|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starania o dziecko w 2020 roku :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4262 |
|
Zadomowienie
|
Mi paznokcie robiła zawsze kumpela , potem mama stwierdziła ze kupuje zestaw i zaczęłam robić mamie i na dobre mi wyszło bo przez koronę zaczęłam sobie robić sama i chodź nie mam zdolności manualnych w ogóle to byłam pełna podziwu dla siebie ze mi wychodzą 😬
Ja leżę wzięłam leki znów odezwało się moje ucho i chora trąbka słuchowa , boli mega i jestem osłabiona . Dobrze ze zostały mi lekki po ostanim razie
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybym miała sugerować się, że owu była wtedy kiedy tak mnie napierniczal jajnik, co też pisałam, że pierwszy raz miałam tak na owu to byłabym ok 10dpo, więc nie ludze się niestety... Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
IMG_20200518_173710.jpgWysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej jak mnie chwyciło na Dominikanie to dopiero był ból a leków brak![]() Ja niemam talentu do robienia paznokci ani nikt że znajomych się w to nie bawi więc chodzę sobie do salonu. I teraz mam długie szpony 🤭 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może wyjdzie za kilka dni![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeżeli tobie pomoże to staraj się wyluzować i nie sprawdzać zajmij myśli czymś innym![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4271 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4272 |
|
Zadomowienie
|
Meggie
Myśle ze to dobre zawsze możesz wrócić do monitorowania Tzn to nie jest zapalenie ucha , jak mi wtedy tłumaczyła laryngoloszka to ze tam trąbka mi się zapada czy coś i wtedy tak mi się robi . Ogółem nie mam nic do ucha wszYtako daje do nosa :P ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Ale ból jak przy zapaleniu , jedynie ucho nie jest zatkane , Bóg dał bo mam nadwrażliwość słuchowa i szumy uszne ( u nnie są jako piski ) :/ i tak 24 H |
|
|
|
#4273 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie sugeruj się aż tak bólem, bo z tą owulacją to nigdy nie wiadomo, a test zrobiony bardzo wcześnie.
|
|
|
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
miłego dzionka ☕ |
|
|
|
#4275 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż moje pierwsze paznokcie to był dramat. Potem jakoś się wprawiłam. Robię zawsze krótkie jednokolorowe paznokcie więc nie potrzebuję chodzić do salonu. Zwłaszcza że we Wrocławiu to horrendalne koszty, a 3 tygodnie to dla mnie max.Wspólczuję zapalenia ucha. Nigdy nie miałam i tylko z opowiadań wiem jaki to okropny ból Cytat:
![]() Ja nie mam testów czułości 10 w domu więc nic nie robię. Dzisiaj kurier ma mi je przywieźć i mam nadzieję że się powstrzymam od robienia bo z popołudniowego moczu to i tak bez sensu. Miałam zamiar testować jutro bo będzie 10dpo/25dc, ale w sumie może wytrzymam te 2-3 dni i zrobię koło piątku. Jak już tyle wytrzymałam to chyba dam radę ![]() Objawów okresowych oczywiście żadnych nie mam. Dziewczyny, jeśli dostanę @, to chyba zacznę wszędzie na Internecie reklamować połączenie wiesiołka + niepokalanka jako niezawodny środek zerujący PMS. Żeby nie myśleć o ciąży i nie googlować objawów staram się być zajęta, wczoraj całe popołudnie oglądałam "Telefonistki" na Netlflixie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4276 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=mireille23;87861079]Ja też robię sama, od kilku miesięcy, co było zbawieniem przy pandemii
Chociaż moje pierwsze paznokcie to był dramat. Potem jakoś się wprawiłam. Robię zawsze krótkie jednokolorowe paznokcie więc nie potrzebuję chodzić do salonu. Zwłaszcza że we Wrocławiu to horrendalne koszty, a 3 tygodnie to dla mnie max.Wspólczuję zapalenia ucha. Nigdy nie miałam i tylko z opowiadań wiem jaki to okropny ból Ja też lubię jedno kolorowe najlepiej klasyk czerwień albo jakieś nude. Ale znów ja uwielbiam długie , raz na jakiś czas robię krótkie, chociaż dla niektórych koleżanek np. w pracy to i tak nadal długie :P ale kwestia przyzwyczajenia. |
|
|
|
#4277 | |
|
Zadomowienie
|
Starania o dziecko w 2020 roku
Cytat:
Z tym blokowaniem to ściema. Nie da się tak wyluzować żeby zapomnieć o swoich priorytetach. I to raczej przewrotność losu że jak człowiek pogodzi się z porażką,że się nie udaje to zachodzi. Nasza psychika jest nie zbadana no ale,działa tak tylko w przypadku ciąży - co jest naturalne? Jakoś w innych przypadkach „chcieć to móc” Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mam swoje, maźnięte tylko lakierem bezbarwnym i raczej osłabione po zdjętej hybrydzie. I ostatnio w pracy: "Ale ty masz długie paznokcie!" (równo z opuszką palca ). Sama nie robię. W ogóle przed ślubem zrobiłam hybrydę pierwszy raz od dobrych kilku lat, bo miałam dwa czy trzy podejścia i nigdy mi się nie trzymała. A teraz było okej, ale nie powtórzę, póki w pracy będą mnie non-stop obowiązywać rękawiczki. Czemu nie dał rady zmywacz z acetonem, temu rękawiczki podołały i po jednym dniu w pracy wszystkie resztki hybryd mi zeszły I też jestem raczej typ #klasyka, przede wszystkim nude. Czerwone to ewentualnie raz na jakiś czas. |
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja robię od cho cho cho, lakier nigdy mnie się nie trzymał bo mam brzydką płytkę , teraz robię hybrydę , przedtem zawsze kumpela żelem , ładnie to mogłam mieć ( gdyby nie odrost ) ponad mc a one się trzymały :P a też muszę sobie odświeżyć . |
|
|
|
|
#4280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi 10dpo tez wyszedł negatywny, okazało się potem, że owu się przesunęła o 4 dni (mimo ze objawy owu były jakby wcześniej). Póki nie ma okresu, to nic straconego ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4281 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie odebrałam wyniki i tsh mam 3,80 czyli mniej więcej tyle ile miałam rok temu przed rozpoczęciem leczenia, a już mi tak ładnie spadało do 2,2 i od grudnia znowu w górę. Cały czas biorę leki, a z endokrynologiem problem i muszę poszukać innego w innym miescie to oznacza że chyba jeszcze minie parę miesięcy zanim będę miała szansę na ciążę. Smutno mi się teraz zrobiło
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
biedna |
|
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
W temacie paznokci widze ja uwielbiam szał kolorów na paznokciach nielubie jednego koloru bądź pastelowych im bardziej zwariowane ocoz☠☠☠ne tym lepiej🤭 uwielbiam długie ale przy dziecku ciężej z takimi więc mam krótsze ale wszyscy wokoło twierdzą że to i tak szpony🤭🤣Karo niesmutaj może uda Ci się znaleźć jakieś dobrego innego?? Tule ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4284 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może szybko znajdziesz nowego, dobrego endo ![]() Dziewczyny, nie mogę pić kawy Zawsze piłam 3, w gorsze dni 4 czarne kawy. Teraz rano piję malutką filiżankę z mlekiem (a nie cierpię z mlekiem!) bo na czarną nie miałam ochoty. Ale przed chwilą pomyślałam sobie: nie ma co sobie wkręcać ciąży, zresztą i tak nie miałabym objawów po kilku dniach więc może to przypadek; wypiję czarną tak jak zawsze. No i po kilku łykach od razu rewelacje żołądkowe
|
|
|
|
|
#4285 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kumpela tak miała przez okres ciąży , ale to jest to , że czasem wkręcamy sobie objawy , które są dalej , a my już czujemy je kilka dni od nie wiem zapłodnienia 😟🤷☠♀️🤷☠♀️ |
|
|
|
|
#4286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4287 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam niedoczynnosc tarczycy - stwierdzona od ok 7 lat, u mnie rodzinne (mama, babcia). Z doświadczenia powiem, ze DOBRY lekarz uzgadniający dawkę jest tu bardzoooo ważny. Na początku powinnaś z lekarzem regulować leki co miesiąc i tez co miesiąc badać. Sprawdz tez przeciwciała w kierunku hashimoto (chociaż to pewnie wszystko już wiesz skoro tak długo walczysz z dawką). Tak czy inaczej dobry lekarz to podstawa, nieumiejętny nie ureguluje jej dobrze w ciągu 2-3 msc powinien Ci ją ładnie ustawić Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co mają owufriends i mierzą temp powiedzcie czemu mi takie coś się zrobilo przy wbijaniu temp?? Screenshot_20200519_124148_pl.ovufriend.app.jpg
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4290 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

najgorzej jak mnie chwyciło na Dominikanie to dopiero był ból a leków brak

ale jeżeli tobie pomoże to staraj się wyluzować i nie sprawdzać zajmij myśli czymś innym
nie sugeruj się aż tak bólem, bo z tą owulacją to nigdy nie wiadomo, a test zrobiony bardzo wcześnie.
Chociaż moje pierwsze paznokcie to był dramat. Potem jakoś się wprawiłam. Robię zawsze krótkie jednokolorowe paznokcie więc nie potrzebuję chodzić do salonu. Zwłaszcza że we Wrocławiu to horrendalne koszty, a 3 tygodnie to dla mnie max.

Zawsze piłam 3, w gorsze dni 4 czarne kawy. Teraz rano piję malutką filiżankę z mlekiem (a nie cierpię z mlekiem!) bo na czarną nie miałam ochoty. Ale przed chwilą pomyślałam sobie: nie ma co sobie wkręcać ciąży, zresztą i tak nie miałabym objawów po kilku dniach więc może to przypadek; wypiję czarną tak jak zawsze. No i po kilku łykach od razu rewelacje żołądkowe
🤷
♀️🤷