Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: --
- 0 0%
- 0 0%
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-10, 19:56   #4261
ciasteczkowy potwór
Raczkowanie

Dot.: Czy moge byc w ciazy?

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
jeszcze przez rok zawodu mieć nie będę, bo studiuję - filozofię i prawo.
zwłaszcza w tej drugiej dziedzinie precyzja wypowiedzi jest szalenie istotna.
O tym to ja wiem doskonale. Skończyłam kierunek prawniczy. A już myślałam, że z biologią lub medycyną masz coś wspólnego
ciasteczkowy potwór jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-10, 21:22   #4262
panna marta
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.2

Kochane wizazanki kilka dni temu pisalam ze w 3 tygodniu brania tabletek 3 razy pod rzad wzielam tabletke kilka godzin pozniej (3,4 godziny).we wtorek wzielam ostania tabletke i... jak do tej pory okrsu ani sladu... a jest juz piatek. Wiec chyba wszytsko jasne eeeh........no alejutro zrobie test dla pewnosci. Pozdrowionka
panna marta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-10, 21:41   #4263
cherrydream
Przyczajenie

Wlasciwie nie wiem w jakiej kategorii powinnam to wpisac

Sprawa wygląda tak: biorę od roku tabletki, ale w ostatnim miesiacu bralam antybiotyki, ktore oslabiaja ich dzialanie, 10 dni po skonczonej kuracji wspolzylam, stosunek przerywany... :/ poniewaz po tych antybiotykach mialam jakies krwawienie wiec balam sie, ze tabsy nie dzialaja i zastosowalam Yuzpe. Dzien pozniej zaczela sie 7-dniowa przerwa, w ktorej wystapilo krwawienie. Jednak slyszalam, ze wcale nie jest ono gwarancja braku ciazy

Byc moze moje pytanie jest glupie, ale chcialam dowiedziec sie co o tym myslicie, czy moge byc w ciazy?

Wiem, ze nikt z Was nie jest wrozka, ale zalezy mi po prostu na opinii... bo moze przesadzam i wpadam w jakas paranoje plisss napiszcie co myslicie

"Co to jest milość Puchatku?
Milość jest wtedy kiedy sie kogoś lubi... za bardzo"
cherrydream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-10, 21:44   #4264
cherrydream
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ewciaak Pokaż wiadomość
czy mam robic przerwe czy przyjac kolejne opakowanie bez przerwy??? oczywiscie przed przed zapomniana tabletka bylo wspolzycie czy moge byc w ciazy???okropnie sie stresuje
z tego co wiem z ulotek i lektury na innych forach powinnas przujac dwa opakowania pod rzad, bez przerwy, wtedy Twoj organizm potraktuje to jako taka krotsza przerwe o ile przjelas juz 17 tabletek z tego opakowania. I wtedy tamten stosunek nie powinien byc grozny

"Co to jest milość Puchatku?
Milość jest wtedy kiedy sie kogoś lubi... za bardzo"
cherrydream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-10, 21:54   #4265
Ewciaak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cherrydream Pokaż wiadomość
z tego co wiem z ulotek i lektury na innych forach powinnas przujac dwa opakowania pod rzad, bez przerwy, wtedy Twoj organizm potraktuje to jako taka krotsza przerwe o ile przjelas juz 17 tabletek z tego opakowania. I wtedy tamten stosunek nie powinien byc grozny

dzieki
Ewciaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-11, 07:36   #4266
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panna marta Pokaż wiadomość
Kochane wizazanki kilka dni temu pisalam ze w 3 tygodniu brania tabletek 3 razy pod rzad wzielam tabletke kilka godzin pozniej (3,4 godziny).we wtorek wzielam ostania tabletke i... jak do tej pory okrsu ani sladu... a jest juz piatek. Wiec chyba wszytsko jasne eeeh........no alejutro zrobie test dla pewnosci. Pozdrowionka
3, 4 godziny? Moim zdaniem to wlasciwie nie ma znaczenia. Wazne zebys przyjela tabletke nie pozniej niz 12 godzin o wyznaczonej porze.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-11, 10:14   #4267
intymka anonimka
Raczkowanie

Mialam nadzieje, ze poki co do tego watku nie trafie, ale...

Moja sytuacja jest podobna do sytuacji JaMadziaJa...
Kochalismy sie z chlopakiem 28 i 29 lipca, oczywiscie z gumka. Przed jej zlaozeniem TZ umyl rece woda i mydlem, gumka z tego co widzielismy nie pekla, TZ nawet nie skonczyl we mnie bo spanikowalam : (to nasze poczatki). W kalendarzyku zobaczylam, ze mialam wtedy dni plodne. Okres mialam dostac 9 sierpnia i wtedy sie nie pojawil do dzis. No i zaczelam sobie wkrecac nie wiadomo co, ze moge byc w ciazy - w sumie nie wiem jak mogloby w tym wypadku do tego dojsc... (wymyslilam sobie, ze TZ mogl miec nasienie na rekach i nawet umycie nic nie dalo i zostalo przy zakladaniu gumki.. wiem wiem straszne wymysly!)
Boli mnie zoladek ciagle, wczoraj wydawalo mi sie, ze boli mnie brzuch, ale juz nawet nie wiem co kiedy. Mam wrazenie, ze bola mnie momentami jajniki ( o tym tez sie naczytalam, ze to pierwszy objaw ciazy - bol jajnikow w momencie gdy ma przyjsc okres) i jest moi niedobrze. Wnet wszystkie objawy zobacze...

Dziewczyny uspokojcie mnie jakos... Wiem, ze najlepiej byloby zrobic test, ale nawet tego sie boje

Jak dlugo moze spozniac sie okres ze stresu? W ciagu ostatniego roku moj cykl mial 26 dni, najwiecej to bylo 28. A teraz mija ten 2 dzien i zaczne panikowac pewnie jeszcze bardziej... :/
intymka anonimka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-08-11, 11:55   #4268
Celebre
Raczkowanie

Przestań panikować Zajmij się czymś, gdy przestaniesz o tym myśleć okres na pewno sie pojawi. Im dłużej się będziesz stresować tym pewnie dłużej go nie będziesz miała. Jak długo go nie będziesz miała to wybierz się do gin. może masz jakieś zaburzenia. W ciąży zapewne nie jesteś chyba, że Twój TŻ ma super-plemniki tak zdeterminowane by się do Ciebie dostać, że przegryzły gumkę
Celebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-11, 14:14   #4269
laura87
BAN stały

Dot.: czy to ciąża? czy torbiel?

i co ci buźko dolega'??
laura87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-11, 14:33   #4270
pani_smith
Zakorzenienie

Dot.: Czy moge byc w ciazy?

kiedyś bardzo chciałam zostać ortopedą
potem okulistą (ale to akurat wynikało ze zbzikowania na punkcie kupowania okularów, zwłaszcza tych słonecznych (dziś mam szt 35 :P) - oni mają dostęp do tych wszystkich pięknych egzemplarzy )

no ale nic - offtop się robi, więc już milknę

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-11, 18:55   #4271
Ewciaak
Raczkowanie

tez jestem ciekawa bo mojej kolezanki torbiel jest 4 letnim facetem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-11, 20:36   #4272
edit23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez intymka anonimka Pokaż wiadomość
Mialam nadzieje, ze poki co do tego watku nie trafie, ale...

Moja sytuacja jest podobna do sytuacji JaMadziaJa...
Kochalismy sie z chlopakiem 28 i 29 lipca, oczywiscie z gumka. Przed jej zlaozeniem TZ umyl rece woda i mydlem, gumka z tego co widzielismy nie pekla, TZ nawet nie skonczyl we mnie bo spanikowalam : (to nasze poczatki). W kalendarzyku zobaczylam, ze mialam wtedy dni plodne. Okres mialam dostac 9 sierpnia i wtedy sie nie pojawil do dzis. No i zaczelam sobie wkrecac nie wiadomo co, ze moge byc w ciazy - w sumie nie wiem jak mogloby w tym wypadku do tego dojsc... (wymyslilam sobie, ze TZ mogl miec nasienie na rekach i nawet umycie nic nie dalo i zostalo przy zakladaniu gumki.. wiem wiem straszne wymysly!)
Boli mnie zoladek ciagle, wczoraj wydawalo mi sie, ze boli mnie brzuch, ale juz nawet nie wiem co kiedy. Mam wrazenie, ze bola mnie momentami jajniki ( o tym tez sie naczytalam, ze to pierwszy objaw ciazy - bol jajnikow w momencie gdy ma przyjsc okres) i jest moi niedobrze. Wnet wszystkie objawy zobacze...

Dziewczyny uspokojcie mnie jakos... Wiem, ze najlepiej byloby zrobic test, ale nawet tego sie boje

Jak dlugo moze spozniac sie okres ze stresu? W ciagu ostatniego roku moj cykl mial 26 dni, najwiecej to bylo 28. A teraz mija ten 2 dzien i zaczne panikowac pewnie jeszcze bardziej... :/
nie stresuj się... ja całkiem niedawno też panikowałam i niepotrzebnie w końcu siadłam sobie zrobiłam kawę i gadałam sama do siebie wytłumaczyłam sobie że nie ma szans na to żebym była w ciąży (rzeczywiście szanse były marne ale wiem że w takich momentach jak spóźniający się okres to się zaczyna świrować) no i po tych moich przemyśleniach poszłam zażyć gorącej kąpieli uspokoić się ...a na drugi dzień rano ledwo wstałam z łóżka a tu okres Więc wyluzuj się osobiście sądzę że szanse są bardzo marne żebyś była w ciąży
Stary 2007-08-11, 21:46   #4273
JaMadziaJa
Przyczajenie

[quote=pani_smith;4970985]jeśli było zabezpieczenie i wszystko z nim w porządku, to nie ma podstaw do niepokoju.
tym bardziej, jeśli wszystko jest terminowo.

dla większej pewności zrób oczywiście test, na tym etapie wynik można uznać za pewny

w tym senk ze nie jest juz terminowo...okresu do dzis nie dostałam...
Zrobilam test...pokazała sie jedna kreseczka...nie jestem wedle niego "przy nadziei"...aczkolwiek wiem ze test nie jest w 100% pewny...:/ czekam z nadzieją ze juz niedlugo sie pojawi czerwona maź...ehhhh...
JaMadziaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-11, 21:53   #4274
JaMadziaJa
Przyczajenie

DO Intymna anonimka...
my tez mamy początki...tez panikowałam...
Mnie jajnik wczoraj bolal...aczkolwiek dzis pobolewa mnie na samym dole brzuch...oby to byly oznaki ze nadchodzi @ i ze jutro juz bedzie spokuj i brak zmartwien...mnie nawet test nie uspokoił...
JaMadziaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-11, 22:06   #4275
Teje
Rozeznanie

JamadziaJa, z tego co wiem, to wynik negatywny wyklucza ciążę w 100%, tylko wynik pozytywny nie oznacza, że na 100% jesteś w ciąży.
Teje jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-11, 23:11   #4276
buzka3
Przyczajenie

Unhappy Dot.: czy to ciąża? czy torbiel?

Niestety i torbiel i ciąża jestem załamana :'( modlę się żeby płód się wchłonął - wiem, że jestem okropna, ale naprawdę nie mogę urodzić tego dziecka, chociaż bardzo bym chciała. dzisiaj byłam u mojej kuzynki, która ma czteromiesięcznego synka. jest cudowny. prawie się popłakałam nie wiem co mam robić przyznam sie wam, ze miałam nawet myśli, żeby sztucznie wywołać poronienie :'( wiem, że to straszne, ale taka jest prawda.
kocham to maleństwo, które jest we mnie, ale naprawdę nie mogę urodzić. maluch ma dopiero cztery tygodnie i mierzy 3,6 mm

boje się , że albo zwariuje, albo zrobię coś głupiego :'(

jedno co wiem na pewno to to, że nie mogę urodzić tego dziecka :'(

proszę pomóżcie
jestem załamana
buzka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-11, 23:14   #4277
ciasteczkowy potwór
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Teje Pokaż wiadomość
JamadziaJa, z tego co wiem, to wynik negatywny wyklucza ciążę w 100%, tylko wynik pozytywny nie oznacza, że na 100% jesteś w ciąży.
Jesteś w błędzie. Były takie przypadki na forum, że mimo ciąży bodajże trzymiesięcznej test wciąż wychodził negatywnie.
ciasteczkowy potwór jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-11, 23:22   #4278
edit23
Zakorzenienie

no z tymi testami to rzeczywiście nie jest prosto... moja koleżanka była w ciązy a test wychodził negatywny
Stary 2007-08-11, 23:23   #4279
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

no coz......podobno w ciagu pierwszych miesiecy plody same obumieraja albo sa poronione...ze statystyk wychodzi ze okolo 60% zaplodnien tak sie konczy...pozyjesz ,zobaczysz....
Stary 2007-08-11, 23:24   #4280
freshona
Zadomowienie

Dlaczego nie możesz mieć dziecka? Ile masz lat?
Pamiętaj, że to, co teraz wydaje Ci się straszne, za parę dni może już takie nie być
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-11, 23:47   #4281
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

a wlasnie! ile masz lat ze jest to taka dla Ciebie tragedia?moze nie jest az tak zleaz sama zaczeam sie bac!!! od 2 tyg nie mam okresu!!! ale u mnie jest mozliwosc ze okres mi znow wariuje bo juz tak mialam w sumie niby mialam jakistam( khmmmmm.....trudno nazwac to okresem bo to nawet plamienie nie bylo;/) ale nie tak jak trza;/tym bardziej ze sie wczoraj z facetem rozstalam;/
Stary 2007-08-12, 00:00   #4282
ma-ruda
Raczkowanie

GG do ma-ruda Wyślij wiadomość przez MSN do ma-ruda Send a message via Skype™ to ma-ruda

Nie wiem co prawda ile masz lat, ale skoro twierdzisz, że nie możesz mieć tego dziecka, to musisz mieć do tego podstawy. Ale może rzeczywiście warto to przemyśleć. Porozmawiać z "potencjalnym ojcem". "Przespać się z tym" - to nie jest zbyt trafna uwaga, ale czasem trzeba stanąć w miejscu, zrobić 3 głębokie oddechy i zastanowić się z innej perspektywy nad tym. Moja przyjaciółka tak zrobiła i za ok. 3 miesiące urodzi bobasa lub bobaske. Na jakiej podstawie sądzisz, że lepiej nie mieć tego dziecka? Nie możemy ci pomóc nie znając sytuacji...

Teraz jest : 54 kg.
Ma być : 50 kg.

NŻT - Nie Żryj Tyle !

znajdziesz mnie TU.
ma-ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 08:40   #4283
Ewciaak
Raczkowanie

zgadzam sie z poprzedniczkami, napisz dlaczego??
Stary 2007-08-12, 12:23   #4284
zaczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buzka3 Pokaż wiadomość
Niestety i torbiel i ciąża jestem załamana :'( modlę się żeby płód się wchłonął - wiem, że jestem okropna, ale naprawdę nie mogę urodzić tego dziecka, chociaż bardzo bym chciała. dzisiaj byłam u mojej kuzynki, która ma czteromiesięcznego synka. jest cudowny. prawie się popłakałam nie wiem co mam robić przyznam sie wam, ze miałam nawet myśli, żeby sztucznie wywołać poronienie :'( wiem, że to straszne, ale taka jest prawda.
kocham to maleństwo, które jest we mnie, ale naprawdę nie mogę urodzić. maluch ma dopiero cztery tygodnie i mierzy 3,6 mm

boje się , że albo zwariuje, albo zrobię coś głupiego :'(

jedno co wiem na pewno to to, że nie mogę urodzić tego dziecka :'(

proszę pomóżcie
jestem załamana

Smutne jest to co piszesz i nie mogę tego pojąć, jak można pisać: "przyznam sie wam, ze miałam nawet myśli, żeby sztucznie wywołać poronienie :'( wiem, że to straszne, ale taka jest prawda. ", a następnie: "kocham to maleństwo, które jest we mnie".
Jestem przerażona.

No cóż, jak się uprawia seks, trzeba być świadomym tego, że może z tego "wyniknąć" dzidziuś, gdyż NIE MA metody, która w 100% zabezpiecza przed ciążą.

Wiecie co??
Moim zdaniem to już nie ważne "dlaczego".
Na pewno napisze, że uczy się, nie ma warunków finansowych na utrzymanie dziecka, bla bla bla...
No przecież nie przyzna się, że jest smarkata i ma te naście lat, że do zabezpieczenia nie przywiązywała większej wagi i nawet nie rozmawiała ze swoim mężczyzną na temat ewentualnego zajścia w ciążę (tak jak pisałam wyżej o tych 100%).

Wiesz, już dziś napisałam coś w jednym wątku, zacytuję:
"Ale powiem Ci tylko jedno - trzeba ponosić konsekwencje swoich czynów - takie jest życie! "
zaczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 13:07   #4285
flybird
BAN stały

może za wcześnie robiła? podobno jak wynik wychodzi negatywny jesli się robiło wcześniej niż 6 dni po spodziewanej miesiączce, to należy powtórzyć. oczywiście zależy to od czułości danego testu. ale zwykle się nie mylą w tę stronę, jak już to pokazują błędnie pozytywny wynik. jednak trzeba uważać, bo np. choroby tarczycy też na to mają wpływ. a czytałam też, że na wynik moze tez wpływać: antybiotyki, alkohol, doustna antykoncepcja (to jasne), środki przeciwbólowe... ale błędnie negatywny zrobiony w odpowiednim czasie należy do rzadkości! czasami przy ciąży pozamacicznej tak bywa, ale też mega rzadko..
flybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 13:10   #4286
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez Teje Pokaż wiadomość
żaden test, nigdy, tak jak zadne zabezpieczenie, nigdy nie daje 100%-towej gwarancji (niestety ).

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 15:59   #4287
niuleczek
Raczkowanie

Smutne, ale wierz mi, oddałabym wszystko by być na Twoim miejscu buzka3

Pozdrawiam...

http://www.tik-tak.pl/m.linijka.i.3555.jpg
niuleczek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-08-13, 08:06   #4288
ellaa112
Przyczajenie

proszę pomóżcie mi!!!

witam. chcialabym zadać wam, moje drogie, nurtujące mnie od dawna pytanie: czy mozliwe jest przedostanie sie plamników przez błone dziewiczą do pochwy (bez wprowadzania prącia) ???
ellaa112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 08:41   #4289
klocki
Przyczajenie

ok sprawawa jest taka. bawilismy sie z dziewczyna podczas jej dni plodnych, ale nie uprawialismy seksu. moj czlonek nie dotknal jej pochwy a zanim ona albo ja dotknelismy czegokolwiek u niej to wycieralismy rece o przescieradlo. okres powinien byc dzisiaj tymczasem nic.. dodam ze ma wszystkie objawy nadchodzacej miesiaczki - charakterystyczny bol brzucha, twardosc piersi i ich bol gdy sie scisnie (dzis ten bol minal..). temperatura w normie 36.6. niby wszystko jest ok ale ja sie denerwuje jak cholera.. pomocy : x

ps. nie bylo wytrysku

Edytowane przez klocki
Czas edycji: 2007-08-13 o 09:09
klocki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 08:58   #4290
laura87
BAN stały

Dot.: proszę pomóżcie mi!!!

oczywiscie ze jest mozliwe!!! blona przed tym nie chroni!!!!
laura87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości