|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4262 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4266 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4267 |
Zakorzenienie
|
Na mleko 1. Niesety nigdy nie będzie promocji, jest zakaz, bo jest promowane karmienie piersią...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4268 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4269 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A z tym języczkiem...sprawdzalisc ie wedzidelko? Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4270 |
Zadomowienie
|
Dziś Tz ma 2 godz dyżuru opieki nad Tymkiem- normalnie się tez opiekuje ale teraz to ma mieć takie 2 godz od do, ze ja nie wnikam. Pierwsza godzinę mu przespał, wypił mleko z butli ale teraz płacze. Nie. Interweniuje, niech zobaczy jak jest. A ja nawet okno umylam.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4271 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez w szpitalu dostaealam jednorazowe buteleczki, u mas był bebilon i potem tez go kupilam ale w proszku. Poki co od soboty udaje sie bez mm
![]() Elu ja nie myslalam o basenie, bo jakos wizja zimowych podróży mnie zniechęca :p Ovejita słód zamowilam z oliwskiego mlynu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- Dziewczyny a Wasze maluszki maja odparzenia na szyjce ? Potraktowac to mąka ziemniaczaną ? Pudrem ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4272 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zgrusia Czas edycji: 2018-09-06 o 17:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4273 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() temat mm jest jeszcze dla mnie obcy ale pewnie niedługo będę go zgłębiać. W szpitalu u mnie też dawali jednorazowe buteleczki bebilonu. Co do basenu to mamy go w planach ale nie wiem jeszcze kiedy. Dziewczyny od wczoraj nie mogę dogadać się z moim dzieckiem. Nie śpi prawie wogole, usnęła o 24 i spala do 5 potem co chwilę się budziła. Dzis prawie wogole nie spała co chwilę płacz, nawet na spacerze nie chciała co mnie zdziwiło. Wisi cały czas na cycku, muszę chyba wyciągnąć porcję zamrożonego mleka bo chyba jej to nie starcza co jest w cyckach. Dokładnie od tygodnia jest całkiem innym dzieckiem ale od wczoraj to ja koleżanki wogole nie poznaje ![]() Norciu super nasz kluseczkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4274 |
Zadomowienie
|
A do mnie wpadła przyjaciółka pobawila kierownika, ja ogarnęłam prasowanie a potem zaliczyłysmy spacer mały cały czas obudzony ale bez krzyku sukces.
Ja na tż nie mogę w sumie narzekać 2x w tyg mam do 2 godz czas wyjść całkiem z domu, tak to codziennie na chwilkę chociaż małego przejmuje żebym mogła się wykąpać itp. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4275 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4276 |
Wtajemniczenie
|
Bursztynku widzisz u nas tez napięcie i dziecko podmienione, prawie nie śpi, daje do wiwatu, dobrze, ze poki co chocuaz w nocy daje odpocząć - ale co z tego skoro w dzien dosłownie zyje jaj w matrixie :/
Ciężko mi bez męża, bo akurat teraz chcialabym żeby uczestniczyl w życiu moim i Małej nie tylko w weekendy... poza tym troche mu zazdroszcze tej aktywnosci zawodowej i tego, że wraca sobie po robocie do domu i gra w jakies pieprzone statki na kompie bo mu sie nudzi....ja ledwo mam czas sie wysikac i kapie sie w biegu, a on z nudów ostrzeliwuje statki wroga na wyimaginowanym morzu, nosz kufa. Wkurza mnie tez takie z dupy podtrzymywanie na duchu i kibicowanie jak na meczu polakow przed telewizorem. Caly dzien dzieciak nie spi i pisze mu, ze lulam, próbuje - otrzymuje odpowiedz "uda sie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała dzisiaj pierwszy raz jest zapakowana do spiworka na noc... Ciekawe czy go polubi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4279 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4281 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4282 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kciuki, żeby polubiła Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest już po północy a Kleszcz wisi na cycku i chyba nie zamierza zasnąć - chyba szykuje mi się długa noc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
Witam się o poranku jakaś niewyspana!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4285 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry :-D ja w końcu wyspana, mały się obudził tylko trzy razy na jedzenie itp w czasie 21:30-8:00 i to spał w łóżeczku nie na mnie szok po prostu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4286 | |
Zadomowienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka 😊
Cytat:
Suuper! Codzień jakieś postępy, u nas tez tak jest, choć i kroki w tył są. U nas tez 3 pobudki, nocka w łóżeczku dopiero ok 6.30 wzięłam do łóżka. Niestety jedna pobudka dłuższa no strasznie męczyły gazy, musiałam użyć Windi- pierwszy raz skutecznie. Ale się wybudził i musiałam chwile ponosić. No ale ogolnie nie jest zle. Teraz męczymy Bacha i Mozarta z naszej karuzeli. A ja zamiast wstać i się ogarniam to leżę z komórka. Jeszcze do dziewczyn karmiących piersią, macie jakieś plany jak długo karmic? Ja pierwotnie miałam plan żeby tak karmic żeby w ogóle mm nie wprowadzać, ale ze myśle o rozszerzaniu diety metoda BLW to conajmniej do roku dużo by tego karmienia było a ja chce już niedługo wracać do pracy. Początkowo na krotko to spoko, ale potem już dłużej i chyba jednak po pół roku będziemy się karmic mieszanie. W ogole myślcie już o nianiach żłobkach? Wraca ktoś do pracy wcześniej niż po roku? Bo ja myśle ale póki co niewiele wymyśliłam, a czas leci. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez aniama6 Czas edycji: 2018-09-07 o 08:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4287 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka 😊
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4288 |
Wtajemniczenie
|
Anima a co to metoda blw ? Ja nie wiem ile dam rade karmic w taki sposob jak teraz (nakladka laktator itp.), ale chcialabym chociaż pół roku...chybs, że cos sie zmieni na lepsze.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4289 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka 😊
Cytat:
Co do pracy ja po roku planuje wrócić na rynek pracy. Małego na początku będą na zmianę babcie bawić jedna właśnie przeszła na emeryture, a druga często kończy koło 12-13 to przejmie małego. Same wyszły z tą propozycją.Mieszkają teraz blisko to bez problemu. Do przedszkola chciałbym od 3 roku. Co do kp ile będę mieć to będę karmić. A u mnie z ilością pokarmu szału nie ma i nie. Ściągnę pokarmu , więc wątpię, że długo dam radę.. Zwłaszcza że od października będę zostawiać małego w weekend na parę Godzin z tatą i będzie musiał jeść wtedy mm tylko-koncze studia podyplomowe. Cieszę się z kazdego kolejnego dnia kp i ile będzie to będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba po polsku tłumaczenie bobas lubi wybór. Generalnie zasada ze dziecko je to co dorośli, od razu zaczyna w kawalakach, je sam paluszkami, nie stosuje się typowo dziecięcego jedzenia typu kaszki, słoiczki. Polecam bloga Alaantkowe blw. Fajne przepisy nawet dla dorosłych, bo przy takiej duecie to i my dorośli musimy się zdrowiej odżywiać. Dlatego planuje już niedługo jakieś przepisy z tego bloga popróbować. Generalnie planuje dawać jakieś papki, zupy czy kaszki ale raczej własnej roboty. Szokuje mnie jak te produkty dla dzieci maja złe składy, pełno cukru, a i czesto 2 x droższy taki jogurcik czy ciasteczko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.