Mamy wrześniowe 2019 ❤ cz. 2 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-09-09, 23:05   #4261
viva91
na przekór do celu

Dot.: Mamy wrześniowe 2019 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
Moj woercil sie i uciekal przy przebieraniu tak pd stycznia do maja. Potem jakos sie naucYl i lezy bardzo spokojnie podczas przebierania pampersa.

Sent from my I3312 using Tapatalk
No mój też miał turbo kryzys przy przebieraniu, zresztą żaliłam się tu Wam. Teraz jest lepiej, co nie znaczy, że łatwo i przyjemnie Jak go zagadam albo dam coś fajnego do rączek to miód malina, ale jak ma gorszy humor to nie daje sobie nóg wyprostować, a jak zapnę mu pampera na zgiętych to potem spada, bo jest za luźno. I szarpie za pampersa przekrzywiając go, rzepy też potrafi odpiąć, póki nie zapnę body.

Kamila dziękuję

Mój już jest 4-ty na liście do jednego ze żłobków, jak tak dalej pójdzie, to wrócę do pracy od razu po urlopie wypoczynkowym
Stary 2020-09-09, 23:46   #4262
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
No mój też miał turbo kryzys przy przebieraniu, zresztą żaliłam się tu Wam. Teraz jest lepiej, co nie znaczy, że łatwo i przyjemnie Jak go zagadam albo dam coś fajnego do rączek to miód malina, ale jak ma gorszy humor to nie daje sobie nóg wyprostować, a jak zapnę mu pampera na zgiętych to potem spada, bo jest za luźno. I szarpie za pampersa przekrzywiając go, rzepy też potrafi odpiąć, póki nie zapnę body.

Kamila dziękuję

Mój już jest 4-ty na liście do jednego ze żłobków, jak tak dalej pójdzie, to wrócę do pracy od razu po urlopie wypoczynkowym
Dla mnie kolejki do zlobka to jakis kosmos jest
Poszlam, zapisalam, podalam w jakie dni chce i od kiedy

Stary 2020-09-10, 08:59   #4263
Kasia2204
Rozeznanie

Cytat:

U mnie w okolicy nie ma nawet państwowego żłobka za to prywatnych do wyboru do koloru. Mam nadzieję że ta niania mi nie ucieknie i w lato pójdzie do prywatnego przedszkola jako 2 latek.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kasia2204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-10, 10:09   #4264
viva91
na przekór do celu

Dot.: Mamy wrześniowe 2019 cz. 2

Cytat:

No a jakby mieli już komplet dzieci? Może w UK nie ma niedoboru żłobków czy innych tego typu miejsc
W Pl problem dotyczy dużych miast. Nawet w kampanii prezydenckiej ten temat był poruszany.

Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2020-09-10 o 11:06
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-10, 16:01   #4265
schaboszczak
Zadomowienie

Wybralismy w koncu fotelik, Maly juz ledwo sie w łupinie miesci, nie wiem dlaczego skoro jest taki kompaktowy. 😌

schaboszczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-10, 17:43   #4266
kamila1011
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez schaboszczak Pokaż wiadomość
Wybralismy w koncu fotelik, Maly juz ledwo sie w łupinie miesci, nie wiem dlaczego skoro jest taki kompaktowy.

Na jaki się zdecydowaliście? ☺

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

U mnie jest jeden żłobek i to prywatny. Do państwowego najbliżej mam 25 km a do tego w którym młody jest mam 2 km

kamila1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-10, 18:56   #4267
schaboszczak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamila1011 Pokaż wiadomość
Na jaki się zdecydowaliście? ☺

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

U mnie jest jeden żłobek i to prywatny. Do państwowego najbliżej mam 25 km a do tego w którym młody jest mam 2 km

Maxi Cosi Axissfix Jedyne co, to wolalabym, zeby byl zapinany pasem a nie na isofix, ale okazalo sie, ze nie mozna miec wszystkiego 😀
Wiemy jak Maly sie czuje ze zlobkiem, a jak Ty to znosisz? 😄 Jeszcze z bolem serca go odprowadzasz, czy juz sie pozbylas sentymentow? 😁

Stary 2020-09-10, 20:09   #4268
kamila1011
Wtajemniczenie

Cytat:
Maxi Cosi Axissfix Jedyne co, to wolalabym, zeby byl zapinany pasem a nie na isofix, ale okazalo sie, ze nie mozna miec wszystkiego
Wiemy jak Maly sie czuje ze zlobkiem, a jak Ty to znosisz? Jeszcze z bolem serca go odprowadzasz, czy juz sie pozbylas sentymentow?

My teraz też kupiliśmy fotelik ale ja chciałam na isofix i do tego obrotowy i zdecydowaliśmy się na coś z niższej półki czyli Joie spin.
Ja czuję się super 🤣🤣 w pierwszy dzień miałam ból serca tylko ale wiem, że mu się tam podoba i dlatego szybko ten ból minął ☺ apetyt ponoć mu dopisuje tylko spanie średnie. Dziś spał tam 10 minut. A noc była dziś z 30 pobudkami także liczyłam, że tam padnie no i tak czasami sobie pomyślę jeszcze czy nie powinno mi być głupio, że ja siedzę w domu a on jest w żłobku..

Stary 2020-09-10, 20:36   #4269
schaboszczak
Zadomowienie

Cytat:
My teraz też kupiliśmy fotelik ale ja chciałam na isofix i do tego obrotowy i zdecydowaliśmy się na coś z niższej półki czyli Joie spin.
Ja czuję się super 🤣🤣 w pierwszy dzień miałam ból serca tylko ale wiem, że mu się tam podoba i dlatego szybko ten ból minął ☺ apetyt ponoć mu dopisuje tylko spanie średnie. Dziś spał tam 10 minut. A noc była dziś z 30 pobudkami także liczyłam, że tam padnie no i tak czasami sobie pomyślę jeszcze czy nie powinno mi być głupio, że ja siedzę w domu a on jest w żłobku..

Patrzylam tez na Joie, cenowo wlasciwie to samo co Maxi Cosi. Nasz tez obrotowy
Dajesz mi nadzieje, ze jakos kiedys zniose wyslanie Malego do zlobka/przedszkola 😆 Pisalas chyba, ze zaraz wracasz do pracy, wiec teraz leż, pachnij i korzystaj, na pewno nie powinno Ci byc glupio, bo kto jak kto, ale Ty zaslugujesz na troche odpoczynku 😁 A Maly po powrocie do domu zachowuje sie jak zwykle? Moj jak dostanie atencji od kogos "obcego", to potem dwa dni go nie moge ujarzmic 😌
Stary 2020-09-10, 21:09   #4270
kamila1011
Wtajemniczenie

Cytat:
Patrzylam tez na Joie, cenowo wlasciwie to samo co Maxi Cosi. Nasz tez obrotowy
Dajesz mi nadzieje, ze jakos kiedys zniose wyslanie Malego do zlobka/przedszkola Pisalas chyba, ze zaraz wracasz do pracy, wiec teraz leż, pachnij i korzystaj, na pewno nie powinno Ci byc glupio, bo kto jak kto, ale Ty zaslugujesz na troche odpoczynku A Maly po powrocie do domu zachowuje sie jak zwykle? Moj jak dostanie atencji od kogos "obcego", to potem dwa dni go nie moge ujarzmic
Właśnie sprawdzałam też ten Maxi cosi z ciekawości teraz faktycznie podobnie cenowo. Jeszcze naszego nie testowałam. Może młody polubi w nim jazdę autem..
Teraz korzystam ile się da.. tydzień zleciał mi niewiadomo kiedy a do pracy wracam 20.10.
Po powrocie do domu młody jest taki naładowany i podekscytowany ale nie jest to uciążliwe bardziej niż jego codzienne zachowanie 🤣

Stary 2020-09-10, 22:32   #4271
travis
Zakorzenienie

GG do travis

A my juz jutro wracamy do siebie Screenshot_20200910-223019.jpg

Stary 2020-09-11, 07:36   #4272
viva91
na przekór do celu

Kurcze, a mój ma jeszcze zapas w foteliku Widać łupina wieksza.
Kurde, ja chyba wracam do pracy 30 października. Wrocław właśnie zwiększa liczbę miejsc w żłobkach i w tym, w którym młody jest 4 w kolejce dojdzie kilkanaście miejsc. Tak mnie wszyscy straszyli, że myślałam, że będziemy czekać kilka miesięcy...

Travis, w bboxie sok? Mój nie chce pić soków, woli wodę

Stary 2020-09-11, 07:57   #4273
schaboszczak
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, a mój ma jeszcze zapas w foteliku Widać łupina wieksza.
Kurde, ja chyba wracam do pracy 30 października. Wrocław właśnie zwiększa liczbę miejsc w żłobkach i w tym, w którym młody jest 4 w kolejce dojdzie kilkanaście miejsc. Tak mnie wszyscy straszyli, że myślałam, że będziemy czekać kilka miesięcy...

Travis, w bboxie sok? Mój nie chce pić soków, woli wodę

Moj jeszcze głową nie siega krawedzi, ale wyjscie pasow ma juz na rowni z ramionami, no i na szerokosc w ramionach juz jest ciasno, a jak w zimie dojdzie jakis grubszy sweterek, to w ogole juz ledwo sie wcisnie. Przez te pasy wymieniamy, mamy fotelik Recaro, to tez nie jest jakas byle jaka marka, wszystke regulacje sa na max, a dziecko 70cm i 7kg juz sie nie miesci 😑

Cieszyc sie z Toba i gratulowac powrotu do pracy, czy na razie trzymac kciuki, zebys nie zeszla na zawal? 😁
Stary 2020-09-11, 08:25   #4274
viva91
na przekór do celu

A czemu zawał?

Oswoiłam się z myślą, że wrócę później, tym bardziej, że w pracy źle się dzieje, zmienił się szef, zabrano premie A na moim miejscu aktualnie nie ma nikogo Więc przeraża mnie burdel, z jakim będę musiała się zmierzyć. Plus nowy rytm dnia, żłobek, sezon przeziębień...

Stary 2020-09-11, 09:11   #4275
kamila1011
Wtajemniczenie

Ja kupiłam nowy fotelik z nadzieją, że młody nie będzie mi w nim jęczał. Poprzedni był jeszcze dobry

Stary 2020-09-11, 09:12   #4276
schaboszczak
Zadomowienie

Cytat:
A czemu zawał?

Oswoiłam się z myślą, że wrócę później, tym bardziej, że w pracy źle się dzieje, zmienił się szef, zabrano premie A na moim miejscu aktualnie nie ma nikogo Więc przeraża mnie burdel, z jakim będę musiała się zmierzyć. Plus nowy rytm dnia, żłobek, sezon przeziębień...

No wlasnie dlatego zawal 😁😁
Dziwne uczucie, az jakis taki powiew swiezosci czuje jak piszecie o pracy 😬😁
Stary 2020-09-11, 09:14   #4277
kamila1011
Wtajemniczenie

Cytat:
A czemu zawał?

U mnie w pracy też nikogo za mnie nie ma tak więc będę miała pewnie dużo zaległych rzeczy do ogarnięcia. Takich które mogły poczekać. Mój szef to typowy zgred, niezadowolony z życia kawaler a do tego siedzimy w 1 pomieszczenia 🤣
Nie martw się, tydzień i wpadniesz w rytm

Stary 2020-09-11, 09:33   #4278
viva91
na przekór do celu

Tydzień to ja będę sprzątać biurko, aktualnie jest zawalone papierami

Mam trochę wyrąbane, bo mimo że pracuje tam od 2017, to jestem jednym z pracowników z najdłuższym stażem i potrafiącym ogarnąć podstawowe obowiązki w każdym dziale, więc jak jest problem to biegną do mnie Łącznie z szefową Także to ja rozdaje karty. No i postanowiliśmy, że po nowym roku staramy się rodzeństwo dla młodego Także mam nadzieję, że długo tam nie popracuję

Stary 2020-09-11, 12:31   #4279
Juncia
Zakorzenienie

Też myślimy nad wymiana fotelika. Koniecznie obrotowy. W lupinie jeszcze jako tako się mieści. W przyszłym tyg jedziemy na urlop to nie chcieliśmy eksperymentować ze zmianą fotelika, ale jak wrócimy to trzeba będzie się konkretnie rozejrzec.

Ja w tym tygodniu zainstalowałam aplikację pracuj i raz nawet przeglądałam ogłoszenia tak z ciekawości. Sama nie wiem jak pokierować swoim życiem.
Inna sprawa, że trochę myślimy czy jednak nie spróbować żłobka na pół dnia.
Dużo tych rozterek..

Juncia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-11, 20:46   #4280
Kasia2204
Rozeznanie

Dot.: Mamy wrześniowe 2019 cz. 2

A mi dziś w pracy tak dali w kość że się zastanawiałam po co ja tak szybko wróciłam 🤣 mój małych zaczyna stawiać pierwsze samodzielne kroki 🥰 dzwoniłam zapisać małego na szczepienie po roku i się okazuje że w całej Polsce brakuje szczepionki na pneumo tej płatnej. Nie wiadomo kiedy będzie i zamiast dwóch szczepień będziemy mieć tylko jedno. No i rozumiem korona koroną ale Pani mi mówi że nie ma poczekalni teraz i jak jest opóźnienie to na dworze się czeka z dziećmi. Nie bardzo sobie to wyobrażam bo nawet nie ma tam gdzie zaparkować żeby poczekać w aucie.

Kasia2204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-11, 23:00   #4281
travis
Zakorzenienie

GG do travis

Moj miesci sie w lupinie na dlugosc a ma 78cm i 10kg
Bedzirmy brac joie 360 koncem wrzesnia bo mimo ze teoretycznie sie miesci praktycznie to mu ciasno i niewygodnie poprostu

W bbxie jest slaba herbata bezkofeinowa soku nie dawalam jeszcze...

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia2204 Pokaż wiadomość
A mi dziś w pracy tak dali w kość że się zastanawiałam po co ja tak szybko wróciłam mój małych zaczyna stawiać pierwsze samodzielne kroki dzwoniłam zapisać małego na szczepienie po roku i się okazuje że w całej Polsce brakuje szczepionki na pneumo tej płatnej. Nie wiadomo kiedy będzie i zamiast dwóch szczepień będziemy mieć tylko jedno. No i rozumiem korona koroną ale Pani mi mówi że nie ma poczekalni teraz i jak jest opóźnienie to na dworze się czeka z dziećmi. Nie bardzo sobie to wyobrażam bo nawet nie ma tam gdzie zaparkować żeby poczekać w aucie.

A potem cyk grypa, zaklasyfikowana jako korona

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Ale tu w uk tez do przychodni czeka sie na zewnatrz a opoznienia sa zawsze

Stary 2020-09-12, 00:03   #4282
viva91
na przekór do celu

My w czwartek mamy bilans i na nim ustalimy jakie szczepienia robimy. Także kłucie będzie w październiku najwcześniej. Mam nadzieję, że nic nam kalendarza szczepień nie popsuje.

U nas na szczęście czeka się w poczekalni, ale trzeba przyjść nie wcześniej niż 10 min przed.

Mój tupta już całkiem sprawnie, dam mu jeszcze tydzień na udoskonalenie chodu i jedziemy po buty

Ja nie mam nad czym się zastanawiać jeśli chodzi o fotelik, bo do naszej bazy pasuje tylko jeden, a bazy zmieniać nie chcę

Stary 2020-09-12, 06:36   #4283
Juncia
Zakorzenienie

Ta.... Ja z Julką osttanio czekałam prawie pół h na korytarzu przed gabinetem, bo obsuwa była. Zła byłam...

Stary 2020-09-12, 08:00   #4284
kamila1011
Wtajemniczenie

Do mojej bazy też pasował tylko jeden.. Ale stwierdziłam, że go nie chcę i sprzedam a biorę inny z bazą
A mój taki Hojrak ale zrobi 3 kroki i koniec. Ciekawe kiedy w końcu ruszy

Stary 2020-09-12, 08:02   #4285
schaboszczak
Zadomowienie

Cytat:
Ja nie mam nad czym się zastanawiać jeśli chodzi o fotelik, bo do naszej bazy pasuje tylko jeden, a bazy zmieniać nie chcę
A pasuje Ci on? U nas byla identyczna sytuacja, ale jak wybieralam łupine, to nie wiedzialam ani o fotelikach ani o dzieciach nic, wiec jak teraz przeczytalam cos o modelu, ktory nam pasuje do bazy, to niestety kompletnie to nie bylo to, co bysmy chcieli i skonczylo sie kupnem nowej.
Stary 2020-09-12, 08:14   #4286
viva91
na przekór do celu

Cytat:
A pasuje Ci on? U nas byla identyczna sytuacja, ale jak wybieralam łupine, to nie wiedzialam ani o fotelikach ani o dzieciach nic, wiec jak teraz przeczytalam cos o modelu, ktory nam pasuje do bazy, to niestety kompletnie to nie bylo to, co bysmy chcieli i skonczylo sie kupnem nowej.
Yyy no pasuje

Stary 2020-09-12, 08:33   #4287
schaboszczak
Zadomowienie

Cytat:
Yyy no pasuje

A no to spoko Nasz, poza brakiem jakichs tam opcji i bajerow, bez ktorych bysmy sobie radzili, moglby byc montowany tylko przodem do kierunku jazdy, wiec nawet przez sekunde nie bralam go pod uwage 😕

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Wy tez jeszcze sie tak zachwycacie swoimi dziecmi? Myslalam, ze po roku nie bedzie juz na mnie robil takiego wrazenia 😁 a nadal potrafie w srodku nocy przez godzine sie po prostu na niego gapic, bo jest tak piekny 😅 Pomijajac oczywiscie dni kiedy jestem tak padnieta, ze nawet brylant wielkosci piesci nie bylby piekniejszy od snu 😂

Stary 2020-09-12, 09:41   #4288
Juncia
Zakorzenienie

No.... W nocy to zawsze śpię, nie patrzę na dziecko.
Ale w ciągu dnia jak pojawiają się jakieś nowe umiejętności albo jak się chichra albo (tu wstawić masę różnych rzeczy) to uwielbiam te chwile.

Stary 2020-09-12, 09:55   #4289
kamila1011
Wtajemniczenie

Jak nie udręcza i nie jęczy to też podziwiam. Albo jak śpi twardo ale takie sytuacji rzadko się zdarzają 🤣 dziś mieliśmy 30 pobudek.. Raczej to nie jest fascynujące

Stary 2020-09-12, 10:26   #4290
schaboszczak
Zadomowienie

Cytat:
Jak nie udręcza i nie jęczy to też podziwiam. Albo jak śpi twardo ale takie sytuacji rzadko się zdarzają 🤣 dziś mieliśmy 30 pobudek.. Raczej to nie jest fascynujące

O rany.. Moj dzisiaj mial ciezsza noc, ze 4 czy 5 razy sie budzil i juz mnie cos trafialo 🙈

Jak sie bawi sam ze soba to tez, po dluzszej chwili zaczynam miec wyrzuty sumienia, ze ja sie z nim nie bawie, ze tak sam sie soba musi zajmowac i walcze ze soba, zeby mu nie przerwac, no bo przeciez niech sie uczy tak czas spedzac. Patrze sie na niego kątem oka i "tesknie" 😁 A potem zaczyna sie dopominac o towarzystwo i sie zastanawiam o co mi w ogole chodzilo, moglby sie jeszcze chociaz z 5 minut sam grzecznie pobawic 😂😂😂
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości