|
|
#4261 | |
|
na przekór do celu
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019 ❤ cz. 2
Cytat:
Jak go zagadam albo dam coś fajnego do rączek to miód malina, ale jak ma gorszy humor to nie daje sobie nóg wyprostować, a jak zapnę mu pampera na zgiętych to potem spada, bo jest za luźno. I szarpie za pampersa przekrzywiając go, rzepy też potrafi odpiąć, póki nie zapnę body.Kamila dziękuję ![]() Mój już jest 4-ty na liście do jednego ze żłobków, jak tak dalej pójdzie, to wrócę do pracy od razu po urlopie wypoczynkowym
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszlam, zapisalam, podalam w jakie dni chce i od kiedy ![]() Sent from my I3312 using Tapatalk
|
|
|
#4263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4264 | |
|
na przekór do celu
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019
cz. 2
Cytat:
W Pl problem dotyczy dużych miast. Nawet w kampanii prezydenckiej ten temat był poruszany. Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2020-09-10 o 11:06 |
|
|
|
|
#4265 |
|
Zadomowienie
|
Wybralismy w koncu fotelik, Maly juz ledwo sie w łupinie miesci, nie wiem dlaczego skoro jest taki kompaktowy. 😌
|
|
|
#4266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- U mnie jest jeden żłobek i to prywatny. Do państwowego najbliżej mam 25 km a do tego w którym młody jest mam 2 km ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedyne co, to wolalabym, zeby byl zapinany pasem a nie na isofix, ale okazalo sie, ze nie mozna miec wszystkiego 😀Wiemy jak Maly sie czuje ze zlobkiem, a jak Ty to znosisz? 😄 Jeszcze z bolem serca go odprowadzasz, czy juz sie pozbylas sentymentow? 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zdecydowaliśmy się na coś z niższej półki czyli Joie spin. Ja czuję się super 🤣🤣 w pierwszy dzień miałam ból serca tylko ale wiem, że mu się tam podoba i dlatego szybko ten ból minął ☺ apetyt ponoć mu dopisuje tylko spanie średnie. Dziś spał tam 10 minut. A noc była dziś z 30 pobudkami także liczyłam, że tam padnie no i tak czasami sobie pomyślę jeszcze czy nie powinno mi być głupio, że ja siedzę w domu a on jest w żłobku.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4269 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dajesz mi nadzieje, ze jakos kiedys zniose wyslanie Malego do zlobka/przedszkola 😆 Pisalas chyba, ze zaraz wracasz do pracy, wiec teraz leż, pachnij i korzystaj, na pewno nie powinno Ci byc glupio, bo kto jak kto, ale Ty zaslugujesz na troche odpoczynku 😁 A Maly po powrocie do domu zachowuje sie jak zwykle? Moj jak dostanie atencji od kogos "obcego", to potem dwa dni go nie moge ujarzmic 😌 |
|
|
|
|
#4270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
faktycznie podobnie cenowo. Jeszcze naszego nie testowałam. Może młody polubi w nim jazdę autem.. Teraz korzystam ile się da.. tydzień zleciał mi niewiadomo kiedy a do pracy wracam 20.10. Po powrocie do domu młody jest taki naładowany i podekscytowany ale nie jest to uciążliwe bardziej niż jego codzienne zachowanie 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
A my juz jutro wracamy do siebie
Screenshot_20200910-223019.jpgSent from my I3312 using Tapatalk
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4272 |
|
na przekór do celu
|
Kurcze, a mój ma jeszcze zapas w foteliku
Widać łupina wieksza.Kurde, ja chyba wracam do pracy 30 października. Wrocław właśnie zwiększa liczbę miejsc w żłobkach i w tym, w którym młody jest 4 w kolejce dojdzie kilkanaście miejsc. Tak mnie wszyscy straszyli, że myślałam, że będziemy czekać kilka miesięcy... Travis, w bboxie sok? Mój nie chce pić soków, woli wodę ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
|
|
#4273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszyc sie z Toba i gratulowac powrotu do pracy, czy na razie trzymac kciuki, zebys nie zeszla na zawal? 😁 |
|
|
|
|
#4274 |
|
na przekór do celu
|
A czemu zawał?
![]() Oswoiłam się z myślą, że wrócę później, tym bardziej, że w pracy źle się dzieje, zmienił się szef, zabrano premie A na moim miejscu aktualnie nie ma nikogo Więc przeraża mnie burdel, z jakim będę musiała się zmierzyć. Plus nowy rytm dnia, żłobek, sezon przeziębień...Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
|
|
#4275 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam nowy fotelik z nadzieją, że młody nie będzie mi w nim jęczał. Poprzedni był jeszcze dobry
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwne uczucie, az jakis taki powiew swiezosci czuje jak piszecie o pracy 😬😁 |
|
|
|
|
#4277 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a do tego siedzimy w 1 pomieszczenia 🤣Nie martw się, tydzień i wpadniesz w rytm Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4278 |
|
na przekór do celu
|
Tydzień to ja będę sprzątać biurko, aktualnie jest zawalone papierami
![]() Mam trochę wyrąbane, bo mimo że pracuje tam od 2017, to jestem jednym z pracowników z najdłuższym stażem i potrafiącym ogarnąć podstawowe obowiązki w każdym dziale, więc jak jest problem to biegną do mnie Łącznie z szefową Także to ja rozdaje karty. No i postanowiliśmy, że po nowym roku staramy się rodzeństwo dla młodego Także mam nadzieję, że długo tam nie popracuję ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Też myślimy nad wymiana fotelika. Koniecznie obrotowy. W lupinie jeszcze jako tako się mieści. W przyszłym tyg jedziemy na urlop to nie chcieliśmy eksperymentować ze zmianą fotelika, ale jak wrócimy to trzeba będzie się konkretnie rozejrzec.
Ja w tym tygodniu zainstalowałam aplikację pracuj i raz nawet przeglądałam ogłoszenia tak z ciekawości. Sama nie wiem jak pokierować swoim życiem. Inna sprawa, że trochę myślimy czy jednak nie spróbować żłobka na pół dnia. Dużo tych rozterek.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4280 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2019
cz. 2
A mi dziś w pracy tak dali w kość że się zastanawiałam po co ja tak szybko wróciłam 🤣 mój małych zaczyna stawiać pierwsze samodzielne kroki 🥰 dzwoniłam zapisać małego na szczepienie po roku i się okazuje że w całej Polsce brakuje szczepionki na pneumo tej płatnej. Nie wiadomo kiedy będzie i zamiast dwóch szczepień będziemy mieć tylko jedno. No i rozumiem korona koroną ale Pani mi mówi że nie ma poczekalni teraz i jak jest opóźnienie to na dworze się czeka z dziećmi. Nie bardzo sobie to wyobrażam bo nawet nie ma tam gdzie zaparkować żeby poczekać w aucie.
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Moj miesci sie w lupinie na dlugosc a ma 78cm i 10kg
Bedzirmy brac joie 360 koncem wrzesnia bo mimo ze teoretycznie sie miesci praktycznie to mu ciasno i niewygodnie poprostu W bbxie jest slaba herbata bezkofeinowa soku nie dawalam jeszcze... Sent from my I3312 using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
![]() Sent from my I3312 using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Ale tu w uk tez do przychodni czeka sie na zewnatrz a opoznienia sa zawsze Sent from my I3312 using Tapatalk
|
|
|
#4282 |
|
na przekór do celu
|
My w czwartek mamy bilans i na nim ustalimy jakie szczepienia robimy. Także kłucie będzie w październiku najwcześniej. Mam nadzieję, że nic nam kalendarza szczepień nie popsuje.
U nas na szczęście czeka się w poczekalni, ale trzeba przyjść nie wcześniej niż 10 min przed. Mój tupta już całkiem sprawnie, dam mu jeszcze tydzień na udoskonalenie chodu i jedziemy po buty Ja nie mam nad czym się zastanawiać jeśli chodzi o fotelik, bo do naszej bazy pasuje tylko jeden, a bazy zmieniać nie chcę ![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Ta.... Ja z Julką osttanio czekałam prawie pół h na korytarzu przed gabinetem, bo obsuwa była. Zła byłam...
|
|
|
#4284 |
|
Wtajemniczenie
|
Do mojej bazy też pasował tylko jeden.. Ale stwierdziłam, że go nie chcę i sprzedam a biorę inny z bazą
![]() A mój taki Hojrak ale zrobi 3 kroki i koniec. Ciekawe kiedy w końcu ruszy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
A pasuje Ci on? U nas byla identyczna sytuacja, ale jak wybieralam łupine, to nie wiedzialam ani o fotelikach ani o dzieciach nic, wiec jak teraz przeczytalam cos o modelu, ktory nam pasuje do bazy, to niestety kompletnie to nie bylo to, co bysmy chcieli i skonczylo sie kupnem nowej.
|
|
|
|
#4286 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4287 |
|
Zadomowienie
|
A no to spoko
Nasz, poza brakiem jakichs tam opcji i bajerow, bez ktorych bysmy sobie radzili, moglby byc montowany tylko przodem do kierunku jazdy, wiec nawet przez sekunde nie bralam go pod uwage 😕---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Wy tez jeszcze sie tak zachwycacie swoimi dziecmi? Myslalam, ze po roku nie bedzie juz na mnie robil takiego wrazenia 😁 a nadal potrafie w srodku nocy przez godzine sie po prostu na niego gapic, bo jest tak piekny 😅 Pomijajac oczywiscie dni kiedy jestem tak padnieta, ze nawet brylant wielkosci piesci nie bylby piekniejszy od snu 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
No.... W nocy to zawsze śpię, nie patrzę na dziecko.
Ale w ciągu dnia jak pojawiają się jakieś nowe umiejętności albo jak się chichra albo (tu wstawić masę różnych rzeczy) to uwielbiam te chwile. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4289 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak nie udręcza i nie jęczy to też podziwiam. Albo jak śpi twardo
ale takie sytuacji rzadko się zdarzają 🤣 dziś mieliśmy 30 pobudek.. Raczej to nie jest fascynujące ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak sie bawi sam ze soba to tez, po dluzszej chwili zaczynam miec wyrzuty sumienia, ze ja sie z nim nie bawie, ze tak sam sie soba musi zajmowac i walcze ze soba, zeby mu nie przerwac, no bo przeciez niech sie uczy tak czas spedzac. Patrze sie na niego kątem oka i "tesknie" 😁 A potem zaczyna sie dopominac o towarzystwo i sie zastanawiam o co mi w ogole chodzilo, moglby sie jeszcze chociaz z 5 minut sam grzecznie pobawic 😂😂😂 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

Jak go zagadam albo dam coś fajnego do rączek to miód malina, ale jak ma gorszy humor to nie daje sobie nóg wyprostować, a jak zapnę mu pampera na zgiętych to potem spada, bo jest za luźno. I szarpie za pampersa przekrzywiając go, rzepy też potrafi odpiąć, póki nie zapnę body.

cz. 2

a do tego w którym młody jest mam 2 km 

Jeszcze z bolem serca go odprowadzasz, czy juz sie pozbylas sentymentow? 
ale wiem, że mu się tam podoba i dlatego szybko ten ból minął ☺ apetyt ponoć mu dopisuje tylko spanie średnie. Dziś spał tam 10 minut. A noc była dziś z 30 pobudkami także liczyłam, że tam padnie
tydzień zleciał mi niewiadomo kiedy
a do pracy wracam 20.10. 

A na moim miejscu aktualnie nie ma nikogo 

Także to ja rozdaje karty. No i postanowiliśmy, że po nowym roku staramy się rodzeństwo dla młodego 

soku nie dawalam jeszcze...
mój małych zaczyna stawiać pierwsze samodzielne kroki
dzwoniłam zapisać małego na szczepienie po roku i się okazuje że w całej Polsce brakuje szczepionki na pneumo tej płatnej. Nie wiadomo kiedy będzie i zamiast dwóch szczepień będziemy mieć tylko jedno. No i rozumiem korona koroną ale Pani mi mówi że nie ma poczekalni teraz i jak jest opóźnienie to na dworze się czeka z dziećmi. Nie bardzo sobie to wyobrażam bo nawet nie ma tam gdzie zaparkować żeby poczekać w aucie.