|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
No faktycznie dość niepokojąca sprawa to w końcu już ponad 2 tygodnie. Test powinien już dawno coś wykazać. A jak sie czujesz wogóle?
Boli Cię coś, masz jakieś objawy wczesnej ciąży? |
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy po takim czasie bylyby juz jakies objawy, ale z tego co czytalam i pytalam innych mamus to nie mam zadnych objawow. Jedynie co mnie niepokoi to to ze wczesniej jak mnie zaczal bolec tak charakterystycznie brzuch to wiadomo bylo ze za godzine dostane @, a teraz od kilku dni mnie tak pobolewa i nic... Nie wiem czy jest sens robic trezci test, ide w przyszlym tyg do innego lekarza i powiem ze MUSZE miec test krwi
![]()
#4263 |
Raczkowanie
|
Ja proponuję wykonać test na własną rękę tzn. prywatnie np. w szpitalu. Z tego co się orientuję to jest to koszt ok. 30 zł. Musisz popytać. U nas jest takie Centrum Medyczne, gdzie można wykonać wszystkie niezbędne badania za pieniądze. Ale to w wypadku jak nie chcesz czekać - bo z tego co wiem wyniki są często tego samego dnia. Ale jeśli jesteś cierpliwa to główka do góry i czekaj. Na pewno wszystko będzie dobrze
![]() Ja od tygodnia mam to samo uczucie co ty - spóźniający się okres (34 dzień cyklu), ale ja z reguły mam nieregularne miesiączki więc czekam cierpliwie. Najgorsze jest to, że od paru dni mam straszną wysypkę na czole - nigdy przed okresem nie miałam żadnych wyprysków ![]() ![]() Ja wizytę mam 2 czerwca to może dowiem się co mi się "tam" dzieje. Pozdrawiam Agata |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 |
Zadomowienie
|
Rodolphe Lindt,
nie zauważyłam daty 10 maja jako terminu spodziewanej miesiączki i myślałam, że testy zrobiłaś wcześniej. Moim zdaniem jeśli poprzednie dwa wyszły negatywnie, to jest duża szansa, że w ciąży jednak nie jesteś - choć początkowe objawy ciąży (zagnieżdżanie sie zarodka w macicy) mogą być bardzo podobne do tych sprzed miesiączki. No, ale to indywidualna sprawa. Na Twoim miejscu zrobiłam prywatnie test z krwi i z tym testem poszła do gina. |
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za odzew i tak wlasnie zrobie, bo te testy "moczowe" to sobie w nieskonczonosc moge robic a nigdy nie bedzie 100%. Chociaz korci mnie zeby 3 dzis zrobic
![]()
#4266 |
Rozeznanie
|
zrobiłam test... druga kreska chyba jest... ale baaaardzo bladziutka jutro zrobie drugi i dopiero gdy wyjdzie wyrazniej to zaczne sie cieszyc...
![]() |
#4267 |
Raczkowanie
|
OOOooo to już bardzo bardzo duże prawdopodobieństwo
![]() ale miło słyszeć dobre wieści ![]() Trzymaj się cieplutko i daj znać jak tam tescik ![]() Rodolphe Lindt nie rób dzisiaj tego testu, bo po pierwsze - najlepiej zrobić go rano po drugie -jeśli jutro idziesz na betę to nie ma co sobie głowy zawracać "sikańcami" ![]() Beta to 100% pewności. Trzymam kciuki ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-06-04 o 12:48 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 |
Przyczajenie
|
![]()
miałam podobną sytuację pierwszy raz w życiu, powinnam dostać okres 14 maja i nie dostałam zaczęłam się tym faktem stresować i nie dostawałam dalej. robiłam sobie prawie codziennie testy i wszystkie były negatywne, więc poszłam na krew wyszło mi bhcg<1,00 czyli że ciąży nie ma, lekarz powiedział że to pewnie przez stres, odetchnęłam i wczoraj dostałam - po 10 dniach. jak testy z 18 i 21 (ponad tydzień od spodziewanej)są negatywne to w ciąży raczej nie jesteś, już by wykazały, jak chcesz mieć pewność to idź na krew beta-hcg, robisz bez skierowania i kosztuje ok.30zł. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 |
Raczkowanie
|
Pisałam już wcześniej,ale moje obawy niestety nie ustają. Otóż dzisiaj powinnam dostać okres,póki co jeszcze nie dostaje. Od jakiegoś tygodnia czuję się dziwnie.Najpierw zaczęły boleć mnie sutki,potem trochę przestały,zaczęły strasznie marznąć mi stopy,co słyszałam,że zdarza się we wczesnej ciąży,ale jak mi tu któraś dziewczyna zasugerowała,może to przez pogoda i faktycznie dzisiaj-jak się zrobiło cieplej już nie marzną. Ale od paru dni umieram po prostu tak mnie bolą piersi.Całe!Czuje się jakby ważyły 100 kilo a jak dotykam to normalnie padam. Bolą mnie wszyskie mięsnie dookoła nich-tuż nad piersiami,pod pachą i aż na plecy ten ból zachodzi. w ogóle całe plecy tez bolą. No i bóle w dole brzucha...No niby to wszystko takie przedokresowe...ale ja nigdy tak nie miałam! Zabezpieczamy się prezerwatywą i nigdy nic złego sie z nią nie wydarzyło, TŻ mnie uspakaja,że wszystko na pewno jest w porządku.Wiem,że może nie powinnam się nakręcać tylko poczekać na ten okres,ale boje się. Może to po odstawieniu tabletek miesiąc temu? Naprawdę,zawsze byłam obolała przed okresem,ale to co się teraz dzieje,to przechodzi wszelki pojęcie!!! Tak źle nie było nigdy.Boję się
![]()
#4270 |
Zakorzenienie
|
agnello - tabletki odstawiłaś miesiąc temu?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Raczkowanie
|
Nie, miałam tylko taki tuż po tabletkach. Ale ok. 11-12 maja miałam chyba owulację,sądząc po śluzie,więc teoretycznie powinnam mieć chyba po jakichś 14 dniach okres?
#4272 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śluz- zgubny, a okres wcale nie musi przyjść w terminie. często po odstawieniu tabletek trzeba na niego troszkę poczekać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4274 |
Raczkowanie
|
Hej Glizdeczko gdzie jesteś?
Jak tam Twój teścik? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Raczkowanie
|
Dzięki za pocieszenie
![]() ![]()
![]() |
#4276 |
Rozeznanie
|
o jak miło ze o mnie pamietasz
![]() ![]()
![]() |
#4277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dużo zdrówka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4278 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ciagle sie boje ze moze jednak to tylko taka zmylka i wcale nie jestem w ciazy i lada dzien dostane okres...
![]() ![]() |
![]() |
#4279 |
Przyczajenie
|
Witam drogie Panie,
może to i nieodpowiedni wątek, nieodpowiednie forum lub nieodpowiednie pytanie, ale po przeczytaniu Waszych wypowiedzi uznałem, że może któraś z Was rozjaśni mi sytuację nad którą się głowię... Oto co następuję: Ja i moje Kochanie jesteśmy ze sobą już naprawdę długo. Od sześciu lat kochamy się, można by rzec stosując antykoncepcje naturalną (w teorii liczymy które dni są odpowiednie), mechaniczną (ok. 20% stosunków zabezpieczamy prezerwatywą) lub w ogóle (czasami niema/nie wiemy jakie to dni/nie możemy się powstrzymać :E ). No i moim skromnym zdaniem, albo mamy nieziemskie szczęście, że jeszcze nie wpadliśmy (mniej więcej kilkaset "razy") albo któreś z nas dzidziusia mieć nie może. Kwestie szczęścia/nieszczęścia narazie porzućmy - zastanawiam się jakie badania mogą powiedzieć mi coś więcej na temat płodności - i jak to zrobić, żeby nie narobić zbyt wielkiego szumu wokół własnej osoby (żeby nie dowiedziały się osoby niepowołane). Czy takie badanie jak "Seminogram - komputerowa analiza nasienia" może mi coś wyjaśnić? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4280 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
Czytam i czytam wasze problemy i opinie. i postanowilam i ja napisac do was o porade ![]() ![]() prezerwatywy ,mogły dostac sie do pochwy jakies kropletki,ale to raczej malo prawdopodobne ,sama juz nie wiem :P Ponieważ okres powinnam dostac okolo 20 maja, okres mam raczej regularny waha sie 3-4 dni,teraz od paru dni mam takie male bole brzucha takiej raczej jak przy okresie,ale radnych innych objaw nie ![]() jezeli do czwartku ,pistku nie dostane @ to ide do lekarza,a jak tam u was to bylo ,jakie dokladnie objawy przy wczesnej ciązy?moze ktoras mam podobnie jak ja?prosze o odpowiedz?i pomoc z gory dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.macierzynstwo.com.pl/andrologia.html tutaj jest coś na ten temat |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4282 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4284 |
Raczkowanie
|
Mój "przypadek" jest podobny do Twojego i Twojej dziewczyny tzn: my od 5 lat nie używamy Żadnego zabezpieczenia - nawet nie liczę dni płodnych
![]() ![]() Znam wiele par, którym urodziło się dziecko właśnie poprzez stosunek przerywany i o dziwo byli tym faktem bardzo zaskoczeni. Jeżeli chcecie sprawdzić płodność to polecam stosunek doprowadzić do końca ![]() Ja myślę, że macie więcej szczęścia i nie trafiacie w dni płodne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Przyczajenie
|
Czy mogę być w ciąż? proszę o pomoc.
mam problem brałam tabletki przez ponad rok
w kwietniu przestałam brać. Ok. 22 kwietnia miałam plamienia z odstawienia od tego momentu nie dostałam jeszcze okresu Wczoraj kochałam się z moim chłopakiem lecz prezerwatywa została w środku, ale wystawała, dlatego mogłam ją wyciągnąć. Czy jest duże prawdopodobieństwo, że mogę być w ciąży? dodam jeszcze że z prezerwatywy nic nie wyciekło. |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąż? proszę o pomoc.
Czy tak trudno jest zerknąc na samą gore w dziale ginekologicznym? Tam jest wątek zbiorczy gdzie się rozpatruje takie sprawy.
Nie wiem czy możesz byc w ciaży. |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Wtajemniczenie
|
Często jest tak że na ten kolejny okres czeka się długo bo organizm jest troche rozregulowany po odstawieniu tabletek. Nie ma na to reguły. Jeśli się martwisz to zrób test chociaż wątpię żeby coś z tego było
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4288 |
Zadomowienie
|
mnie sie wydaje ze jestes na 100%
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
Życzę ci, żeby ktoś pomógł ci tak samo jak ty pomogłaś Buni89.
edit 29 ![]() Edytowane przez edit23 Czas edycji: 2008-05-29 o 07:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem (jeśli faktycznie nic nie wyciekło) prawdopodobieństwo jest małe.
Ale faktycznie jest taki wątek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.