Mamy listopadowe 2018 - część IV - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-09-25, 17:29   #4261
tetrikk
Zakorzenienie

Dot.: Mamy listopadowe 2018 - część IV

Ja nigdy nie zrozumiem takich nienormalnych sytuacji jak Karolkowa u Ciebie. Tylko, ze ja również uważam, ze powinniście się wyprowadzić i zająć własnym życiem. Chcecie całe życie się denerwować i na siebie naskakiwać? Bo to jest jasne, ze nikt nie odpuści i nikt się nie zmieni nagle. Wybacz, ale mnie już meczy samo czytanie o tym, a co dopiero przeżywanie.
Stary 2018-09-25, 17:33   #4262
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Więc przestanę pisać.

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Życie nie jest całkiem proste, jak by się wydawało. Mój tu całe życie mieszkał i ani myśli się wyprowadzić, więc co mam go zmusić ?
Zresztą nie ważne.
Nie będę się żalić.

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Karolkowa_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 17:35   #4263
fioleciasto
Zakorzenienie

Karolkowa każdy z nas mieszkał całe życie u rodziców przecież, ale przychodzi pora by się odciąć i w spokoju i na własnych zasadach tworzyć własny dom. Tamten dom jest rodziców twojego tzta, a nie jego. W życiu bym nie poszła na taki układ.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 17:36   #4264
smileska
Zadomowienie

Karolciu nie obrażaj sie i nie złość. Nikt Ci w zlosci niczego nie mowi. Po prostu sytuacja jaka panuje u Was jest nienormalna. I większość o ile nie wszystkie z Nas nie potrafiłyby żyć w ten sposób. No ale to jest Twoje zycie nikt za Ciebie go nie przezyje. Ale nas męczy patrzenie jak Wy sie męczycie i nie zamierzacie nic z tym zrobic ...

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 17:40   #4265
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Myślałam że mnie zrozumiecie, a nie będziecie naskakiwać że jesteśmy nie samodzielni i w ogóle.
To nie moja wina że tu tak jest. Dla mnie też to chore i im dłużej to tłumie w sobie tym jest mi źle, ale spoko.
Już nie będę pisać na ten temat nic

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-25, 17:43   #4266
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
A ja się po prostu boję, żeby się u was nie skończyło jak u mojej mamy.. Babcia kazała im robić górę i zrobili dach, okna i zaczęli robić poddasze, a wtedy babcia ich wypieprzyła z domu z 4 małych dzieci.. Nie zobaczyli za to ani grosza.. Teraz po śmierci babci mama chce spłaty tego co wtedy włożyła i zrzeknie się praw do domu to zrobili z niej najgorsza, że chce "okraść i skrzywdzic" najmłodszego synka pupilka, który wszystko miał podane na tacy..

O kurcze, a my mamy górę robić Mój ojciec też kawał sku*** byłby zdolny nas wyrzucić

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 17:44   #4267
smileska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolkowa_86 Pokaż wiadomość
Myślałam że mnie zrozumiecie, a nie będziecie naskakiwać że jesteśmy nie samodzielni i w ogóle.
To nie moja wina że tu tak jest. Dla mnie też to chore i im dłużej to tłumie w sobie tym jest mi źle, ale spoko.
Już nie będę pisać na ten temat nic

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Juz musisz to tlumic a co bedzie za 10 albo 15 lat? Twoj TZ nie zamierza sie wyprowadzić i w nosie ma ze Ty sie meczysz mieszkając z jego rodzina? Niestety nie jestem w stanie tego zrozumiec. Moge Ci napisać okej rozumiem Twoj szwagier jest do bani i tesciowa tez ale co to zmieni w Twojej sytuacji? Lzej Ci bedzie wtedy z Nimi zyc?

Ślub cywilny 11.12.2010
Ślub kościelny 09.09.2017
Syn w drodze
smileska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-25, 17:45   #4268
dews
Zakorzenienie

Ja się zgodzę z dziewczynamj Karolkowa niestety. Nikt nie chce na ciebie naskakowac, ale opowiadając nam swoją historię, po prostu wyrażamy swoje zdanie.

Ja również nie wyobrażam sobie życia w takim stresie, ciągle w złości i zdenerwowaniu. Twoja teściowa moje szwagra faworyzować i rozumiem, że to jest denerwujące, ale tak jak mówiła Smileska, póki nie zobaczycie aktu notarialnego, to nie jest bardzo wasz dom. Skoro teraz tak się zachowuje, to skąd wiesz czy po jej śmierci nie okaże się, że dom jest przepisany na niego? Żeby nie było tak, że wsadzicie majątek w coś, co zostanie wam zabrane.

Życie nie jest łatwe wiadomo, różne są sytuacje, ale sama widzisz, że wasze złości nic nie dają, więc może lepiej teraz się wyprowadzić i zacząć wszystko powoli od nowa we trójkę niż żyć w takiej atmosferze jeszcze x lat..

dews jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 17:52   #4269
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
O kurcze, a my mamy górę robić Mój ojciec też kawał sku*** byłby zdolny nas wyrzucić

Zabezpieczcie się jakoś zanim zaczniecie coś robić bo życie lubi płatać figle..
Cytat:
Napisane przez smileska Pokaż wiadomość
Juz musisz to tlumic a co bedzie za 10 albo 15 lat? Twoj TZ nie zamierza sie wyprowadzić i w nosie ma ze Ty sie meczysz mieszkając z jego rodzina? Niestety nie jestem w stanie tego zrozumiec. Moge Ci napisać okej rozumiem Twoj szwagier jest do bani i tesciowa tez ale co to zmieni w Twojej sytuacji? Lzej Ci bedzie wtedy z Nimi zyc?

Niestety zgodzę się z tym..

AnetaErr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 18:17   #4270
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Mamy rachunki na wszystko. Na każdą farbę na każde drzwi wstawione w tym domu. Dokładnie na wszystko .
Nie byłby w stanie nas spłacić, bo nie ma z czego więc wyrzucić nas nie może

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Pieprzyć to, po prostu nie będę pisać o tym.
A tak z innej beczki urodziło się u nas dzieciątko z zd .
Matka załamana bo na USG nic nie wychodziło.. fakt że ten lekarz nie robił jej prenatalnych bo wg jego słów nie było podstaw bo wszystko ładnie wyglądało na USG. Zjadła go rutyna.
Jak widać

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-25, 18:22   #4271
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy rachunki na wszystko. Na każdą farbę na każde drzwi wstawione w tym domu. Dokładnie na wszystko .
Nie byłby w stanie nas spłacić, bo nie ma z czego więc wyrzucić nas nie może

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Pieprzyć to, po prostu nie będę pisać o tym.
Matka załamana bo na USG nic nie wychodziło.. fakt że ten lekarz nie robił jej prenatalnych bo wg jego słów nie było podstaw bo wszystko ładnie wyglądało na USG. Zjadła go rutyna.
Jak widać

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Zd?

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 18:24   #4272
fioleciasto
Zakorzenienie

Karolkowa to jest wasze życie i wasze decyzję i tylko od was zależy jak je przeżyjecie, taka prawda. Moim priorytetem byłoby jak najszybciej się z tego domu wyprowadzić i na spokojnie tworzyć własne miejsce we trójkę.

Stary 2018-09-25, 18:34   #4273
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vicarika Pokaż wiadomość
Zd?

Chodzi o zespół downa jak sądzę

Stary 2018-09-25, 18:34   #4274
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Zespół Downa

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-25, 18:36   #4275
lady isss
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny. Wczoraj i dzisiaj jakis taki dzien w biegu dlatego sie nie odzywalam. Bylam u doktorka i mowilam mu o tych moich bolaczkach. Troche mu sie pozalilam, ze boli mnie jak na miesiaczke i odrazu na dwojke mnie cisnie po tym bolu, ze budzi mnie to w nocy no i do tego te bolace biodra. Kregoslup to juz tam inna sprawa. A no i ze jak cos porobie czy dalej sie przejde to mam wrazenie jakbym jakies kamienie z pola ze trzy miala tam wsadzone i chcialyby wypasc zbadal i mowil ze szyjka dluga zamknieta i ze wszystko jest ok. Sprawdzil na usg i mowil ze te dolegliwosci sa takie bo maly mimo wszystko juz siedzi nisko glowka wbity i mnie rozpycha. Waga 33t3d to
2400 - mozna dopisac. I nastepna wizyta
16.10 a teraz troche was ponadrabiam

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 18:44   #4276
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Wczoraj i dzisiaj jakis taki dzien w biegu dlatego sie nie odzywalam. Bylam u doktorka i mowilam mu o tych moich bolaczkach. Troche mu sie pozalilam, ze boli mnie jak na miesiaczke i odrazu na dwojke mnie cisnie po tym bolu, ze budzi mnie to w nocy no i do tego te bolace biodra. Kregoslup to juz tam inna sprawa. A no i ze jak cos porobie czy dalej sie przejde to mam wrazenie jakbym jakies kamienie z pola ze trzy miala tam wsadzone i chcialyby wypasc zbadal i mowil ze szyjka dluga zamknieta i ze wszystko jest ok. Sprawdzil na usg i mowil ze te dolegliwosci sa takie bo maly mimo wszystko juz siedzi nisko glowka wbity i mnie rozpycha. Waga 33t3d to

Duży dzieć

Stary 2018-09-25, 18:45   #4277
Vicarika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady isss Pokaż wiadomość

Ojej duzy

Vicarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 18:55   #4278
1986rybka
Rozeznanie

Cytat:

[/COLOR]Pieprzyć to, po prostu nie będę pisać o tym.
Jak widać

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie

masakra bardzo im współczuję
moja koleżanka z pracy miała badania prenatalne, wszystko było ok, a urodziła się dziewczynka z ZD
1986rybka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 19:02   #4279
ewka_mewka
Zadomowienie

Karolkowa, ja myślę, że dziewczyny naprawdę nie miały nic złego na myśli i nie chciały cię urazić. Twoja sytuacja jest bardzo trudna, ale niestety za dużo opcji nie macie. Albo zostać i akceptować, że teściowa jest jaka jest i podejmować dodatkowo ryzyko, że ostatecznie dom przepisze na szwagra. Albo się powoli ewakuować.

U was dodatkowy problem to kwestia faworyzowania szwagra: tym bardziej nie inwestowałabym w ten dom, bo naprawdę różnie może być. Zobacz historie mojego tżta... On razem z ojczymem wybudowali dom bez niczyjej pomocy. Po jakimś czasie wprowadził się do nich brat z żoną. Małżeństwo teściowej się posypało, ale ojczym wybudował dom dla nich i w związku z tym był zapisany również na nią. Jak ojczym znalazł sobie nową kobietę to mój szwagier nie mógł tego przeboleć i skończyło się na tym, że po wielu awanturach wyrzucił ojczyma z domu i coś tam mu zapłacił. Potem do tżta wprowadziła się dziewczyna i dla szwagra to był kolejny problem, bo on jest bardzo religijny i jak tak można żyć w grzechu. Ostatecznie wyrzucił tż z domu. Poszli do sądu, a matka, która faworyzuje szwagra przepisała dom na niego. Tż skończył dosłownie na ulicy. Teraz szwagier sprzedaje dom, który wybudował mój tż z ojczymem i oczywiście nie dostanie ani grosza. Uważaj, bo u was to naprawdę może się podobnie skończyć.

Edytowane przez ewka_mewka
Czas edycji: 2018-09-25 o 19:10
ewka_mewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 19:02   #4280
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1986rybka Pokaż wiadomość
masakra bardzo im współczuję
moja koleżanka z pracy miała badania prenatalne, wszystko było ok, a urodziła się dziewczynka z ZD
Moja sąsiadka też urodziła synka z ZD a prenatalne były ok

sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 19:10   #4281
AnetaErr
Wtajemniczenie

No niestety dziewczyny, prenatalne też nie dają 100% gwarancji na narodziny zdrowego dzieciątka, mimo dobrych wyników
Cytat:
Napisane przez ewka_mewka Pokaż wiadomość
Karolkowa, ja myślę, że dziewczyny naprawdę nie miały nic złego na myśli i nie chciały cię urazić. Twoja sytuacja jest bardzo trudna, ale niestety za dużo opcji nie macie. Albo zostać i akceptować, że teściowa jest jaka jest i podejmować dodatkowo ryzyko, że ostatecznie dom przepisze na szwagra. Albo się powoli ewakuować.

U was dodatkowy problem to kwestia faworyzowania szwagra: tym bardziej nie inwestowałabym w ten dom, bo naprawdę różnie może być. Zobacz historie mojego tżta... On razem z ojczymem wybudowali dom we 2. Po jakimś czasie wprowadził się do nich brat z żoną. Małżeństwo teściowej się posypało, ale ojczym dom wybudował dla nich i w związku z tym był zapisany również na nią. Jak ojczym znalazł sobie nową kobietę to mój szwagier nie mógł tego przeboleć i skończyło się na tym, że po wielu awanturach wyrzucił ojczyma z tego domu i coś tam mu zapłacił. Mój tż też zamieszkał w tym domu ze swoją dziewczyną i dla szwagra to był kolejny problem, bo on jest bardzo religijny i jak tak można żyć w grzechu. Ostatecznie wyrzucił tż z domu. Poszli do sądu, a matka, która faworyzuje szwagra przepisała dom na niego. Tż skończył dosłownie na ulicy. Teraz szwagier sprzedaje dom, który wybudował mój tż z ojczymem i oczywiście nie dostanie ani grosza. Uważaj, bo u was to naprawdę może się podobnie skończyć.

Coraz częściej myślę że polsatowskie "Trudne sprawy" mogą być na faktach

Stary 2018-09-25, 19:10   #4282
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Mam nadzieję że u nas tak nie będzie, bo u nas jest ich troje a same wiecie jaki jest szwagier więc także tego.
Ja nie rozumiem jak nie wyszło to na USG ? Przecież takie rzeczy chyba od razu widać

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-25, 19:12   #4283
zanka205
Zakorzenienie

��

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2018-09-27 o 06:57
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 19:13   #4284
AnetaErr
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję że u nas tak nie będzie, bo u nas jest ich troje a same wiecie jaki jest szwagier więc także tego.
Ja nie rozumiem jak nie wyszło to na USG ? Przecież takie rzeczy chyba od razu widać

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Mnie lekarze na prenatalnych tłumaczyli, że na usg nie zawsze widać wady. A usg genetyczne pierwszego trymestru + Pappa w 95-98% się sprawdza jeśli wyniki są dobre

Stary 2018-09-25, 19:17   #4285
ewka_mewka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnetaErr Pokaż wiadomość
No niestety dziewczyny, prenatalne też nie dają 100% gwarancji na narodziny zdrowego dzieciątka, mimo dobrych wyników Coraz częściej myślę że polsatowskie "Trudne sprawy" mogą być na faktach

Oczywiście, że trudne sprawy są oparte na faktach . Teraz śmiejemy się z tżtem, że musimy uważać, bo szwagier ostatecznie coś wykombinuje i zabierze nam nasze nowe mieszkanie i psa . Ja nie wiem jak tż zgodził się go przyjąć z otwartymi ramionami w Meksyku i na dodatek jeszcze pomagać mu finansowo. Dla mnie to kosmos szczerze mówiąc . Wczoraj myślałam, że padnę, bo szwagier przez ponad godzinę nawijał mi o Chrystusie, miłosierdziu i grzechu (wie, że jestem ateistką). Kręgosłup moralny musi być 🤣

Karolkova, niestety badania prenatalne nie dają 100% pewności. Na usg wszystko może wydawać się normalne, a dziecko może być chore.

Stary 2018-09-25, 19:17   #4286
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Ee to jednak dobrze że robiłam tą pappe, wiecie co to wychodzi że do końca nie można być pewnym

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-25, 19:24   #4287
ewka_mewka
Zadomowienie

Tak w 100% to na pewno nie, ale mimo wszystko jeśli robiłaś prenatalne i wszystko wyszło ok to raczej jest bardzo małe prawdopodobieństwo, ze jest inaczej

Stary 2018-09-25, 19:34   #4288
lady isss
Wtajemniczenie

Jest 20.30... wedlug polecenia lekarza " wez sobie nospe co sie meczyc bedziesz" wzielam nospe i juz leze w lozeczku. Ostatnie noce byly masakryczne wiec mam nadzieje, ze chociaz dzisiaj bede dobrze spala. Myslalam ze mi sie jakies rozwarcie robi i balam sie, ze cos przegapie ale dzis juz jestem spokojna bo wiem, ze Igorek jeszcze trampek do wyjscia nie ubiera. Chodze od kilku dni tak niewyspana i tak w☠☠☠☠iona, ze sama nie ogarniam. Dzis do mojego powiedzialam ze nawet nie ma do mnie dzwonic bo sie znowu poklocimy. Ze nie mam sie na kim wyzyc i wszystko mnie w☠☠☠☠ia i ze jak mi przejdzie to sama zadzwonie. Albo zadzwonie zebumy go o cos o☠☠☠☠☠☠☠ic. Najpierw zadzwonilam zeby go ochrzanic o byle gowno - zniosl to dzielnie. Po tem zasnelam na godzine i jak sie obudzilam to znowu do niego dzwonie, a ten do mnie " co rmtam rybko? Nooo chyba sie przespalas bo znormalnialas"

lady isss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-09-25, 19:40   #4289
Karolkowa_86
Zakorzenienie

Kradną na oddziale no nie wytrzymam, wszystko rozumiem ale na ginekologii ?

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Stary 2018-09-25, 19:44   #4290
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:

(*) Amelka 02.03.2017
Czekamy Synku na Ciebie
Przecież nie zawsze widać, mały procent dzieci z zd nie wykazuje żadnych nieprawidłowości na USG

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości