyposażenia, w tym właśnie organizera/torby. Wiec muszę czegoś poszukać bo sama nienawidzę nosić torebki i zazwyczaj nosze plecaczek to chciałabym wszystko pakować do tej woskowej

SUNVENO Moda Mumia Pieluchy Torba Duża Pielęgniarstwa Macierzyństwa Projektant Torba Wózek Dla Dziecka Baby Care Nappy Torba Podróżna Plecak Plecak
http://s.aliexpress.com/V7RbqaUn?fromSns=Tapatalk

Nie wiem czy dobrze wstawiłam link

Sa tez tańsze te plecaki Ale akurat ten link mam z polecenia.

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 08:42   #4273
So_close
Jedi

Cytat:

A śpiworek do cybexa dokupujesz?
W sensie ten do zestawu?
Bo ja w sumie nie wiem co warto zamówić do tego :/
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 08:47   #4274
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
A śpiworek do cybexa dokupujesz?

W sensie ten do zestawu?

Bo ja w sumie nie wiem co warto zamówić do tego :/

Nieeee , nie zamawiam śpiworka żadnego, tylko kombinezonik zimowy + kocyk zimowy i tyle

Cytat:
SUNVENO Moda Mumia Pieluchy Torba Duża Pielęgniarstwa Macierzyństwa Projektant Torba Wózek Dla Dziecka Baby Care Nappy Torba Podróżna Plecak Plecak
http://s.aliexpress.com/V7RbqaUn?fromSns=Tapatalk

Nie wiem czy dobrze wstawiłam link

Sa tez tańsze te plecaki Ale akurat ten link mam z polecenia.

Woooow, ten plecach pomieściłby całe moje życie ;D

PEDAGOG

Stary 2018-06-12, 08:47   #4275
Apola88
Rozeznanie

Cytat:

Ja kupuje na Ali generalnie rozne rzeczy ale faktycznie niczego dla dziecka bym nie kupila, ani nic co ma kontakt z żywnością... brak atestòw jakichkolwiek mnie odstrasza.

Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 08:58   #4276
Pepsi_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość
Też to znam. Dobrze, że nie muszę jeździć komunikacją miejską. W sklepie też nikt nie przepuści. Żeby nie było, ja zawsze puszczam przodem kobiety w ciąży lub ludzi, którzy mają tylko dwa/trzy produkty, a ja cały koszyk.

Cytat:
Znam to .... tez się poruszam komunikacja miejska ..... nigdy nikt mi miejsca nie ustalił. Nawet ostatnio jak takie upały były ... żałosne.

Dlatego teraz jak jestem już np w przychodni u endokrynologa a kolejki tam są na 30 minut to po prostu mam to w d. I idę sobie od razu do okienka. Kiedyś mi to dziewczyna z wózkiem właśnie w przychodni powiedziała ze jak sama o siebie nie zadbam to nikt tego nie zrobić i żeby normalnie podchodzić i się o swoje upominać.
Dobre podejście! Trzeba walczyć o swoje. Tylko ja nie lubię takich sytuacji...

Cytat:
Ojjj bardzo współczuję. Zwłaszcza, że były takie upały.
Pepsi_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 09:04   #4277
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pepsi_90 Pokaż wiadomość
Też to znam. Dobrze, że nie muszę jeździć komunikacją miejską. W sklepie też nikt nie przepuści. Żeby nie było, ja zawsze puszczam przodem kobiety w ciąży lub ludzi, którzy mają tylko dwa/trzy produkty, a ja cały koszyk.

Dobre podejście! Trzeba walczyć o swoje. Tylko ja nie lubię takich sytuacji...

Ojjj bardzo współczuję. Zwłaszcza, że były takie upały.

Ja generalnie tez nie lubię. Bo nie lubię się dopominać, prosić itd ale no czasem na prawdę ciężko mi ustać szczególnie jak jest taka duchota jak ostatnio ....

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Ja kupuje na Ali generalnie rozne rzeczy ale faktycznie niczego dla dziecka bym nie kupila, ani nic co ma kontakt z żywnością... brak atestòw jakichkolwiek mnie odstrasza.

Ja mam w planach po odciągnięciu pokarmu przelewać go do woreczków specjalnych wiec mam nadzieje ze będzie ok. Zdezynfekuje ten laktator na ile się będzie dało. Na babyboom na pazdziernikowkach multum osób go zamówiło

PEDAGOG

Stary 2018-06-12, 09:05   #4278
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość

W przypadku rzecz dla dziecka kupuje rzeczy znanych firm. Np ten laktator nie jest no name, mam też w koszyku kilka rzeczy firmy skip hop, część planuje kliknąć.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 09:07   #4279
Pepsi_90
Raczkowanie

Jutro mam wizytę muszę spisać sobie wszystko, o co chcę zapytać lekarza, bo ostatnio nawet nie zapytałam o wagę dziecka. Będę też robiła pierwsze delikatne podejscie do zapytania o cc. Chcę wiedzieć, jak mój lekarz zapatruje się na poród po pierwszym cc.

A tymczasem kciuki za mwmwm91, ona chyba wizytuje dzisiaj. Czekamy na dobre wiadomości

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-06-12, 09:13   #4280
Apola88
Rozeznanie

Kciuki za wizyty dziś

Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 09:15   #4281
Pepsi_90
Raczkowanie

Cytat:
Ja generalnie tez nie lubię. Bo nie lubię się dopominać, prosić itd ale no czasem na prawdę ciężko mi ustać szczególnie jak jest taka duchota jak ostatnio ....
I ja to bardzo popieram! Tylko wiesz jak jest. Kiedy tylko się patrzą, to do przeżycia. Najgorzej jak wywiązuje się dyskusja pomiędzy czekającymi w kolejce. No ale to oni powinni się wstydzić, że brak im kultury i empatii.

Czas wstawać z łóżka i pomyśleć o śniadaniu. Ostatnio korzystam, kiedy młoda dłużej spi i sama nie zrywam się z samego rana. Jeszcze 4 miesiące i się zacznie wstawanie w nocy. Szok, zostały 4 miesiące

Stary 2018-06-12, 09:17   #4282
NiebieskiPudelek
Raczkowanie

Wszystkie kupujecie laktator? Jak czytalam na ten temat to zdania sa podzielone.. Sama mam metlik w glowie..

Stary 2018-06-12, 09:18   #4283
królewna z drewna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NiebieskiPudelek Pokaż wiadomość
Wszystkie kupujecie laktator? Jak czytalam na ten temat to zdania sa podzielone.. Sama mam metlik w glowie..
ja chcę kupić, ale jeszcze nie wybrałam nic konkretnego
królewna z drewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 09:18   #4284
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
Jejku, chyba z 1,5h Was nadrabiałam

Jestem tak w tyle, że średnio ogarniam.
Nie chciałabym pominąć żadnej z Was, więc już tak ogólnie napiszę: gratuluję udanych wizyt! Teraz odliczamy dni do następnej

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
No z tym nadrabianiem mam tak samo, przez weekend nie zaglądałąm to z 10 stron miałam zaległości

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam i chodzić nie będę. Położna po porodzie to przychodzi do mnie taka co jest w przychodni do której należę.
U mnie tak samo

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
dziewczyny a jaki materacyk najepszy jest?( z czego)
oraz kupujecie kosz mojżesza?
Ja mam materacyk po synku ale muszę go obejrzeć a kosza nie kupuję natomiast chcę kupić kołyskę

Cytat:
Napisane przez Jasiel Pokaż wiadomość
Cześć, jestem na wątku jakieś 4 strony do tyłu z czytaniem, ale właśnie opadły mi ręce i muszę się wygadać. Jeśli należycie do tego typu o którym będę pisać, mam nadzieję że może wpłynę na sytuację kogoś innego.

Chodzi o NIEZAPOWIEDZIANYCH GOŚCI. Otóż rodzinie mojego męża zdaje się w ogóle nie przeszkadzać fakt, że wyprowadziliśmy sie 400 km dalej i że jestem w ciąży którą przechodzę "różnie".

NASTĘPNYM RAZEM UDAJĘ ŻE MNIE NIE MA W DOMU
Wiem o czym piszesz, u mnie jest podobnie jeszcze ja mieszkam z rodzicami i takie wizyty siostra mojego taty odstawia niby niedziela ale nigdy nie mówi kiedy i o której. Ale i moja siostra to samo czasem zadzwoni do mamy tego samego dnia że przyjeżdzają (4osoby) i za dwie godziny są a mama staje na głowie żeby obiad zrobić. ja mam straszne nerwy na takie wizyty bo ona zamiast przyjechać i pomóc to gość i czekają aż się podstawi Ja nie wiem skąd takie podejście w ludziach
Współczuję wizyty tym bardziej że to kilka dni

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Moje pierwsze chłopięce łupy chcę jeszcze zamówić coś z allegro, podobają mi się rzeczy tego użytkownika:

http://allegro.pl/bawelniane-koperto...6-b8ca3a6c1b70
ładniutkie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
U nas są 3 główne na tapecie. Anastazja podoba się mężowi a ja nie chcę długiego imienia jeszcze ostatnio kuzynka tak nazwała córkę. Lilka to mój nr 1 ale mąż nie jest przekonany no i Zuzia to chyba taki kompromis bo podoba się nam obydwojgu:p

Mnie też Lilka się podoba ale mężowi już nie. Ja kompletnie nie mam pomysłu nic mi się nie podoba

Cytat:
Napisane przez Zgaga_ Pokaż wiadomość
Hejka

Wczoraj odebrałam anex sport 2w1 plus fotelik maxi cosi i jestem zakochana. Kupiliśmy używany.Kompletnie nie ma śladów użytkowania 😊 . W porównaniu z Taco sprzed 12 lat to bajka😂. Dla naszej dziewczynki wybraliśmy imie Iga.

Generalnie teraz zaczyna do mnie dopiero dochodzić że będę miała córeczkę 😁 Mam juz dwoch chłopaków i to prawie dorosłych 😉

Pozdrawiam
Mój mąż też zaproponował Iga dl córci A Twoja księżniczka to fajnie będzie miała z braćmi A Ty pomocników bo takie chłopaki to już odpowiedzialne bardziej.

Cytat:
Napisane przez Jasiel Pokaż wiadomość
Melduje się po połówkowych
Będę mamą małej Lucynki, możesz mnie dopisać catarynca?

Maleństwo 418g, nogi na głowie, rączka w buzi ale wszystko w normie

Termin porodu potwierdzony na 20.10
Ostatnie prenatalne na 10.08
Gratuluję córci w końcu się pokazała wstydnisia to tak jak moja.

Cytat:
Czesc dziewczyny chcialabym sie do was dolaczyc termin 23 pazdziernika, dziewczynka. Pierwsza ciaza

witamy za córcię

Cytat:
Napisane przez Tenebre Pokaż wiadomość
U nas Adaś potwierdzony. Dało się go podejrzeć, nawet ginekolog opisała nam zdjęcie jako "chłopiec". Przez większość czasu zakrywał buzię rączkami, ale na chwilę odsłonił i było widać jak usta otwiera. Waży 374g, stópka ma 3,5cm. Następną wizytę mam dopiero w połowie lipca, bo po drodze jeszcze połówkowe, niestety też mnie czeka to badanie na glukozę, mam nadzieję, że mi pozwolą użyć cytrynowej...
Co do imion to u nas Adam wybrany na 100%, obojgu nam pasowało, proste, krótkie (a mamy długie nazwisko), do tego nie ma żadnych dziwnych form czy zdrobnień, takie neutralne.
za Adasia i imię.

Uff nadrobiłam, czytam was i czytam i jestem w ciemnej du... nie mam pomysłu na wózek, nie mam wybranego imienia bo nic mi się nie podoba zbytnio. Jedyne co zrobiłam to przebrałam ubranka po synku i teraz mogę śmiało dokupować
Dobra na tą chwilę to Tyle, miałam wam jeszcze napisać jak mnie siostra wkurzyła w weekend ale to potem bo muszę ogarnąć chatę póki młody w p-kolu.
Stary 2018-06-12, 09:40   #4285
xxboo
Zakorzenienie

Czytam właśnie o znieczuleniu zzo i jestem
Mega ciekawa czy będę mogła mieć ze względu na tatuaż kończy się akurat w pasie (jest wzdłuż kregoslupa). Opinie są mega podzielone jedni mówią ze to jest przeciwwskazanie a inni ze mit ..... mam nadzieje ze mój akurat kończy się w takim miejscu ze wbicie jest niżej .....

PEDAGOG

Stary 2018-06-12, 09:57   #4286
wiola_p
Zadomowienie

Cytat:

kupilam ten z ali z tymi fioletowymi nakladkami, niby są do chłodzenia piersi, nie wiem czy bede go uzywac ale przynajmniej nie bedzie mi zal kasy
co do kontaktu z mlekiem hmm bardzo duzo osób to poleca, dzieci żyją więc nie dajmy sie zwariować, większość sprzętu jest made in china i nikt sie tym nie przejmuje moj akurat przyszedl niby z Holandii ale nie ogarniam jak to jest z tymi wysyłkami z chin więc wszystki mi jedno ważne ze nie było cła bo brałam jeszcze nianie od tego sprzedawcy i czujnik temp do kranu

wlasnie wrocilam z glukozy, pilam zwykłą, troche mdliło ale ogolnie do przeżycia, moglam sobie polezec i po godzinie juz bylo ok

Edytowane przez wiola_p
Czas edycji: 2018-06-12 o 10:01
wiola_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 09:59   #4287
zielona hortensja
Rozeznanie

Co do laktatorow to we Francji ponoc sie je wypozycza w aptece. Ja raczej bede sie musiala zaopatrzyc, wiec fajnie ze jest taka opcja.

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Uff nadrobiłam, czytam was i czytam i jestem w ciemnej du... nie mam pomysłu na wózek, nie mam wybranego imienia bo nic mi się nie podoba zbytnio. Jedyne co zrobiłam to przebrałam ubranka po synku i teraz mogę śmiało dokupować
Tez nie mamy imienia, na razie po wielu rozkminkach jakos zaczelismy moic o synku Karolek, ale Karol raczej nie zostanie bo we Francji tak brzmi wersja zenska. Wiec jestesmy w punkcie wyjscia.

A co do wozkow to mi sie totalnie nie chce studiowac i wybierac, zostaje przy yoyo, wszyscy mowia, ze super i sie nadaje swietnie na takie warunki jak nasze.
Stary 2018-06-12, 10:00   #4288
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pepsi_90 Pokaż wiadomość
Jutro mam wizytę muszę spisać sobie wszystko, o co chcę zapytać lekarza, bo ostatnio nawet nie zapytałam o wagę dziecka. Będę też robiła pierwsze delikatne podejscie do zapytania o cc. Chcę wiedzieć, jak mój lekarz zapatruje się na poród po pierwszym cc.

A tymczasem kciuki za mwmwm91, ona chyba wizytuje dzisiaj. Czekamy na dobre wiadomości
Taaak, dziękuję! Wizyta dopiero wieczorem, a ja zamierzam do tego czasu się relaksować Przyszedł zestaw malarski i zaczęłam wczoraj malować po numerach, więc dziś będę kontynuować, to jest niezły trening cierpliwości, której mi czasem brakuje
A na wizycie mam nadzieję, że mały pokaże buźkę na usg, bo na połówkowym nie chciał

Cytat:
Czytam właśnie o znieczuleniu zzo i jestem
Mega ciekawa czy będę mogła mieć ze względu na tatuaż kończy się akurat w pasie (jest wzdłuż kregoslupa). Opinie są mega podzielone jedni mówią ze to jest przeciwwskazanie a inni ze mit ..... mam nadzieje ze mój akurat kończy się w takim miejscu ze wbicie jest niżej .....

To ciekawe, nigdy nie słyszałam o takim przypadku (żeby nie mogli wykonać zzo), ale może też po prostu nikt z moich znajomych nie był w takiej sytuacji. Jak w takim razie radzą sobie anestezjolodzy, jeśli trzeba wykonać jakąś operację w zzo? Automatycznie zamiast zzo pacjent dostaje znieczulenie ogólne? W końcu ogólne jest dużo większym obciążeniem dla organizmu...
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-06-12, 10:12   #4289
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Taaak, dziękuję! Wizyta dopiero wieczorem, a ja zamierzam do tego czasu się relaksować Przyszedł zestaw malarski i zaczęłam wczoraj malować po numerach, więc dziś będę kontynuować, to jest niezły trening cierpliwości, której mi czasem brakuje

A na wizycie mam nadzieję, że mały pokaże buźkę na usg, bo na połówkowym nie chciał

To ciekawe, nigdy nie słyszałam o takim przypadku (żeby nie mogli wykonać zzo), ale może też po prostu nikt z moich znajomych nie był w takiej sytuacji. Jak w takim razie radzą sobie anestezjolodzy, jeśli trzeba wykonać jakąś operację w zzo? Automatycznie zamiast zzo pacjent dostaje znieczulenie ogólne? W końcu ogólne jest dużo większym obciążeniem dla organizmu...

No właśnie nie wiem. Przecież jak jest jakaś operacja ratująca życie która trzeba wykonać ze świadomym pacjentem to chyba nie wybrzydzają ze tatuaż ..... mnie to trochę śmieszy w tych czasach. Rozumiem ze świeży tatuaż jest przeciwwskazaniem.
Ale żadna ciężarna swiezego przecież nie ma bo nie robiłaby sobie tatuażu w ciąży

Jak ja byłam na szwie to pielęgniarki ciagle latały i mi mówiły ze czemu mam paznokcie pomalowane u rak i nóg ze trzeba zmyć itd. Anestezjolodzy (a miałam ich 3) nie zwrócili na to w ogóle uwagi !!!!! Gadali tylko ze mam ładny kolor włosów i pytali o tatuaże - pewnie żeby stres rozładować, kochani ludzie

PEDAGOG

Stary 2018-06-12, 10:19   #4290
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem. Przecież jak jest jakaś operacja ratująca życie która trzeba wykonać ze świadomym pacjentem to chyba nie wybrzydzają ze tatuaż ..... mnie to trochę śmieszy w tych czasach. Rozumiem ze świeży tatuaż jest przeciwwskazaniem.
Ale żadna ciężarna swiezego przecież nie ma bo nie robiłaby sobie tatuażu w ciąży

Jak ja byłam na szwie to pielęgniarki ciagle latały i mi mówiły ze czemu mam paznokcie pomalowane u rak i nóg ze trzeba zmyć itd. Anestezjolodzy (a miałam ich 3) nie zwrócili na to w ogóle uwagi !!!!! Gadali tylko ze mam ładny kolor włosów i pytali o tatuaże - pewnie żeby stres rozładować, kochani ludzie

W rodzinie tż jak jedna szła na zabieg (martwa ciąża) to kazali jej zmyć z jednego paznokcia hybrydę.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości