![]() |
#4261 |
Zadomowienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
a w jakim serialu gra?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4262 |
Zadomowienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=5ERgy...eature=related
mrr to takie au pairowskie ![]() no tak ![]() ![]() ![]() ( boze spedzilam caly dzien z malymi i juz ze zmeczenia jestem bardzie nacpana niz moje malenstwo xd ) |
![]() ![]() |
![]() |
#4263 |
Konto usunięte
|
the clinic
http://www.rte.ie/tv/theclinic/ ta murzynka to moja Hostka ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- adka wyslalam ci na pw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() śmieszne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4265 |
Konto usunięte
|
dla mnie nie jest to smieszne bo bilet mi kupila sanarioo.......
i jest tylko jedno dziecko mi odpowiada jakby mi nie odpowiadalo to bym nie leciala, proste |
![]() ![]() |
![]() |
#4266 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4267 |
Konto usunięte
|
no wlasnie 5 dni w tyg po 5 godzin
2-3 bebysittingi na tydzien gotowac nie jmusze, sprzatac po malej i sobie ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- no i bilet w dwie strony kupila no nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz jak tu będziesz że 60 funtów to malutko aczkolwiek da się. Tylko wiesz jak doładujesz oysterke i konto na telefonie... hm moim zdaniem oni powinni się liczyć z tym że za 5 godzin 5 razy w tygodniu przynajmniej 80 funtów. Wiesz tym bardziej że są bogaci jak nie wiem co.. ale bilet masz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Sanrioo nie mozna oceniac rodziny po tym, czy jest zamozna czy nie. aupair-world wyraźnie mowi: Working hours: up to 25 hours per week. Pocket money: A normal au pair gets a weekly pocket money of about 55 Ł (some official sources state 40 to 60 Ł) plus board and lodge. a to, że oni mogą placic 3razy tyle...to juz bajka. mogą, ale nie muszą. co z tego, że mają kase. to i tak fajnie, że kupili bilet. normalnie nie muszą. wiec, nie mozna od tej rodziny wymagdac, aby placili za 5h dziennie 5 razy w tygodniu az 80elżbiet! - gdzie, ja uważam ze 5h z jednym dzieckiem to NIC, i na dodatek Kacha nie musi oprocz tego nic innego robic, to moim zdaniem są raczej wakacje popatrzmy na inne dziewczyny, ktore tez w UK pracują, mają niekiedy wiecej niz 1 dziecko, wiecej godzin i obowiązków i dostają te same pieniążki.
![]() |
#4270 |
Wtajemniczenie
|
Sorry, ale troche sie zbulwersowalam. Dlaczego niby jest to smieszne? Ze jest aktorka i Kasia jedzie do porzadnej kobiety, ktora sobie moze pozwolic na au pair? A ze placa tyle, czy tyle, to juz ich i Kasi problem.
Ech. |
![]() ![]() |
![]() |
#4271 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie to tez nic dziwnego.
5 godzin 5 dni to w sumie to nie tak duzo, niektore dziewczyny musza cale dnie za te pieniazki pracowac i do tego weekendy, bilet kupiony wiec jak najbardziej wporzadku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4272 |
Zakorzenienie
|
kazdy ma inne priorytety, kazdy czegos innego wymaga, oczekuje.
Powiem Wam, ze moi znajomi słysząc że z 1 dziecka i 40h tyg porzeskoczyłam na 2 i 60h ciagle powtarzaja "to hostka bedzie Ci placic wiecej, coo??" moze. jak obliczyłam, wyszłoby mi teraz ok 460e /mc. ( a nie 300) ale ...te 160 e roznicy jakos mnie rybka. naprawde. po 1 au pair nie jest pracą zarobową- that's not the point! po 2 dla mnie najwazniejsze jest to, abym sie dobrze czuła z rodzinką ( bo z opowiadan Waszych i innych moich koleżanek- naprawde doceniam to, ze czuje sie tu jak we własnej super rodzinie, szczerze to nawet wole ta niz moją..ale to inna historia) po 3- dla mnie niesamowicie wazne, abym z dziecmi nie miala wiekszych problemów- i nie mam. to samo, z opowiadan wiem, ze mozna miec horror przez cale wakacje. a po 3- aby czuc sie dobrze w okolicy, miec znajomych, nie siedziec non stop w pokoju i odliczac dni do wyjazdu. jak dla mnie ja mam wszystko co wymieniłam, i jest mi dobrze. i jesli mialabym miec wiecej pieniazkow a bylabym nieszczesliwa- to bym uciekła stad. nooo mam dzis off'a. nastepny dopiero za tydzien. ha. planuje mega lenistwo!!!
#4273 |
Raczkowanie
|
o roux święta racja ja włąśnie liczę, że dobrze będę się czuć tam gdzie pojadę. to wydaje mi się najważniejsze! kieszonkowe też się przydaje i wypada, żeby było adekwatne do ilości godzin i dzieci, ale to nie kluczowa kwestia. ja od początku, odkąd wymyśliłam, że zostanę au pair liczyłam się z tym, że kokosów z tego nie będzie
![]() ![]() Kinia a ja tańczę sobie amatorsko w zespole od no dooobrych kilku lat. nowoczesny, współczesny, czasem jeżdżę na warsztaty i różnych rzeczy próbuję. jest fajnie ![]()
#4274 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
ja sie ciesze ze mam te 60f i nawet jakby mi 50 czy 40f placila, to bardzo bym jej wdzieczna byla bo nie mam mozliwosci byc tam za kase rodzicoe bo ich nie stac po prostu, i ciesze sie ze cos w ogole zobacze w te wakacje. ![]() Cytat:
jak mi sie bedzie nudzic to i tak bede pomagac, jak bedzie spoko toco dorzuci, a jak nie to swiat sie nie skonczy. jade z nastawieniem na jezyk przede wszystkim i nowe doswiadczebie zdobyc ![]() ![]() Cytat:
a pozatym ona nie jest niewadiomo jak znana, to tylko srial ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam nadzieje ze ok bedzie, wlasnie pisze do Hostki z zapytaniem czy mnie odbiora z lotniska i czy te reczniki szampon etc mam wziasc ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4275 |
Zakorzenienie
|
roux, a żebyś sie wyleniła po wsze czasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4276 |
Konto usunięte
|
na fb szaleje ze zdjeciami roux
![]() a ja nie moge dodac moich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4277 |
Wtajemniczenie
|
Malpka, szkoda, ze jestes na Slasku, moglybysmy gdzies razem pojsc.
![]() Roux, o to chodzi, zeby czuc sie dobrze. No i widac, ze na swoja rodzinke trafilas ekstra. ![]() ![]() ![]() Kacha, upewnij sie, ale ja obstawiam, ze nie bedziesz musiala nic swojego brac. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4278 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Kachaa wydaje mi sie ze takie sprawy jak reczniki i szampony to powinnas tam dostac, ale....racja, na wszelki wypadek spytaj ![]() Czemu nie mozesz swoich zdjec dodac???? Zamiast wypoczywac ja siedze i sie martwie. Rozmawiałam wczoraj z TZ. dluga historia. mial jakis wypadek w pracy, oczywiscie nie uwierzyłam mu, bo pomyslaam, ze to kolejna wymówka, aby nie przyjechac do mnie. no ale wyslal mi mmsem zdjecie swojej reki obandażowanej całej. Martwie sie o niego, bo nie wiem dokladnie co sie stalo, nie wiem jak on sie teraz czuje, mial wczoraj do szpitala jechac. Wszystko nie tak ![]() i znowu sie z nim nie zobacze i nie wiem co mu jest i znowu do d. wszystko ![]() ja to mam pecha bedac tu. za 1 razem jak bylam- moj ex mial wypadek w Turcji. rok w szpitalu spedził po tym. rok temu- moja mama, siostra i jej chlopak mieli wypadek w Polsce- moja mama do dzis czeka na kolejną operacje ręki, bo sie nie zrasta w tym roku- TZ. fatum jakies, czy co?;|
#4279 |
Konto usunięte
|
roux nie wiem laduja sie i blad wyskakuje:/
kurcze przykkro mi roux ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Ja napisalam maila do Hostki a ta dzwoni ja taka shocked!! ![]() gadalysmy z 20 minut ![]() dzwoni i mowi ze wole zadzwonic niz napisac maila i zapewnie ze cie odbiore bo to takie bla bla bla wole i cto powiedziec jak uslyszysz glos beiesz pewniejsza ![]() i mowila ze odbierze mnie z lotniska ona lub mąż, napewno ktoś będzie i że mam jej eske napisac kiedy dokladnie O tych recznikach nie mowila , mowila tylko ze bede miala wszystko, wiec nie wiem czy w koncu wziac czy nie ale kit ![]() cos tam wezme w razie co ale nie za duzo pytala sie czy lecialam lamolotem a ja ze nie i sie boje tego al to juz inna bajka ![]() ![]() opowiadala jak to bylo jak do Londynu do collegu leciala 8 godzin i musiala u obcej babki mieszkac ona tez ja z lotniska odbierala i miala kartke z jej imieniem i nazwiskiem tylko a ona se mysli "oh my good what am I doin here! ![]() mowilam ze sie obawiam ze mnie Willow nie polubi, a ona ze na wsztsko troche czasu potrzeba by sie poznac, ale Willow jest pociesznym dzieckiem i lubi wszystkich, i ze uwaza ze spedzimy fajnie te 8 tygodni ![]() a weekend powiedziala ze ta aupair co jest u nich zadzwoni z ich numeru do mnie zeby mogla mi poopowiadac jak jest, jak zien wyglada etc, i ze w sobote do londynu wracaja wiec jakby zapomniala zadzwonic czasami to mam sie smsem przypomniec ![]() ![]() kazala rodzicow pozdrowic i zapewnic ze sie mna zaopiekuja i matury mi gratulowala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4280 |
Zakorzenienie
|
Kachaaa
strasznie ciepla ta Twoja hostka się wydaje. Wiesz, masz ogromne szczescie ze na taką dobrą osobę trafiłas. ![]() cisze sie, bo daje 95% ze bedziesz tam szczesliwa.
#4281 |
Zadomowienie
|
tez tak sobie myslalam na poczatku
![]() ale...mysle,ze mam szczescie , poki co jestem zadowolona choc nikt mi nie powie,ze latwo sie przyzwyczaic do obcej rodziny. |
![]() ![]() |
![]() |
#4282 |
Zakorzenienie
|
eeeh dziewczyny
czuje sie jak przebita opona tira.kapec. mam wolne, nic nie robie, siedze z kompem, sciagam filmy masowo bo mam tu mega szybki internet. i nie chce mi sie egzystowac. ![]() zero zycia.
#4283 |
Raczkowanie
|
Kinia wiesz...jak dla mnie nie ma problemu jak obie wrócimy z au pairkowania możemy się umówić, żeby jechać na jakieś weekendowe warsztaty razem np. z jazzu
![]() ![]() ![]() ehhh a ja siedzę i bratem się opiekuję. lecę bawić się w żużel ![]() ![]()
![]() |
#4284 |
Zakorzenienie
|
a ktoś wie co się dzieje z Beacią? ona przypadkiem nie pojechała już do tej swojej rodziny? i jej nie wcięło?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4285 |
Zadomowienie
|
ja nie pamietam beaci :p
ej nie podoba mi sie tu no ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4286 |
Zakorzenienie
|
ale się wszystkie zbulwersowały
![]() ![]() napisałam że śmieszne nie dlatego że hostka to aktorka a może być nawet baletnicą ![]() Au pair world może sobie pisać co tam chce ![]() np. 60 godzin w tygodniu to już nie au pair... i pewnie ważne jest to żeby czuć sie dobrze z rodziną i te różne inne sprawy ABSOLUTNIE! tylko nie wolno zapomnieć jaką się ma wartość przecież każdemu jest łatwiej nazywac harówkę au pair niż nanny bo to drugie słowo oznacza większą zapłatę. Jeśli pracuje się jako au pair jest się płaconą jako au pair. Jeśli pracuje sie więcej (nanny) powinno się być tak płaconą. No i nie chodzi o to czy jest się łasym na kase czy nie. Chodzi o zasady i uczciwość. |
![]() ![]() |
![]() |
#4287 |
Raczkowanie
|
tak sanrioo masz rację oczywiście
![]() ![]() ![]()
#4288 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4289 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4290 |
Zakorzenienie
|
sorry Sanrio, ale ja dziwnie odebrałam Twojego wczesniejszego posta i sie zbulwersowałam.
z Twoim ostatnim- oczywiście zgadzam sie. ![]() a jesli chodzi o Beacie to moze pasowałoby do niej na pv napisac, zeby sprawdzic, czy wszystko ok??? hmm moge sie tym zajac, i tak nie mam nic lepszego dzis do roboty. cokolwiek, aby tylko zajac glowe i nie myslec o TZ. napiszę do niej i dam Wam znac.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.