|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zielona Góra i oklice-łączmy się
No to nie jest źle, jest od kogo brać
na kiedy macie termin porodu? (w sumie nie wiem czy już go lekarze wyznaczyli, ale chyba tak :P )Ja się dzisiaj przypadkowo dowiedziałam, że TŻ zabiera mnie we wotrek nad morze, nie wiem na ile i gdzie, bo to niespodzianka, ale ważne, że nad morze....
|
#4262 |
|
Wtajemniczenie
|
zazdroszczę tego morza
![]() A termin się przesunął na 02.02...pewnie jeszcze się przesunie
|
#4263 |
|
Rozeznanie
|
Żonie brata TŻta przesunął się o miesiąc wstecz, a do tego mała urodziła się miesiąc wcześniej, także w ciąży byli tylko "7 miesięcy". Wcześniej jaki termin mieliście?
|
#4264 |
|
Wtajemniczenie
|
był już 08.02 a potem 06.02 i tak się ciągle o kilka dni przesuwa...pewnie jeszcze wskoczę na styczeń
bo dzidzia rosnie jak na drożdżach...jeszcze niedawno wiek ciąży z usg nie pokrywał się z wiekiem ciąży wdłg. ostatniej miesiączki (były prawie 2 tyg. różnicy) a teraz już jest tak samo...Poza tym jak byliśmy na usg, to gdy gin chciał sprawdzic kośc nosową, to dzidzia trzymała sobie akurat rączkę w bużce i nic nie było widac, gin musiał obracac usg i dusic brzuch...potem jak chciał sprawdzic czy z konczynami wszystko ok, to dzidzia zaczęła skakac i szalec tak, że znów nic nie było widac...gin badał mnie z pół godziny i śmiał się, że dziecko bardzo żywotne jest
|
#4265 |
|
Rozeznanie
|
He he to dobrze, że ma dużo energi. Kurcze, jak Ty tak piszesz (+ Twój suwaczek, który opisuje co i jak) to aż nie moge uwierzyć. Jestem całkiem przeciwna aborcji. Teraz się jeszcze bardziej do tego przekonuje, chociaż nigdy, ani przez chwile nie byłam innego zdania. No patrzcie "trzymała sobie akurat rączke w buźce" albo "dzidzia zaczęła skakać i szaleć", aż mi się smutno robi, że częśc kobiet to dokonuje aborcji
|
#4266 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też zawsze byłam przeciwko...zawsze twierdziłam, że od momentu poczecia rośnie w kobiecie człowiek, nieważne, że najpierw to tylko pęcherzyk płodowy, a płodem staje się dopiero w 12 tc...każdy z nas był najpierw 'tylko' pęcherzykiem płodowym'...i właśnie dlatego ciężko mi było po skrobance w styczniu, bo u mnie to nie było samoistne poronienie, a wywołanie poronienia przez lekarzy...niestety nie wykształciły się organy u mojego dzieciątka i z góry wiadomo było, że prędzej czy później, mój organizm poroni tę ciążę, więc gin dał mi skierowanie na zabieg, żeby to było wcześniej i żebym szybko mogła starac się o nową ciążę...
|
#4267 |
|
AGA :)
|
Kinguś już nie moge się doczekać aż urodzisz i pokażesz nam swojego skarba
Jesli chodzi o imie to dla chłopca, moim zdaniem zdecydowanie Piotr Szkoda, że musisz wrócić do pracy :/ Koniecznie na siebie uważaj! Unikaj jakichkolwek stresujących sytuacji. Mam nadzieje, ze wszyscy beda do Ciebie odpowiednio podchodzić. W Twojej sytuacji musisz myśleć teraz tylko o sobie i o maleństwie. Brzuszek już widać?
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4268 |
|
Wtajemniczenie
|
widac takie lekkie zaokrąglenie, jak ubiorę coś obcisłego to też widac, ale w rzeczy wszystkie się póki co mieszczę..w sumie to schudłam ze 2 kg, ale jest to dla mnie dziwne, bo piersi mam większe, uda pełniejsze no i zaokrąglony brzuszek
nie wiem z czego mi ta waga zeszła
|
#4269 |
|
Wtajemniczenie
|
kma1982 to świetnie, że wszystko ok. Nawet nie mogę sobie wyobrazić jakie to uczucie nosić w sobie małego człowieczka.
Osobiście jestem za tym,żeby aborcja była legalna, bo kobiety jak chcą to i tak będą usuwać, a skoro tego nie możemy zmienić, to lepiej,żeby robiły to w dobrych warunkach,żeby potem nie było u nich żadnych powikłań itd. Możemy odpowiadać tylko za siebie, więc każdy powinien mieć wybór. Ja osobiście nigdy bym się nie zdecydowała na aborcję, bo to przecież nie wina dzieciaczka,że ma nieodpowiedzialnych rodziców. Skoro ktoś się decyduje na seks to chyba wie jakie są tego konsekwencje. Nie mogę też zrozumieć tych wszystkich matek co zabijają swoje maleńkie dzieci. Mieszkam ze swoim 2- letnim bratankiem i nie wyobrażam sobie zrobienie mu jakiejkolwiek krzywdy, ktoś kto się tego dopuszcza nie jest człowiekiem![]() A nie wymotujesz? Może od tego chudniesz. |
|
|
|
#4270 |
|
|
jalouse domyslam się, że bratanek w avie?
Słooooodki! ![]() Byłam wczoraj na basenie z tżtem. Ten balon do skakania nieczynny-jakaś awaria
|
|
#4271 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, to bratanek
|
|
|
|
#4272 | |
|
Wtajemniczenie
|
nie, nie wymiotuję, tylko ciągle mnie muli...ale jem jak zawsze-bo głodna jestem ciągle
![]() Cytat:
![]() a wczoraj w Niesulicach byliśmy - dawno tam nie byłam, ale przyznam szczerze, nic ciekawego - plaże małe i w dodatku brudne - mnóstwo psich kup i mimo zakazu kąpieli psów, właściciele wchodzą z nimi do wody, aż się wszystkiego odechciewa...sama kocham zwierzęta, pieski są słodkie, ale żeby od razu musiały się kąpac z właścicielem w jeziorze a jak taki zrobi tam kupę , to właściciel to sprzątnie? Już to widzę - prędzej ucieknie, licząc, że nikt tego nie widział![]() Poza tym, wkurzają mnie kupy na trawnikach, chodnikach,... pamiętam, że jak byłam mała, to często biegałam po takich trawnikach przed swoim blokiem boso, nie było wtedy na nich psich odchodów, bo i właścicieli czworonogów w moim otoczeniu mało było, ale teraz to już masakra
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-08-02 o 14:12 |
|
|
|
|
#4273 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)) ale zmartwiło mnie troche to, ze ten balon jest popsuty ;/chciałam "sprobowac" wszystkiego ![]() Kinga w na jakim osrodku byłas w Niesulicach ? Ja jak jezdze to na Kormoran i w sumie jestem zadowolona, rozkładam sie na pomoście zawsze na końcu i raczej mało kto sie tam kręci kup jako takich tez nie widziałam :P chyba, ze zakopane w piasku były ... ;/ a ludzi kapiacych sie z własnymi psami niestety tak, ale zwrocic im uwage to jeszcze Ci wygarna, ze co sobie wyobrazam. Widziałam nawet, ze facet miał pretensje do ratownika, ze łabędzie podpłyneły a było ich sporo bo rodzice + 7 młodych.. i ludzie je karmili i ze ten ratownik ma cos z nimi zrobic ! ;/ no załosne ;////A co do hmm tych kup, moim zdaniem i tak najstraszniejszy widok jest kiedy po zimie snieg sie topi i ujawnia sie wszystko to co było pod nim przykryte... a te wszytskie akcje "kupa wstydu" czy tez woreczki w parkach badz tez wybiegi rezultatu nie daja ;/ Najgorsze jest to, ze jak sie chce isc z dzieckiem do parku czy w ogole gdzies zeby pobiegało, to wszedzie leza kupska i pusc tu dziecko zeby się bawiło..
|
|
|
#4274 |
|
|
kma tak ten mały to od dawna. A teraz zamknęli jeszcze ten duzy (trampolinę) do skakania.
co do brudnych plaż to się zgadzam. Ludzie dziwą się, że syf wszędzie - niestety taki syf się sam nie robi. A o kąpieli psów to w ogóle nawet nie chce mi się gadać :/
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce wprowadzac kolejnej dyuskusji na ten temat ale nie daje nikomu prawa do zabraniani mi czego kolowiek czego sama nie chce . zasada jest prosta:nie chcesz aborcji to jej sobie nie rób. a co ci przeszkadza kapiacy sie pies? ![]() o ile nie życze sobie psow na plazy w trakcie plazowania ludzi w godzinach urzędowania ratownikow to po tych godzinach nie mam nic do psów na plazy czy w wodzie. co za roznica pies wchodzacy do wody na plazy a pies skaczacy do tej samej wody z pomostu czy łódki ? Właśnie w zeszlym tygodniu mialam podobna dystkusje po czym moj rozmowca stwierdzil ,że faktycznie co to za roznica a dodając do tego to ,że ludzie sikają do wody a psy nie psy jednak wychodzą na plus ![]() oczywiscie brudzenie czy to zostawianie psich kup ,petów czy puszek i brudnych pampresów jest dla mnie okropne i powinno być surowo karane . |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4276 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-08-02 o 17:06 |
|||
|
|
|
#4277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli dziecko z gwaltu jest gorsze podwojne raz ze z gwaltu dwa ze mozna je usunąć ? Dlaczego konsewkecją seksu ma byc zmuszanie do urodzenia niechcianego dziecka a nie aborcja ?przeciez to też jakas konsekwencja. Kto tak naprawde ponosi konsekwencje tego zmuszenia ?bo najczęsciej nie matka czy rodzice a wlasnie dziecko ,porzucane ,zabijane czy zaniedbane i hodowane z musu a nie wychowywane. Cytat:
Poza tym napisałam ze mnie pies tez przeszkadza w godzinach używania plazy przez ludzi ,jednak nie widzę nic zlego w kąpieli psa w godzinach wieczornych gdzies z boku plaży. Sama idąc na plażę z psem siadam z boku ,mam psa na smyczy ,nie pozwalam mu szczekać itp. I co ważne nie siedze tam dłużej niż kąpiel córki czyli do max. pół godziny . |
||
|
|
|
#4278 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4280 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ag4 ja też jak byłam raz z TŻtem to balon nie działał, bez sensu, po co nam on skoro nie możemy z niego korzystać? Zresztą jak wyszliśmy z basenu to odziwo się naprawił :P Pewnie nas nie chcieli na balonie i lepiej iść, gdy nie będzie kolejek na ślizgawkach.A ja jutro z TŻtem jade nad morze na jeden ewentualnie dwa dni. Kocham morze i piasek
|
|
#4281 |
|
|
Rider zazdroszczę morza!
![]() Wczoraj byłam na basenie to basen już jest naprawiony ![]() Co do psów w wodzie to nie robi mi różnicy czy pies skacze do wody czy wchodzi z plaży. Dla mnie choćby nie wiem jak zadbany pies to zawsze tylko pies, który roznośi pełno zarazków.
|
|
#4282 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczynki
widzę, że niezła dyskusja się wywiązała odnośnie psów w jeziorze ja ogólnie nie jestem ani za ani przeciw, to zależy od sytuacji ale przyznam, że wole się kąpać w jeziorze, gdzie niedaleko pływa pies niż w basenie do którego niektórzy sikają nie wiem czy słyszałyście o tej akcji, że mają kupić specjalny płyn do basenu, który wykrywa kto sikał, bo podobno dużo ludzi to tam robi ja jeszcze nie byłam na basenie, ale to dlatego, że nie mam się kiedy wybrać Rider zazdroszczę wyjazdu, też bym pojechała na jakiś weekend, ale teraz pogoda trochę deszczowa miłego dnia |
|
|
|
#4283 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ja wybieram się jutro z rodzicami...a ta mała piłka działa wreszcie??
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4284 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mam nadzieje, ze pogoda Wam dopisze, zeby nie padało !![]() A dokładnie gdzie jedziecie? ( w sumie to chyba juz pojechaliście) ) ![]() dobre wieści Cytat:
Jeszcze czytalam, ze niektorych wyrzucaja za zły stroj czy zbyt luzne spodenki w przypadku facetow i zle rozliczaja zabasen, ile w tym prawdy to nie wiem bo sama jeszcze nie byłam.
|
|
|
#4285 |
|
|
Kinga ta mała kulka nadal nie działa
Sag od jakiegoś czasu nie wpuszczają mężczyzn w szortach, musza być kąpielówki przylegające do ciała. Byłam z kolega w zeszłym tygodniu i musiał kupić w tym małym sklepiku obok, bo miał ze sobą szorty. Nie wyobrażam sobie jak można zrobić siku do basenu? Dorośli, myślący ludzie? Porażka :/ wyjście do toalety zabiera raptem ze 3 minutki :/
|
|
#4286 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, oglądacie to co się dzieje pod Pałacem Prezydenckim?? Skandal normalnie...Fanatycy jacyś...jedna kobita powiedziała do księży: "nie błądźcie"
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/25072/10803074.jpeg http://i.wp.pl/a/f/jpeg/25072/10803059.jpeg http://i.wp.pl/a/f/jpeg/25072/10803058.jpeg Fajnie się słucha Hołowni, który w tvn24 wypowiada się na ten temat...
|
#4287 |
|
Zadomowienie
|
Ja tego nie ogladam bo dla mnie jest to żenujące tak samo jak pogrzeb na Wawelu ;/
precz z nimi i tymi ich krzyżami ;]
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Wyobrażcie sobie ,że kupiłam dzisiaj w cerfurze t-shirty Atmosphere za 5 zl z hakiem
![]() rozne kolory byly i fasony ![]() To co sie dzieje pod pałacem podnosi mi ciśnienie i przerażenie ,że są tam tez młodzi ludzie . |
|
|
|
#4289 |
|
Zadomowienie
|
paula jakie t-shirty?
takie zwykle jednokolorowe ? jakie kolory byly i w ktorym miejscu ? ^^ sporo ich było ? moze sie przejde dzis. Tylko dziwi mnie, ze atmosphere jest w cerffurze hmmm ?
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Takie zwykłe jednokolorowe ,niestety dużo ich nie było
i z rozmiarami juz srednio.Wieszaki pierwsze przy kasach,naprzeciw stoiska z gazetami.Kupiłam 3 sztuki bialy,czarny i szary ,dekolt w szpic ,jestem uzalezniona od takich prostych koszulek ![]() Nie ma A. w kerfurze oficjalnie ale ktoś je sprawdził i sprzedal do Kerfura ,metka była obcięta w połowie. Podobnie np.w pepco mozna kupic ciuchy H&M. W tesco tez wyprzedaże np. bielizna ,stroje już przebrane. Dzieciece ciuchy tez niektóre poprzeceniane 50 % i faktycznie koszulki po np. 15 zł a FF ma fajna jakosc ,wzornictwo i ceny. Super sukienka byla długa z haftem ale 90 zl :/ troche za duzo jak na FF ,czekam na przecenę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

na kiedy macie termin porodu? (w sumie nie wiem czy już go lekarze wyznaczyli, ale chyba tak :P )

bo dzidzia rosnie jak na drożdżach...jeszcze niedawno wiek ciąży z usg nie pokrywał się z wiekiem ciąży wdłg. ostatniej miesiączki (były prawie 2 tyg. różnicy) a teraz już jest tak samo...

i lepiej iść, gdy nie będzie kolejek na ślizgawkach.