|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 - część II
Cytat:
Ale przeciez jest jeszcze bardzo duzo czasu więc uwazam, ze na spokojnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
zdrówka dla Taty ![]() postaraj sie nie martwic na zapas choc wiem , ze to nie takie proste. Moj dziadek mial raka prostaty w wieku 40kilku lat a zmarl w wieku 64 tez na raka, ale zobacz ile lat jeszcze żył bez przerzutów. Będzie dobrze , trzymam kciuki Maddd a piłaś ciepla czy zimna? Ja mam porownanie do wypicia plynu takiego.co się pije do kolonoskopi mydlanego slonego w ilości 4litry wiec dla mnie ta glukoza to jest Pryszcz 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4262 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie musisz kupować za dużo![]() PATI, piłam bardzo zimną czekam na jeszcze jedno pobranie krwi:/ a zjadłabym już kanapkę bo jakoś mi słabo.. Cytat:
zobaczysz, że na pewno przed porodem jeszcze się uda przeprowadzić a na jakim etapie jesteście z wykańczaniem mieszkania?Cytat:
|
|||
|
|
|
#4263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkie instalacje już są zrobione, typek nam robi gładzie, po tym w sypialni i dziecięcym już w sumie będzie gotowe w miarę, tylko podłogi wycyklinować, ale mamy na to dziada, który czeka na cynk. Trzeba położyć kafelki w łazience (najpierw je kupić :/), postawić ściankę prysznica, zamontować umywalkę. Jeszcze zrobić nowa wylewkę w przedpokoju, salonie i kuchni, zamówić podłogę tam. Jak wycyklinuje pokoje to będzie nam kładł te podłogę. Kuchnia, szafy do przedpokoju i sypialni zamówione, sprzęty do kuchni tez, oprócz zlewu i baterii. No i już Najgorszy jest ten rozp*erdziel na chacie, ciagle tylko znosimy jakieś nowe rzeczy, które nie maja swojego miejsca, bo nie maja go jak mieć i mamy taki dziadowski kat pełen skarbów. To mnie meczy strasznie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na razie mam jeden proszek do kolorów Jelp bo był na promocji w Tesco muszę dokupić do białego no i płyn chyba kupię tej samej firmy. Tylko właśnie nigdzie nie widziałam płynów do płukania tylko same do prania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zawsze jakiś plus ![]() Zawiozłam dziś mocz na posiew i Pani w diagnostyce otworzyła specjalnie dla mnie okienko jak mnie zobaczyła w kolejce miny ludzi bezcenne |
|||
|
|
|
#4265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za ostatnie pobranie! Raficzyca, oby tylko na tych podejrzeniach u taty się skończyło! Dużo zdrowia! A mnie od wczoraj gardło piecze, coś czuję teraz, że zaczyna się i katar. Do tego osłabienie jakieś, ale ciężko mi stwierdzić, czy to chorobowe, czy może przez ten upał. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
A w weekend kupowalismy nowe łóżko. Starego jeszcze nie udało się nam sprzedać i leży w częściach w sypialni i salonie ![]() ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4266 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Purple wierze, remonty sa wykańczające, a juz w ogóle w ciąży, takze współczuję naprawde!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dają Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4269 |
|
Zadomowienie
|
Podpowiedzcie mi proszę czy taki kombinezon po coś się nada?
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0760796001.html czy lepiej taki misiowy? https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0750481002.html a do wózka i tak mam kupić jakiś śpiworek, tak? I wtedy na wyjście z domu dzieć w kombinezon i dodatkowo w wózku w śpiworku? |
|
|
|
#4270 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Może na początek powiem coś o sobie... Mam 30 lat i to moja druga ciąża, pierwsza niestety zakończyła się poronieniem w zeszłym roku.. Planowałam dołączyć do Was od samego początku, ale miałam obawy, że znowu coś pójdzie nie tak... Ciężko mi było czytać poprzednim razem, kiedy ktoś opuszczał wątek, a potem kiedy to ja opuszczałam grupę, więc długo zwlekałam z udzielaniem się na forum. Ale... teraz wierzę, że wszystko co złe, jest już za mną Obecnie jestem w 23 tygodniu ciąży, połówkowe miałam tydzień temu i wszystko jest w porządku. Jak to powiedział lekarz, dziewczyna na medal Nic jeszcze dla dziecka nie mamy, ale dużo rzeczy dostaniemy po dzieciach od siostry mojego narzeczonego więc staram się jeszcze nie panikować Chociaż jak widzę, ile Wy już rzeczy macie dla swoich dzieci to trochę mi dziwnie, bo ja totalnie nic nie mam! Mam nadzieję, że szybko to ogarniemy Miałam ambitny plan przeczytać wątek od samego początku, żeby się wbić w wątek, ale piszecie tak dużo, że wymiękłam Pozdrawiam |
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019 - część II
Cytat:
No właśnie ubranka powinno się płukać na tym programie podwójnego płukania. Dziewczyny pisały o płynie do płukania właśnie, którego ja nigdzie nie widziałam ale może dlatego, że byłam w dziale z proszkami a nie płynami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-08-27 o 10:48 |
|
|
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie używałam płynu do płukania chyba ponad rok a i teraz sporadycznie. Dla mnie czym mniej chemii tym lepiej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukałabym chyba kombinezonu z nóżkami zakrytymi. Jak gruby kombinezon to śpiworek jak dla mnie to już za wiele. Ja planuje taki cieplejszy pajacyk polarowy i wtedy młodego w śpiworek. A co wyjdzie w praniu to zobaczymy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy witamy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej Teraz już na pewno będzie dobrze Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4276 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4277 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z domu
![]() ![]() ![]() Skończyło się na jednej dobie w szpitalu i diagnozie - jelita. Czyli przyczyną było to cholerne żelazo Podpowiedzcie jak się ratować bez łykania tabl? Bo hemoglobina ciągle spada, już mam 10. Jakieś soczki świeże? Co jeść? Taki ból po lewej stronie kłujący to właśnie jelita.Natomiast cała ta sytuacja miała dobre strony bo tylu rzeczy się dowiedziałam, obczaiłam co mi potrzebne a na co bym nawet nie wpadła, żeby zabrać. Bardzo mi poukładało w głowie na co się przygotować. Chociaż nie powiem, że i nie przestraszyłam się trochę porodu ![]() Ogólnie chcę jak najszybciej wrócić do formy i już mi się tak nie spieszy na porodówkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sok z pokrzywy, sok lub zakwas z buraków, smoothie z pietruszki i pomarańczy... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4279 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I wyprawkę się tak nie przejmuj, jest jeszcze czas, teraz tylko kasy trzeba jak jest kasa to wyprawkę można szybko skompletować ja też mam tylko ciuszki i to napewno nie wszystkie, a z reszty nie mam nic, nawet listy
|
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też wzięłam sobie za cel odbudowę żelaza, bo stale mi spada z wizyty na wizytę, choć jest jeszcze w normie. Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może podziel się tymi spostrzeżeniami ze szpitala ja kompletnie niedoświadczona więc każda rada na wagę złota
|
|
|
#4282 |
|
Rozeznanie
|
Wiadomo, ze już bliżej niż dalej, przynajmniej jak się tam wchodzi to już nie jest „jak na budowę”. Potem będziemy szczęśliwi (i biedni
) w pięknym mieszkaniu.No ale stan przejściowy meczy. Mysle, ze z tego samego powodu mnie meczy praca, bo niby kończę, ale jeszcze nie o w ogóle fuj. Na sCzescie od jutra wolne ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A w szpitalu nic nie podpowiedzieli czym uzupełniać żelazo ? Co podpatrzyłaś do zabrania a o czym nie myślałaś ? podziel się ![]() Zapisałam nas w końcu na warsztaty Bezpieczny Maluch próbowałam już tyle czasu, a ciagle mi strona nie działała na woj. mazowieckie zadzwoniłam tam i na innej przeglądarce poszło mądra ja, nie wpadłam na to.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4284 |
|
Rozeznanie
|
A jeszcze co do planów do płukanka to ja nie używam dla siebie i dla dziecka tez nie będę
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się bałam bardzo że będę musiała łykać żelazo, bo od jakiś 10 lat mam anemię. A łykanie żelaza konczypo się problemami z brzuchem. Chociaż biorąc pod uwagę wyniki badań w ciąży to aż jestem w szoku że mam bardzo dobre, a w żaden sposób nie suplementuje żelaza. Podziel się spostrzeżeniami ze szpitala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie szczególnie interesuje wykład o pierwszej pomocy u niemowląt
|
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale rzeczywiscie opinie ma super
|
|
|
|
|
#4289 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na szczęście dużo kosztów nam odejdzie... W zasadzie jakieś drobne rzeczy będziemy musieli kupić no i z tych większych to wózek i fotelik, ale rodzice coś wspominali, że chcą się dołożyć, więc znając ich to pewnie sfinansują W tym tygodniu mamy odebrać od szwagierki część rzeczy, to w końcu poczuję, że ruszamy do przodu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tez myslalam ze sie nie plucze juz w plynie do plukania |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

za pierwszym razem darłam się przy szyciu i to było dla mnie najgorsze z wszystkiego, ponoc miałam znieczulenie. Teraz byliby mi przykro, gdybym musiała mieć CC, ale jeśli będzie taka koniecznosc, to trudno.
mam jeszcze dwie koszule do karmienia sprzed 5 lat i w sumie wyglądają całkiem przyzwoicie, choć są z dużym serduszkiem
zdrówka dla Taty 

nie musisz kupować za dużo

A w weekend kupowalismy nowe łóżko. Starego jeszcze nie udało się nam sprzedać i leży w częściach w sypialni i salonie 

ale może dlatego, że byłam w dziale z proszkami a nie płynami 

Podpowiedzcie jak się ratować bez łykania tabl? Bo hemoglobina ciągle spada, już mam 10. Jakieś soczki świeże? Co jeść? Taki ból po lewej stronie kłujący to właśnie jelita.

podziel się 
próbowałam już tyle czasu, a ciagle mi strona nie działała na woj. mazowieckie
zadzwoniłam tam i na innej przeglądarce poszło