![]() |
#4261 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
Cytat:
U mnie 2,5kg na plusie i tylko brzuch trochę większy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zadomowienie
|
Ja w pierwszym trymestrze zjadłam wędzonego łososia. Nie zdążyłam się zestresować, bo że nie mogę tego jeść dowiedziałam się 2 miesiące później 🙈 Ale chyba wszystko jest ok... mam nadzieję.
Ja za wizyty płacę 200 zł, z cytologią 250. 400 to kosmiczna cena. Chyba bym szukała czegoś poza granicami Warszawy. Za tydzień idę na krzywą i już się stresuję. Poprzednio cudem udało mi się przejść te badanie i to dopiero za drugim podejściem. Obstawiam, że teraz też nie będzie łatwo. Szefowa, o ile dobrze pamiętam u Ciebie też jest konflikt. Kiedy wybierasz się na immunoglobulinę? Bo to chyba jakoś niedługo. Zapomniałam spytać lekarki kiedy dokładnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W poprzedniej ciąży lekarka coś gadała żebym sobie załatwiła receptę od gina z NFZ, żebym miała za darmo. Ale wyszła jakaś afera, żeby nie przepisywać wszystkim bo jest za mało na rynku i ostatecznie ani nie miałam recepty ani nie kupiłam sama. Dopiero jak byłam w szpitalu na patologii to mi podali bo miałam krwawienie podczas badania. Dobrze, że mi przypomniałaś o tym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zadomowienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88739366]Chodzi ci o zastrzyk? Nie gadałam o tym z lekarzem bo zupełnie o tym zapomniałam.
W poprzedniej ciąży lekarka coś gadała żebym sobie załatwiła receptę od gina z NFZ, żebym miała za darmo. Ale wyszła jakaś afera, żeby nie przepisywać wszystkim bo jest za mało na rynku i ostatecznie ani nie miałam recepty ani nie kupiłam sama. Dopiero jak byłam w szpitalu na patologii to mi podali bo miałam krwawienie podczas badania. Dobrze, że mi przypomniałaś o tym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Mi się udało dostać za darmo tam, gdzie rodziłam. Mam nadzieję, że teraz też nie będzie problemu. Podobno taka przyjemność prywatnie kosztuje 400 zł i nawet wtedy wcale nie łatwo go dostać - przynajmniej w moich okolicach. Wydaje mi się, że to było jeszcze przed 30 tc. ale dokładnie nie pamiętam. A Ty jak robiłaś Nifty to nie masz określonego Rh dziecka? Bo może jak jest minusowe i nie masz przeciwciał to nie ma co się spinać. Nie wiem czy na Nifty określają, ale w poprzedniej ciąży moja lekarka namawiała mnie na Sanco, żeby właśnie sprawdzić Rh dziecka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Raczkowanie
|
Ja już po badaniu. Dzidziuś rośnie, wszystko ok i potwierdziła się dziewczynka. Teraz musimy zastanowić się nad imieniem.
Syn nie zadowolony bo mówi ze dziewczyny są niefajne ![]() ![]() Ja chodzę na NFZ tylko za badania prenatalne płacę. Strasznie drogo 400zl szok. Edytowane przez meja_ml Czas edycji: 2021-06-02 o 05:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gratuluję córki i udanej wizyty 🥰 A_lios łosoś jest ok, ale musi być wędzony na ciepło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez bonnie_j Czas edycji: 2021-06-01 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Zakorzenienie
|
Dostałam właśnie email, że wygrałam body myślę o co chodzi a jeszcze jak nie znałam płci to wzięłam udział w konkursie nan gdzie do wygrania były body można było wybrać dokładnie jaki rozmiar się chce i grafikę. Także miło.
![]() ![]() |
![]() |
#4270 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Raczkowanie
|
Nie da się za Wami nadążyć!
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
Anulowali mi termin szczepienia...jestem wkurzona ..nowych terminów jakichkolwiek brak....
![]() ![]() |
![]() |
#4273 |
Konto usunięte
|
Zubi ale lipa:/ tak bez wytłumaczenia w ogóle?
Witam się w 22+0 czyli zaczynam 6 miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88739870]Zubi ale lipa:/ tak bez wytłumaczenia w ogóle?
Witam się w 22+0 czyli zaczynam 6 miesiąc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Warszawa jest bardzo droga. Ale dołuje mnie to, że na nfz nic nie załatwiłam od 10 lat. Wszystko prywatnie a taką kasę zabierają. Fakt rodzić planuje państwowo. Rozmawiałam dzisiaj z lekarzen pierwszego kontaktu( teleporada). Myślalam; że może wystawi mi skierowania na nfz na badania. Uznałam, że może z tego nfz wkońcu skorzystam. Powiedział, że nie może. Bo tylko ginekolog. Ewentualnie morfologia.... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4276 | |
Konto usunięte
|
Kurczę jak tak czytam was to nigdy nie będę narzekać na NHS (czyli tutejszy NFZ).
Mieszkam tu 11 lat ponad a mimo ze mam prywatne ubezpieczenie użyłam z Tz je może 3-4 razy i to max. Wszystko inne było państwowo. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Gratuluje córeczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4277 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Znowu zaszalałam z zakupem pieluch ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż pod koniec jest się u niego często. Więc może to bylaby duża oszczedność ![]() Tu też mam komfort, że jak coś się dzieje 5 minut uberem i jestem u mojej lekarski. ![]() Teraz jadę autobusem. Mam tylko kawałej do przejechania. I modle się,żeby już z tej komunikacji wysiąść 🤣🤣🤣 Ja generalnie lubię komunikacje w Wawie. Ale w ciąży jakoś mi zaraz duszno,niedobrze i mam chorobę lokomocyjną. Normaknie jej nie miałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4280 |
Wtajemniczenie
|
Hejka, jak Was tak czytam to az mnie ciary przechodzą. Moja lekarka nie przyjmuje ode mnie pieniędzy- bo ma fajną zasadę "po fachu nie bierze". Od meza z pracy mam pakiet luxmed i tam sobie dzwonie co 2 miesiace i mi przez teleporade lekarka wszystko wystawia ( w 1 ciazy tez mialam i na to nie wpadlam, porażka :P), za to prenatalne w śląskim jest program w kilku miejscach ze są darmowe, w tym w miejscu do ktorego ja chodzilam. Jeśli chodzi o przychodnie nfz to mamy farta, bo najblizsza nam przychodnia realizuje nfz i prywatnie- dzzieki temu wizualnie jest naprawde śliczna, a jesli chodzi o dostepnosc terminu to zawsze jak rano poprosze to wizyte u pediatry naszej mamy albo tego samego dnia albo nastepnego. Co wiecej, odbieraja telefony i odpisuja na maile, jak rano mloda sie obudzi chora i napisze do nich o 8 to o 8.30 dostaje maila z godziną wizyty
![]() Wczoraj mielismy super dzien dziecka choc sie nie zapowiadalo. o 17 mialam drugą dawke Pfizera (alleluja, temat z glowy) a potem pojechalismy do takiego parku rozrywki dla dzieci w ktorym nigdy nie bylismy. A tam zoo, wielbłądy antylopy, strusie, lamy, alpaki, oczywiscie owieczki kózki i tysiac innych. Wielki plac zabaw ze zjezdzalniami, hustawkami, piaskownica taka odjechana, park linowy dla dzieci, dwa duze oczka wodne, jak mała na koniec sama latała to my kupilismy szamke z grilla i jedlismy i jej odmachiwalismy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4283 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4284 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Raczkowanie
|
Z tym nfz to jest różnie. Da się dobrze trafić, ale nie jest to łatwe. Ja w 1 ciąży chodzilam do tego samego lekarza co teraz, wtedy przyjmował na nfz, bo dopiero zaczynał tam pracę. Nie było problemu z żadnymi badaniami, jak się coś działo to przyjmował poza umówionymi wizytami, dał do siebie kontakt i moglam napisac/zadzwonić jak mnie coś niepokoiło. Teraz już przyjmuje tylko prywatnie, ale dalej do niego chodzę. Koszt wizyty to 150 zł, więc nie tak źle, ale prenatalne u innego lekarza to już 400 zł. Mam też pakiet z luxmedu i tam robię badania i chodzę do endokrynologa.
Pediatre mamy w tym samym budynku, bardzo fajna pani doktor, ale niestety oblegana i czasem trzeba czekać na wizytę. Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zadomowienie
|
Z pediatra/internista to chyba najlepiej wychodzi NFZ w małych przychodniach. Ale to mówię z tego co sama wychodzilam jako dziecko teraz jak chodzę
![]() Ja u gin za wizyty płacę 200 zł, 500 za prematalne + pappa, drugie prenatalne 250 no i badania. Wydaje mi się że nie jest źle z kosztami. Ale to Częstochowa wiec nie ma co tego porównywać do Warszawy ![]() Czy kupujecie może zgrywanie prenatalnych na pendrive/CD? Mam badania 15.06 i zastanawiam się czy to robić ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam to w gratisie. Naprawdę u Was trzeba płacić? Ogólnie dla mnie to duży plus - mąż nie może być ze mną na wizytach, więc to dla niego jedyna okazja, żeby zobaczyć dziecko "na żywo" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4288 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję udanych wizyt! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Konto usunięte
|
U mnie tez kiepska noc:/ nie mogłam spać 3-5 rano a jak już spałam to i tak budziłam się na siku stale lub pic bo chciało mi się strasznie pic.
Dziś sobie wezmę największa butelkę jaka mam która trzyma zimno i wleje dużo zimnej wody xD |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My też mieliśmy z małym fajny dzień dziecka, najpierw z koleżankami i ich dziećmi byłyśmy w kawiarni z taką fajną sala zabaw dla dzieci, potem jeszcze koło domu mamy knajpkę to sobie zrobiliśmy przystanek na obiad a akurat właściciel przyniósł mnóstwo jakiś balonów, takie wielkie bańki puszczał, mały jak urzeczony oglądał. Co prawda ja potem dostałam takiej migreny, że w nocy myślałam, że zejdę ale już na szczęście jest lepiej (odpukać!). Zaraz się biorę za jakieś porządki żeby już na długi weekend mieć spokój. Super pogoda się zrobiła w końcu więc jest szansa, że coś z tego długiego skorzystamy. Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.