Mamy sierpniowe 2019 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-03-17, 22:24   #4261
travis
Zakorzenienie

GG do travis
Dot.: Mamy sierpniowe 2019

Cytat:
Napisane przez zamknieta25 Pokaż wiadomość
Do drugiego fotelika już baza moim zdaniem nie potrzebna (o ile w ogóle się nadaje) bo tego fotelika już się z samochodu nie wypina tylko dziecko wyciąga
A pierwszy fotelik to właśnie tak plus minus do roku. Nogi mogą wystawać, ale głowa już nie ani waga nie może przekroczyć.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka
W takim razie chyba zrezygnuje bo kolejny gadzet na chwile

Sent from my E5823 using Tapatalk
Stary 2019-03-17, 23:55   #4262
biedronka19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość

Może i na chwile ale dla mnie to było wybawienie. Wyciągać śpiące miesięczne dziecko tylko po to by do sklepu po bułki pójść byłoby utrapieniem a tak klik w wózek i dalej śpi. Albo z samochodu prosto do łóżeczka itd

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
biedronka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-18, 06:48   #4263
Shiz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez biedronka19 Pokaż wiadomość
Może i na chwile ale dla mnie to było wybawienie. Wyciągać śpiące miesięczne dziecko tylko po to by do sklepu po bułki pójść byłoby utrapieniem a tak klik w wózek i dalej śpi. Albo z samochodu prosto do łóżeczka itd

No i to bezpieczniejsza opcja.
Ale mnie tez cena lekko zaskoczyła, fotelik maxi cosi 550zł, baza pod niego 550zł...

Stary 2019-03-18, 07:15   #4264
mirabelka3690
Zakorzenienie

Wiedzminkaa, Kocurasek macie na oku już jakiś wózek?

Stary 2019-03-18, 07:18   #4265
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Jest jeszcze adamex reggio special edition czarno zloty wyglada mega!

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Jest jeszcze adamex reggio special edition czarno zloty wyglada mega!

Dziewczyny z Pl macie ogromny wynor fajnych wozkow porownujac do Uk

Stary 2019-03-18, 08:10   #4266
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedronka19 Pokaż wiadomość

Ale przeciez do tego nie potrzeba bazy, tylko adaptery Fotelik w aucie nadal moze byc przypinany pasem.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-18, 08:21   #4267
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Ale przeciez do tego nie potrzeba bazy, tylko adaptery Fotelik w aucie nadal moze byc przypinany pasem.
No wlasnie sie zastanawiam co ma baza z auta do wyciagania dziecka przeciez nadal moge wziasc z fotelikiem fotelik z zestaeu wozkowego wiec w kola wepne chyba bez dodatkowych adapterow?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-03-18, 08:31   #4268
Shiz
Zadomowienie

Cytat:
No wlasnie sie zastanawiam co ma baza z auta do wyciagania dziecka przeciez nadal moge wziasc z fotelikiem fotelik z zestaeu wozkowego wiec w kola wepne chyba bez dodatkowych adapterow?

A to tak
Z zestawu 3 w 1 tak. Ja planuje wózek 2 w 1 i osobno fotelik, ale do wozka dostane adaptery do fotelika innej firmy.

Stary 2019-03-18, 08:35   #4269
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tez chlopiec.

Gratulacje

Cytat:
Dziekuje

Przeraza mnie to... wlasnie czytalam, ze u chlopcow jest problem z cieknacymi pieluchami. Ciekawe jak sobie z tym poradza moje wielorazowki.

Bylam nianią chłopca i dziewczynki. Nigdy siki nie przeciekły u chłopca a nikt mnie nie poinstruował jak układać tam siusiaka wiec pewnie robiłam raz do góry, raz w dół, raz w bok haha

Cytat:
Napisane przez zamknieta25 Pokaż wiadomość
U mnie się nie zdarzały takie przecieki, jeśli już to po nocy Ale to po prostu pampers był przepełniony.

A co do tego ze jedna płeć się trzyma razem to ja akurat bym powiedział ze wręcz przeciwnie.

Dlatego napisałam, że to nie reguła. Ale mniej więcej rozumiem co znajomi mieli mi do przekazania, chłopcy mogą razem grać w piłkę, dziewczynki chodzić na balet. Takie tam gadanie mi jak wyszło, że będę mieć dwóch chłopców

Cytat:

Ja podchodzę do tego tak, że ma mi być wygodnie, to się nie wymydla, później to sprzedam. Wiec wygoda na chwilę, ale inwestycja też na chwilę.

Cytat:
Napisane przez mirabelka3690 Pokaż wiadomość

Ja się dalej nastawiam na junamę diamond czarno - złotą. a Ty masz już coś upatrzonego? Na bliźniaczej grupie na fb furorę robi bugaboo donkey, ale ja nie chcę mieć obok siebie.

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-18, 08:41   #4270
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:

W wózku starszego syna żeby wpiąć fotelik z zestawu do wózka konieczny był adapter (był w zestawie), jak raz zapomniałam adaptera to umarł w butach, fotelika nie dało się przyczepić do stelaża
Teraz w wózku tez są adaptery do wpięcia fotelika w bazę, ale to są te same które śluza do wpięcia gondoli do stelaża
Lepiej sprawdzić w danym modelu

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Bardzo się cieszę, że tyłu chłopców. Może mi się przytafi córeczka hihi ale dopiero 02.04 mam wizytę, więc czekamy w niewiedzy z jednej strony chciałabym już kupować całą wyprawkę, ale z drugiej strony synek do 29 tc miał być dziewczynka więc no..

Omg do 29 tygodnia?
Mam nadzieje, ze mojej córci nic nie urośnie już, bo siusiaków w domu jest już komplet, czas na równowagę

Cytat:
Dziekuje

Przeraza mnie to... wlasnie czytalam, ze u chlopcow jest problem z cieknacymi pieluchami. Ciekawe jak sobie z tym poradza moje wielorazowki.
Trzeba pilnować ułożenia siusiaka w pieluszce
Jak będzie do góry to nawet najciaśniej zapięta Pielucha nie da rady

Cytat:
Dziewczyby czy baza isofix jest do wszystkich siedzonek samochodowych taka sama czy sa rozne?
Pytam bo zamawiam wozek z polski, sam wozek widzialam na zywo i jest ok ale nie mialam mozliwosci spr czy baza pasuje do wpinek w moim aucie..
Każdy producent ma swoje bazy, trzeba sprawdzić czy dany fotelik będzie pasował do bazy.
I tak, bazy kosztują czasem tyle co fotelik a czasem więcej.
Baza przy pierwszym dziecku nie jest konieczna (z mojego punktu widzenia) bo to jest tylko ta różnica ze zamiast zapisane fotelik pasami wpina się go na klik w bazę. Przy dwójce baza to będzie soira oszczędność czasu i uwagi.
Późniejsze foteliki już są na stałe w aucie (na pasy albo isifix) wiec kolejna baza nie jest konieczna

I jeszcze w temacie fotelików. Nie kupujcie proszę fotelików tych z wózków 3w1. To są bardziej nosidełka niż foteliki. One nie maja testów zderzeniowych, w razie wypadku poważniejszego mogą nie zapewnić dziecku odpowiedniej ochrony. Foteliki z testami tez pasują do wózków, można je wpinać w stelaż za pomocą adapterów.
Poczytajcie na ten temat. Polecam blog https://osiemgwiazdek.pl/blog,23 mnóstwo rzetelnych informacji

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-18, 08:42   #4271
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jest ktoraś z was na euthyroxie i badacie w ciąży FT4? M
Moje było miesiąc temu poniżej normy dla 2 trymestru.. po zwiększeniu dawki po miesiącu nawet nie drgnęło do góry i jest baardzo niskie 0.65 a norma a 2 trymestru jest od 0.8
Boje sie ze dziecku brakuje hormonów tarczycy:/
Ja jestem. Mam dawkę 25. Tylko ja mam ponad normę. W czwartek miałam badanie i w ten czwartek na wizycie dowiem się czy przez 2,5 miesiąca coś spadło.

Cytat:
Dziewczyny mialyscie stycznosc z wozkami adamex barletta?

Ja nie ale gdzie nie czytałam to same dobre opinie.

Cytat:
Napisane przez Solony_karmel Pokaż wiadomość
Czuje się w miarę, ale jak wstaję to ciągnie :/ No i tak, leżę, wstawałam dziś tylko do toalety i rano się trochę pokręciłam. Pessar będę mieć zakładany w przyszłym tygodniu.
Poważna sprawa z tym pessarem o tej porze. Dużo siły do leżenia !!!

Cytat:
Wyszlo jak wszystkim, chlop jak dab wystawil wszystko do kamery ze nawet tz nie mial warltplieosci

Gratulacje!!!

Cytat:
Dziekuje

Nie prawda.
Mam w domu chłopczyka i dziewczynkę i nie odnotowałam zwiększonego przesikiwania pieluchy przez Synka.
Może faktycznie więcej tych spompowanych po nocy

Cytat:
Meh mam 2 mc na podjecie decyzji czy warto mi inwestowac kase w baze

Do ilu mc uzywa sie tego pierwszego fotelika? Domniemam ze baze uzywa sie tylko Do niego nie dla tych starszych dzieci?

Ja używałam do około 10 miesiąca pierwszego fotelika.

Dziewczyny- mam taka radę- wtrzymajcie się jeszcze chwile z wózkami albo zamówcie sobie u producenta wózek na określony termin bo jak teraz kupicie to będzie już gwarancja szła.

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-18, 08:48   #4272
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:

Jesli jest w zestawie i nie daja adapterow, to wpina sie bez. Moj jest w zestawie ale dolaczyli adaptery bo nie jest fabrycznie dopasowany do ramy.
Cytat:
Napisane przez Kocurasek Pokaż wiadomość
Gratulacje

Bylam nianią chłopca i dziewczynki. Nigdy siki nie przeciekły u chłopca a nikt mnie nie poinstruował jak układać tam siusiaka wiec pewnie robiłam raz do góry, raz w dół, raz w bok haha
Ja sie kiedys opiekowalam chlopcem, ale to bylo tyle lat temu, ze nie pamietam czy pieluchy ciekly
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-18, 08:59   #4273
badzia987
Wtajemniczenie

My w sobotę byliśmy u teściów ale nic nie powiedzieliśmy. Za 2 tygodnie się pochwalimy.
Wczoraj na spontanie odwiedziliśmy moich rodziców, było ciepło a ja nie mam luźniejszych ubrań iiii...moja mama zobaczyła, że urósł mi brzuszek.
Zapytała tylko który miesiąc i czy wyniki mam dobre. Bez większych emocji Za dużo filmów się naoglądałam, że gratulują, tulą, skaczą z radości a u mnie gadka na poziomie zapytania o pogodę .

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-18, 09:15   #4274
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiedzminkaa Pokaż wiadomość
A jak tam u was z imionami dla chłopaków? My mieliśmy wybrane imiona dla dziewczynek, ale jeżeli chodzi o imiona męskie, to absolutnie nie potrafimy dojść do porozumienia
Dla dziewczynki mieliśmy wybrane Basia, ale będzie chłopak więc decyzja jeszcze nie podjęta. Na tą chwilę faworytem jest Adam.

Cytat:
pochwalcie sie lozeczkami?
podejelam decyzje ze kupuje odrazy normalne lozeczko z szczebelkami bez zadnego koszyka etc i chce takie male tzn 120cm ale zeby sie dalo odkrecic bok i przykrecic duzo nizszy dzieki czemu tak w wieku 18 miesiecy dziecko moze samo wchodzic i schodzic no i starczy na mniej wiecej 4 lata.
Ja mam po córce najzwyklejsze łóżeczko ze szczebelkami, córka spała w nim do 3 roku życia, teraz odda bratu

Cytat:
Napisane przez klocki_LEGO Pokaż wiadomość
Szczerze nie znam takiego przypadku. Znam, ze sie zmienialy na pozniejszych USG, ale jak ktos robi co miesiac w ciazy, to raczej wychodzi przed.
Ja znam dwa takie przypadki. Z jednej dziewczynki zrobił się chłopiec. A w drugim przypadku, ciąża bliźniacza miało być dwóch chłopców a urodziła się para

Cytat:
Hej
Byłam dziś na nieplanowanej wizycie, bo przypałętała mi się infekcja, a oprócz niej okazało się, że mam mocno skróconą szyjkę i będę mieć zakładany pessar, bo niestety dziecko napiera w dół. Zanim dojdzie i mi go założą, to mam leżeć plackiem. Wystraszyłam się solidnie, szczególnie jak lekarka prosiła, żebym się zorientowała jakie mam najbliższe opcje szpitali.
Dobrze że szybko lekarz zauważył tą skróconą szyjkę, odpoczywaj napewno będzie dobrze Znam kilka dziewczyn które miały zakładane passery i urodziły po terminie , ale wiem że dużo nerwów ta sytuacja kosztuje.

Cytat:
Dziewczyny mialyscie stycznosc z wozkami adamex barletta?
Nie miałam do czynienia z tym wózkiem, ja mam wózek po córce, ma już 5 lat, ale kupując go wybraliśmy uniwersalny kolor , grafitowy, żeby był , także już teraz nawet nie oglądam, żeby mi nie było szkoda, że teraz są ładniejsze

Cytat:
Dziewczyny jak w Pl zostanie odebrane imie Milla?
Nie spotkałam się z tym imieniem, ale dla mnie ładnie brzmi, ciepło.

Cytat:
Wyszlo jak wszystkim, chlop jak dab wystawil wszystko do kamery ze nawet tz nie mial warltplieosci
Gratuluję synka

Cytat:
Dziewczyby czy baza isofix jest do wszystkich siedzonek samochodowych taka sama czy sa rozne?
Pytam bo zamawiam wozek z polski, sam wozek widzialam na zywo i jest ok ale nie mialam mozliwosci spr czy baza pasuje do wpinek w moim aucie..
Byłam w piątek na warsztatach bezpieczny maluch i był powiedzieli że niby każda baza pasuje do każdego auta, ale nie każda się sprawdzi i najlepiej podjechać do sklepu i wpiąć do swojego auta i sprawdzić.

Cytat:
Meh mam 2 mc na podjecie decyzji czy warto mi inwestowac kase w baze

Do ilu mc uzywa sie tego pierwszego fotelika? Domniemam ze baze uzywa sie tylko Do niego nie dla tych starszych dzieci?
Pierwszy fotelik do około roku czasu , ale to zależy dużo od dziecka od wagi i wzrostu, nogi mogą wystawać z fotelika ale należy go zmienić jak zaczyna głowa wystawać.
Drugi fotelik też można wpiąć w bazę, ale trzeba pamiętać, że każdy producent ma swoją bazę,więc jeśli kupujemy dwa foteliki z myślą o podpięciu do bazy to trzeba wziąć pod uwagę że drugi fotelik też będzie trzeba kupić od tego samego producenta.

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość
I jeszcze w temacie fotelików. Nie kupujcie proszę fotelików tych z wózków 3w1. To są bardziej nosidełka niż foteliki. One nie maja testów zderzeniowych, w razie wypadku poważniejszego mogą nie zapewnić dziecku odpowiedniej ochrony. Foteliki z testami tez pasują do wózków, można je wpinać w stelaż za pomocą adapterów.
Poczytajcie na ten temat. Polecam blog https://osiemgwiazdek.pl/blog,23 mnóstwo rzetelnych informacji
Oj tak, bardzo się z tym zgadzam, my kupiliśmy wózek 2w1 i oddzielnie fotelik bo te z zestawów wogóle żadnych testów zderzeniowych nie mają, adaptery to nie duży wydatek ok 50 zł, my kupując wszystko u 1 sprzedawcy adaptery dostaliśmy gratis.

Przy pierwszym dziecku nie mieliśmy bazy i cały czas w pasy wpinaliśmy, tzn maż bo ja robiłam to tylko jak musiałam. Teraz napewno kupię bazę, żeby oszczędzić czas , bo wpinać rano małego w pasy a później starszaka w drugi fotelik , to już na samą myśl się spociłam .
Odnośnie wpinania w bazę lub w fotelik to na tych warsztatach powiedzieli że bezpieczeństwo dziecka i pasach i w bazie jest takie samo pod warunkiem prawidłowego wpięcia fotelika. Natomiast w przypadku wpięcia w bazę nie ma praktycznie możliwości zrobienia tego źle, natomiast w pasy jest, ale to wszystko kwestia wyćwiczenia. My teraz bazę kupimy ze względu na wygodę, a później ją odsprzedam.

I witam się w 17t+0d także 5 miesiąc start i jutro wizyta

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Hej

U nas szykują się wielkie zmiany, bo baaardzo wstępnie zarezerwowaliśmy mieszkanie, w przyszłym tygodniu ruszamy z załatwianiem. Jak wszystko dobrze pójdzie to przeprowadzka będzie na przełomie lipca/sierpnia, także latem wielkie zmiany.
Gratuluję ważna decyzja, szkoda tylko że tak późno będziecie się przeprowadzać, ale napewno dasz radę
Marianna48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-18, 09:16   #4275
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
W wózku starszego syna żeby wpiąć fotelik z zestawu do wózka konieczny był adapter (był w zestawie), jak raz zapomniałam adaptera to umarł w butach, fotelika nie dało się przyczepić do stelaża
Teraz w wózku tez są adaptery do wpięcia fotelika w bazę, ale to są te same które śluza do wpięcia gondoli do stelaża

Omg do 29 tygodnia?
Mam nadzieje, ze mojej córci nic nie urośnie już, bo siusiaków w domu jest już komplet, czas na równowagę

Każdy producent ma swoje bazy, trzeba sprawdzić czy dany fotelik będzie pasował do bazy.
Baza przy pierwszym dziecku nie jest konieczna (z mojego punktu widzenia) bo to jest tylko ta różnica ze zamiast zapisane fotelik pasami wpina się go na klik w bazę. Przy dwójce baza to będzie soira oszczędność czasu i uwagi.
Późniejsze foteliki już są na stałe w aucie (na pasy albo isifix) wiec kolejna baza nie jest konieczna

Dobrze ze mowisz! moj wozek tez jest w wersji 2w1. Pisze niby ze fotelik z atestem i myslalam ze kazdy fotelik musi byc przetestowany
Musze dokladnie poczytac co i jak bo wozek z Polski i jesli fotelik samochodowu dokupie tutaj muze miec pewnosc ze wszytsk bedzie pasowac...

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
My w sobotę byliśmy u teściów ale nic nie powiedzieliśmy. Za 2 tygodnie się pochwalimy.
Wczoraj na spontanie odwiedziliśmy moich rodziców, było ciepło a ja nie mam luźniejszych ubrań iiii...moja mama zobaczyła, że urósł mi brzuszek.
Zapytała tylko który miesiąc i czy wyniki mam dobre. Bez większych emocji Za dużo filmów się naoglądałam, że gratulują, tulą, skaczą z radości a u mnie gadka na poziomie zapytania o pogodę .
Nie martw sie, kazdy cieszy sie na swoj sposob!
Stary 2019-03-18, 09:17   #4276
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:

Omg do 29 tygodnia?

Dobrze, że piszesz, bo taki miałam zamiar kupienia wszystkiego w komplecie.

Cytat:
Jesli jest w zestawie i nie daja adapterow, to wpina sie bez. Moj jest w zestawie ale dolaczyli adaptery bo nie jest fabrycznie dopasowany do ramy.

Ja sie kiedys opiekowalam chlopcem, ale to bylo tyle lat temu, ze nie pamietam czy pieluchy ciekly

Zapamiętałabyś pewnie gdyby to było upierdliwe. Ja też bardzo dawno byłam nianią, ale niespodzianki pieluchowe do dzisiaj pamietam (biegunka, nie chcecie wiedzieć więcej ).

Cytat:

Ojej ☹️ przytulam, musiało być Ci bardzo przykro ☹️

25.08.2012

Aparatka

Stary 2019-03-18, 09:26   #4277
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Napisane przez Marianna48 Pokaż wiadomość

I witam się w 17t+0d także 5 miesiąc start i jutro wizyta

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Gratuluję ważna decyzja, szkoda tylko że tak późno będziecie się przeprowadzać, ale napewno dasz radę

Hmm a ja myslalam ze miesiace liczy sie kolejno po 4 i 5 tyg czyli:
1 miesiace -1-4 tyg
2 miesiace 5-9 tyg
3 miesiace 10-13 tyh
4 miesiace 14-18 tyg
5 miesiecy 19-22tyg
6 miesiecy 23-27 tyg
7 miesiecy 28-31 tyg
8 miesiecy 32-36 tyg
9 iesiecy 36-40tyg

tak z ciekawosci pytam nie zeby to mialo mega roznice jak kto liczy ]

ja 17+2 dzisiaj , nadal nie czuje ruchow. Jeszcze max 3 tyg i musze w pracy powiedziec bo z dnia na dzien coraz nas wiecej

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Zapamiętałabyś pewnie gdyby to było upierdliwe. Ja też bardzo dawno byłam nianią, ale niespodzianki pieluchowe do dzisiaj pamietam (biegunka, nie chcecie wiedzieć więcej ).

ojtam ojtam kupa po kark to pod prysznic oplukac i tyle bo inacek bym pawia puscila
Stary 2019-03-18, 09:30   #4278
zamknieta25
Raczkowanie

Kocurasek a to masz rację że dzieci tej samej płci będą się razem fajnie bawić nie wiem czemu Ale myślałam o co najmniej nastolatkach

Ja miałam fotelik ten 1 na pasy Ale nie jeździłam z dzieckiem jakoś dużo ani tym bardziej codziennie. A jeśli ktoś jeździ codziennie no to faktycznie z bazą wygodniej.

zamknieta25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-18, 09:35   #4279
Shiz
Zadomowienie

Uaaaa... u mnie dziś idealnie 50% ciąży (20+0). Jeszcze 140 dni. Tylko i aż

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-03-18, 09:43   #4280
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
przykro mi, że mama tak zareagowała... przeciez to logiczne, że chcesz żeby cieszyła się Twoim szczęściem....
chyba, że była w szoku

Cytat:
Dobrze ze mowisz! moj wozek tez jest w wersji 2w1. Pisze niby ze fotelik z atestem i myslalam ze kazdy fotelik musi byc przetestowany
Musze dokladnie poczytac co i jak bo wozek z Polski i jesli fotelik samochodowu dokupie tutaj muze miec pewnosc ze wszytsk bedzie pasowac...

Nie martw sie, kazdy cieszy sie na swoj sposob!
każdy fotelik ma atest, żeby był dopuszczony do sprzedaży, ale te "atesty" nie mają nic wspólnego z testami zderzeniowymi, czy poziomem bezpieczeństwa, który zapewniają...

ja też na początku byłam zielona w temacie, dopiero jak syn miał kilka miesięcy trafiłam na osiem gwiazdek i to mi otworzyło oczy. W zasadzie po kilku dniach pojechałam do porządnego sklepu, gdzie kupiłam porządny fotelik. Wprawdzie już kolejny (9-25), bo nie opłacało się kupować fotelika na 3-4 miesiące. Wraz ze sprzedawcą udało się dopasować fotelik, który przede wszystkim pasował do auta, syn przyjmował w nim prawidłową pozycję. Syn ma już ponad 4 lata, dalej w nim jeździ i pojeździ jeszcze trochę - TYŁEM DO KIERUNKU JAZDY.
Z perspektywy czasu nie zmieniło się moje przekonanie, że były to dobrze wydane pieniądze, choć wydatek był spory...

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Cytat:
1 miesiace -1-4 tyg
2 miesiace 5-9 tyg
3 miesiace 10-13 tyh
4 miesiace 14-18 tyg
5 miesiecy 19-22tyg
6 miesiecy 23-27 tyg
7 miesiecy 28-31 tyg
8 miesiecy 32-36 tyg
9 iesiecy 36-40tyg

ja znalazłam taki przelicznik bo te miesiące ciąż to śliska sprawa, bo ciężko przeliczać

tydzień ciąży miesiąc ciąży trymestr ciąży
1 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
2 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
3 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
4 tydzień ciąży 1 miesiąc 1 trymestr
5 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
6 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
7 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
8 tydzień ciąży 2 miesiąc 1 trymestr
9 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
10 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
11 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
12 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
13 tydzień ciąży 3 miesiąc 1 trymestr
14 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
15 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
16 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
17 tydzień ciąży 4 miesiąc 2 trymestr
18 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
19 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
20 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
21 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
22 tydzień ciąży 5 miesiąc 2 trymestr
23 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
24 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
25 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
26 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
27 tydzień ciąży 6 miesiąc 2 trymestr
28 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
29 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
30 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
31 tydzień ciąży 7 miesiąc 3 trymestr
32 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
33 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
34 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
35 tydzień ciąży 8 miesiąc 3 trymestr
36 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
37 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
38 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
39 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr
40 tydzień ciąży 9 miesiąc 3 trymestr

Ja mam dziś 20+4
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-18, 09:49   #4281
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

Dlatego napisałam, że to nie reguła. Ale mniej więcej rozumiem co znajomi mieli mi do przekazania, chłopcy mogą razem grać w piłkę, dziewczynki chodzić na balet. Takie tam gadanie mi jak wyszło, że będę mieć dwóch chłopców

Ja podchodzę do tego tak, że ma mi być wygodnie, to się nie wymydla, później to sprzedam. Wiec wygoda na chwilę, ale inwestycja też na chwilę.

Ja się dalej nastawiam na junamę diamond czarno - złotą. a Ty masz już coś upatrzonego? Na bliźniaczej grupie na fb furorę robi bugaboo donkey, ale ja nie chcę mieć obok siebie.

Ja właśnie szukam obok siebie a pelno jest tych jeden za drugim I czegos w rozsądnej cenie szukalam. Myslalam o Fenix prime duo 3w1, na alledrogo jest za 2000, cena ok bo spodziewalam sie wiekszej I jak narazie najbardziej mi sie podoba tylko nie znam sie na parametrach i nie wiem czy sie sprawdzi W sumie to nie wiem co powinny miec dobre wózki, moze przejedziemy sie po sklepach zeby na zywo zobaczyć z czym to sie je

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Tak właściwie to ile dziecko pojezdzi w takim wózku? Nie chodzi mi spacerówke a bardziej o gondole, pol roku? Rok?

Stary 2019-03-18, 09:56   #4282
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Ja właśnie szukam obok siebie a pelno jest tych jeden za drugim I czegos w rozsądnej cenie szukalam. Myslalam o Fenix prime duo 3w1, na alledrogo jest za 2000, cena ok bo spodziewalam sie wiekszej I jak narazie najbardziej mi sie podoba tylko nie znam sie na parametrach i nie wiem czy sie sprawdzi W sumie to nie wiem co powinny miec dobre wózki, moze przejedziemy sie po sklepach zeby na zywo zobaczyć z czym to sie je

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Tak właściwie to ile dziecko pojezdzi w takim wózku? Nie chodzi mi spacerówke a bardziej o gondole, pol roku? Rok?

niby okolo pol roku czyli w naszy przypadku jesien i zime w sumie.
Potem spacerowka czytalam ze okolo 12 miesiecy i pozniej wiekszosc przezyca sie na lzejsze parasolki
Stary 2019-03-18, 09:59   #4283
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:
1 miesiace -1-4 tyg
2 miesiace 5-9 tyg
3 miesiace 10-13 tyh
4 miesiace 14-18 tyg
5 miesiecy 19-22tyg
6 miesiecy 23-27 tyg
7 miesiecy 28-31 tyg
8 miesiecy 32-36 tyg
9 iesiecy 36-40tyg
Hehe ja to nie wiem jak to się liczy ale apka mi dziś pokazała 5 miesiąc ciąży więc tak napisałam tak samo z tymi tygodniami ja ma wyliczone dokładnie czyli tydzień plus dzień a w innym liczeniu już jestem w 18 tygodniu
Stary 2019-03-18, 10:34   #4284
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Napisane przez Marianna48 Pokaż wiadomość
Hehe ja to nie wiem jak to się liczy ale apka mi dziś pokazała 5 miesiąc ciąży więc tak napisałam tak samo z tymi tygodniami ja ma wyliczone dokładnie czyli tydzień plus dzień a w innym liczeniu już jestem w 18 tygodniu
wychodzi na to ze najlepiej byloby liczy dni np dzis dzien 168
Stary 2019-03-18, 10:38   #4285
Marianna48
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Tak właściwie to ile dziecko pojezdzi w takim wózku? Nie chodzi mi spacerówke a bardziej o gondole, pol roku? Rok?
Moja jeździła w gondoli tak do około 8 miesiąca, poźniej już sama nam siadała w wózku i stawało się to niebezpieczne. Później spacerówka z zestawu, ja nie kupowałam żadnej kolejnej spacerówki, ale to też zależy od dziecka , bo moja po roku to już średnio wózkowa była a na dwa lata wózek poszedł do piwnicy , ale dużo moich znajomych których dzieci długo jeździły w wózkach kupowało lekkie spacerówki oddzielnie.

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
wychodzi na to ze najlepiej byloby liczy dni np dzis dzien 168
to u mnie dziś 119 dzień
Stary 2019-03-18, 10:55   #4286
travis
Zakorzenienie

GG do travis

czytam o fotelikach samochodowych.

Z moim wozkiem moge wziasc Maxi cosi ale nie ma daszku i srednio mi sie podob

jest tez ten:

https://osiemgwiazdek.pl/fotelik-sam...grey,3,723,746

Ktoras wspominala o stronie osiemgwiazdek

czy te fotelik jest ok czy tez nie? przepraszam ze pytam ale zupelnie sie nie znam a woalabym uniknac kupowania wozka z Pl a fotelika tu bo zawsze problem jakis sie pojawi z dopasowaniem
Stary 2019-03-18, 10:56   #4287
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:

1 miesiace -1-4 tyg

2 miesiace 5-9 tyg

3 miesiace 10-13 tyh

4 miesiace 14-18 tyg

5 miesiecy 19-22tyg

6 miesiecy 23-27 tyg

7 miesiecy 28-31 tyg

8 miesiecy 32-36 tyg

9 iesiecy 36-40tyg

ja 17+2 dzisiaj , nadal nie czuje ruchow. Jeszcze max 3 tyg i musze w pracy powiedziec bo z dnia na dzien coraz nas wiecej

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

ojtam ojtam kupa po kark to pod prysznic oplukac i tyle bo inacek bym pawia puscila

Kupa po kark, po stopy, na bujaczku, podłodze, takie tam przygody

Cytat:

Wlanie tez chciałabym go zobaczyć na żywo ale ciężko bliźniacze spotkać gdzieś w sklepie. Chyba, że te mega popularne jak bugaboo właśnie. Mamy czas, w kwietniu idę na targi może coś będzie

25.08.2012

Aparatka

Stary 2019-03-18, 11:41   #4288
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Kupa po kark, po stopy, na bujaczku, podłodze, takie tam przygody

Wlanie tez chciałabym go zobaczyć na żywo ale ciężko bliźniacze spotkać gdzieś w sklepie. Chyba, że te mega popularne jak bugaboo właśnie. Mamy czas, w kwietniu idę na targi może coś będzie

U nas byly targi ale znajoma mowila ze same pojedyncze byly Zatem teraz mamy plan obejrzec te pojedyncze i chociaz sie zorientować co powinno w nim byc. Nie wiem czy u siebie w miescie podwójny znajde, będziemy szukac

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Ten Fenix podoba mi się. Nie szukam takiego zeby po sklepach chodzic bo napewno nie bede zatem dużych wymagań nie mam

Stary 2019-03-18, 15:50   #4289
Wiedzminkaa
Rozeznanie

Cytat:

My się zastanawiamy nad DORJAN Danny Sport 5 Prestige Twin
Wiedzminkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-03-18, 16:09   #4290
travis
Zakorzenienie

GG do travis

dzieczyny od blizniakow. Widzialam podwoje wozki na zywo. nie wiem czy bym to ogarnela. przeciez to takie wielkie jest

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Dziewczyny co sadzicie o imieniu Elliot dla chlopca?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości